Τρίτη 31 Μαΐου 2016

"Φίλη, Φίλη με σκοτώνεις, Φίλη, Φίλη με πληγώνεις"




Γράφει ο Πάνος Παπαγιανόπουλος

Λοιπόν πάμε..  

Νέος Νόμος Φίλη :

Απαγορεύεται η προσφώνηση του Μπάγιεβιτς ως "Πρίγκιπα".. 
Απαγορεύεται να αποκαλείτε την ΡΕΑΛ βασίλισσα της Ευρώπης.. 
Απαγορεύεται η προσφώνηση της ΜΑΝΤΌΝΑ σε βασίλισσα της Ποπ.. 
Στο σκάκι ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα αποκαλούνται από δω και στο εξής Βασίλης και Βασούλα ενώ οι φράσεις Ρουά Ματ και Ρεν μεταλλάσονται σε "Βασίλης Ματ" και "Βάσω" αντίστοιχα.. 
Απαγορεύεται η μπύρα Κορώνα.. 

Απαγορεύεται η ταινία "Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΖΑΜΟΥΝΤΑ"... 

Η ταινία του Θανάση Βέγγου" ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ " θα μετονομαστεί πάραυτα με τον τίτλο:" ΘΑ ΣΕ ΕΧΩ ΣΤΑ ΠΟΎΠΟΥΛΑ"

Η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας από δω και στο εξής θα προσφωνείται μόνο με τα μικρά τους ονόματα δηλ. Ελισάβετ, Γουίλιαμ, Χάρρυ κλπ.. 

Στα παραμύθια οι πρίγκιπες και οι Βασιλιάδες θα αποκαλούνται πλέον ηγέτες ή σύντροφοι.. Παράδειγμα: "Φίλησε τον βάτραχο και μεταμορφώθηκε σε έναν υπέροχο σύντροφο ζωής", ενώ η κακιά βασίλισσα θα προσφωνείται ως Κακίστρω σκέτο.. 

Οι φράσεις, "ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΆΣ" και "ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΎΧΤΑΣ" απαγορεύονται ρητά..

Η "ΒΑΣΙΛΕΊΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΏΝ" θα αναφέρεται πλέον ως "Η ΟΥΡΑΝΊΑ ΗΓΕΣΊΑ" αν και θα ήταν καλύτερο να μην αναφέρεται καθόλου μιας κι ένα θεματάκι με την θρησκεία το έχουμε.. 

Τέλος αντικαθίσταται το στέμμα των καλλιστείων από καλαίσθητο λουλουδάτο στεφανάκι..



Λιγότερους φόρους και δαπάνες πρότεινε ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ



Το new deal της ΝΔ για 4% ρυθμούς ανάπτυξης και 2% πλεονάσματα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μερκελ, κατά τη συνάντηση που είχαν απόψε στο Λουξεμβούργο και ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, το δεύτερο τετ α τετ από όταν ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης την ηγεσία της ΝΔ​, κράτησε λίγο περισσότερο από 30΄και ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο γεγονός ότι για να μπορέσει να βγει η Ελλάδα από την κρίση, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες , το οποίο όπως φέρεται να τόνισε, είναι εφικτό με μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο τραπέζι της συνάντησης βρέθηκε και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, για το οποίο και οι δύο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να πιεστεί περισσότερο η Τουρκία, για να εφαρμόσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.



του Πάνου Ρασσιά
Πηγή : newpost.gr


Γκάφα ολκής από Βαρουφάκη –«Πέθανε» τον πρώην Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ



«Ο Μιτεράν και ο Κολ θα τριγυρνούν στον τάφο τους», έγραψε ο πρώην υπουργός 

Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος στο νέο του βιβλίο, που... μάλλον βιάστηκε να γράψει, «πεθαίνει» τον πρώην Γερμανό Καγκελάριο, Χέλμουτ Κολ.

Στην προσπάθεια του να κατακρίνει την πολιτική της ΕΕ, ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να γράφει στο νέο του βιβλίο ότι «ο Μιτεράν και ο Κολ θα τριγυρνούν στον τάφο τους», μην γνωρίζοντας προφανώς ότι ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος είναι ακόμη εν ζωή.

Το απόσπασμα από το βιβλίο 


Το λάθος του πρώην Έλληνα υπουργού προκάλεσε νέο «γλέντι» στο Twitter.

