Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Audi A4 Allroad 2.0 TDI



Το κυρίαρχο διαφημιστικό σλόγκαν της Audi, αυτό το Vorsprung durch Technik, που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει εξέλιξη, πρόοδος μέσα από την τεχνολογία, είναι απολύτως περιγραφικό για τα βήματα και τους προσανατολισμούς του γερμανικού εργοστασίου. Από τα super 90 των μέσων της δεκαετίας του '60 που ήταν ένα «γερό» αυτοκίνητο αλλά με τον κινητήρα σχεδόν μπροστά από τον εμπρόσθιο άξονα, ήταν και αρκετά δύστροπο στους χειρισμούς, περάσαμε στο εξαιρετικό, για τα μέτρα της εποχής του, 80άρι και φθάσαμε στον 21ο, πλέον, αιώνα σε πλήθος προτάσεων που κινούνται με τεχνολογία αιχμής και βέβαια το εγνωσμένης αξίας σχήμα τετρακίνησης quattro.

Στο ίδιο πλαίσιο

έρχεται και το Α4 Allroad 2.0 TDI. Πάνω του συναντάμε ό,τι εκλεκτό έχει κομίσει η εξέλιξη της τεχνολογίας. Καταρχήν η καρδιά, η μονάδα ισχύος, το δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με τα 380 Νm ροπής (από τις 1.750 σ.α.λ) και τους 177 ίππους. Μοντέρνος κινητήρας που ενσωματώνει τεχνολογία common rail (πίεση 1.800 bar), όπως και σύστημα start & stop, αλλά και οτιδήποτε άλλο, όπως αντλία λαδιού χαμηλής κατανάλωσης, οικονομικός στην κατανάλωση συμπιεστής κλιματισμού, βελτιωμένη ροή του κυκλώματος ψυκτικού υγρού, που χαμηλώνει κατανάλωση και ρύπους, ενώ ταυτόχρονα κρατά απόδοση και αξιοπιστία σε υψηλά επίπεδα Ξυπνά χαμηλά, είναι ζωντανό και χρειάζεται μόλις 8,2 δεύτερα προκειμένου να καλύψει τα πρώτα 100 χλμ. από στάση.

Ακολούθως έχουμε τη μόνιμη τετρακίνηση quattro, με τρία διαφορικά, τα οποία κατανέμουν τη ροπή ανάμεσα στον εμπρός και στον πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες αλλά και κεντρικό διαφορικό, Torsen με αυτόματο κλείδωμα και επιλεκτικό ανά τροχό έλεγχο της ροπής. Μιλώντας για μετάδοση, βλέπουμε και το διπλοσύμπλεκτο επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με τα χαρακτηριστικά χειριστήρια εκατέρωθεν του τιμονιού. Αυτοί οι τρεις συντελεστές μαζί με τη μεγαλύτερη απόσταση που χωρίζει το allroad από το έδαφος, από τα υπόλοιπα ξαδέλφια (Α4), του προσφέρει μερικά ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Χωρίς λοιπόν να έχει χάσει κάτι από την ασφάλτινη ταυτότητά του, η οποία του εξασφαλίζει ήσυχα, ξεκούραστα, ασφαλή, ενίοτε και ζωηρά χιλιόμετρα, έχει το πλεονέκτημα της τετρακίνησης για χειριστές με περιπετειώδη διάθεση. Ασφαλώς το συνολικό του μήκος και οι γωνίες προσέγγισης - διαφυγής δεν μπορούν να εγγυηθούν για ακραίες περιπέτειες, αλλά σε κάθε περίπτωση φθάνει, εκτός δρόμου, πολύ μακρύτερα, πολύ ευκολότερα από τους δικίνητους ανταγωνιστές του. Αποτελεί μια εξαίσια πρόταση για νέους οικογενειάρχες επειδή συνδυάζει την τετρακίνηση με τους μεγάλους χώρους, αλλά το αυτό ισχύει και για μια επίσης αναπτυσσόμενη, σε παγκόσμια κλίμακα, κατηγορία χειριστών, εκείνη των φανατικών με χόμπι που έχουν εξοπλισμούς οι οποίοι απαιτούν χώρους.

Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι ένα τυπικό δείγμα του Ingolstadt. Το χαρακτηρίζει το αντιφατικός προσδιορισμός: λιτή πολυτέλεια, αλλά έτσι είναι. Λειτουργική σχεδίαση σε αυστηρούς τόνους με προσεγμένα φινιρίσματα και εξαιρετικά υλικά.

Κάπως παρόμοια είναι τα θέματα που αφορούν την εξωτερική σχεδίαση. Είναι δύσκολο ένα αυτοκίνητο αυτών των διαστάσεων και αυτής της κατηγορίας να είναι και όμορφο, για την περίπτωση του allroad όμως και στον βαθμό που η συζήτηση για την ομορφιά των οχημάτων μπορεί να έχει αντικειμενικά κριτήρια, μπορούμε να πούμε ότι έχει αγγίξει το ταβάνι της σχεδιαστικής αρτιότητας.

Συμπερασματικά

Όπως έχουμε επισημάνει, η συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι δημοφιλής στην Ελλάδα. Το καταναλωτικό κοινό γλυκοκοιτά τις SUV προτάσεις. Ενυπάρχει και η άποψη ότι αυτό είναι και έλλειψη αυτοκινητικής παιδείας. Ενδεχομένως. Οπως και να έχει όμως, το A4 Allroad αποτελεί μια πλήρη, πολλαπλώς ανταποκρινόμενη πρόταση που έχει τη δύναμη να καλύψει αντίστοιχα πολλές ανάγκες ή επιθυμίες. Κάτι που προφανώς θα αποτελέσει τροχοπέδη στο πλήθος των πωλήσεών του, είναι η τιμή του.













Πηγή : carandrive.gr


Goldman Sachs: Τι θα συμβεί εάν γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα


Η μετεκλογική πορεία της χώρας, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, φοβίζει τους επενδυτές. Την εκτίμηση αυτή κάνει η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs η οποία σε έκθεσή της επισημαίνει ότι “η εκλογική διαδικασία από μόνη της δεν είναι ένας παράγοντας κινδύνου.
Ωστόσο οι αγορές ανησυχούν είναι ότι μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει συνέχεια της πολιτικής, θα διακοπεί η μεταρρυθμιστική διαδικασία και μπορεί να υπάρξει σύγκρουση με τους εταίρους της Ευρωζώνης. Φυσικά, η πολιτική αστάθεια που δεν θα ακυρώσει την βελτίωση στην ελληνική οικονομία. Ωστόσο, η αστάθεια θα μειώσει την άφθονη ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία δύο χρόνια”.

Εκφράζει φόβους ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα και εκροή καταθέσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μια σύγκρουση με την υπόλοιπη Ευρώπη και μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας σχετικά με τη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης και του τραπεζικού συστήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκροή καταθέσεων, βλάπτοντας την εύθραυστη ανάκαμψη που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οσον αφορά στην ανάπτυξη, αφού επισημαίνει ότι ήρθε νωρίτερα, την αποδίδει στον τουρισμό, τις εξαγωγές, καθώς και από την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης.

Η Goldman Sachs αναφερόμενη στο μέλλον υποστηρίζει ότι “υπάρχουν λόγοι που υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη θα επεκταθεί και να ενισχυθεί ακόμη: Πρώτον, από το 2015 και μετά, η δημοσιονομική προσαρμογή μειώνεται σημαντικά. Δεύτερον, η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται δίνοντας ώθηση στην κατανάλωση και τις επενδύσεις στο μέλλον. Τρίτον, οι οικονομικές συνθήκες είναι πιθανό να διευκολυνθούν τώρα που οι ασκήσεις αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες έχουν ολοκληρωθεί. Τέταρτον, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας έχει βελτιωθεί σημαντικά”.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν θετική επίπτωση -επισημαίνει η τράπεζα- στις δημοσιονομικές εξελίξεις και το χρέος.

Η απάντηση στους φόβους των επενδυτών, στον κίνδυνο των εκροών καταθέσεων και στη θετική πορεία της ανάπτυξης, των ελλειμμάτων και του χρέους είναι κατά την τράπεζα η πολιτική σταθερότητα και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή : newsit.gr


Το Private Banking της HSBC κατηγορείται για φοροδιαφυγή από το Βέλγιο



Οι αρχές στις Βρυξέλλες έχουν χρεωθεί το Private Banking της HSBC, η οποία εδρεύει στην Ελβετία, βοηθώντας πλούσιους Βέλγους για να αποφύγουν τους φόρους.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι εκατοντάδες πελάτες - συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων διαμαντιών στην Αμβέρσα - μετακόμισαν πολλά χρήματα σε υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους με τη βοήθεια της τράπεζας.

Είπαν οι αρχές ότι η τράπεζα οδήγησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε διαφυγόντα φορολογικά έσοδα.

Τον Αύγουστο, η HSBC προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις των υπευθύνων σε σχέση με αυτές τις καταγγελίες θα είναι σημαντικές.

Σε δηλώσεις τους οι βελγικές αρχές κατηγόρησαν την HSBC  ότι "εν γνώσει της χαλάρωσε και προώθησε μηχανισμούς φοροδιαφυγής κάνοντας υπεράκτιες εταιρείες τις οποίες διέθετε σε ορισμένους προνομιούχους πελάτες".

Οι εταιρείες αυτές, οι οποίες εδρεύουν στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, υπάρχουν για τον αποκλειστικό σκοπό της φοροδιαφυγής, πρόσθεσαν οι Βελγικές αρχές.

Πάνω από 1.000 φορολογούμενοι φέρεται να έχουν εμπλακεί στην απάτη και τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν από το Βέλγιο απο το 2003 υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Απαντώντας στις καταγγελίες η HSBC ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για την έρευνα, καθώς και της παρόμοιας έρευνας που διεξάγετε από τις γαλλικές αρχές, και ότι θα συνεργαστούν στο μεγαλύτερο βαθμό με τις αρχές.

Οι Βελγικές αρχές δημοσίευσαν, επίσης, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλη αλληλογραφία μεταξύ της HSBC και των Βέλγων πελατών της , όπου φαίνεται η Τράπεζα να παρουσιάζει τις υπηρεσίες φοροδιαφυγής που προσφέρει.

Εισαγγελέας Michel Claise κατηγόρησε την HSBC για «απάτη, ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη άσκηση του επαγγέλματος της χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης".

Τον Οκτώβριο, η βελγική αστυνομία έκανε και έφοδο στα σπίτια των περίπου 20 πελατών της τράπεζας με ιδιωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην ελβετική θυγατρική της HSBC, για να συλλέξει στοιχεία σε βάρος του δανειστή.

Η HSBC έχει υποβληθεί σε μια σειρά από πρόστιμα για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τα τελευταία χρόνια, πιο πρόσφατα σε σχέση με τη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.


