Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ηλίθιοι ακτιβιστές για το κλίμα βανδάλισαν το Στόουνχεντζ, το ψέκασαν με μπογιά

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που ηλίθιοι ακτιβιστές καταστρέφουν μνημεία πολιτισμού, επειδή είναι ηλίθιοι και καταστροφικοί.

Ηλίθιοι διαδηλωτές του Just Stop Oil έβαψαν το εμβληματικό μνημείο του Στόουνχεντζ στη Βρετανία.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου, όπου δύο ηλίθιοι ακτιβιστές, χωρίς κανέναν δισταγμό, ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά το Στόουνχεντζ, ενώ αγανακτισμένοι επισκέπτες προσπαθούσαν να τους σταματήσουν.

Οι δύο ηλίθιοι, που φορούσαν λευκά μπλουζάκια με την επιγραφή Just Stop Oil στο μπροστινό μέρος, και έτρεξαν προς τους αρχαίους μονόλιθους ψεκάζοντας με μπογιά.

Σε μια ηρωική προσπάθεια να τους σταματήσει, μια γυναίκα εθεάθη να δίνει μάχη απεγνωσμένα να απομακρύνει τους διαδηλωτές πριν τα υπόλοιπα μέλη του κοινού συρρεύσουν για να τη βοηθήσουν.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατονομάστηκαν ως Niamh Lynch, 21 ετών, φοιτήτρια από την Οξφόρδη, και Rajan Naidu, 73 ετών, από το Μπέρμιγχαμ, έχουν πλέον συλληφθεί από την αστυνομία για καταστροφή του ιστορικού μνημείου και θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Οι πέτρες -που χρονολογούνται από την ύστερη νεολιθική περίοδο- βάφτηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, το οποίο συνέβη γύρω το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη, μία ημέρα πριν από τον εορτασμό του θερινού ηλιοστασίου στο Στόουνχεντζ, το οποίο αποτελεί την καρδιά ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου