Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Τάζει λεφτά ο ιφλουένσερ Κασσελάκης αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν και θέλει να καταστρέψει την χώρα

 


Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι νούμερο μόνο σε όσα κάνει, αλλά είναι επικίνδυνο νούμερο και σε όσα λέει, με τα νούμερα που εκτοξεύει ασύστολα χωρίς ίχνος ντροπής και ευθύνης.

Ο Κασσελάκης εξαπατά τον κόσμο χωρίς ηθική, και τάζει τα πάντα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους πολίτες που συναντάει στις περιοδείες του.

Με νούμερα και μέτρα που δεν έχουν καμία βάση και δεν εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εξαπατά τον κόσμο ότι δήθεν θα τα υλοποιήσει όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας εξαπατώντας ασύστολα και αυτός. 

Όσα λέει και όσα τάζει ο ινφλουένσερ προσκρούουν στους ευρωπαϊκούς κανόνες και όχι μόνο, και με όσα τάζει θα διαλύσει και την οικονομία, και τις επιχειρήσεις και την υγεία.

Με λίγα λόγια δεν βγαίνουνε τα νούμερα και ότι εξαγγέλει ο Κασσελάκης είναι προιόν απάτης που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Ο μηδενισμός του συντελεστή ΦΠΑ που εξαγγέλει στις κατηγορίες βασικών αγαθών, όπως τα προσδιορίζει η ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή στο αλεύρι, στο ψωμί, στα δημητριακά, στο κρέας, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα αυγά, στα έλαια, στα λαχανικά και φυσικά σε όλα τα είδη διατροφής βρεφών και νηπίων, μόνο καλό δεν θα κάνουν στους πολίτες και την οικονομία της χώρας. Η μείωση εσόδων 2,3 δισ. ευρώ σε επίπεδο έτους, που θα επιφέρει ο μηδενισμός του ΦΠΑ από που θα καλυφθεί; Από τις περίεργες οφσόρ; Από τα αστακοκάραβα; Από κρυμμένα λεφτά του ινφλουένσερ;

Οι γνωρίζοντες την ελληνική αγορά υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη μείωση των συντελεστών σε 21%, 11% και 5% θα έχει δημοσιονομικό κόστος περίπου 2,4 δισ. ευρώ κατ’ έτος. Σημειώνεται ότι τα έσοδα από ΦΠΑ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2024 (με συντελεστές 24%, 13% και 6% που ισχύουν σήμερα), ανέρχονται σε 24,4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Επιπλέον, δεν μπορεί αγαθά όπως η ύδρευση και η αποχέτευση να έχουν διαφορετικούς συντελεστές (6% ή 23%), καθώς από την ΕΕ επιτρέπονται μόνο τρεις συντελεστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία ουσιαστική μελέτη κάλυψης των εσόδων του προϋπολογισμού, πετάνε νούμερα όπως έκανε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσει, βάζοντας και πάλι την χώρα έτσι και έπεφτε στην παγίδα σε τεράστιο κίνδυνο και την απόλυτη φτωχοποίηση των πολιτών.

Δεν επιστρέφουμε στο 2015, δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανένα ινφλουένσερ απατεώνα, να γυρίσει την χώρα πίσω!! Προσέχουμε για να έχουμε.




Έχουν κάνει κατάληψη στην Ελλάδα οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν στην Νομική - Ένας μόνο έχει προσαχθεί 5 φορές

 



Ο κόσμος αναρωτιέται αυτά τα ακροαριστερά ναυάγια από την Ελλάδα και το εξωτερικό πώς βιοπορίζονται και η δουλειά τους είναι καταλήψεις;;;;;;

Τα τελευταία τρία χρόνια, τουλάχιστον, απασχολούσαν τις Αρχές και την κρατική ασφάλεια, κυρίως για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, κάποιοι από τους συλληφθέντες της Νομικής.

Πρόκειται για 9 αλλοδαπούς (8 γυναίκες, ένας άνδρας) εκ των 28 οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Νομικής σχολής, το πρωί της Τρίτης.

Μία εκ των γυναικών, μάλιστα, έχει προσαχθεί τουλάχιστον πέντε φορές και αντί να απελαθεί παραμένει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία από τις τρεις Γαλλίδες ήταν ανάμεσα στα άτομα που στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 και ενώ κάποια άρματα μάχης είχαν μόλις περάσει από τα Προπύλαια, ανάγκασαν ένα από αυτά να σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα, μπαίνοντας μπροστά του και ανεμίζοντας σημαία της Παλαιστίνης, και αντί να την στείλουν στην χώρα της την άφησαν να αλωνίζει στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα το 2022 είχε συλληφθεί καθώς είχε προσπαθήσει να εμποδίσει αστυνομική επιχείρηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως και η Αγγλίδα που συνελήφθη είχε απασχολήσει ξανά το 2023, καθώς και μία από τις δύο Γερμανίδες έχει απασχολήσει το 2024.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκύπτουν και για το πώς βιοπορίζονταν οι αλλοδαποί συλληφθέντες, καθώς δήλωσαν είτε άνεργοι, είτε υπάλληλοι σε ιδιωτική εταιρεία που δεν υπάρχει ή δεν λένε τι κάνουν και δεν έχουν και ΑΦΜ.

Από τους 15 Έλληνες που δήλωσαν φοιτητές, ελάχιστοι έδειξαν φοιτητική ταυτότητα.




Συνελήφθη ο διαβόητος διακινητής μεταναστών «Σκορπιός»

 


Οι Κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν σε ένα συγκεκριμένο σπίτι στην Σουλεϊμανίγια, λίγο πριν ξημερώσει η Δευτέρα, το στίγμα της κατοικίας είχε δωθεί από την NCA (Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Εγκλήματος) της Βρετανίας και την Ιντερπόλ.

Λίγο μετά τις επτά το πρωί, ένας ελαφρά αξύριστος άνδρας βγήκε από την συγκεκριμένη κατοικία, ντυμένος σαν ένας επιχειρηματίας που πήγαινε στο γραφείο του. Όταν ο Μπαρζάν Ματζίντ βρέθηκε απέναντι στις δυνάμεις ασφαλείας δεν προέβαλλε την παραμικρή αντίσταση την ώρα της σύλληψής του, αλλά ίσως να σκέφτηκε ότι η συνέντευξη που είχε δώσει στο BBC πρίν από λίγες ήταν τελικά το πιο μεγάλο του λάθος.

Η εγκληματική δράση του επικίνδυνου κακοποιού που ήταν ο πιο καταζητούμενος λαθρέμπορος ανθρώπινων ψυχών εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες του κόσμου, γνωστός μέχρι πρότινος ως «ο Σκορπιός» είχε μόλις λάβει τέλος.

Κατά την συνέντευξη του είχε αναφέρει στεγνά χωρίς ίχνος ανθρωπιάς για το πόσους έχει μεταφέρει λέγοντας «Ίσως χίλιους, ίσως δέκα χιλιάδες» τονίζοντας παράλληλα: «Δεν ξέρω, δεν τους μέτρησα» για να επισημάνει μετά εμφατικά ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον του είναι ψέμματα.

Παρότι δεν ήξερε να μετράει τους ανθρώπους που μετέφερε, γνώριζε πολύ καλά να μετράει τα 7.000 ευρώ που χρέωνε κάθε μία από αυτές τις ψυχές για το ταξίδι της ελπίδας.

Ένα ταξίδι που γινόταν κάτω από άθλιες συνθήκες, συνήθως μέσα σε φορτηγά στοιβαγμένοι σαν ζώα σε διάφορες κρύπτες ή σε φουσκωτές βάρκες που θαλασσοδέρνονταν στα κύματα γεμάτες με τριπλάσιο αριθμό ανθρώπων απο αυτούς που χωρούσαν.

Πολλοί από αυτούς δεν έζησαν τελικά, αλλά αυτό ήταν κάτι που ελάχιστα ενδιέφερε τον «Σκορπιό», έναν Κούρδο από το Ιράκ, που έφυγε νεαρός ακόμη, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Αγγλία πριν απο δεκαοχτώ χρόνια. 

Με το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, βγάζοντας εύκολο χρήμα μέχρι το 2012 όταν συνελήφθη από την Σκότλαντ Γιαρντ.

Αφού γνώρισε τις Βρετανικές φυλακές για τα επόμενα δύο χρόνια, απελάθηκε στο Ιράκ το 2015, όπου ελεύθερος πια δεν άργησε να καθόλου να επαναδραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, σε άλλο όμως τομέα.

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να συλληφθεί ο μεγαλύτερος αδερφός του στο Βέλγιο όπου είχε στήσει μια επιχείρηση παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ο «Σκορπιός» την ανέλαβε μετά την καταδίκη του αδερφού και από το 2016 μέχρι το 2021 είχε τον απόλυτο σχεδόν έλεγχο στο παράνομο λαθρεμπόριο ανθρώπων που έφευγαν απο διάφορες χώρες της Ευρώπης με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ταρίφα του ήταν 7.000 ευρώ το κεφάλι και αν υποθέσουμε ότι μέσα σε ένα χρόνο χρειάστηκαν τις «υπηρεσίες» του 15.000 άνθρωποι, η είσπραξη ανέρχεται σε 105.000.000 ευρώ.

Παρότι η Ιντερπόλ και οι διωκτικές αρχές διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών αναζητούσαν τον αρχηγό του κυκλώματος, οι έρευνες κατέληγαν πάντα σε αδιέξοδο.

Το μόνο που ήξεραν ήταν το παρατσούκλι «Σκορπιός» που εμφανιζόταν σε διάφορα τηλέφωνα που είχαν κατασχέσει τα τελευταία οχτώ χρόνια, ή τηλεφωνικοί αριθμοί με το σήμα του σκορπιού δίπλα τους σε συσκευές μεταναστών.

Ο ιθύνων νους όμως της συγκεκριμένης «δουλειάς» σαν από θαύμα κατάφερνε πάντα να ξεγλιστράει από τις Αρχές.

Κρύφτηκε αρχικά στην Ευρώπη ενώ τα δύο τελευταία χρόνια, όταν αισθάνθηκε ότι ο κλοιός μπορεί να σφίξει γύρω του κατέφυγε στο ημιαυτόνομο κρατίδιο του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Εκεί φέρεται να καλυπτόταν ως ένας νομότυπος επιχειρηματίας που του άρεσε να παίζει γκολφ στον ελεύθερο χρόνο του έχοντας αφήσει πίσω του για πάντα το προσωνύμιο «Σκορπιός».

Στο Βέλγιο του απαγγέλθηκαν 121 κατηγορίες για λαθρεμπόριο ανθρώπων και στην δίκη που διεξήχθη ερήμην του καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη και πρόστιμο ύψους 968.000 ευρώ. Έμαθε την απόφαση στην Σουλεϊμανίγια, εκεί όπου ζούσε μόνιμα αποφεύγοντας πλέον την Ευρώπη, αφού ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους λαθρέμπορους.

Οι ρεπόρτερ του BBC χρειάστηκαν μήνες για να εντοπίσουν τον διαβόητο «Σκορπιό» που έστειλε στον θάνατο ουκ ολίγους μετανάστες από τις πολλές φουρνιές που «έσπρωχνε» στην Αγγλία.



Κέρκυρα: Απείλησαν ανήλικους με πιστόλι μέσα σε λεωφορείο

 


Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Κέρκυρα την Τρίτη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απειλή κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ένας άνδρας ηλικίας 43 ετών και μία γυναίκα 23 ετών συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία ότι απείλησαν με πιστόλι τέσσερις ανήλικους που επέβαιναν σε λεωφορείο, το οποίο κινούνταν σε περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας.

Το όπλο αρχικά ήταν στην τσάντα της 29χρονης, με τον 43χρονο να είναι αυτός που απείλησε τους ανήλικους. Κατά τη σύλληψη στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι με αμπούλα.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.



Κωνσταντία Δημογλίδου: Με ηλεκτρονικό μήνυμα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. για την κατάληψη στη Νομική

 


Για την επιχείρηση της Αστυνομίας στη Νομική Σχολή της Αθήνας, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews, η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι έχουν καταλάβει κάποια άτομα τη σχολή από τις βραδινές ώρες και έτσι πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση» είπε, χωρίς να αναφέρει τον αποστολέα του μηνύματος.

Τι είπε η Κωσνταντία Δημογλίδου για τους συλληφθέντες της Νομικής

Για τους εννέα αλλοδαπούς (8 γυναίκες και 1 άνδρας) μεταξύ των 28 που συνελήφθησαν στη Νομική η κα Δημογλίδου είπε πως «μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, έχουν ξαναπασχολήσει κάποιοι από αυτούς με κάποιο τρόπο την ΕΛ.ΑΣ, έχουν ξαναπροσαχθεί σε κάποιες περιπτώσεις και φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με την συγκεκριμένη σχολή. Δεν δικαιολογείτο η παρουσία τους στο χώρο. Είναι ενήλικες όλοι. Δεν υπήρξαν ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων».

Εξετάζεται η απέλαση των αλλοδαπών συλληφθέντων

Αναφερόμενη για το τι θα συμβεί με τους συλληφθέντες είπε: «Θα ακολουθηθεί η διαδικασία, για τους αλλοδαπούς όπως και με τους υπολοίπους συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα και φυσικά θα εξεταστεί από την Ελληνική Αστυνομία αν μπορούν να απελαθούν από τη χώρα για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Σημείωσε ότι η χθεσινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε «παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής και ενήργησαν πολύ άμεσα οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής Ασφάλειας πραγματοποιώντας τις 28 συλλήψεις».

«Όντως υπήρχε λουκέτο, χρειάστηκε επέμβαση με τροχό»

«Όντως υπήρχε λουκέτο και όπως φαίνεται και στα πλάνα αλλά και στις φωτογραφίες που έχει δώσει η αστυνομία στη δημοσιότητα, χρειάστηκε η επέμβαση με τροχό από την Ελληνική Αστυνομία για να ανοίξει η κεντρική είσοδος και να μπορέσουν να εισέλθουν οι αστυνομικοί ώστε να συλλάβουν τα άτομα που βρίσκονταν μέσα. Και φυσικά δεν υπήρχε πρόσβαση στους υπόλοιπους φοιτητές για τη σχολή αυτή», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Για τους 28 συλληφθέντες ανέφερε πως «οι 15 βέβαια δήλωσαν ότι είναι φοιτητές είτε σε συγκεκριμένη σχολή είτε σε κάποια άλλη σχολή της χώρας, χωρίς βέβαια αυτό να έχει αποδειχθεί».

Τέλος, για το πότε επεμβαίνει η αστυνομία σε χώρους Πανεπιστημίων ανέφερε «όταν ενημερώνεται η Ελληνική Αστυνομία με οποιονδήποτε τρόπο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενημερωθεί από τις ίδιες τις πρυτανικές αρχές ή τους κοσμήτορες κάποιας σχολής και διασταυρώνεται φυσικά η πληροφορία ότι υπάρχουν άτομα σε κάποιον πανεπιστημιακό χώρο που δεν σχετίζονται φυσικά με τον χώρο αυτό και δεν έχουν την άδεια των Πρυτανικών αρχών να βρίσκονται εντός, ενημερώνονται οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και εφόσον δίνεται η άδεια πραγματοποιείται άμεσα αστυνομική επιχείρηση για να απομακρυνθούν από τον χώρο και να ξανααποδοθεί στους φοιτητές».



Καραγκιοζιλίκια Γλαβίνα για το σύστημα υγείας και περιμένει το ΠΑΣΟΚ με τέτοια στελέχη να ανεβάσει ποσοστά

 


Το ΠΑΣΟΚ πάσχει εκτός από ηγεσία και από σοβαρά στελέχη και αυτό φαίνεται σε κάθε εμφάνιση τους, σε κάθε τοποθέτηση τους, επηρεάζοντας την ενδυνάμωση του κόμματος που αντί να κερδίζει το κόμμα του ινφλουένσερ Κασσελάκη, χάνει ποσοστά.

Στο ONE Channel και την εκπομπή One Talk με τον Τάκη Χατζή, υπόθηκαν απίστευτα φαιδρά αίσχη απο τον εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γλαβίνα, στην προσπάθεια του να κάνει αντιπολίτευση στην υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Όλα ξεκίνησαν από την αναφορά του φαιδρού Θανάση Γλαβίνα σχετικά με τη δημιουργία του ΕΣΥ από το ΠΑΣΟΚ, καθώς «μέχρι εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι στην επαρχία δεν είχαν δει γιατρό στη ζωή τους», και μάλιστα αυτό που έλεγε το πίστευε. 

«Τι λες τώρα», του απάντησε η Σοφία Βούλτεψη, προσθέτοντας πως όλες οι πόλεις είχανε. 

Μόλις άρχισε το κράξιμο ο Γλαβίνας το άλλαξε λέγοντας «Δεν είχανε τα χρήματα να πάνε και ζούσατε σε άλλη Ελλάδα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και δυναμίτισε το κλίμα με την αναφορά του πως «Πρόσβαση στα νοσοκομεία είχε το κράτος της Δεξιάς», σύνθημα που έχει παλιώσει τόσο με τους πολίτες να το έχουν σιχαθεί.

«Όλες μου οι θείες νοσηλεύτηκαν πριν τον Πόλεμο στα νοσοκομεία», του είπε η κ. Βούλτεψη και αναφέρθηκε στα Μνημόνια, με αποτέλεσμα ο διάλογος να οδηγηθεί σε σύγκρουση. «Δεν ντρέπεστε, πόσο ήταν το έλλειμμα;»… και μετά ήρθαν τα Ζάππεια.

«Είστε νέος και δεν διαβάζετε ιστορία» είπε με τη σειρά της η Σοφία Βούλτεψη: «Τους εξοπλισμούς του Τσοχατζόπουλου τους πλήρωσε ο Καραμανλής», ενώ παρακάλεσε τον Τάκη Χατζή «να μην της φέρει ξανά πιτσιρικάδες στο πάνελ» και έχει δίκιο γιατί ξεφτιλίζονται και ξεφτιλίζουν και το κόμμα τους με τα καραγκιοζιλίκια.





Μάικλ Κόεν: «Εγώ πλήρωσα τη Στόρμι Ντάνιελς μετά το σεξ με τον Τραμπ»

 



Ο Μάικλ Κόεν, πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με τη Στόρμι Ντάνιελς.

Ο Κόεν είπε για μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τότε νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ένα σχέδιο να τον αποζημιώσει κρυφά για μια πληρωμή που είχε κάνει στη Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να μην αποκαλύψει την ερωτική επαφή που είχε μαζί του.

Ο Κόεν,  παραδέχθηκε επίσης ότι είπε ψέματα σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ άλλων ενώ είχε ορκιστεί, όμως υπογράμμισε ότι το έκανε αυτό από αφοσίωση στον Τραμπ, την ώρα που οι εισαγγελείς επιδιώκουν να προλάβουν μια αναμενόμενη επίθεση της υπεράσπισης σε βάρος της αξιοπιστίας του Κόεν.

Την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του ως μάρτυρας, χθες, ο Κόεν παρέθεσε λεπτομερώς πώς ο Τραμπ τον διέταξε να πληρώσει την πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς. «Απλώς, κάν' το» θυμήθηκε ο Κόεν να του λέει ο Τραμπ, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της σχετικά με μια φερόμενη σεξουαλική επαφή που είχαν το 2006.

Η πληρωμή, ύψους 130.000 δολαρίων, του Κόεν τον Οκτώβριο του 2016 βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης του Τραμπ, η πρώτη για έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, που διανύει ήδη την πέμπτη εβδομάδα της.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Τραμπ ξεπλήρωσε τον Κόεν μετά τις εκλογές μέσω πλαστών τιμολογίων, με την αιτιολογία ότι επρόκειτο για νομικές αμοιβές. Αυτές οι συγκεκαλυμμένες αποζημιώσεις αποτελούν τη βάση για τις 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων που αντιμετωπίζει ο Τραμπ.

Στην κατάθεσή του σήμερα, ο Κόεν εξιστόρησε μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με τον Τραμπ τον Φεβρουάριο του 2017, όταν ο πρόεδρος, ο οποίος είχε προσφάτως ορκιστεί, του είπε ότι σύντομα θα λάμβανε τις δύο πρώτες δόσεις ενός πακέτου μπόνους. Αυτό το πακέτο, είπε ο Κόεν, περιελάμβανε τις επιστροφές των χρημάτων που ξόδεψε για την πληρωμή της Ντάνιελς.

Η εισαγγελέας Σούζαν Χόφινγκερ επέδειξε στον Κόεν μια σειρά τιμολογίων και επιταγών, ορισμένα εκ των οποίων είχε υπογράψει ο ίδιος ο Τραμπ, που, σύμφωνα με τον μάρτυρα, είχαν ψευδώς καταχωριστεί ως πληρωμές στον ίδιο για τις νομικές υπηρεσίες του.

«Δεν υπήρχε συμφωνία αποζημίωσης, υπήρχε;» ρώτησε η Χόφινγκερ.

«Όχι, κυρία μου» απάντησε ο Κόεν.

Κόεν: «Είπα πολλές φορές ψέματα στο Κογκρέσο για τον Τραμπ»

Ο Μάικλ Κόεν, ηλικίας 57 ετών, ομολόγησε επίσης ότι είπε πολλές φορές ψέματα στο Κογκρέσο κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για τους δεσμούς του Τραμπ με τη Ρωσία, δηλώνοντας εντέλει ένοχος για ψευδορκία. Είπε, επίσης, στους ενόρκους ότι είπε επανειλημμένως ψέματα σχετικά με τις πληρωμές στην Ντάνιελς και σε μια άλλη γυναίκα, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν είχε καμία εμπλοκή και ασκώντας πιέσεις στην Ντάνιελς να δημοσιεύσει μία δήλωση με την οποία θα αρνούνταν τη συνάντησή τους.

Ερωτηθείς πώς γνώριζε ότι η δήλωση της Ντάνιελς ήταν ψευδής, ο Κόεν απάντησε «διότι τον βοήθησα να τη γράψει», αναφερόμενος στον δικηγόρο της Ντάνιελς.

Το 2018, κατά τη διάρκεια μιας ομοσπονδιακής έρευνας στην υπόθεση της Ντάνιελς, το FBI πραγματοποίησε έφοδο στην κατοικία του Κόεν. Εκείνος είπε ότι τηλεφώνησε πανικόβλητος στον Τραμπ.

«Εκείνος μου είπε "Μην ανησυχείς, είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν υπάρχει τίποτα εδώ, όλα θα πάνε καλά, μείνε δυνατός, θα είσαι καλά"», είπε ο Κόεν. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μίλησαν απευθείας, πρόσθεσε ο Κόεν.




Μπακογιάννη σε ινφλουένσερ Κασσελάκη : «Κάνε μας τη χάρη, εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

 


Η πρόκληση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της έχει προκαλέσει θύελλα διεθνών αντιδράσεων εντός και εκτός Ελλάδας.

Στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων της Σιλιάνοφσκα που παραβιάζουν τη Συµφωνία των Πρεσπών, Ντόρα Μπακογιάννη και ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν βαριές κουβέντες με αφορμή και την πρόταση του κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη για την ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η έμπειρη κ. Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξαπέλυσε «πυρά» κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε αποδείξει πως ξέρουμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα και πότε θα πούμε το μεγάλο ''όχι''. Και το είπαμε, όχι εντός της χώρας, εκτός της χώρας. Ο λαϊκισμός πουλάει, και είναι εύκολος όχι μόνο στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στον κόσμο. Θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και χρήσιμοι για τα εθνικά συμφέροντα».

«Άκουσα και την άλλη βαρύγδουπη δήλωση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος μας είπε να φέρουμε αύριο το πρωί τα τρία μνημόνια. Κασσελάκης και εξωτερική πολιτική είναι έννοιες μέχρι στιγμής ασύμβατες. Εύχομαι να μάθει ''τι εστί υφαλοκρηπίς'', έχει ακόμα χρόνο», είπε με δηκτικό τρόπο.

«Ο κ. Γεραπετρίτης έχει πει ότι τα μνημόνια πρέπει να ψηφιστούν, αλλά αν το κάνουμε τώρα, θα δείξουμε περίπου ότι κάτι φοβόμαστε, δεύτερον ότι ετεροπροσδιοριζόμαστε και να μας κάνει τη χάρη ο κ. Κασσελάκης να κάνουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και όχι μια ετεροπροσδιορισμένη εξωτερική πολιτική. Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες», είπε.

