Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Συνελήφθη ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, διαβιβάστηκαν από τις Κυπριακές Αρχές, έγγραφα της EUROPOL, στα οποία υπήρχε ενσωματωμένη αναφορά του Αμερικανικού Οργανισμού ΝCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που αφορούσε διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα και όπως προέκυψε από έρευνα των Κυπριακών αστυνομικών Αρχών, άγνωστος δράστης διακίνησε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων κατά το χρόνο που βρισκόταν στην Κύπρο, ωστόσο πριν ελεγχθεί για την πράξη, μετοίκησε σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Ακολούθως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίσθηκε δικογραφία και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό Βούλευμα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης και αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τους παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού και προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ημεδαπού, καθώς και ο τόπος διαμονής του.

Ακολούθως, στις 27 Ιουνίου 2019, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή αστυνομικών τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, μετέβη στην οικία του ημεδαπού και διεξήγαγε έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στην κατοχή του, πλήθος φωτογραφιών που απεικονίζουν πορνογραφικές παραστάσεις με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Για τις προαναφερόμενες πράξεις ο ημεδαπός συνελήφθη εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν  στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την εργαστηριακή τους διερεύνηση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου