Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Προσφυγικό: Αυτό είναι το σχέδιο της Κομισιόν – Όλες οι αλλαγές

 


Μεγαλύτερη αυστηρότητα όσον αφορά τις επιστροφές παράτυπων μεταναστών, αυξημένοι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα, επιτάχυνση των διαδικασιών: οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν μια μεταρρύθμιση του ασύλου, για την οποία ΜΚΟ την κατηγορούν ότι υποχώρησε στις πιο εχθρικές προς την υποδοχή των μεταναστών χώρες. Η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπεραμύνθηκε μιας «δίκαιης και λογικής» ισορροπίας ανάμεσα στην «ευθύνη και την αλληλεγγύη» μεταξύ των 27. «Πρέπει να βρούμε μακροπρόθεσμες λύσεις για τη μετανάστευση», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας ήταν μια έντονη υπενθύμιση της ανάγκης για δράση.

Πέντε χρόνια μετά την κρίση του 2015, αυτό το νέο «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο» προβλέπει πως οι χώρες της ΕΕ που δεν θέλουν να πάρουν αιτούντες ασύλου σε περίπτωση αύξησης των μεταναστευτικών ροών πρέπει αντίθετα να συμμετάσχουν στις επιστροφές όσων η αίτησή τους για άσυλο απορρίπτεται από τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έφθασαν, προς τις χώρες προέλευσής τους. Ωστόσο το προτεινόμενο αυτό σύμφωνο προτείνει την προστασία από δικαστικές διώξεις των ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες στη θάλασσα.

Αναθεωρεί επίσης την αρχή που συνίσταται στο να ανατίθεται στην πρώτη χώρα εισόδου ενός μετανάστη στην ΕΕ η ευθύνη της επεξεργασίας του αιτήματός του για άσυλο.

Αυτός ο κανονισμός του Δουβλίνου, που είναι αυτή τη στιγμή ο πυλώνας του συστήματος ασύλου στην Ευρώπη, δεν έχει σταματήσει να τροφοδοτεί τις εντάσεις ανάμεσα στους 27, λόγω του βάρους που εναποθέτει στις χώρες που λόγω γεωγραφικής θέσης είναι στην πρώτη γραμμή των αφίξεων, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Στην πρόταση της Επιτροπής, η χώρα που είναι υπεύθυνη για το αίτημα ασύλου θα μπορεί να είναι εκείνη στην οποία ένας μετανάστης έχει αδελφό ή αδελφή, στην οποία έχει εργαστεί ή σπουδάζει. Επίσης η χώρα που έχει χορηγήσει βίζα σε έναν μετανάστη θα είναι εκείνη που θα πρέπει να επιφορτισθεί με την αίτηση ασύλου. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτές οι χώρες πρώτης εισόδου θα παραμείνουν υπεύθυνες για την αίτηση ασύλου.

Προβλέπεται επίσης μια πιο γρήγορη διαδικασία ώστε να απορρίπτονται πιο γρήγορα οι μετανάστες που έχουν λίγες πιθανότητες να λάβουν διεθνή προστασία. Πρόκειται, σύμφωνα με την Επιτροπή, για εκείνους που έρχονται από χώρες που είχαν ένα θετικό ποσοστό απόκρισης σε αιτήματα ασύλου μικρότερο του 20% όπως η Τυνησία ή το Μαρόκο. Για αυτούς, η επεξεργασία του αιτήματος ασύλου γίνεται στα σύνορα και σε ένα διάστημα 12 εβδομάδων.

Αν μία χώρα υπόκειται σε μεταναστευτική «πίεση» και εκτιμά ότι δεν μπορεί πλέον να αναλάβει την ευθύνη μεταναστών, μπορεί να ζητήσει την ενεργοποίηση ενός «υποχρεωτικού μηχανισμού αλληλεγγύης», ο οποίος πρέπει να αποφασιστεί από την Επιτροπή.

Η Επιτροπή εκτιμά τον αριθμό των μεταναστών που θα πρέπει να αναλάβει. Όλα τα κράτη συνεισφέρουν, ανάλογα με το οικονομικό τους βάρος και τον πληθυσμό τους. Όμως μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο, να «γίνουν ανάδοχοι» της επιστροφής στη χώρα του ενός μετανάστη που δεν έχει δικαίωμα να παραμείνει στην ΕΕ ή να βοηθήσουν κυρίως στην κατασκευή κέντρων υποδοχής.

Σε περίπτωση μιας παρόμοιας «κρίσης» με εκείνην του 2015, όταν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη, η επιλογή για μια χώρα περιορίζεται στη ανάληψη της ευθύνης για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων ή την επιστροφή των μεταναστών που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους. Όμως αν μια χώρα της ΕΕ δεν καταφέρει να στείλει μετανάστες στη χώρα προέλευσής τους μέσα σε οκτώ μήνες, οιφείλει να τους υποδεχθεί. Πρόκειται για εναλλακτικές επιλογές που θεωρούνται ανέφικτες για τις μικρές χώρες που δεν διαθέτουν τα μέσα, εκτιμά μια ευρωπαϊκή πηγή.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον υπενθυμίζει πως η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από το 2015, με τον αριθμό των αφίξεων παράτυπων μεταναστών στην ΕΕ να έχει πέσει το 2019 στις 140.000. Και αν το 2015, το 90% των μεταναστών απέκτησαν το καθεστώς του πρόσφυγα, σήμερα τα δύο τρία δεν έχουν δικαίωμα σε διεθνή προστασία, εκτιμά, κάτι που μειώνει τον αριθμό των ενδεχόμενων μετεγκαταστάσεων.

Προκειμένου να αυξηθούν οι επιστροφές προς τις χώρες προέλευσης, η Επιτροπή θα ορίσει έναν συντονιστή, που θα στηρίζεται σε ένα δίκτυο «ειδικών» στα κράτη-μέλη. Και θα «εντατικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις» με τις χώρες προέλευσης.

Η ΕΕ έχει υπογράψει 24 συμφωνίες επανεισδοχής με τρίτες χώρες, αλλά «δεν λειτουργούν όλες» σχολιάζει η Ίλβα Γιόχανσον. Ένα μέσο πίεσης θα είναι η δημοσίευση ετήσιων εκθέσεων που αποτιμούν την ικανότητα της μιας ή της άλλης χώρας να πάρει πίσω τους πολίτες της και που θα έχει συνέπειες στη χορήγηση βίζας στους πολίτες τους.

Η ΕΕ έχει στόχο να υπάρξει «αυξημένη αποτελεσματικότητα στις επιστροφές» παράτυπων μεταναστών προς τις χώρες προέλευσής τους, εκτίμησε σήμερα η Ίλβα Γιόχανσον κατά την παρουσίαση της μεταρρύθμισης του ασύλου στην Ένωση. 

«Πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στις επιστροφές (…) Υπάρχει στο πακέτο μας σήμερα ένας αριθμός πρωτοβουλιών προκειμένου να φθάσουμε σε μια αυξημένη ικανότητα επιστροφών (…) Ένα κρίσιμο σημείο είναι να έχουμε καλές συμφωνίες επανεισδοχής (των μεταναστών αυτών) στις τρίτες χώρες, και αυτό θα είναι προτεραιότητα», επέμεινε.

Η ΜΚΟ Oxfam κατηγόρησε την Επιτροπή ότι «υποκύπτει στις αντιμεταναστευτικές κυβερνήσεις». Για τον ειδικό στο μεταναστευτικό Ιβ Πασκουό, η Επιτροπή «αναδιευθετεί ένα σύνολο χωρίς πραγματικό σχέδιο, χωρίς δομή, χωρίς σκελετό».

«Είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στη μικροψυχία και την ξενοφοβία» γράφει στο Twitter ο Βέλγος ερευνητής Φρανουά Γκεμέν, λέγοντας πως πρόκειται για «τις ίδιες συνταγές που αποτυγχάνουν εδώ και 20 χρόνια, και την ίδια λογική της Ευρώπης φρούριο». 


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Σοκαριστικό έγκλημα στα Μπολσόι: Μπαλαρίνα δολοφονήθηκε, διαμελίστηκε και «εξαφανίστηκε» με οξύ

 


Την σκότωσε, την τεμάχισε και έλιωσε τα κομμάτια της σε θειικό οξύ, κι όλα αυτά ο άνδρας που την εκβίαζε κρατώντας γυμνές φωτογραφίες της.

Αυτός είναι μάλλον ο τραγικός επίλογος της ζωής της 25χρονης (το 2014) μπαλαρίνας των Μπολσόι, Olga Demina, όπως πιστεύει η αστυνομία.

Οι Ρώσοι αστυνομικοί βρήκαν νέα στοιχεία για τη μυστηριώδη εξαφάνισή της πριν από 6 χρόνια. Πίστευαν πάντα πως τη δολοφόνησε ο εκβιαστής της, ένας άντρας που είχε «σεξουαλικές» φωτογραφίες της, όπως λένε.



Ο 40χρονος Malkhaz Dzhavoev, που εμφανιζόταν άλλοτε ως ατζέντης και άλλοτε ως εραστής της, ήταν από την αρχή ο Νο 1 ύποπτος στην υπόθεση.

Τον έπιασαν τελικά το 2017, έπειτα από ένταλμα της Interpol, και εκδόθηκε στη Μόσχα από τη Γερμανία που είχε καταφύγει, παριστάνοντας τον Κούρδο πρόσφυγα.

Προσφάτως μάλιστα μπήκε στη φυλακή για άλλη υπόθεση, μια απάτη με ένα σπίτι που ανήκε στον πραγματικό σύντροφο της μπαλαρίνας. Και παραμένει φυσικά ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση της δολοφονίας της.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στην «Komsomolskaya Pravda» ότι στον Dzhavoev «ξέφυγε» πως η σορός της Olga «διαμελίστηκε και λιώθηκε σε οξύ». Ό,τι απέμεινε από το πτώμα της, ρίχτηκε σε ένα πηγάδι κοντά σε μια λίμνη. Όπου και έχουν στραφεί πλέον οι έρευνες.

Είναι επίσης γνωστό πως πριν ακριβώς από την εξαφάνισή της, ο Dzhavoev την είχε πάει σε ένα νυχτερινό κέντρο της Μόσχας και την ανάγκασε να χορέψει για μια παρέα επιχειρηματιών. Και είναι επίσης γνωστό πως ο Dzhavoev και ο πατέρας του προμηθεύτηκαν θειικό οξύ τις μέρες που πιστεύεται πως έγινε το έγκλημα.

Πέρυσι είχε βρεθεί μάλιστα ένα κρανίο κοντά στο σημείο που θεωρείται πως σκότωσε ο Dzhavoev την Demina στις 20 Αυγούστου 2014, αποδείχτηκε ωστόσο άσχετο με την υπόθεση. Η μητέρα της τραγικής κοπέλας δήλωσε πως η αστυνομία επικοινώνησε μαζί της για να της πει τα μακάβρια νέα…


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Προβάδισμα 19,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 



Προβάδισμα της τάξεως των 19,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 21 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 39,5% έναντι 20%, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7,5%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜεΡΑ25 3,0%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 7,9%, ενώ στο 12% είναι οι αναποφάσιστοι και στο 1% το Άκυρο/Λευκό.

Στην αξιολόγηση των υπουργών, πρώτος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό 14% και ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας (11%), οι κ.κ. Κικίλιας και Θεοδωρικάκος 7%, Παναγιωτόπουλος, Βορίδης και Πιερρακάκης με ποσοστό 6%, ο κ. Θεοχάρης 5%, με τελευταίους την κ. Κεραμέως (3%) και τον κ. Βρούτση (2%).

Στα άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης, 6 στους 10 Έλληνες (59% των ερωτηθέντων) δηλώνουν ότι προτιμούν να αυξηθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παρά να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους (32%).

Ικανοποιημένο εμφανίζεται και το 59% των πολιτών σε σχέση με τις ενέργειες της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, με το 41% να δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο.

Να «απαντήσουμε στρατιωτικά» στην Τουρκία εάν συνεχίσει τις προκλήσεις επιλέγει το 36% των πολιτών έναντι 63% που προκρίνει την διπλωματική οδό.

Τέλος, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η πλειοψηφία των πολιτών (72%) προτιμά δομές κλειστού τύπου.



Μητσοτάκης: «Η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί θετικό βήμα επαναπροσέγγισης»

 



«Η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί θετικό βήμα επαναπροσέγγισης», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κορυφής του ΕΛΚ.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου», προσθέτοντας πως «είναι αναγκαίος ο επιμερισμός της ευθύνης με τρόπο δίκαιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δεχθεί οικογένειες προσφύγων από τη Μόρια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μακρά συνομιλία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, την οποία ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.



Εύσημα για τις μεταρρυθμίσεις, μεγάλη αβεβαιότητα λόγω πανδημίας και ύφεση 9% φέτος

 


Εύσημα για την πρόοδο σε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, αλλά και καταγραφή των πεδίων στα οποία υπάρχουν καθυστερήσεις οι οποίες όμως εν μέρει δικαιολογούνται λόγω της πανδημίας περιλαμβάνει η 7η έκθεση για την αξιολόγηση της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που ανακοινώθηκε σήμερα από την Κομισιόν.

Υπολογίζει αναλυτικά τα μέτρα στήριξης, αλλά και αναφέρει ότι η χώρα θα ανακάμψει το 2022 στα προ κρίσης επίπεδα.

Γίνεται αναλυτική αναφορά στο πλήγμα της πανδημίας με την εκτίμηση ότι η πλήρης ανάκαμψη στα επίπεδα του 2019 θα γίνει το 2022. Εκτιμάται πτώση ΑΕΠ κατά 9% φέτος και 6% ανάκαμψη το 2021.

Συνολικά η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι παρά τη δυσχερή συγκυρία που προκάλεσε η πανδημία, η οποία αναπόφευκτα προκάλεσε καθυστερήσεις στην εφαρμογή μιας σειράς δράσεων, "η Ελλάδα προχώρησε με την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών της δεσμεύσεων".

Αναλυτικά, στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση έως σήμερα κατάφερε να διαχειριστεί και να συγκρατήσει την έκταση της Υγειονομικής κρίσης, ενώ κινητοποίησε ένα μεγάλο ύψος μέτρων ούτως ώστε να συγκρατήσει τις κοινωνικοοικονομικές της επιπτώσεις. Ωστόσο επισημαίνεται ότι η Πανδημία αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά  την οικονομία.

Αποδίδει εύσημα στην κυβέρνηση καθώς παρά την υγειονομική κρίση κατάφερε να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα στο πεδίο του Πτωχευτικού δικαίου. Γίνεται λόγος και για καλή πρόοδο στο πεδίο της επενδυτικής αδειοδότησης, της ενεργειακής πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης. Γίνεται λόγος και για επιπλέον μεταρρυθμιστικά βήματα σε τομείς που δεν συνδέονται με την εποπτεία.

Ωστόσο, αναφέρεται ότι παρά τη καλή πρόοδο ένας αριθμός από πεδία πολιτικής έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την Πανδημία. Γίνεται λόγος και για προηγούμενες καθυστερήσεις. Αναφέρονται ως παραδείγματα οι διαδικασίες στα δικαστήρια, η εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους προς ιδιώτες, ο  τομέας της υγείας, του Κτηματολογίου αλλά και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Τα μέτρα στήριξης

Τα μέτρα στήριξης υπολογίζονται σε 3,1 δισ. ευρώ (1,9% του ΑΕΠ) στο πεδίο της μείωσης των φορολογικών βαρών, σε 4,1 δις ευρώ (2,4% του ΑΕΠ) από την πλευρά των δαπανών και σε αύξηση ρευστότητας κατά 5,9 δισ. ευρώ (3,5% του ΑΕΠ).

Εκτιμάται ότι  η εξέλιξη της πανδημίας και κατά συνέπεια του οικονομικού της αντίκτυπου παραμένει εξαιρετικά και πρωτόγνωρα υψηλή και αυτό συνεπάγεται ασάφεια και για τα μελλοντικά μέτρα τα οποία ίσως να είναι αναγκαία και να συγκρατηθεί η Πανδημία. Γίνεται επίσης λόγος για τη στήριξη που θα παράσχει το σχέδιο ανάκαμψης.


Της Δήμητρας Καδδά

Πηγή : capital.gr



ΜΚΟ κατέλαβε τον Άγιο Γεώργιο στη Μόρια, στήνοντας καταυλισμό μέσα στο ναό και το κατέστρεψαν

 


Την απόλυτη καταστροφή άφησαν πίσω τους οι μετανάστες, οι οποίοι διέμειναν προσωρινά στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργιου στη Μόρια, μετά τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών, πριν από δύο εβδομάδες.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, οι μετανάστες είχαν κατασκηνώσει κανονικά, μέσα και έξω από τον ιερό ναό. Οι αλλοδαποί έφτασαν στο σημείο να σκίσουν πολλές εικόνες και να γεμίσουν με σκουπίδια το σημείο. Άδεια μπουκάλια νερού και κάποια στρώματα έχουν μείνει εκεί εκτεθειμένα. Οι αλλοδαποί άφησαν πίσω τους σεντόνια και πολλές σακούλες με σκουπίδια. Τα αντίσκηνά τους παρέμειναν κρεμασμένα για αρκετες ήμερες στο σημείο. Οι μετανάστες αποχώρησαν, καθώς μπήκαν τελικά στη νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

«Ο Άγιος Γεώργιος Μόριας ή τουλάχιστον ό,τι απέμεινε από αυτόν. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολύς κόπος για να καταφέρει το χωριό να ξεπεράσει την καταστροφή αυτή» είπε στο protothema.gr κάτοικος της Μοριας.

«Άγνωστη ΜΚΟ κατέλαβε τον Άγιο Γεώργιο στη Μόρια, στήνοντας καταυλισμό μέσα και έξω από το ναό. Τριγύρω υπάρχει άπλετος χώρος και πολλά κτίσματα» είπε ο ίδιος κάτοικος. Αντίστοιχες καταστροφές είχαν γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο στον ίδιο ιερό ναό, έπειτα από εξέγερση μεταναστών στο ΚΥΤ της Μόριας.

Δείτε τις φωτογραφίες από την κατάληψη των μεταναστών στην Άγιο Γεώργιο και τα όσα άφησαν πίσω τους:






Μίλτος Σακελάρης

protothema.gr




Αντί να ζητήσει συγνώμη η Τζάκρη για την αθλιότητα, προκαλεί περισσότερο με τις εξηγήσεις της

 



Αμετανόητη και προκλητική η Θεοδώρα Τζάκρη μετά την ξεφτίλα της ακόμα δεν έχει ζητήσει συγνώμη.

Το απόγευμα της Τρίτης, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, η Τζάκρη κλήθηκε από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, να δώσει εξηγήσεις.

Η κ. Τζάκρη επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύτηκαν στην αρχή και μετά είπε ότι ήταν ειρωνικές, ίσως γιατί δεν είχε αποφασίσει πώς θα καλύψει την αθλιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα συζητηθεί για το αν η βουλευτής του μπορεί να παραμείνει στη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα παραμείνει γιατί είναι ακατάλληλη

Η Τζάκρη χωρίς ίχνος ντροπής χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «απάτριδα» και «διεθνιστή», προκαλώντας την έντονη αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούσαν ούτε οι ίδιοι να αντέξουν τους χαρακτηρισμούς της προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού της χώρας.

Στη δήλωση της για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, η Τζάκρη υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις της και πως οι αναφορές της ήταν ειρωνικές.

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό. Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η Θ. Τζάκρη, η οποία δείχνει αμετανόητη, μετά την ξεφτίλα με τις απαράδεκτες δηλώσεις που αφορούν εθνικά θέματα.



Συνεχίζεται το καραγκιοζιλίκι με τις καταλήψεις! Τώρα διαμαρτύρονται και για τα Rafale

 


Είναι σίγουρο ότι τους μαθητές υποκινούν ακροαριστερά στοιχεία, νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστές ανεύθυνοι καθηγητές και εγκληματικά ανεύθυνοι γονείς κατά της μάσκας.

Στις σήμερα θα κάνουν και συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Περίπου 200 σχολεία παραμένουν κλειστά από καταλήψεις και αρνητών της μάσκας που για τα προσχήματα ώστε να μην κατηγορηθούν για τελείως γελοίοι, έχουν προσθέσει και μερικά αιτήματα ακόμα, όπως δήθεν η κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, η δημιουργία μικρότερων τμημάτων και η καθαριότητα στα σχολεία. 

Για σήμερα Πέμπτη η ελεγχόμενη και πονηρά υποκινούμενη συντονιστική επιτροπή των μαθητών έχει εξαγγείλει πορεία για τις 10 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας με αιτήματα που αφορούν στη μη χρήση μάσκας αλλά και προσλήψεις καθηγητών, και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και διαβάστε να δείτε την κατάντια τους για τα Rafale.

Το άθλιο κείμενο πρόσκληση για το σημερινό συλλαλητήριο αναφέρει: «Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Εννοείται ότι μετά από την κατάντια και επειδή διογκώνεται το καραγκιοζιλίκι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για να σταματήσει η κατρακύλα στα σχολεία και καλό θα ήταν να συλληφθούν και οι υπεύθυνοι υποκινητές.