Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Υψηλά ποσοστά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα παρά το αυστηρό νομικό πλαίσιο



Υψηλά είναι τα ποσοστά κακοποίησης ζώων στη χώρα μας, παρά το αυστηρό νομικό πλαίσιο που ισχύει.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης ζώων, παρά τις βελτιώσεις στη νομοθεσία που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις για όσους κακοποιούν ζώα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των καταγγελιών έχει αυξηθεί πολύ, ωστόσο δεν έχει αυξηθεί ανάλογα και ο αριθμός των ατόμων που συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

117 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Δρίβας, αστυνομικός, Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «στο πρώτο εξάμηνο του 2019 έγιναν 1.799 καταγγελίες εκ των οποίων μόλις 117 άτομα συνελήφθησαν».

Οι ποινές για τους παραβάτες είναι πλέον βαριές. Πρόκειται για έγκλημα αυτεπάγγελτα διωκόμενο με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το πρόστιμο φτάνει μέχρι τις 30.000 ευρώ, και παράλληλα προβλέπεται και ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια.

Ο ορισμός της κακοποίησης των ζώων δεν είναι κοινός για όλες τις χώρες, αλλά διαφέρει ανάλογα με την κουλτούρα και το επίπεδο ανάπτυξης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό αποκαλύφθηκε πως στη Γερμανία κακοποιούνται ζώα που χρησιμοποιούνται για πειράματα.

Υπάρχουν ωστόσο, κάποιες κοινές γραμμές πάνω στις οποίες οι αναπτυγμένες χώρες κινούνται. «Ένας ορισμός που χρησιμοποιείται ευρέως είναι ότι η κακοποίηση αποτελεί μια κοινωνικά μη αποδεκτή συμπεριφορά, η οποία μπορεί να προκαλέσει από δυσφορία μέχρι θάνατο σε ένα ζώο. Η κακοποίηση εξαρτάται και από την χώρα στην οποία αναφερόμαστε. Αν αναφερόμαστε σε αναπτυγμένη χώρα ή σε μια υποαναπτυγμένη χώρα, όπως είναι οι τρίτες χώρες», τόνισε ο κ. Δρίβας, ενώ η δικηγόρος Έλενα Δέδε από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση DOG’S VOICE επισήμανε: «Κακοποίηση ζώων σημαίνει άσκηση άμεσης βίας, ο βασανισμός, ο ακρωτηριασμός, η κακή μεταχείριση, η αποστέρηση του ζώου από την απόλαυση των πέντε βασικών του ελευθεριών, η πρόκληση στρες. Τα ζώα μπορεί να κακοποιούνται, είτε σαν ζώα συντροφιάς, έχουμε δηλαδή ένα ζώο το οποίο κλωτσάμε, βασανίζουμε, θανατώνουμε, το έχουμε στην ταράτσα μονίμως, του αποστερούμε την τροφή, αλλά μπορεί να κακοποιούνται και με την ιδιότητα που τους έχουμε εμείς δώσει, δηλαδή ως παραγωγικά ζώα, όπως για παράδειγμα τα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη, κάτι που θα έχετε δει όλοι, τα οποία είναι στα πρόθυρα της απόλυτης εξόντωσης, αλλά εμείς συνεχίζουμε παρόλα αυτά. Η κακοποίηση αφορά όλα τα ζώα παρά το γεγονός ότι η αστική πανίδα, δηλαδή ο σκύλος και η γάτα προστατεύονται από το νόμο πλέον».

«Η ευζωία του ζώου έχει ουσιαστικά να κάνει με το να δίνουμε στο ζώο μια ζωή που αξίζει να ζει, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Κακοποίηση για ένα ζώο μπορεί να είναι και το να του φωνάζουμε, και να το τραβολογάμε», πρόσθεσε ο κτηνίατρος Χρήστος Καραγιάννης.

Δεν γίνονται εύκολα καταγγελίας στην Ελλάδα για κακοποίηση ζώων

Όπως αναφέρουν συχνά ακτιβιστές, υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων ακόμα και αστυνομικοί, στην Ελλάδα δεν γίνονται εύκολα καταγγελίες σχετικά με κακοποίηση ζώων και αυτός είναι ένας λόγος για το γενικότερο αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει. «Οι μορφές κακοποίησης είναι πολλές. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας ακραίος δισταγμός στο να καταγγελθούν τέτοια περιστατικά από τη μία γιατί οι πολίτες, οι αυτόπτες μάρτυρες φοβούνται για αντίποινα και δεν μπορούν με αυτόν τον τρόπο να είναι σύμφωνα με τη δική τους θεώρηση, αλλά και τη νομική, θα έλεγα, και παράλληλα βλέπω ότι υπάρχει μια μεγάλη τάση να μετατίθεται η ευθύνη. Όλοι δηλαδή θέλουν να βγουν από την δύσκολη θέση και να μεταθέσουν την ευθύνη σε οργανωμένους φορείς. Οι φορείς αυτοί πρέπει να αποδεχτούμε ωστόσο ότι δεν μπορούν να είναι παντού, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, ο κάθε αυτόπτης μάρτυρας έχει την ευθύνη της καταγγελίας».

Ενδεικτικά ανέφερε ο κ. Δρίβας, με βάση στοιχεία της ιστοσελίδας «Report Animal Abuse Greece», το 2014 καταγράφθηκαν 809 καταγγελίες, ενώ το 2018 ο αριθμός εκτοξεύθηκε στις 3.734. Ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν παρόλα αυτά παραμένει δυσανάλογος του αριθμού των καταγγελιών. Για παράδειγμα, στο πρώτο εξάμηνο του 2019 έγιναν 1.799 καταγγελίες εκ των οποίων μόλις 117 άτομα συνελήφθησαν.

Η κακοποίηση των ζώων συνδέεται και με τη βία κατά των ανθρώπων

Εδώ και τριάντα χρόνια υπάρχουν πολλές ακαδημαϊκές μελέτες που δείχνουν ότι η κακοποίηση των ζώων συνδέεται και με τη βία κατά των ανθρώπων, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η κακοποίηση των παιδιών καθώς και η καθ’ έξιν δολοφονίες.

«Κάθε περίπτωση ανθρώπου που ασκεί βία σε ένα ζώο πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Ωστόσο, αυτό που έχει βρεθεί είναι ότι ένα ζώο είναι ένα εύκολο θύμα. Δεν θα δείξει τόση μεγάλη αντίσταση όση θα έδειχνε ένας άνθρωπος. Τα κίνητρα που βρίσκουμε συνήθως στις έρευνες αφορούν αρχικά την άσκηση ελέγχου. Ότι δηλαδή το ζώο είναι ένας δέκτης για να ασκηθεί έλεγχος. Δηλαδή, το άτομο σε όλο το μήκος της ζωής του δεν έχει την αίσθηση της αυτοαποτελεσματικότητας, να νιώσει δηλαδή ότι είναι κάπου ικανό, ότι ελέγχει τα πράγματα και το περιβάλλον του», επισήμανε ο Βαγγέλης Δρίβας.

Οι κυνομαχίες στην Ελλάδα

Ο δημοσιογράφος Θοδωρής Χονδρόγιαννος ερεύνησε το τελευταίο διάστημα την διεξαγωγή κυνομαχιών στην Ελλάδα και κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

«Η κακοποίηση των ζώων ξεκινάει πολύ πριν την κυνομαχία. Δίνει για παράδειγμα κάποιος μια κλωτσιά στο σκυλί για να το αγριέψει και συνεχίζει με αναβολικά. Είδαμε στο πλαίσιο της έρευνας σκυλιά τα οποία ήταν πάρα πολύ γυμνασμένα, τα οποία έπαιρναν αναβολικά και τα οποία τα εκπαίδευαν και τα γύμναζαν 12-14 ώρες την ημέρα. Φανταστείτε να προσπαθεί κανείς να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, με 50 χλμ, για μια ώρα, είναι πραγματικά βασανιστήριο. Είδαμε βίντεο όπου ένα σκυλί ανέβαινε πάνω, χτυπούσε το πρόσωπό του γιατί δεν μπορούσε να τρέξει τόσο γρήγορα και αναγκαστικά έφτανε στο σημείο να τρέξει τόσο γρήγορα γιατί το είχαν δεμένο από τον λαιμό του, οπότε αν δεν έτρεχε θα πνιγόταν», είπε ο κ. Χονδρόγιαννος.

Και πρόσθεσε: «Με λίγα λόγια η κακοποίηση ενός σκυλιού που συμμετέχει σε κυνομαχίες ξεκινάει από πριν, με σωματική βία για να αγριέψουν τα ζώα, βρίσκονται σε πολύ μικρά κλουβιά, πολλές φορές με τα κόπρανά τους, τα αφήνουν δηλαδή σε πολύ κακές συνθήκες για να αγριέψουν, όπως θα συνέβαινε και σε έναν άνθρωπο δηλαδή, και φτάνει στο σημείο του θανάτου, που είναι συχνά το αποτέλεσμα μιας κυνομαχίας. Οι κυνομαχίες έχουν δύο μεγάλα κέρδη, είτε από την πώληση σκυλιών στο πλαίσιο παράνομου εμπορίου, είτε από στοιχήματα. Μιλάμε μάλιστα για στοιχήματα που μπορεί να είναι και 50.000 ευρώ. Οι κυνομαχίες είναι ένα έγκλημα το οποίο αναπτύσσεται στην ανώτερή του μορφή με όπλα, με ναρκωτικά, ακόμα και με παιδική κακοποίηση».

Παράλληλα μετά από τριάντα χρόνια υπηρεσίας στη βρετανική αστυνομία ως μέλος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο Μαρκ Ράντελ, επικεφαλής της Οργάνωσης Hidden-in-Sight International ανέφερε στο πλαίσιο τη εκδήλωσης στο ΙΣΝ ότι «στην κορυφή, ή καλύτερα στον πάτο, των κυνομαχιών βρίσκεται η πιο φρικτή πλευρά: αυτή του οργανωμένου εγκλήματος». Για τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη, ο Μάρκος Ράντελ τόνισε πως «οι κυνομαχίες είναι διαδεδομένες στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι διοργανωτές κυνομαχιών στην Ελλάδα, όμως το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες. Μην κατηγορείτε την Ελλάδα για τις κυνομαχίες».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Aθώοι οι κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό της Marfin



Ομόφωνα αθώοι, με ανάλογη απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ, που κόστισε τη ζωή τριών υπαλλήλων και στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στις 5 Μαίου 2010, κατά την διάρκεια του ογκώδους συλλαλητηρίου κατά του πρώτου μνημονίου.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως έδρας, που ζήτησε απαλλαγή ελλείψει ικανών ενδείξεων ενοχής, τόσο του Θοδωρή Σίψα, που βρέθηκε αντιμέτωπος για τον φονικό εμπρησμό της Τράπεζας, όσο και του Παύλου Αντρέεβ, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος για την επίθεση με μολότωφ στον ΙΑΝΟ, εξέδωσε το απόγευμα ομόφωνη αθωωτική απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους.

Και οι δύο κατηγορούμενοι, από την πρώτη στιγμή που συνελήφθησαν ως υπαίτιοι για τα δύο περιστατικά, περίπου ένα χρόνο μετά, αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε σχέση με όσα τους αποδίδονται στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και η οποία ουσιαστικά σχηματίστηκε με αφορμή ανώνυμη επιστολή που είχε φτάσει στην Ασφάλεια.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο κρίνει ουσιαστικά πως οι υπαίτιοι για τον φρικτό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη, που κάηκαν μέσα στα γραφεία της ΜΑΡΦΙΝ στην Σταδίου, έξι χρόνια μετά παραμένουν ασύλληπτοι.

Στις απολογίες τους σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν και πάλι κάθε σχέση τους με τα δύο περιστατικά που είχαν εκδηλωθεί σχεδόν ταυτόχρονα γύρω στις δύο το μεσημέρι της ημέρας του ογκώδους συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 34χρονος Θοδωρής Σίψας, διανομέας τροφίμων, που απολογήθηκε δείχνοντας μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, δήλωσε στους δικαστές πως όταν έμαθε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει «ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Σκεφτόμουν πως εγώ πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για κάτι που δεν έχω πράξει και μάλιστα για ένα τόσο βαρύ έγκλημα».

Κοιτώντας δικαστές και ενόρκους και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο 34χρονος τους είπε: «Δηλώνω αθώος. Έχω καταδικάσει την επίθεση στην Τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ από το 2011. Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για την αντιεξουσία και την ελευθερία δεν θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό που κατηγορούμαι».

Στην απολογία του ο Θοδωρής Σίψας αναφέρθηκε λεπτομερώς στο δρομολόγιο που ακολούθησε εκείνη την ημέρα, από την στιγμή που άφησε την μοτοσυκλέτα του στο Πεδίο του Άρεως για να πάει στην διαδήλωση, μέχρι και την ώρα που προσήχθη από τους αστυνομικούς μετά τα γεγονότα, ενώ βρισκόταν στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

Όπως ανέφερε, υπήρχε ένας τεράστιος όγκος κόσμου στον δρόμο: «Όταν αντιλήφθηκα καπνούς στην οδό Σταδίου, σταμάτησα να δω τι συμβαίνει στην Τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο πεζοδρόμιο και άκουσα να φωνάζουν και να ζητάνε βοήθεια και να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το κτίριο. Έβλεπα κόσμο με μπουκάλια νερού να προσπαθεί να σβήσει φωτιά και αργότερα άκουσα να πέφτουν δακρυγόνα. Σκέφτηκα να βοηθήσω. Και τότε, επειδή κατάλαβα ότι θα έρθουν και θα πλησιάσουν τα ΜΑΤ, κατέβηκα και προχώρησα προς το Σύνταγμα. Δεν είχα αντιληφθεί εκείνη την στιγμή πως κινδύνευε η ζωή των υπαλλήλων…»

Εισαγγελέας: Πόση ώρα μείνατε κοντά στο κτίριο της ΜΑΡΦΙΝ;

Κατηγορούμενος: Έμεινα ένα με δυο λεπτά εκεί..

Εισαγγελέας: Τότε ποια ήταν προσπάθεια να βοηθήσετε;

Κατηγορούμενος: Είπα ότι σκέφτηκα να τους βοηθήσω. Σκέφτηκα όμως ότι θα έρθουν να μας επιτεθούν τα ΜΑΤ και κατέβηκα στο οδόστρωμα. Δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύουν ζωές.

Σύνεδρος: Εσείς ανήκετε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάθατε τι είχε γίνει; Ποιοι μπορεί να είναι; Από χώρο αυτόν ή είχαν παρεισφρήσει άλλα άτομα;

Κατηγορούμενος: Η άποψη που υπήρχε, ήταν ότι είχε παρεισφρήσει άλλος κόσμος.

Σύνεδρος: Και τι κόσμος είναι αυτός;

Κατηγορούμενος: Μπορεί να είναι φίλαθλοι, μεθυσμένοι, οτιδήποτε...

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην απολογία του επανέλαβε πως δεν ήταν καν στο συλλαλητήριο εκείνη την ημέρα. «Δεν ήμουν καν στην πορεία. Δούλευα στον Διόνυσο εκείνη την ημέρα» είπε ο Παύλος Αντρέεβ.

Ο ηλεκτρολόγος Παύλος Ανδρεάδης ή Αντρέεβ, τόνισε επίσης, πως δεν ανήκει σε κανέναν χώρο και πως δεν γνωρίζει πώς έφθασε σε αυτόν η Αστυνομία.

Κλείνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: «Εκφράζω συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Θα ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού πήρε άδεια αλλά δεν επέστρεψε



Πρόκειται για έναν 37χρονο φυγόποινο ο οποίος φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε την άδεια που είχε λάβει για να μην επιστρέψει πίσω από της φυλακής τα κάγκελα.

Ειδικότερα από τις αστυνομικές Αρχές αναζητείται ένας 37χρονος αλλοδαπός, που κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου και σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2019, δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει.

Ο προαναφερόμενος εξέτιε ποινή κάθειρξης για διάφορα αδικήματα.


Βραζιλία: Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές ανθρώπων στον κόσμο



Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον Σαϊφουλάχ αλ Μαμούν, που έχει γεννηθεί στο Μπανγκλαντές και θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές ανθρώπων στον κόσμο.

Σε κοινή επιχείρηση, που εκτελέσθηκε την περασμένη Πέμπτη (31/10), με την αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων, η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε μέλη μίας οργάνωσης που φέρεται να εμπλέκεται σε ένα μεγάλο δίκτυο λαθραίας εισαγωγής μεταναστών στις ΗΠΑ.

Πολλές συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Σάο Πάολο, όπου διαμένει ο Αλ Μαμούν και σε άλλες τρεις πόλεις στη χώρα. Επίσης η αστυνομία κατέσχεσε 42 τραπεζικούς λογαριασμούς, που όπως ανακοίνωσε το Σώμα χρησιμοποιούνταν για να χρηματοδοτηθούν οι παράνομες επιχειρήσεις της ομάδος.

Ο Αλ Μαμούν εισήλθε στη Βραζιλία προ εξαετίας προσποιούμενος τον πρόσφυγα και ζούσε στο Μπρας, μία συνοικία του Σάο Πάολο που στεγάζει πολλούς μετανάστες απ’ όλον τον κόσμο.


Οι κατηγορίες εναντίον του ασκήθηκαν από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αλ Μαμούν φέρεται να φιλοξενούσε στο Σάο Πάολο ανθρώπους από τη Νοτιοανατολική Ασία, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν και κατόπιν οργάνωνε τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ, μέσα από δίκτυα λαθρεμπόρων που δραστηριοποιούνταν στο Περού, τον Ισημερινό, την Κολομβία, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα, την Νικαράγουα, την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Μεξικό.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας, οι Ασιάτες μετανάστες όφειλαν να καταβάλουν 50.000 ρεάις (12.524 δολάρια) για την μεταφορά τους, ενώ ορισμένοι παρέμεναν επίσης παράνομα στη Βραζιλία, εξασφαλίζοντας πλαστά έγγραφα. Ορισμένοι μάλιστα ενώ ανέμεναν τη μεταφορά τους υφίσταντο συχνά κακομεταχείριση από τους εκμεταλλευτές τους.



Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην μεγάλη οθόνη από την Disney



Ο Greek Freak μετά τα παρκέ ετοιμάζεται να κατακτήσει και τις κινηματογραφικές αίθουσες!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα για τα νέα του Χόλιγουντ deadline.com, η Disney ετοιμάζει ταινία για τον Greek Freak μέσω του Disney+.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία της Disney, που δεν έχει δοθεί ακόμη στο κοινό, πρόκειται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ασχοληθεί με τα παιδικά χρόνια του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα και να ακολουθήσει τη ζωή του μέχρι το NBA και τη σειρά των διακρίσεών του εκεί.

Την παραγωγή της τανίας μάλιστα, έχει αναλάβει ο Μπέρνι Γκόλμαν που είχε αντίστοιχο ρόλο στην πασίγνωστη ταινία «300». Ενώ το σενάριο θα επιμεληθεί ο Ουαλός σεναριογράφος της δραματικής ταινίας, «Rosamund Pike and A Private War», Αράς Αμέλ.

Το ενδιαφέρον της Disney αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της παγκόσμιας αναγνώρισης που τυγχάνει ο Έλληνας μπασκετμπολίστας, καθώς μέσα από την δύσκολη διαδρομή της ζωής του θα εμφυσήσει στα νεότερα παιδιά τον αγώνα προς την καταξίωση.



Μαθητής "χαράκωσε" με κλειδιά συμμαθητή του στην Καλλιθέα



Νέο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε σχολείο στην Καλλιθέα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, όπου ένας 14χρονος μαθητής "χαράκωσε" με κλειδιά το πρόσωπο ενός συμμαθητή του.

"Τρόμαξα λίγο γιατί είχε μικρή απόσταση από το μάτι μου", δήλωσε ο 14χρονος, ενώ υποστήριξε ότι ο συμμαθητής του έκανε το ίδιο και σε άλλα παιδιά.

"Άρχισε να με χτυπάει με τα κλειδιά κι εγώ τον χτύπησα πίσω και αυτός με πλάκωσε. Με χαράκωσε με τα κλειδιά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο 14χρονος.

Το θύμα μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για τις πρώτες βοήθειες.





Γλίτωσε την ευθανασία το πίτμπουλ που είχε βιαστεί και περιφερόταν αδέσποτο στο Λονδίνο



Στη μόνιμη οικογένειά της θα βρεθεί η Olive, το άτυχο πίτμπουλ που είχε βιαστεί τόσο άγρια που έφερε αδιανόητα τραύματα στα σπλάχνα της.

Επί δύο χρόνια η μοίρα της ήταν «στον αέρα», αφότου την είχαν περισυλλέξει από τους δρόμους του Δυτικού Λονδίνου και προοριζόταν για ευθανασία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror, είχε εγκαταλειφθεί μετά τον βιασμό της από άνθρωπο, με αποτέλεσμα να περιφέρεται με σοβαρή ζημιά στη μήτρα και το έντερό της, που ήταν πλέον ορατά.

Εκτός από την αδιανόητη βαναυσότητα, η Olive βρέθηκε αντιμέτωπη και με δικαστική απόφαση για τη θανάτωσή της, επειδή είναι πίτμπουλ, δηλαδή ανήκει σε ράτσα που έχει χαρακτηριστεί παράνομη στη Βρετανία.

Η ζωή της σώθηκε τελικά από μία οργάνωση για την προστασία των ζώων, που οργάνωσε εκστρατεία για τη διάσωσή της και τη μη θανάτωσή της.

Η οργάνωση επέμενε πως η Olive δεν αποτελούσε κίνδυνο για κανέναν και πως θα έπρεπε να εξαιρεθεί από τη σχετική νομοθεσία, που θα την οδηγούσε στην ευθανασία.

Την Τρίτη, έπειτα από αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες και εφέσεις, δικαστής έκρινε πως πλέον η Olive ήταν ασφαλής κι έτοιμη να μοιραστεί την καινούρια ζωή της με τη νέα της οικογένεια.

OUR GIRL LIVES!!! WE WON!!! FREEDOM!!! OLIVE GOES TO HER KEEPER!!!
Προβολή εικόνας στο Twitter

Οι νέοι της κηδεμόνες αναλαμβάνουν την ευθύνη να φοράει πάντα λουρί και φίμωτρο, σε δημόσιους χώρους.

«Δεν υπάρχει καμία αναφορά πως η Olive είχε παραφερθεί πριν τη μαζέψουν από τον δρόμο» είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης στην εφημερίδα The Metro.



Πηγή : newsbeast.gr


Απόφαση-«σταθμός»: Το κλειστό γήπεδο του Ελληνικού μεταφέρεται στα Ιωάννινα



Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του epiruspost.gr, «ένα νέο κλειστό γυμναστήριο αποκτά η πόλη των Ιωαννίνων γεγονός που αναμένεται να λύσει σοβαρά προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού και να δώσει διέξοδο σε έναν χώρο που σήμερα ασφυκτιά.

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έκανε γνωστή την οριστική απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να παραχωρηθεί το προκάτ κλειστό γυμναστήριο που σήμερα είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Αυτό, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, προέκυψε από τη συνάντηση που είχε μαζί του και τη συζήτηση που ακολούθησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Development S.A. κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το πρώην αεροδρόμιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από τη μελέτη που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, υπολογίζεται περίπου στα 15 εκ. ευρώ, ενώ το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης του προκάτ είναι κατά πολύ μικρότερο.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη πως οι προγραμματικές που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν έχουν λήξει, για το θέμα υπάρχει συνεργασία με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ, ενώ ο χώρος εγκατάστασης του προκάτ Κλειστού Γυμναστηρίου, πιθανόν να μην είναι ο Βοτανικός αλλά το Κάτω Νεοχωρόπουλο ή και τα Καρδαμίτσια. «Θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να το μεταφέρουμε στα Γιάννενα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης».


Πηγή


To Λιμενικό εξαρθρώνει σπείρα πλαστών διαβατηρίων στο κέντρο της Αθήνας



To βίντεο αναρτήθηκε στο κανάλι του Λιμενικού Σώματος, η «ΟΕΑ 1», όπως είναι η κωδική ονομασία της, κατά την διάρκεια της επιχείρησης της, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Εισαγγελέα, προχώρησε στη σύλληψη 18 αλλοδαπών (17 Σύριοι και ένας Αιγύπτιος) οι οποίοι συμμετείχαν στην παραγωγή πλαστών εγγράφων, αξιοποιώντας πληροφορίες των Τμημάτων Ασφαλείας τόσο του Κ. Λ. Πειραιά, όσο και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.




Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίριο υπό κατάληψη πίσω από την ΑΣΟΕΕ


Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ απέναντι από το πεδίον του Άρεως πίσω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για το νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Μαυροματαίων απέναντι από τον «Πανελλήνιο Αθλητικό Όμιλο». Η κατάληψη είχε ονομαστεί «Βανκούβερ Απαρτμάν» από άτομα του «αντεξουσιαστικού» χώρου, μετράει περίπου 11 χρόνια και είναι ορμητήριο των αντιεξουσιαστών.

Από το φθινόπωρο του 2014 άρχισε να λειτουργεί και επίσημα ως ανοιχτό κοινωνικό κέντρο για τις ανάγκες του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Στο κτίριο βρέθηκαν και προσήχθησαν τέσσερις αντιεξουσιαστές.


Στoν Μαρινάκη η ταινιοθήκη και τα σήματα του Mega



Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη πέρασαν η ταινιοθήκη και τα σήμα του Mega με προσφορά 33.999.999 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη προσφορά ύψους 33.000.000 ήταν από κυπριακή εταιρεία κοινοπραξία Γιάννη Βαρδινογιάννη, Θοδωρή Κυριακού και Ιβάν Σαββίδη.

Οι  ενδιαφερόμενοι έστειλαν σήμερα το πρωί τις δεσμευτικές προσφορές τους για την «Ομάδα Ενεργητικού Α’», που είναι η ακίνητη περιουσία του Mega, την «Ομάδα Ενεργητικού Β’», δηλαδή τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού, όπως η ταινιοθήκη του, το σήμα «Mega», οι τίτλοι που έχει κατοχυρώσει, το αρχείο ειδήσεων, τα μηχανήματα και τα χρέη του καναλιού.

Εγιναν δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί.

Με τον πρώτο η ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας πωλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη. Για τα ακίνητα του καναλιού υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρω από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρω απο την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.

Με τον δεύτερο πωλήθηκε στον κ. Μαρινάκη η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο ιδιωτικός σταθμός στην 25ετή πορεία του, ήτοι η ταινιοθήκη και τα σήματα (τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών). Στον τελευταίο επίσης εντάσσονται οι συμμετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε άλλες εταιρίες, οι -ουκ ολίγες αλλά στην πλειονότητά τους ενεχυριασμένες, κατασχεμένες και γενικώς μη εισπράξιμες- απαιτήσεις από πελάτες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα και τα αποθέματα.

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει το γενικό αρχείο, τις ελληνικές σειρές που προβλήθηκαν σε βάθος 25ετίας, αθλητικές εκπομπές, εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, τα τηλεπαιχνίδια και ακόμα και τα μονόλεπτα γενικού περιεχομένου.

Ταυτόχρονα περιλαμβάνεται όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο με δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων.

Τα σήματα αφορούν στο κανάλι και στις διάφορες εκπομπές. Μαζί με τα σήματα θα μεταβιβαστεί και ο διαδικτυακός ιστότοπος megatv.com καθώς και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα στον διαγωνισμό περιλαμβάνονται:

-Τα μηχανήματα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός που περιλαμβάνονται στη φυσική απογραφή που διενήργησε η ειδική διαχειρίστρια στις 30 Ιουνίου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Οι αναμεταδότες σήματος ανά την Επικράτεια, για τους οποίους ωστόσο δεν έχει γίνει φυσική απογραφή.

-Μεταφορικά μέσα.

-Έπιπλα και Λοιπός Εξοπλισμός.

-Συμμετοχές συνδεδεμένες και συγγενείς επιχειρήσεις (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ltd με έδρα την Κύπρο.

Το ποσοστό συμμετοχής είναι 100% και το μετοχικό κεφάλαιο 1.026.000 ευρώ, DIGEA, με ποσοστό συμμετοχής 12,3% και μετοχικό κεφάλαιο 82.763 ευρώ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΕ με ποσοστό συμμετοχής 1% και μετοχικό κεφάλαιο 180 ευρώ).


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΠΑ: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή με έναν πύθωνα γύρω από τον λαιμό της σε σπίτι με 140 φίδια



Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή με έναν πύθωνα γύρω από τον λαιμό της σε ένα σπίτι στην Ιντιάνα όπου φιλοξενούνταν 140 ερπετά, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία της πολιτείας στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Το πτώμα της 36χρονης Λόρα Χερστ βρέθηκε την Τετάρτη σε ένα ακατοίκητο σπίτι στο Οξφορντ, με έναν πύθωνα μήκους 2,4 μέτρων τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας σε μία ανακοίνωση.

Οι γιατροί προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να συνεφέρουν τη γυναίκα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Φαίνεται πως στραγγαλίστηκε από το ερπετό», εξήγησε η αξιωματικός, που μίλησε στην εφημερίδα Lafayette Journal & Courier.

«Θα είμαστε βέβαιοι μετά τη νεκροψία-νεκροτομή».

Η κατοικία, που ανήκει στον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Ντον Μάνσον, χρησιμοποιείτο ειδικά για τη φιλοξενία των 140 ερπετών, τα 20 εκ των οποίων ανήκαν στο θύμα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο θάνατος της Χερστ είναι ένα «τραγικό δυστύχημα», είπε στην εφημερίδα ο Μάνσον, ο οποίος ανακάλυψε το πτώμα.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Οι δύο μυστηριώδεις γιγάντιοι κρατήρες της Αργολίδας



Δύο κρατήρες που βρίσκονται στην περιοχή της Πέλεης Αργολίδας έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι διχάζονται σχετικά με την προέλευσή τους.

Απολαύστε μία πτήση του Haanity πάνω από τα δύο μυστηριώδη κοιλώματα του εδάφους στη γη της Πελοποννήσου.

Ο δυτικός κρατήρας έχει διάμετρο 215 μέτρα και ο ανατολικός 230 μέτρα. Αυτοί οι γιγάντιοι επιβλητικοί κρατήρες προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Από ψηλά αποτελούν ένα απίστευτο, απόκοσμο, εξωγήινο θέαμα.

Οι γνώμες των επιστημόνων διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δολίνη (κατακρημνισμένη κορυφή σπηλαίου) - σπήλαιο βέβαια δεν βλέπουμε να υπάρχει κοντά και θα πρέπει να ήταν τεράστιο αν υπήρξε- και άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κρατήρα από μετεωρίτη, όπως αυτοί που βρίσκονται στο φεγγάρι.

Η απόλυτη σιωπή που επικρατεί στο εσωτερικό τους σπάει μόνο από τα τιτιβίσματα των πτηνών που βρίσκουν καταφύγιο στην όποια βλάστηση υπάρχει στο εσωτερικό τους.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή


Τασούλας : Ορίστε αντικαταστάτες ή συνεχίζουμε στην επιτροπή χωρίς εσάς



Το δικαίωμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής να λαμβάνει αποφάσεις που εξασφαλίζουν την νομιμότητα της σύνθεσής επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώ παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύννομη και εγγυάται την διαδικασία ώστε να μην ακυρωθεί.

Αναλυτικά η επιστολή Τασούλα έχει ως εξής:

Έλαβα και διάβασα με προσοχή την από 30/10/2019 επιστολή σας με την οποία μου ζητάτε να εφαρμόσω απόφαση της Ολομελείας της Βουλής της Οκτωβρίου 2019 για συγκρότηση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με την οποίαν ορίστηκαν κατά τρόπο δεσμευτικό τα μέλη της. Μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Πολάκης και Τζανακόπουλος», δεδομένου ότι όπως γράφετε, η απόφαση που έλαβε η Επιτροπή για την εξαίρεση μελών της είναι «ευθέως παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη».

Αν εννοείτε την απόφαση της Ολομελείας της Βουλής της 8ης Οκτωβρίου 2019 με την οποία αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την

διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Κ.Δ.Παπαγγελόπουλου, τότε πρόκειται για απόφαση που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη σύσταση-δημιουργία αυτής της Επιτροπής που συμφωνήθηκε στην ίδιο συνεδρίαση να είναι 26μελής.

Τα μέλη της εν λόγω επιτροπής , δηλαδή η σύνθεσή της,ορίστηκαν, όχι από την Ολομέλεια. όπως γράφετε, αλλά από την υπ' αριθμ. πρωτ. 17090,19777/14-10-2019 απόφασή μου, έπειτα από υποδείξεις ονομάτων βουλευτών από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Μάλιστα η απόφαση της Ολομέλειας για 26μελή συγκρότηση δεν ετηρήθη εκ των πραγμάτων χωρίς αυτό να υπονομεύει το κύρος της Επιτροπής, γιατί η

Κοινοβουλευτική ομάδα του Μερα25 επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί.

Η Επιτροπή αυτή ως γνωστόν έχει κατά τον Κανονισμό της Βουλής όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέως Πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική

εξέταση και τα μέλη της αποκτούν την ιδιότητα του Εισαγγελέως- προανακριτικού υπαλλήλου, άρα απολαύουν του συνταγματικού προνομίου της λειτουργικής και

της ανεξαρτησίας ενόψει των νέων καθηκόντων τους

Η Επιτροπή αυτή αν και αποτελείται από βουλευτές δεν λειτουργεί ως πολιτικό σώμα αλλά ως δικαστικό, δηλαδή λειτουργεί ανεξάρτητα. Είναι ένας πολυπρόσωπος Εισαγγελέας που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

Στην αρμοδιότητα του Προέδρου ανήκει, όπως μαρτυρεί και η ακολουθούμενη πρακτική, η απόφαση ως προς τη σύνθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που προβαίνει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στην ευθύνη του Προέδρου της Βουλής ανήκει επομένως, η διασφάλιση του ότι η σύνθεση της Επιτροπής

αντανακλά την εκπροσώπηση σε αυτή όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων κατ'

αναλογία της δύναμής τους (άρθρα 156 παρ. 2 και 31 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής), τα μέλη της οποίας, άλλωστε υπέδειξαν μετά από σχετική πρόσκληση που

απέστειλα, οι αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Ομάδων κατά την αναλογία της δύναμης κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ασκώντας το έργο της η Επιτροπή οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της, διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση, ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειάς της.

Επισημαίνω και πάλι επ' αυτού ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της Επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της όπως και ότι η Επιτροπή εξαιρώντας

δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσής της και όχι της συγκρότησής της. Επομένως. δεν μου είναι κατανοητό κατά τί παραβιάσθηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της Επιτροπής περί εξαίρεσης δύο μελών της

Με καλείτε τέλος βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού της Βουλής να φροντίσω για την κοινοβουλευτική τάξη στο ίδιο ζήτημα.

Σας διαβεβαιώ πως μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης η οποία και θα πρέπει να εξελιχθεί με την συμπαράσταση όλων μας με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία, που σε καμμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στην δική σας συμβολή.



Κωνσταντίνος v. Τασούλας

Πρόεδρος της Βουλή των Ελλήνων