Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η Αυλωνίτου κάρφωσε τον Τσίπρα λέγοντας : Δεν του «ξέφυγε» το Gorna Makedonija



Η Αυλωνίτου τον έδωσε κανονικά τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας αναφορά στο ξεπούλημα της Μακεδονίας που επιχειρείται από τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δε νομίζω ότι ήταν λάθος του πρωθυπουργού η αναφορά περί Gorna Makedonija στη δημοσιογράφο. Ο πρωθυπουργός είναι πάντα προετοιμασμένος και για τέτοιες ερωτήσεις, οπότε θεωρώ ότι ήταν σχεδιασμένο αυτό που είπε, κατά κάποιο τρόπο, δημιουργεί ένα κλίμα, δεν ήταν καθόλου λάθος. Είναι από τα ονόματα που η ελληνική πλευρά θα ήθελε, αυτό έχει φανεί. Να περιμένουμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση, να δούμε τι θα έρθει στη Βουλή» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, καρφώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής του Αυλωνίτου.

 Και πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολύ υπεύθυνος ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι είχε στο μυαλό του κάποιο σχεδιασμό».

Ποιο μυαλό του κυρία Αυλωνίτου; Λένε τέτοια πράγματα σε διεθνή ΜΜΕ; Αλλά όσο τόσο και το δικό σας το μυαλό οπότε όλα καλά στον ΣΥΡΙΖΑ και κακά στην χώρα μας.


Προκαλεί η συγνώμη των βασανιστών του άτυχου ζώου! "Ο σκύλος έχαιρε της διαχρονικής μας φροντίδας"


Μόνο μεγαλύτερη οργή και χλευασμό στους βασανιστές φέρνει η "συγνώμη" των δύο πρώην φαντάρων Νικόλαου Τζούνα και ο Γεώργιου Χαρίτου για την κακοποίηση του σκύλου σε στρατόπεδο της Κόνιτσας.

Με δήλωση τους στο thespro.gr αναφέρουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα :  Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.


Πρώτο θέμα στη Χουριέτ οι «κατάδικοι της Μόριας»



Με πρώτο θέμα τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στη Μόρια κυκλοφορεί σήμερα -ανήμερα της Συνόδου της Βάρνας- η Χουριέτ, περιγράφοντας το στρατόπεδο με τα πιο μελανά χρώματα και παραλληλίζοντάς το με τεράστια υπαίθρια φυλακή.

Στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της που τιτλοφορείται «οι κατάδικοι της Μόριας» η εφημερίδα αναφέρει ότι καθώς το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει προ πολλού φτάσει στα όρια της χωρητικότητάς του, οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες αναγκάζονται να διαμένουν σε τέντες, ενώ ελλείψει ηλεκτρικού στο συγκεκριμένο σημείο ο μόνος τρόπος που μπορούν να θερμανθούν είναι να βάλουν φωτιά σε ξύλα που κόβουν από τα ελαιόδεντρα.

Μπορεί να περιμένει κανείς έως και 3 – 4 μήνες εωσότου προωθηθεί η αίτηση ασύλου , αναφέρεται στο άρθρο που τονίζει ότι μπορεί να δεις παιδιά να παίζουν με τα λουλούδια αλλά είναι βουτηγμένα στη λάσπη και παραμένουν έτσι επί μήνες.

ο ρεπορτάζ φιλοξενεί επίσης δηλώσεις μίας συντονίστριας των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», η οποία κάνει λόγο για την αυτοκτονία ενός 19χρονου πριν από μερικούς μήνες, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής και υποστηρίζει ότι οι γυναίκες φοβούνται τα βράδια να πάνε ακόμη και στην τουαλέτα.

«Οι Αφρικανοί ζούνε σε μια τεράστια τέντα. Μπαίνουμε μέσα παρότι μας έχουν προειδοποιήσει ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο. Το όλο σκηνικό ‘θυμίζει κοιτώνα φυλακής με ράντζα. Μέσα στην τέντα τα πάντα είναι σκοτεινά από κάθε άποψη’, σημειώνεται στο άρθρο που φιλοξενεί ακόμη τη δήλωση ενός 25χρονου μετανάστη από τη Συρία, του Μαχμούτ Χαμαντά, οποίος λέει: «Δεν ήξερα πόσο άσχημα είναι εδώ.

Ηρθαμε στην Ευρώπη για καλύτερα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά εδώ είναι πάρα πολύ άσχημα. Σαν κόλαση φυλακής. Δεν θα ερχόμουν αν το ήξερα».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πυροβολισμοί τη νύχτα στο Μενίδι με μια κοπέλα τραυματία



Μία 23χρονη ήταν το θύμα κακοποιών, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον μονοκατοικίας στις Αχαρνές Αττικής.

Η κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά στο περιστατικό που συνέβη  μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Λούτσας 14.

Οι τέσσερις κακοποιοί, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, πλησίασαν τη μονοκατοικία και πυροβόλησαν δύο φορές με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τα σκάγια να τραυματίσουν ελαφρά στο πόδι την κοπέλα, η οποία βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

Στη συνέχεια οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Καθημερινά η εγκληματικότητα στην χώρα μας γίνεται όλο και πιο σκληρή και υπάρχουν ηθική αυτουργοί γιαυτό. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι η ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης και του υπουργείου προστασίας του πολίτη που έχουν επικροτούν την ανομία και με νόμο αποφυλακίζουν σκληρούς κακοποιούς.


Τροφές χωρίς υδατάνθρακες: Ποιες είναι οι κορυφαίες για δίαιτα [λίστα]




Το να μειώσει κανείς τους υδατάνθρακες στην διατροφή του μπορεί να έχει εντυπωσιακά οφέλη, αφού έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί σημαντική μείωση στα επίπεδα της πείνας.

Αυτό τείνει να οδηγεί σε “αυτόματη” απώλεια βάρους, χωρίς την ανάγκη για καταμέτρηση θερμίδων.

Τουλάχιστον 23 επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα διατροφικά πλάνα με χαμηλούς υδατάνθρακες γενικά προκαλούν περισσότερη απώλεια βάρους από εκείνα που είναι απλά χαμηλά σε λιπαρά, μερικές φορές έως και 2-3 φορές περισσότερο.

Η μείωση στους υδατάνθρακες μπορεί επίσης να έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία του μεταβολισμού. Αυτό περιλαμβάνει μείωση του σακχάρου στο αίμα, της αρτηριακής πίεσης, των τριγλυκεριδίων, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αύξηση της HDL («καλής») χοληστερόλης.

Ευτυχώς, μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την βασίσετε σε τροφές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, για να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την υγεία σας.

Δείτε ποιες τροφές έχουν τους λιγότερους υδατάνθρακες (δίπλα σε κάθε τροφή βλέπετε την περιεκτικότητά της σε υδατάνθρακες):

Αυγά: Σχεδόν μηδέν

Κρεατικά

Βοδινό: Μηδέν
Κοτόπουλο: Μηδέν
Χοιρινό, συμπεριλαμβανομένου του μπέικον: Σχεδόν μηδέν. Το μπέικον είναι επεξεργασμένο κρέας οπότε σαφώς και ΔΕΝ ανήκει στις υγιεινές τροφές, αλλά είναι αποδεκτό σε μικρές ποσότητες.

Θαλασσινά

Σολομός: Μηδέν
Πέστροφα: Μηδέν
Σαρδέλες: Μηδέν
Οστρακοειδή: 4-5%

Λαχανικά

Μπρόκολο: 7%
Τομάτες: 4%
Κρεμμύδια: 9%
Λαχανάκια Βρυξελλών: 7%
Κουνουπίδι: 5%
Λαχανίδα (kale): 10%
Μελιτζάνα: 6%
Αγγούρι: 4%
Πιπεριές: 6%
Σπαράγγια: 2%
Αρακάς: 7%
Μανιτάρια: 3%

Φρούτα

Αβοκάντο: 8,5%
Ελιές: 6%
Φράουλες: 8%
Γκρέιπφρουτ: 11%
Βερίκοκο: 11%

Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα: 22%
Καρύδια: 14%
Φιστίκια: 16%
Σπόροι κία: 44%

Γαλακτοκομικά

Τυριά: 1,3%
Κρέμα γάλακτος: 3%
Γιαούρτι (πλήρες): 4-5%

Λιπαρά και λάδια

Βούτυρο: Μηδέν
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Μηδέν

https://authoritynutrition.com

Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Καλαμάτα: Μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι συνελήφθησαν ξανά για κλοπή



Στη νέα προσαγωγή τους στην Ασφάλεια, μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι στις 16 Μαρτίου, δηλαδή πριν από την προηγούμενη σύλληψή τους, είχαν κλέψει άλλες δυο μπαταρίες από ένα αγρόκτημα στη Μικρομάν

Οι συλλήψεις δεν συνέτισαν δύο τσιγγάνους που είχαν συλληφθεί το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην Καλαμάτα επειδή ξήλωσαν δύο μπαταρίες από την καμπίνα ενός φορτηγού. Μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι, συνέχισαν τις κλοπές και συνελήφθησαν την επόμενη κιόλας ημέρα!

Οι δράστες, ένας 22χρονος και ένας 40χρονος, είχαν εντοπιστεί από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή Αγριώματα της Βέργας και μετά την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας που τους άσκησε δίωξη, όρισε δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους.

Όμως, το απόγευμα της Πέμπτης, αστυνομικοί τους θεώρησαν ύποπτους καθώς κινούνταν με το αυτοκίνητό τους, τους σταμάτησαν για να τους ελέγξουν και βρήκαν μέσα στο όχημα άλλες δύο μπαταρίες και ένα μεγάλο μαχαίρι με λάμα μήκους 0,30 εκατοστών! Στη νέα προσαγωγή τους στην Ασφάλεια, μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι στις 16 Μαρτίου, δηλαδή πριν από την προηγούμενη σύλληψή τους, είχαν κλέψει άλλες δυο μπαταρίες από ένα αγρόκτημα στη Μικρομάνη!


Μάνος Τσαγκαράκης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει μόλις έναν υπάλληλο



Οι 83 στις 100 επιχειρήσεις της χώρας απασχολούν 1,3 άτομα η καθεμία, ενώ ο ένας στους δύο εργοδότες που έχουν απογραφεί στον ΕΦΚΑ, δραστηριοποιείται στους κλάδους του εμπορίου και του τουρισμού.

Μόλις 47.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα μισθοδοτούν πάνω από 10 άτομα η καθεμία, αλλά σε αυτές συγκεντρώνονται περίπου τα δύο τρίτα του συνόλου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα –μοναδικά στην Ευρώπη καθώς σε καμία χώρα δεν υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά και τόσο μεγάλη αναλογία των αυτοαπασχολούμενων σε σχέση με τους μισθωτούς– έρχονται στην επιφάνεια ενόψει της κατάρτισης του «αναπτυξιακού σχεδίου» από την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Οικονομικών θα «ποντάρει» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να τονώσει την ανάπτυξη, με τη συγκεκριμένη επιλογή να αποτυπώνεται στο τελικό κείμενο που ετοιμάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να παρουσιαστεί στους θεσμούς μέχρι το Eurogroup του Απριλίου στη Σόφια. Δεδομένου ότι το βασικό ζητούμενο για την επόμενη 5ετία είναι η τόνωση των εξαγωγών, η κατακόρυφη αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, μένει να φανεί κατά πόσον αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν από επιχειρήσεις των 2-3 ατόμων, οι οποίες –μεταξύ άλλων– έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα της χρηματοδότησης και της υπερφορολόγησης.

Τα στοιχεία για τη διάρθρωση των επιχειρήσεων είναι αποκαλυπτικά:

• Στον ΕΦΚΑ έχουν εγγραφεί (με βάση τα στοιχεία Ιουνίου 2017) 277.733 εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν συνολικά 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, στο σύνολό τους ιδιωτικοί υπάλληλοι που αντιπροσωπεύουν περίπου το 45%-50% του συνόλου των απασχολούμενων της χώρας (σ.σ. οι υπόλοιποι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες ή ασχολούμενοι με την οικοδομική δραστηριότητα). Από τους 277.733 εργοδότες, οι 229.955 (δηλαδή το 82,8% του συνόλου) απασχολούν λιγότερα από 10 άτομα έκαστος ή 304.452 άτομα συνολικά. Μια απλή διαίρεση αποδεικνύει ότι το 82,8% των εργοδοτών απασχολούν 1,3 άτομα ο καθένας. Οι εργοδότες που απασχολούν πάνω από 10 άτομα ο καθένας, είναι 47.778 και μισθοδοτούν συνολικά 1,205 εκατομμύρια άτομα, κάτι που σημαίνει ότι αντιστοιχούν περίπου 25 άτομα ανά εργοδότη.

