Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Τζεν Ψάκη: Η Ελληνοαμερικανή στον Λευκό Οίκο

 



Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε ως διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου την Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ενώ τη θέση της γραμματέως θα αναλάβει η Τζεν Ψάκη.

Η Τζεν Ψάκη διαθέτει εμπειρία από το γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, καθώς την περίοδο 2015-2017 ήταν σύμβουλος στον συγκεκριμένο τομέα, προς το τέλος της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Η Ψάκη έχει ελληνικές, ιρλανδέζικες και πολωνικές ρίζες. Η καταγωγή της από την Ελλάδα είναι από τη Μεσσηνία, σύμφωνα με το www.ellines.com. Γεννήθηκε στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, ενώ αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Γκρίνουιτς το 1996. Η 42χρονη Ψάκη ήταν στα φοιτητικά της χρόνια εξαιρετική αθλήτρια της κολύμβησης. Γονείς της είναι οι Δημήτρης Ψάκης και Ιλέιν Μέντβεϊ. Ο πατέρας της ήταν κτηματομεσίτης, ιδιοκτήτης δύο εταιρειών, πριν συνταξιοδοτηθεί.

Η πολιτική πορεία της ξεκίνησε το 2001, όταν εργάστηκε στις καμπάνιες των Δημοκρατικών Τομ Χάρκιν και Τομ Βίλσακ. Το 2004 συμμετείχε στην ομάδα εκστρατείας του Τζον Κέρι, όπου εργάστηκε ως αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου.

Από το 2005 έως το 2006 εργάστηκε ως διευθύντρια επικοινωνίας του Τζον Κρόουλι, αλλά και ως περιφερειακή γραμματέας Τύπου για την επιτροπή εκστρατείας του Δημοκρατικού Κογκρέσου.

Στην καμπάνια του Ομπάμα το 2008, η Ψάκη εργάστηκε ως ταξιδιωτική γραμματέας Τύπου. Μετά την εκλογική νίκη του Ομπάμα, η Ψάκη τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου και τον Δεκέμβριο του 2009 προήχθη σε αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνιών, πριν αποχωρήσει από τη θέση το 2011, για να γίνει αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Global Strategy Group. Το 2012 επέστρεψε στην ομάδα του Ομπάμα και το 2013 έγινε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων εργάστηκε και ως σχολιάστρια πολιτικών ειδήσεων στο CNN το 2017. Η Ψάκη είναι παντρεμένη με τον Γκρέγκορι Μάθιου Μέσερ, αναπληρωτή διευθυντή Οικονομικών στην επιτροπή εκστρατείας του Δημοκρατικού κόμματος, και έχουν δύο παιδιά.




Ορμητήριο διακίνησης ναρκωτικών το σχολικό συγκρότημα της Γκράβα

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε πολυμελές εγκληματικό δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 14 μέλη του εγκληματικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και τα 2 αρχηγικά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 8 συνεργοί τους.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις, σχηματίστηκε το προφίλ ( crime profile ) του καθενός, ενώ προέκυψαν οι μεταξύ τους διασυνδέσεις, η ιεραρχία, οι διακριτοί τους ρόλοι.

Όπως προέκυψε το εγκληματικό δίκτυο ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή 2 υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων είτε από την Αλβανία.

Η πρώτη υποομάδα 8μελής, χρησιμοποιώντας ως «βάση» σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας. Η δεύτερη υποομάδα 6μελής, χρησιμοποιώντας ως «βάση» το Άλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον (850) συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες εντός του ως άνω σχολικού συγκροτήματος.

Επιπλέον τα μέλη του εγκληματικού δικτύου :

πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» τους,

αποθήκευαν προσωρινά τα ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους,

πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης,

στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις, ενώ

τα κέρδη που αποκόμιζαν, μεταφέρονταν είτε με τη φυσική παρουσία τους είτε μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στις οικίες των μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:




περισσότερα από (10) κιλά κάνναβη,

(172) γραμμάρια κοκαΐνη,

(7) ζυγαριές ακριβείας,

περίστροφο και πιστόλι κρότου,

(39.060) ευρώ,

(5) οχήματα, (6) μοτοσικλέτες και (36) κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον (309.000) ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των μελών της οργάνωσης, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Τραμπ : Υποστηρικτής του έδωσε 2,5 εκατ. δολάρια για να τον στηρίξει και τώρα… τα ζητά πίσω

 



Ο Φρέντρικ Έσελμαν, επιχειρηματίας από τη Βόρεια Καρολίνα, και υποστηρικτής του Τραμπ δώρισε 2,5 εκατ. δολάρια για να τον στηρίξει στον αγώνα του κατά της υποτιθέμενης νοθείας των αμερικανικών εκλογών.

Πλέον, όμως, δηλώνει απογοητευμένος καθώς τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης των ψήφων σε ορισμένες πολιτείες που θεωρούνταν νοθευμένες δεν ήταν τα προσδοκούμενα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, είπε ότι έδωσε τα χρήματα στο True the Vote, ομάδα υπέρ της εκστρατείας «Ηθική των εκλογών» στο Τέξας που υποσχέθηκε να υποβάλει αγωγές σε επτά πολιτείες ως μέρος της προσπάθειάς της ομάδας Τραμπ να «διερευνήσει, να φτάσει σε δίκη και να εκθέσει ύποπτες παράνομες ψηφοφορίες και απάτες στις προεδρικές εκλογές του 2020».

Ωστόσο, η οργάνωση εγκατέλειψε τις νομικές ενέργειες και διέκοψε την εκστρατεία, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να απαντήσει στα τηλεφωνήματά του για εξηγήσεις. 

Ζητά επιστροφή όλου του ποσού

Η αποτυχία των προσπαθειών του True the Vote να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα φαίνεται να αντικατοπτρίζει εκείνη του ίδιου του προέδρου, του οποίου η ομάδα έχει χάσει 38 δικαστικές αγωγές από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με πιο πρόσφατη αυτή της Πενσυλβάνια, όπου ομοσπονδιακή επιτροπή απέρριψε το αίτημα της ομάδας Τραμπ ως αβάσιμο.

Ο Έσελμαν, πρώην διευθύνων σύμβουλος φαρμακευτικής εταιρείας, ισχυρίζεται με την αγωγή του ότι το μη κερδοσκοπικό όργανο προσφέρθηκε να του επιστρέψει 1 εκατομμύριο δολάρια εάν αποσύρει τη μήνυση.

Εκείνος πάντως από την πλευρά του ζητά την επιστροφή όλου του ποσού και των 2,5 εκατ. δολαρίων, που ισχυρίζεται ότι έδωσε υπό τις οδηγίες της Κάθριν Ένγκελμπρεχτ σε δόσεις των 2 εκατ. δολαρίων και 500.000 δολαρίων στις 5 και 13 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.


Πηγή : in.gr



Στον εισαγγελέα με χειροπέδες ο Νότης Σφακιανάκης

 


Ενώπιον του εισαγγελέα εμφανίστηκε για να απολογηθεί ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Ελληνικού όταν κατά τη διάρκεια τυχαίου αστυνομικού ελέγχου εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του ένα εννιάρι πιστόλι, ένα taser και 2 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση, πήρε δικάσιμο για 2 Δεκεμβρίου.




Σε ισχύ από σήμερα νέα αυστηρότερα μέτρα στην Κύπρο

 


Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Δευτέρα 30/11 τα νέα αυστηρότερα μέτρα τα οποία έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 εως τις 05:00, πλην εξαιρέσεων για μετακίνηση σε χώρο εργασίας, φαρμακείο, ή λόγους υγείας. Επίσης, όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν έως τις 19:00.

Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 13/12 και θα είναι οριζόντια για όλη την Κύπρο.



Το πρώτο ελληνικό rapid test για COVID-19 είναι γεγονός

 



Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιστημονική/ερευνητική κοινότητα, καθώς μέσω της «Εμβληματικής Δράσης» του υπουργείου Ανάπτυξης για τη μελέτη του Covid-19, προκύπτει το πρώτο Ελληνικό, ταχείας ανίχνευσης τεστ αντιγόνου (“rapid antigen test”).

H «Εμβληματική Δράση» του υπουργείου Ανάπτυξης, ύψους περίπου 2,9 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την Επιδημιολογική μελέτη του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών. Η δράση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική που αναπτύσσει η χώρα για την αντιμετώπιση του Covid-19. Η Ελληνική Ερευνητική και Επιστημονική κοινότητα, μέσα από την συνεργασία 6 (έξι) Ερευνητικών Κέντρων και 4 (τεσσάρων) Α.Ε.Ι, υπό την εποπτεία και χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, διαδραματίζει το δικό της σημαντικό ρόλο και συστρατεύεται στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής αλλά και οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η εκτέλεση ενός τέτοιου προγράμματος φέρνει την Ελλάδα στο παγκόσμιο μέτωπο των εξελίξεων στη μελέτη του ιού και την παραγωγή γνώσης για την αντιμετώπιση αυτής της υγειονομικής κρίσης.

Οι φορείς που υλοποιούν την Εμβληματική Δράση είναι οι εξής:

1. Eθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Τμήμα Ιατρικής

2. Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

3. Εθνικό Κέντρο Έρευνας και τεχνολογικής Ανάπτυξης | Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών

4. Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

5. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης | Τμήμα Ιατρικής

6. Πανεπιστήμιο Κρήτης | Τμήμα Ιατρικής

7. ΕΚΕΒΕ Α. Φλέμιγκ

8. Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

9. ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

10. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας όσον αφορά τα αποτελέσματα της «Εμβληματικής Δράσης» επεσήμανε: «Σήμερα σημειώνεται μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιστημονική κοινότητα. Από την πρώτη στιγμή οραματιστήκαμε την παραγωγή του “ελληνικού τεστ” ως εργαλείου εξόδου από την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση. Ενός τεστ που θα δύναται εντός ολίγων λεπτών και αξιόπιστα να πληροφορεί τους εξεταζόμενους για το αν κάποιος είναι φορέας του ιού ή όχι. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και δικαίωση για την «Εμβληματική Δράση» του Υπουργείου Ανάπτυξης που πρέπει να το αξιοποιήσουμε τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία και όπως είχε τονίσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την έναρξη των εργασιών της Εμβληματικής Δράσης « είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικό ανθρώπινο ερευνητικό δυναμικό το οποίο έχουμε στην διάθεσή μας προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια σημαντική συνεισφορά σε επίπεδο εγχώριας έρευνας στην αντιμετώπιση της μάχης κατά του κοροναϊού». Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για τον συντονισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο έργο και φυσικά τον Γ.Γ Έρευνας & Τεχνολογίας Αθανάσιο Κυριαζή και τα στελέχη της ΓΓΕΤ για την καθοδήγηση και τους συνεργαζόμενους φορείς. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Επιστημονική Ομάδα, τον Επικεφαλής των Ερευνών, Βασίλη Γοργούλη και φυσικά όλες και όλους τους συμμετέχοντες στην δράση. Θερμά συγχαρητήρια».



ΝΔ: Για την κατάπτυστη ανάρτηση της Συριζαίας ξεφτίλα Μυρσίνης"Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί ο Πολακισμός"

 


Ανακοίνωση για τη σχετική ανάρτηση της κατάπτυστης, χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής Συριζαίας Μυρσίνης Βουνάτσου, που μόνο οργή προκαλεί τους Έλληνες, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας: "Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου που από την αρχή της πανδημίας συγκρίνει τους νεκρούς του κορονοϊού με τους νεκρούς από το Μάτι, επανήλθε ζητώντας κρεμάλες.

Το πρόβλημα δεν είναι η γραφικότητα των στελεχών τους. Το πρόβλημα είναι πως η κυρίαρχη ιδεολογία τους είναι ο Πολακισμός που εκφράζεται σταθερά από την κορυφή ως τη βάση και από τα υπόγεια του Κουμουνδούρου μέχρι την Αυγή.

Είναι αδιανόητο και προσβλητικό για τα θύματα και τις οικογένειές τους, κάποιοι να περιφέρουν χαιρέκακα την μικροψυχία τους. Η κρισιμότητα των στιγμών στη δίνη μιας παγκόσμιας πανδημίας απαιτεί σοβαρότητα, πράγμα αγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ".



Στον εισαγγελέα σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης βρέθηκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι, ένα taser και 2 γραμμάρια κοκαΐνης.

 


Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, σε μπλόκο της Αστυνομίας στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου για τα μέτρα τήρησης του κορωνοϊού.

Σε έλεγχο που έκαναν στον τραγουδιστή φέρεται να βρέθηκαν στην κατοχή του ένα εννιάρι πιστόλι, ένα taser και 2 γραμμάρια κοκαΐνης. Η απάντηση που έδωσε στον αστυνομικό για το σακουλάκι και την κοκαΐνη ήταν «Είναι αυτό που ξέρετε. Είναι για προσωπική χρήση».

Όσον αφορά στο όπλο, είπε πως το έχει μαζί του γιατί κινδυνεύει και υποστήριξε ότι η άδειά του είχε λήξει και δεν την είχε ανανεώσει. Ο Νότης Σφακιανάκης μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αργυρούπολης και σήμερα μετά τις 10 το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ.Κούγια:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη.

Όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν.

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».

.




Σοκαριστικό ατύχημα στην Formula 1 - Βγήκε ελαφρά τραυματισμένος ο Ρομέν Γκροζάν

 


Ο Romain Grosjean  έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της Haas και έπεσε πάνω στις μπαριέρες.

Στα σημεία επικινδυνότητας, στις εξόδους των στροφών κτλ, οι πίστες εφοδιάζονται με νέας τεχνολογίας μπαριέρες τύπου TechPro, που απορροφούν μέρος της σύγκρουσης. Ως αποτέλεσμα, σε ένα σημείο όπου ο Grosjean είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 200 km/h, η σύγκρουση που ακολούθησε ήταν σφοδρή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει φωτιά αφού στο σημείο που κτύπησε βρίσκεται το ρεζερβουάρ, το οποίο στην εκκίνηση των αγώνων έχει 110 kg καυσίμου.



Ο Ρομέν Γκροζάν αναρρώνει τώρα στο νοσοκομείο του Μπαχρέιν.

Ο 34χρονος Γάλλος πιλότος της Haas κατάφερε να βγει σχεδόν αλώβητος από το μονοθέσιο του, μετά από επαφή που είχε με τον μονοθέσιο του Κβιάτ.

"Ο Romain Grosjean θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μια νύχτα για να υποβληθεί σε θεραπεία για εγκαύματα στο πίσω μέρος και των δύο χεριών", ανέφερε ανακοίνωση της ομάδας του, η οποία ανέβασε και βίντεο μέσα από το νοσοκομείο οπού νοσηλεύεται ο Γάλλος πιλότος.







Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 



Σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

-Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

-Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: α) Ενσωμάτωση Οδηγίας 2018/958 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας προ της θέσπισης ρυθμίσεων που περιορίζουν την επαγγελματική ελευθερία, β) Κύρωση συμφωνίας για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας

-Παρουσίαση από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη του πλάνου μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων

-Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων

-Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού

-Εισηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για α) Πλήρωση θέσης Έλληνα Δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, β) Ανανέωση θητείας Έλληνα Γενικού Εισαγγελέα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

-Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την υπαγωγή στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων κατασκευής Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς της Μαριάννας Λάτση προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» που αφορά στην εγκατάσταση Αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς, β) Κύρωση της Συμβάσεως Δωρεάς του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση» προς το «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"» για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.