Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ο "άντρας" Στίγκας έκανε ομοφοβική επίθεση στον Πατέλη

 


Έλα ρε "άντρα" Στίγκα και σε έχει φοβηθεί το μάτι των αντρών στην Ελλάδα!!!

Χυδαία ομοφοβική επίθεση κατά του Αλέξη Πατέλη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο "άντρας" πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Χρησιμοποιώντας ένα χυδαίο υπονοούμενο διερωτήθηκε για τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού ποιο άρθρο χρησιμοποιεί: «ο ή η».

Πιο συγκεκριμένα η φαιδρή προσωπικότητα Στίγκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βγήκε ο/η δεν ξέρω Πατέλης με ύφος Λουδοβίκου και είπε ότι θα καταργήσει το επίδομα ανεργίας σερβιτόρου και καμαριέρας όλων όσων δουλεύουν στο τουρισμό για φραγκοδίφραγκα».

Η χυδαιότητα του αυτή προκάλεσε την οργή της αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη η οποία ήταν στην έδρα εκείνη την ώρα. Σε παρέμβαση ζήτησε από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών να ανακαλέσει όσα είπε αλλιώς θα διαγραφούν από τα πρακτικά. «Χρησιμοποιήσατε 3 άρθρα. Θα ήθελα να ανακαλέσετε! Αλλιώς θα σβηστεί από τα πρακτικά», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

«Έχω μπερδευτεί κυρία πρόεδρε δεν έχω πρόβλημα, όπως θέλετε γράψτε το», απάντησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, χωρίς να ανακαλέσει όσα είπε. Η φράση του αυτή διαγράφηκε από τα πρακτικά.



Σνομπάρισαν τα νησιά για το τριήμερο λόγω κόστους εισιτηρίων και προτίμησαν χερσαίους προορισμούς

 



Οι επιχειρήσεις στα νησιά έχασαν τους Έλληνες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αιτία είναι οι τιμές των εισιτηρίων στα πλοία γιατί οι εταιρίες διαπράττουν ξεκάθαρα κλοπή.

Έτοιμοι να αξιοποιήσουν και την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος για ολιγοήμερες διακοπές είναι οι Έλληνες, αφήνοντας πίσω την πόλη 

Φέτος μάλιστα προβλέπεται ότι θα είναι ιδιαίτερα μαζική η έξοδος αλλά μακριά απο τα νησιά που το κόστος των εισιτηρίων είναι απαγορευτικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 22 – 24 Ιουνίου φτάνουν στο 75 με 80%.

Πρωταγωνιστές όμως είναι οι οδικοί προορισμοί και όχι τόσο τα νησιά, εκτός από τα κοσμοπολίτικα όπως η Μύκονος και η Πάρος που έχουν συγκεκριμένη πελατεία

Συγκεκριμένα πληρότητα έχουν 

– Παραλία Κατερίνης 80%

– Καλαμάτα 90%

– Ολυμπία 90%

– Πήλιο 90%

– Σύβοτα 90%

Με τιμές πακέτου 3 διανυκτερεύσεων με πρωϊνό σε ξενοδοχείο 4* για 4 μέλη(οικογένεια με 2 ενήλικες & 2 παιδιά) :

-Καλαμάτα: Από 360 €

-Ολυμπία: Από 390 €

-Πήλιο: Από 420 €

-Παραλία Κατερίνης: Από 450 €

-Σύβοτα: Από 450 €

Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο τα νησιά και αυτό το έχουν καταλάβει όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές. Στα καταλύματα δεν υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της διαμονής, όπως συμβαίνει στα νησιά. Έχουν αυξηθεί οι προορισμοί που επλήγησαν  από τον Daniel, όπως το Πήλιο. Ακόμα και η Χαλκιδική, όπως και τα παράλια της Καβάλας.



Δεν άρεσε στον τυχοδιώκτη του ΣΥΡΙΖΑ το επίδομα που δίνει ο Μητσοτάκης στους συνταξιούχους

 


Θα μας πείτε γιατί ασχολείστε με το απόλυτο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ , ένα τυχοδιώκτη τουρίστα που προσπαθεί να καπηλευτεί το κόμμα και να το κάνει δικό του.

Όταν προκαλεί θα ασχολούμαστε για ότι άλλο, μας είναι αδιάφορος.

Και επειδή προκαλεί και μας έχει επιδείξει τον πλούτο του, παράλληλα όμως μας κρύβει και το πόθεν εσχες, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική σε εξαγγελίες για την βελτίωση της ζωής ευπαθώς ομάδων όπως οι συνταξιούχοι.

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους», τόνισε ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης γιατί δεν του άρεσε αυτό το καλό μέτρο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, και του χαλάει το αφήγημα.

«Όταν προεκλογικά καταθέταμε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και των διυλιστηρίων, η κυβέρνηση και “κυβερνητικά” ΜΜΕ μάς λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα. Σήμερα πανηγυρίζουν», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στα social media, μπερδεύοντας την σοβαρότητα των ανακοινώσεων με την δικιά του γελοιότητα με όλα αυτά που έχει ανακοινώσει.

«Εμείς όμως, καταθέσαμε αυτή την πρόταση για την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας με άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του ΕΦΚ στο ελάχιστο επίπεδο που προτείνει η ΕΕ. Μέτρα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα των πολιτών», ανέφερε ο τουρίστας και τυχοδιώκτης  Κασσελάκης.

Σχολιάζει επίσης ο τυχοδιώκτης με το διαταραγμένο του μυαλό που είναι προκλητικά για γέλια «για ακόμη μια φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ’50».

«Οι ζωές των πολιτών δεν γίνεται να βελτιώνονται με έκτακτα επιδόματα βάσει των εκλογικών στατιστικών του Κυρ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες αυτής της χώρας είναι υπερήφανοι. Θέλουν λύσεις, τώρα», αναφέρει το απόλυτο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής ζωής γενικότερα.



Συνελήφθη ο ληστής που έκλεψε αλυσίδα από γυναίκα, ενώ ο Γιώργος Τσελίκας ήταν σε ζωντανή μετάδοση

 



Στη σύλληψη του ληστή της παραλίας, την ώρα που ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Γιώργος Τσέλικας ήταν σε ζωντανή μετάδοση από την παραλία του Αλίμου, προχώρησαν οι Αρχές. 

Ο συλληφθείς ανήκε σε συμμορία που έκλεβε στον ΗΣΑΠ κυρίως, έκλεβαν χρυσές αλυσίδες από ηλικιωμένα άτομα, όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης Θεοδόσης Πάνου. 

Δείτε εδώ

Ο δράστης εντοπίστηκε από το βίντεο και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες χωρίς να έχει καταλάβει κάτι.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία έγιναν 30 συλλήψεις.

Είναι όλοι αλλοδαποί και δηλώνουν δήθεν ανήλικοι.

Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί είπαν στον δράστη ότι μπορούσε να τραυματίσει τη γυναίκα με τον τρόπο που τράβηξε την αλυσίδα, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Τι την θέλει η γριά την αλυσίδα».





Μητσοτάκης: Η Κεντροαριστερά έχει περισσότερους μνηστήρες από ό,τι η Πηνελόπη



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real Fm σχολίασε τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά λέγοντας πως έχει περισσότερους μνηστήρες από ό,τι η Πηνελόπη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι σημαντικό για κάθε κυβέρνηση να έχει απέναντί της μια σοβαρή αντιπολίτευση που να αντιπροτείνει σχέδιο διακυβέρνησης. «Αυτό δεν το έχω δει μέχρι σήμερα. Ειδικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχω δει επιστροφή στις χειρότερες ημέρες του λαϊκισμό και της τοξικότητας που τιμωρήθηκε στις ευρωεκλογές».

Παράλληλα πρόσθεσε για τη συζήτηση στην Κεντροαριστερά «μου δίνει την εντύπωση ότι η συζήτηση αφορά τα πρόσωπα και όχι τις πολιτικές. Στη ΝΔ διατυπώσαμε μια πρόταση που εγώ μπόρεσα να εκφράσω. Δεν ψήφισαν Μητσοτάκη επειδή είναι ψηλός ή όμορφος. Αυτό που δεν βλέπω σε αυτή τη συζήτηση της αντιπολίτευσης δεν βλέπω την πρόταση αλλά τσιτάτα και περισσότερους μνηστήρες από ό,τι η Πηνελόπη».

«Εμένα με ενδιαφέρει η αντιπολίτευση να μπορεί να κάνει προτάσεις που θα βρίσκει σωστές η κυβέρνηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Μεθυσμένος οδηγός εμβολίζει δύο ποδηλάτες στο Τέξας

 


Μια σκηνή-σοκ κατέγραψε κάμερα σε δρόμο του Τέξας, με έναν μεθυσμένο οδηγό ΙΧ να εμβολίζει δύο ποδηλάτες από πίσω, περνώντας επάνω από τον ένα.

Στο βίντεο-σοκ, διακρίνονται οι δύο ποδηλάτες στη δεξιά πλευρά δρόμου κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλας Φορτ Γουόρθ όταν εμφανίζεται πίσω τους ένα λευκό SUV, που τους εμβολίζει.

Οι δύο ποδηλάτες σωριάζονται στο οδόστρωμα κι ο ασυνείδητος οδηγός του SUV στρίβει αριστερά, προτού περάσει με το όχημά του πάνω από τον έναν ποδηλάτη και εξαφανιστεί.

Το θύμα, ο 69χρονος Τόμας Γκέπερτ διακομίστηκε με σοβαρό τραύμα σε νοσοκομείο, ενώ παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο άλλο θύμα, την 65χρονη Ντέμπορα Ιντς.

Άλλοι ποδηλάτες που συνόδευαν το ζευγάρι κυνήγησαν τον οδηγό, τον 31χρονο Μπέντζαμιν Χαϊλάντερ, μέχρι ένα κοντινό πρατήριο καυσίμων και τον ανάγκασαν να επιστρέψει στο σημείο του ατυχήματος.

Όπως αναφέρει έκθεση της αστυνομίας για το περιστατικό, ο οδηγός είπε στους επιθεωρητές ότι είχε πιει μια μπύρα μία ώρα πριν το συμβάν, αλλά το αλκοτέστ έδειξε ότι το αλκοόλ στο αίμα του υπερέβαινε το όριο. Αστυνομικοί βρήκαν έξι άδεια κουτάκια μπύρας στο όχημα του Χαιλάντερ, που συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση με όχημα, τραυματισμό και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.





Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε κόσμο στον ΗΣΑΠ - Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς ενώ είχαν συλληφθεί


 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος πολιτών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Για την αποδόμησή της, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν -20- μέλη της, καθώς και -13- άτομα για έτερα αδικήματα, ενώ -3- μέλη είναι ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Σε βάρος τους, και σε βάρος ακόμα -20- ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας που διαπράττει ληστείες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπλα, ναρκωτικά, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, διέγερση, διακεκριμένη κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τις αρχές του 2024, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς και συρμούς του ΗΣΑΠ, ιδίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, δρούσαν σε ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων, τα οποία με χρήση σωματικής βίας ή με βίαιο τράβηγμα, αφαιρούσαν από τα θύματά τους τις αλυσίδες που έφεραν στον λαιμό τους.

Στη συνέχεια, παρέδιδαν τις αλυσίδες σε -2- άτομα που λειτουργούσαν ως κλεπταποδόχοι της συμμορίας, οι οποίοι προέβαιναν στην πώλησή τους και στον διαμοιρασμό των κερδών με τα υπόλοιπα μέλη.

Σε σωματικές έρευνες και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα, Κερατσίνι και Πειραιά, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





  • -10- αλυσίδες, χρυσό περιδέραιο και ρολόι χειρός,
  • -3- ρολόγια smartwatch,
  • -4- λάπτοπ,
  • εξωτερικός σκληρός δίσκος,
  • -33- κινητά τηλέφωνα,
  • μαχαίρι, -3- αυτοσχέδιες λάμες και -2- σουγιάδες,
  • -24- ναρκωτικά δισκία και ποσότητα κάνναβης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά,
  • -350- ευρώ,
  • πλήθος τσαντών,
  • -9- ζεύγη γυαλιών ηλίου και
  • -2- τραπεζικές κάρτες

Αξιοσημείωτο της θρασύτητάς τους είναι ότι, κατά την παραμονή τους σε προσωρινό χώρο κράτησης, τρεις από τους συλληφθέντες υποκίνησαν τους υπόλοιπους, ώστε να επιτεθούν σε αστυνομικούς με μπουνιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν εξ΄αυτών.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί -41- περιπτώσεις ληστειών, που έχουν διαπραχθεί από τον Φεβρουάριο του 2024, μεταξύ των οποίων και η αφαίρεση με βίαιο τράβηγμα χρυσής αλυσίδας από λουόμενη, πρωινές ώρες της 4/6/2024 στην Α΄ πλαζ Αλίμου Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ρομά κακοποιών που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα

 


Ροπή στον τζόγο, λατρεία στην πολυτελή ζωή και αγάπη στα γρήγορα αυτοκίνητα είχαν τα μέλη της οργάνωσης των Ρομά που είχαν ρημάξει σπίτια, μαγαζιά, αμάξια, δήλωναν άστεγοι και ζούσαν σε μεζονέτες.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λακωνία και Χαλκίδα.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή ομάδων της Ο.Π.Κ.Ε., του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Μέγαρα, Μαρκόπουλο Αττικής και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -5- μέλη, σε βάρος των οποίων, αλλά και -2- ακόμη ταυτοποιημένων ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και απόπειρες, απόπειρα ληστείας, όπλα και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τα Τμήματα Ασφάλειας Κηφισιάς, Μαρκοπούλου Αττικής και Σπάρτης Λακωνίας, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον Μάιο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε οικίες και καταστήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία:

Κλοπές σε καταστήματα (κυρίως κοσμηματοπωλεία)

  • κατόπτευαν τους χώρους γύρω από το κατάστημα-στόχο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού,
  • προσέγγιζαν το κατάστημα με επιχειρησιακά οχήματα που διέθεταν,
  • με εργαλεία που κατείχαν (βαριοπούλες, λοστούς, τρυπάνια), κατέστρεφαν τη σειρήνα του συναγερμού, παραβίαζαν το προστατευτικό πλέγμα της πρόσοψης, έσπαζαν τον υαλοπίνακα ή παραβίαζαν την κεντρική θύρα,
  • εισέρχονταν στο χώρο, τον οποίον ερευνούσαν, παραβίαζαν τυχόν χρηματοκιβώτια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Κλοπές σε οικίες

  • προσέγγιζαν τις οικίες – στόχους, βραδινές ώρες, με τα επιχειρησιακά τους οχήματα,
  • αφού εξακρίβωναν την απουσία ή μη των ενοίκων, υπερπηδούσαν την περίφραξη και παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή θύρες,
  • εισέρχονταν στο χώρο, τον ερευνούσαν και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και χρηματοκιβώτια.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιούσαν γάντια, προκειμένου να αποφύγουν την ταυτοποίησή τους, ενώ αλλοίωναν τα πραγματικά στοιχεία των επιχειρησιακών οχημάτων τους, αφαιρώντας τις πινακίδες κυκλοφορίας ή τοποθετώντας σε αυτά άλλες, αφαιρεθείσες από άλλα οχήματα.

Σημαντικό ρόλο στη συνοχή της οργάνωσης και την απρόσκοπτη δράση της διαδραμάτιζε ότι τα μέλη συνδέονταν με μεταξύ τους στενές φιλικές σχέσεις, ενώ είχαν κοινή καταγωγή και πολιτισμικές καταβολές.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του «επαγγελματισμού» τους, αποτελεί ότι διέπρατταν έως και -5- κλοπές ανά εξόρμησή τους, ανεξαρτήτου περιοχής, ενώ σε περιπτώσεις που τα ηλικιωμένα θύματα βρίσκονταν εντός των οικιών, οι δράστες παρουσιάστηκαν ως αστυνομικοί. Παράλληλα, δεν δίστασαν σε μια περίπτωση να ασκήσουν βία σε βάρος ηλικιωμένης, όταν προσπάθησε να καλέσει βοήθεια από την τηλεφωνική της συσκευή.

Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης (32χρονος), ήταν παρών στην πλειοψηφία των διαρρήξεων-κλοπών, με ρόλο τσιλιαδόρου ή και φυσικού αυτουργού. Επέβλεπε τους συνεργούς του κατά την κατόπτευση των χώρων, καθοδηγούσε ως προς την επιλογή των κλοπιμαίων και έδινε το σύνθημα για την αποχώρηση από τα σημεία.

Παράλληλα, για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους, υπήρχε αυστηρός επιμερισμός των ρόλων μεταξύ των μελών (τσιλιαδόροι, μέλη που αναλάμβαναν την παραβίαση και είσοδο και οδηγοί).

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης ήταν άεργοι και τελούσαν κλοπές κατ’ επάγγελμα με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος ενώ όλοι λάμβαναν προνοιακά επιδόματα. Είχαν ροπή στα τυχερά παίγνια και στον στοιχηματισμό, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προτίμηση για αυτοκίνητα, πολυτελή, με υψηλή ιπποδύναμη αλλά και συμβατικά. Τα άλλαζαν με χαρακτηριστική ευκολία, δαπανώντας ανάλογα χρηματικά ποσά και μέσα από  αλλεπάλληλες μετατροπές και μεταβιβάσεις του εγκληματικού προϊόντος, πετύχαιναν την απόκρυψη και την αποσύνδεση αυτού με την εγκληματική του προέλευση και τελικώς την νομιμοποίηση του.

Για τον λόγο αυτό και την πλήρη διαλεύκανση του τρόπου που χρησιμοποιούσαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, προχώρησε σε εκτενή και εις βάθος οικονομική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επεδίωκαν και διέπρατταν νομιμοποίηση των εσόδων που αποκόμιζαν από το σύνολο των εγκληματικών τους πράξεων με τη μορφή της απόκτησης, κατοχής και χρήσης περιουσίας, εν γνώσει της εγκληματικής της προέλευσης, με τη μορφή της μετατροπής της περιουσίας με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης της.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και τις σωματικές έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





  • -2.055- ευρώ συνολικά,
  • -8- οχήματα, ως προϊόντα εγκλήματος και -1- ως μέσο τέλεσης
  • πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και tablet,
  • πλήθος καρτών SIM
  • πλήθος κοσμημάτων χειρός,
  • πλήθος ρολογιών,
  • πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων,
  • πλήθος βιβλιαρίων και καρτών τραπέζης,
  • πλήθος χρυσιζόντων και ασημιζόντων κοσμημάτων,
  • πλήθος ψευδοκοσμημάτων (faux – bijoux),
  • πλήθος φυσιγγίων,
  • καραμπίνα,
  • ηλεκτρικό τρυπάνι,
  • -2- μαχαίρια,
  • δελτίο κατάθεσης των 10.000 ευρώ για αγορά οικοπέδου,
  • απόδειξη είσπραξης 5.000 ευρώ, από μεσιτικό γραφείο για το κλείσιμο μονοκατοικίας με οικόπεδο,
  • πλήθος ενδυμάτων που φορούσαν μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά την τέλεση των κλοπών,
  • κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας και
  • καταγραφικό μηχάνημα βιντεοσκόπησης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -31- κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, -5- κλοπές και 2- απόπειρες σε κοσμηματοπωλεία, -5- κλοπές σε καταστήματα, -2- κλοπές οχημάτων, -12- κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας και -1- ληστεία σε οικία, στις περιοχές της Αττικής, Λακωνίας, Χαλκίδας και Θεσσαλονίκης, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, υπολογίζεται άνω των -1.050.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.



Καταστράφηκε μια οικογένεια ένα καλό δικηγορικό γραφείο και οι δικαστικές περιπέτειες Λύτρα - Πολυζωγοπούλου θα έχουν συνέχεια

 



Τι έμεινε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Σοφίας Πολυζογωπούλου από τον ίδιο; Μία οικογένεια διαλύθηκε, ένας πολύ καλός δικηγόρος οδηγήθηκε στην φυλακή, και ένα πολύ καλό δικηγορικό γραφείο καταστράφηκε.

Βλέποντας ότι ο Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε στην φυλακή μετά από πραβίαση των περιοριστικών όρων που κανένας σοβαρός πολίτης δεν έχει ακόμα καταλάβει πώς τους παραβίασε, διαβάζοντας και τα μηνύματα σε κινητά και viper που έχουν δημοσιευθεί, τα "κοράκια" εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και έπεσαν επάνω στα περιουσιακά στοιχεία του δικηγόρου υπολογίζοντας τα χρέη του, τα οποία δεν θα μπορέσει πλέον να διαχειριστεί.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε λίγο πριν τις 12:20 το μεσημέρι ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Με σερί πλειστηριασμών βρίσκεται αντιμέτωπος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που κατηγορείται για τον βάναυσο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Μετά το σφυρί για τη μεζονέτα του στο Πάτημα Χαλανδρίου, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου και το σχέδιο ήταν ο δικηγόρος να το σώσει, ακολουθεί ένα ακόμη για γραφεία σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δεύτερος αυτός πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου ενώ επισπεύδουσα και εδώ είναι η Intrum (για λογαριασμό της VEGA I NPL FINANCE DAC).

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, για την υπό στοιχεία Γάμα πέντε (Γ-5) οριζόντιο ιδιοκτησία (συγκρότημα γραφείων) του τρίτου πάνω από το ισόγειο ορόφου, η οποία αποτελείται από δύο γραφεία και αποχωρητήριο, ενώ έχει επιφάνεια 37 τ.μ.

Η όλη πολυκατοικία επί της οποίας βρίσκεται η πιο πάνω οριζόντια ιδιοκτησία, είναι κτισμένη σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στην Αθήνα, και επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη 8.

Η εν λόγω ιδιοκτησία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα και κατά ποσοστό 100% στον Απόστολο Λύτρα δυνάμει του υπ’ αριθμ. 6031/28.02.2001 συμβολαίου γονικής παροχής.

Η κατάσχεση βασίζεται σε διαταγή πληρωμής του 2012 και έγινε για 200.000 ευρώ «ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, αποκλειστικά και μόνο για τον περιορισμό των εξόδων εκτέλεσης, επιφυλασσόμενης της επισπεύδουσας να επιδιώξει την είσπραξη του συνολικά οφειλόμενου σε αυτήν ποσού (πλέον τόκων και εξόδων), έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό».

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, το κτίριο είναι σχετικά αξιόλογης ποιότητας κατασκευής και σε καλή κατάσταση συντήρησης, λαμβάνοντας υπόψη και την παλαιότητά του (του 1970). Το βασικό πλεονέκτημα του μεγάρου είναι η θέση, αφού βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. Έτσι η τιμή πρώτης προσφοράς για αυτά τα δύο μικρά γραφεία έχει οριστεί στις 74.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και αυτό το ακίνητο του Απ. Λύτρα φέρει αρκετά εμπράγματα βάρη για χρέη του παρελθόντος.

-Προσημείωση υποθήκης για 72.000 ευρώ κατά του Απόστολου Λύτρα και υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, εγγραφείσα την 25/11/2005 και τραπείσα μερικώς σε υποθήκη την 30/6/2021 για 61.175,50 ευρώ.

-Αναγκαστική κατάσχεση για 33.934,95 ευρώ κατά ιδίου και υπέρ της Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών, εγγραφείσα την 8/5/2018.

-Προσημείωση υποθήκης κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 100.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης στις 23.11.2023

-Αναγκαστική κατάσχεση κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 200.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 09.04.2024.



Και ο Κούγιας κάνει μήνυση στην Σοφία Πολυζωγοπούλου για το μήνυμά της σε συνεργάτη του Λύτρα : «Μόνο τρομοκρατημένη δεν είναι»

 


Μήνυση καταθέτει και ο Αλέξης Κούγιας στην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου με αφορμή ένα μήνυμα που έστειλε η ίδια και έχει δημοσιοποιηθεί.

Ο Κούγιας : «Μόνο τρομοκρατημένη δεν είναι».

Το protothema.gr αποκάλυψε χθες έναν κυκεώνα μηνυμάτων sms αλλά και συνομιλιών στο Viber για την συγκεκριμένη υπόθεση. Σε ορισμένα ο Απόστολος Λύτρας που παραδόθηκε μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, ζητάει συγγνώμη από τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, μετά τον ξυλοδαρμό της, ενώ σε άλλα, στενός συνεργάτης μιλάει με το θύμα προκειμένου να υπογράψει κοινή εξώδικη δήλωση προς τα ΜΜΕ. 

Ανάμεσα στα πολλά μηνύματα η Σοφία Πολυζωγοπούλου παρουσιάζεται να στέλνει προς συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα: «Μάζεψε τον, που μιλάει με Κούγια και λένε παπαριές»

Στην ανακοίνωσή του εναντίον της Πολυζωγοπούλου, ο δικηγόρος αναφέρει «Σε ένα εκ των μηνυμάτων η φερόμενη ως βαριά τραυματισμένη και φερόμενη ως τρομοκρατημένη κα Πολυζωγοπούλου αποστέλλει ένα μήνυμα στον συνεργάτη του Αποστόλου Λύτρα, με το οποίο όχι μόνο συκοφαντεί τον κύριο Κούγια, αλλά κυρίως αναδεικνύει το ποιας ποιότητος προσωπικότητα είναι και ότι μόνο τρομοκρατημένη δεν είναι».



Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Ο επικεφαλής του γραφείου μας πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ το περιεχόμενο ανταλλαγέντων μηνυμάτων της φερόμενης ως θύματος βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και φερόμενης ως τρομοκρατημένης συζύγου του συναδέλφου μας Αποστόλου Λύτρα.

