Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Τζεν Ψάκη: Η Ελληνοαμερικανή στον Λευκό Οίκο

 



Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε ως διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου την Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ενώ τη θέση της γραμματέως θα αναλάβει η Τζεν Ψάκη.

Η Τζεν Ψάκη διαθέτει εμπειρία από το γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, καθώς την περίοδο 2015-2017 ήταν σύμβουλος στον συγκεκριμένο τομέα, προς το τέλος της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Η Ψάκη έχει ελληνικές, ιρλανδέζικες και πολωνικές ρίζες. Η καταγωγή της από την Ελλάδα είναι από τη Μεσσηνία, σύμφωνα με το www.ellines.com. Γεννήθηκε στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, ενώ αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Γκρίνουιτς το 1996. Η 42χρονη Ψάκη ήταν στα φοιτητικά της χρόνια εξαιρετική αθλήτρια της κολύμβησης. Γονείς της είναι οι Δημήτρης Ψάκης και Ιλέιν Μέντβεϊ. Ο πατέρας της ήταν κτηματομεσίτης, ιδιοκτήτης δύο εταιρειών, πριν συνταξιοδοτηθεί.

Η πολιτική πορεία της ξεκίνησε το 2001, όταν εργάστηκε στις καμπάνιες των Δημοκρατικών Τομ Χάρκιν και Τομ Βίλσακ. Το 2004 συμμετείχε στην ομάδα εκστρατείας του Τζον Κέρι, όπου εργάστηκε ως αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου.

Από το 2005 έως το 2006 εργάστηκε ως διευθύντρια επικοινωνίας του Τζον Κρόουλι, αλλά και ως περιφερειακή γραμματέας Τύπου για την επιτροπή εκστρατείας του Δημοκρατικού Κογκρέσου.

Στην καμπάνια του Ομπάμα το 2008, η Ψάκη εργάστηκε ως ταξιδιωτική γραμματέας Τύπου. Μετά την εκλογική νίκη του Ομπάμα, η Ψάκη τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου και τον Δεκέμβριο του 2009 προήχθη σε αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνιών, πριν αποχωρήσει από τη θέση το 2011, για να γίνει αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Global Strategy Group. Το 2012 επέστρεψε στην ομάδα του Ομπάμα και το 2013 έγινε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων εργάστηκε και ως σχολιάστρια πολιτικών ειδήσεων στο CNN το 2017. Η Ψάκη είναι παντρεμένη με τον Γκρέγκορι Μάθιου Μέσερ, αναπληρωτή διευθυντή Οικονομικών στην επιτροπή εκστρατείας του Δημοκρατικού κόμματος, και έχουν δύο παιδιά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου