Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΝΔ: Με ευθύνη της Κυβέρνησης 37.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών




Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις ελλείψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, επιρρίπτει με σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι 37.000 παιδιά θα μείνουν εκτός κατά τη νέα σχολική χρονιά.

H ΝΔ αναφέρει: 

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. το πέτυχε και αυτό.

Περίπου 37.000 παιδιά θα μείνουν, κατά τη νέα σχολική χρονιά, εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Οι υποσχέσεις Τσίπρα για κοινωνική ευαισθησία αποδεικνύονται – όπως κι όλες οι άλλες – κάλπικες. 

Η στενή συνεργασία και η στήριξη των Δήμων ώστε να δημιουργήσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, επαρκείς δομές φύλαξης παιδιών είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και απαίτηση της ελληνικής οικογένειας. 

Ας ακούσουν, επιτέλους, τους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».


Σεισμός 4 Ρίχτερ ανατολικά της Εύβοιας έγινε αισθητός στην Αθήνα



Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.37 το απόγευμα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Εύβοιας. Σύμφωνα με το το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και έγινε αισθητός στην Αθήνα.

Στις 10.47 το πρωί είχε σημειωθεί άλλη μια σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 Ρίχτερ ανατολικά της Χαλκίδας.


ΕΝΦΙΑ: 100.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχασαν την έκπτωση 20%



Η κατάργηση της έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ στα απρόσοδα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα «καίει» 100.000 ιδιοκτήτες που καλούνται για πρώτη φορά να πληρώσουν στο ακέραιο το φόρο.

Εφέτος για πρώτη φορά από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ το υπουργείο Οικονομικών δεν επανέλαβε τη διάταξη νόμου των προηγουμένων ετών, η οποία εξασφάλιζε μείωση φόρου 20% σε απρόσοδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δικαιούνταν μέχρι πέρυσι έκπτωση 20% και εφέτος τη χάνουν αγγίζουν τους 100.000.

Για αυτούς οι επιβαρύνσεις μόνον αμελητέες δεν θα είναι. Για παράδειγμα ιδιοκτήτης ακινήτου στο οποίο πέρυσι αντιστοιχούσε ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ και επειδή ήταν μη ηλεκτροδοτούμενο κέρδιζε έκπτωση 20%, ο φόρος μειωνόταν στα 400 ευρώ. Εφέτος ο ίδιος θα κληθεί να πληρώσει τον φόρο στο ακέραιο (500 ευρώ).

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η επιβάρυνση για όσους από τους εν λόγω φορολογούμενους κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, καθώς μετά τη μείωση του αφορολόγητου από τα 300.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν και το συμπληρωματικό φόρο.



Θανασης Κουκάκης
Πηγή : cnn.gr


Γκάου! Ουστ από εδώ βρωμιάρηδες!

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΕΡΤ αποκάλεσε την Ολυμπιονίκη Στεφανίδη γκάου, επειδή η τελευταία δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την εφημερίδα Αυγή. Να φανταστούμε ότι όσοι προσλήφθηκαν στην ανανεωμένη και δημοκρατική ΕΡΤ γνωρίζουν τι είναι η Αυγή. Αλλιώς θα είχαν να αντιμετωπίσουν την οργή των διευθυντών τους. Ελπίζουμε να μην τους βάζουν και να διαβάζουν κάθε πρωί την εφημερίδα…

Ο διευθυντής της ΕΡΤ, πάντως, δεν έκανε κάτι χειρότερο απ’ όσα έχουν προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα. Να μην ξεχνάμε τον συνεπή κομμουνιστή Πολάκη, ο οποίος δήλωσε για τους δημοσιογράφους: «όταν τους λέω βοθροκάναλα και πληρωμένος παπαγάλους της διαπλοκής, δεν είμαι πολιτικά ορθός. Ουστ βρωμιάρηδες».

Καταρχήν να πούμε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι αντιαισθητική. Κι ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον Άδωνη Γεωργιάδη να βγαίνει στα παράθυρα και να λέει προς τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Ουστ βρωμιάρηδες». Χαμός θα είχε γίνει. Ακροδεξιό θα τον ανέβαζαν, ακροδεξιό θα τον κατέβαζαν.

Όταν όμως το «ουστ βρωμιάρηδες» το λέει ένας υπουργός της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας, τότε η έκφραση αυτή αποκτά άλλο νόημα και αποκτά άλλα χαρακτηριστικά. Είναι σαν να πλημμυρίζει το δωμάτιο με αρώματα άγριων λουλουδιών του αγρού. Ντροπής πράγματα…

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Και θα ξεφύγει ακόμη περισσότερο, όσο νιώθουν να περιορίζεται η επιρροή τους στον κόσμο. Η ρητορική του μίσους θα γίνεται όλο και πιο συχνός επισκέπτης του καθημερινού διαλόγου.

Στα νιάτα μας πολλοί άνθρωποι, συνεπαρμένοι από το ήθος, τον λόγο και την παρουσία του Λεωνίδα Κύρκου και του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, παρακολουθούσαμε με ενδιαφέρον τα πολιτικά επιχειρήματα του «χώρου». Η Αυγή ήταν μία εφημερίδα που είχε κερδίσει τον σεβασμό του αναγνωστικού κοινού, καθώς δίδασκε πολιτισμό και ευπρέπεια. Εκείνη η Αριστερά ήταν μία πολιτική όαση απέναντι στη ζούγκλα του διπολισμού του μίσους. Εκείνη η αριστερά έχει πάψει να υπάρχει. Δεν έχει σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ εσωτερικού του Κύρκου και η Αυγή με εκείνη την εφημερίδα που αγαπήσαμε νέοι.

Ναι, αλλά τώρα είναι στην εξουσία. Το ΚΚΕ του Κύρκου αγκομαχούσε σε κάθε εκλογική μάχη. Ο σεβασμός των αντιπάλων δεν είναι το ίδιο γλυκός με την εξουσία. Κι η Αυγή μπορεί να πουλάει σήμερα ελάχιστα φύλλα, αλλά είναι πλέον βιώσιμη. Στο παρελθόν ήταν μία καλύτερη εφημερίδα με μεγαλύτερο ακροατήριο, αλλά οι άνθρωποί της αγωνιούσαν για το αν θα εξακολουθούσε να βρίσκεται κρεμασμένη στα περίπτερα. Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα από τη στιγμή που ο αντικειμενικός στόχος της κατάκτησης της εξουσίας έχει κερδηθεί;

Το πρόβλημα παραμένει κάθε φορά το ίδιο και δεν είναι άλλο από την αλαζονεία της εξουσίας. Χρειάζεται να διαθέτει κανείς μεγάλα αποθέματα ψυχικού σθένους για να μπορέσει να παραμείνει αλώβητος σε όλη αυτήν τη διαδικασία. Αν τα καταφέρει, θα έχει μπορέσει να κάνει τον κόσμο καλύτερο, να γίνει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους. Συνήθως, όμως, η αλαζονεία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κάθε εξουσίας. Και δυστυχώς και του ΣΥΡΙΖΑ. Και το λέμε αυτό επειδή πολλοί ήλπιζαν ότι με την Αριστερά θα ήταν αλλιώς, θα ήταν τα πράγματα καλύτερα. Έκαναν προβολή αυτού που είχαν γνωρίσει με τον Λεωνίδα Κύρκο και περίμεναν ότι θα το έβλεπαν μερικά χρόνια αργότερα με τον Αλέξη Τσίπρα. Περίμεναν, δηλαδή, τον Αλέξη Τσίπρα να παίξει φυσαρμόνικα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήταν κι αυτή μία αυταπάτη στην εποχή της πλάνης…

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ή του Σημίτη είχαν λιγότερη αλαζονεία; Η Νέα Δημοκρατία; Να είμαστε δίκαιοι! Αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, από εκεί και πέρα πήραμε την κατρακύλα. Το έχουμε πει και άλλες φορές, το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό και πριν έρθει η χρεοκοπία της Οικονομίας προηγήθηκε η πολιτιστική μας κατάρρευση. Τα πράγματα στο παρελθόν δεν ήταν «αλλιώς», για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Αλλά δεν ήταν και χειρότερα! Στις μέρες του Αλέξη ο δημόσιος βίος κατακλύζεται από το είδος του Πολάκη. Είναι το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα!




Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή : liberal.gr





«Στημένη» εισβολή – Το Ισλαμικό Κράτος παρέδωσε την Τζαραμπλούς στους Τούρκους




Μια απορία την είχαμε. Πώς ήταν δυνατόν, σκεφτόμασταν, οι τζιχαντιστές του ISIS να πολεμήσουν ενάντια στους «προστάτες» τους Τούρκους;

Την απάντηση την πήραμε το απόγευμα της Τετάρτης. Δεν πολέμησαν.

Μετά τις 17.00 το απόγευμα και ύστερα από κάποιες εχθροπραξίες για τα «μάτια του κόσμου», οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές σύμμαχοί τους εισήλθαν στην Τζαραμπλούς ατουφέκιστοι.

Που να βρίσκονται άραγε οι χιλιάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που θα πολεμούσαν και θα πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση; Πουθενά. Εξαφανισμένοι.

Οι τζιχαντιστές άφησαν την πόλη και «εξαφανίστηκαν».

Ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του, δηλαδή οι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και άλλες ισλαμιστικές συμμορίες που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την Αλ Κάιντα και τους Γκρίζους Λύκους, εισήλθαν από τις νότιες συνοικίες της πόλης δίχως να αντιμετωπίσουν καμία αντίσταση.

Τουρκόφιλοι τζιχαντιστές ανάρτησαν και στο YouTube (τόσο «χαλαρός» είναι ο πόλεμός τους) βίντεο μέσα από την Τζαραμπλούς.

Μας δείχνουν το τζαμί – ιεροδιδασκαλείο της Σαρία που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος.  Τριγύρω κάθονται αραχτοί στο πεζοδρόμιο. Δεν ανησυχούν για καμία αδέσποτη σφαίρα. Η «εισβολή» ήταν «μιλημένη». 

Δείτε το βίντεο:



Η εισβολή των Τούρκων στη Συρία έχει την κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη». Ξεκίνησε στις 04.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Αρχικά υποτίθεται ότι στρεφόταν αποκλειστικά ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που είχαν υπό την κατοχή τους την πόλη Τζαραμπλούς.

Την Τετάρτη οι Τούρκοι μας αποκάλυψαν τις πραγματικές τους προθέσεις. Στόχος τους είναι οι Κούρδοι.

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε την Τετάρτη το πρωί ότι η επιχείριση αποσκοπεί στο να πολεμήσει τόσο το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) όσο και τις υπό κουρδική διοίκηση και αμερικανική υποστήριξη Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που απελευθέρωσαν την πόλη Μανμπίτζ και ελέγχουν τα εδάφη γύρω από αυτήν.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τη σειρά του ζήτησε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να αποχωρήσουν και να πάνε πίσω ανατολικά του Ευφράτη, αλλιώς θα δεχτούν επίθεση από τους Τούρκους.

Την ίδια ώρα άλλες αναφορές λένε ότι οι Τούρκοι βομβαρδίζουν και την πόλη Αλ Μπαμπ, νοτιοδυτικά της Μανμπίτζ.

Καταλαμβάνοντας οι Τούρκοι την Τζαραμπλούς και τη Αλ Μπαμπ θα έχουν κλείσει τον δρόμο για προέλαση των Κούρδων δυτικά και στη συνέχεια θα μπορέσουν να τους επιτεθούν για να τους διώξουν στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.


Δείτε φωτογραφίες που ανάρτησαν οι τζιχαντιστές μέσα από την Τζαραμπλούς:


Τουρκόφιλοι τζιχαντιστές βγάζουν selfie και ποζάρουν μπροστά στο ιεροδιδασκαλείο (κατηχητικό) της Σαρία.



Τουρκόφιλος τζιχαντιστής βγάζει selfie μπροστά στο δικαστήριο (ιερά εξέταση) της Σαρία.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες στο Twitter από την τουρκική επίθεση «βόλτα» στην Τζαραμπλούς, το συμπέρασμα είναι ένα: Περισσότερες φωτογραφίες έβγαλαν από σφαίρες που έριξαν. Εάν έριξαν και καμία σφαίρα.

Η Τζαραμπλούς παραδόθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στον μεγάλο και πολυχρονεμένο σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Πηγή 


Ισίδωρος Kούβελος: «Εγώ ενημέρωσα τους αθλητές που ήταν στο αεροπλάνο!»




To gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρο Κούβελο και ζήτησε την άποψη του για το θέμα που δημιουργήθηκε με την Αννα Κορακάκη.

Λίγη ώρα μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Αρχηγός Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος , μίλησε στο gazzetta.gr για το θέμα της μη κλήσης της χρυσής Ολυμπιονίκη, στη συνάντηση των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Κούβελος μας είπε: «Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφασίστηκε λίγη ώρα πριν μπούμε στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα και φυσικά δεν είχα τη δυνατότητα να προσκαλέσω εγώ τους αθλητές. Εγώ ενημέρωσα προφορικά όσους ήταν μαζί μου στην πτήση, οι υπόλοιποι που είχαν φύγει νωρίτερα από το Ρίο, ειδοποιήθηκαν από τη γραμματεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ίσως εκεί να έγινε το λάθος, αλλά πιστεύω ότι δεν είχε κανείς την πρόθεση να μην ειδοποιήσει τη χρυσή Ολυμπιονίκη.»

Ναι αλλά δεν είναι άκομψο να μην προσκαλείται ο αθλήτρια που έφερε δύο μετάλλια στην Ελλάδα. «Σας είπα ότι τουλάχιστον από την πλευρά μου ως Αρχηγείο της Αποστολής δεν υπήρχε καμία πρόθεση να γίνει κάτι τέτοιο. Τα διαδικαστικά τα ανέλαβαν άλλοι, επειδή εκ των πραγμάτων ούτε το χρόνο είχαμε. Και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων... Μάλιστα να επισημάνω ότι στο Ρίο ήμουν συνεχώς στο πλευρό της Άννας και στους δύο αγώνες της για το μετάλλιο, αλλά και στους προκριματικούς.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα καλέσει άλλη ημερομηνία την Κορακάκη; «Φυσικά το είπε, επειδή δεν είναι μόνο η Άννα, αλλά και πολλοί ακόμα αθλητές που απουσίαζαν, όπως ο Κώστας Φιλιππίδης, η Βούλα Παπαχρήστου, όλοι οι κωπηλάτες. Μας είπε ότι θα τους δει σε άλλη ημερομηνία!»

Δημιουργούνται, όμως, δυσάρεστες εντυπώσεις από την απουσία της. «Απ' ότι ξέρω ενημέρωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πατέρα της για τη συνάντηση. Αλλά ξαναλέω, δεν υπήρχε ποτέ θέμα να μην κληθεί η Άννα Κορακάκη. Είναι μία στιγμή χαράς για όλους, ας μη την χαλάμε με γκρίνιες και μεμψιμοιρίες...» κατέληξε ο κύριος Κούβελος.


Πηγή : gazzetta.gr


ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας περιφέρει τις αυταπάτες του στους σοσιαλιστές που καθύβριζε



Eπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την παρουσία του στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών. 

Αναφέρει στην ανακοίνωση της : 

«Ο κ. Τσίπρας περιφέρει τις ένοχες αυταπάτες του και στις Συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τους οποίους παλαιότερα καθύβριζε. Τη στιγμή που οδηγεί, με την υπερφορολόγηση και την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η οικονομία, σε νέα αδιέξοδα τους πολίτες και τη χώρα, προσπαθεί να εμφανιστεί - δραπετεύοντας από την πραγματικότητα  ότι καταθέτει προτάσεις και για τη ... σωτηρία της Ευρώπης!

Με την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του η ελληνική κοινωνία και η οικονομία βρίσκονται σε διαρκή κατήφορο. 

 Το σίγουρο είναι ότι δεν τον πιστεύει πλέον κανείς.  Άλλωστε ο ίδιος ομολόγησε το αδιέξοδο της πολιτικής και της στρατηγικής του.»



Εδώ η Βενεζουέλα χάνεται και ο Μαδούρο ετοιμάζει ταινία για την ζωή του Ούγκο Τσάβες



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Δευτέρα πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην παραγωγή ταινίας και τηλεοπτικής σειράς για την ζωή του Ούγκο Τσάβες και χαρακτήρισε «καταχραστές» τους παραγωγούς της Sony Pictures, που ετοιμάζουν και αυτοί τηλεοπτική σειρά για τον πρώην ηγέτη της χώρας.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε μια ταινία και μια σειρά για τον Ούγκο Τσάβες που θα προέρχεται από την αυθεντική πατρίδα και ψυχή. Δεν θα έρθει μια διεθνική εταιρεία να καταστρέψει την εικόνα του δικού μας Ούγκο Τσάβες», δήλωσε ο Μαδούρο κατά την διάρκεια μιας ομιλίας που μεταδόθηκε από την κυβερνητική τηλεόραση.

Στις 4 Μαϊού η Sony Pictures επιβεβαίωσε στο Twitter πως ξεκίνησε τα γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά «Hugo Chavez, el comandante» και δημοσίευσε το πόστερ για την πρώοθηση της σειράς που γράφει: «η δύναμη του πάθους και το πάθος για δύναμη».

Σκηνοθέτης της ταινίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα είναι ο σκηνοθέτης Roman Chalbaud και για το σενάριο θα είναι υπεύθυνος ο συγγραφέας Luis Britto Garcia.

«Εμείς έχουμε τον δικό μας αυθεντικό Τσάβες», δήλωσε ο Μαδούρο.

Στην παραγωγή της Sony Pictures, τον πρώην ηγέτη θα υποδυθεί ο Κολομβιανός ηθοποιός Andres Parra, ο οποίος υποδήθηκε και τον έμπορο ναρκωτικών Pablo Escobar στην σειρά «Escobar, El patron del mal»...



Πηγή: topontiki.gr


Ενα δισ. ευρώ περισσότερους φόρους πληρώσαμε τον Ιούνιο του 2016 σε σύγκριση με τους φόρους του Ιουνίου 2015



Ενα δισ. ευρώ περισσότερους φόρους πληρώσαμε τον Ιούνιο του 2016 σε σύγκριση με τους φόρους του Ιουνίου 2015, γεγονός που οφείλεται όπως προκύπτει από την έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στα νέα μέτρα που ψηφίσθηκαν την άνοιξη και τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή.

Από την ανάλυση της έκθεσης προκύπτει ότι κυρίως η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, καθώς και η αυξημένη παρακράτηση φόρου όπως επίσης και η αυξημένη προκαταβολή φόρου οδήγησαν στην αύξηση των εσόδων τον Ιούνιο του 2016, ενώ αντίθετα πενιχρά παραμένουν τα έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο τα συνολικά φορολογικά έσοδα (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) ανήλθαν σε 3,59 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1 δισ. ευρώ (ή 38,86%) έναντι του Ιουνίου του 2015. Η αύξηση αυτή για τον Ιούνιο του 2016 διαμορφώθηκε από την αύξηση των εσόδων από έμμεσους φόρους κατά 739,41 εκατ. ευρώ και παράλληλα την αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους κατά 267,04 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, τον Ιούνιο πληρώσαμε περισσότερους φόρους εξαιτίας:

1. Της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ. Τα έσοδα από την ανωτέρω πηγή (συνεισφέρουν το 50,31% στα συνολικά έσοδα από έμμεσους φόρους) εμφανίζονται αυξημένα κατά 52,84%, δηλαδή τον Ιούνιο καταβλήθηκαν περισσότεροι φόροι από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ύψους 381,31 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης ήταν αυξημένα την ίδια περίοδο κατά 292,65 εκατ. ευρώ

2. Της αυξημένες παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις και της αύξησης της προκαταβολής φόρου. Συγκεκριμένα:

– Τα έσοδα από την παρακράτηση φόρου από μισθούς και συντάξεις ανέρχονται σε 461,27 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016 έναντι 401,10 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 15%. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νέα κλίμακα για τα εισοδήματα που αποκτώνται από το φορολογικό έτος 2016 και επόμενα, η αυξημένη παρακράτηση του φόρου από τους μισθούς και τις συντάξεις τέθηκε σε εφαρμογή από τις 27/5/2016.