• Το 50,02% των επιχειρήσεων της χώρας δραστηριοποιείται σε τρεις κλάδους: ξενοδοχεία και εστιατόρια, λιανικό εμπόριο και χονδρικό εμπόριο. Πρόκειται για 138.927 επιχειρήσεις –στη συντριπτική τους πλειονότητα πολύ μικρές–, οι οποίες όμως καλύπτουν το 36,9% του συνόλου των θέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

• Στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης ή της πληροφορικής, η απασχόληση είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ο κλάδος του R&D αποτελείται από 483 εργοδότες που απασχολούν 5.545 άτομα προσωπικό, ενώ στην πληροφορική δραστηριοποιούνται 2.850 εργοδότες που μισθοδοτούν 25.251 άτομα προσωπικό. Η συμμετοχή της πληροφορικής –για παράδειγμα– στη συνολική απασχόληση είναι μόλις 1,67%, ενώ η συμμετοχή του κλάδου έρευνας και ανάπτυξης πέφτει προφανώς κάτω του 1%. Κλάδοι αιχμής για την απασχόληση στην Ελλάδα είναι αυτήν τη στιγμή ο χώρος της υγείας (με συμμετοχή 6,41% ή 96.799 εργαζόμενους), η βιομηχανία τροφίμων (με 5,3% συμμετοχή ή 80 χιλιάδες θέσεις) και ο χώρος της εκπαίδευσης (με 3,82% ποσοστό ή 57 χιλιάδες θέσεις εργασίας).

Χάσμα αμοιβών μεταξύ μικρών - μεσαίων

Το χάσμα μεταξύ των πολύ μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα δεν εντοπίζεται μόνο σε επίπεδο θέσεων εργασίας αλλά και σε επίπεδο αμοιβών. Από την επεξεργασία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων που καταθέτουν οι εργοδότες στον ΕΦΚΑ, προκύπτει ότι όσοι απασχολούν έως 10 άτομα προσωπικό πληρώνουν με 33,6 ευρώ ανά ημέρα. Αντίθετα, οι εργοδότες με περισσότερα από 10 άτομα προσωπικό ανεβάζουν το μεροκάματο στα 51,03 ευρώ. Δεδομένου ότι ο στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι όχι μόνο η μείωση της ανεργίας αλλά και η δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, το να «ποντάρει» κανείς στη μικρή δραστηριότητα για να επιτύχει τον συγκεκριμένο στόχο, ενέχει πολύ υψηλό ρίσκο, όπως προκύπτει και από τα σχετικά στοιχεία.

Η ανάλυση σε κλαδικό επίπεδο δείχνει ότι στους τομείς που «παράγουν» αυτήν τη στιγμή και τις περισσότερες θέσεις εργασίας, τα μεροκάματα είναι ακόμη χαμηλότερα από τον μέσο όρο. Ετσι, οι εργοδότες που απασχολούν 1-10 άτομα προσωπικό πληρώνουν 30,3 ευρώ μεροκάματο (10% κάτω από τον μέσο όρο), ενώ οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις (με πάνω από 10 άτομα προσωπικό) προσφέρουν μεροκάματο των 39,03 ευρώ, δηλαδή 12 ολόκληρα ευρώ κάτω από τον μέρο όρο των 51,03 ευρώ. Στο λιανικό εμπόριο, το ημερομίσθιο πέφτει στα 29 ευρώ (για τις εταιρείες με 1-10 άτομα προσωπικό) ή στα 41,77 ευρώ (για τις εταιρείες με πάνω από 10 άτομα προσωπικό) αντίστοιχα.


ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πυροβόλησε με το καρυοφίλι φωτογράφο στο Αίγιο



Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε το πρωί στο Αίγιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Μέλος συλλόγου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, την ώρα κατάθεσης στεφάνων κατά λάθος και ενώ επιχείρησε να ρίξει τουφεκιά στον αέρα με το καριοφίλι του, δεν πρόσεξε και τα σκάγια (χαρτί και μπαρούτι) βρήκαν στο πρόσωπο τον φωτογράφο, Νίκο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος κάλυπτε τις εκδηλώσεις.

Ο φωτογράφος τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, ωστόσο, προκλήθηκε αναστάτωση. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ζήτησαν συγγνώμη καθώς το περιστατικό μόνο ατυχές μπορεί να χαρακτηριστεί, όμως τέθηκε ζήτημα ασφαλείας των πολιτών, καθώς στη θέση του φωτογράφου θα μπορούσε να βρισκόταν κάποιο μικρό παιδί ή ο τραυματισμός να είναι σοβαρότερος.





Πηγή : dete.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ανείπωτη τραγωδία από τη φωτιά σε εμπορικό κέντρο στη Ρωσία – Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Φωτογραφία Reuters


Μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Μια μέρα εθνικού πένθους για τη Ρωσία. Έτσι θα περάσει στην ιστορία της χώρας η 25η Μαρτίου 2018. Η μέρα που εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας τυλίχθηκε στις φλόγες και παρέσυρε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά που τη μοιραία ώρα ήταν είτε στο σινεμά είτε σε κάποιον από τους παιδότοπους του εμπορικού.

Ο αριθμός των νεκρών συνεχώς ανεβαίνει. Ο τελευταίος απολογισμός του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών κάνει λόγο για 48 νεκρούς, ανάμεσά τους 11 παιδιά. Οι τραυματίες δεκάδες, όπως και οι αγνοούμενοι. 27 άνθρωποι αγνοούνται μέχρι στιγμής. Ανάμεσα σε αυτούς, πολλά παιδιά. Οι αρχές στη Ρωσία δεν είναι αισιόδοξες πως μετά από τόσες ώρες υπάρχουν ακόμα ελπίδες να βρουν ζωντανούς μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία δεν σταμάτησαν λεπτό τις έρευνες. Η φωτιά που βυθίζει στο πένθος τη Ρωσία ξέσπασε την Κυριακή (25.03.2018). Τα αίτια δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα. Άλλοι λένε ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν παιδότοπο, όταν τραμπολίνο πήρε φωτιά γιατί ένα παιδί έπαιζε με αναπτήρα. Άλλοι λένε ότι αιτία της πυρκαγιάς ήταν ένα βραχυκύκλωμα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.

Χάος και πανικός από τη φωτιά

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου, που είχε τυλιχθεί στους καπνούς και τις φλόγες, για να γλιτώσουν.

Δείτε σοκαριστικές εικόνες


Με πληροφορίες από rt.com
newsit.gr


Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου από την Ορεστιάδα



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα στην Ορεστιάδα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ, εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των δύο αξιωματικών μας που κρατούνται ακόμα σε Τούρκικες φυλακές. Θέλω να διαβεβαιώσω, όλες και όλους, ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας το συντομότερο πίσω στην Πατρίδα. 

Είμαι εδώ, όμως, για να τιμήσω και τους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδος. Αυτούς, που παρά τις αντιξοότητες, κρατούνε ψηλά τη σημαία της Πατρίδας μας. Και την κρατούνε ψηλά με αυτοπεποίθηση και φρόνημα.

Η 25η Μαρτίου είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε από που ήρθαμε και πού φτάσαμε. Πως ένα μικρό έθνος, χωρίς πολλά μέσα στη διάθεσή του, κατάφερε και πέτυχε αυτό το οποίο πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο εκείνη την εποχή: Να διεκδικήσει και τελικά να κερδίσει την ελευθερία του.

Σήμερα, 197 χρόνια μετά από αυτές τις σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ελληνισμού, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Οι αρετές, όμως, που μας βοήθησαν καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας μας, ως ανεξάρτητο Έθνος, παραμένουν επίκαιρες: Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα. Ενότητα του λαού απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα, αλλά όπου κι αν βρίσκονται στο εξωτερικό, χρόνια πολλά».









Τουρκία: Συνελήφθησαν φοιτητές επειδή διαφώνησαν με τις επιχειρήσεις στη Συρία



Επτά φοιτητές, "τρομοκράτες" κατά τον πρόεδρο Ερντογάν, συνελήφθησαν επειδή διαφώνησαν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα επτά φοιτητές ενός πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, που χαρακτηρίστηκαν "τρομοκράτες" από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επειδή διαφώνησαν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία.

Οι αστυνομικοί μπήκαν δια της βίας στους κοιτώνες του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου (Μπογκάζιτσι) στις 5 τα ξημερώματα και συνέλαβαν τρεις φοιτητές, δύο άνδρες και μία γυναίκα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος Ιναγιέτ Ακσού. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν συλληφθεί άλλοι τέσσερις φοιτητές του ίδιου πανεπιστημίου, πρόσθεσε.

Το Σάββατο ο Ερντογάν χαρακτήρισε "τρομοκράτες" τους φοιτητές, μιλώντας σε ένα συνέδριο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Σαμψούντα.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν σημειωθεί μικροεπεισόδια στο πανεπιστήμιο μεταξύ φοιτητών που τάσσονται υπέρ και κατά του πολέμου στη Συρία. Μια ομάδα φοιτητών έστησε έναν πάγκο και προσέφερε λουκούμια στη μνήμη των Τούρκων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις για την κατάληψη του κουρδικού θύλακα του Αφρίν. Μάλιστα, αποκαλούσαν τα γλυκίσματα "Afrin delight", παραφράζοντας την αγγλική ονομασία του λουκουμιού, το "turkish delight". Αντιδρώντας, άλλοι φοιτητές ύψωσαν πανό με αντιπολεμικά συνθήματα.

"Ενώ οι νέοι μοίραζαν γλυκίσματα, εκείνοι οι κομμουνιστές, οι προδότες, τόλμησαν να επιτεθούν στον πάγκο τους", είπε ο Ερντογάν ανακοινώνοντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να προσδιοριστεί η ταυτότητας των φοιτητών που διαφώνησαν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

"Οι (αντιπολεμικές) δηλώσεις μπορεί να ενοχλούν αλλά δεν μπορεί να θεωρηθούν έγκλημα, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα", είπε ο Ακσού.

Περίπου 500 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία επειδή επέκριναν τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία με αναρτήσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ή επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις.

Η Κάτι Πίρι, η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, κατήγγειλε μέσω του Twitter τη στάση του προέδρου Ερντογάν. "Αντιπολεμικοί διαδηλωτές χαρακτηρίζονται τρομοκράτες από τον πρόεδρο Ερντογάν. Η κριτική σκέψη είναι μια επικίνδυνη συμπεριφορά στη νέα Τουρκία", τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Επεισόδια στη Βαρκελώνη για τη σύλληψη Πουτζδεμόν



Χιλιάδες Καταλανοί διαδηλωτές, υπέρμαχοι της αυτονομίας, κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης, τονίζοντας ότι η σύλληψη του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν στη Γερμανία δεν θα ανακόψει την πορεία τους προς την ανεξαρτησία.

Οι πιο θερμόαιμοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία

Ενώ ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων διαδήλωνε ειρηνικά, κρατώντας καταλανικές σημαίες, τα πνεύματα ήταν οξυμένα μεταξύ εκείνων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ριζοσπαστικής οργάνωσης Επιτροπές Προάσπισης της Δημοκρατίας (CDR), που προκρίνει την άμεση ρήξη με τη Μαδρίτη.

Κοντά στο κτίριο όπου στεγάζονται οι αρχές της περιφέρειας, ορισμένοι έριξαν κάδους απορριμάτων εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν απωθώντας το πλήθος με γκλομπ αλλά και ακόμη και με πυροβολισμούς στον αέρα.

Μπροστά από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι διαδηλωτές φώναζαν "Αυτή η Ευρώπη είναι ντροπή". Παρά τις προσπάθειες του Πουτζδεμόν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες μετά το δημοψήφισμα για την αυτονομία, καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν τον στήριξε.

Φτάνοντας έξω από το προξενείο της Γερμανίας ορισμένοι ύψωσαν φωτογραφίες της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, στο πρόσωπο της οποίας είχαν ζωγραφίσει χιτλερικό μουστάκι. Άλλοι, κρατούσαν πλακάτ με τη φράση, στα γερμανικά, "Ελευθερώστε τον πρόεδρό μας, μη γίνεστε συνένοχοι".

Ορισμένοι πολιτικοί, οπως η Έλσα Αρτάντι, μια βουλευτίνα προσκείμενη στον Πουτζδεμόν, ζήτησαν να επικρατήσει ηρεμία.

"Δεν θα πετύχουν τίποτα με τις συλλήψεις, το αντίθετο. Θέλουν να μας θάψουν αλλά κάθε φορά που χτυπούν, γεννιούνται τέσσερις νέοι αυτονομιστές. Θέλουν να μας αποκεφαλίσουν, αλλά είμαστε εκατομμύρια", δήλωσε μια 37χρονη διαδηλώτρια, η Γιολάντα Σαγιέρας. Όπως είπε, οι διαδηλώσεις πλέον δεν επαρκούν. "Χρειαζόμαστε κάτι πιο ριζοσπαστικό", σημείωσε, προτείνοντας μια πολυήμερη γενική απεργία για να παραλύσει η χώρα.

Σύμφωνα με το καταλανικό ραδιόφωνο, μέλη των CDR απέκλεισαν δρόμους προκαλώντας μποτιλιαρίσματα, όπως είχαν κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, στις δύο απεργίες που κηρύχθηκαν στην Καταλονία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το δημοψήφισμα.

Εκτός από τον Κάρλες Πουτζντεμόν, που συνελήφθη στη Γερμανία αφού η Ισπανία εξέδωσε πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, άλλοι εννέα αυτονομιστές ηγέτες έχουν προφυλακιστεί και πέντε έχουν αυτοεξοριστεί.


ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή:  iefimerida.gr




Το σκυλάκι που κακοποιήθηκε από τους φαντάρους είναι καλά! Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες




Είναι καλά  ο σκύλος που πετάχτηκε σε γκρεμό από τους δύο στρατιώτες.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων σε ανακοίνωση του αναφέρει πως ο σκύλος ζει και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας.

«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρει ο Σύλλογος και αυτό σημαίνει ότι μετά την συμπεριφορά των φαντάρων το σκυλάκι δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους. 

Μετά την δημοσίευση του βίντεο με την άθλια πράξη των φαντάρων, επιλήφθηκε της υπόθεσης και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που σχημάτισε δικογραφία και τακτοποίησε τους δράστες.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοίνωσε, με αφορμή το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για την βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.


Υπαρχιφύλακας κρατήθηκε όμηρος στις φυλακές Τρικάλων

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ


Υπαρχιφύλακας των φυλακών Τρικάλων, στην Ε2 πτέρυγα, κρατήθηκε όμηρος επί περίπου 20 λεπτά από δύο κρατούμενους, εκ των οποίων ο ένας του είχε βάλει αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του.

Ο υπαρχιφύλακας κατάφερε και διέφυγε όταν επενέβησαν άλλοι κρατούμενοι, οι οποίοι χτύπησαν τους δύο δράστες.

Ο υπαρχιφύλακας φέρει επιδερμικό τραυματισμό στο λαιμό, ενώ οι δύο κρατούμενοι οι οποίοι είχαν κρατήσει όμηρο τον σωφρονιστικό υπάλληλο, προκάλεσαν φθορές μέσα στην πτέρυγα της φυλακής.

Αυτό είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που συμβαίνει στις εν λόγω φυλακές, καθώς πριν από δύο ημέρες, Έλληνας ποινικός κρατούμενος επιτέθηκε με ξυράφι στον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος και τον τραυμάτισε στο λαιμό, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας κρατούμενος ζήτησε ακρόαση – για προσωπικό του ζήτημα – από τον υπαρχιφύλακα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όμως, τα πνεύματα, για άγνωστο λόγο, οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να αποπειραθεί να μαχαιρώσει τον σωφρονιστικό με ξυράφι που έφερε πάνω του. 

Σημειώνεται ότι μόλις λίγες εβδομάδες πριν, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού απειλήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, με αυτοσχέδιο μαστίγιο, μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης, σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.



Πηγή: skai.gr