Σε ένα εκ των μηνυμάτων η φερόμενη ως βαριά τραυματισμένη και φερόμενη ως τρομοκρατημένη κα Πολυζωγοπούλου αποστέλλει ένα μήνυμα στον συνεργάτη του Αποστόλου Λύτρα, με το οποίο όχι μόνο συκοφαντεί τον κύριο Κούγια, αλλά κυρίως αναδεικνύει το ποιας ποιότητος προσωπικότητα είναι και ότι μόνο τρομοκρατημένη δεν είναι.

Το μήνυμα αυτό έχει το εξής περιεχόμενο: «πες του να ηρεμήσει γιατί έμαθα ότι μιλάει με τον Κούγια και λένε παπαριές».

Το συγκεκριμένο μήνυμα θίγει την τιμή και την υπόληψη του κου Αλεξίου Κούγια τόσο ως ανθρώπου, όσο και ως Δικηγόρου και το περιεχόμενο του είναι παντελώς ψευδές και συκοφαντικό.

Επειδή ο κ. Κούγιας ευρίσκεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρπενησίου σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εμείς οι συνεργάτες του έχουμε λάβει εντολή να αποστείλουμε σήμερα εξώδικη – διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και ακολούθως να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή εις βάρος της.

Επίσης, έχουμε λάβει εντολή από τον κο Κούγια να λάβουμε αντίγραφα των εκπομπών του παρουσιαστή Γεωργίου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 χθες και σήμερα και να αξιολογήσουμε εάν τα όσα αυτός ανέφερε για την προσωπικότητα του κου Αλεξίου Κούγια συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και από πλευράς αστικού δικαίου προσβολή της προσωπικότητος, ώστε, εάν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, να προσφύγει ο κ. Κούγιας κατά του Γεωργίου Λιάγκα ενώπιον των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων.



5.500 συλλήψεις στο πεντάμηνο για ενδοοικογενειακή βία - 73 συλλήψεις μόνο εχθές το βράδυ

 



Για περισσότερες από 5.300 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και τουλάχιστον 5.500 συλλήψεις το πρώτο πεντάμηνο έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

«Απόψε είχαμε 73 συλλήψεις σε 90 περιστατικά για ενδοοικογενειακή βία. Βαριές περιπτώσεις. Έχουμε προσφυγή σε ιατροδικαστές, σε δομές. 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, με 5.500 περίπου συλλήψεις το πρώτο πεντάμηνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  Πρόκειται, διευκρίνισε, για ένα ζήτημα που κάθε μέρα όλο και διογκώνεται, διότι ανοίγουν στόματα, όχι επειδή έχουμε τώρα έξαρση ενδοοικογενειακής βίας. «Πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα όλοι οι κακοποιητές: ότι το μέλλον τους δεν είναι καλό. Ότι ανοίγουν στόματα, και ότι η τιμωρία για όλους τους θα είναι αυστηρή» διεμήνυσε.

«Έχουμε εγκαταστήσει χιλιάδες panic button, κάθε βράδυ εγκαθίστανται περίπου 20, και κάθε βράδυ έχουμε μεταφορά στις δομές της ΕΛΑΣ, αυτών (κακοποιημένων γυναικών) και των παιδιών τους. Στις περισσότερες φορές οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους», συνέχισε. Νομίζω, παρατήρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ότι, επειδή η χωρητικότητα των φυλακών δεν είναι τόσο μεγάλη, για να καταλήγουν σε προφυλακίσεις τόσες χιλιάδες συλλήψεις πρέπει να βρούμε γρήγορα εναλλακτικές μορφές ποινών, κάτι που το υπουργείο Δικαιοσύνης το επεξεργάζεται.

Ανέφερε ακόμα ότι από 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας παλαιότερα σήμερα υπάρχουν 63. «Θέλουμε βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δράστη, και επιτέλους να εφαρμοστούν στη χώρα οι εναλλακτικές ποινές για να είναι σαφές ότι την επόμενη μέρα ο κακοποιητής κάπου θα παρέχει υπηρεσίες».

Για τη βία μεταξύ ανηλίκων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρατήρησε ότι έχει δώσει εντολή στους αστυνομικούς να συλλαμβάνονται και οι γονείς όπου υπάρχουν καθ’ έξιν παραβατικά παιδιά. «Περισσότερους γονείς παρά ανήλικους έχουμε συλλάβει» τόνισε με νόημα στέλνοντας ένα μήνυμα στους γονείς. 

Στο πλαίσιο αυτό, για τα βία περιστατικά από ανήλικους στην πλατεία Κηφισιάς, ο υπουργός επισήμανε ότι σήμερα οι γονείς τους είναι διωκόμενοι.





14 μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας


 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ανακοίνωσε σήμερα 14 μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και αυστηρή τιμωρία των δραστών σε μια προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας μέσα στην οικογένεια που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Φλωρίδης είναι:


1) Κανόνας η επιβολή προσωρινής κράτησης στα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας, εκτός αν κριθεί απολύτως αιτιολογημένα πως ο κατ' οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) ή οι περιοριστικοί όροι αρκούν για την αποτροπή του δράστη από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.


2) Άμεση περάτωση της ανάκρισης και απευθείας παραπομπή στο ακροατήριο των κακουργημάτων ενδοοικογενειακής βίας, χωρίς την ενδιάμεση διαδικασία των δικαστικών βουλευμάτων.


3) Πραγματική έκτιση στη φυλακή των ποινών για εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας χωρίς δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής τους, με κανένα τρόπο.


4) Πρόβλεψη δυνατότητας προσωρινής κράτησης μέχρι 6 μήνες για σοβαρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας. Στη δε περίπτωση αυτόφωρου πλημμελήματος, η κράτηση, σε περίπτωση αναβολής, μπορεί να παραταθεί έως τις 5 ημέρες.


5) Πρόβλεψη έκδοσης εισαγγελικής διάταξης επιβολής περιοριστικών όρων ακόμα και πριν την άσκηση της ποινικής δίωξης, με δυνατότητα του θύματος να προτείνει συγκεκριμένους όρους που θεωρεί κατάλληλους. Για τυχόν παραβίαση περιοριστικών όρων επιβάλλεται στον δράστη ποινή φυλάκισης και ενημερώνεται το θύμα από την αστυνομική αρχή για να λάβει μέτρα προστασίας.


6) Σε κάθε περίπτωση η υποτροπή του δράστη καθιερώνεται ως επιβαρυντική περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας που οδηγεί στο μέγιστο ύψος της ποινής.



7) Προστασία του θύματος με την απαλλαγή του από την υποχρέωση εμφάνισής του στην ακροαματική διαδικασία. Προβλέπεται η πρόοδος της δίκης με την ανάγνωση της κατάθεσης, που έδωσε στην προδικασία, εκτός αν το δικαστήριο, με ειδική αιτιολογία, κρίνει την παρουσία του θύματος απολύτως απαραίτητη με προτεραιότητα την εξ αποστάσεως εξέτασή του, όπου είναι εφικτό.


8) Δεν χωρεί ποινική διαμεσολάβηση στα ιδιαιτέρως σοβαρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας, ακόμα και αν το θύμα συναινεί στη διαμεσολάβηση. Σε κάθε περίπτωση, θεσπίζεται δυνατότητα του εισαγγελέα να μη δεχθεί συμφωνία των μερών για διαμεσολάβηση ή να την ανακαλέσει, όταν συντρέχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να μειώσουν την ικανότητα του θύματος για συνειδητή επιλογή.


9) Στις περιπτώσεις καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία, ο Εισαγγελέας διερευνά αυτεπάγγελτα αν συντρέχει περίπτωση μεταβολής του καθεστώτος επιμέλειας ανήλικων τέκνων σύμφωνα με το άρθρο 1532 εδ.γ' του Αστικού Κώδικα.


10)Στην περίπτωση που έχει παρέλθει το αυτόφωρο, θεσπίζεται διαδικασία αναζήτησης, δέσμευσης και «προστατευτικής φύλαξης» του δράστη λίαν προσφάτου περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, διάρκειας έως 48 ώρες, προκειμένου το θύμα να βρεθεί στο κατάλληλο προστατευτικό περιβάλλον και ο δράστης να αποτραπεί από το ενδεχόμενο να επανακάμψει και να επαναλάβει την πράξη του.


11)Πρόβλεψη λειτουργίας πλατφόρμας καταγγελιών εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας ακόμα και από τρίτους.


12)Δημιουργία αρχείου/ιστορικού αναφορών ενδοοικογενειακής βίας από τις αστυνομικές αρχές, το οποίο επισυνάπτεται ως συνοδευτικό έγγραφο της δικογραφίας.


13)Ενίσχυση των τρόπων γνωστοποίησης των δικαιωμάτων και παροχής της νομικής βοήθειας στο θύμα ενδοοικογενειακής βίας.


14)Τέλος, μόλις πριν από ένα μήνα, τέθηκε σε εφαρμογή η Οδηγία 1385/2024 της Ε.Ε με προθεσμία ενσωμάτωσης από τα κράτη μέλη έως 14/5/2027 για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με διατάξεις για την προστασία των θυμάτων και την αποτροπή της επαναθυματοποίησης τους. Η χώρα μας θα είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση της εν λόγω οδηγίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.




Ηλίθιοι ακτιβιστές για το κλίμα βανδάλισαν το Στόουνχεντζ, το ψέκασαν με μπογιά

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που ηλίθιοι ακτιβιστές καταστρέφουν μνημεία πολιτισμού, επειδή είναι ηλίθιοι και καταστροφικοί.

Ηλίθιοι διαδηλωτές του Just Stop Oil έβαψαν το εμβληματικό μνημείο του Στόουνχεντζ στη Βρετανία.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου, όπου δύο ηλίθιοι ακτιβιστές, χωρίς κανέναν δισταγμό, ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά το Στόουνχεντζ, ενώ αγανακτισμένοι επισκέπτες προσπαθούσαν να τους σταματήσουν.

Οι δύο ηλίθιοι, που φορούσαν λευκά μπλουζάκια με την επιγραφή Just Stop Oil στο μπροστινό μέρος, και έτρεξαν προς τους αρχαίους μονόλιθους ψεκάζοντας με μπογιά.

Σε μια ηρωική προσπάθεια να τους σταματήσει, μια γυναίκα εθεάθη να δίνει μάχη απεγνωσμένα να απομακρύνει τους διαδηλωτές πριν τα υπόλοιπα μέλη του κοινού συρρεύσουν για να τη βοηθήσουν.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατονομάστηκαν ως Niamh Lynch, 21 ετών, φοιτήτρια από την Οξφόρδη, και Rajan Naidu, 73 ετών, από το Μπέρμιγχαμ, έχουν πλέον συλληφθεί από την αστυνομία για καταστροφή του ιστορικού μνημείου και θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Οι πέτρες -που χρονολογούνται από την ύστερη νεολιθική περίοδο- βάφτηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, το οποίο συνέβη γύρω το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη, μία ημέρα πριν από τον εορτασμό του θερινού ηλιοστασίου στο Στόουνχεντζ, το οποίο αποτελεί την καρδιά ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.





Γ. Τσίπρας: Αν τολμάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, ας βγάλουν επίσημη ανακοίνωση για την απόλυσή μου



Την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον απολύσει από επιστημονικό συνεργάτη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να μπούμε σε λεπτομέρειες. Εγώ έχω κάνει μια σχετική δήλωση. Δηλαδή, μετά από μια ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, ειδοποιήθηκα μετά από δέκα λεπτά ότι λύεται η σύμβαση εργασίας.

Κυκλοφόρησε κάποια διαρροή από κύκλους της Κουμουνδούρου, στην οποία δεν θέλω να απαντήσω γιατί ακριβώς η Κουμουνδούρου δεν είχε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι είναι επτά προτάσεις, επτά ψέματα, δηλαδή. Είναι αθλιότητες και μάλιστα παιδαριώδης δολοφονία χαρακτήρα. Αν τολμάνε, ας κάνουν επίσημη ανακοίνωση», δήλωσε ο Γ. Τσίπρας αρχικά στην ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε πως απέκτησε μια έμμισθη σχέση με το κόμμα μετά την εκλογή Κασσελάκη, και είπε πως δεν «έπεσε από τα σύννεφα» με τη σημερινή απόφαση, καθώς «μπορεί να υπήρχε η λίστα ήδη πριν τις εκλογές και μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι». «Δηλαδή, όποιος δεν είναι απολύτως της γνώμης του προέδρου. Οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν, ωστόσο, με αυτά τα οποία αναφέρονται», εξήγησε.

Ο Γ. Τσίπρας τόνισε πως είναι «από τα ιδρυτικά μέλη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά-πολλά χρόνια και μάλιστα στο πρώτο συνέδριο ήμουν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν σκοπεύω να πάω κάπου αλλού. ΣΥΡΙΖΑ είμαι και ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνω».



Μηνύματα αγωνίας από τους εργαζόμενους δικηγόρους στο γραφείο Λύτρα απάντησε ο Λύτρας


 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν η συνομιλία και τα μηνύματα που εστάλησαν στην ομαδική συνομιλία στο Viber, με τον Απόστολο Λύτρα και τη Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η ομαδική συνομιλία στο Viber δημιουργήθηκε από τον επί 7 χρόνια συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα, τον κ. Κριεμάδη, και μέσα στην ομάδα είναι Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου για να διαβάζουν τα μηνύματα απόγνωσης.

Στα μηνύματα αυτά μόνο ο Απόστολος Λύτρας απάντησε για να τους ηρεμήσει, η Πολυζωγοπούλου όπως φαίνεται τουλάχιστον στα μηνύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δεν απάντησε.

Η ομαδική αυτή συνομιλία φτιάχτηκε από τον επαγγελματικό συνεργάτη του ζευγαριού και ο σκοπός της είναι να διευθετηθούν κάποια προβλήματα του δικηγορικού γραφείου όπως φαίνεται από τα μηνύματα, η βιωσιμότητα και η μισθοί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα σημείο από τα μηνύματα που έχουν αποσταλεί, ο κ. Κριεμάδης απευθύνεται και στους δύο και γίνεται σαφές μέσα από την συνομιλία, υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί.

Στη συνέχεια της συνομιλίας ο μόνος που παρεμβαίνει ο κ. Λύτρας με ένα μήνυμά του, όπου αναφέρει: «Γιώργο προσπαθούν τα παιδιά μου να μιλήσουν με την Σοφία να πάνε στο γραφείο να πάρουν τα λεφτά μου και για το δάνειο και για εσάς και το γραφείο και δεν απαντάει».

Μετά από αυτό, η κόρη του Απόστολου Λύτρα από τον πρώτο γάμο, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου και ο δικηγόρος συνεργάτης από το γραφείο του κ. Λύτρα βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού το βράδυ της Τρίτης (18/6) και χωρίς να έχει καταλάβει κανένας τι έχει συμβεί ακριβώς, ο Λύτρας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.








Παράταση των έκτακτων μέτρων για την ακρίβεια ακόμα έξι μήνες

 



Παράταση των μέτρων για την ακρίβεια για ακόμα έξι μήνες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ανάπτηξης.

«Θα συνεχίσουμε τις τολμηρές παρεμβάσεις στην αγορά για ακόμα ένα εξάμηνο», είπε σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις είχαν αποτέλεσμα.

«Είχαμε μείωση του πληθωρισμού, αλλά πρέπει μειωθούν και οι τιμές στο ράφι», ανέφερε. Ο πρωθυπουργός, επέμεινε στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές, κι επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση, ενώ επεσήμανε ότι στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και τιμών στα τρόφιμα. 

Όπως είπε «θα χρειαστεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί»

«Η απόφαση που λάβαμε είναι η συνέχιση όλων των έκτακτων μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση για ακόμα ένα εξάμηνο μέχρι 31 Δεκεμβρίου», είπε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η πολιτική εντολή που έχει λάβει ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος είναι να συγκρουστεί με τις παθογένειες της αγοράς και με στρεβλές πρακτικές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, πάντως, εμφανίζεται διατεθειμένος να συνεχίσει μέτρα που «ζορίζουν» τα σούπερ μάρκετ, όπως την υποχρέωση εφαρμογής μειωμένων τιμών για να μπορούν να κάνουν προωθητικές ενέργειες. Τις επόμενες μέρες, παράλληλα, αναμένεται να έχει μια σειρά επαφών με παράγοντες της αγοράς και με θεσμικούς εκπροσώπους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει ανοχή στην υπερβολική κερδοφορία.



Ανήλικος Γάλλος οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της 12χρονης πρώην συντρόφου του

 


Μία 12χρονη Εβραιοπούλα είχε σχέση μ΄έναν Γάλλο μόνο που του είχε αποκρύψει την καταγωγή της.

Το... μυστικό της, όμως, το πλήρωσε πολύ ακριβά αφού ο πρώην ανήλικος σύντροφός της θέλησε να την εκδικηθεί με τον χειρότερο τρόπο.

Η νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Παρίσι με τα ισραηλινά ΜΜΕ να αποδίδουν την επίθεση σε αντισημιτικά κίνητρα.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «ynetnews», τρεις Γάλλοι, ηλικίας 12 έως 14 ετών, άρχισαν να χτυπούν την Εβραιοπούλα φωνάζοντας αντισημιτικά συνθήματα και στη συνέχεια τη βίασαν σε ένα εγκαταλελειμμένο υπόστεγο.

Η γαλλική αστυνομία έχει προβεί στη σύλληψη των τριών εφήβων, μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο νεαρός που φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης είναι ο πρώην φίλος της κοπέλας, ο οποίος την κατηγόρησε ότι του είχε κρύψει την εβραϊκή καταγωγή της, σχολιάζει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, η κοπέλα και οι γονείς της κατήγγειλαν το περιστατικό σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Hauts-de-Seine, που βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Παρισιού.

Η κοπέλα υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση όπου επιβεβαιώθηκε ο βιασμός της.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Le Parisien», ο πρώην φίλος της κοπέλας την είχε κατηγορήσει ότι του είχε κρύψει πως ήταν Εβραία κι αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να την εκδικηθεί με άλλους δύο νεαρούς.

Επιπλέον, στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των υπόπτων, οι ερευνητές βρήκαν αντισημιτικά σχόλια και φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης μιας καμένης ισραηλινής σημαίας.

Ένας εκ των εφήβων είπε στην αστυνομία ότι το κορίτσι μιλούσε συνεχώς εναντίον των Παλαιστινίων.

Τα ΜΜΕ στη Γαλλία μετέδωσαν ότι τουλάχιστον ένα από τα τρία αγόρια ομολόγησε ότι επιτέθηκε και βίασε την κοπέλα.



Κούγιας κατά Σοφού : Προσπαθεί να βάλει στη φυλακή εντελώς παράνομα έναν συνάδελφο


 

Ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του στρέφεται κατά του συνηγόρου τής Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμη Σοφού, αναφορικά με τις πληροφορίες ότι ο τελευταίος ζήτησε την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει: «Λυπάμαι για τις ενέργειες του συναδέλφου μου Θέμη Σοφού και για την προσπάθειά του να βάλει στη φυλακή, εντελώς παράνομα, για δήθεν παράβαση των περιοριστικών όρων, έναν συνάδελφο και συνάνθρωπό μας».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον Θέμη Σοφό

«Στην υπόθεση Λύτρα, από πλευράς ποινικής αντιμετωπίσεως έχουν διαπραχθεί κακουργήματα, για τα οποία κανείς δεν αντιδρά. Λυπάμαι για τις ενέργειες του συναδέλφου μου Θέμη Σοφού και για την προσπάθειά του να βάλει στη φυλακή, εντελώς παράνομα, για δήθεν παράβαση των περιοριστικών όρων, έναν συνάδελφο και συνάνθρωπό μας. Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να έχουμε προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό».

Ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ενημέρωσε την ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, για παράβαση περιοριστικού όρου εκ μέρους του κατηγορούμενου Απόστολου Λύτρα, παραβίαση που ακόμα κανένας πολίτης δεν έχει καταλάβει πώς έγινε αγού ο Λύτρας δεν πήγε στο σπίτι, και ζήτησε την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με την προσωρινή κράτηση.



Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ απειλεί και την Κύπρο



«Αν εξακολουθήσει να βοηθά το Ισραήλ, θα γίνει μέρος του πολέμου και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως».

Ο ηγέτης της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι σε περίπτωση που οι εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό κλιμακώνονταν σε έναν ευρύτερο πόλεμο, τότε θα αγωνίζονταν «χωρίς κανόνες» και «χωρίς περιορισμούς».

Διεμήνυσε ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπήρχε ασφάλεια από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενους στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα. 

«Ο (ισραηλινός) εχθρός γνωρίζει πολύ καλά ότι είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα! Γνωρίζει ότι κανένα μέρος (…) δεν θα γλιτώσει από τους πυραύλους μας», είπε ο Νασράλα, συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει «να μας περιμένει από ξηρά, θάλασσα και αέρα».

Η Χεζμπολάχ είχε πλήξει πολεμικό πλοίο του Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου το 2006.

Τι λένε αναλυτές

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της Χεζμπολάχ έχει εξοπλιστεί εδώ και χρόνια με ρωσικής κατασκευής αντιπλοϊκούς πυραύλους Yakhont στη Συρία, όπου δυνάμεις της αγωνίστηκαν κατά τον εμφύλιο στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Για πρώτη φορά, ο Χασάν Νασράλα εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου. «Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να προειδοποιηθεί ότι το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό στρατό για να στραφεί εναντίον του Λιβάνου, σημαίνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει εμπλακεί στον πόλεμο και η αντίσταση (Χεζμπολάχ) θα την αντιμετωπίσει ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο», διεμήνυσε ο Νασράλα.

Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στο παρελθόν η Κύπρος έχει επιτρέψει περιστασιακά στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της για στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά ποτέ κατά τη διάρκεια σύρραξης. Σημειώνει επίσης ότι οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τις δύο βάσεις που διατηρούν στην Κύπρο για επιχειρήσεις στη Συρία και πιο πρόσφατα στην Υεμένη.



Η στιγμή που οι Χούτι χτυπούν το ελληνόκτητο πλοίο Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα

 


Βίντεο με το χτύπημα των ανταρτών Χούτι την περασμένη εβδομάδα στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor, στην Ερυθρά Θάλασσα, ήρθε στη δημοσιότητα.

Ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες φέρεται να σκοτώθηκε από την έκρηξη που προκάλεσε θαλάσσιο drone φορτωμένο με εκρηκτικά. Το πλήρωμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλοίο, το οποίο βυθίστηκε την Τρίτη.

Στο οπτικό υλικό, που είναι τραβηγμένο από σχετικά μικρή απόσταση, φαίνεται η έκρηξη που έγινε στο πλοίο.

Το ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Λιβερίας βυθίστηκε την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης.

Από το χτύπημα είχε υποστεί σοβαρότατες ζημιές. Τμήματα της πρύμνης του ήταν κάτω από το νερό και το μηχανοστάσιό του ήταν πλήρως βυθισμένο.

Το Tutor ανήκε στην ελληνική Evalend Shipping.

Τα 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων είχαν απομακρυνθεί από καταδρομικό πολεμικό πλοίο USS PhilippineSea, ενώ ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου έχασε τη ζωή του.

Στο σημείο είχαν φτάσει δύο μεγάλα ρυμουλκά, αναμένοντας πιθανότατα οδηγίες από τη διαχειρίστρια εταιρεία και για την αντιμετώπιση ρύπανσης που ίσως θα προέκυπτε.



Μήνυση Λύτρα στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση


 

Σε μήνυση κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, προχώρησε ο Απόστολος Λύτρας, μετά τα όσα περίεργα συνέβησαν εχθές στην οικία του ζευγαριού.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να διαλυθεί ένα σοβαρό δικηγορικό γραφείο, να διαλυθεί μια οικογένεια και να οδηγηθεί ένας άνθρωπος στην φυλακή.

Το μένος του δικηγόρου της κ. Πολυζωγοπούλου Θέμη Σοφού και της ίδιας για να προφυλακιστεί ο ποινικολόγος είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, αν και κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει καταλάβει τι έγινε στην οικία που κατοικεί η σύζυγος του ποινικολόγου ώστε να προφυλακιστεί ο Λύτρας.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετέβη στο ΑΤ Παλλήνης με τον δικηγόρο της, Θέμη Σοφό, για να δώσει απολογία, αφού δεν μπορούσε να κρατηθεί γιατί είναι δικηγόρος και πρόκειται για πλημμέλημα. 

Έτσι, όπως ορίζει η διαδικασία, η μήνυση που υπέβαλε ο κ. Λύτρας, θα δικαστεί σε μια τακτική δικάσιμο.

Νωρίτερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά το ένταλμα σύλληψής του από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, που έκριναν ότι έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Ο κ. Λύτρας, φτάνοντας στο τμήμα, δήλωσε εκ νέου μετανιωμένος για την πράξη του και ανέφερε ότι βρισκόταν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Βόρεια Προάστια. Παράλληλα, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με την επίσκεψη της κόρης του, της πρώην συζύγου του και του δικηγόρου του το βράδυ της Τρίτης (18/6) στο σπίτι που διαμένει πλέον η σύζυγός του, ενώ ανέφερε ότι δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα.

Σημειώνεται πως ο Απόστολος Λύτρας οδηγείται την (Πέμπτη 20/6) στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και αφού ήρθησαν οι περιοριστικοί όροι, θα οδηγηθεί στη φυλακή.