Και ήρθε και ο εκπρόσωπος του ινφλουένσερ Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ανεύθυνα όπως πάντα και χωρίς ίχνος εθνικής συνείδησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Το ποιοι είναι «ρεμπεσκέδες» και ποιοι όχι, το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, όταν παραδέχτηκε την πενταετή, σκόπιμη, κωλυσιεργία της κυβέρνησης και του κόμματος της σε ό,τι αφορά την κύρωση των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από ‘κει και πέρα, καλά θα κάνει να κρατήσει για την ίδια τις συμβουλές περί χρηστής εξωτερικής πολιτικής και να παροτρύνει το κόμμα της να ασκήσει την αναγκαία αυτοκριτική, ιδίως όταν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις τους έχουν εκθέσει στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας».



Αγόρι σπεύδει να καλυφθεί στο σπίτι του στο Τέξας από πυρά διερχόμενου οχήματος

 


Βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο σπίτι του Έρολ Χιλ, δείχνει το αγόρι να σκαρφαλώνει στον καναπέ του καθιστικού γύρω στις 19:30 τοπική ώρα το βράδυ της Πρωτομαγιάς και λίγο αργότερα ένα σύννεφο σκόνης και καπνών να εισβάλει στο διαμέρισμα από το μπροστινό παράθυρο. 

Έντρομο το αγόρι κουλουριάζεται πίσω από ένα πλυντήριο προσπαθώντας να αποφύγει τις σφαίρες, που πέφτουν «βροχή» γύρω του με το σκυλάκι της οικογένειας πίσω του να προσπαθεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει.

«Πέρασαν μέσα από τον τοίχο. Αρχικά νόμισα ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά όταν άκουσα τις κραυγές κοίταξα έξω», είπε το αγόρι τρέμοντας στο δίκτυο NBC 5.

Συνολικά έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν από τα πυρά του διερχόμενου οχήματος στην πολυκατοικία του Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Τα θύματα είναι ηλικίας τριών έως 19 ετών.

Το αγόρι περίμενε κουλουριασμένο να σταματήσουν να πέφτουν οι σφαίρες κι έτρεξε πανικόβλητο στο διπλανό δωμάτιο για να βρει τη μητέρα του, τη νοσοκόμα Μαίρη Τζέιν Γκονζάλες. Όταν εκείνη διαπίστωσε ότι ο γιος της και τα άλλα δύο παιδιά της ήταν ασφαλή, άκουσε τους γείτονες να ουρλιάζουν κι έτρεξε να βοηθήσει. Προσπάθησε να σταματήσει την αιμορραγία σε αρκετά από τα θύματα, ανάμεσά τους και το τρίχρονο κοριτσάκι, που χρειάστηκε αργότερα να του αφαιρέσουν το ένα νεφρό στο νοσοκομείο.



«Αυτό ήταν το πιο σκληρό για μένα, να τη βλέπω να χάνει τις αισθήσεις της, να συνέρχεται και να ξαναλιποθυμάει», είπε.

Η μητέρα δήλωσε ότι το περιστατικό τρόμαξε τόσο πολύ την οικογένειά της, που σκέφτονται να φύγουν από το διαμέρισμα, όπου ζούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες και ζητά τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές η συγκεκριμένη συνοικία του Φορτ Γουόρθ μαστίζεται από φτώχεια και εγκληματικότητα.



Έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου


 

Στα μέσα της θάλασσας για ψάρεμα με το καγιάκ του στο Δρυονήσι της Πάρου βρισκόταν, την Δευτέρα, ο Tiktoker και Youtuber Milonakis Kayak Fishing, Απόστολος Μυλωνάκης, ο οποίος ξαφνικά εκεί που ψάρευε είδε δίπλα του να κολυμπάει ένα σκυλάκι. 

Αρχικά νόμισε ότι το ζώο ήταν φώκια, όμως αμέσως πρόσεξε ότι ήταν σκύλος.

Η έκπληξή του ήταν φυσικά μεγάλη και η αντίδρασή του άμεση ώστε να καταφέρει να τον σώσει. Χωρίς να χάσει χρόνο, προσπάθησε με το καγιάκ του να τον πλησιάσει, όμως ο σκύλος έφευγε μακριά. Στη συνέχεια πήρε μια λιχουδιά και επιχείρησε να τον προσεγγίσει και πάλι, κάτι που τελικά κατάφερε. Έτσι τον τράβηξε και τον ανέβασε πάνω όπου τον σκέπασε με τα ρούχα του. Το ζώο ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένο και έτρεμε. Σιγά σιγά όμως ηρέμησε.

Ο κ. Μυλωνάκης ξεκίνησε να γυρίζει πίσω στην ακτή σκεπτόμενος τι θα κάνει τον σκύλο. Θα τον πήγαινε σε κτηνίατρο και αν δεν τον αναζητούσε κανείς, θα τον υιοθετούσε. Μετά όμως από την εξέταση στο κτηνιατρείο, ο σκυλάκος βρέθηκε να έχει τσιπάκι, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ο κηδεμόνας του, ο οποίος είπε ότι τον είχε χάσει. Έτσι το σκυλάκι, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις στον κτηνίατρο, θα επιστρέψει σπίτι του. Ο κ. Μυλωνάκης δε που το έσωσε αναφέρει σε βίντεο ότι το αγάπησε και συμφώνησε με τον κηδεμόνα του να πηγαίνει να το βλέπει.





Ζημιές σε 40 αυτοκίνητα από τζιπ που οδηγούσε μεθυσμένος

 


Περίπου 40 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Κεφαλληνίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, υπέστησαν ζημιές νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (14/5) όταν ο μεθυσμένος οδηγός ενός μαύρου τζιπ μπήκε στο δρόμο με μεγάλη ταχύτητα. 

Η ξέφρενη πορεία του μεθυσμένου σταμάτησε όταν, έσκασαν τελικά τα λάστιχά του και ακινητοποιήθηκε, ενώ λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου και κρατείται.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός έστριψε με ταχύτητα περίπου 100 χιλιομέτρων από την οδό Γ' Σεπτεμβρίου στην Κεφαλληνίας και άρχισε διαδοχικά να χτυπά τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα προκαλώντας μεγάλες και μικρότερες ζημιές σε περίπου 40 από αυτά.

Οι περίοικοι έσπευσαν να τον σταματήσουν και ειδοποίησαν την αστυνομία, που τον εντόπισε και τον ακινητοποίησε σε μικρή απόσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του τζιπ ήταν μεθυσμένος. Ο άνδρας έχει συλληφθεί και κρατείται στο ΑΤ Κυψέλης.





Γαλλία : Δολοφόνησαν τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να απελευθερώσουν 30χρονο κρατούμενο

 


Τις στιγμές της επίθεσης ένοπλων κακοποιών σε δύο αστυνομικά οχήματα στην πόλη Εβρέ της Νορμανδίας, που είχαν σαν συνέπεια την απόδραση ενός 30χρονου κρατούμενου, κατέγραψε σε βίντεο κάμερα ασφαλείας της περιοχής.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στα διόδια της πόλης στη βόρεια Γαλλία, είχε σαν συνέπεια τον θάνατο τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων, και άλλος ένας δίνει μάχη για τη ζωή του.

Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, δείχνει τα αστυνομικά οχήματα να περνούν τα διόδια, όταν ξαφνικά ένα μαύρο όχημα πέφτει πάνω στο βανάκι που προπορεύεται. Στο σημείο εμφανίζονται κουκουλοφόροι ντυμένοι στα μαύρα, οι οποίοι ξεκινούν να «γαζώνουν» τα δύο αστυνομικά οχήματα. Έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα, ο 30χρονος κρατούμενος καταφέρνει και βγαίνει από το βανάκι, ενώ μαζί με τους υπόλοιπους εξαφανίζονται πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.



Η επιχείρηση έγινε για τη διαφυγή του Mohamed Amra. Με το παρατσούκλι «Η Μύγα» (The Fly), ο Amra, σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής αστυνομίας, είναι 30 ετών και έχει ήδη καταδικαστεί 13 φορές. Πρόσφατα, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση από το δικαστήριο του Εβρέ για «διακεκριμένες κλοπές», κυρίως σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις στα προάστια της πόλης μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία, ο δραπέτης ήταν «ένας κρατούμενος που παρακολουθούνταν ιδιαίτερα στενά», ήταν ηγετικό μέλος συμμορίας ναρκωτικών, ενώ κατηγορείται επίσης από τις αρχές της Μασσαλίας για «απαγωγή και απομόνωση που οδήγησε σε θάνατο». Ίδιες πηγές αναφέρουν πως πριν από μερικές ημέρες είχε προσπαθήσει να δραπετεύσει από το κελί του, πριονίζοντας τα κάγκελα και για τον σκοπό αυτό, μπήκε στον απομόνωση.



Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε φορτηγά στο λιμάνι

 



Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στην πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη μετά από ενημέρωση για φωτιά στην πύλη 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε ένα φορτηγό λίγο πριν τις 6 το πρωί.

Η φωτιά επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε τουλάχιστον δύο άλλα φορτηγά με τους καπνούς να σκεπάζουν την περιοχή.

Κατά τις τελευταίες πληροφορίες δύο οδηγοί κοιμόντουσαν σε φορτηγά αλλά κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν να κινδυνεύσουν.

Τη φωτιά κατάφεραν να σβήσουν 12 πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή με πέντε οχήματα.



Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα σε σχολικό

 



Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε από το Α.Τ. Κηφισιάς, σε βάρος ενός ανεύθυνου οδηγού σχολικού, της ανεύθυνης 70χρονης συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των σχολικών που είχε μισθώσει η Περιφέρεια, γιατί όπως προέκυψε ξέχασαν ένα αγοράκι 4,5 ετών από τις 8 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι μέσα στο σχολικό.

Για το περιστατικό προχώρησε σε καταγγελία χθες το πρωί ο 52χρονος πατέρας του παιδιού, ενώ το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα και αναζητούνται οι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού πήγε την Τρίτη (14/05) στο Τμήμα Ασφαλειας Κηφισιάς και κατήγγειλε ότι, στις 13/05, στις 8 το πρωί παρέδωσε το παιδί του στο σχολικό, προκειμένου να μεταφερθεί σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Κηφισιάς.

Το αγορακι φαίνεται ότι στη διαδρομή αποκοιμήθηκε στα πίσω καθίσματα και κανείς, ούτε η σύνοδος ούτε ο οδηγός του σχολικού, το αντιλήφθηκαν όταν έφτασαν στο νηπιαγωγείο. Το παιδάκι έμεινε περίπου 6 ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο. Ο οδηγός φαίνεται να το εντόπισε όταν επέστρεψε στο λεωφορείο και να ενημέρωσε αμέσως το σχολείο.

Το μεσημέρι, μάλιστα, κατά τις 2 η ώρα ενημερώθηκαν από το σχολείο και οι γονείς του 4,5 χρόνων παιδιού για το τι ακριβώς είχε γίνει.

Το παιδάκι, αν και τρομοκρατημένο που είχε ξυπνήσει και ήταν κλειδωμένο και δεμένο στο καρεκλάκι μέσα στο λεωφορείο, είναι καλά στην υγεία του. Στο πλαίσιο του αυτόφωρου τόσο ο οδηγός, όσο και η συνοδός αναζητούνται και δεν απαντούν ούτε στις κλήσεις των αστυνομικών, για να αποφύγουν το αυτόφωρο.





Νομική: 28 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ ανάμεσα τους 9 αλλοδαποί - Οι πολίτες απαιτούν οι ζημιές να πληρωθούν από τους συλληφθέντες και τον Πρύτανη



Πάλι τσιφλίκι ανεξέλεγκτων ακροαριστερών, αριστερών και αλλοδαπών τα πανεπιστήμια μας, και όλοι συμφωνούμε ότι ο λογαριασμός για τις ζημιές πρέπει να πάει στους συλληφθέντες, τον πρύτανη και το συμβούλιο της σχολής.

Σε 28 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο εκκένωσης της κατάληψης στη Νομική Σχολή. 

Πρόκειται για 18 γυναίκες και 10 άνδρες, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ κατά περίπτωση και για απείθεια και φθορές, και οι πολίτες απαιτούν να πληρωθούν οι ζημιές από συγκεκριμένους και όχι από τους ίδιους.

Από τις 18 γυναίκες, οι 8 είναι από Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία, ενώ από τους 10 άνδρες, ο ένας είναι Ισπανός και οι άλλοι Έλληνες.

Οι αλλοδαποί δεν έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο και δεν είναι φοιτητές, οι Έλληνες δηλώνουν φοιτητές αλλά αρνούνται να πουν σε ποιες σχολές κάτι που δεν είναι δύσκολο να βρεθεί και για το εάν είναι φοιτητές και που φοιτούν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για ακροαριστερούς κακοποιούς και όχι φοιτητές.

Η Νομική Σχολή βρισκόταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας.

Οι Αρχές σε μία συντονισμένη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ακροαριστεροί και αριστεροί είχαν στήσει σκηνές στο προαύλιο της Νομικής κάνοντας τον χώρο πανηγύρι, ενώ είχαν αναρτήσει πανό και τη σημαία της Παλαιστίνης.

Εικόνες : 











Κυριάκος Μητσοτάκης:«Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες»

 



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης.



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα. Οι εγκαταστάσεις του προβλέπεται να έχουν περίπου το διπλάσιο εμβαδόν και θα διαθέτουν μόνο μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια. Σε βάθος πενταετίας μετά την έναρξη λειτουργίας του, το προσωπικό θα είναι αυξημένο κατά περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε σύγκριση με το υφιστάμενο.

Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο το κτίριο, αλλά και μια τελείως καινούρια αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ψηφιακή του διάσταση -φαντάζομαι ότι χαρτί στο νοσοκομείο αυτό δεν πρόκειται να υπάρχει- αλλά σε μία τελείως διαφορετική αντίληψη για τις σχέσεις του ιατρικού προσωπικού με τους ασθενείς.

Θα είναι μία επανάσταση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτό το νοσοκομείο, όπως βέβαια και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης. Και είμαστε πολύ βαθιά υπόχρεοι και ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ακόμα μία πολύ σημαντική δωρεά την οποία κάνει στο ελληνικό Δημόσιο.

Και βέβαια, η δική μας δουλειά τώρα και η δουλειά του Υπουργείου είναι να φροντίσουμε το νοσοκομείο να είναι απολύτως στελεχωμένο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Νομίζω ότι έχει και ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται σε μία περιοχή όπου υπάρχουν ιδιαίτερες εθνικές ευαισθησίες.

Μάλιστα, συνομιλώντας χθες με τον Πρόεδρο Erdoğan, όταν μου ετέθη το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας και των θεμάτων ισονομίας, ισοπολιτείας, αφού ξεκαθάρισα ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία αφορούν την ελληνική έννομη τάξη, δεν μπόρεσα να μην υπενθυμίσω το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται εδώ στην Κομοτηνή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του χριστιανικού αλλά και του μουσουλμανικού πληθυσμού. Οπότε, με το καλό εσείς θα τηρήσετε τα χρονοδιαγράμματα».

Το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπως και τα επίσης υπό κατασκευή παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και γενικό νοσοκομείο Σπάρτης, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 450 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζονται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας του για την Υγεία.

Οι προδιαγραφές βάσει των οποίων κατασκευάζεται το νέο γενικό νοσοκομείο αποβλέπουν στην παροχή υψηλού επιπέδου περίθαλψης και σε καινοτόμες, εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες. Το συγκρότημα θα είναι πλήρως ψηφιακό και φιλικό στο περιβάλλον, με εκτεταμένους χώρους πρασίνου και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενσωματώνοντας πράσινες αρχές βιωσιμότητας που θα το καταστήσουν ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά νοσοκομεία στην κατηγορία του.

Μία πολύ σημαντική στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου άρχισε πρόσφατα η εκπαίδευση του πρώτου σώματος Δικαστικής Αστυνομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του Διοικητή Ταξιάρχου Κώστα Βλάχου, συνομίλησε με εκπαιδευόμενους που θα στελεχώσουν τη Δικαστική Αστυνομία, έναν νέο θεσμό που λειτουργεί ήδη με επιτυχία σε χώρες της Ευρώπης και θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, την ασφάλεια στις δικαστικές συνεδριάσεις, τη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και την υποστήριξη δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών κατά τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων, αποδεσμεύοντας αστυνομικούς που σήμερα επωμίζονται αυτά τα καθήκοντα.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη σχολή ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης, αγαπητοί συνάδελφοι στο Εθνικό Κοινοβούλιο, αγαπητά στελέχη της Ελληνικής Δικαστικής Αστυνομίας, με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, για να συμμετέχω σε μία πολύ σημαντική στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Είχε δίκιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όταν αναφέρθηκε στην πονεμένη ιστορία του θεσμού της Δικαστικής Αστυνομίας. Πράγματι, αξίζει να αναρωτηθεί κανείς γιατί μερικές φορές χρειάζεται να περάσουν τόσα χρόνια, τόσες δεκαετίες, στην προκειμένη περίπτωση 186 χρόνια για να είμαστε ακριβείς, προκειμένου να υλοποιούμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι απολύτως κρίσιμες για τη σωστή λειτουργία κρίσιμων πυλώνων του κράτους.

Η Δικαστική Αστυνομία αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα και της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για πρώτη φορά είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η χώρα θα αποκτήσει, επιτέλους, Δικαστική Αστυνομία. Εσείς, οι γυναίκες και άντρες που τώρα εκπαιδεύεστε, θα είστε τα πρώτα της στελέχη, συμμετέχετε αυτή τη στιγμή στη θεωρητική εκπαίδευση. Θα ακολουθήσει η πρακτική εκπαίδευση και αμέσως μετά θα τοποθετηθείτε στις οργανικές σας θέσεις.

Πιστεύω ότι αυτή η σημαντική τομή θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης, στη σωστή εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων, στην προστασία των δικαστικών καταστημάτων.

Είμαι σίγουρος ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και όταν με το καλό τοποθετηθείτε στις θέσεις σας, θα επιτελέσετε με ακεραιότητα και με επαγγελματισμό τα καθήκοντά σας.

Οπότε θέλω και πάλι από καρδιάς να σας ευχηθώ καλή αρχή. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι αυτή η σημαντική αλλαγή για την οποία, όπως είπατε κ. Υπουργέ Δικαιοσύνης, για τόσα χρόνια μιλούσαμε, έχει έρθει επιτέλους η ώρα να υλοποιηθεί και στην πράξη. Καλή δύναμη και καλή αρχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ακόμη το κέντρο της Κομοτηνής και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, ενώ παρακολούθησε πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο εορτασμού των 104 ετών από την απελευθέρωση της Θράκης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θράκη ήταν η Αλεξανδρούπολη, όπου συναντήθηκε με μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Σωκράτης», που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υιοθεσίας πυρόπληκτων περιοχών του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές του σχολείου υιοθέτησαν την περιοχή της αρχαίας Μεσημβρίας, που επλήγη από την πυρκαγιά στον Έβρο και μίλησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δέντρα που φύτεψαν, το σχολείο τους και τις δράσεις στις οποίες συμμετέχουν.

«Έχει μεγάλη σημασία να βοηθάμε τη φύση, η οποία σε μεγάλο βαθμό αναγεννιέται από μόνη της, αλλά όταν μπορούμε να τη βοηθάμε κι εμείς και να φυτεύουμε όχι απλά δέντρα αλλά τα σωστά δέντρα για να βοηθάμε το οικοσύστημα να επανέρχεται πιο νωρίς, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, οπότε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο ίδιος χθες «σήκωσε» και τα θέματα νόμου και τάξης, με φόντο την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική από την αστυνομία. «Εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες», είπε ο πρωθυπουργός από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης.

«Κι αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν, για λόγους που στο δικό τους το μυαλό να είναι απολύτως δικαιολογημένοι, να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι», προσέθεσε, σχολιάζοντας σκωπτικά και τους εγχώριους επίδοξους… μιμητές των όσων έγιναν στα αμερικανικά πανεπιστήμια.



Παρουσία του Πρωθυπουργού το συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί στο συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών – Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού», που διοργάνωσε η JTI Hellas σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του «2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας».

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο κοινωφελής οργανισμός «The JTI Foundation» ανακοίνωσε δωρεά για την πυροπροστασία του περιαστικού άλσους Ξάνθης και τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πόλη.



Ακολουθεί η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού (ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά):

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρέσβη, αγαπητέ Πρόεδρε, Εξοχότατε, κύριοι Δήμαρχοι, κυρίες και κύριοι, είναι πραγματική χαρά να απευθύνομαι σε εσάς σήμερα, τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 125 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε πως η φετινή επέτειος βρίσκει τις διμερείς μας σχέσεις στην καλύτερη στιγμή τους, στον απόηχο της υιοθέτησης της Κοινής Δήλωσης Στρατηγικής Συνεργασίας τον Φεβρουάριο του 2023 κατά την επίσκεψή μου στην Ιαπωνία. Όπως γνωρίζετε, το 2024 γιορτάζουμε επίσης το έτος πολιτισμού και τουρισμού και διερευνούμε πώς μπορούμε να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας σε αυτούς τους δύο ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς των σχέσεών μας.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη διοργάνωση του σημερινού συνεδρίου με θέμα την προώθηση της καινοτομίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, διότι μου δίνει την ευκαιρία να αναφερθώ σε έναν τομέα που θεωρώ απολύτως κρίσιμο για τη διμερή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Έχουμε υποστεί έντονα φαινόμενα. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για την Ελλάδα, τόσο ως προς τον αριθμό των δασικών πυρκαγιών, όσο και ως προς την έντασή τους. Αντιμετωπίσαμε πλημμύρες και είναι καίριας σημασίας να συνεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε ό,τι καλύτερο μπορεί να μας προσφέρει η τεχνολογία, προκειμένου να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, να προστατεύσουμε τα προς το ζην και να καταστήσουμε τις κοινότητές μας, όπως επισημάνατε, κ. Πρόεδρε, πιο ανθεκτικές.

Οι δύο χώρες μας γνωρίζουν τι σημαίνει φυσική καταστροφή. Βέβαια, όπως επισημάνατε, υπάρχει μια φυσική καταστροφή που μπορεί να έχει τις πιο καταστροφικές συνέπειες από όλες. Αναφέρομαι στους σεισμούς, όπου η τεχνογνωσία της Ιαπωνίας είναι τόσο σημαντική που σχεδόν μας ωθεί να καθιερώσουμε ένα καλύτερο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, προκειμένου να υιοθετήσουμε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές και να δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία, ελπίζουμε στο μέλλον, για αυτό που θα μπορούσε να είναι το “Άγιο Δισκοπότηρο” στην πρόληψη καταστροφών: την έγκαιρη προειδοποίηση όταν πρόκειται για σεισμούς.

Αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση αυτή και στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας. Συμμετέχουν οι καλύτεροι επιστήμονές μας και ελπίζω ότι θα εδραιώσουμε μία ισχυρή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της Ιαπωνικής Κυβέρνησης, που θα μας επιτρέψει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Πρέπει να επισημάνω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρόκειται να επενδύσει τα επόμενα χρόνια περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως ευρωπαϊκούς πόρους, για την ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση, διότι όταν μιλάμε για την κλιματική αλλαγή, εστιάζουμε πολύ στον μετριασμό των επιπτώσεων, αλλά δεν εστιάζουμε αρκετά στην προσαρμογή σε αυτή.

Πρέπει να προστατεύσουμε τις κοινότητές μας, να τις καταστήσουμε πιο ανθεκτικές και φυσικά να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όσο καλύτερα μπορούμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ολοένα και πιο συχνά φαινόμενα. Αναφέρομαι στις φυσικές καταστροφές, είτε πρόκειται για πλημμύρες, είτε για πυρκαγιές, είτε για σεισμούς.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα, κ. Πρόεδρε, για τη δωρεά που θα κάνετε στον Δήμο Ξάνθης και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πρόκειται για ένα πολύτιμο δώρο, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου έτους, που έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας, όπου χάσαμε μέρος ενός εκ των σημαντικότερων δασών μας, του δάσους της Δαδιάς.

Θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης και συναγερμού που θα εγκαταστήσουμε στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των περιαστικών μας δασών και πιστεύω ότι αυτή η επένδυση θα συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρησή τους. Το απόγευμα θα ταξιδέψω στην περιοχή και θα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τα καλά νέα.

Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν και πάλι για τη συνεισφορά σας. Και επιτρέψτε μου να τονίσω για άλλη μια φορά ότι με το να συνεργαζόμαστε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον, μπορούμε να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά μας έναντι των φυσικών καταστροφών.

Κοιτάζοντας μπροστά, προς αυτό το μέλλον που ενέχει κινδύνους, οι δύο χώρες μας, που εκπροσωπούν αρχαίους πολιτισμούς και αρχαία σοφία, μοιράζονται τη βούληση να συνεχίσουν την πολύτιμη συνεισφορά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πολύ».