Πηγή : BBC

Επιμέλεια : newsotherwise.gr


Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Αθήνα να «πείσει» την τρόικα εντός 48ωρου


Εντός των επόμενων 48 ωρών, δηλαδή έως την Τετάρτη, θα πρέπει να συντρέξουν εκείνες οι συνθήκες και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας, τονίζει η Κομισιόν απευθύνοντας τελεσίγραφο στην Αθήνα, προκειμένου η τελευταία να προλάβει τις κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι το τέλος του έτους (Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής).

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά Σαμαράς και Βενιζέλος προβληματίζονται για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων και τα εμπόδια που θέτουν και προγραμματίζουν -σύμφωνα με πληροφορίες- νέα συνάντηση ίσως και εντός της ημέρα.

Το βασικό «αγκάθι» στην διαπραγμάτευση και ο λόγος που εμποδίζει την Τρόικα από το να επιστρέψει στη Αθήνα είναι το θέμα του δημοσιονομικού κενού στον προϋπολογισμό του 2015. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, υπάρχει σαφής απόκλιση ανάμεσα στα νούμερα που κάθε πλευρά προβάλλει, ενώ για την Τρόικα δεν είναι  επαρκής η υποχώρηση που έκανε η Αθήνα στο θέμα του ΕΝΦΙΑ.

Η ελληνική πλευρά ζητάει από την Τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα και να λυθεί το θέμα σε ελληνικό έδαφος, οι εκπρόσωποι των δανειστών ωστόσο, θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα όταν η διαπραγμάτευση θα έχει προχωρήσει περισσότερο και θα έχει βρεθεί κοινό έδαφος στο δημοσιονομικό κενό, έτσι ώστε η παρουσία τους στην Αθήνα να είναι σύντομη και χωρίς εντάσεις.

Για να γεφυρωθεί η διαφορά που υπάρχει στις εκτιμήσεις των δύο πλευρών, το οικονομικό επιτελείο έχει εντοπίσει παρεμβάσεις που θα μπορούσε να κάνει στις ΔΕΚΟ και ΟΤΑ που οδηγούν σε εξοικονομήσεις που κινούνται από 500 εκατ. ευρώ έως και 1 δισ. ευρώ.

Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία στο δημοσιονομικό κενό και επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα, οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να βρουν κοινό έδαφος για το ποια από τα 19 σημεία που ζητάνε από την Αθήνα θα πρέπει να γίνουν άμεσα και ποια θα μεταφερθούν το 2105. Οι υποχρεώσεις και οι μεταρρυθμίσεις που θα μετατεθούν για το 2015 θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να τηρήσει η Αθήνα.

Αυτή την στιγμή στις Βρυξέλλες δεν εξετάζεται σχέδιο Β΄ όμως αν η Τρόικα δεν επιστρέψει τις επόμενες 48 ώρες, Αθήνα, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες θα πρέπει να αρχίσουν να το σχεδιάζουν.


Πηγή : usay.gr


Συμβαίνει Τώρα : Ένταση έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία




Την ειρηνική πορεία αναστατώνει και πάλι όπως κάθε χρόνο μια μικρή ομάδα  γνωστών "αγνώστων"


36 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη σύγχρονη δουλεία - έκθεση



Σχεδόν 36 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ή 0,5% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν ως δούλοι, μια έρευνα από την ομάδα εκστρατείας κατά της δουλείας Walk.

Η Global Index δουλεία αναφέρει  ότι η Ινδία έχει τους περισσότερους σκλάβους συνολικά και η Μαυριτανία έχει το υψηλότερο ποσοστό.

Το σύνολο της παγκόσμιας δουλείας είναι 20% υψηλότερη από ότι για το 2013.

Η έκθεση ορίζει ως σκλάβους τους ανθρώπους που υπόκεινται σε καταναγκαστική εργασία, τη δουλεία του χρέους, της εμπορίας ανθρώπων, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης για τα χρήματα και αναγκάζονται ακόμα και σε δουλικό γάμο.

Η δουλεία αναφέρεται στην Global Index με την σύγχρονη έννοια του όρου, και όχι ως αναφορά της ευρέως εκτός νόμου γνωστής ως παραδοσιακή πρακτική όπου οι άνθρωποι έμπαιναν στην δουλεία και αντιμετωπίζονταν ως ιδιοκτησία ενός άλλου ατόμου.

Το 2012, η ​​Διεθνής Οργάνωση Εργασίας εκτιμά ότι περίπου 21 εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν θύματα της καταναγκαστικής εργασίας.

Η οργάνωση περπάτησε και στις 167 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα και βρήκε αποδείξεις σύγχρονης δουλείας και στις 167 χώρες.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Αφρική και η Ασία αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην εξάλειψη της δουλείας, ενώ η πρακτική είναι λιγότερο διαδεδομένη στην Ευρώπη.


Σύμφωνα με την έκθεση, περισσότερα από 14 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σαν σκλάβοι στην Ινδία. Δίπλα στο δείκτη έρχεται η Κίνα, με πάνω από 3 εκατομμύρια σκλάβους, που ακολουθείται από το Πακιστάν, το Ουζμπεκιστάν.

Η Ρωσία κατέχει την πέμπτη θέση. Η οικονομία της χώρας λέγεται ότι στηρίζονται σε υπόδουλους διακινούμενους εργαζόμενους στους τομείς της γεωργίας και των κατασκευών.

Μαυριτανία έχει εν τω μεταξύ το μεγαλύτερο αριθμό δούλων ως ποσοστό του πληθυσμού και είναι το 4%. Πολλοί άνθρωποι στην αφρικανική χώρα κληρονομούν το καθεστώς σκλάβος από τους προγόνους τους.

Η έκθεση απευθύνει έκκληση σε μιά ευρύτερη διεθνή συνεργασία για δουλεία. Θέλει οι κυβερνήσεις να αυξήσουν τις κυρώσεις για την παράνομη διακίνηση και να ασκήσει πίεση στις επιχειρήσεις ώστε να πατάξει τη χρήση των σκλάβων στις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Η Global Index δουλεία εκδόθηκε για πρώτη φορά το περασμένο έτος. Η αύξηση στο συνολικό ποσό από το 2013 αποδόθηκε από τους συντάκτες της έκθεσης για την καλύτερη δεδομένα και τη μεθοδολογία, και όχι σε μια εκθετική αύξηση του αριθμού σκλαβωμένη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εισηγμένη στο top 10 χώρες στην ανάληψη δράσης κατά της δουλείας. Κοινοβούλιο της θα συζητήσει ένα νόμο αυτή την εβδομάδα που θα επιτρέψει αυστηρότερες ποινές για την εμπορία ανθρώπων.

Οι Κορυφαίες πέντε χώρες με το υψηλότερο ποσοστό των δούλων επί του ποσοστού των πολιτών της χώρας.

Μαυριτανία - 4%

Ουζμπεκιστάν - 3,97%

Αϊτή - 2,3%

Κατάρ - 1,36%

Ινδία - 1,14%

Αριθμητικά στοιχεία από την Global Δουλείας Δείκτη, 2014


Πηγή : BBC

Επιμέλεια : newsotherwise.gr


Στη δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί για τις ελλείψεις φαρμάκων! Δείτε ποια λείπουν




Στα δικαστήρια πήγαν τελικά οι φαρμακοποιοί για να καταγγείλουν τις μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων.Λουράντος μετέβη σήμερα Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο στην οδό Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για τις μεγάλες ελλείψεις Φαρμάκων που όπως υποστηρίζει θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος εξερχόμενος του γραφείου του Εισαγγελέως χαρακτήρισε "τεράστιες τις ελλείψεις φαρμάκων" και τόνισε πως οι φαρμακοποιοί είναι ευαισθητοποιημένοι για θέματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Ωστόσο όσο κι αν η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το αρνούνται, οι Έλληνες ασθενείς παρότι ζουν με πολύ λιγότερα εισοδήματα, πληρώνουν πολύ πιο ακριβά τα φάρμακά τους ενίοτε και 100% πάνω σε σχέση με το παρελθόν.

Τα στοιχεία από τις επίσημες καταγραφές προκαλούν αίσθηση καθώς δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ασφαλισμένοι για να γιατρευτούν θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Με βάση τους υπολογισμούς από περίπου 12,5% που ήταν ο μέσος όρος της συμμετοχής στα φάρμακα το 2012, σήμερα έχει εκτοξευθεί στο 29%.

Παρ αυτά το υπουργείο Υγείας επιμένει: οι συμμετοχές δεν αυξήθηκαν. Αυξήθηκαν ωστόσο τα ...τρικ ώστε οι ασθενείς να πρέπει να πληρώνουν παραπάνω για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν και πριν  το μνημόνιο.

Άλλωστε η φαρμακευτική δαπάνη ...τσεκουρώθηκε από το 2009 έως και φέτος κατά τουλάχιστον 3 δις ευρώ. Και η μείωση αυτή επιβάρυνε, πέρα από τους φορείς του κλάδου (φαρμακευτικές επιχειρήσεις, φαρμακαποθήκες, φαρμακοποιοί κ.λπ.) φυσικά και τους ασθενείς, η συμμετοχή των οποίων στο κόστος των φαρμάκων αυξήθηκε χωρίς προηγούμενο.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που δίνουν και οι φαρμακοποιοί: συνταγή φαρμάκων, για την οποία ο ασφαλισμένος, τον Μάρτιο του 2014, πλήρωνε 6,93 ευρώ και ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο του 2014, για την ίδια συνταγή κατέβαλε 26,45 ευρώ.

Επισήμως πάντως με βάση έρευνα του  Κυριάκου Σουλιώτη, Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η ιδιωτική δαπάνη των Ελλήνων για φάρμακα είναι πια διπλή. Και αυτό επειδή σύμφωνα με τις καταγραφές από 12,8% που ήταν ο μέσο όρος συμμετοχής για τον Ιανουάριο του 2012, μετατράπηκε σε 24,4% τον Δεκέμβριο του 2013.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΦΣ είχε δώσει στην δημοσιότητα έναν ενδεικτικό κατάλογο με τις ελλείψεις φαρμάκων από τα φαρμακεία.

Δείτε τον κατάλογο των ελλείψεων

Πρόσφατα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) είχε καταγγείλει πως παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις τόσο προς το υπουργείο Υγείας όσο και προς τον ΕΟΦ, οι αρμόδιοι κώφευαν. Από την άλλη η  διοίκηση του ΕΟΦ διαμήνυε ότι ελλείψεις δεν υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΦΣ είχε δώσει στην δημοσιότητα έναν ενδεικτικό κατάλογο με τις ελλείψεις φαρμάκων από τα φαρμακεία.

ABSZESS-ILON OINTMENT 25GR Ελλειψη
ADVANTAN EMULTION 0,1% 20GR Ελλειψη
AIRCODOS TABL 28X20MG Ελλειψη
ASPIRIN EXTRA TABL. 10X(650+65)MG 05/15 Ελλειψη
ATARAX TABL 30X100MG Ελλειψη
AZATHIOPRINE TABL.100X50MG Ελλειψη
BACTROBAN NASAL POM 2% 3GR Ελλειψη
BCG-S MEDAC INV.2X10-3X10CP 1VIAL 07/15 Ελλειψη
BETADINE GARGLE 1% 240ML Ελλειψη
BETADINE VAG DOUCHE 10% 240ML Ελλειψη
BETNOVATE CREAM 25GRX0,1% Ελλειψη
BROSIRAL TABL 30X15MG Ελλειψη
BUTAVATE CREAM 25GR Ελλειψη
CARBOPLATIN-HOSPIRA 1X150MG/15ML INJ.SOL 02/15 Ελλειψη
CARD-OK TABL 30X20MG Ελλειψη
CARD-OK TABL 30X40MG Ελλειψη
CARGOSIL CREAM 5% 10GR Ελλειψη
CHRICETYL SACHETS 20X600MG Ελλειψη
CITALGERT ORAL SOL 40MG/ML 15ML Ελλειψη
CORNEREGEL EYE-GEL 5% 10GR Ελλειψη
DEXAMYTREX POMM OPHTH 3GR Ελλειψη
EFEMOLINE COLL 5ML Ελλειψη
ELKOSTOP CAPS 14X20MG Ελλειψη
EMSELEX TABL 28X15MG Ελλειψη
ENGERIX SYR. 1X1MLX20MCG+ΒΕΛΟΝΑ Ελλειψη
EPAXAL SYRIN.1X0.5ML ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Α Ελλειψη
ERYTHROCIN SUSP 60MLX500MG/5ML Ελλειψη
ERYTHROCIN TABL. 12X500MG Ελλειψη
EVINOPON AMP.5X3MLX75MG IM Ελλειψη
FLEXELITE AMP.1X2MLX500MG 03/15 Ελλειψη
FLIXOTIDE CREAM 30GR Ελλειψη
FLUOXETINE DISP.TABL 28X20MG/GENERICS 01/15 Ελλειψη
FOLICAL TABL 10X25MG Ελλειψη
FOLIVORAN TABL 30X7.5MG 02/15 Ελλειψη
HEXALEN GARGLE 0.1% 200ML Ελλειψη
HEXALEN GARGLE 0.1% 400ML Ελλειψη
HIPNOSEDON TABL 30X1MG *ΝΔ 1729/87-Δ* Ελλειψη
HYGROTON RESERPINE TABL X20 Ελλειψη
IDEALITE CAPS 30X50MG 06/16 Ελλειψη
IMOVANE TABL. 30X7.5MG *ΝΔ 1729/87-Δ'* Ελλειψη
INDOXYL GEL 25GR Ελλειψη
INDOXYL GEL 50GR Ελλειψη
INFANRIX TETRA SYRIN.1X 0.5ML +ΒΕΛΟΝΑ 04/15 Ελλειψη
KERLONE TABL 28X20MG Ελλειψη
LAPOZAN TABL 28X5MG Ελλειψη
LIPEMIA ORAL OIL 300ML Ελλειψη
LOCERYL NAIL LACQUER 5ML 5% Ελλειψη
LOXITAN TABL 30X15MG Ελλειψη
LOZATAN TABL 20X100MG Ελλειψη
LUDIOMIL TABL 20X75MG Ελλειψη
LUDIOMIL TABL 30X25MG Ελλειψη
LUDIOMIL TABL 30X50MG Ελλειψη
MENINGITEC SYR.1X0.5MLX10MCG+ΒΕΛΟΝΑ Ελλειψη
METOJECT SYRIN.1X0.5MLX25MG 02/16 Ελλειψη
MICROVIBRATE CAPS 40X100MG Ελλειψη
MICROVIBRATE CAPS 8X100MG Ελλειψη
MUPIROCIN/TARGET POMM.2% 15GR Ελλειψη
NEURONTIN CAPS 50X400MG Ελλειψη
NEVRORESTOL TABL 30X10MG Ελλειψη
NIMESULIDE TABL. 30X100MG Ελλειψη
NOROCIN TABL 14X400MG Ελλειψη
NOZINAN TABL 20X25MG Ελλειψη
ONCOTICE VIAL X(12.5+3)MG 10/02/15 Ελλειψη
ORPIDIX COLL 0,25MG/ML 5ML Ελλειψη
PAZERIL CAPS SOFT 200X1000MG Ελλειψη
PEVARYL CREAM 1% 30GR Ελλειψη
PEVARYL VAGIN.CREAM 1% 78GR Ελλειψη
PLUS-FER ORAL SOLUTION 10VIALSX5ML Ελλειψη
PNEUMO-23 SYRIN.1X0.5MLX25MCG Ελλειψη
PRESIDIN TABL 28X20MG Ελλειψη
PRESS-DOWN PLUS TABL 20X(100+25)MG Ελλειψη
PROCEF TABL. 8X500MG Ελλειψη
PULMICORT INH.20X2MLX0.5MG/ML Ελλειψη
PULVO 47 TOPIC.SPRAY 74GR Ελλειψη
QVAR AUTOHALER 100MCG 200DOSES Ελλειψη
REPEVAX SYRIN.1X0,5ML(ΤΕΤΡΑΠΛΟ) Ελλειψη
RUBOCORD CREAM 30GR Ελλειψη
SALBUNOVA INH.200DOSX100MCG Ελλειψη
SIRDALUD TABL 30X4MG Ελλειψη
SOLU-KET MOUTHWASH SOLUTION 150ML Ελλειψη
SUMATRIPTAN TABL 4X50MG GENERICS Ελλειψη
TANTUM VERDE MOUTH WASH 250ML Ελλειψη
TERBIGRAM CREAM 30GR Ελλειψη
TERBIPROL CREAM 30GR Ελλειψη
TERRAMYCIN POUDRE 14GR Ελλειψη
TETRAVAC SYRIN.1X0.5ML Ελλειψη
TRAVEL GUM CHEW.10X20MG Ελλειψη
TRAVOCORT CREAM (1%+0.1%) 30GR Ελλειψη
TRAVOGEN OVULES 1X600MG Ελλειψη
VALSARTAN TABL 14X320MG TEVA 04/15 Ελλειψη
VEXICAM TABL 30X15MG Ελλειψη
VIVIDRIN NASAL SPRAY 15MLX2% Ελλειψη
VOLTARENE SUPP.10X50MG Ελλειψη
WARTEC CREAM 5GRX0.15% Ελλειψη
ZADITEN TABL 30X1MG Ελλειψη
ZANTAC TABL 20X150MG Ελλειψη
ZEBINIX TABL 30X800MG Ελλειψη
ZITHRO-DUE TABL 3X500MG Ελλειψη
ZOFRON AMP.1X8MG/4ML Ελλειψη
ZOVIRAX EYE POM.3% 4.5GR Ελλειψη


Πηγή : iatropedia.gr


Παραιτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γ. Ράμμος


Φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα εξοπλιστικά

Την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιάννη Ράμμου ζήτησε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάνης σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία.

Ο κ. Ράμμος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να εμπλέκεται στη υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη σε σχέση με τα εξοπλιστικά, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν αξιωματικός της αεροπορίας. Μάλιστα, φέρεται να είναι ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον περιφερειάρχη, συζήτησαν αυτές τις εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται με την άσκηση δίωξης κακουργηματικού χαρακτήρα, και ο κ. Ράμμος υπέβαλε την παραίτησή του.

«Για μένα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, όμως επιβεβλημένη. Ζήτησα από τον κ. Ράμμο να υποβάλει την παραίτηση του. Στην πορεία μας με διαφανείς διαδικασίες και καθαρή διοίκηση, δεν θα επιτρέψω καμία σκιά. Ακόμα και για την παραμικρή υπόνοια, η μηδενική ανοχή είναι μονόδρομος. Ύψιστος στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης των πολιτών με τους θεσμούς» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης.

Ο Γιάννης Ράμμος είχε θέσει υποψηφιότητα το 2010 για περιφερειακός σύμβουλος και είχε εκλεγεί, ενώ στις πρόσφατες εκλογές κατήλθε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κ. Μπακογιάννη στην Φωκίδα.



Πηγή : newsbeast.gr


Daily Mail: Σούπερ Λιγκ, το χειρότερο πρωτάθλημα παγκοσμίως


Χαμηλό το επίπεδο ανταγωνισμού και η παραγωγή ταλέντων

Το χειρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο είναι η Σούπερ Λιγκ σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Daily Mail. Σε αυτή επιλέχθηκαν 34 μεγάλα πρωταθληματα από την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και τις ΗΠΑ,  με αυτό της Ελλάδας έρχεται στην 34η και τελευταία θέση της έρευνας. 

Για κάθε λίγκα, μελετήθηκαν -σε βάθος χρόνου δέκα ετών- τα έσοδα, οι μισθοί, οι τιμές των εισιτηρίων και η προσέλευση του κόσμου, τα τρόπαια που έχουν κατακτηθεί ενχώρια αλλά και σε μεγάλες διοργανώσεις, οι προσφορά των ομάδων στην Εθνική, το επίπεδο ανταγωνισμού, οι προπονητές και η παραγωγή ταλέντων.



Όλα αυτά τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν και βγήκε μια βαθμολογία που φέρνει την Premier League στην πρώτη θέση με 77 βαθμούς και την Σούπερ Λιγκ στην τελευταία με 28 βαθμούς...

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Bundesliga, στην τρίτη η Primera Division, στην τέταρτη η Ligue 1 και στην πέμπτη η Serie A.

Το Ελληνικό πρωτάθλημα «κρατάει» ακόμη μια πρωτιά: Αυτή του λιγότερου ανταγωνιστικού!

Συγκεκριμένα, στα τελευταία δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τον τίτλο εννέα φορές, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στην Κροατία με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.



Από τις 18 ομάδες που συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ, μόλις δύο έχουν φτάσει την κατάκτηση του τίτλου την τελευταία δεκαετία (9 ο Ολυμπιακός και μια ο Παναθηναϊκός), ενώ μόλις έξι ομάδες έχουν τερματίσει στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας σε αντίθεση με την Premier League όπου στην πρώτη τριάδα έχουν βρεθεί 22 διαφορετικές ομάδες!


Πηγή : tovima.gr



Ανοίγει μέχρι την Τετάρτη η εφαρμογή για τις 100 δόσεις



Από ώρα σε ώρα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων, η οποία θα εναρμονίζεται με την τροπολογία που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τη ρύθμιση οφειλών.

Όπως αναφέρουν από την Γενική Γραμματεία Εσόδων, οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έληξαν έως το τέλος Σεπτεμβρίου έως και 100 δόσεις.

Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές Οκτωβρίου και Νοεμβρίου  μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.


