Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στην περιοχή του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν, με τη χρήση και με απειλή μαχαιριών, ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 7-3-2018 , στην περιοχή της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 16 και 19 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, αντίσταση καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, από τριμήνου και πλέον, διέπρατταν ληστείες, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, με ιδιαίτερη σκληρότητα στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, εκμεταλλευόμενοι την εδαφική ιδιομορφία της περιοχής και την περιορισμένη ορατότητα, τις βραδινές κυρίως ώρες.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, αφού στοχοποιούσαν τα θύματά τους, τα αιφνιδίαζαν και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή, τα οποία διοχέτευαν σε κλεπταποδόχους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, μία (1) αλυσίδα και αφαιρεθέντα αντικείμενα θυμάτων τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) ληστείες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου