Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Συνελήφθη ο Ρομά που ξέθαψε την γυναίκα για να την ληστέψει! Είχε βεβηλώσει 6 τάφους



Ο 21χρονος Ρομά αφού συνελήφθη, ομολόγησε τις πράξεις τους για μια σειρά κλοπών στη Μεσσηνία, στην εκκλησία και το νεκροταφείο του χωριού, παραδεχόμενος ότι το έκανε για να βρει οτιδήποτε πολύτιμο μπορεί να ήταν μέσα στους τάφους. 

Το κοιμητήριο στο Πλατύ βρίσκεται έξω από το χωριό και όλα συνέβησαν το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου. Ο τελευταίος κάτοικος της περιοχής είχε επισκεφθεί το κοιμητήριο περίπου στις 2.00 μετά τι μεσημέρι. Έπειτα, όμως, από τρία τέταρτα στο κοιμητήριο έφτασε κοινοτικός σύμβουλος της περιοχής. Μπαίνοντας βρέθηκε μπροστά στη σορό μιας γυναίκας που είχαν ξεθάψει άγνωστοι, την είχαν βγάλει από τον τάφο και την είχαν εναποθέσει σε καθιστή θέση. 

Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε άλλα έξι μνημεία, ενώ σε ένα από αυτά οι φθορές είχαν φτάσει μέχρι τα οστά που φυλάσσονταν. Επίσης, οι δράστες είχαν μπει στην εκκλησία και είχαν πετάξει μια εικόνα στο έδαφος, είχαν μετακινήσει βίαια το μανουάλι με τα κεριά και είχαν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα. 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας οδηγήθηκε από τα στοιχεία στον 21χρονο, ο οποίος μόλις είχε πέσει στα χέρια τους για τη διάπραξη 13 κλοπών. Όπως αποδείχθηκε, πήγε στο νεκροταφείο μαζί με δύο αδέλφια Ρομά, 16 και 12 ετών, όπως και άλλον έναν 12χρονο Ρομά. Ο τάφος της γυναίκας ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του, τον οποίο έσπασε και, όπως είπε ο ίδιος, έβγαλε τη σορό προκειμένου να ψάξει από κάτω για δαχτυλίδια ή άλλα χρυσαφικά. Οι 12χρονοι, όταν τον είδαν να βγάζει τη σορό, τρομοκρατήθηκαν και έφυγαν, ενώ ο 16χρονος παρέμεινε. Αρχικά ο 21χρονος αρνήθηκε τη βεβήλωση των τάφων και την προσβολή νεκρού στο κοιμητήριο του Πλατέος, αλλά τελικά ομολόγησε, λέγοντας πως έσπασε τους τάφους για να βρει χρυσαφικά.  ...




Διπλασιάζει το προσωπικό και αυξάνει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Ασυλο



Σε διπλασιασμό του προσωπικού που απασχολεί στην Ελλάδα, από 500 άτομα στα 1.000, και αύξηση κατά 30% της χρηματοδότησης, που για το 2020 θα ανέλθει στα 36 εκατομμύρια ευρώ, προχωράει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο στην Ελλάδα (EASO).

Σήμερα στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η εκτελεστική διευθύντρια της EASO, Νίνα Γκρέγκορι, υπέγραψαν συμφωνία έδρας για τη φιλοξενία του επιχειρησιακού γραφείου της EASO στην Ελλάδα. Η συμφωνία, που θα περάσει από τη Βουλή για κύρωση, παρέχει νομική και διοικητική σαφήνεια στο καθεστώς της EASO στη χώρα, η οποία ήδη βάσει επιχειρησιακού σχεδίου που υπέγραψε με την Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο έχει ξεκινήσει την ενίσχυση της επιχειρησιακής της παρουσίας στη χώρα.

Το προσωπικό που απασχολεί η EASO (χειριστές υποθέσεων, προσωπικό υποστήριξης πεδίου, προσωπικό υποδοχής, υπαλλήλους έρευνας της Αρχής Προσφυγών, διερμηνείς και διοικητικό προσωπικό) θα εργαστεί για να υποστηρίξει την Υπηρεσία Ασύλου, την Εθνική Μονάδα Δουβλίνου, την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την Αρχή Προσφυγών. Μεταξύ άλλων, ο αριθμός των χειριστών υποθέσεων στα νησιά θα διπλασιαστεί (από περίπου 100 σε 200) ενώ στην ενδοχώρα θα τριπλασιαστεί (από περίπου 30 σε 100), με το προσωπικό να εγκαθίσταται και σε οκτώ νέες θέσεις στη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, πλέον των 36 σημείων που βρίσκεται ήδη σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα η χρηματοδοτική δέσμευση της EASO στην Ελλάδα το 2020 θα ανέλθει στα 36 εκατομμύρια ευρώ (από 27,5 εκατομμύρια ευρώ το 2019), ποσό που αποτελεί περίπου το ένα τρίτο του συνολικού προϋπολογισμού του οργανισμού για το 2020.

Η εκτελεστική διευθύντρια του EASO, Νίνα Γκρέγκορι, σε δηλώσεις της προς τα ΜΜΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία «ορόσημο», καθώς «δίνει το απαιτούμενο νομικό και διοικητικό πλαίσιο και θα επιτρέψει στον οργανισμό να γίνει πιο αποτελεσματικός στην καθημερινή του εργασία». Επίσης, διευκρίνισε ότι ο στόχος του οργανισμού παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή «η υποστήριξη των ελληνικών αρχών υποδοχής και ασύλου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες ασύλου, ούτως ώστε οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη προστασίας να την λάβουν το συντομότερο δυνατό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, επισήμανε ότι η συμφωνία «δεν είναι μια τυπική διαδικασία, έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς ενισχύεται η παρουσία και συμβολή του EASO στις ελληνικές προσπάθειες» και προσέθεσε: «Από σήμερα η παρουσία του EASO στην Ελλάδα θα έχει στέρεη νομική βάση, θα έχει στέρεα θεσμικά θεμέλια. Αυτό στην πράξη σημαίνει εντατική ενίσχυση της βοήθειας του οργανισμού στις διαδικασίες του ασύλου, για να γίνονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα».

Ο ίδιος άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση καθώς «για ακατανόητους λόγους δεν είχε προχωρήσει για πέντε χρόνια στο να οριστικοποιηθεί αυτή η συμφωνία». «Το κάναμε μέσα σε μερικούς μήνες», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, «και τώρα ανοίγουμε μια καινούρια σελίδα και πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει και να διαχειριστούμε τον μεγάλο αριθμό εκκρεμουσών υποθέσεων που παραλάβαμε».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στις επαφές που πραγματοποιεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και χαρακτήρισε το κλίμα στην Ευρώπη «πολύ ενθαρρυντικό, καθώς υπάρχει «ένα κλίμα κατανόησης και στήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης» και συμπλήρωσε ότι «όλα αυτά μένει να αποδειχτούν και στο πεδίο, ότι οι δηλώσεις στήριξης θα γίνουν πράξεις στήριξης». Όπως αποκάλυψε εξάλλου, προγραμματίζει να επισκεφθεί όλες τις χώρες του Βίζεγκραντ «για να δούμε σε ποια σημεία υπάρχουν συγκλίσεις και πού διαφορετικές απόψεις, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης για το άσυλο».

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η κ. Γκρέγκορι, σήμερα τα κράτη-μέλη παραχωρούν στον οργανισμό μόνο το 12% του προσωπικού του, «οπότε ο οργανισμός πρέπει να βρει άλλους τρόπους να λειτουργήσει και να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη στην πρώτη γραμμή, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Μάλτα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κινητήρας 2.147 κυβικών από την Harley!



Νέες δυνατότητες δίνει η Harley Davidson στους φίλους της custom σκηνής, διαθέτοντας πλέον σε όλους τον γιγαντιαίο κινητήρα Screamin’ Eagle Stage 4 των 131 κυβικών ιντσών. Με αυτή την κίνηση, η αμερικάνικη εταιρεία μπαίνει δυνατά στα χωράφια της S&S, η οποία έως τώρα ήταν ο βασικός προμηθευτής γιγαντιαίων αερόψυκτων κινητήρων άνω των 2000 κυβικών. Στις ΗΠΑ υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία κατασκευαστών πλαισίων, όπου κάθε χρόνο πωλούνται περισσότερα από 130.000 σκέτα πλαίσια για εκείνους που θέλουν να φτιάξουν μόνοι τους τη μοτοσυκλέτα των ονείρων τους, βάζοντας μέσα κινητήρες από την S&S ή από κάποια Harley. Τις περισσότερες φορές βέβαια δεν τελειώνουν ποτέ το project, αφού το κόστος του τελικού αποτελέσματος είναι υπερδιπλάσιο απ’ ότι είχαν υπολογίσει… Παράλληλα, υπάρχουν και πολλοί που έχουν μοτοσυκλέτες της Harley και μετά από δύο-τρία χρόνια αγόραζαν κινητήρες από την S&S ή άλλους βελτιωτές.

Για όλους αυτούς, η δυνατότητα να αγοράσουν πλέον έτοιμο έναν κινητήρα Screamin’ Eagle κατευθείαν από την Harley Davidson και να τον τοποθετήσουν στο επίσημο δίκτυο συνεργείων της αμερικάνικης εταιρείας και με εγγύηση 12 μηνών, αποτελεί την τέλεια λύση. Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα πρέπει να πούμε πως βασίζεται στον Milwaukee Eight των 114 κυβικών ιντσών, έχοντας την ίδια διαδρομή (4,5'') αλλά μεγαλύτερη διάμετρο (στις 4,31'') ώστε ο κυβισμός να ξεπεράσει τα 2000 κυβικά. Η Harley Davidson δεν ανακοινώνει ποτέ ιπποδυνάμεις, όμως σε αυτή την περίπτωση υπόσχονται 121 ίππους και πάνω από 14kg/m ροπής. Μπορεί να μπει χωρίς καμία μετατροπή στα πλαίσια όλων των Softail και Touring μοντέλων από το 2017 και μετά, ενώ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις (με αερόψυκτές ή υγρόψυκτες κεφαλές) και δύο χρωματισμούς (χρώμιο ή μαύρο). Η τιμή του αναμένεται στις ΗΠΑ να είναι μεταξύ 6.500-7.000 δολαρίων. Ακούγονται πολλά χρήματα, όμως αν σκεφτείς πως τα CVO μοντέλα με τις πιο δυνατές εκδόσεις κινητήρων έχουν διαφορά άνω των 10.000-15.000 δολαρίων σε σχέση με τις βασικές εκδόσεις ή ακόμα και τις Special, η τιμή αυτή είναι μάλλον ευκαιρία για να αναβαθμίσεις τη μοτοσυκλέτα σου. Επίσης αν έχεις ήδη ένα μοντέλο του 2017 που έχει τελειώσει η εγγύησή του, με την αγορά του 131 ουσιαστικά ανανεώνεις για έναν επιπλέον χρόνο την εργοστασιακή εγγύηση.



Πηγή 


Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα για τον Κοροναϊό



Τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής:

1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας
6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,
Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

«Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση», αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.




Διεγράφη από τη ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης - Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται



Την απόφαση για τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. λέγοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ζαγοράκης είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ότι «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Με αυτή την ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκη ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δεν υποβιβάζονται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Πέτσα:

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».




Αντιδράσεις στο Twitter για το απαράδεκτο σκίτσο της Εφ. Συν. με το Άουσβιτς



Η Εφημερίδα των Συντακτών θέλοντας να "σατυρίσει" τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τις προειδοποιήσεις του για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, επέλεξε ανήμερα της επετείου της μνήμης του Ολοκαυτώματος να δημοσιεύσει ένα απαράδεκτο σκίτσο. 

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το εν λόγω σκίτσο ήταν σφοδρές.

Δείτε κάποια ενδεικτικά σχόλια:








Πηγή : omadaalithias.gr


Τραμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα!


Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πριν από μερικές ώρες νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία εκτός από τα ζητήματα της Λιβύης και της Συρία, συζήτησαν και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Και στο τηλεφώνημα αυτό, όπως έκανε γνωστό μέσω twitter ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζουντ Ντιρί ο Ντόναντ Τραμπ «τόνισε τη σημασία η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Today, @realDonaldTrump spoke with President Recep Tayyip Erdogan of Turkey. The two leaders discussed the need to eliminate foreign interference and maintain the ceasefire in Libya. The leaders agreed that the violence being carried out in Idlib, Syria must stop.
President Trump also highlighted the importance of Turkey and Greece resolving their disagreements in the eastern Mediterranean.