Ύποπτο κρούσμα Εμπολα σε πλοίο που κινείται προς τον Πειραιά




Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές και λιμενικές αρχές στον Πειραιά, μετά από πληροφορία ότι μέλος του πληρώματος εμπορικού πλοίου με ελληνική σημαία που έρχεται από Νέα Γουινέα και κινείται προς το λιμάνι, εμφανίζει συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό του Έμπολα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου ενημέρωσε τις ελληνικές υγειονομικές αρχές ότι ένα μέλος του πληρώματος του έχει επί τέσσερις ημέρες υψηλό πυρετό και αιματουρία και το σύμπτωμα αυτό κρίνεται ανησυχητικό.

Το πλοίο θα φτάσει το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά και ο τελικός του προορισμός είναι η Ουκρανία.




Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς!


H ανοδική πορεία που παρουσιάζει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου τους τελευταίους μήνες έχει ως αποτέλεσμα από την αρχή του έτους έως και τον Οκτώβρη να έχουν διατεθεί από τις αντιπροσωπείες συνολικά 70.882 επιβατηγά IΧ (δεν υπολογίζονται λεωφορεία και φορτηγά) εκ των οποίων τα 11.430 είναι μεταχειρισμένα.

Ο ρυθμός πωλήσεων παρουσιάζει αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους της αγοράς, αλλά και όσους σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο του αυτοκινήτου, να βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Πωλήσεις Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Οκτώβριο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 33,7%, καθώς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 9.158 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού, επιβατηγά, λεωφορεία, φορτηγά) έναντι 6.850 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2013 (στα επιβατηγά, η αύξηση είναι 32,2%).

Την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 85.776 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού, επιβατηγά, λεωφορεία, φορτηγά) έναντι 66.216 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 29,5% (στα επιβατηγά, η αύξηση ήταν 30,2%).

Τον Οκτώβριο, επίσης, κυκλοφόρησαν 2.708 νέες μοτοσυκλέτες (άνω των 50cc) έναντι 2.394 τον αντίστοιχο μήνα του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 13,1%.

Το δεκάμηνο εφέτος, κυκλοφόρησαν 30.959 νέες μοτοσυκλέτες (άνω των 50cc) έναντι 28.388 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 9,1%.

Γράφημα

Στο γράφημα που ετοίμασε το http://www.caranddriver.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως κυμάνθηκαν οι πωλήσεις καινούργιων/μεταχειρισμένων ΙΧ την τελευταία τριετία (2012 - 2014).
Παράλληλα, υπάρχει και ανάλυση των πωλήσεων καινούργιων επιβατηγών ΙΧ στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2014, με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, βάσει των επίσημων στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΙΧ

Ιαν. - Οκτ. 2012 / 2013 / 2014

201420132012ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑΣΥΝΟΛΟ59.45211.43070.8822014

Πωλήσεις καινούργιων επιβατηγών ΙΧ ανά εταιρεία Ιαν. - Οκτ. 2014

ΠΩΛΗΣΕΙΣΠΟΣΟΣΤΟΤΟΥΟΤΑVOLKSWAGENOPELNISSANFIATHYUNDAIFORDSUZUKISKODACITROENΛΟΙΠΑ6.5245.7305.5025.2483.5373.4703.1363.0632.8902.60317.749


ΣΔΟΕ: Πρώην Δήμαρχος της Αττικής απέκρυψε 3,4 εκατ. ευρώ


Πρώην Δήμαρχος Δήμου της Αττικής απέκρυψε επι μία πενταετία εισοδήματα ύψους 3.427.000 ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που ανακοίνωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, όπως διαπιστώθηκε μετά απο το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών,  ο πρώην Δήμαρχος απέκρυψε εισοδήματα απο το 2004 ως το 2009.

Κατά τα άλλα, στους ελέγχους φορολογικών παραβάσεων του Οκτωβρίου πρωταγωνίστησαν και πάλι γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι και αγρότες, ενώ καθηγητές του ΑΠΘ δεν δήλωσαν 3.080.000 ευρώ από προγράμματα της Ε.Ε.

Εξι επιχειρήσεις, έλαβαν 1.068 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 22.000.000 ευρώ, και δεν απέδωσαν ΦΠΑ ύψους 5.060.000 ευρώ.

Τέσσερις επιχειρήσεις εξέδωσαν 580 εικονικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές 20.490.000 ευρώ, με αποτέλεσμα οι λήπτες αυτών να συμψηφίσουν παράνομα ΦΠΑ  4.712.000 ευρώ και να μην καταβληθούν οι αναλογούντες φόροι.

Επιχείρηση εκμίσθωσης και διαχείρισης ακινήτων στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, δεν εξέδωσε 239 φορολογικά στοιχεία ύψους 518.000 ευρώ και απέκρυψε τα ανωτέρω έσοδα από την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

Ιατρός-καρδιολόγος στον Πειραιά, Δημόσιος υπάλληλος, από το 2004 έως το 2010 απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.474.000 ευρώ, δεν δήλωσε ενοίκια ύψους 36.000 ευρώ και υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων κατά 836.000 ευρώ.

Αγρότης ειδικού καθεστώτος στην Λακωνία, δεν δήλωσε εισόδημα 525.000 ευρώ.

Συνταξιούχος Δημόσιος υπάλληλος στο Χαλάνδρι , δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 240.000 ευρώ.

Τέσσερα φυσικά πρόσωπα απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 300.000 ευρώ, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεών του.

Σε έλεγχο αξιοποίησης ακινήτων στην Γλυφάδα Αττικής, προέκυψε ανακριβής δήλωση του τιμήματος επί συμβολαίου ύψους 4.601.000 ευρώ.

Τρείς οδοντίατροι και ένα νομικό πρόσωπο στην Γλυφάδα Αττικής, υπέβαλαν ανακριβή δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων ύψους 4.601.000 ευρώ, ως αντισυμβαλλόμενοι της ανωτέρω επιχείρησης αξιοποίησης ακινήτων.

Φυσικό πρόσωπο, ελεύθερος επαγγελματίας στην Μεσσηνία, απέκρυψε εισόδημα 1.105.000 ευρώ, όπως προέκυψε από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Ζάκυνθο, έλαβε 58 εικονικά τιμολόγια προκειμένου να δικαιολογήσει χρηματοδότηση προγράμματος. ΄Υψος τιμολογίων 336.000 ευρώ.

Η Περ/κή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Θράκης, αποκάλυψε ότι, επιχείρηση κατασκευών στον Έβρο, εξέδωσε εικονικά τιμολόγια ύψους 3.381.000 ευρώ από το 2002 έως το 2004, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο από συμψηφισμό ΦΠΑ ύψους 777.630 ευρώ.

Στην Πάτρα το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας αποκάλυψε ότι, επιχείρηση η οποία είχε ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα, έλαβε εικονικά τιμολόγια, προκειμένου να δικαιολογήσει την επένδυση και ζητήθηκε η επιστροφή 1.200.000 ευρώ στο Δημόσιο, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Στην Κρήτη το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία κατά της απάτης (OLAF), πραγματοποίησε έλεγχο  σε  Αγρο-Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό στην Κρήτη, σχετικά με την διανομή Γραβιέρας Κρήτης σε απόρους. Κατά τον φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 2.620.000 ευρώ.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την έρευνα για τα αδήλωτα πρόσθετα εισοδήματα από προγράμματα της Ε.Ε. στο Α.Π.Θ. Προέκυψε ότι δεν είχαν δηλωθεί 3.080.000 ευρώ από καθηγητές  του Ιδρύματος. Επίσης, αποκάλυψε ότι 3 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια από Αθλητικά σωματεία ύψους 845.000 ευρώ.


Πηγή : Kathimerini.gr


Είμαστε σε ρυθμούς ανάπτυξης : Τειρεσίας: «Φέσια» 329,754 εκατ. ευρώ από ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ τον Οκτώβριο οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία στα 18,976 εκατ. ευρώ (1.192 τεμάχια). Αντίστοιχα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε αξία στα 7,083 εκατ. ευρώ (4.194 τεμάχια)

Στο ποσό των 255,881 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών στην ελληνική αγορά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ. Αντίστοιχα οι απλήρωτες συναλλαγματικές το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 73,873 εκατ. ευρώ.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ τον Οκτώβριο οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία στα 18,976 εκατ. ευρώ (1.192 τεμάχια). Αντίστοιχα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε αξία στα 7,083 εκατ. ευρώ (4.194 τεμάχια).

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, παρατηρείται ότι οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν μείωση σε αξία 46,19% και μείωση σε τεμάχια 47,79%. Αντίστοιχα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές εμφάνισαν μείωση σε αξία 16,75% και μείωση σε τεμάχια 25,56%.


Πηγή : protothema.gr


Κλειστοί από το μεσημέρι πέντε σταθμοί του Μετρό


Κλειστοί θα είναι από τις 2 το μεσημέρι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι, ενώ ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο έκλεισε στις 12 το μεσημέρι.
Οι παραπάνω σταθμοί κλείνουν με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω των εκδηλώσεων για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Επίσης, με απόφαση του Οργανισμού «Συγκοινωνίες Αθηνών», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς έως τα ξημερώματα της Τρίτης.




Μενδώνη: Μόνο η λεπτομερής εξέταση θα μας πει ποιος είναι ο νεκρός της Αμφίπολης



Είναι πολύ δύσκολο να γίνει σύγκριση με το DNA του Φιλίππου από τη Βεργίνα γιατι το υλικό εκείνο έχει καταπονηθεί - Τουλάχιστον 8 μήνες θα χρειαστούν για τις ανθρωπολογικές μελέτες

Μόνο η λεπτομερής εξέταση και η μελέτη των ευρημάτων θα μας κατευθύνει ως προς το ποιος είναι ο νεκρός της Αμφίπολης, ανέφερε η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.



Για ακόμα μία φορά η κ. Μενδώνη απέφυγε να εκφέρει την προσωπική της άποψη σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ο νεκρός της Αμφίπολης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως το υπουργείο δεν έχει ακόμα καταλήξει στο εργαστήριο που θα κάνει την εξέταση και τις αναλύσεις στον σκελετό που βρέθηκε στον υπόγειο τάφο του τύμβου της Αμφίπολης, ενώ εξήγησε πως μια τέτοια διαδικασία θα χρειαστεί περίπου οκτώ μήνες.

Η κ. Μενδώνη είπε ακόμα ότι επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν ζητήσει να γίνει αντιπαραβολή του DNA με εκείνο του Φιλίππου Β' που εντοπίστηκε στη Βεργίνα, επισημαίνοντας πάντως πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω του ότι το υλικό εκείνο έχει καταπονηθεί αρκετά.

Όσον αφορά για το πότε θα είναι επισκέψιμο το μνημείο, η Γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε: «θα χρειαστεί χρόνος».

Αναφερόμενη στην ανασκαφή, είπε ότι εν μέρει η δουλειά στο πεδίο τελείωσε, αλλά πλέον η πολλή δουλειά έχει να κάνει με την μελέτη και την αξιολόγηση των ευρημάτων.


Πηγή : protothema.gr