Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Λιώσαμε στο γέλιο πρωί πρωί! ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ. το νέο κόμμα της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου



Μας το φύλαγε Κυριακάτικα που είμαστε χαλαροί η Μεγαοικονόμου, για να μας διασκεδάσει και να μην μας μείνει άντερο από τα γέλια.

Το όνομα του νέου κόμματος που αποφάσισε να ιδρύσει, αποκάλυψε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοϊκονόμου μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το κόμμα θα ονομάζεται ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ. από τις λέξεις: Λυσιστράτη, Ισότητα, Λάμπιτω.

«Λυσιστράτη, η Αθηναϊκή δημοκρατική, Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις και η Λαμπιτώ που είναι η Σπαρτιάτισσα ολιγαρχική», εξήγησε η κ. Μεγαλοοϊκονόμου.

Απαντώντας στο ερώτημα σε ποιον πολιτικό χώρο θα ανήκει το κόμμα της, είπε ότι θα πρόκειται για κόμμα του κέντρου που δεν θα έχει χρώμα. Εξήγησε ότι θα απευθύνετε κυρίως στις γυναίκες και στις ευάλωτες ομάδες.

«Λέει το Σύνταγμα, θα έχουμε μια ποσόστωση και δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να έχουμε 60% άνδρες και 40% γυναίκες. Εγώ θα το αντιστρέψω. Θα βάλω στο κόμμα 60% γυναίκες και 40% άνδρες. Και άνδρες που θα έχουν την ευαισθησία να υποστηρίξουν τις γυναίκες», είπε η κ. Μεγαλοοικονόμου.








Νάξος: Σώθηκαν άγρια πτηνά - Ήταν αιχμάλωτα σε άθλιες συνθήκες




Πτηνά διαφόρων ειδών έσωσαν οι αρχές της Νάξου, μετά από καταγγελία περαστικών ότι στη Χώρα υπάρχει σε κοινή θέα χώρος με αιχμάλωτα πτηνά υπό άθλιες συνθήκες.

Με άμεσες ενέργειες της Εισαγγελικής Αρχής και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού έγινε έρευνα από την Αστυνομία στην αυλή αλλά και την οικία, όπου και βρέθηκαν δεκάδες πτηνά, περιστέρια διαφόρων ειδών, άγρια ωδικά, φασιανός, κότες και κουνέλια σε αυτοσχέδια κλουβιά και καφάσια γεμάτα ακαθαρσίες.    
Επιπλέον βρέθηκαν έτοιμες ξόβεργες που προφανώς  χρησιμοποιούνταν για την παγίδευση των άγριων πτηνών. 

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου παρέλαβε συνολικά 11 άγρια  πτηνά,  καρδερίνες, φλώρους και φανέτο, και η Φιλοζωική Νάξου θα μεριμνήσει για τα υπόλοιπα οικόσιτα  πτηνά και  ζώα.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη  και η υπόθεσή ακολουθεί πλέον την δικαστική οδό.

Παρακαλούμε όσους αντιληφθούν παρόμοιο περιστατικό να μη διστάσουν να το καταγγείλουν στην Αστυνομία ή στο Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου κρατώντας την ανωνυμία τους.








Πηγή: skai.gr


Σταϊκούρας: Σε μετρητά το μέρισμα φέτος - Τι θα γίνει με επίδομα θέρμανσης, ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη



Για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως εντός της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το ποσό που θα διανεμηθεί στις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ως κοινωνικό μέρισμα.

Ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση Open, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ένα μόνιμο μέτρο αλλά, θα δοθεί όπως είπε «μια κι έξω». «Υπάρχει ένα ποσό το οποίο θα διανεμηθεί σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το ποσό αυτό, θα αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα. Υπενθυμίζω ότι το μέτρο που θα ληφθεί θα είναι «μια και έξω». Άρα δε μπορεί να είναι ένα φορολογικό μέτρο με μόνιμα χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά έχουμε ήδη δώσει περίπου 500 εκατ. ευρώ από υπερπλεόνασμα φέτος σε όλη την ελληνική κοινωνία. Υπάρχει και άλλο περιθώριο να δώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την 13η σύνταξη ο υπουργός Οικονομικών είπε «ότι θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους»

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση και μετά το τέλος του 2019. Όπως εξήγησε, όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση αύξησε το κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης κατά 10 εκατ. ευρώ ενώ χορηγείται φέτος και όχι το επόμενο έτος «σε αντιδιαστολή με το τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».

‘Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε «ότι για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα 22%.Εχουμε υποσχεθεί προεκλογικά 30%.Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ».


Τέλος, για την φορολοταρία ο κ. Σταϊκούρας τόνισε «ότι αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία, όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος, όπως αυτοκίνητα, κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία».


Πηγή


Μάχη με κακοποιούς στα Μελίσσια – Τραυματίστηκε άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ



Πραγματική μάχη σώμα με σώμα έδωσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της βορειοανατολικής Αττικής με αδίστακτους κακοποιούς στην οδό Παπανδρέου στα Μελίσσια το απόγευμα του Σαββάτου (23/11).

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια διενέργειας ελέγχου από τους αστυνομικούς σε ύποπτο όχημα, που κινούνταν στην περιοχή με επιβαίνοντες δύο Αλβανούς και έναν Έλληνα. Κατά τον έλεγχο, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στο αυτοκίνητο διαρρηκτικά εργαλεία. Τότε ο Έλληνας διαρρήκτης επιτέθηκε εναντίον ενός εκ των αστυνομικών και τον τραυμάτισε.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν στη μάχη, που ακολούθησε, να ακινητοποιήσουν τους κακοποιούς και να τους συλλάβουν.

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.



Πηγή: vrilissianews.gr


Υπ. Εσωτερικών: Απόφαση για τον χρόνο έκδοσης των 1.000 μονίμων στο Δημόσιο




Τον χρόνο έκδοσης της νέας προκήρυξης για την πρόσληψη 1.000 μονίμων υπαλλήλων στους δήμους όλης της χώρας, προσδιόρισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών επιθυμεί η έκδοση (και υποβολή αιτήσεων) της νέας προκήρυξης να γίνει αμέσως μόλις «κλείσει» οριστικά η 3Κ/2018.
Ο διαγωνισμός των 8.166 θέσεων (3Κ) ολοκληρώνεται έως το τέλος του χρόνου. Απομένει η εξέταση μικρού αριθμού Αιτήσεων Θεραπείας
Το σχέδιο προβλέπει δημοσιοποίηση της προκήρυξης των 1.000 μονίμων εντός του Ιανουαρίου 2020
Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων (περίπου 650) θα διατεθεί σε υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Οι περισσότερες από τις 1.000 θέσεις αφορούν ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης)


447 προσλήψεις στο Δημόσιο - Αιτήσεις τώρα για θέσεις εργασίας σε Περιφέρεια και δήμους



80 Καθαριστές με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Γενικό Νοσκομείο Αθηνών "Λαϊκό"

Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Λαϊκό" ανακοινώνει την πρόσληψη 80 ατόμων ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 21/11/2019-02/12/2019

Δείτε εδώ την προκήρυξη


220 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στην Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνει την πρόσληψη 220 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 25/11/2019-04/12/2019

Δείτε εδώ την προκήρυξη

23 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών

Το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς-Γενικό Νοσοκομείο θηβών για την Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Θήβας, ανακοινώνει την πρόσληψη 23 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως 31/12/2020.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 22/11/2019-02/12/2019

Δείτε εδώ την προκήρυξη

Θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ στον δήμο Λαγκαδά

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι δύο (22) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Γ.Ο.Ε.Β. πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, (για την Κεντρική του Υπηρεσία και τις περιφερειακές του οργανικές μονάδες, που εδρεύουν στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας).

Δείτε εδώ την προκήρυξη

ΑΣΕΠ: Νέες προκηρύξεις για προσλήψεις στην ΔΕΔΔΗΕ - Θέσεις εργασίας σε 6 περιοχές

Σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στην ΔΕΔΔΗΕ. Το Dikaiologitika News, σας παρουσιάζει τις θέσεις εργασίας σε 6 νομούς μέχρι και το τέλους του μήνα. Πατώντας τα λινκ μπορείτε να δείτε τις προκηρύξεις και τις ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών.

