Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Νέα Δημοκρατία : Η ιδεοληπτική αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε κίνδυνο τις ιδιωτικοποιήσεις




Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής  κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση αναφορικά με τον κίνδυνο ματαίωσης της συμφωνίας παραχώρησης των 14 αεροδρομίων εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ιδεοληπτική αδιαλλαξία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις κάνει, για άλλη μια φορά, την εμφάνισή της.

Αυτή τη φορά, έρχεται να θέσει εμπόδια, με το επιχείρημα της εκτέλεσης έργων στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Έργα, που είχαν παγώσει για δέκα χρόνια, και τα οποία η ίδια η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καθυστέρησε να υλοποιήσει.

Έργα, η συνέχιση των οποίων θέτει σε άμεσο κίνδυνο ολόκληρη την συμφωνία παραχώρησης των 14 αεροδρομίων.

Προ μηνών, ο κ. Σπίρτζης ευχόταν να μην “καρποφορήσει” η διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Σήμερα, η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να τινάξει στον αέρα την όλη επένδυση.

Κι όλα αυτά για να ικανοποιήσει τους μικροκομματικούς της στόχους και τις ιδεοληψίες της».


Εμφύλιος στους κόλπους της Δικαιοσύνης για τα... καθίσματα στην ετήσια γενική συνέλευση!



Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης, με αφορμή την ετήσια γενική συνελεύση του περασμένου Σαββάτου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και όσα έλαβαν χώρα σε αυτήν, αλλά και όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Δικαιοσύνης με τη δημιουργία της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων και το ζήτημα της αύξησης του ορίου αποχώρησης (συνταξιοδότησης των ανώτερων δικαστών από το σώμα).

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός πως η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλησαν μετά τους πολιτικούς αρχηγούς στη συνέλευση του Σαββάτου, ενώ οι πρόεδροι των κομμάτων είχαν και προτεραιότητα στα... καθίσματα!

Τα πέντε μέλη της μειοψηφίας της ΕΔΕ (Χρήστος Τζανερρίκο, Χαράλαμπος Μαυρίδης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Χρήστος Παπαδήμας και Σταματί Γκαρά-Δημουλέα) εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία καταφέρονται κατά των μελών του προεδρείου και κατά του προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

"Ο ακραίος και αντιδημοκρατικός τρόπος των μελών του δήθεν ενωτικού Προεδρείου της Ε.Δ.Ε., με πλήρη έλλειψη σεβασμού προς τις προσωπικότητες των άλλων και προς τις αντίθετες απόψεις, δημιουργεί σοβαρές εντάσεις και μεγάλα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Ένωσης, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε", αναφέρουν.

Και εξηγούν: "Ειδικότερα: 1. Αντί να αναδείξει στην Τακτική Γενική Συνέλευση, όπως έκαναν οι εκάστοτε Πρόεδροι της Ένωσής μας, τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου (κενές οργανικές θέσεις, μεγάλος φόρτος εργασίας, συνθήκες εργασίας, ελλείψεις στις υποδομές των δικαστηρίων κτλ) και να προτείνει λύσεις σε αυτά, ο κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για να πείσει: 
α) ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, που αντιμετωπίζει σήμερα το Δικαστικό Σώμα, είναι η ίδρυση της νέας Ένωσης!!! και 
β) ότι το αίτημα μεγάλου αριθμού συναδέλφων για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης είναι αντισυνταγματικό. Οι χειρισμοί αυτοί του Προεδρείου καταλήγουν σε βάρος του συμφέροντος των Δικαστικών Λειτουργών, διότι η επιθετικότητα και η σύγκρουση με τους Ανώτατους και Ανώτερους Δικαστές μόνο σε βλάβη όλων των συναδέλφων μπορεί να καταλήξει, αφού η ρήξη δεν ωφελεί κανέναν. Και, επιπλέον, το δήθεν ενωτικό Προεδρείο, χωρίς να έχει φροντίσει να ερωτηθούν προηγουμένως και να ακουστούν όλες οι απόψεις, συμπεριέλαβε στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία είχαν απομείνει παρόντα πενήντα περίπου άτομα, απόφαση περί «διασπαστικής» νέας Ένωσης και περί αντισυνταγματικότητας της αύξησης του ορίου ηλικίας, ενώ κυρίως το τελευταίο είναι ένα σοβαρό νομικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση, μετά από λεπτομερή ενημέρωση των συναδέλφων και αφού ακουστούν όλες οι απόψεις".

Επιπλέον τα μέλη της μειοψηφίας της ΕΔΕ καταδικάζουν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έλαβαν τελευταίες το λόγο.
Συγκεκριμένα αναφέρουν: "Καταδικάζουμε, επίσης, την τακτική, την οποία για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία της Ένωσης ακολούθησε το δήθεν ενωτικό Προεδρείο, το οποίο αφενός μεν κάλεσε να λάβουν το λόγο στο πανηγυρικό μέρος ακόμα και πρόσωπα των οποίων η ιδιότητα δεν το δικαιολογούσε, με αποτέλεσμα να τελειώσει το πανηγυρικό μέρος αργότερα από κάθε άλλη φορά (ώρα 14:30) και αφετέρου έδωσε, ως τελευταίες στη σειρά το λόγο στην Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκ των οποίων τη μεν πρώτη ούτε καν προσφώνησε, στη δε δεύτερη υποδείχθηκε να καθίσει στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, ενώ στον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων απέφυγε να δώσει καν τον λόγο. Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η ευγένεια, η παιδεία και το δικαστικό ήθος είναι δείγματα πολιτισμού και ότι πρωτίστως είμαστε δικαστικοί λειτουργοί και οφείλουμε να λειτουργούμε όπως επιβάλλει η ιδιότητά μας αυτή και κατά την άσκηση των συνδικαλιστικών μας καθηκόντων. Ο δε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, παρά το ότι φρόντιζε να σχολιάζει αρνητικά τους χαιρετισμούς των ομιλητών που δεν ήταν αρεστοί στο Προεδρείο, απέφυγε να πει οτιδήποτε μετά τη δήλωση-εξαγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Κυριάκου Μητσοτάκη περί της παράτασης του ωραρίου των δικαστηρίων και της περικοπής των δικαστικών διακοπών, γεγονότα που, αν υλοποιηθούν, θα πλήξουν καίρια όλους τους Δικαστικούς Λειτουργούς, όπως είναι φανερό.

Αποτέλεσμα επίσης των αντιδημοκρατικών και αντισυναδελφικών ενεργειών, που θυμίζουν και τη διαγραφή με συνοπτικές διαδικασίες από το Δ.Σ. της Ένωσης του συναδέλφου Αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά, είναι και η συμπεριφορά τους εναντίον του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. Δημήτρη Ζιγκόλη, Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος δήλωσε στη Γενική Συνέλευση ότι: διαγράφεται από την Ένωση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι το Προεδρείο προσπάθησε να προκαλέσει την πειθαρχική του δίωξη, εξαιτίας της έκφρασης των απόψεών του σε ιστοσελίδα. Επίσης, κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., τα μέλη του δήθεν ενωτικού Προεδρείου συμπεριφέρονται με τρόπο αυταρχικό και υβριστικό σε οποιονδήποτε εκφράζει αντίθετη άποψη, όπως συνέβη και στην τελευταία συνεδρίαση της 23-11-2016, μετά την οποία, μάλιστα, δύο άλλα μέλη του Δ.Σ. εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση, διαμαρτυρόμενα για τη συμπεριφορά αυτή.

Όλες οι ως άνω απαράδεκτες ενέργειες του Προεδρείου πλήττουν την εικόνα της Ένωσής μας και μειώνουν την αποτελεσματικότητά της. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, διότι η συνέχιση της κατάστασης αυτής δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Δ.Σ. της Ένωσης".


Ανακοίνωση της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων:

Μέρος στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει λαμβάνει και η νεοσύστατη Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο "για συνεχιζόμενη επιθετικότητα συγκεκριμένες Δικαστικης Ένωσης εναντίον των μελών της", φωτογραφίζοντας την ΕΔΕ. Παράλληλα, η νεοσύστατη ένωση ασκεί κριτική στο γεγονός ότι η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλησαν μετά τους πολιτικούς αρχηγούς στη συνέλευση κάνοντας λόγο για "απρεπή τρόπο και έλλειψη σεβασμού".

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα συγκεκριμένης Δικαστικής Ένωσης εναντίον των μελών της Ένωσής μας που ασκούν το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο από το άρθρο 12 του Συντάγματος δικαίωμά τους, είναι πλέον απόλυτα αδικαιολόγητη. Επίσης ο απρεπής τρόπος και η έλλειψη σεβασμού προς την θεσμική θέση των επί κεφαλής της Τακτικής, Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, είναι αποδοκιμαστέα. Και τούτο διότι οι τρείς πολιτειακές εξουσίες είναι ισότιμες και κατά συνέπεια ο Πρόεδρος καιο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δικαιούνται να κατέχουν τις θέσεις καθώς καιτη σειρά στις ομιλίες τους αμέσως μετά τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού
και του Προέδρου της Βουλής. Αυτό ετηρείτο πάντοτε και από όλα τα Προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων σε όλες τις δικαστικές εκδηλώσεις.Έχει γίνει ήδη κατανοητό ότι η Ένωσή μας διαθέτει κύρος και αποτελεσματικότητα, και σε συνεργασία και διάλογο με τις λοιπές δικαστικές ενώσεις μπορούμε και θέλουμε να συνεισφέρουμε για το καλύτερο
αποτέλεσμα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Τακτικής, Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης να εγγραφούν στην Ένωσή μας".



Πηγή : newsit.gr


Θρήνος στη Μυτιλήνη για τη Δήμητρα και τον Μάριο – Τα πρόσωπα και οι ήρωες της τραγωδίας




Ένα ολόκληρο νησί πενθεί. Θρηνεί για τον άδικο χαμό δυο μικρών παιδιών. Το νήμα της ζωής της 16χρονης Δήμητρας και του 15χρονου Μάριου κόπηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε στη θάλασσα. Δεν κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που φέρεται να οδηγούσε ο 20χρονος αδερφός του 15χρονου. 

Μια ανείπωτη τραγωδία με θύματα δυο ανήλικα παιδιά. Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, νεκροί είναι ο 15χρονος Μάριος Χουλιάρας από την Αγιάσο και η 16χρονη Δήμητρα Χατζηγιαννάκη από τη Μυτιλήνη (Αφάλωνας).

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως είναι σοκαριστικές. Το ένα από τα θύματα, το 15χρονο αγόρι, ήταν αδερφός του 20χρονου οδηγού. Μαζί τους στο αυτοκίνητο και ο δίδυμος αδερφός του Μάριου.

 Η 16χρονη Δήμητρα


Ο 15χρονος Μάριος

Όλα έγιναν στις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (12.12.2016). Μετά από διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο λίγα μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, οι δυο 20χρονοι, οι δυο 15χρονοι και το 16χρονο κορίτσι μπήκαν στο αυτοκίνητο για να επιστρέψουν από νυχτερινό κέντρο όπου βρίσκονταν.

Λίγα μέτρα από το παλιό Δημαρχείο, στο ύψος του ιστορικού καφενείου «Πανελλήνιον» στην προκυμαία, το αυτοκίνητο που κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα από την πλατεία Σαπφούς προς το Δημοτικό Θέατρο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανέβηκε στο διπλό κράσπεδο του πεζοδρομίου και βούτηξε στη θάλασσα.



Προηγουμένως προσέκρουσε με ορμή σε μεταλλικό αλιευτικό σκάφος.

Οδηγός ήταν ένας 20χρονος με συνοδηγό τον δεύτερο 20χρονο. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ήταν τα 15χρονα δίδυμα αγόρια, αδέλφια του 20χρονου οδηγού και ένα 16χρονο κορίτσι.

Οι δυο 20χρονοι πρόλαβαν και άνοιξαν τις πόρτες του δίθυρου αυτοκινήτου. Με τη βοήθεια ενός άνδρα του Λιμενικού που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι και έπεσε στη θάλασσα, αλλά και τριών μεταναστών, που επίσης έτυχε να είναι στο σημείο, βγήκαν από το βυθισμένο αυτοκίνητο τα τρία παιδιά (οι δυο 20χρονοι και ο ένας 15χρονος) που είχαν εγκλωβιστεί.

Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον έναν 15χρονο. Τα άλλα δυο παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά αργότερα.

Και οι τρεις διασωθέντες νοσηλεύονται τραυματισμένοι και σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η υπόθεση διερευνάται από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, καθώς και η πληροφορία ότι τόσο οι δυο ενήλικες, όσο και οι τρεις ανήλικοι, λίγη ώρα πριν το συμβάν διασκέδαζαν σε κέντρο διασκέδασης, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του ατυχήματος.

Οι τέσσερις ήρωες

Ένας άνδρας του Λιμενικού τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά για την ώρα, ένας Ιρακινός και δυο Αλγερινοί είναι οι ήρωες της τραγωδίας που συγκλονίζει τη Μυτιλήνη. Είναι οι άνθρωποι που όταν είδαν το αυτοκίνητο να πέφτει στη θάλασσα, δεν σκέφτηκαν το παραμικρό και αμέσως βούτηξαν στο νερό ή έτρεξαν να βοηθήσουν τους επιβάτες. Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να βγάλουν ζωντανούς τον Μάριο και τη Δήμητρα.

Ο Σοφιάν είναι 19 ετών από το Ιράκ. Ο επίσης 19χρονος Καντίρ και ο Καμίλ είναι από την Αλγερία. Όλοι τους βρίσκονταν στο λιμάνι της πόλης το μοιραίο ξημέρωμα.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διενεργεί το λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ο Σοφιάν και ο Καντίρ αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το συμβάν βούτηξαν στη θάλασσα. Μαζί τους έπεσε και ο άνδρας του Λιμενικού προκειμένου να βγάλουν τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες στο δίθυρο αυτοκίνητο οι οποίοι καθόταν στο πίσω μέρος του.

Ο τρίτος μετανάστης έμεινε στο πεζοδρόμιο του λιμανιού προσπαθώντας να βοηθήσει τους δυο 20χρονους, οδηγό και συνοδηγό, που είχαν στο μεταξύ βγει από το βυθισμένο αυτοκίνητο.

Δυστυχώς, τελικά από τους τρεις που είχαν εγκλωβιστεί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μόνο τον έναν, τον δίδυμο αδερφό του 15χρονου Μάριου που έχασε τη ζωή του δίπλα στη 16χρονη φίλη του, Δήμητρα. Οι τρεις νεαροί πρόσφυγες μέχρι και αργά σήμερα το μεσημέρι κατέθεταν στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.




newsit.gr Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και lesvosnews.net


Στον αέρα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων λόγω... έργων στο «Μακεδονία»



Εάν δεν λυθούν τα προβλήματα που προκαλούν τα έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «η Fraport είναι υποχρεωμένη όταν παραλάβει το αεροδρόμιο Μακεδονία να το κρατήσει κλειστό όχι μόνο γιατί δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα, αλλά κυρίως γιατί δεν θα μπορεί να το λειτουργήσει όπως πρέπει και με ασφάλεια», αναφέρουν κύκλοι με ενδελεχή γνώση των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην εταιρεία.

«Μια τέτοια εξέλιξη θέτει σε κίνδυνο ματαίωσης όλη τη συμφωνία παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, καθώς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο από τα 14 και σημαντικός πυλώνας της επένδυσης», προσθέτουν.

Μιλούν δε για επιμονή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας «να  υλοποιήσει το έργο μεσούσης της τουριστικής περιόδου αντί να αναβάλει την έναρξή του έργου, που ούτως ή άλλως δεν έχει γίνει 10 χρόνια τώρα, για μια εποχή με λιγότερη κίνηση στο αεροδρόμιο, όπως είναι ο Σεπτέμβρης».

Άλλες πηγές πάντως αναφέρουν πως η Fraport είχε λάβει καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις για το θέμα απο την κυβέρνηση αλλά οι σχετικές αποφάσεις, η αναστολή δηλαδή του έργου, δεν έχει υλοποιηθεί.

Κύκλοι του υπουργείου, αλλά και κορυφαίοι παράγοντές του, διέρρεαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας πως ήταν θέμα χρόνου οι σχετικές ανακοινώσεις αλλά τώρα η Fraport εμφανίζεται να βρίσκεται με εξαντλημένη την υπομονή της.

Κάτι που αποδίδεται στις ακυρώσεις προσεγγίσεων που είχαν προγραμματίσει μεγάλες ξένες αεροπορικές εταιρείες για το 2017 οι οποίες αναστέλλουν δρομολόγια της επόμενης σαιζόν για τη Θεσσαλονίκη εξαιτίας, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, της ασάφειας και των προβληματισμών ασφαλείας που δημιουργούνται με τα έργα.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, η αναστολή των έργων κρίνεται απαραίτητη απο το σύνολο της αεροπορικής βιομηχανίας , αφού διαφορετικά τόσο ο σημερινός διάδρομος όσο και ο νέος, μήκους 3,5 χλμ., που κατασκευάζεται, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού ο ένας και μέχρι τα τέλη του 2017 ο άλλος. Οι δύο διάδρομοι διασταυρώνονται μεταξύ τους και έτσι για ένα διάστημα θα γίνονται έργα παράλληλα.

Ως προσωρινή λύση έχει προκριθεί η αναβάθμιση του υπάρχοντος διαδρόμου τροχοδρόμησης που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη πριν και μετά την απογείωση ή προσγείωση για να φτάσουν στα σημεία στάθμευσης.

Ο τροχιόδρομος αυτός δεν τέμνει τους άλλους δύο. Αλλά η δυναμικότητά του δύσκολα θα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυξημένη κίνηση. Έτσι, εάν δεν υπάρξει αναβολή των έργων για μετά το καλοκαίρι, κινδυνεύουν με την απώλεια χιλιάδων τουριστών και κατ’ επέκταση εκατομμυρίων ευρώ προορισμοί της Β. Ελλάδας για τη σεζόν του 2017.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη, θα μπορούσε να χαθεί περί το 30% των πτήσεων για το 2017 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ηδη, αεροπορικές όπως η Ryanair ανακοίνωσαν μείωση των τακτικών δρομολογίων τους, ενώ πολλές φέρονται να είναι έτοιμες να προχωρήσουν επίσης στην ίδια ρότα. Ένα σοβαρό ζήτημα που παραμένει, πάντως, αναπάντητο μέχρι στιγμής, είναι πώς θα αποφευχθεί η απώλεια των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων που έχει εξασφαλίσει το έργο και οι οποίες βρίσκονται χρονικά σε οριακό σημείο. Σημειώνεται πως πρόκειται για έργο που είχε δρομολογηθεί από το... 2005.

Η Fraport δηλώνει πως είχε λάβει διαβεβαιώσεις από το ελληνικό δημόσιο πως το έργο θα ολοκληρωνόταν τον Μάρτιο του 2017, πριν δηλαδή ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Κύκλοι του επενδυτή, που καταβάλει 1,23 δισ. ευρω για τα 14 αεροδρόμια και άλλα 600 εκατ. περίπου σε επενδύσεις, εξηγούν ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιμένει στην άμεση έναρξη του έργου και προτείνει –κατά τη διάρκεια των έργων– να χρησιμοποιείται ως κύριος διάδρομος από-προσγείωσης, ο βοηθητικός διάδρομος που τροχοδρομούν τα αεροσκάφη από τον κύριο διάδρομο μέχρι το χώρο στάθμευσης.

Αλλά σύμφωνα με την διαχειρίστρια αεροδρομίων, «η χρήση του τροχόδρομου ως κυρίου διαδρόμου, γεννά πολλά ερωτήματα ασφαλείας, για τρεις κυρίως λόγους: Γιατί πρόκειται να γίνει σε περίοδο υψηλής κίνησης του αεροδρομίου, γιατί η χρήση του τροχόδρομου, ως κανονικού διαδρόμου, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, επιτρέπεται κάτω από πολύ ειδικές επείγουσες συνθήκες και μόνο για λίγες ώρες ημερησίως και γιατί ο τροχόδρομος δεν υποστηρίζεται από ILS (Instrumental Landing System) και ραδιοβοηθήματα, έτσι οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις θα πραγματοποιούνται μόνον οπτικά, όταν στη Θεσσαλονίκη είναι συνηθισμένα και συχνά τα προβλήματα ομίχλης».

Σημειώνεται πως όλοι οι τουριστικοί φορείς και όλες οι τοπικές αρχές ζητάνε την αναβολή των έργων για την περίοδο της χαμηλής κίνησης που έχει και σαφώς λιγότερα δρομολόγια. «Η επιμονή της YΠΑ είναι μια παράλογη επιλογή για το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, καθώς μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

«Εκτός εάν ο στόχος είναι άλλος… Nα τιναχτεί στον αέρα η συμφωνία με την Fraport», διερωτούνται.


Πηγή: Καθημερινή


Ο Ζαχαριάδης νομίζει δεν είναι σίγουρος για το ότι ο Παρασκευόπουλος είπε αθλιότητες



Ο Ζαχαριάδης αντί να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά τα όσα είπε το στέλεχος του κόμματος τους και πρώην υπουργός τους για τις σχέσεις του κόμματος του με την Χρυσή Αυγή και ειδικά για το κάψιμο της σημαίας, είπε απλά ότι νομίζει!!

ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 : 

«Νομίζω ότι η δήλωση που έκανε ο κ. Παρασκευόπουλος και αναφορικά με το ζήτημα της σημαίας αλλά κυρίως με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, έχει μία σημαντική απόσταση σε σχέση με αυτά τα οποία έχουμε αποφασίσει συλλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια» 

Ο Ζαχαριάδης αντί να κατακεραυνώσει τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου, είπε ότι τον κάλυψε η διορθωτική του δήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά : «Εκτιμώ ότι η τοποθέτησή του ήταν πιο πολύ επιστημονικού χαρακτήρα και πολιτικής αποτελεσματικότητας παρά μία πολιτική θέση. Άλλωστε στη δήλωση του αναφέρει ότι είναι απολύτως ενάντιος στη βεβήλωση των συμβόλων και ότι η πιο αποτελεσματική καταδίκη είναι η πολιτική περιθωριοποίηση. Άρα κάθε άλλο μπορούμε να προσδώσουμε στον κ. Παρασκευόπουλο μία τέτοια ανάλυση και μία τέτοια λογική. Βεβαίως η πρόταση η οποία κάνει, επιδέχεται σκληρής κριτικής».

Αυτά τα νομίζω και τα εκτιμώ είναι Συριζαίικα τερτίπια και απέχουν σοβαρότητας εξοργίζοντας περισσότερο τους Έλληνες ειδικά το ότι δεν έχει ακουστεί ακόμα τίποτα από την μεριά του Μαξίμου που να καταδικάζει την αποποινικοποίηση για το κάψιμο της σημαίας που ζητάει ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης.


Αρνητικό ρεκόρ 5ετίας στις χαμένες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο! Χάθηκαν 37.600 θέσεις εργασίας το Νοέμβριο!




Διαβάσαμε στο capital.gr το ρεπορτάζ του Δ. Κατσαγάνη 

"Κραχ" σημειώθηκε στην αγορά εργασίας το Νοέμβριο καθώς καταγράφηκε η μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας σε βάθος πενταετίας, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Εργασίας περηφανεύεται για τη μείωση της ανεργίας (όπως αυτή καταγράφεται με βάση τις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ). 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Εργασίας (με βάση το σύστημα "Εργάνη") το Νοέμβριο σημειώθηκε η μεγαλύτερη "εκροή” εργαζομένων από την αγορά εργασίας από το 2011 στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας 

Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2016 χάθηκαν 37.667 θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια, οι απολύσεις - αποχωρήσεις ήταν κατά 37.667 περισσότερες από τις προσλήψεις.

Τον ίδιο μήνα το 2015 είχαν χαθεί 24.674 εργασίας, το 2014 χάθηκαν 20.331, το 2013 χάθηκαν 17.214, το 2012 χάθηκαν 34.138. 


Το Νοέμβριο του 2016, το 57,3 % των νέων προσλήψεων ήταν ελαστικής απασχόλησης. Συγκεκριμένα, το 42,43% ήταν μερικής απασχόλησης και το 14,95% ήταν εκ περιτροπής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Εργασίας.  


Χαμένοι όσοι είναι ηλικίας 30 -44 ετών

Οι πιο χαμένοι της αγοράς εργασίας είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία 30 -44 ετών, μιας και γι' αυτούς χάθηκαν 16.978 θέσεις εργασίας. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι της ηλικίας 45-64, οι οποίοι έχασαν 16.549.


Η μεγαλύτερη απώλεια στις θέσεις απασχόλησης το Νοέμβριο του 2016 σημειώνεται στον κλάδο των καταλυμάτων (-32. 150) και ακολουθεί ο κλάδος της εστίασης (-9.299).


Οι περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας σημειώθηκαν στο Νότιο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, χάθηκαν 20.039 θέσεις απασχόλησης στην εν λόγω περιοχή. Ακολουθεί η περιοχή της Κρήτης, με 18.221 χαμένες θέσεις απασχόλησης και των Ιονίων Νήσων με 6.260 χαμένες θέσεις απασχόλησης. 





Ντόρα : Απαράδεκτες οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου για τη σημαία



Οργισμένη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη για τις δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ είπε : «Οι δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου για τη σημαία μας για την οποία χύθηκε τόσο αίμα, το εθνικό μας σύμβολο, είναι απαράδεκτες» 

 Τήν αγανάκτηση της εκδήλωσε και το  twitter : 




Οι πυροβολισμοί καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο της Αθήνας





Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην οδό Σωκράτους 29 στο κέντρο της Αθήνας.

Δυο άγνωστοι μέχρι στιγμής κακοποιοί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνη ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών υπάλληλο σε μικρή απόσταση από το ανταλλακτήριο όπου μετέφερε χρήματα και του άρπαξαν έναν σάκο με άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.

Οι δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας πυροβόλησαν δυο φορές στον αέρα, και διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα τους, ευτυχώς απο τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματίες και θύματα.




Δύο σενάρια που οδηγούν σε κάλπες



Σε δύσκολη στενωπό βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, παρά την πρόσκαιρη ανάσα που δίνουν στην κυβέρνηση και τη δοκιμαζόμενη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ οι εξαγγελίες για εφάπαξ ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Στον απόηχο του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει καταστεί σαφές πως η όποια συμφωνία με τους εταίρους θα είναι επώδυνη, καθώς προϋποθέτει την παρουσία του ΔΝΤ και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τρία έως πέντε χρόνια μετά το 2018. Ως αποτέλεσμα, παρότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και τη συνέχιση της κυβερνητικής θητείας, κατά πληροφορίες, εξετάζονται πλέον και μείζονες πολιτικές πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό που αφορούν είτε την προκήρυξη εκλογών τους πρώτους μήνες του νέου έτους είτε την αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων στη Βουλή.

Ειδικότερα, με ορατό τον κίνδυνο από την κυβέρνηση να ζητηθούν επιπλέον μέτρα για το 2018, αλλά και η παράταση της χρήσης του «κόφτη» για τα επόμενα χρόνια και για διάστημα πέραν της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, στο παρασκήνιο συζητούνται διάφορα εναλλακτικά σενάρια, με βασικά:

Πρώτον, την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, είτε ύστερα από σύγκρουση με τους εταίρους είτε με το επιχείρημα ότι είναι απαραίτητη η ανανέωση της λαϊκής εντολής ώστε μια ισχυρή νέα κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση.

Δεύτερον, ο κ. Τσίπρας να διαπραγματευτεί μια συνολική συμφωνία με τους εταίρους, αλλά να ζητήσει, λόγω του χρονικού ορίζοντα που θα έχει –πέραν του 2019–, να εγκριθεί από τη Βουλή με ευρύτερη πλειοψηφία 180 βουλευτών, θέλονταν να εξασφαλίσει επί της ουσίας τη συναίνεση και άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων. Δεν είναι τυχαία η προ εβδομάδας αναφορά ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου ότι «θα ήταν αντιδημοκρατικό και ανέντιμο να υπάρξει από τώρα δέσμευση της κυβέρνησης για μέτρα το 2019 - 2020», που υπονοεί την επιδίωξη ευρύτερης συμφωνίας, ώστε να μην εμφανισθεί μόνη η κυβέρνηση να δεσμεύεται για τόσο μακροχρόνια περίοδο. Οπως προαναφέρθηκε, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μπαίνει ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όχι μόνον ως μοχλός πίεσης προς τους εταίρους από την Αθήνα, αλλά και επειδή το πλαίσιο συμφωνίας που τείνουν να διαμορφώσουν οι έως τώρα θέσεις του ΔΝΤ και του Βερολίνου ενδεχομένως υπερβαίνει τις πολιτικές αντοχές του κ. Τσίπρα και των Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ειδικότερα, ο αρχικά διακηρυγμένος κυβερνητικός στόχος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% μετά το 2018 ως φαίνεται εγκαταλείπεται. Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου σε κομματική συνεδρίαση γνωστοποίησε πως, προκειμένου να υπάρξει συνολική συμφωνία με τους εταίρους, η χώρα θα πρέπει να αποδεχθεί πλεόνασμα 3,5% για τρία έως πέντε χρόνια μετά το 2018, ενώ ως γνωστόν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε ζητεί η σχετική δέσμευση να έχει δεκαετή διάρκεια.

Ο «κόφτης»

Παράλληλα, δύσκολα υλοποιήσιμος θεωρείται και ο δεύτερος διαπραγματευτικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, αναφορικά με τον μηχανισμό που θα διασφαλίζει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θα συμφωνηθούν θα επιτυγχάνονται. Η κυβέρνηση συζητεί το ενδεχόμενο να δεχθεί παράταση της λειτουργίας του «κόφτη» δαπανών που έχει τεθεί ήδη σε ισχύ μέχρι το 2018. Ομως, το ΔΝΤ απορρίπτει την πρόταση και ζητεί να προσδιοριστούν και να ψηφιστούν άμεσα τα μέτρα που θα ενεργοποιούνται σε περίπτωση αποκλίσεων, εστιάζοντας σε περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου, αλλά και αύξηση του μεσαίου συντελεστή του ΦΠΑ.

Τέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει πλέον γίνει αντιληπτό ότι το σενάριο το ΔΝΤ να αποχωρήσει πλήρως από το ελληνικό πρόγραμμα έχει «καεί» και τα μόνα ορατά ενδεχόμενα είναι το Ταμείο είτε να μετάσχει πλήρως ή να παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, αλλά με ισχυρό λόγο στην όποια συμφωνία διαμορφωθεί.

Ο κ. Τσίπρας, κατά πληροφορίες, στον κύκλο επαφών που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες την προσεχή εβδομάδα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., θα επιχειρήσει να διαμορφώσει όρους άρσης του αδιεξόδου, επισημαίνοντας πως «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει νέα μέτρα» αλλά και την ανάγκη να μη διαμορφωθούν συνθήκες αποσταθεροποίησης της Ελλάδας τόσο εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης στην Ευρώπη όσο και λόγω του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας. Ομως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν τα επιχειρήματα αυτά θα εισακουστούν. Ηδη στις Βρυξέλλες γίνεται λόγος για μακρά διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και θεσμών, που μπορεί να φτάσει μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο, κάτι που κατά πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί καταστροφικό τόσο πολιτικά όσο και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, στο επιτελείο του κ. Τσίπρα δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι ενώ η Αθήνα επικαλείται την ανάγκη σταθερότητας στην Ευρωζώνη, ο κ. Σόιμπλε επαναφέρει με έμμεσο τρόπο στο προσκήνιο τα σενάρια περί Grexit.

Οπως προαναφέρθηκε, με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, το σενάριο των πρόωρων εκλογών εξετάζεται πλέον σοβαρά από τον κ. Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ήδη γίνεται επεξεργασία του «αφηγήματος» του πρωθυπουργού σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Αυτό συμπυκνώνεται στο επιχείρημα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα όσων πλήττονται περισσότερο από την κρίση, έναντι μιας κυβέρνησης υπό τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη που θα υπέκυπτε σε όλα τα αιτήματα των δανειστών.



Έντυπη Καθημερινή


Κρήτη: Νεαροί επιτέθηκαν με ρόπαλα εναντίον αστυνομικού



Ένας αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, δέχτηκε επίθεση με ξύλα και ρόπαλα από ομάδα νεαρών, σε περιοχή της Μεσαράς, ενώ βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Ένας αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, δέχτηκε επίθεση με ξύλα και ρόπαλα από ομάδα νεαρών, σε περιοχή της Μεσαράς, ενώ βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός τραυματίσθηκε, χωρίς ωστόσο η υγεία του να διατρέχει κίνδυνο. Η ΕΛΑΣ αναζητά τους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι αμέσως μετά την πράξη τους εξαφανίσθηκαν.

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου μέσω ανακοίνωσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Με την παρούσα ανακοίνωση, η Ένωσή μας καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ξημερώματα της 10-12-2016 στην περιοχή της Μεσαράς συνάδελφός μας που υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ενώ ευρίσκετο εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, από ομάδα ημεδαπών νεαρών εγκληματιών της περιοχής, που έχουν απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν τη δικαιοσύνη, με αποκλειστική αιτία την ιδιότητα του ως αστυνομικός.

Τέτοιες ενέργειες συνεχίζουν να δυσφημίζουν το όνομα της Κρήτης και αποτελούν πλήγμα στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ενέργειες όμως που πεισμώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα αστυνομικό στη μάχη ενάντια τέτοιου είδους εγκληματιών και μένοντας πιστός στον όρκο που έδωσε αλλά και στο Σύνταγμα και τους νόμους τους οποίους προασπίζεται δεν θα σταματήσει να μάχεται μέρα και νύχτα εναντίον τους μέχρι να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων θα ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα προκειμένου αυτοί οι κοινοί εγκληματίες, που διασύρουν το όνομα του τόπου μας, να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους ενάντια του σώματός μας αλλά και της Δημοκρατίας.

Καλούμε τη φυσική ηγεσία της Κρήτης η οποία είναι γνωστή για την ευαισθησία της σε τέτοιου είδους περιστατικά, να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για τη σύλληψη των δραστών εντός των ορίων του αυτοφώρου, αλλά και όλους τους «συντοπίτες να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που έχουν μοναδικό στόχο να βλάψουν την κοινωνία μέσα στην οποία όλοι μας ζούμε».