– Τα έσοδα από τον φόρο στο εισόδημα με τη μορφή προκαταβολής αυξήθηκαν κατά 252,6%, με το ποσό να ανέρχεται σε 15,57 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016 από 4,42 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του προηγουμένου έτους.

– Τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων εμφανίζονται αυξημένα κατά 88,5% ή διαφορετικά κατά 241,53 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016 έναντι 128,11 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Η διαφορά οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από τη φορολογία στο εισόδημα νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εισπράττεται με μορφή προκαταβολής, τα οποία εμφανίζονται αυξημένα κατά 130,8% και συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν σε 119,74 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016 έναντι 51,89 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι ακόμα δυσκολότεροι, καθώς από τον Οκτώβριο του 2016 αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 230 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο. Το μέτρο αφορά και την κηροζίνη

Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2017 αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στο υγραέριο, στην αμόλυβδη και στο πετρέλαιο κίνησης. Ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης η αύξηση θα είναι αρκετά μεγάλη, δεδομένου ότι υπολογίζονται έσοδα ύψους 302 εκατ. ευρώ. Στα θετικά της απόφασης που θα εκδοθεί είναι η μείωση από τον Ιανουάριο του 2017 του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα, μειώνεται το φυσικό αέριο οικιακής χρήσης από 1,5 ευρώ σε 30 λεπτά/Gigajoule.

Εκτός από την αύξηση των εσόδων λόγω της υπερφορολόγησης καταγράφονται στην ίδια περίοδο και αρνητικές επιδόσεις συγκεκριμένων κωδικών εσόδων. Ειδικότερα, τον Ιούνιο καταγράφεται:

• Μείωση των εσόδων από τη φορολογία επί των διανεμόμενων κερδών των ημεδαπών εταιρειών (Α.Ε., ΕΠΕ και συνεταιρισμών, τα οποία ανήλθαν σε 7,07 εκατ. ευρώ έναντι 24,31 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του προηγουμένου έτους, μειωμένα κατά 70,9%.

• Μείωση των εσόδων από τη φορολογία επί των τόκων των καταθέσεων, συμφωνιών επαναγοράς, ομολόγων κ.λπ., τα οποία ανήλθαν σε 27,04 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016 έναντι 47,96 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, μειωμένα κατά 43,6%.

• Μείωση των εσόδων από τα τέλη συνδρομητών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας στα 8,23 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016 έναντι 17,18 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2015.



Έντυπη Καθημερινή


Άννα Κορακάκη : “Δεν με ξέχασαν, επέλεξαν να μην με καλέσουν”




Η Άννα Κορακάκη πήρε θέση αναφερόμενη σε “Θλιβερές και αναξιοπρεπείς προσπάθειες να παραποιήσουν την αλήθεια”

Τελικά όμως ποιος φταίει και εάν κάλεσαν η δεν κάλεσαν τελικά την  αθλήτρια στο προεδρικό μέγαρο δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από αυτά που ακούγονται.

Εμείς δίνουμε και τα όσα λέει από την πλευρά της η αθλήτρια 

Η ανάρτηση της Άννας Κορακάκη:

“Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μπει τέλος στα ψέματα και τις υποθέσεις του καθένα περί πρόσκλησής μου στο προεδρικό μέγαρο σήμερα για την υποδοχή των Ολυμπιονικών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την αλήθεια την καταθέτω τώρα εγώ και φυσικά η οικογένειά μου. Οι προσπάθειες των υπαίτιων να παραποιήσουν αυτή την αλήθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο "λάθος" τους είναι θλιβερές και αναξιοπρεπείς. Λοιπόν, ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν, να παρεβρεθώ εκεί και το ότι βρίσκομαι σε διακοπές στο εξωτερικό δεν είναι ο λόγος που δεν πήγα, όπως τόσοι και τόσοι αναφέρουν. Είναι μόνο μία πολύ καλή δικαιολογία για εκείνους που επέλεξαν να μη βρίσκομαι σήμερα εκεί -γιατί απλά δεν πιστεύω ότι με ξέχασαν- το επέλεξαν.

Πριν την επιστροφή μου από τη Βραζιλία στην Ελλάδα και κατόπιν συνεννόησης με το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ειπώθηκε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. Στην περίπτωση όμως που θα πραγματοποιούνταν νωρίτερα, συμφωνήσαμε στο να με ενημερώσουν μία, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία που αποφασίστηκε η συνάντηση, ώστε να αλλάξω τα εισιτήριά μου και να επιστρέψω για να είμαι εκεί μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές.

Με απογοήτευσε τρομερά το ότι κανένας -απολύτως κανένας- τελικά δεν με ενημέρωσε-πληροφόρησε-ρώτησε καν, όπως είχε συμφωνηθεί. Και αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανάλογες συμπεριφορές εις βάρος μου μέχρι σήμερα. Η Κορακάκη δεν υπάρχει, δεν πήγε στο Ρίο, οι επιτυχίες της είναι φαντάσματα, δεν υπάρχουν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά...

Αυτό που θέλω να πω και να το θυμούνται όλοι, είναι ότι εγώ μάτωνα, ματώνω και θα ματώνω για πάντα να αγωνίζομαι για τη χώρα μας, την Ελλάδα, να σηκώνω ψηλά τη σημαία μας και να δίνω λίγη χαρά σε όλους τους Έλληνες και τον κόσμο που με στηρίζει, με πιστεύει και μου δίνει δύναμη με τις ευχές και την αγάπη του και τον ευχαριστώ από καρδιάς γι'αυτό! Κανείς και τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να με ρίξει.

Κι αυτό γιατί ανήκω σε μια οικογένεια δεμένη, που μ'έχει εξοπλίσει με ατσάλινη θέληση, πείσμα και δύναμη -τόση που πολλοί δεν την αντέχουν. Αφού δεν εγκατέλειψα μέχρι τώρα με τόσες δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές, δεν θα εγκατάλειψω ποτέ. Όπως επίσης ποτέ δεν θα φύγω από τη χώρα μου. Όσοι δεν το αντέχουν, ας φύγουν εκείνοι.

-Άννα Κορακάκη”.



Mεγάλες πυρκαγιές σε Χίο, Μενίδι και Ασπρόπυργο



Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα και γρήγορα και λόγω των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε.

Συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία από τρεις μεγάλες φωτιές, δύο στην Αττική και ένα τρίτο μέτωπο στο νησί της Χίου.

Η μια φωτιά μαίνεται στο Μενίδι στην περιοχή Πλάτωνας και προς στιγμήν απείλησε σπίτια. Ξέσπασε στις 3 τη νύχτα και οι κάτοικοι βγήκαν με τα λάστιχα στα χέρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα και γρήγορα και λόγω των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε.

Η φωτιά αυτή την ώρα είναι σε ύφεση σύμφωνα με την πυροσβεστική. Επι τόπου βρίσκονται 52 πυροσβέστες 29 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 οχήματα του δήμου.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα που οδηγεί στην οδό Πάρνηθος και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την πλαγιά καίγοντας θάμνους και πουρνάρια. Πλέον έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Ζωής, στα Άνω Λιόσια, απειλώντας μάλιστα και σπίτια.

Την ίδια ώρα φωτιά μαίνεται από αργά το βράδυ της Πέμπτης και στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά είναι σε πευκόφυτη περιοχή  στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Δεν απειλούνται σπίτια και επι τόπου βρίσκονται 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων. Επίσης επιχειρούν 2 ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Στην Χίο η φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε τρία χωριά. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα και υπάρχουν πληροφορίες για έξι τραυματίες από την φωτιά. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 πεζοπόρο, 9 ΟΤΑ, 28 εθελοντές, 5 Βυτιοφόρα Ιδιωτικά, 4 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.




Πηγή : thetoc.gr