Δείτε εδώ περισσότερα

59 προσλήψεις χωρίς πτυχίο μέσω ΑΣΕΠ στο «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα εννέα (59) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», που εδρεύει στη Μανούλα του Νομού Αττικής και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

Δείτε εδώ την προκήρυξη

26 θέσεις εργασίας στο Μουσείο της Ακρόπολης μέσω ΑΣΕΠ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Το Μουσείο Ακρόπολης (ΝΠΔΔ), με έδρα στην Αθήνα (Διον. Αρεοπαγίτου 15, ΤΚ 11742), ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού συνολικά είκοσι έξι (26) ατόμων ΔΕ ειδικότητας Ταμιών & Υπαλλήλων ΈκδοσηςΕισιτηρίων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), για την κάλυψη εποχικών / παροδικών αναγκών του Μουσείου, έχοντας υπ’ όψιν τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως έχουντροποποιηθεί και ισχύουν.

Δείτε εδώ την προκήρυξη


Πηγή


Αναθεώρηση Συντάγματος: Στην τελική ευθεία για τον νέο συνταγματικό χάρτη της χώρας


Όλο το πολιτικό ενδιαφέρον στρέφεται το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, καθώς οι 300 βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν στην Ολομέλεια για το νέο καταστατικό χάρτη της χώρας. Θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των άλλων πολιτικών κομμάτων.

Τόσο στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος που επεξεργάστηκε και εισηγήθηκε τις αναθεωρητέες διατάξεις, όσο και στη πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της αρχής και επί των άρθρων που προηγήθηκαν, υπήρξαν έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί και έντονες πολιτικές ιδεολογικές διαφωνίες.

Ωστόσο, μέσα από ζυμώσεις και αμοιβαίες υποχωρήσεις μεταξύ των κομμάτων, βρέθηκε κοινός τόπος έστω και για περιορισμένες συνταγματικές αλλαγές.

Κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια επί των τελικών προτάσεων, τρία είναι κυρίως τα ζητήματα στα οποία εστιάζεται το ενδιαφέρον.

Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κατοχύρωση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού και η ποινική ευθύνη υπουργών με την κατάργηση της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας.

Σημειώνεται ότι όσες αναθεωρητέες διατάξεις είχαν λάβει από την προτείνουσα Βουλή 151 ψήφους, στη παρούσα αναθεωρητική Βουλή χρειάζονται 180 ψήφους για να κριθούν αναθεωρητέες.

Η κυβερνητική πλειοψηφία που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και αριθμεί 158 βουλευτές, έχει αποφασιστικό ρόλο για το ποιες και πόσες θα είναι οι συνταγματικές αλλαγές που θα εγκριθούν και πάντως, δεν φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τις εννέα.

Κατά την πενθήμερη διαδικασία καταβλήθηκαν προσπάθειες και βρέθηκε κοινός τόπος για ορισμένες διατάξεις, κάτι το οποίο δεν είχε επιτευχθεί κατά την επεξεργασία τους από την προτείνουσα αναθεωρητική Βουλή.

Η ΝΔ δηλώνει καταρχήν θετική στην υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 73 που αφορά τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, δηλαδή τη δυνατότητα πολιτών να υποβάλουν προτάσεις νόμων για να συζητηθούν στη Βουλή. Ωστόσο θέτει όρους και προϋποθέσεις, αποκλείοντας να αφορούν θέματα εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής ενώ διαφωνεί με τον αριθμό των 100.000 υπογραφών και αντιπροτείνει 500.000 υπογραφές.

Σημαντικές αναθεωρητέες διατάξεις, συγκλίσεις, διαφωνίες 

- Άρθρο 32 παρ. 4 και 5: Αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

Η διάταξη έχει ευρύτατη αποδοχή, με όλα τα κόμματα -πλην του ΚΚΕ- να συμφωνούν. Στη προτείνουσα Βουλή η συγκεκριμένη διάταξη είχε ψηφιστεί από 224 βουλευτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.

Την πρόταση απορρίπτει ωστόσο κατηγορηματικά η ΝΔ.

- Άρθρο 86 παρ. 3: Κατάργηση της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας ώστε ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων που τελέστηκαν από μέλη της κυβέρνησης να εξισωθεί με ό,τι ισχύει στον ποινικό κώδικα για τους πολίτες. Η διάταξη είχε λάβει 225 ψήφους και υπάρχει ευρύτατη συναίνεση.

- Άρθρο 86: Προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης που να έχει αναδρομική ισχύ και να εξαιρεί το αδίκημα της δωροδοκίας.

Την πρόταση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε λάβει 179 ψήφους στη προτείνουσα Βουλή, απορρίπτει κατηγορηματικά η κυβερνητική πλειοψηφία.

- Άρθρο 62: Περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας αποκλειστικά στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα που σχετίζονται με τη βουλευτική ιδιότητα εντός ή εκτός Βουλής. Η διάταξη ψηφίστηκε από 237 βουλευτές ενώ και στη παρούσα Βουλή υπάρχει ευρύτατη αποδοχή.

- Άρθρο 68 παρ. 2: Δικαίωμα στην κοινοβουλευτική μειοψηφία να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή με την υπογραφή 10 βουλευτών. Για τη διάταξη υπάρχει σύμπνοια των κομμάτων, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει τη συγκρότηση δύο Εξεταστικών Επιτροπών ανά κοινοβουλευτική περίοδο.

Η αναθεωρητέα διάταξη είχε υπερψηφιστεί με 247 ψήφους.

- Άρθρο 101: Εκλογή μελών Ανεξάρτητων Αρχών από τα 3/5 της Διάσκεψης των Προέδρων αντί 4/5 που ισχύει σήμερα. Η διάταξη είχε λάβει 232 και υπάρχει σύγκλιση απόψεων των κομμάτων.

Σημειώνεται ότι όλες οι παραπάνω διατάξεις χρειάζεται να ψηφιστούν από 151 βουλευτές καθώς στη προτείνουσα Βουλή είχαν περάσει τον πήχη των 180 ψήφων.

Ποιες αναθεωρητέες διατάξεις χρειάζονται 180 ψήφους

Την υπερψήφιση τους με 180 ψήφους χρειάζονται:

- Άρθρο 54: Διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Η αναθεωρητέα διάταξη έλαβε από τη προτείνουσα Βουλή 160 ψήφους ενώ μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στη Διακομματική Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, το τελικό κείμενο που διαμορφώθηκε φαίνεται να έχει την καθολική αποδοχή των κομμάτων.

- Άρθρο 21 παρ 1: Προσθήκη εδαφίου για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είναι πρόταση της ΝΔ που διαφαίνεται ότι θα συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Τι απορρίπτει η ΝΔ

 Να σημειωθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει απορρίψει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν: - Άρθρα 3, 13, 33 και 59 σχετικά με την κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, τον πολιτικό όρκο και τις διακριτές σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

«Κόκκινη» κάρτα έδειξε η ΝΔ με το επιχείρημα ότι καλύπτονται πλήρως με το ισχύον σύνταγμα και οι αλλαγές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν:

- Άρθρο 5: Προστασία της ζωής χωρίς διακρίσεις εθνικότητας, φύλου θρησκευτικών διακρίσεων,

- Άρθρο 21: Εγγύηση του κράτους μέσω καθολικών κοινωνικών υπηρεσιών και εισοδηματικών ενισχύσεων, αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους, καθεστώς δημόσιου ελέγχου για νερό, ηλεκτρική ενέργεια, και δίκτυα διανομής τους.

- Άρθρο 22: Συλλογικές συμβάσεις

- Άρθρο 25: Προστασία από το κράτος των ατομικών δικαιωμάτων

- Άρθρο 28: Δημοψήφισμα για τηΝ κύρωση διεθνών συνθηκών και συμβάσεων που προβλέπουν μεταβίβαση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

- Άρθρο 37 παρ 2: Αποκλειστική βουλευτική ιδιότητα του πρωθυπουργού.

- Άρθρο 44 παρ. 2: Δημοψηφίσματα: Για κρίσιμα εθνικά ζητήματα μετά από αίτηση πεντακοσίων χιλιάδων πολιτών και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, μετά από αίτημα ενός εκατομμυρίου πολιτών.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δολοφονική επίθεση αντιεξουσιαστών με μολότοφ εναντίον ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη



Δολοφονική επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε τα ξημερώματα διμοιρία που φρουρούσε το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. 

Στις 3:20 ομάδα 15 αντιεξουσιαστών κακοποιών βγήκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κινήθηκε προς την διμοιρία μέσω της οδού Αγ. Δημητρίου.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν περίπου 15 βόμβες μολότοφ και ξανά μπήκαν στο ΑΠΘ. Μια δεύτερη ομάδα περίπου δέκα κακοποιών κουκουλοφόρων βγήκε από την είσοδο της παλιάς φιλοσοφικής σχολής στην οδό Εθνικής Αμύνης και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση με δέκα βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά δεύτερης διμοιρίας που κινούνταν πεζή προς την οδό Αγ. Δημητρίου για συνδρομή.

Μετά τις επιθέσεις αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. προσήγαγαν 14 άτομα που εξήλθαν από το ΑΠΘ. Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας περισυνέλεξαν ένα σακίδιο πλάτης που εγκατέλειψε ένας κουκουλοφόρος την ώρα της επίθεσης. Μέσα σε αυτό υπήρχε μια αχρησιμοποίητη βόμβα μολότοφ.




Ανακαλύφθηκε ο πρώτος γαλαξίας με τρεις μαύρες τρύπες στο κέντρο του



Συνήθως οι μεγάλοι γαλαξίες, όπως ο δικός μας, έχουν μια τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο τους, όμως μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε τον πρώτο γαλαξία, στην κεντρική περιοχή του οποίου υπάρχουν τρεις υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες σχετικά κοντά η μία στην άλλη.

Πρόκειται για τον γαλαξία NGC 6240 σε απόσταση περίπου 300 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Έως τώρα οι επιστήμονες νόμιζαν ότι αυτός έχει δύο κεντρικές μαύρες τρύπες, αλλά τελικά βρήκαν και μια τρίτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Βόλφραμ Κολάτσνι του γερμανικού Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν, που μελέτησαν τον γαλαξία με το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής «Astronomy & Astrophysics», υπολόγισαν ότι κάθε μία από τις τρεις κεντρικές μαύρες τρύπες έχει μάζα πάνω από 90 εκατομμύρια ήλιους.

Οι τρεις μαύρες τρύπες βρίσκονται σε μια περιοχή του διαστήματος διαμέτρου μικρότερης των 3.000 ετών φωτός. Γαλαξίες με πάνω από μία κεντρική μαύρη τρύπα προέρχονται από τη συγχώνευση παλαιότερων μικρότερων γαλαξιών που είχαν τη δική τους κεντρική μαύρη τρύπα.

«Έως τώρα τέτοια συγκέντρωση τριών τεράστιων μαύρων οπών δεν είχε ποτέ ανακαλυφθεί στο σύμπαν. Αποτελεί ένδειξη για μια διαδικασία ταυτόχρονης συγχώνευσης τριών γαλαξιών μαζί με τις κεντρικές μαύρες τρύπες τους», δήλωσε ο Κολάτσνι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Στις 16,3 οι μονάδες διαφοράς της Ν.Δ. απο τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση! 3ος ο Τσίπρας σε δημοφιλία




Διαφορά 16,3 μονάδων καταγράφει η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της «Metron Analysis» για «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Συγκεκριμένα :

ΝΔ 37,6%,
ΣΥΡΙΖΑ 21,3%,
Κίνημα Αλλαγής 6,2%,
ΚΚΕ 4,8%,
Ελληνική Λύση 4,2%, 
και το ΜέΡΑ25 με 3,8%.

Πρώτος σε δημοφιλία είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 64%, στη δεύτερη θέση είναι η Φώφη Γεννηματά 39% και τρίτος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας 38%.

Το 64% των πολιτών θεωρεί επιτυχημένο τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει μόλις 25% θετικών γνωμών ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45%, έναντι του 16% του Αλέξη Τσίπρα.


Γυναίκα κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή κυκλοφορούσε γυμνόστηθη στο.. σπίτι της



Μια Αμερικανίδα από τη συντηρητική Πολιτεία της Γιούτα κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση και να καταγραφεί στο μητρώο των σεξουαλικών παραβατών επειδή κυκλοφορούσε γυμνόστηθη στο σπίτι της, μπροστά στα παιδιά του συζύγου της.

Η Τίλι Μπιουκάναν, 27 ετών, μαστόρευε στο γκαράζ του σπιτιού της μαζί με τον σύζυγό της, στα προάστια του Σολτ Λέικ Σίτι. Όταν έπεσε γύψος στα ρούχα και των δύο, τα έβγαλαν και συνέχισαν τη δουλειά τους, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της Γιούτα σε επιστολή του προς τον δικηγόρο της γυναίκας, τον Ντέιβιντ Λέιν.

Εκείνη τη στιγμή μπήκαν μέσα τα παιδιά του συζύγου από άλλον γάμο, ηλικίας 9, 10 και 13 ετών και την είδαν γυμνόστηθη. Η γυναίκα τους εξήγησε ότι θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια και, εφόσον ο πατέρας τους μπορεί να κυκλοφορεί γυμνός από τη μέση και πάνω δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην κάνει και εκείνη το ίδιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Salt Lake Tribune η αστυνομία πληροφορήθηκε το επεισόδιο αυτό όταν η πρόνοια άρχισε έρευνες για τα παιδιά, σε μια υπόθεση που δεν είχε καμία σχέση με τη μητριά τους. Η μητέρα των παιδιών ενημέρωσε τις αρχές για το συμβάν, που το θεώρησε «ανησυχητικό».

Η Τίλι Μπιουκάναν βαρύνεται με τρεις κατηγορίες «άσεμνης συμπεριφοράς ενώπιον παιδιών», οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης ενός έτους. Το όνομά της μπορεί να περιληφθεί για 10 χρόνια στο μητρώο των σεξουαλικών παραβατών της Πολιτείας. Ο δικηγόρος της ζήτησε να μπει η υπόθεση στο αρχείο επειδή ο πολιτειακός νόμος είναι αντισυνταγματικός.

«Επειδή η Τίλι Μπιουκάναν είναι γυναίκα, ο γυμνός κορμός της θεωρείται εκ φύσεως φαύλος και πορνογραφικός ενώ ο γυμνός κορμός του συζύγου της είναι το σύμβολο της δύναμης και της υπερηφάνειας;» διερωτήθηκε ο δικηγόρος. «Διώκεται μόνο λόγω του φύλου της», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι παραβιάζονται επίσης τα πολιτικά δικαιώματά της.



Πηγή: skai.gr




«Ασημένιος» ο Πετρούνιας στο Κότμπους



Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Ρίο 2016 πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους με 14.866 ενώ ο Κινέζος Γιανγκ Λιου πήρε το 3ο του χρυσό στη σειρά με 15.133.

Ο Λευτέρης έδειξε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουργάρδης αλλά η κακή του έξοδος του στοίχισε το χρυσό.

Τώρα με τον Κινέζο να έχει 3 χρυσά ο Πετρούνιας θα πρέπει το 2020 σε Ντόχα, Μελβούρνη και Μπακού να είναι πρώτος για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ο βασικός του αντίπαλος, Γιανγκ Λιού, με 15.133 πήρε την πρώτη θέση και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 25χρονος Κινέζος έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα από πέρσι, δεδομένου ότι μετρά ήδη δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα.

Η τελική κατάταξη

Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.133
Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 14.866
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.833
Χάο Γιου (Κίνα) 14.833
Βαχαν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.825
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 14.666
Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 14.366
Τακούγια Ναγκάνο (Ιαπωνία) 13.733