Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός που προέβη σε ασελγείς πράξεις δίπλα σε σχολείο



Συνελήφθη την Τετάρτη 21-3-2018 , στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος 30χρονος, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης  20-3-2018, ευρισκόμενος εντός του αυτοκινήτου του, πλησίον Σχολικού Συγκροτήματος στις Αχαρνές, προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Θυματοποίηση δίχως τέλος



Τιμωρητικό, αν όχι εξευτελιστικό, παραμένει εν έτει 2018 το σύστημα αντιμετώπισης των παιδιών – θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα. Οσα παιδιά βρίσκουν το θάρρος να προβούν σε καταγγελίες, αντιμετωπίζονται με τρόπο που να το μετανιώνουν, στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, επιστρέφουν στην «οικογενειακή εστία» ή παραπέμπονται σε ιδρύματα, όπου οι κίνδυνοι να βιώσουν αντίστοιχες τραυματικές εμπειρίες είναι ιδιαίτερα αυξημένοι.

Την κατάσταση χαρτογραφεί ο δρ Γιώργος Νικολαΐδης, με αφορμή την πρόσφατη τιμητική εκλογή του ως προέδρου στην Επιτροπή Lanzarote του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αποτελεί επιτελικό όργανο για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική θυματοποίηση και εκμετάλλευση. Ο ίδιος είναι ψυχίατρος, διευθυντής της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Ημέρας που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για ανήλικους - θύματα κάθε μορφής βίας. Ακόμη έχει διατελέσει εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας τα τελευταία 10 χρόνια στην Επιτροπή Lanzarote, στην οποία συμμετέχουν, με έναν εκπρόσωπο, 42 χώρες που έχουν κυρώσει τη σχετική συνθήκη. Οχι χωρίς εμφανή πικρία, ο δρ Νικολαΐδης παραδέχεται ότι «η Ελλάδα έχει κακό ιστορικό στην παιδική προστασία». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Συνθήκη του Lanzarote αρθρώνεται σε τρεις άξονες: την πρόληψη θυματοποίησης των παιδιών. Τη δίωξη των δραστών. Την παροχή υπηρεσιών προστασίας στα θύματα. Ωστόσο, στη χώρα μας, στη διάρκεια διερεύνησης της καταγγελίας του, το παιδί-θύμα σεξουαλικής κακοποίησης θα κληθεί να καταθέσει την τραυματική του εμπειρία, κατά μέσον όρο, 14 φορές! Προσωπικά, έχω δει και περιπτώσεις που φτάνουν τις 28 φορές! Επίσης τραγικό, παιδί που αποκαλύπτει το 2002 όσα του συμβαίνουν, να βλέπει τη δικαστική του περιπέτεια να τελειώνει το 2013! Ή θύμα που βρίσκει το θάρρος να καταγγείλει τη σεξουαλική του κακοποίηση όταν ενηλικιώνεται, να καλείται για ιατροδικαστική εξέταση 4 ή 5 χρόνια αργότερα!».

Διαφορετικές διαδικασίες

Η «οδύσσεια» ενός παιδιού-θύματος δεν έχει τελειωμό. Για την καταγγελία μπορεί να στραφεί «στην αστυνομία, στην εισαγγελία, σε μια κοινωνική υπηρεσία ή σε μια υπηρεσία υγείας ή ψυχικής υγείας, στο σχολείο, σε ΜΚΟ, στο Χαμόγελο του Παιδιού... Υπάρχει ένας διάχυτος κατακερματισμός σχετικά με το πού θα απευθυνθεί. Και σε καθεμιά από αυτές τις περιπτώσεις ακολουθούνται διαφορετικές διαδικασίες», αποτυπώνει το αλαλούμ ο δρ Νικολαΐδης. «Αλλά και η αξιολόγηση του κινδύνου που διατρέχει στο σπίτι είναι αμιγώς υποκειμενική, αφού δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια, που να κατευθύνουν τους επαγγελματίες». Οταν δε αποφασίζεται η απομάκρυνση του θύματος από τη βιολογική του οικογένεια, «το ελληνικό σύστημα παραμένει ιδρυματικό», θα πει ο δρ Νικολαΐδης. «Κάθε φορά που αποφασίζετε να τοποθετήσετε ένα παιδί σε ίδρυμα, λάβετε υπόψη ότι, σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές της UNICEF, ένα στα τρία θα κακοποιηθεί σεξουαλικά από τα άλλα παιδιά –εκτός της πιθανής του κακοποίησης από το προσωπικό– ενώ γύρω στο 85% θα κακοποιηθεί σωματικά», λέω στους εισαγγελείς». Αλλά και ο θεσμός της αναδοχής, εξίσου ανεπαρκής: «Αρμοδιότητα για τοποθέτηση ανήλικου θύματος σε ανάδοχη οικογένεια έχει λιγότερο από το 5% των κοινωνικών λειτουργών. Παράδειγμα: Μόνο μία κοινωνική λειτουργός στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δικαιούται να βρει ποιος ενδιαφέρεται να αναλάβει ένα παιδί, να τον εκπαιδεύσει, να του αναθέσει παιδί μετά τη διαπίστωση ότι ταιριάζει με το προφίλ του και να τον εποπτεύει. Από το Ξηρόμερο μέχρι τη Ζαχάρω. Μία σε ένα πληθυσμό 800.000 κατοίκων!».

Τελικά, υπάρχει ελπίδα; «Αν και είναι θετικό ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες, απουσιάζει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Παιδί, μία συντονισμένη βούληση από την πλευρά της πολιτείας. Θέλουμε το κράτος όχι μόνο σε ρόλο συμμάχου αλλά και συντονιστή», καταλήγει ο δρ Νικολαΐδης.

Πώς να διακρίνει ο ειδικός εάν το παιδί διατρέχει κίνδυνο

«Στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού έχουμε ολοκληρώσει πρωτόκολλο με τα αντικειμενικά κριτήρια για το αν ένα παιδί που καταγγέλλει, διατρέχει κίνδυνο», εξηγεί ο δρ Νικολαΐδης. «Δημιουργήσαμε ένα καταγραφικό σύστημα για τις καταγγελίες, εκπαιδεύσαμε 400 επαγγελματίες, που σχετίζονται με την παιδική προστασία και στις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας. Τελείωσαν τα χρήματα από την Κομισιόν, το software είναι έτοιμο, δεν ασχολείται κανείς».

Ποιες θα ήταν ρεαλιστικές, ταχείες και χαμηλού κόστους αλλαγές; «Η ρύθμιση της δικανικής εξέτασης των παιδιών-θυμάτων μέσω μίας ενιαίας προτυποποιημένης εξέτασής τους αλλά και η επίσπευση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης. Η ταυτόχρονη πυροδότηση του αστικού και ποινικού δικαίου. Η άμεση αξιοποίηση των υφιστάμενων καταγραφικών μητρώων. Η επέκταση της αναδοχής».

Πόσο εκτεταμένο είναι το πρόβλημα; «Στο πλαίσιο προγράμματος πρόληψης της παιδικής κακοποίησης, που συντονίζαμε ως Ινστιτούτο στο πρόσφατο παρελθόν σε εννέα βαλκανικές χώρες, 15.000 παιδιά, ηλικίας 11, 13 και 16 χρόνων, απάντησαν σε ανώνυμα ερωτηματολόγια. Βάσει αυτών, 7,6% των παιδιών ανέφεραν μία τουλάχιστον εμπειρία σεξουαλικής θυματοποίησης που εμπεριείχε σωματική επαφή στη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, εκ των οποίων το 4,5% κατά το τελευταίο έτος πριν από τη διεξαγωγή της έρευνας. Αυτό σημαίνει ένα στα 20 παιδιά. Στατιστικά, ένα παιδί σε κάθε τάξη είναι θύμα. Περίπου το 3% των ερωτηθέντων ανέφερε μία εμπειρία απόπειρας βιασμού. Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της έρευνας, απευθυνθήκαμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Τα περιστατικά που γνώριζαν αντιστοιχούσαν στο 0,07% εκείνων που είχαν τελεστεί στην περιοχή. Τεράστια η απόσταση ανάμεσα σε ό,τι φτάνει στις υπηρεσίες και στο τι συμβαίνει στην κοινωνία». Οσο για το προφίλ του δράστη; «Συνήθως ανήκει στον κύκλο εμπιστοσύνης του θύματος. Η σεξουαλική βία απαντάται το ίδιο, ανεξαρτήτως εισοδήματος ή κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Ο δράστης είναι κοινωνικά ενταγμένος, οικονομικά αποκατεστημένος – έχω ακούσει σε δικαστήριο από την υπεράσπιση του δράστη: “Μα…έχει master!”».


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Οι υπουργοί Τσιρώνης και Αποστόλου έχουν συναίσθηση της βλακείας τους με το νομοσχέδιο για τα ζώα;



Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου παρουσίασαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης. 

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλλει:   Κλήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ Ε. Αποστόλου η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη και της παραδόθηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.   

Ο Υπουργός δήλωσε ότι κατά την μακρά περίοδο της διαβούλευσης , η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του μπορεί να κρατήσει έως και 3 μήνες , είναι πρόθυμος να συζητήσει εξ αρχής με τις φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας τις προτάσεις τους, οι οποίες λόγω των πρωτοφανών και απαράδεκτων χειρισμών του αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου, δεν κατατέθηκαν ποτέ.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επεσήμανε στον κ. Αποστόλου την δική του μεγάλη ευθύνη γιατί όλο αυτό το διάστημα της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου και παρά το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας αλλά και την μη συμμετοχή στον υποτιθέμενο διάλογο τόσο της Κ.Ε.Δ.Ε. όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας , ουδόλως παρενέβη.   

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουμε , αποδομώντας το νομοσχέδιο σημείο προς σημείο , τι σημαίνει αυτό στην πράξη τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για την κοινωνία αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα κληθεί να το υλοποιήσει αν , ό μη γένοιτο, γίνει νόμος.   

Σε γενικές γραμμές όμως θα επισημάνουμε: 
  
1. ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για μαζικές ευθανασίες αφού η ασφαλιστική δικλείδα των φιλοζωικών σωματείων στις 5μελείς επιτροπές για το θέμα αυτό παύει να υπάρχει   

2. ότι μέσα από αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις καταργείται η εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών σωματείων, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αδέσποτα η χώρα ενώ αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι καταργείται η υιοθεσία νεαρών ζώων μέχρι και 6 μηνών.   

3. ότι καταργείται στην ουσία η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από χιλιάδες φιλόζωους πολίτες χωρών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης , στην οποία σημειωτέον και ανήκουμε   

4. ότι χιλιάδες έλληνες πολίτες θα κληθούν μέσα από τους περιορισμούς του αριθμού των ζώων στις κατοικίες και τα διαμερίσματα να πετάξουν τα ζώα τους διαφορετικά θα υποστούν τα εξοντωτικά πρόστιμα, που προβλέπονται στο νομοσχέδιο έκτρωμα  

 5. ότι εισάγεται και πάλι ο εφιάλτης της επονείδιστης τροπολογίας για την εξορία των αδέσποτων στα όρη και τα βουνά   

6. ότι οι κτηνίατροι καλούνται να μην εξετάζουν ζώα άρρωστα, τραυματισμένα, δηλητηριασμένα κλπ, αν δεν έχουν σήμανση   

7. ότι ο πνιγμός, η σύνθλιψη, η δηλητηρίαση, το κρέμασμα κλπ των ζώων δεν υπάγονται στην πρωτοεισαγόμενη έννοια της μη σύννομης θανάτωσης και έχουν μικρότερες ποινές φυλάκισης κοκ .   
Πρόκειται για ένα σοκαριστικό σχέδιο νόμου, που οι ελάχιστες θετικές διατάξεις  δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόσχημα και εφαλτήριο για να γίνει αυτό νόμος .   

Και δεν θα γίνει.   

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης, αποσιωπώντας τα όσα τραγικά για τα ζώα και την κοινωνία αποπειράται να θεσπίσει  προσπάθησε να εντυπωσιάσει αλληλοαναιρούμενος πολλές φορές  τους δημοσιογράφους   

Οι επόμενες μέρες και μήνες θα καταδείξουν την κενότητα και την κυνικότητα του νομοσχεδίου του.   Καλούμε την φιλοζωική κοινότητα της χώρας, τους φορείς της κοινωνίας, τις δομές της πολιτείας και τους χιλιάδες πολίτες που ασχολούνται με την προστασία των ζώων να αντισταθούν με κάθε τρόπο και να βάλουν ένα τέρμα στον κατήφορο του κ. Τσιρώνη αλλά και της Κυβέρνησης  που μέχρι τώρα καλύπτει την επικινδυνότητα του Υπουργού του. 




Γκιουλενιστές σχεδίαζαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα – Τους εντόπισαν οι υπηρεσίες ασφαλείας



Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας απέτρεψαν μυστικό σχέδιο για την εγκατάσταση Τούρκων Γκιουλενιστών στη χωρα μας.

Σύμφωνα με αυτό οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν σχεδίαζαν να δημιουργήσουν υποδομές σε ελληνικό έδαφος για τη φιλοξενία μελών του κινήματος που διαφεύγουν από την Τουρκία.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, τρεις τουρκικής καταγωγής Αμερικανοί υπήκοοι, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου επιχείρησαν να μπουν στη χώρα αλλά εμποδίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξή τους στην Αθήνα με εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ. Για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν τους επετράπη η είσοδος στη χώρα και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λόγω της ιδιαιτερότητάς της, την υπόθεση ανέλαβε να διαχειριστεί υπό άκρα μυστικότητα, μια μικρή ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων.

Οι τρεις ύποπτοι που εμφανίζονταν ως στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επενδυτές στον τομέα του real estate έφτασαν στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας. Ενδιαφέρονταν να αγοράσουν ακίνητα είτε για να παρέχουν φιλοξενία σε μετανάστες είτε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου και είχαν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές ωστόσο, οι πραγματικές προθέσεις τους ήταν να δημιουργήσουν, κυρίως στην Αττική, υποδομές για τη στέγαση Τούρκων οπαδών του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, που βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Οι κεντρικές υπηρεσίες Ασφαλείας ενημέρωσαν για την επικείμενη άφιξη των τριών τουρκικής καταγωγής Αμερικάνων τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών. Ετσι, κατά την άφιξή τους στο «Ελ. Βενιζέλος» τους υποδέχτηκαν αστυνομικοί, που τους υπέβαλαν σε άτυπη ανάκριση.

Οι τρεις άνδρες παραδέχτηκαν ότι είναι γκιουλενιστές και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας. Υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και την Τρίτη, επιβιβάστηκαν σε προγραμματισμένη πτήση της εταιρείας Emirates και προορισμό τη Νέα Υόρκη. Διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση είχαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τρεις στους 10 έλληνες τρώνε ξύλο από τη γυναίκα τους: τι λέει έρευνα



Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα πανευρωπαϊκής έρευνας που εμφανίζει τρεις στους δέκα άντρες στην Ελλάδα να κακοποιούνται σωματικά από τη γυναίκα τους.

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα πανευρωπαϊκής έρευνας που εμφανίζει τρεις στους δέκα άντρες στην Ελλάδα να κακοποιούνται σωματικά από τη γυναίκα τους ,ενώ επτά στους δέκα πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας. 

Οι Έλληνες άνδρες πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας σε ποσοστό 72%, ενώ έχουν υποστεί σωματική βία σε ποσοστό 31,7%. 

Πρόκειται για ελαφριάς μορφής σωματική βία, δηλαδή η γυναίκα τραβάει απότομα τον άνδρα, τον σπρώχνει, του πετάει αντικείμενα, τον χαστουκίζει και όλα αυτά συνδέονται με την οικονομική κρίση και την αποδόμηση των ανδρών. 

Τα στοιχεία γνωστοποίησε η συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Φρόσω Φωτεινάκη, στο «Πρακτορείο FM». 

Η κ. Φωτεινάκη από το κλινικό της έργο την τελευταία εξαετία, διαπιστώνει περισσότερο μορφές ψυχολογικής ή οικονομικής βίας, γιατί όπως λέει, σπάνια ένα ζευγάρι φέρνει στο γραφείο το θέμα της σωματικής βίας και δυστυχώς είναι κάτι που συνήθως καλύπτεται πίσω από κλειστές πόρτες. 

Ερ.: Τι στοιχεία έχετε για την ενδοοικογενειακή βία, στην ελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια; 

Απ.: Η ενδοοικογενειακή βία με την οικονομική κρίση, έχει αυξηθεί τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα. Όσον αφορά τη βία την οποία υφίσταται η γυναίκα, η πιο πρόσφατη έρευνα που έχουμε στα χέρια μας είναι του 2013 από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, η οποία μας δείχνει ότι τα κρούσματα βίας, σωματικής, λεκτικής ή σεξουαλικής έχουν αυξηθεί κατά 47% μέσα στην οικονομική κρίση, με μία στις τρεις γυναίκες πια, να έχει πέσει θύμα σωματικής βίας. Τώρα όσον αφορά τον άνδρα -γιατί πλέον και ο άντρας λαμβάνει βία- κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης έχουμε στοιχεία, μέσα από μία ευρωπαϊκή μελέτη, της οργάνωσης Domestic Violence in Europe, η οποία έγινε σε Ελλάδα, Βρετανία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Σουηδία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ισπανία. Βλέπουμε λοιπόν από τη μελέτη ότι οι Έλληνες άνδρες πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας σε ποσοστό 72%, ενώ έχουν υποστεί σωματική βία σε ποσοστό 31,7%. Στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ισπανία, εντοπίστηκαν μάλιστα τα συχνότερα κρούσματα ψυχολογικής βίας στον άνδρα, ενώ όσον αφορά τη σωματική βία η Ελλάδα έρχεται πρώτη με το 31,7% και ακολουθεί η Αγγλία με 15,1% και το Βέλγιο με 14,2%. Τα στοιχεία της μελέτης ουσιαστικά σταματούν το 2010, ωστόσο οι εκτιμήσεις των ειδικών, είναι ότι αυτά τα ποσοστά έχουν αυξηθεί, αλλά δεν έχουμε νεότερες καταγραφές. 

Και τονίζω το μεγάλο ποσοστό της ψυχολογικής βίας, αλλά και της σωματικής βίας -γιατί πραγματικά ο άνδρας λαμβάνει και σωματική βία μέσα στο σπίτι του και μάλιστα μία μορφή βίας που σπάνια θα παραδεχτεί γιατί αισθάνεται ότι απειλείται ακόμα περισσότερο η εικόνα του, αν βγει προς τα έξω και αποκαλύψει κάτι τέτοιο. 

Ερ.: Δηλαδή τρεις στους δέκα Έλληνες τρώνε ξύλο; 

Απ.: Ακριβώς. Και μάλιστα μιλάμε για ελαφριάς μορφής σωματική βία, δηλαδή η γυναίκα τραβάει απότομα τον άνδρα, τον σπρώχνει, του πετάει αντικείμενα, τον χαστουκίζει. Αυτές είναι οι μορφές σωματικής βίας που παρατηρούμε όλο και πιο συχνά πια, από τη γυναίκα προς τον άνδρα. 

Ερ.: Και ο λόγος είναι ότι πια ο άνδρας «δεν τα φέρνει»; 

Απ.: Ο λόγος είναι ότι ο άνδρας αποδομείται όλο και περισσότερο ως προς το ρόλο του, ως προς την εικόνα του, η γυναίκα αγανακτεί πολύ συχνά, γιατί έχει μείνει μόνη σε όλο αυτό και φυσικά αυτές οι καταστάσεις αφορούν σχέσεις που ούτως ή άλλως δεν είχαν γερά θεμέλια επικοινωνίας και κατανόησης. 

Ερ.: Εσείς από το κλινικό σας έργο τι παρατηρείτε από το 2010 και εντεύθεν; 

Απ.: Αυτό που βλέπω εγώ είναι πιο πολύ οι μορφές ψυχολογικής ή οικονομικής βίας. Σπάνια θα δούμε ένα ζευγάρι να φέρνει το θέμα της σωματικής βίας στο γραφείο, δυστυχώς. Δεν μιλάνε, για αυτό. Είναι σκοτεινοί αριθμοί. Βλέπω ότι η οικονομική κρίση έχει φέρει μία κρίση ρόλων, κρίση ταυτότητας στο ζευγάρι, αλλά και ένα θυμό, μία επιθετικότητα, μέσα στις σχέσεις και φαίνεται πως το χρόνιο πλέον άγχος, έξι χρόνια μετά, έχει εξαντλήσει το άτομο, έχει εξαντλήσει τον αυτοέλεγχο, έχει καταργήσει το διάλογο και βέβαια η επιθετικότητα είναι το μέσο επιβολής πια στα ζευγάρια. 

Ερ.: Η οικονομική βία πώς σχηματοποιείται και πιο πολύ από ποιον ασκείται: από τον άνδρα προς τη γυναίκα ή από τη γυναίκα προς τον άνδρα; 

Απ.: Περισσότερο παρατηρούμε κρούσματα οικονομικής βίας, οικονομικού ελέγχου από τον άντρα προς τη γυναίκα. Και να σας πω με ποιον τρόπο σχηματοποιείται: Όταν ο σύντροφος απαιτεί τον απόλυτο έλεγχο, των εσόδων και των εξόδων της γυναίκας, για παράδειγμα και της αφαιρεί το δικαίωμα να διαχειρίζεται μόνη το μισθό ή το μερίδιο που της αναλογεί από τα έσοδα του σπιτιού, κάνοντάς την να χάνει κάθε αυτονομία. Βλέπουμε λοιπόν πολλά κρούσματα οικονομικού ελέγχου από τον άνδρα προς τη γυναίκα, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, όπου η γυναίκα μπορεί να έχει τα ηνία του οικονομικού ελέγχου, όταν ο άνδρας μένει άνεργος, δεν παρατηρούμε τη γυναίκα να ασκεί στον άνδρα οικονομική βία σε τέτοιο βαθμό. Ίσως γιατί η γυναίκα έχει μάθει να μοιράζεται ούτως ή άλλως ή και να παραχωρεί τη διαχείριση. Αυτό που βλέπουμε όμως για τον άνδρα, που περισσότερο έχει γαλουχηθεί με τον κοινωνικό ρόλο του κουβαλητή, είναι ότι το να χάνει αυτό το ρόλο, φέρνει επιθετικότητα. Για να εξισορροπήσει δηλαδή αυτό το έλλειμμα που αποκτά ψυχολογικά, επιτίθεται στη γυναίκα και προσπαθεί να τη μειώσει. 

Ερ.: Για να επανέλθω στο θέμα της σωματικής βίας: Μπορεί ένας άνδρας με τη βοήθεια ειδικού να αλλάξει και να «κοντύνει το χέρι του»; 

Απ.: Εδώ πραγματικά θα είμαι κάθετη. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει συμπεριφορά ένα βίαιο άτομο είναι να αντιληφθεί το ίδιο ότι έχει πρόβλημα και ότι κάνει κακό στον εαυτό του και στο περιβάλλον του. Μόνον τότε και μόνο με την κατάλληλη βοήθεια του ειδικού ψυχιάτρου, ή ψυχολόγου, το άτομο μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του. Πρέπει δηλαδή να απευθυνθεί σε ειδικό. Και πρέπει εδώ να πω ότι κάποιες φορές πίσω από μία κακοποιητική συμπεριφορά, ενδέχεται να κρύβεται και ψυχοπαθολογία και δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει παίξει και εδώ καταλυτικό ρόλο, με τους ανθρώπους να μη μεριμνούν για την ψυχική τους υγεία, προς αποφυγή οικονομικού κόστους. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι η σύντροφος, ή το περιβάλλον δεν θα πρέπει να δείχνουν ανοχή. Βλέπω πολλές γυναίκες να λένε ότι ίσως φταίνε αυτές, να αισθάνονται ότι αυτές είναι κακοί σύντροφοι, για αυτό κακοποιούνται. Μεγάλο λάθος και μεγάλη παγίδα. Οι γυναίκες πρέπει να βλέπουν το πρόβλημα του συντρόφου τους και να καταλαβαίνουν ότι αυτός ο άνθρωπος νοσεί για να κακοποιεί και χρειάζεται να καταλάβει ο ίδιος το πρόβλημά του για να αναζητήσει βοήθεια. Δεν μπορούμε να σώσουμε κανέναν. Πρέπει ο καθένας να σώσει τον εαυτό του. Μπορούμε μόνο να υποστηρίξουμε. 

Ερ.: Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα που κακοποιεί τον άνδρα; 

Απ.: Ακριβώς. Το βίαιο άτομο μπορεί να αλλάξει μόνο αν αντιληφθεί το πρόβλημα του και αποταθεί στον ειδικό για να δουλευτεί η αιτία, πίσω από αυτή την κακοποιητική συμπεριφορά. Να τονίσω εδώ ότι η κακοποίηση είναι συμπεριφορά, είναι επιλογή. Άρα ο θυμός είναι συναίσθημα. Μπορούμε να βρούμε πολύ πιο υγιείς τρόπους να βγάλουμε προς τα έξω το θυμό μας, από το να κακοποιούμε το σύντροφό μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, το σύντροφό μας. 

* Η κ. Φρόσω Φωτεινάκη είναι ειδικευμένη στην Ψυχοδυναμική Προσέγγιση. 

Πηγή: Thetoc.gr


Δεσμεύει το Καστελόριζο με το έτσι θέλω η Τουρκία με νέα προκλητική Navtex



Μετά την ανακοίνωση της συνόδου κορυφής που καταδικάζει την Τουρκία και τις πράξεις της κατά της Ελλάδας και της Κύπρου  η Άγκυρα καταφεύγει στην προσφιλή της τακτικής των προκλητικών Νavtex.

Έτσι ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, εξέπεμψε οδηγία προς ναυτιλομένους με την οποία αποκλείει το Καστελόριζο για τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης.

Όπως προκλητικά αναφέρεται στην τουρκική Νavtex η περιοχή που δεσμεύεται είναι εκτός ξένων χωρικών υδάτων και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου, δηλαδή μια ημέρα μετά την ευρω-τουρκική σύνοδο της Βάρνας, και το διάστημα που έχει ορίσει είναι από τις δώδεκα το μεσημέρι έως στις τέσσερις το απόγευμα.




Γιατί το 1109 είναι το τηλεφωνικό νούμερο που πρέπει να απομνημονεύσεις για πάντα



"Πάμε θα μπλέξουμε", "Δεν είναι δική μας δουλειά", Κάνε πως δεν το είδες". Όλοι μας έχουμε δει κάτι στο δρόμο που μας έκανε να θέλουμε να δράσουμε, να βοηθήσουμε, αλλά κάτι μας κράτησε. Ο φόβος, η αποξένωση, τα δικά μας προβλήματα, μας έκαναν να γυρίσουμε τη πλάτη και να προχωρήσουμε.

Σήμερα που ο κόσμος κλονίζεται, που τίποτα δεν είναι σταθερό, το να βοήθησεις είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Είναι αναγκαίο, για αυτούς που έχουν την ανάγκη σου, για σένα, για το κοντίνο σου περιβάλλον, να μην κλείσεις τα μάτια, να μην προσπεράσεις.

Η εμπορία ανθρώπων στις ημέρες μας, ενώ κάποιος θα περίμενε να έχει εξαλειφθεί, φαίνεται να ανθεί και να αυξάνεται επικίνδυνα. Η οικονομική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία, η κατάσταση που επικρατεί στην Αφρική, έχει εκτοξεύσει τους αριθμούς των ανθρώπινων ψυχών, που γίνονται αντικείμενο εμπορίας για οικονομικό ώφελος.

Η εμπορία ανθρώπων είτε για σeξουαλική εκμετάλλευση, για εξαναγκαστική εργασία, είναι παράνομη, και ένα τηλεφώνημα, μια μαρτυρία μπορεί να σώσει θύματα από μια ζωή που δεν θα ευχόσουν σε κανέναν.


Το σeξ trafficking στη χώρα μας τη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων απέφερε εκατομμύρια κέρδη στους διακινητές. Η οικονομική κρίση μείωσε τα κέρδη του αγοραίου έρωτα, αλλά όχι τα θύματα του σeξ trafficking. Η χώρα μας πλέον λειτουργεί σαν σταυροδρόμι, για κοπέλες που έρχονται από τη Μολδαβία και τη Ρουμανία, μέσω Τουρκίας, ή για κοπέλες που έρχονται από της χώρες της Αφρικής.

Μέσω ψεύτικων υποσχέσεων ή ακόμα και τελετουργικών βουντού, νεαρά κορίτσια υποχρεώνονται να εργαστούν σε παράνομους οίκους ανοχής, χωρίς τη θέλησή τους, απειλούνται καθημερινά για τη ζωή τους, πέφτουν θύματα κακοποίησης και σπανίως αφήνονται ελεύθερες ακόμα και όταν το "χρέος" τους αποπληρωθεί.

40.000 άτομα ετησίως πέφτουν θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων, με τη πλειονότητά τους να είναι νεαρά κορίτσια, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2004.

Και αν όλα αυτά σου φαίνονται ξένα, άγνωστα μια προσεκτική ματιά γύρω μας μπορεί να βοήθησει στην εξάλειψη του φαινομένου. Η Α21 σε συνεργασία με άλλους φορείς δημιούργησε μια γραμμή πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων. Το 1109 είναι το τηλεφωνικό νούμερο που είναι η ελπίδα για χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές που αιμορραγούν καθημερινά.

Αν δεις κάτι που δεν φαίνεται φυσικό, μια βίαιη μετακίνηση, ανθρώπους με εμφανή σημάδια κακοποίησης, αν κάποιος σου ζητήσει την βοήθεια του στο δρόμο, μην του γυρίσεις την πλάτη. Κάλεσε στο 1109 και ένα εξειδικευμένο προσωπικό θα δεχτεί τις πληροφορίες σου και θα επικοινωνήσει με τις αρχές άμεσα. 

Δεν κινδυνεύεις, η ανωνυμία σου προστατεύεται. Η γραμμή λειτουργεί με τα πιο σύγχρονα μέσα, και είναι στη διάθεσή σου 24 ώρες την ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερώσου 1109.gr






Πέρκα «Καταλαβαίνετε ή κάνετε τον χαζό;» Βελόπουλος «Χαζή είστε και φαίνεστε!»



Βελόπουλος: Διόρισαν εραστές, ερωμένες, φίλους και συγγενείς

Τρικούβερτος καβγάς σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, μεταξύ του πρώην βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πέτης Πέρκα.

Όλα άρχισαν με επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου στην κυβέρνηση λέγοντας : «Ο Τσακαλώτος λέει ψέματα συνεχώς, είναι προσβλητικοί με τη νοημοσύνη μας, είναι και ψεύτες, ποιοι μιλάνε για πελατειακό δημόσιο; Ποιοι το λένε αυτό; Που διόρισαν εραστές, ερωμένες, φίλους, συγγενείς, που διόρισαν όλο τον κόσμο...».

«Να είστε ευγενείς» απάντησε  η Πέτη Πέρκα. 

«Εγώ ήμουν βουλευτής πεντέμιση χρόνια, ούτε ένα συγγενή μου δεν διόρισα. Συγγενείς και φίλους διορίζετε. Καρανίκα έχετε σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού, πλάκα μου κάνετε τώρα; Καρανίκα;» συνέχισε ο Βελόπουλος.

«Οι συνεργάτες μας επιτρέπεται να δουλεύουνε; Δεν υπάρχει πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ, τελεία.
Οι συνεργάτες μας είναι το πελατειακό κράτος; Καταλαβαίνετε κύριε Βελόπουλε ή κάνετε το χαζό;» προσπάθησε να δικαιολογήσει η κυρία Πέρκα.

«Χαζή είστε και φαίνεστε!» της απάντησε ο κ. Βελόπουλος.







Νέα Δημοκρατία : Απάντηση στις χυδαιότητες και στα ψέματα της κυρίας Γεροβασίλη



Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας στην ανακοίνωση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει, όπως οφείλει, όλες τις πρακτικές της Κυβέρνησης που στοχεύουν στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από κομματικούς φίλους και στελέχη. Η κυρία Γεροβασίλη, θέλοντας να αποκρύψει τους πραγματικούς πελατειακούς σκοπούς της Κυβέρνησης, αρνείται επίμονα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματά μας»

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ:

«Τα ψέματα της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν έχουν τελειωμό. Προκειμένου να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου άλωση του Κράτους από ημετέρους, φίλους και συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία ντροπή, κάνει το άσπρο μαύρο στις ανακοινώσεις της. 

Συγκεκριμένα:

Ψέμα πρώτο: “Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν έχει ουδεμία ανάμειξη στις προκηρύξεις και η όλη διαδικασία εποπτεύεται από τον ΑΣΕΠ”. 
H κυρία Γεροβασίλη εσκεμμένα αποκρύπτει ότι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των Περιγραμμάτων Θέσεων Ευθύνης, που συμπεριλαμβάνονται στις προκηρύξεις, είναι βεβαίως οι Υπουργοί και όχι το ΑΣΕΠ. Και εν προκειμένω, οι Υπουργοί φρόντισαν να φωτογραφίσουν, χωρίς να κρατούν καν τα προσχήματα, τα πρόσωπα τα οποία έχουν επιλέξει. 

Ψέμα δεύτερο: “Οι τοποθετήσεις όλων των ανώτατων στελεχών του Δημοσίου το 2014 έγιναν εν μια νυκτί”. 
Η κυρία Υπουργός αποκρύπτει το γεγονός ότι η πάγια διαδικασία επιλογής προϊσταμένων ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, τρεις μόνο μήνες μετά την ψήφιση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του νόμου 4275/2014.  Ωστόσο, πάγωσε λίγο αργότερα από τον κ. Κατρούγκαλο, το Μάιο του 2015. Μάλιστα, ενώ το Φεβρουάριο του 2016 είχε ψηφιστεί ο νόμος για τις επιλογές προϊσταμένων, ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνέχισε, όχι για μια νύχτα, αλλά επί δύο ολόκληρα χρόνια, να τοποθετεί ημετέρους με κομματικές επιλογές. 

Ψέμα τρίτο: “Η ΝΔ καταφέρεται ενάντια σε Ανεξάρτητες Αρχές και αδιάβλητους θεσμούς”.
Παραβλέπουμε την ειρωνεία να τα λέει αυτά η κυρία Γεροβασίλη, η οποία το βράδυ της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, επιτίθετο λυσσαλέα κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει, όπως οφείλει, όλες τις πρακτικές της Κυβέρνησης που στοχεύουν στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από κομματικούς φίλους και στελέχη. Η κυρία Γεροβασίλη, θέλοντας να αποκρύψει τους πραγματικούς πελατειακούς σκοπούς της, αρνείται επίμονα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματά μας, που προς διευκόλυνσή της τα παραθέτουμε για μια ακόμη φορά:

1. Έχουν ή δεν έχουν πάει οι λίστες με τα ονόματα και τα προσόντα των υποψηφίων για τις θέσεις των Γραμματέων στα υπουργικά γραφεία, χωρίς να τις έχουν δει καν τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής; 
2. Είναι εν γνώσει της Υπουργού ή όχι το γεγονός ότι μέλος του ΑΣΕΠ έχει συμπληρώσει το ανώτατο ηλικιακό όριο εδώ και 13 μήνες, οπότε και θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει; 
3. Αληθεύει ή όχι ότι ζητήθηκε η παραίτηση μέλους του ΑΣΕΠ επειδή ψήφισε ενάντια στην κυβερνητική βούληση;
Η αλαζονεία της Υπουργού δεν έχει όρια, καθώς νομίζει πως μπορεί να παίζει με τους θεσμούς, χωρίς να την παίρνει χαμπάρι κανείς. Όμως ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Γεροβασίλη ο χρόνος αυτός τελειώνει».


Αυτός είναι ο Μαροκινός τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο στο Τρεμπ


Το φως "της" δημοσιότητας αρχίζουν να βλέπουν σιγά σιγά φωτογραφίες και αναλυτικά στοιχεία για τον Ρεντουάν Λακντίμ, τον Μαροκινό που την Παρασκευή (23.03.2018) σκότωσε 4 ανθρώπους στον Τρεμπ και στο Καρκασόν της Γαλλίας.

Την ίδια ώρα, ερευνητές προσπαθούν σήμερα να… καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους ο Ρεντουάν Λακντίμ, πέρασε ξαφνικά στη δράση σε μια στιγμή που οι αρχές πίστευαν πως δεν αποτελούσε πλέον κίνδυνο!

Νωρίτερα ο απολογισμός αυξήθηκε στους τέσσερις νεκρούς μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αντισυνταγματάρχη της Χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος είχε προτείνει τον εαυτό του ως όμηρο στη θέση ανθρώπων που κρατούσε ο Ρεντουάν Λακντίμ.

«Τον παρακολουθούσαμε και… δεν τον είχαμε ικανό»

Γάλλος μαροκινής καταγωγής και 25 ετών, ο Ρεντουάν Λακντιμ πραγματοποίησε επιθέσεις χθες στη Καρκασόν και στη συνέχεια στη μικρή πόλη Τρεμπ που βρίσκεται κοντά στην Καρκασόν, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις της τάξης. Εμφανίσθηκε ως «ένας στρατιώτης» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία λίγο μετά ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Η τελευταία επίθεση στη Γαλλία, η οποία από το 2015 έχει γίνει επανειλημμένα στόχος, είχε πραγματοποιηθεί πριν από περισσότερο από πέντε μήνες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, την 1η Οκτωβρίου 2017 στον σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ της Μασσαλίας.



«Είχαμε παρακολουθήσει» τον Ρεντουάν Λακντίμ «και πιστεύαμε πως δεν υπήρχε ριζοσπαστικοποίηση», όμως «πέρασε ξαφνικά στην πράξη», παραδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Το «προφίλ» του Λακντίμ

Γεννημένος στις 11 Απριλίου 1992 στο Μαρόκο, ο άνδρας αυτός ζούσε στην Καρκασόν. Από το 2014, παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και είχε φάκελο στην ασφάλεια «λόγω των σχέσεών του με την κίνηση των σαλαφιστών», σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Όμως στη συνέχεια φάνηκε να αλλάζει κατηγορία. Τον Αύγουστο 2016, έκανε ένα μήνα φυλακή έπειτα από καταδίκες για «κατοχή απαγορευμένου όπλου», «χρήση ναρκωτικών» και ανυπακοή στις αρχές.

Το 2016 και το 2017 είχε τεθεί και πάλι υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες όμως δεν διέκριναν καμιά «ένδειξη που να μπορούσε να προοιωνίσει το πέρασμα σε μια τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με τον Μολέν. Η επιτήρησή του τότε στάματησε.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να προσδιοριστεί η προέλευση του όπλου που χρησιμοποίησε και να διαπιστωθεί αν είχε συνεργούς. Μια γυναίκα «που μοιραζόταν τη ζωή του» τέθηκε υπό κράτηση νωρίς χθες το βράδυ, έπειτα από έρευνα στη συνοικία του στην Καρκασόν, σύμφωνα με τον Μολέν.

«Στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους»

Στη διάρκεια των επιθέσεών του, ζήτησε «την απελευθέρωση αδελφών» μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πηγή στην υπόθεση, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, το μοναδικό επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τζιχαντιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 (130 νεκροί). Ο Αμπντεσλάμ είναι φυλακισμένος στο Παρίσι.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως ο Ρεντουάν Λακντίμ ήταν ένας από τους «στρατιώτες» της που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή της «να στοχοθετήσουν τις χώρες μέλη του [διεθνούς] συνασπισμού» κατά του Ισλαμικού Κράτους, στον οποίο ανήκει η Γαλλία και ο οποίος έδιωξε την τζιχαντιστική οργάνωση από τα περισσότερα προπύργιά της στο Ιράκ και τη Συρία, όπου το 2014 είχε ανακηρύξει το «χαλιφάτο» της.

Ο Ρεντουάν Λακντίμ άρχισε τη φονική του διαδρομή χθες Παρασκευή λίγο μετά τις 10 κλέβοντας ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν, του οποίου σκότωσε τον επιβάτη και τραυμάτισε σοβαρά τον οδηγό.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς ένα στρατόπεδο αλεξιπτωτιστών όπου παρέμεινε «μερικά λεπτά, απ’ ό,τι φαίνεται για να περιμένει στρατιωτικούς». Κάνει τότε στροφή 180 μοιρών και κατευθύνεται προς ένα στρατόπεδο των CRS (αστυνομική δύναμη ανάλογη των ΜΑΤ), όπου πυροβολεί τέσσερα μέλη της δύναμης αυτής που επέστρεφαν από τζόγκινγκ, τραυματίζοντας ελαφρά το ένα στον ώμο, και στη συνέχεια διαφύγει.

Γύρω στις 11:15 μπαίνει μέσα σ’ ένα κατάστημα σούπερ-μάρκετ Super U της Τρεμπ, «φωνάζοντας Αλλάχ Άκμπαρ» και «εμφανιζόμενος ως ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με τον Μολέν. Σκοτώνει τότε άλλους δύο ανθρώπους, έναν υπάλληλο του σούπερ-μάρκετ κι έναν πελάτη.

Ο αντισυνταγμάρχης της Χωροφυλακής που είχε σταλεί επιτόπου, ο 45χρονος Αρνό Μπελτράμ, προσφέρεται τότε ως όμηρος με αντάλλαγμα να απελευθερωθούν πελάτες ή εργαζόμενοι του καταστήματος που δεν είχαν καταφέρει να διαφύγουν.

Γύρω στις 14:20, ο Ρεντουάν Λακντίμ ανοίγει πυρ εναντίον του χωροφύλακα, προκαλώντας την επέμβαση της GIGN, της επίλεκτης μονάδας των δυνάμεων της τάξης.


Πηγή : newsit.gr


Βίντεο σοκ: Απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο ολλανδικό κοινοβούλιο




Σοκ προκλήθηκε στο ολλανδικό κοινοβούλιο, όταν ένας 65χρονος άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δια απαγχονισμού, πηδώντας από τα θεωρεία της αίθουσας της ολομέλειας.

Ο 65χρονος είχε δέσει τη μία άκρη του σκοινιού γύρω από τον λαιμό του και την άλλη στα κάγκελα του θεωρείου.

Στο βίντεο δεν καταγράφηκε η σκηνή που ο άνδρας πηδάει, αλλά η στιγμή που ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Άνρο Ρούτε αντιλαμβάνεται ενώ μιλάει στο βήμα τι έχει συμβεί, βάζει τα χέρια το μπροστά στο στόμα του και σοκαρισμένος σπεύδει να βοηθήσει.

Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, ο 65χρονος άνδρας, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαδήλωνε το τελευταίο διάστημα έξω από το κοινοβούλιο ζητώντας νομιμοποίηση της μαριχουάνας και της κάνναβης.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ν.Δ. : Το υπουργείο να αναθεωρήσει τις δήθεν προοδευτικές του απόψεις που επιτείνουν το καθεστώς της ατιμωρησίας στο σωφρονιστικό σύστημα




Δήλωση Τομ. Δικ., Διαφ. & Αν. Δικ. Ν.Δ. κ. Ν. Παναγιωτόπουλου & Αν. Τομ. κ. Κ. Καραγκούνη για αυξανόμενα περιστατικά βίας στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλοςκαι ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ.Κώστας Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ένα ακόμη περιστατικό άσκησης βίας κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο σημειώθηκε σήμερα στις φυλακές Τρικάλων. Η επίθεση κρατουμένου με ξυραφάκι (!) κατά του Αρχιφύλακα των Φυλακών, ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη. Η αυξανόμενη συχνότητα, όμως, παρόμοιων περιστατικών δημιουργεί εύλογο προβληματισμό για την απώλεια του ελέγχου στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Για να μη θρηνήσουμε θύματα στις τάξεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει τις δήθεν προοδευτικές της απόψεις που επιτείνουν το καθεστώς της ατιμωρησίας στο σωφρονιστικό σύστημα, και να επιβάλει τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ελέγχου στις φυλακές της χώρας, πριν να είναι αργά».


Η απόλυτη ξεφτίλα! Ο Τσίπρας βάφτισε τα Σκόπια «Gorna Makedonija» αδιαφορώντας για τους Έλληνες που την απέρριψαν



Έπεσαν οι μάσκες της κυβέρνησης Τσίπρα και φάνηκε ότι προωθεί ακόμα ένα ξεπούλημα της χώρας χωρίς ίχνος ευαισθησίας και ντροπής.

Μία δημοσιογράφος, η οποία ανέφερε ότι εκπροσωπεί το «Ειδησεογραφικό Πρακτορείο της Μακεδονίας», ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για το όνομα και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το βλακώδες χαμόγελο που τον χαρακτηρίζει ευχήθηκε στη δημοσιογράφο να εκπροσωπεί σε λίγους μήνες την «Gorna Makedonija», αδιαφορώντας ότι οι Έλληνες έχουν απορρίψει αυτή την ονομασία.

Μόλις κατάλαβε την βλακεία που είπε σε διεθνή ΜΜΕ πήγε να το μαζέψει αλλά είχε καεί.

Είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να μαζέψει μία ακόμα ξεφτίλα ότι δεν προτείνει την ονομασία αυτή, υπογραμμίζοντας ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κρατών.



«Χρησιμοποιούν το όνομα "Μακεδονία" εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια, για να μην πω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Δεν προτείνω το «Gorna Makedonija», απλά το αναφέρω» είπε και δεν ντράπηκε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με ανακοίνωση της αμέσως στην νέα ξεφτίλα του Αλέξη Τσίπρα :

«Με τη σημερινή ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την Γκόρνα Μακεδονία, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του τα εθνικά μας θέματα» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Καλούμε τον πρωθυπουργό επιτέλους να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του. Για τη ΝΔ δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της».


Τζέιμς Πάρντιου: Ο όρος «Μακεδονία» θα πρέπει να βρίσκεται κάπου στο όνομα



Ο αμερικανός πρώην διπλωμάτης Τζέιμς Πάρντιου, εκ των διαπραγματευτών για την ειρήνευση στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 90, μιλά στη DW για το ρόλο της Ελλάδας τότε αλλά και τη συνεχιζόμενη διένεξη με την ΠΓΔΜ.

«Οικοδομώντας την ειρήνη. Η αμερικανική ηγεσία και το τέλος της γενοκτονίας στα Βαλκάνια» (Peacemakers. American Leadership and the End of Genocide in the Balkans) είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του έμπειρου αμερικανού διπλωμάτη Tζέιμς Πάρντιου, το οποίο παρουσίασε σε εκδήλωση της Deutsche Welle στη Βόννη. Ο Τζέιμς Πάρντιου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση σημαντικών συμφωνιών που έθεσαν τέρμα στους αιματηρούς πολέμους στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 90, μετά την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ο Τζέιμς Πάρντιου υπήρξε μεταξύ άλλων διαμεσολαβητής των ΗΠΑ για τη συμφωνία του Ντέιτον που τερμάτισε τον τετραετή εμφύλιο στη Βοσνία-Eρζεγοβίνη (1995), συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο (1999-2001) και διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στη Συμφωνία της Οχρίδας, η οποία επισφράγισε τη λήξη των εχθροπραξιών μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών στην ΠΓΔΜ (2001).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ελληνικό πρόγραμμα της DW ο Τζέιμς Πάρντιου εκτιμά ότι σήμερα οι δύο πρωθυπουργοί σε Αθήνα και Σκόπια δείχνουν να ενδιαφέρονται πραγματικά να λύσουν το ζήτημα» .

Όπως λέει «Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ άλλοτε ότι αυτή η διένεξη μπορεί να επιλυθεί. Πιστεύω ότι οι δύο πρωθυπουργοί σε Αθήνα και Σκόπια δείχνουν να ενδιαφέρονται πραγματικά να λύσουν το ζήτημα. Πιστεύω ότι οι ηγεσίες και στις δυο χώρες βλέπουν το πλεονέκτημα της συνεργασίας. Και πιστεύω αυτό είναι σωστό. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται αυτή η διένεξη, μιας και είναι φυσικό οι δύο χώρες να θέλουν να συνεχίσουν να συνεργάζονται σε οικονομικό επίπεδο και σε άλλα θέματα. Eiναι μια "μαγική στιγμή" για να επιλυθεί το ζήτημα και το ελπίζω έντονα. Αν επιλυθεί το ζήτημα αυτό, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει επιβράβευση και για τις δύο χώρες.».

Για την ΠΓΔΜ, όπως λέει, επιβράβευση θα είναι καταρχήν η είσοδός της στο ΝΑΤΟ και μάλιστα, όπως είπε, αμέσως, μιας και έχει προετοιμαστεί ήδη από το 2008, ενώ το μόνο εμπόδιο που παραμένει είναι το ελληνικό βέτο. Ως προς την είσοδό της στην ΕΕ, ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κάποια εκτίμηση, σημειώνοντας μόνο ότι εκεί οι σχετικές διαδικασίες είναι πιο πολύπλοκες και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Για την Ελλάδα ωστόσο είπε ότι «δεν γνωρίζει ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η επιβράβευση. Αυτό το γνωρίζουν οι διαπραγματευτές. Αλλά ως προς αυτό πιστεύω μπορεί να βοηθήσουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ». Σε περίπτωση όμως που χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία και δεν επιλυθεί τώρα το ονοματολογικό, ο Τζέιμς Πάρντιου εκτιμά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιφέρει αποσταθεροποίηση και στις τις δύο χώρες, ενώ σημειώνει ότι και η αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να έχει κάποιο τίμημα και για τις δύο χώρες. «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ατυχές να αφήσουν αυτή την ευκαιρία να χαθεί και να μην επιλύσουν το ζήτημα εδώ και τώρα», σημειώνει.

Τέλος, ως προς την ονομασία αυτή καθεαυτή ο Τζέιμς Πάρντιου ανέφερε: «Νομίζω ότι πρέπει να αποδεχθείτε (σ.σ. η Ελλάδα) ότι ο όρος «Μακεδονία» θα πρέπει να βρίσκεται κάπου στο όνομα. Προσπαθείτε να υποδείξετε σε μια χώρα ποιο θα είναι το όνομά της κι αυτό είναι λίγο αλαζονικό». Ο ίδιος εκτιμά, τέλος, ότι υπάρχουν εναλλακτικές κι ότι τελικά «είναι ζήτημα πολιτικής θέλησης των δύο ηγετών που απαιτεί όμως και πολιτικό θάρρος, διότι αμφότεροι έχουν αντιπολίτευση, που θα επιδιώξει να παρουσιάσει αρνητικά την όποια συμφωνία ανάγοντάς την σε μείζον θέμα. Αλλά αν τελικά επιδείξουν θέληση και θάρρος τότε αυτό θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

Ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 90

Ο Παρντιου μίλησε και για το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 90. «Μετά την πτώση της Γιουγκοσλαβίας η Ελλάδα ήταν μια πολύ σημαντική χώρα για τα Βαλκάνια. Η Αθήνα ήταν μια συνεργάσιμη δύναμη για την επαναφορά της ειρήνης στην περιοχή. Προφανώς είχε καταλάβει ότι ήταν προς το συμφέρον της να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στα Βαλκάνια. Έπαιξε έτσι έναν θετικό και εποικοδομητικό ρόλο καθώς οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις προχωρούσαν», ανέφερε ο πρώην αμερικανός διπλωμάτης. Μάλιστα θυμάται ειδικά ένα έκτακτο ταξίδι του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής για την ειρήνευση στη Βοσνία, στην Αθήνα το 1995 προκειμένου να συζητήσει κατ' ιδίαν με τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου το θέμα της άρσης του ελληνικού οικονομικού εμπάργκο στην ΠΓΔΜ. Το ταξίδι αυτό, όπως λέει, ήταν σημαντικό για την ειρηνευτική πορεία στη Βοσνία όσο και για την εξομάλυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Δεν ετέθη το ονοματολογικό «ούτε μια στιγμή» στην Οχρίδα

Αναφορικά με την Συμφωνία της Οχρίδας (2001), που αποτελεί ορόσημο για την ΠΔΓΜ, ο Τζέιμς Πάρντιου υπογράμμισε ότι η διένεξη με την Ελλάδα για το ονοματολογικό δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο, δεδομένου ότι αντικείμενο της συμφωνίας ήταν η λήξη των εχθροπραξιών μεταξύ της αλβανικής μειονότητας και της σλαβομακεδονικής πλειοψηφίας.

Όπως λέει ο Tζέιμς Πάρντιου στην Deutsche Welle «Αυτές οι δύο χρησιμοποιούσαν το όνομα της χώρας, όπως οριζόταν στο συνταγμά της .Δεν ήταν μια διαπραγμάτευση που αφορούσε την Ελλάδα. Δεν ετέθη το ζήτημα του ονόματος ποτέ στις διαπραγματεύσεις, ούτε μια στιγμή από όσο μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου. Αλλά και εγώ ο ίδιος ως διαπραγματευτής δεν έβλεπα ως συμφέρον να θέσω ένα θέμα που ήταν ξεκάθαρα συγκρουσιακού χαρακτήρα και να το φέρω στις διαβουλεύσεις. Προσπαθούσα να αποτρέψω έναν πόλεμο και δεν έβλεπα το λόγο να θέσω ένα μεγαλύτερο, εξωτερικής φύσης θέμα που αφορούσε τις σχέσεις της Αθήνας με τα Σκοπια. Και αυτό δεν το μετανιώνω», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας ότι θεωρεί ακόμη ότι ήταν σωστή επιλογή να μην ανοίξει τότε το κεφάλαιο του ονοματολογικού προκειμένου να τεθεί οριστικό τέρμα στις εχθροπραξίες με τους Αλβανούς. Σωστή θεωρεί επίσης και τη μη σύγκληση τότε στα Σκόπια Διεθνούς Διάσκεψης για την ΠΓΔΜ, κάτι που είχε προτείνει το Λονδίνο και φαίνεται να είχε υποστηρίξει και η Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ, DW

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Γαλλία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο χωροφύλακας που πήρε τη θέση των ομήρων




«Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του» ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Στα τραύματά του υπέκυψε ο ηρωικός αντισυνταγματάρχης της γαλλικής χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους κατά τις επιθέσεις που έγιναν την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Γαλλία στο όνομα της λεγόμενης οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Με το θάνατο αυτού του 45χρονου αξιωματικού της χωροφυλακής, ο οποίος αυτοπροτάθηκε ως όμηρος στη θέση των πολιτών που κρατούσε ο Ρεντουάν Λακντίμ, ο δράστης των επιθέσεων, ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται πλέον σε τέσσερις νεκρούς.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο στο λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, αναρτώντας τη φωτογραφία του αστυνομικού, «ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του».

«Το ISIS στοχεύει για μια ακόμη φορά στην καρδιά της Γαλλίας» σχολιάζει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. 

Σύμφωνα με τον σταθμό BFM-TV, λίγο πριν την έφοδο των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας ο 26χρονος Ραντουάν Λακντίμ ζήτησε την αποφυλάκιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μοναδικού επιζώντα τρομοκράτη από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, το 2015.



Πηγή: skai.gr





Μπροστά η Ν.Δ. με διψήφια διαφορά 10,3%




 Δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του της εφημερίδας ΤΟ ΘΕΜΑ, δείχνουν την Νέα Δημοκρατία σταθερά μπροστά με διψήφιο νούμερο.



Ν.Δ. στο 25,2%,
ΣΥΡΙΖΑ, 16,3%,
Κίνημα Αλλαγής, 7%, 
Χρυσή Αυγή 6,4%
ΚΚΕ 5,6%,
Ένωση Κεντρώων 2,3%,
ΑΝΕΛ 1,5% 
Λευκό ή άκυρο 6,7%, 
αποχή 6% και 
αναποφάσιστοι 15,7%.


Οι Αλβανοί μαστιγώνουν σωφρονιστικούς και το υπουργείο μοιράζει προφυλακτικά



Κρατούμενος μαχαίρωσε αρχιφύλακα στις φυλακές Τρικάλων - Στη Λάρισα υπαρχιφύλακας γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο από συγγενή κρατουμένου.

Τη στιγμή που τα περιστατικά βίας σε βάρος σωφρονιστικών υπάλληλων αυξάνονται καθημερινά, κάτι που δεν είναι τυχαίο, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα μοιράσει σε 8 φυλακές της χώρας προφυλακτικά για την σεξουαλική  προστασία  των κρατουμένων, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).


Κατ΄  αρχάς, η  Ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «προφυλακτικά για την σεξουαλική «προστασία» των κρατουμένων θα  μοιράσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες σε 8 φυλακές της χώρας, χωρίς να γνωρίζουμε αν συμφωνούν οι κρατούμενοι με το μέτρο αυτό και πως ενδεχομένως να αντιδράσουν».

Και ενώ αυτά γίνονται στα πλαίσια της σεξουαλικής «προστασίας», τα φαινόμενα βίας εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων, συνεχίζονται παραμένοντας οι εργαζόμενοι στην κυριολεξία απροστάτευτοι, αναφέρει η Ομοσπονδία. 

Παράλληλα,  αναφέρεται στην  ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Λίγες ήμερες πριν συμπληρωθούν 4 χρόνια από την στυγερή δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου αλλοδαπός κρατούμενος τον μαχαίρωσε στον λαιμό και με όλες συνολικά τις αρνητικές εξελίξεις που ακολούθησαν, σήμερα στην φυλακή Τρικάλων ένας κρατούμενος ελληνικής καταγωγής επιχείρησε να τραυματίσει στον λαιμό με ένα αυτοσχέδιο κοφτερό μαχαίρι τον αρχιφύλακα της φυλακής.

Ευτυχώς, ο σωφρονιστικός υπάλληλος πρόλαβε και αντέδρασε. Το χτύπημα δεν βρήκε τον στόχο του, τραυματίζοντάς τον όμως κάτω από το αυτί και στο μέρος του λαιμού. Εάν δεν παρέμβαιναν οι συνάδελφοι που έσπευσαν για βοήθεια και να αφοπλίσουν τον κρατούμενο, είναι βέβαιο ότι σήμερα θα μιλούσαμε για μία νέα υπόθεση δολοφονίας σωφρονιστικού υπαλλήλου».

Πέρα, όμως από το σημερινό περιστατικό, σύμφωνα με την Ομοσπονδία,  προχθές, Τετάρτη 21/3/2018 κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου συγγενών κρατουμένων στην φυλακή της Λάρισας,   υπαρχιφύλακας γρονθοκοπήθηκε πολλαπλά στο πρόσωπο από επισκέπτη, συγγενή κρατουμένου, επειδή από τα τρόφιμα που έφερε μαζί του υπήρχαν και είδη που από τον κανονισμό απαγορεύονταν, και για τον λόγο αυτό ο συνάδελφος αρνήθηκε να τα παραλάβει (μόνο τα απαγορευμένα είδη).

Τέλος, η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει ότι «η βία στις φυλακές δεν είναι τυχαία περιστατικά, ούτε περιστασιακά συμβάντα, ούτε fakenews όπως προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάποιοι το «μαστίγωμα» υπαρχιφύλακα στην φυλακή Κορυδαλλού ή όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι ιθύνοντες στο υπουργείο Δικαιοσύνης και οι οποίοι όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει, φέρουν ακέραια την ευθύνη για ότι μας συμβαίνει και για ότι ακόμα μας συμβεί. Και την ευθύνη αυτή ούτε θα επιτρέψουμε να την κρύψουν, ούτε να την αποποιηθούν. Θα τους καταλογιστεί ολόκληρη».



Παναγιώτης Τσιμπούκης
Πηγή : protothema.gr