Πηγή: skai.gr


«Εμπόλεμη ζώνη» η Χίος με πυροβολισμούς και τραυματισμούς από επεισόδια μεταναστών



Μετά από συγκρούσεις Αφγανών και Αλγερινών κοντά στον καταυλισμό της Σούδας, ομάδα μεταναστών κατευθύνθηκε προς ταβέρνα και ο ιδιοκτήτης έκανε χρήση της καραμπίνας του για να τους διώξει

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στη Χίο με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, όμως φαίνεται ότι η κλιμάκωση είναι ραγδαία, καθώς κάτοικοι παίρνουν πια την δικαιοσύνη στα χέρια τους κάνοντας χρήση ακόμη και όπλων.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή το μεσημέρι κάτοικος του νησιού αντέδρασε ρίχνοντας βολές στον αέρα με την κυνηγετική του καραμπίνα στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, λίγα μέτρα μακριά από την καταυλισμό στη Σούδα, προσπαθώντας να απομακρύνει πρόσφυγες που πιάστηκαν στα χέρια. Από τη συμπλοκή των Αφγανών και Αλγερινών για μια περιοχή και ποιος θα διαμένει σε αυτήν, τραυματίστηκαν επτά άτομα.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι όταν ομάδες προσφύγων θέλησαν να μετεγκατασταθούν από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στον καταυλισμό της Σούδας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Χίου. Το γεγονός τούς έφερε αντιμέτωπους με άλλους πρόσφυγες που ήδη διέμεναν στον υπερκορεσμένο καταυλισμό και ξέσπασαν οι συγκρούσεις.


Τα αρχικά περιορισμένης έκτασης επεισόδια επεκτάθηκαν στη γύρω περιοχή με αποτέλεσμα ομάδα προσφύγων να κινηθεί προς ταβέρνα της περιοχής. 

Έντρομοι οι θαμώνες εγκατέλειψαν άμεσα το κατάστημα. 

Μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης συγγενής του ιδιοκτήτη της ταβέρνας όπλισε την κυνηγετική του καραμπίνα και έριξε βολές στον αέρα με σκοπό να αποτρέψει την είσοδο των προσφύγων στο κατάστημα.

«Χτύπησαν τον γιο του ιδιοκτήτη με μία πέτρα και αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει κάποιες τυπικές εξετάσεις.  Ο πατέρας του, ο οποίος έριξε στον αέρα έχει συλληφθεί», λέει άνθρωπος που βρισκόταν μπροστά τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό και συμπληρώνει: «Η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών. Επειδή έτρεχαν όλοι μαζί να έρθουν προς τα εδώ πάνω στον καβγά τους, για να τους "διώξει" πυροβόλησε στον αέρα επειδή είχε πολύ κόσμο το μαγαζί και επειδή είχε γίνει κάτι ανάλογο το περασμένο καλοκαίρι όπου κατάφεραν να εισχωρήσουν. Χωρίς αφορμή και λόγο πιάνονται συνέχεια στα χέρια». 

Σύμφωνα με τον Politischios.gr συνολικά έριξε πέντε βολές στον αέρα με αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα από το Λιμεναρχείο, στο κρατητήριο του οποίου θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου και ένας εκ των οποίων φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι του.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ που βρέθηκαν στο σημείο λίγη ώρα αργότερα.



Πηγή : protothema.gr


Σιγή ιχθύος απο τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Παρακευόπουλου





Με την ίδια ελαφρότητα των δηλώσεων του για την Χρυσή Αυγή και το κάψιμο της σημαίας έφτιαξε και τον νόμο που απελευθέρωσε σκληρούς κακοποιούς με αποτέλεσμα να συμβούν νέα εγκλήματα και τυχεροί είμαστε που δεν τα κατάφερε αν και προσπάθησε ο ίδιος να απελευθερωθούν και τρομοκράτες.

Από την κυβέρνηση μόνο οι ΑΝΕΛ αποδοκίμασαν μέσο του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου.

«Ιδιαιτέρως προκλητική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 188 σχετικό με την προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή».

Από τον Σύριζα κανένας δεν είχε το φιλότιμο να καταδικάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού δικαιοσύνης πλήν του Δημήτρη Παπαδημούλη.



Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ο κ. Παρασκευόπουλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία επιχειρεί να «μαζέψει» τα όσα είπε για τη Χρυσή Αυγή και όχι για την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας.

Στη δήλωσή του αναφέρει : 

Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. 

Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση.  Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς.  Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.  Η ιστορία δεν ξεπλένεται. 


Νέα Δημοκρατία : Με περίσσευμα θράσους, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος




Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με περίσσευμα θράσους, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι πρέπει να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Έλληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό.

Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις - παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και  περιμένουμε από την Κυβέρνηση της χώρας και το κόμμα του να πράξουν το ίδιο».


Εδώ και 7 ώρες κλειστή η Σταδίου λόγω βόμβας στο Υπουργείο Εργασίας




Συναγερμός σήμανε στη 1:20 τα ξημερώματα σήμερα όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτήριο του υπ. Εργασίας στην οδό Σταδίου. 

Ο άγνωστος άνδρας υποστήριξε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ενεργοποιούταν σε 40 λεπτά από τη στιγμή του τηλεφωνήματος. 

Μετά από έρευνα εντοπίστηκε βόμβα στην είσοδο του υπουργείου μέσα σε σακίδιο ο οποίος εξουδετερώθηκε με τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις χρησιμοποιώντας ρομπότ.

Η Σταδίου μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει κλειστή