Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Βιέννη: Επίθεση με μαχαίρι κατά στρατιώτη που φρουρούσε την οικία του Ιρανού πρεσβευτή



Ο στρατιώτης σκότωσε τον δράστη χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο.

Επίθεση με μαχαίρι από έναν 26χρονο Αυστριακό δέχθηκε ο βράδυ της Κυριακής ένας στρατιώτης που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη, ο οποίος χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο σκότωσε τον δράστη.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάραλντ Ζέρος, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο δράστης της επίθεσης «απεβίωσε επί τόπου». Το περιστατικό εκτυλίχθηκε περί τις 23:35 (00:35 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία της Βιέννης όπου βρίσκεται η κατοικία του πρεσβευτή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων APA, ο δράστης ήταν κάτοικος Βιέννης και καταγόταν από την επαρχία του Τιρόλου.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Ο στρατιώτης που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή τραυματίστηκε στο μπράτσο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, «αρχικά χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού» για να απωθήσει τον δράστη πριν αναγκαστεί να πυροβολήσει.

Κατά τα πρώτα στοιχεία, ο στρατιώτης «ενήργησε τηρώντας τους κανόνες» κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας.

Η αστυνομία της Βιέννης διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Βιένης μετά την επίθεση.


Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP
naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου