Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στην περιοχή του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν, με τη χρήση και με απειλή μαχαιριών, ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 7-3-2018 , στην περιοχή της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 16 και 19 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, αντίσταση καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, από τριμήνου και πλέον, διέπρατταν ληστείες, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, με ιδιαίτερη σκληρότητα στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, εκμεταλλευόμενοι την εδαφική ιδιομορφία της περιοχής και την περιορισμένη ορατότητα, τις βραδινές κυρίως ώρες.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, αφού στοχοποιούσαν τα θύματά τους, τα αιφνιδίαζαν και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή, τα οποία διοχέτευαν σε κλεπταποδόχους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, μία (1) αλυσίδα και αφαιρεθέντα αντικείμενα θυμάτων τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) ληστείες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.


Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν: Νεκρές μέλλουσα νύφη και φίλες της μετά από μπάτσελορ



Κόρη Τούρκου επιχειρηματία μαζί με επτά φίλες της είχε μεταβεί στο Ντουμπάι για μπάτσελορ πάρτι. Επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο μήνα.

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μια μέλλουσα νύφη, κόρη Τούρκου επιχειρηματία και τις φίλες της, οι οποίες επέβαιναν στο ιδιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη την Κυριακή στο Ιράν.

Η Μίνα Μπασάραν, κόρη του επιχειρηματία Χουσεΐν Μπασάραν μαζί με επτά φίλες της επέστρεφαν από ένα μπάτσελορ πάρτι στο Ντουμπάι. Επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο μήνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA και άλλα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.




Στο αεροσκάφος επέβαινε επίσης 3μελές πλήρωμα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών της Τουρκίας.

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σάρτζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, όπως μετέδωσε το ISNA. Κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχρ ε Κορντ, σε απόσταση περίπου 400 χλμ νότια της Τεχεράνης.

Από φωτιά στον κινητήρα πιθανόν η συντριβή
Η συντριβή του τουρκικού αεροσκάφους ενδέχεται να προκλήθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε στον κινητήρα του, δήλωσε ο Μοτζιτάμπα Καλίντι, ο εκπρόσωπος τύπου του Κέντρου διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Το αεροσκάφος συνετρίβη αφού ξέσπασε φωτιά στον κινητήρα και κάτοικοι της περιοχής είδαν το αεροσκάφος να έχει τυλιχθεί στις φλόγες», είπε ο Καλίντι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ομάδες διάσωσης έχουν ήδη φθάσει στο σημείο της συντριβής όπου έχει ξεσπάσει φωτιά.

Ιρανός αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να εντοπιστούν επιζώντες στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η εφημερίδα Hurriyet και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι το Challenger 604 της καναδικής Bombardier ήταν ιδιοκτησίας της Basaran Holding Company του πατέρα της Μίνας Μπασαράν. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών και του τουρισμού. Ο Μπασαράν έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Trabzonspor.

Όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, το δυστύχημα συνέβη στις 18.45 τοπική ώρα (17.15 ώρα Ελλάδας).

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ αφού «ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια να πετάξει σε χαμηλότερο υψόμετρο», εξήγησε ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των ομάδων διάσωσης της ιρανικής Ερυθράς Ημισέληνου, Μορτέζα Σαλίμι, είπε πως «δύο ελικόπτερα» εστάλησαν «προκειμένου να εντοπίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τις σορούς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Την ίδια ώρα, στην ορεινή περιοχή έχουν σπεύσει οδικώς ομάδες διάσωσης, ωστόσο το αεροσκάφος κατέπεσε σε μια περιοχή σχετικά απομονωμένη, στο όρος Έλεν, όπου είχε χιονίσει το προηγούμενο διάστημα.



Πηγή : news247.gr


Συμπιεσμένη ιδιωτική κατανάλωση τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια «βλέπει» ο ΣΕΒ



Ρυθμούς ανάπτυξης προς το 2% για το 2018 αλλά και συμπιεσμένη ιδιωτική κατανάλωση για τα επόμενα δύο χρόνια «βλέπει» ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο για την πορεία της οικονομίας.

Ο ΣΕΒ με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ για το 2017 διαπιστώνει ανάκαμψη των επενδύσεων με στάσιμη κατανάλωση διαπιστώνει για το 2017. Σημειώνει πως αναμένει ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης το 2018 προς το 2%, ενώ τονίζει πως αυτό που προέχει είναι να μην ατονήσει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και η δημοσιονομική πειθαρχία, καθώς επίσης να εφαρμοσθεί μια πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα πολιτική, που θα ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Οπωςαναφέρει την  ώρα που η ανεργία μειώνεται με αργό ρυθμό, η υπεροφορολόγηση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ασκεί πιέσεις στην ιδιωτική κατανάλωση, γεγονός το οποίο θα συνεχισθεί τα επόμενα 2 έτη τουλάχιστον, ενώ η διάρθρωση των επενδύσεων δεν αποτυπώνει ακόμα μια σαφή ισχυρή και βιώσιμη ανοδική τάση στην επενδυτική δραστηριότητα, παρά την επιτάχυνση που σημειώθηκε στο 4ο τρίμηνο του 2017 σχεδόν σε όλες (εκτός κατοικιών) τις επί μέρους επενδυτικές κατηγορίες, σε σχέση με τις αρνητικές τάσεις στο 9μηνο του 2017.

Σε κάθε περίπτωση, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος τους δύο πρώτους μήνες του 2018 και η αυξανόμενη δυναμική που παρουσιάζουν η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές, αναμένεται να συνεχισθούν εφόσον η έξοδος από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 γίνει ομαλά.

Επιπρόσθετα, οι εισπράξεις από τον τουρισμό θα συνεχίσουν να αυξάνονται, όπως έχει ήδη αρχίσει να προεξοφλείται από τις κρατήσεις των μεγάλων διεθνών ταξιδιωτικών πρακτόρων, ενισχύοντας το διαθέσιμο εισόδημα και επιδρώντας θετικά στην ιδιωτική κατανάλωση και τις τιμές.

Πιο αναλυτικά ο ΣΕΒ σημειώνει τα εξής:

Η ανάπτυξη το 2017 (+1,4% έναντι πρόβλεψης για +1,6% στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2018 και αρχικής πρόβλεψης +2,7%) έκλεισε με επιτάχυνση των επενδύσεων και με την εξωτερική ζήτηση να στηρίζει ουσιαστικά την εγχώρια παραγωγή καθώς η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε στάσιμη (+0,1%).

Ειδικότερα, οι εξαγωγές αγαθών (μεταποίηση) και υπηρεσιών (τουρισμός, ναυτιλία) αυξήθηκαν κατά +5,4% και +8,7% αντίστοιχα, προκαλώντας συναφή αύξηση των επενδύσεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό (+5,2%) και μεταφορικά μέσα (+83,2%), κυρίως εισαγωγές πλοίων οι οποίες ανήλθαν σε €3,1 δισ. έναντι €1,9 δισ. το 2016 (+59,1%).

Με το σύνολο των επενδύσεων σε πάγια να αυξάνει κατά +9,6%, οι επενδύσεις σε κατοικίες, λοιπές κατασκευές και εξοπλισμό Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών υποχώρησαν (-8,8%, -5,4% και -3,9% αντίστοιχα), καθώς η καλή πορεία τους το τελευταίο τρίμηνο δεν ήταν ικανή να αντισταθμίσει τις πενιχρές επιδόσεις τους στο 9μηνο του 2017. Η καλή πορεία των εξαγωγών αγαθών (+5,4%) συμπίπτει με την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής (+4,1% το 2017), ενώ παράλληλα αποτυπώνεται και στην ανοδική τάση που καταγράφουν οι επιχειρηματικές προσδοκίες στη μεταποίηση, ιδίως αναφορικά με τις παραγγελίες από το εξωτερικό. 

Από την πλευρά της προσφοράς, η βιομηχανία είχε τη μεγαλύτερη θετική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ (+0,8 π.μ.) και ακολουθούν το εμπόριο μαζί με τον τουρισμό και τις μεταφορές (+0,5 π.μ.), ενώ η συμβολή του κλάδου των κατασκευών και του τραπεζικού τομέα ήταν αρνητική (-0,2 π.μ. και -0,3 π.μ. αντίστοιχα).  

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία:

Το οικονομικό κλίμα συνέχισε να βελτιώνεται τον Φεβρουάριο του 2018, με τις επιχειρηματικές προσδοκίες να κινούνται ανοδικά σε όλους τους τομείς και τον συνολικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 104,3 μονάδες (από 101,9 τον προηγούμενο μήνα και 93,1 τον Φεβρουάριο του 2017), στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2014. 

O Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) στη μεταποίηση διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000 τον Φεβρουάριο του 2018 (στις 56,1 μονάδες από 55,2 τον προηγούμενο μήνα και 47,7 τον Φεβρουάριο του 2017), καταγράφοντας τον εντονότερο ιστορικά ρυθμό αύξησης των θέσεων εργασίας και την υψηλότερη αύξηση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών κατά την τελευταία δεκαετία. 

H παραγωγή στη μεταποίηση πλην πετρελαιοειδών συνέχισε να κινείται ανοδικά τον Ιανουάριο του 2018 (+6%), έχοντας σημειώσει αύξηση +3,1% το 2017 στο σύνολο του έτους, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, ο κύκλος εργασιών στη μεταποίηση χωρίς πετρελαιοειδή εμφανίζει άνοδο +4,8% το 2017, έναντι μείωσης -0,6% το 2016, με τους περισσότερους κλάδους να καταγράφουν θετικές μεταβολές.

Οι εξαγωγές χωρίς καύσιμα και πλοία συνέχισαν να κινούνται ανοδικά για 9ο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο του 2018 (+22% σε αξία και +20,6% σε όγκο), επιπλέον αύξησης +7,2% σε αξία και +3,7% σε όγκο στο σύνολο του 2017.

Ο όγκος λιανικών πωλήσεων πλην καυσίμων ανέκαμψε τον Δεκέμβριο του 2017, σημειώνοντας αύξηση +2,2%, έπειτα από τρεις συνεχόμενους μήνες αρνητικής μεταβολής, επιβεβαιώνοντας τις θετικές προσδοκίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, οι οποίες κινούνται ανοδικά και κατά τους πρώτους μήνες του 2018. Η ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων τον Δεκέμβριο του 2017 περιόρισε την απώλεια για το 4ο τρίμηνο του έτους στο -0,5%, ενώ συνολικά το 2017 καταγράφεται αύξηση +1,3%, επιπλέον αύξησης +0,5% το 2016. Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών στο χονδρικό εμπόριο (σε τρέχουσες τιμές) κινήθηκε ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017 (+2,3% το 4ο τρίμηνο και +3,7% στο σύνολο του έτους), έπειτα υποχώρηση -1,6% το 2016 και -4,5% το 2015.

Η αύξηση των εισπράξεων από τουρισμό (+0,8% τον Δεκέμβριο του 2017 και +10,5% στο σύνολο του έτους) και μεταφορές (+10,5% τον Δεκέμβριο του 2017 και +16,9% στο σύνολο του έτους) συνεχίζει να βελτιώνει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου μειώθηκε σε €540 εκατ. το 2017 από €836 εκατ. το 2016.

Ο κλάδος της οικοδομής παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, με τον όγκο που αντιστοιχεί στις νέες άδειες να παρουσιάζει άνοδο +19,4% το 2017. Σημειώνεται ότι η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει θετική μεταβολή για πρώτη φορά έπειτα από 9 έτη πτώσης, ενώ στην αυξητική τάση που έχει διαμορφωθεί από το 2013 έχει συμβάλει η άνοδος του τουρισμού, καθώς σημαντικό μέρος των νέων αδειών αφορούν σε ανακαινίσεις σε τουριστικές περιοχές.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε σε 20,8% τον Δεκέμβριο του 2017, από 21% τον προηγούμενο μήνα και 23,4% τον Δεκέμβριο του 2016. Παράλληλα, αν και αρνητικό, το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Ιανουάριο του 2018 (-16,5 χιλ. θέσεις) είναι ελαφρά βελτιωμένο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 (-29,8 χιλ. θέσεις), με την αύξηση των προσλήψεων σε θέσεις εποχιακής απασχόλησης κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, κυρίως στο λιανικό εμπόριο και τον τουρισμό, να επιδρά αρνητικά τον Ιανουάριο καθώς ακολουθείται από αυξημένες αποχωρήσεις.

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης επιχειρήσεων ήταν θετικός για 2ο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο του 2018 (+0,4%), καταδεικνύοντας ότι η απομόχλευση δανείων που διήρκησε περίπου 6 έτη τερματίζεται.  

Η υποχώρηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους καθώς και των επιστροφών φόρου συνεχίστηκε τον Ιανουάριο του 2018, με το άθροισμά τους να ανέρχεται σε €3,14 δισ. από €3,3 δισ. το Δεκέμβριο 2017 και €5,2 δισ. τον Ιανουάριο 2017.

Παράλληλα, οι παραπάνω θετικές τάσεις συμπληρώνονται από αρνητικές εξελίξεις όπως: 

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε ελαφρά για 2ο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο του 2018, ύστερα από μία περίοδο 9 μηνών ανοδικής πορείας, έχοντας όμως διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο του 2017 στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015. Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις -53 μονάδες, από -51 τον προηγούμενο μήνα και -73,3 τον Φεβρουάριο του 2017, με τις αρνητικές εκτιμήσεις των νοικοκυριών για την εξέλιξη της ανεργίας να αυξάνονται οριακά, ενώ βελτιώνονται οι προβλέψεις τους για την οικονομική τους κατάσταση.

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά -€1,1 δισ. τον Ιανουάριο του 2018 όπως αναμενόταν, με το υπόλοιπό τους να διαμορφώνεται στα €102,7 δισ. Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν αυξηθεί κατά +€2,6 δισ. λόγω της καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων, του κοινωνικού μερίσματος, και του δώρου Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Επιπρόσθετα, από το 2ο τρίμηνο του 2017, όταν ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση, οι καταθέσεις των νοικοκυριών παρουσιάζουν ανοδική τάση, ενώ από τον Ιούλιο του 2015, όταν επιβλήθηκαν τα capital controls, η σωρευτική μεταβολή τους είναι θετική κατά +€3,1 δισ.

Ο πληθωρισμός επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος τον Ιανουάριο του 2018 (-0,2%), ύστερα από 12 μήνες ανόδου, με την επίδραση της αύξησης των έμμεσων φόρων να εξασθενεί. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο οι τιμές σημείωσαν οριακή άνοδο (+0,1%) και τους επόμενους μήνες αναμένεται να διατηρηθούν σε θετικό ρυθμό μεταβολής, δεδομένης της σταθερής μείωσης της ανεργίας και της ενίσχυσης των αμοιβών των εργαζομένων (+2,3% το 2017 σε τρέχουσες τιμές).



Πηγή: iefimerida.gr 


Μας έκανε ξεφτίλα διεθνώς ο προστατευόμενος οπλοφόρος του Τσίπρα και της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδης



Με τον χειρότερο τρόπο διαφήμισε το ούτως η άλλως παρακμιακό ποδόσφαιρο στην χώρα μας, ο προστατευόμενος της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα , οπλοφόρος αγνώστου προελεύσεως Ιβάν Σαββίδη.

Ο ξένος τύπος : 

Η "A Bola" αναφέρει με τη σειρά της: "Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισέβαλε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο".

 As γράφει: "Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και με ένα όπλο εκφόβισε τον διαιτητή στον οποίο είπε "είσαι νεκρός".


gazzetta dello sport "Ελλάδα: Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί έχοντας όπλο"



Le Monde:Ελληνικό Πρωτάθλημα:Χάος στο τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα


Equipe : "Διακοπή, απειλές και... κομφούζιο στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ"



Η ιστοσελίδα maisfutbol τονίζει: "ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Διακοπή μετά από ακύρωση γκολ και από την εισβολή του ένοπλου προέδρου.



Ισπανική Marca:  "Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί για το ακυρωθέν γκολ στο 90'... με ένα όπλο"!


Οι  New York Times κάνουν αναφορά στον ένοπλο πρόεδρο του ΠΑΟΚ




"ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Ένας πρόεδρος στον αγωνιστικό χώρο, ένα υποτιθέμενο όπλο κι ένας αγώνας που διακόπηκε", γράφει η επίσης πορτογαλική O'Jogo.


Αναφορά υπάρχει και στον «Guardian»





Θα έριχναν στην αγορά 231 κοντέινερ με προϊόντα-μαϊμού



Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ κύκλωμα φοροδιαφυγής που διακινούσε εμπορεύματα από την Κίνα που ήταν προϊόντα-μαϊμού.

Τεράστιες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της απάτης που στήθηκε σε βάρος του Δημοσίου από κύκλωμα φοροδιαφυγής το οποίο διακινούσε παράνομα στη χώρα μας εμπορεύματα από την Κίνα προοριζόμενα κανονικά για την Ιταλία και άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το ύψος της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής που έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί υπερβαίνει τα 27 εκατ. ευρώ, ενώ οι ετήσιες απώλειες φόρων και εισφορών από τη δράση του κυκλώματος εκτιμώνται πλέον στα 200 εκατ. ευρώ!

Τεράστιες ποσότητες

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», συνεργείο ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε συνεργασία με υπαλλήλους του Γ’ Τελωνείου Πειραιά έχουν δεσμεύσει και κατασχέσει μέχρι στιγμής 231 εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) με παράνομα διακινούμενα εμπορεύματα, κυρίως είδη ένδυσης και υπόδησης, εισαγόμενα από την Κίνα! Τα 182 από αυτά κατασχέθηκαν την περασμένη Πέμπτη και βρίσκονται αυτή τη στιγμή ακινητοποιημένα στο χώρο του Γ’ Τελωνείου Πειραιά δημιουργώντας πλέον το αδιαχώρητο, ενώ άλλα 49, που είχαν εντοπιστεί ήδη εδώ και 1,5 μήνα από τις πρώτες έρευνες, έχουν κατασχεθεί σε εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο.

Οι ποσότητες των ειδών που έχουν κατασχεθεί είναι τεράστιες και στο ΣΔΟΕ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην εκποίησή τους με δημοπρασίες. Για το σκοπό αυτό τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται στο ΣΔΟΕ συνεχείς συσκέψεις.

Το κόλπο

Οπως ήδη έχει ανακοινωθεί από το ΣΔΟΕ, τα μέλη του κυκλώματος εισήγαν από την Κίνα στην Ελλάδα εμπορεύματα, κυρίως είδη ένδυσης και υπόδησης, κάνοντας χρήση του ειδικού τελωνειακού καθεστώτος 42.

Το καθεστώς αυτό προβλέπει την αναστολή καταβολής του ΦΠΑ για προϊόντα και αγαθά που δηλώνονται ότι εισάγονται στη χώρα μας προσωρινά για να μεταφερθούν σε άλλη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα μέλη του κυκλώματος δήλωναν εισαγωγή υπό το συγκεκριμένο τελωνειακό καθεστώς και έτσι τα εμπορεύματα, τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ), εκτελωνίζονταν κανονικά στο λιμάνι του Πειραιά με την καταβολή μόνο των αναλογούντων δασμών κι όχι και του ΦΠΑ, καθώς ως τελικός προορισμός τους δηλωνόταν κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις περισσότερες περιπτώσεις η Ιταλία.

Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος παρουσίαζαν στους τελωνειακούς πλαστά τραπεζικά παραστατικά με τα οποία «πιστοποιούσαν» ότι ο τελικός αγοραστής στην Ιταλία ή την άλλη ευρωπαϊκή χώρα τελικού προορισμού είχε ήδη εξοφλήσει, μέσω τράπεζας, την αγορά των προϊόντων. Με το κόλπο αυτό, τα εμπορεύματα απελευθερώνονταν και μεταφέρονταν σε άλλο χώρο. Από εκεί, σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι έρευνες, είτε διοχετεύονταν στην ελληνική αγορά χωρίς παραστατικά είτε μεταφέρονταν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου και εκεί διακινούνταν χωρίς παραστατικά.

Έξι συλλήψεις

Ηδη οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν συλλάβει έξι άτομα, ενώ άλλοι εννέα εμπλεκόμενοι που εντοπίστηκαν ταυτοποιήθηκαν, είναι ήδη κατηγορούμενοι και αναζητούνται. Μεταξύ των έξι συλληφθέντων είναι και δύο εκτελωνιστές. Στους εμπλεκομένους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση του μεγέθους όλου του κυκλώματος.

Απώλειες

Στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι το κύκλωμα διακινούσε ετησίως πάνω από 1.700 εμπορευματοκιβώτια. Αν ληφθεί υπόψη ότι κάθε εμπορευματοκιβώτιο που έχει κατασχεθεί περιέχει είδη ένδυσης και υπόδησης εκτιμώμενης συνολικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ, η συνολική αξία των εμπορευμάτων που διακινούνταν παράνομα κάθε χρόνο στη χώρα μας μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος υπερβαίνει τα 255 εκατ. ευρώ και τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου από φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Αν συνυπολογιστούν και οι μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές από τη διακίνηση των προϊόντων άνευ παραστατικών η συνολική ετήσια απώλεια εσόδων για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία φθάνει τα 200 εκατ. ευρώ.


Γιώργος Παλαιτσάκης
Ελεύθερος Τύπος


Η στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στην Νέα Υόρκη με δύο νεκρούς


Ελικόπτερο τουρισμού συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής στο Ιστ Ρίβερ, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο από τους έξη επιβαίνοντες.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά έξι άνθρωποι περιλαμβανομένου του πιλότου και συνετρίβη στο ποτάμι στο επίπεδο της 90ής οδού, λίγη ώρα μετά τις 19:00 (τοπική ώρα, 01:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

«Ο πιλότος κατάφερε να βγει, αλλά οι υπόλοιποι πέντε άνθρωποι δεν μπόρεσαν», είπε ο Ντάνιελ Νίγκρο, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος της Νέας Υόρκης.

Δύτες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο αμέσως και ανέσυραν τους πέντε επιβάτες, ο θάνατος δύο ανθρώπων διαπιστώθηκε επιτόπου και άλλοι τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο για τις ταυτότητες των θυμάτων.

Το ελικόπτερο Eurocopter AS350 ανήκε στην τουριστική εταιρεία Liberty, η οποία οργανώνει πτήσεις για τουρίστες που θέλουν να δουν από ψηλά την αμερικανική οικονομική πρωτεύουσα.







Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση χώρων υπό κατάληψη - Δώδεκα προσαγωγές



Σε εξέλιξη είναι, από τις πρωινές ώρες σήμερα, μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στις περιοχές των Εξαρχείων και του Κουκακίου για την εκκένωση τριών χώρων που τελούσαν υπό κατάληψη. Η αστυνομική επιχείρηση αφορά σε καταλήψεις κτιρίων στις οδούς Καλλιδρομίου, Ζαΐμη στα Εξάρχεια και στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν προσαχθεί δώδεκα άτομα, όλα από το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου.

Ειδικότερα, τα δέκα άτομα βρίσκονταν εντός του χώρου και τα δύο, που προσήχθησαν από άνδρες των ΜΑΤ, έξω το κτίριο.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε με εισαγγελική εντολή, έπειτα από μηνύσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων αυτών. Ειδικότερα, της Ματρόζου ανήκει στον "Ευαγγελισμό", της Ζαΐμη στην ΕΣΗΕΑ και της Καλλιδρομίου σε ιδιώτη. Σημειώνεται ακόμη, ότι οι δώδεκα προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι αρχές είχαν και πάλι εισβάλει στην κατάληψη Gare, όπου είχαν κατασχέσει βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια και άλλα «πολεμοφόδια», που χρησιμοποιούνταν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών. 

Η αστυνομία είχε προχωρήσει και σε τέσσερις συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο Γερμανών υπηκόων. 

Στους τέσσερις συλληφθέντες συγκαταλέγεται 43χρονος Ελληνας που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε εντοπιστεί τον Απρίλιο του 2013 σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με δύο καταζητούμενους –τότε– νεαρούς που είχαν μετάσχει στη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο δεύτερος Ελληνας δεν είχε συλληφθεί στο παρελθόν. Περιγράφεται ωστόσο από αστυνομικούς ως ενεργό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε πάρει μέρος στην κατάληψη της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας και πιο πρόσφατα σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ. και στον κατηγορούμενο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μεγαλώνει η ψαλίδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας



10 μονάδες διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με έρευνα της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών, η ψαλίδα ανοίγει σε σχέση με με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τον Ιανουάριο που η διαφορά ήταν στις  8 μονάδες. 

Αναλυτικά :

Νέα Δημοκρατία πρώτη με 34%,
o ΣΥΡΙΖΑ στο 24%,
το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής με 13%,
Χρυσή Αυγή φτάνει στο 10%, 
Ένωση Κεντρώων στο 8%, 
ΑΝΕΛ, Λαϊκή Ενότητα και Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης - Μπαλτάκος) είναι το 6% και 
τέλος είναι η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση με 5%.




Ένταλμα σύλληψης για τον Ιβάν Σαββίδη και την προσωπική του ασφάλεια! Κατόπιν εορτής



Ένταλμα σύλληψης κατόπιν εορτής σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και 4 ακόμη ατόμων πιθανόν των αντρών της ασφάλειας του εκδόθηκε σήμερα το πρωί όπως έκανε γνωστό η αστυνομία.

Το περίεργο είναι ότι ενώ είχε η αστυνομία μπροστά της τον οπλοφόρο Ιβάν Σαββίδη και τους άντρες της ασφάλειας του μέσα στο γήπεδο, δεν έκαναν εκείνη την στιγμή την σύλληψη για το έγκλημα που εξελισσόταν μπροστά τους.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους.




Σημειώνεται ότι σε αθλητικούς χώρους δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή ούτε σε αστυνομικούς. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ και των αντρών ασφαλείας του εντός του γηπέδου.






Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ



Σειρά σημαντικών επαφών και παρεμβάσεων θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Η.Π.Α.

Τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Βοστώνη και θα δώσει, μεταξύ άλλων, ραδιοφωνική συνέντευξη στο ομογενειακό ραδιόφωνο Grecian Echoes, ενώ αργότερα θα μιλήσει στην ελληνική κοινότητα του Boston College και θα απαντήσει σε ερωτήσεις Ελλήνων φοιτητών.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου θα μιλήσει στο Center for Strategic and International Studies (CSIS), μία από της σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης της Αμερικής, και θα συναντήσει πολλούς σημαντικούς αξιωματούχους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ντέιβιντ Μάλπας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Κόρκερ και οι Γερουσιαστές Ραντ Πολ και Μάικ Λι.

Την Πέμπτη θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου και θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο του Bloomberg, ενώ θα παραστεί και σε δείπνο το οποίο διοργανώνεται προς τιμήν του στο Metropolitan Club από ομογενείς.


Spiegel: Κλιμακώνεται η ελληνοτουρκική ένταση


Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει ότι η Αθήνα ενισχύει την ασφάλεια στα σύνορα με Τουρκία και πως «η Άγκυρα αντιδρά τον ίδιο τρόπο που αντιδρά κάθε φορά όταν πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους»

Εκτενές άρθρο για την υπόθεση των δυο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Αναφερόμενο καταρχήν στο ιστορικό της υπόθεσης αλλά και παραπέμποντας σε δηλώσεις των γονιών του Δημήτρη Κούκλατζη που «ελπίζουν σε ένα θαύμα» για την απελευθέρωση των δυο παιδιών, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι «[…] η σύλληψη του Κούκλατζη και του άλλου στρατιώτη προκάλεσαν βαριά κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Έλληνες πολιτικοί εκφράζουν φόβους ότι η Τουρκία ενδέχεται να κρατήσει τους δυο στρατιώτες ως ομήρους, όπως και στην περίπτωση του τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, προκειμένου να εκβιάσει την απελευθέρωση φερόμενων τούρκων πραξικοπηματιών».

Σύμφωνα με το Spiegel «η Ελλάδα προχώρησε σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η τουρκική κυβέρνηση αντιδρά στις πιέσεις της Αθήνας με τον ίδιο τρόπο που αντιδρά κάθε φορά όταν πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους: ισχυρίζεται ότι η τουρκική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Παρελθόν η ελληνοτουρκική προσέγγιση;

Υπενθυμίζοντας την αιώνια αντιπαλότητα μεταξύ των δύο χωρών αλλά και τα «πογκρόμ κατά ελληνικών μειονοτήτων στην Τουρκία τη δεκαετία του 1950», οι συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ότι μόλις πρόσφατα υπήρχαν ενδείξεις εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων.

«Ο Τσίπρας αποκάλεσε τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ‘αγαπητό φίλο’ και υποσχέθηκε να στηρίξει την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας. Το Δεκέμβριο ο Ερντογάν μετέβη στην Αθήνα. Ήταν η πρώτη επίσκεψη τούρκου προέδρου στη γειτονική χώρα μετά από 65 χρόνια. Έκτοτε όμως οι σχέσεις επιδεινώθηκαν άρδην. Η Άγκυρα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη για το ότι η Ελλάδα αρνείται να εκδώσει στρατιώτες που ενδέχεται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εξελίσσεται σε ‘ασφαλές λιμάνι' για τρομοκράτες. Από το οικονομικό φόρουμ του Νταβός ο Τσίπρας χαρακτήρισε την Τουρκία ‘επιθετικό γείτονα'».

Πολιτικές σκοπιμότητες

Το Σπίγκελ αναφέρεται και στον εμβολισμό σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής από τουρκικό πλοίο στα μέσα Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι «έλληνες πολιτικοί έκαναν λόγο για στοχευμένη επίθεση. Η σύλληψη των στρατιωτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστική κλιμάκωση της έντασης. Σε τουρκικά και ελληνικά μέσα γίνεται ήδη λόγος για πιθανή στρατιωτική σύρραξη».

Όπως εκτιμά ο Ντορούκ Εργκιούν από το think tank της Κων/πολης Edam, πολιτικοί και των δυο χωρών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη σύγκρουση για να κινητοποιήσουν εθνικιστές ψηφοφόρους. Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2019 ο Ερντογάν υιοθετεί μια ξεκάθαρα εθνικιστική ατζέντα ενώ και ο Τσίπρας δεν θέλει επ΄ ουδενί να εμφανίζεται υποχωρητικός έναντι των Τούρκων, καταλήγει το Spiegel.


Πηγή: Deutsche Welle
news247.gr


Βιέννη: Επίθεση με μαχαίρι κατά στρατιώτη που φρουρούσε την οικία του Ιρανού πρεσβευτή



Ο στρατιώτης σκότωσε τον δράστη χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο.

Επίθεση με μαχαίρι από έναν 26χρονο Αυστριακό δέχθηκε ο βράδυ της Κυριακής ένας στρατιώτης που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη, ο οποίος χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο σκότωσε τον δράστη.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάραλντ Ζέρος, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο δράστης της επίθεσης «απεβίωσε επί τόπου». Το περιστατικό εκτυλίχθηκε περί τις 23:35 (00:35 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία της Βιέννης όπου βρίσκεται η κατοικία του πρεσβευτή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων APA, ο δράστης ήταν κάτοικος Βιέννης και καταγόταν από την επαρχία του Τιρόλου.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Ο στρατιώτης που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή τραυματίστηκε στο μπράτσο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, «αρχικά χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού» για να απωθήσει τον δράστη πριν αναγκαστεί να πυροβολήσει.

Κατά τα πρώτα στοιχεία, ο στρατιώτης «ενήργησε τηρώντας τους κανόνες» κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας.

Η αστυνομία της Βιέννης διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Βιένης μετά την επίθεση.


Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP
naftemporiki.gr


Όλη η ξεφτίλα μας, σε μια φωτογραφία


Τούμπα, βράδυ Κυριακής, με το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στον αέρα. Ένα ακόμα "ντέρμπι" ντροπής. Άλλη μια φορά που συζητάμε τα αυτονόητα. Και μια φωτογραφία αποτυπώνει ακριβώς αυτό που είναι το ελληνικό πρωτάθλημα: κάτι σκοτεινό που καλύτερα να μην το βλέπεις...

Η φωτογραφία ασπρόμαυρη. Ένας παίκτης (ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια) έχει κρύψει το πρόσωπό του στη φανέλα του. Το γιατί το έκανε, δικό του θέμα. Όταν όμως κανείς βλέπει αυτή τη φωτογραφία το μόνο που σκέφτεται είναι πως ο άνθρωπος πίσω από τη φανέλα δεν θέλει να βλέπει τις ασχήμιες που γίνονται πίσω του, όπου παράγοντες των «ασπρόμαυρων» και της ΑΕΚ τσακώνονται σαν τα κοκόρια.

Έχει συνειδητοποιήσει άραγε την ξεφτίλα που παρακολουθήσαμε όλοι το βράδυ της Κυριακής; Ένα παιχνίδι που έπρεπε να έχει τελειώσει τις 21:30, δεν τελείωσε ποτέ και χρειάστηκε να… αλλάξει μέρα για να μάθουν όλοι μετά τα μεσάνυχτα ότι το ματς παίρνει ο ΠΑΟΚ γιατί το γκολ, για το οποίο έγινε όλη η φασαρία, μέτρησε τελικά.

Και τότε, γιατί μαλλιτραβιώμασταν 3 ώρες ρε παιδιά; Αν ήταν εξαρχής να μετρήσει το γκολ, γιατί έγινε όλη αυτή η ξεφτίλα; Γιατί, συγγνώμη, αλλά ξεφτίλα είναι αυτό…

Ο Βιεϊρίνια είναι ο άνθρωπος που τόλμησε, που δεν δίστασε να υψώσει ανάστημα στον Ιβάν Σαββίδη όταν εκείνος μπήκε μαινόμενος στο γήπεδο. Ήθελε να πάρει την ομάδα και να φύγει ο μεγαλομέτοχος και ο Βιεϊρίνια, αρχηγός πραγματικός, του είπε όχι. Γιατί στο μυαλό του Βιεϊρίνια, κανονικά, τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο.

Από τη μια, είναι μια στιγμή που παραδέχεσαι τον παίκτη από την άλλη εικόνα που ντρέπεσαι να βλέπεις.

Ο Βιεϊρίνια έκρυψε το πρόσωπό του από αγανάκτηση. Για να μη βλέπει τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου έπρεπε να παίζεται ποδόσφαιρο και όχι «κυνηγητό».

Αυτή είναι η φωτογραφία της ντροπής μας. Της ντροπής που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι η πρώτη. Ας είναι η τελευταία…


Πηγή : newsit.gr


Αγρίνιο: Κυκλοφορούσε γυμνή στο κέντρο της πόλης!



Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, μία 29χρονη Αγρινιώτισσα, περπατούσε ολόγυμνη επί της οδού Ι. Σταΐκου με κατεύθυνση προς την πλατεία Δημοκρατίας, αναγκάζοντας τους πολίτες να καλέσουν την Αστυνομία.

Μετά από λίγα λεπτά εντοπίστηκε στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) από αστυνομικούς, οι οποίοι την μετέφεραν στο σπίτι της, καθώς η γυναίκα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Η γυναίκα έχει απασχολήσει ξανά τις τοπικές Αρχές.



Πηγή


Ορεστιάδα: Έστειλαν το μήνυμα παντού. «Σκέψου να είναι το δικό σου παιδί»



Με ειρηνικό τρόπο, συγκίνηση, αποφασιστικότητα και χωρίς να επιτρέψουν στον οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί ή να “καπελώσει” το συλλαλητήριο, οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία της Ορεστιάδας, έστειλαν το μήνυμα της συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. 


Στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν 102 πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και απαγορεύτηκε η συμμετοχή οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος ή ανθρώπων που είχαν πολιτική χροιά, μίλησαν μόνο κάποιοι απ’ τους εκπροσώπους των συλλόγων που ξεκίνησαν όλη αυτή την αθόρμηση κινητοποίηση. Η οποία μπορεί να είχε οργανωτικές ατέλειες ή θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση, αλλά βασίστηκε μόνο στην ανταπόκριση όσων έχουν αγωνία για την τύχη του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Ορεστιαδίτη λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.


Πηγή





Αλλάζει η ώρα



Τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου, στις 03:00 θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά (δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04:00).

Σημειώνεται πως η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.


Λεβέντης: Σε λίγες εβδομάδες πάμε σε εκλογές



«Οι ώρες τις οποίες διανύουμε είναι κρίσιμες και πιθανότατα να βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές», αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε πολιτική εκδήλωση του κόμματός στην Πάτρα.

Προσθέτωντας, «η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή, διότι έχει χαθεί η συνάφεια μεταξύ των κομμάτων που την απαρτίζουν και πιέζεται να λάβει αποφάσεις που αφορούν το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά»

Ο κ. Λεβέντης είπε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση όσον αφορά στα οικονομικά και ως εκ τούτου οι εκλογές είναι η λύση, όταν έχουμε μία κυβέρνηση αδρανή, η οποία έχει χάσει όλο της το νεύρο». 

Επισήμανε ότι «έχει χαθεί η υπερηφάνεια μας, είμαστε σε πολύ κακή φάση, γιατί δεν έχουμε τη δύναμη ν’ αντιδράσουμε και δεν ξέρουμε τι άλλο θα συμβεί». 


Ο αρχηγός του ΓΕΣ κάνει περιπολία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου



Ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής πήγε και στην περιοχή που συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από τους Τούρκους.

Περιπολία στη συνοριακή γραμμή με την Τουρκία, στον Έβρο πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στη γειτονική χώρα, τη στιγμή που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε περιπολία στην περιοχή ευθύνης της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΡΙΜΙΝΙ» μαζί με τις αυξημένες αριθμητικά μονάδες στα σύνορα με την Τουρκία και συγκεκριμένα στην περιοχή που έγινε η σύλληψη των δύο στρατιωτικών, από την ελληνική πλευρά, ενώ κοιμήθηκε στο φυλάκιο με τους Έλληνες στρατιώτες και στρατιωτικούς.

Το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο ΑΓΕΣ ήταν σαφές. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν την ηγεσία του στρατεύματος στο πλευρό τους και πρέπει, άπαντες, να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, να εκτελέσουν το καθήκον τους. 
Ο αντιστράτηγος Στεφανής επισκέφθηκε τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι τη Δευτέρα θα  μεταβούν στην Αδριανούπολη προκειμένου να δουν τα παιδιά τους που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από την περιπολία του ΑΓΕΣ στην περιοχή του Έβρου...







Πηγή : protothema.gr


Παραλήρημα Ερντογάν: Να θυμάστε πως σας ρίξαμε στην θάλασσα και πως δεν γίνατε παστά ψάρια



Ο Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε για ακόμη μία φορά αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του  Προκόπη Παυλόπουλου.

« Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας.  Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο Ερντογάν είπε: «Oπως λέω πάντα, τα φυσικά μας σύνορα είναι διαφορετικά και τα σύνορα της καρδιάς μας είναι εντελώς διαφορετικά. Η έννοια της Τουρκίας είναι πολύ πιο πέρα από τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στέλνω χαιρετισμούς στο Σεράγεβο, στα Σκόπια, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνη, στο Κιρτζααλι, στην Πρίστινα, στο Πριζρεν στο Μόσταρ.

Απο την αίθουσα αυτή στέλνω χαιρετίσματα στα αδέλφια μας στη Βοσνία στο Κόσοβο στην Αλβανία. Χαιρετίσματα στη Μακεδονία, στη Σερβία στη δυτική Θράκη.. Στα αδέλφια μας στη Βουλγαρία στη Ρουμανία.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου στο Σαγγάριο.

Οι δηλώσεις του Παυλόπουλου

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, την Κυριακή (04/03) κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του δήμου Πύδνας- Κολινδρού, (Πιερία) επεσήμανε αναφερόμενος στην Τουρκία ότι η χώρα μας επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στηρίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική, αλλά αυτά εξαρτώνται «από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου, «ιδιαιτέρως δε, από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης και του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο δεσμεύει την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εφαρμοζόμενων εν συνόλω και όχι επιλεκτικώς».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως «η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως ν’ αφήνει ίχνος «γκρίζων ζωνών»» και πρόσθεσε:

«Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;».

«Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να «μετρά το μέλλον της», με το μέτρο «του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

«Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Επίθεση Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Νωρίτερα είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επίθεση που κάνει η Τουρκία στο Αφρίν.

«Έι ΝΑΤΟ, πού είσαι», διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του στην Μερσίνη, κατηγορώντας μάλιστα τη Συμμαχία για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Η Τουρκία, τόνισε ο Ερντογάν σύμφωνα με την Hurriyet, στέλνει στρατεύματα στις ζώνες συγκρούσεων όταν της ζητείται, όμως δεν έλαβε καμία υποστήριξη, στην στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου κατά της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), στη βορειοδυτική Συρία. Για την Τουρκία η YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση, όμως οι ΗΠΑ, σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ, στηρίζουν τους μαχητές που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

«Δεν μας απασχολούν τα εδάφη, αυτό που μας απασχολεί είναι να καθαρίσουμε την περιοχή από τους τρομοκράτες», είπε και πρόσθεσε πως «θα πάμε όπου υπάρχουν τρομοκράτες».

Υποσχέθηκε μάλιστα πως η Τουρκία θα βοηθήσει στην ανακατασκευή της Αφρίν, αλλά και την αποκατάσταση βασικών λειτουργειών, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, η παροχή νερού, η εκπαίδευση και το σύστημα υγείας, «όπως κάναμε στην Τζαραμπλούς, την Αλ-Ράι και την Αλ-Μπαμπ, μετά την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, τόνισε πως «σκοπεύουμε να καθαρίσουμε ακόμη την Μανμπίζ, την Άιν αλ Αράμπ, την Ταλ Αμπιάντ, την Ρεσουλαΐν και την Καμισλί (συριακές πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία),από τους τρομοκράτες».


Μανώλης Κωστίδης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Υπόκοσμος και μαφία προστατεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ! O Σαββίδης μπήκε με το πιστόλι στο γήπεδο



Μαφία και υπόκοσμος δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει Κολομβία.

Ο αγνώστου προελεύσως "επιχειρηματίας" Ιβάν Σαββίδης, νομίζει ότι ζει σε χώρα της λατινικής αμερικής. επειδή κυβερνά την Ελλάδα ένα ακροαριστερό καθεστώς.

Ακόμα να ακούσουμε παρέμβαση της δικαιοσύνης!!!

Οριστική διακοπή στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (όπως ακριβώς ήταν και το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πριν από δύο εβδομάδες), αλλά με μία απίστευτη εξέλιξη ο διαιτητής Κομίνης δύο ώρες ύστερα από την ακύρωση του γκολ του Βαρέλα στο 90′, αποφάσισε τελικά να κατακυρώσει το ματς το τέρμα με την ΑΕΚ να αρνείται να βγει ξανά το γήπεδο! Μάλλον ο διαιτητής φοβήθηκε από τις απειλές του οπλοφόρου Σαββίδη και κατακύρωσε το γκολ.

Ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά πλέον η τύχη του αγώνα θα κριθεί στα δικαστήρια!

Υπενθυμίζουμε ότι στην επίμαχη φάση ο διαιτητής Κομίνης αρχικά είχε δείξει σέντρα, αλλά στη συνέχεια αφού συμβουλεύτηκε το βοηθό του Ποντίκη υπέδειξε οσφάιντ τον Μαουρίτσιο θεωρώντας ότι ο Βραζιλιάνος επηρέαζε τη φάση…



Αμέσως έπεσαν πάνω του οι παίκτες του ΠΑΟΚ κι ακολούθησε το ντου του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση και οπλοφορώντας ζήτησε από τους παίκτες του να αποχωρήσουν με τον Βιεϊρίνια να αντιδρά, αλλά τελικά τον διαιτητή Κομίνη (που όπως ενημέρωσε η ΑΕΚ φέρεται να δέχθηκε απειλές από τον κ. Σαββίδη) να πηγαίνει στα αποδυτήρια όπου ύστερα από δύο και πλέον ώρες διαβουλεύσεων είχαμε την οριστική διακοπή του αγώνα.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι η οριστική τύχη του ντέρμπι θα κριθεί (τι έκπληξη;) στα δικαστήρια!

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με απόφαση της ΕΠΟ επιστράφηκαν στον ΠΑΟΚ επιστράφηκαν οι τρεις βαθμοί για τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό ενώ το ματς κατοχυρώθηκε στον Ολυμπιακό με 0-3. Επίσης άλλαξε η απόφαση και ο χθεσινός αγώνας (που δεν έληξε) έγινε με θεατές. Ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή είναι προϊόν πολιτικής παρέμβασης.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τοποθετήθηκε μετά τα όσα μελανά συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 25η αγωνιστική της Super League. O υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε πως η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας» έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν αποκλείεται δηλαδή ακόμα και η διακοπή του πρωταθλήματος.