Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Νέο σκάνδαλο Παναγοπούλου - Τσίπρα! Δώρο τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων



Νέο Σκάνδαλο Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει τέλος η διαπλοκή του Τσίπρα και της κυβέρνησης του.

Με φωτογραφική απόφαση τον Νοέμβριο του 2017 έκαναν δώρο τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων στις δύο βίλες της κυρίας Παναγοπούλου, στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας. Το 2018 έγινε σύμβουλος του πρωθυπουργού και το ίδιο καλοκαίρι τού έδωσε το σκάφος της για να... ξεκουραστεί στο Ιόνιο.

Με μια ρύθμιση για την επαναχάραξη του Αιγιαλού στο Καβούρι, κατάφερε να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα κτίσματα και τις πισίνες στις δύο βίλες της, η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση μέσω της αποκεντρωμένης διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην επαναχάραξη του αιγιαλού μετά από αίτηση που είχαν καταθέσει δύο εταιρείες του εκλιπόντος σήμερα εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Το αίτημα αφορούσε τη μετακίνηση της γραμμής του αιγιαλού στο Μεγάλο Καβούρι προς τη θάλασσα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στα δύο κτίσματα αφού βάσει του νόμου η απόσταση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 50 μέτρων από τον αιγιαλό και την παραλία.

Το αίτημα δεν είχε γίνει αποδεκτό το 2014 όταν αρχικά κατατέθηκε. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει δηλαδή στην επαναχάραξη της γραμμής του αιγιαλού.


Τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα πάντα με το «Πρώτο Θέμα», υπήρξε συμπληρωματική αίτηση που έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα να μετακινηθεί η γραμμή προς τη θάλασσα…

Ο επανακαθορισμός του αιγιαλού αφορούσε μερικές δεκάδες μέτρα σε μήκος, όσο και η πρόσοψη δύο οικοπέδων με βίλες και πισίνες, και μετατόπισε ουσιαστικά την οριογραμμή σχεδόν μέσα στη θάλασσα.


Αναλυτικά το χρονικό της αποκλειστικής τακτοποίησης όπως το περιγράφει η εφημερίδα έχει ως εξής:

«1) Στις 16/6/2014 οι εταιρείες ΑΠΡΙΛΙΑ και ΕΤΕΡΑ του Περικλή Παναγόπουλου έκαναν αίτηση για επανακαθορισμό των οριογραμμών αιγιαλού στη θέση Μεγάλο Καβούρι του Δήμου Βουλιαγμένης. Επειδή οι αιτήσεις αυτές δεν έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από την τότε κυβέρνηση των… ελίτ, δηλαδή των Σαμαροβενιζέλων, την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 κατατέθηκε συμπληρωματική αίτηση προκειμένου να επιληφθεί του θέματος n… πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

2) Μόλις δύο μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 3/11/2017, το θέμα είχε λυθεί και εκδόθηκε το ΦΕΚ με αριθμό 339, όπου δημοσιεύτηκε η απόφαση με αριθμό 85021 του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρίδωνα Κοκκινάκη, ο οποίος είχε διοριστεί με απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη στις 26/5/17.

3) Η γραμμή του αιγιαλού του 1923 μπορεί να μετακινηθεί προς τη στεριά λόγω φυσικών προσχώσεων ή τεχνικών έργων, που όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίσταται γιατί η περιοχή είναι βραχώδης και η στεριά κατά πολλά μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Ακόμα όμως και αν συνέτρεχαν οι λόγοι που ορίζει ο νόμος, σε αυτή την περίπτωση η Ζώνη γης μεταξύ του παλιού και του νέου γιαλού θα αποτελούσε ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και θα καταγραφόταν ως δημόσιο κτήμα (v.2971/2001). Η γραμμή του αιγιαλού επιτρέπεται να επανακαθοριστεί σε περίπτωση εσφαλμένου καθορισμού της (v.2971/2001). Αν όμως ο αιγιαλός μετακινηθεί προς τη θάλασσα, τότε η Ζώνη μεταξύ της παλιάς και της νέας γραμμής αποτελεί ιδιοκτησία του ιδιώτη και όχι του Ελληνικού Δημοσίου, όπως και έγινε με την εν λόγω περίπτωση Παναγόπουλου. Αυτό ιστορικά δεν έχει συμβεί ποτέ, πόσο μάλλον σε περιοχές όπως η Βουλιαγμένη, και ειδικότερα όταν η παλιά γραμμή ήταν κοντά στη θάλασσα και η νέα σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

4) Αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται εντός του αιγιαλού απαγορεύεται να νομιμοποιηθούν με οιονδήποτε νόμο περί αυθαιρέτων. Στις συγκεκριμένες δύο ιδιοκτησίες Παναγοπούλου υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές εντός του παλιού αιγιαλού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

5) Αν δεν μπορούσαν να νομιμοποιηθούν, τότε δεν μπορούσαν και να μεταβιβαστούν οι δύο αυτές βίλες και επομένως θα έχαναν την πραγματική τους αξία.

6) Μετά τον φωτογραφικό επανακαθορισμό του αιγιαλού που έγινε μπροστά και αποκλειστικά στα δύο συγκεκριμένα οικόπεδα, ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα και τα ακίνητα να αυξήσουν την αξία τους. Αρκεί να αναφερθεί πως η εμπορική αξία στην περιοχή είναι πάνω από 20.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

7) Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτών, αποτιμάται σε τουλάχιστον 4.000.000 ευρώ, καθώς δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης για περισσότερα από 200 τ.μ που είναι οι αυθαίρετες κατασκευές στα δύο αυτά οικόπεδα.

8) Και φυσικά αν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η κυβέρνηση είχαν χρόνο και διάθεση να ασχοληθούν με παρόμοιες καταστάσεις όπως στο Μάτι για παράδειγμα, τότε θα μπορούσαν να λύσουν ζητήματα εξόδων προς την παραλία και ενδεχομένως να μη θρηνούσαμε τόσα θύματα».

Οι χλιδάτες διακοπές
To περίεργο είναι ότι ένα χρόνο μετά ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει διακοπές με την πολυτελή θαλαμηγό της κυρίας Παναγοπούλου. Τα «ΝΕΑ» αποκαλύπτουν τον περασμένο Σεπτέμβριο τις μυστικές διακοπές του πρωθυπουργού, όμως, πριν από τις ευρωεκλογές βγαίνουν στο φως οι φωτογραφίες από τις οικογενειακές διακοπές στο πλοίο της στενής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού.

Προκαλείται σάλος, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας απτόητος δικαιολογεί τις μυστικές διακοπές που ποτέ δεν έχει δηλώσει, ως απλά μια παραχώρηση της κ. Παναγοπούλου.

Η δε συνεργάτης του επιβεβαιώνει τις διακοπές λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ήταν κουρασμένος.

«Ως συνεργάτης του είχα τη χαρά να οικοδομήσω σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμα του θα το επέτρεπε.

Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο.

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης».

Ομως, το ερώτημα παραμένει: Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν δήλωσε που έκανε διακοπές και μάλιστα λίγες εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι; Και πόσο κοστίζει το «δωράκι» αυτό της κ. Παναγοπούλου;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε αποκαλύψει στα «ΝΕΑ» ο Γ. Παπαχρήστος, είχε προσπαθήσει να κάνει την κ. Παναγοπούλου «Αθάνατη» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, κάτι που δεν έγινε ποτέ, έμεινε όμως η προσπάθεια, ίσως ως μιας ανταπόδοση για τις υπηρεσίες της.

Η αποκάλυψη της επαναχάραξης του αιγιαλού μπροστά από το σπίτι της κ. Παναγοπούλου, βάζει πλέον σε νέες βάσεις της σχέσης τη συζύγου του εκλιπόντως εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου, με τον Ελληνα πρωθυπουργό.


in.gr




Συνελήφθη ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, διαβιβάστηκαν από τις Κυπριακές Αρχές, έγγραφα της EUROPOL, στα οποία υπήρχε ενσωματωμένη αναφορά του Αμερικανικού Οργανισμού ΝCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που αφορούσε διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα και όπως προέκυψε από έρευνα των Κυπριακών αστυνομικών Αρχών, άγνωστος δράστης διακίνησε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων κατά το χρόνο που βρισκόταν στην Κύπρο, ωστόσο πριν ελεγχθεί για την πράξη, μετοίκησε σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Ακολούθως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίσθηκε δικογραφία και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό Βούλευμα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης και αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τους παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού και προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ημεδαπού, καθώς και ο τόπος διαμονής του.

Ακολούθως, στις 27 Ιουνίου 2019, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή αστυνομικών τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, μετέβη στην οικία του ημεδαπού και διεξήγαγε έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στην κατοχή του, πλήθος φωτογραφιών που απεικονίζουν πορνογραφικές παραστάσεις με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Για τις προαναφερόμενες πράξεις ο ημεδαπός συνελήφθη εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν  στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την εργαστηριακή τους διερεύνηση.


ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου



Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων με:

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Δείτε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ (άντληση στοιχείων 28/06/2019).
Δείτε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νομικών προσώπων και οντοτήτων προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ (άντληση στοιχείων 28/06/2019).


Μητσοτάκης : Στις 7 Ιουλίου στέλνουμε μήνυμα απέναντι στο διχασμό και στα ψέματα




«Στις εθνικές εκλογές, θα κλείσουμε την προεκλογική εκστρατεία με μία μεγάλη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κιλκίς όπου βρέθηκε σήμερα, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στην στήριξη της Μακεδονίας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε εκ νέου την ανάγκη να είναι οι Έλληνες ενωμένοι ενόψει των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

«Γνωρίζουμε από την ιστορία μας, ότι το Έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και η πολιτική απάντηση που θα δώσετε στις 7 Ιουλίου δεν θα είναι μόνο μια επιβράβευση του προγράμματός μας. Θα είναι και ένα μήνυμα απέναντι στο διχασμό, την πόλωση, τα ψέματα, τον λαϊκισμό, σε όλα όσα βιώσαμε αυτά τα τελευταία 4 χρόνια». 

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «αποφασίστηκε μια συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού που πλήγωσε όλους τους Έλληνες» και επανέλαβε τη δέσμευση του για  «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους του Κιλκίς και συνομίλησε με πολίτες. Επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας όπου συνάντησε και τον Δήμαρχο του Κιλκίς. Στη συζήτηση που είχε, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη «στις 7 Ιουλίου να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε και μία στάση στο περίπτερο του ΚΙΝΑΛ για να χαιρετήσει τα στελέχη που βρίσκονταν εκεί. 


FAZ: Στην κυβέρνηση ήρθαν άνθρωποι που είχαν τις ρίζες τους στα Εξάρχεια


Μια εβδομάδα πριν από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές ο γερμανικός τύπος αφιερώνει εκτενή ρεπορτάζ από την Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα, τα χρόνια της κρίσης που έχουν μεν παρέλθει, ωστόσο οι συνέπειές τους παραμένουν, κάνοντας επίσης και κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Μετά από τα χρόνια του θυμού για την κρίση και τις οικονομικές απώλειες οι Έλληνες έχουν γίνει πραγματιστές. Τώρα γυρίζουν την πλάτη στον Τσίπρα. Θα βελτιωθεί η κατάσταση;» διερωτάται η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε ρεπορτάζ από την Αθήνα. «Μετά από δέκα γύρους περικοπών και μια δραστική αύξηση των φόρων κατοικίας, οι Έλληνες, όπως και πολλοί γείτονές, έπρεπε να ζήσουν από τις οικονομίες τους» αναφέρει ενδεικτικά το εκτενές ρεπορτάζ, ξεκινώντας από τη Φιλοθέη. Σε άλλο σημείο το ρεπορτάζ σημειώνει, μετά από μια περιήγηση στα Εξάρχεια: «Αυτή τη φορά στην κυβέρνηση ήρθαν άνθρωποι που είχαν τις ρίζες τους και την έδρα τους στην συγκεκριμένη περιοχή. Για όσους όμως είχαν εναποθέσει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, τα τέσσερα χρόνια της κυβερνητικής του θητείας δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα». Αναφορικά με την ανεργία, γράφει η FAZ, ότι «η χώρα, παρά την ελαφρά βελτίωση, απέχει πολύ από μια ριζική ανάκαμψη του εργασιακού τομέα». Όπως παρατηρεί ο αρθρογράφος «μετά από τα χρόνια της οργής για την μείωση των εισοδημάτων πάνω από ένα τέταρτο, οι Έλληνες έγιναν πιο νηφάλιοι, πιο πραγματιστές και χωρίς αυταπάτες. Πολλοί Έλληνες που εξοικειώθηκαν με μια δύσκολη ζωή χωρίς την προηγούμενη ευημερία, αποδέχονται πλέον τη σκέψη ότι όχι μόνο οι κακοί ξένοι, ή το πρόγραμμα εξυγίανσης των δανειστών (τα μνημόνια) ήταν υπεύθυνοι για την κρίση». Όσο για την κυβέρνηση Τσίπρα, αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν κατάφερε να ανορθώσει τη χώρα από τη μια και από την άλλη να εκπληρώσει υποσχέσεις που είχε κάνει στους «ιδεαλιστές και ιδεολόγους ψηφοφόρους το 2015». Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μπορούσε, εκτιμά η εφημερίδα, να «αναδείξει νέες προοπτικές».

«Σωτηρία χωρίς παρηγοριά» στην Ελλάδα

Η Ελλάδα ξέφυγε από την πτώχευση, ωστόσο τα βήματα που έχουν γίνει είναι ασήμαντα, ενώ η μεσαία τάξη είναι απογοητευμένη» σημειώνει σε ρεπορτάζ του το περιοδικό Der Spiegel. «Η ανάπτυξη με 1,3% κατά το πρώτο τρίμηνο είναι καταστροφική για μια χώρα, της οποίας η οικονομική απόδοση έχει μειωθεί κατά ένα πέμπτο σε σχέση με δέκα χρόνια πριν (…) Η ανεργία έχει μειωθεί από το 25% που ήταν το 2015 πλέον κινείται στο 18%. Ωστόσο και πάλι το ποσοστό είναι διπλάσιο σε σχέση με την περίοδο προ κρίσης (…) Όποιος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις ισχύουσες συνθήκες φεύγει. Η ‚έξοδος‘ είναι σφοδρή: πάνω από μισό εκατ. Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα από το ξέσπασμα της κρίσης».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ως θετικό επιχειρηματικό παράδειγμα που άντεξε και άνθισε στα χρόνια της κρίσης, παρά τα προβλήματα, την εφαρμογή για ταξί «Beat» (σσ: πρώην Taxibeat) του Νίκου Δρανδάκη. Ωστόσο το ίδιο ρεπορτάζ εστιάζει και σε ένα παράδειγμα στασιμότητας και εμποδίων στον επενδυτικό τομέα. Πρόκειται για το παράδειγμα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια με φιλόδοξους όρους και πλέον «δεν κινείται τίποτα». ‘Όπως παρατηρεί το Der Spiegel «όταν το 2015 ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία, υποσχέθηκε να σταματήσει ή να ανατρέψει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις. Έξι μήνες αργότερα η χώρα ήρθε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο Τσίπρας χρειαζόταν δάνεια και υποσχέθηκε στους δανειστές την συνέχιση του προγράμματος. Ωστόσο από τα 50 δις ευρώ, που θα αντλούσε η Αθήνα από την πώληση δημόσιας περιουσίας, δεν έχουν ακόμη μαζευτεί ούτε τα 10».

ΤΑΖ: «Έγιναν όσα ήταν δυνατό να γίνουν»

Από την πλευρά η εφημερίδα TAZ του Βερολίνου εστιάζει στον προεκλογικό αγώνα που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, συνομιλώντας με στελέχη και υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τον πρώην δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη. Η TAZ  σε άθρο με τίτλο «Έγιναν όσα ήταν δυνατόν να γίνουν» παρατηρεί ότι «λίγο πριν την κυβερνητική αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον προεκλογικό του αγώνα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χωρίς αυταπάτες, αλλά και χωρίς να παραιτείται» παρόλο που τα «σημάδια» δείχνουν πιθανή ήττα. «Πρέπει απλώς να παλέψουμε κι άλλο για να έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη χώρα» αναφέρει ο Δημήτρης Ρούτος, αν. γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο 77χρονος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με ρεαλισμό παραδέχεται ότι «χάσαμε την στενή επαφή με τον κόσμο», ενώ δεν δείχνει να πιστεύει σε μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμά ότι ίσως οι απαιτήσεις των πολιτών από τον ΣΥΡΙΖΑ «να ήταν πολύ μεγάλες», ωστόσο θεωρεί ότι η κυβέρνηση κατάφερε ήδη κάποια θετικά πράγματα.

Από την πλευρά της η σκηνοθέτις και ντοκιμαντερίστρια Χρύσα Τζελέπη, υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι «ο κόσμος έχει θυμό», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κάνει συμβιβασμούς, ωστόσο εξακολουθεί να πιστεύει ότι την ευθύνη για την βαθιά κρίση φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τον Γιάννη Μπουτάρη εκτιμά ότι «είναι βέβαιο ότι θα νικήσει η ΝΔ». Στον Τσίπρα αναγνωρίζει ότι «προσπάθησε να αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά όπως φαίνεται όλο αυτό δεν δούλεψε». Θεωρεί ότι ο Τσίπρας είναι «χαρισματικός» αλλά και ότι «η πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία στρατηγική για να αλλάξει τη χώρα». Εκτιμά τέλος ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμες να έρθουν κοντά ώστε να υπερβούν τον διχασμό εντός της κοινωνίας.

Πηγή: DW
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αμετανόητος ο Τσίπρας κάνει τον επιτυχημένο χωρίς ένα συγνώμη για το Μακεδονικό




Προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 29/6 ο Αλέξης Τσίπρας στον Βόλο και εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά στον κόσμο του κάνοντας τον επιτυχημένο να πλασάροντας την προδοσία του Μακεδονικού επίτευγμα.

Δεν ντράπηκε να πει ο Τσίπρας μετά τη  απόλυτη καταστροφή που έχει φέρει η κυβέρνηση του και η πώς «η Ελλάδα σήμερα πιο δυνατή και πιο ισχυρή από ποτέ στη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια, γιατί τολμήσαμε με γενναιότητα και πατριωτισμό και ανοίξαμε δρόμο εκεί που κανείς άλλος δεν τόλμησε, με τη Συμφωνία των Πρεσπών που αποκαθιστά την ιστορία μας. Την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό».

Με άθλια συμπεριφορά στο Έλληνες που διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα τους Μακεδονίας τους αποκάλεσε πατριδοκάπηλους λέγοντας «όσο κι αν προσπάθησαν οι πατριδοκάπηλοι να μας διχάσουν, μας δικαιώνει σήμερα η αλήθεια, μας δικαιώνει η πραγματικότητα» επιμένοντας ότι το ξεπούλημα ήταν σωστή γραμμή, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας με θράσος δήλώσε «Είμαστε περήφανοι», και πρόσθεσε χωρίς συναίσθηση και ντροπή «γιατί δεν κοροϊδέψαμε πότε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, γιατί η Δημοκρατική παράταξη του τόπου έκανε, και πάντα και τώρα, την Ελλάδα μεγαλύτερη και πιο ισχυρή, με αυτοπεποίθηση».

Ευτυχώς τελειώνει μαζί του η Ελλάδα σε επτά ημέρες και η χώρα γλιτώνει από την κατάντια της κυβέρνησης του.





Νεκρή η νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο για να γλιτώσει τη σύλληψη



Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 29/06 στο νοσοκομείο Νίκαιας όταν μια αποκλειστική νοσοκόμα προκειμένου να αποφύγει έλεγχο της ασφάλειας πήδηξε από το παράθυρο του πρώτου ορόφου και σκοτώθηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα δεν διέθετε χαρτιά για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο και προσπάθησε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Μετά την πτώση, άμεσα μεταφέρθηκε στα επείγοντα, ωστόσο  εξέπνευσε στιγμές αργότερα.

Η γυναίκα είχε καταγωγή από την Αρμενία και είναι περίπου 50 ετών.