Τον διαδικτυακό… χαμό ξεκίνησε ένας πολιτικός επιστήμονας από το Institute of Economic Affairs, ο οποίος και σχολίασε δηκτικά, το εν λόγω απόσπασμα του βιβλίου:

«Αμφιβάλλω, δεδομένου ότι ο Κολ είναι ακόμη ζωντανός», έγραψε.


Ο Κολ είναι ο καγκελάριος που έχει υπηρετήσει τις περισσότερες θητείες μεταπολεμικά στη Γερμανία, από το 1982 έως το 1998, ενώ από το 2008 όταν υπέστη τραύμα στον εγκέφαλο, έπειτα από πτώση στην κατοικία του, βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. 



Πηγή : protothema.gr


Μοντέλο και πρώην Μις Τουρκία καταδικάστηκε για προσβολή του Ερντογάν



Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή «επεφύλαξαν» τα τουρκικά δικαστήρια στο μοντέλο Μερβέ Μπουγιούκσαράτς για προσβολή του «σουλτάνου» Ερντογάν με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 27χρονη Μπουγιούκσαράτς, η οποία είχε στεφθεί Μις Τουρκία το 2006, είχε τεθεί προσωρινά υπό κράτηση το 2014 για κοινοποίηση σατιρικού ποιήματος στον λογαριασμό της στο Instagram.

Υπό το τίτλο «Το ποίημα του Αφέντη», το ποίημα φέρεται να ασκεί κριτική στον Ερντογάν -πρωθυπουργό της Τουρκίας την περίοδο της ανάρτησης-, ενώ παρωδεί τους στίχους του τουρκικού εθνικού ύμνου.

«Το μοιράστηκα γιατί το βρήκα αστείο. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» είχε δηλώσει εκείνη την εποχή η 27χρονη.

Οι εισαγγελείς ωστόσο έκριναν ότι το ποίημα είναι προσβλητικό για τον Ερντογάν -ο οποίος έχει καταθέσει σχεδόν 2.000 αγωγές για δυσφήμηση αφότου ανέλαβε την προεδρία το 2014 στη βάση νόμου, που μέχρι τότε ελάχιστα χρησιμοποιούνταν, που απαγορεύει την προσβολή στο πρόσωπο του προέδρου.

Η ποινή που επιβλήθηκε στην Μερβέ Μπουγιούκσαράτς είναι με αναστολή, γεγονός που σημαίνει ότι εάν τους επόμενους 14 μήνες κάνει ο,τιδήποτε κριθεί προσβλητικό για τον «σουλτάνο» θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.


Πηγή : in.gr


Εξι θέσεις υποχώρησε η ανταγωνιστικότητα λόγω capital controls



Eξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, στην 56η από την 50ή μεταξύ 61 χωρών, υποχώρησε η Ελλάδα το 2015. Η δίνη στην οποία βρέθηκε η ελληνική οικονομία τη χρονιά που πέρασε, με την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και την πιστωτική ασφυξία επανέφεραν την έλλειψη εμπιστοσύνης τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στις ελληνικές επιχειρήσεις. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την κατάταξη του IMD (Institute for Management Development), βρίσκεται σε υψηλότερη θέση μόνο από χώρες όπως η Βραζιλία, η Ουκρανία και η Βενεζουέλα, οι οποίες σπαράσσονται από κοινωνικές αναταραχές και πολεμικές συγκρούσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας 2016 (σ.σ. προκύπτουν βάσει των επιδόσεων της προηγούμενης χρονιάς, εν προκειμένω του 2015) την οποία καταρτίζει το IMD, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 56η θέση από την 50ή στην έκθεση του 2015 μεταξύ 61 χωρών. Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του IMD στην Ελλάδα είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο οποίος ειδικά για το ζήτημα αυτό συνεργάζεται με το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί εδώ ότι η άνοδος της Ελλάδας στην 50ή θέση οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό σε σειρά παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας, μεταξύ αυτών και στη μείωση του μισθολογικού κόστους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών, ειδικά όταν δεν συνοδεύεται από μείωση των φορολογικών βαρών.

Για την εξαγωγή της συνολικής θέσης λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία και η κατάταξή της σε τέσσερις επιμέρους κατηγορίες στις οποίες συνολικά μετρώνται 340 διαφορετικοί δείκτες. Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την Επιχειρηματική Αποτελεσματικότητα, χάνοντας 14 θέσεις και κατατάχθηκε στην 57η από την 43η θέση στην έκθεση του 2015 (σ.σ. αφορούσε τις επιδόσεις του 2014). Η ραγδαία αυτή υποχώρηση αποδίδεται στην πιστωτική ασφυξία και στην έλλειψη ρευστότητας των εγχώριων επιχειρήσεων ως αποτέλεσμα, κυρίως, των capital controls. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ των «61» στους δείκτες χρηματοοικονομικού κινδύνου και λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ενώ σημειώνει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση (κατατάσσεται στην 60ή θέση) στον δείκτη διαθεσιμότητας πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις. Προτελευταία κατατάσσεται η Ελλάδα και σε ό,τι αφορά την εικόνα της στο εξωτερικό. Το τελευταίο αυτό στοιχείο, το οποίο συνιστά επί της ουσίας το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα αλλά και προς το πολιτικό σύστημα, αντανακλάται αφενός στη δυσκολία των μεταποιητικών επιχειρήσεων να εξάγουν τα προϊόντα τους στις διεθνείς αγορές και αφετέρου στην αδυναμία προσέλκυσης μεγάλων παραγωγικών επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες τρεις κατηγορίες δεικτών, η κατάταξη της Ελλάδας διαμορφώθηκε ως εξής:

• Οικονομική Αποδοτικότητα: η Ελλάδα διατηρήθηκε στην 58η θέση, όπως και στην περυσινή έκθεση.

• Κυβερνητική Αποτελεσματικότητα: η Ελλάδα υποχώρησε στην 59η θέση, υποχωρώντας κατά δύο θέσεις.

• Υποδομές: από την 35η θέση στην επετηρίδα του 2015, η Ελλάδα υποχώρησε στην 38η θέση.

Η εικόνα για την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας είναι πιο απογοητευτική, εάν συγκριθεί με αυτή άλλων χωρών που βρέθηκαν σε καθεστώς Μνημονίου ή εφαρμόστηκαν ανάλογα μέτρα λιτότητας, όπως για παράδειγμα η Ισπανία. Η Ιρλανδία έκανε το μεγαλύτερο άλμα ανταγωνιστικότητας, καθώς στη φετινή έκθεση κατατάσσεται στην έβδομη θέση από την 16η πέρυσι, η Ισπανία κατατάσσεται στην 34η θέση από την 37η πέρυσι, ενώ η Πορτογαλία υποχώρησε στην 39η από την 36η θέση, αρκετά ψηλότερα πάντως από την Ελλάδα. Σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα βρίσκονται επίσης δύο βαλκανικές χώρες και παράλληλα μέλη της Ε.Ε., η Ρουμανία (στην 49η θέση) και η Βουλγαρία (στην 50ή θέση).




Έντυπη Καθημερινή


Κύριε Πολάκη γιατί προκαλείτε; Καθυστέρησε την απογείωση αεροπλάνου για να επιβιβαστεί



Ζήτημα νοοτροπίας

Καθυστέρησε η απογείωση αεροπλάνου να να επιβιβαστεί ο ... Πολάκης

Το περιστατικό περιγράφει ο «Μικροπολιτικός» και έγινε την περασμένη Παρασκευή 27 Μαΐου στην πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη της Aegean. Η επιβίβαση των επιβατών έχει τελειώσει αλλά το αεροπλάνο δεν απογειώνεται.... λόγω αργοπορίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

«Η πιλότος ανακοινώνει μικρή καθυστέρηση, υπάρχουν λέει μερικοί επιβάτες από ανταπόκριση που θα χρειαστεί να τους περιμένουμε δέκα λεπτά και ζητάει συγγνώμη» αναφέρεται στη στήλη των «Νέων». 

Και συνεχίζει το κείμενο: «Σε περίπου 15 λεπτά, όντως, έρχονται οι επιβάτες που περιμέναμε. Αλλά είναι προφανές ότι δεν επρόκειτο για επιβάτες πτήσης. Διότι η ομάδα των επιβατών ήταν συνεκτική, όλοι μαζί, και επικεφαλής τους ήταν ένας γνωστός μας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος μάλιστα θα ταξίδευε στην οικονομική θέση (όλα είναι, τελικά, θέμα επικοινωνίας). Τον Πολάκη είχαμε δει νωρίτερα στην τηλεόραση να "αντιμετωπίζει" διαδηλωτές, όχι π.χ. στην εκλογική του περιφέρεια αλλά στο υπουργείο του στην Αριστοτέλους. Άρα, απλώς είχε καθυστερήσει - και επειδή ήταν ο υπουργός και η παρέα του το αεροπλάνο τους περίμενε. Το περιστατικό είναι ασήμαντο. Αλλά είναι ενδεικτικό μιας νοοτροπίας που κατά κόρον είχε δοξαστεί στο παρελθόν, τα χρόνια της αλήστου μνήμης Ολυμπιακής - και όλοι ξέρουμε που οδήγησε τη χώρα».

Με πληροφορίες απο το protothema.gr






Κακλαμάνης: Εγώ δεν θα έκανα αντιπρόεδρο της ΝΔ τον Άδωνι



Μετά τον Αποστόλη Τζιτζικώστα και ο Νικήτας Κακλαμάνης αμφισβήτησε την επιλογή του Κυριάκου για τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο BHMA FM, «ειναι χρήσιμο να υπάρχουν μέσα στη Νέα Δημοκρατία άνθρωποι σαν τον Α. Γεωργιάδη. Ωστόσο, προσωπικά, δεν θα τον οριζα αντιπρόεδρο».




Λουκέτο στο Ledra Athens



Λουκέτο στο Ledra Athens πρόθεση της διοίκησης είναι ο άμεσος πλειστηριασμός του.

Οι πελάτες ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν σήμερα, ενώ όσοι έφθασαν σήμερα στο ξενοδοχείο δεν μπορούν να κάνουν check in. Εξάλλου γιατί εργαζόμενοι έβαλαν το ξενοδοχείο σε καθεστώς επίσχεσης.

Το ξενοδοχείο (πρώην Ledra Marriott) είχε βγει πριν από ένα χρόνο σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την τράπεζα Alpha bank και με τιμή εκκίνησης στα 41,1 εκατ. ευρώ, ο οποίος όμως είχε αναβληθεί και η τιμή εκκίνησης αναπροσαρμόστηκε σε 47 εκατ. ευρώ.

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2013 το ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Συγγρού έπαψε να λειτουργεί υπό την επωνυμία της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ομίλου Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας που έληγε στα τέλη του έτους.

 Έτσι η μονάδα των 314 δωματίων μετονομάστηκε στις 01/01/2014 σε Athens Ledra Hotel, με την η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. να διαχειρίζεται η ίδια και να λειτουργεί το ξενοδοχείο.





Πώς η γκρινιάρα σύζυγος βοηθά στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη



Η θετική πλευρά της μουρμούρας...

Μπορεί η γκρίνια να «σκοτώνει» τον έγγαμο βίο, ωστόσο αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος προστάτης των ανδρών στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη. 

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journals of Gerontology: Social Sciences, ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που έχουν γκρινιάρες συζύγους έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη ή στην περίπτωση που πάσχουν να έχουν καλύτερο έλεγχο της κατάστασης τους. 

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από την μελέτη National Social Life, Health and Ageing Project, εστιάζοντας σε στοιχεία για 1.228 έγγαμα άτομα. Οι συμμετέχοντες ήταν 57-87 ετών στην αρχή της μελέτης και 389 έπασχαν από διαβήτη κατά την ολοκλήρωσή της. 

Και ο λόγος που η γκρίνια της συζύγου λειτουργεί προστατευτικά είναι ότι, οι γυναίκες που «παιδεύουν» τους συζύγους τους είναι πιθανότερο να ρυθμίζουν τις συμπεριφορές υγείας τους. 

«Ο διαβήτης χρειάζεται τακτική παρακολούθηση και οι γυναίκες μπορεί να ωθούν τους συζύγους τους να είναι συνεπείς στον έλεγχο της νόσου, γινόμενες γκρινιάρες μεν αλλά ωφελώντας την υγείας τους» εξηγούν οι ειδικοί. 

Βέβαια οι ερευνητές σημειώνουν ότι η γκρίνια έχει και την κακή πτυχή της καθώς μπορεί να προκαλέσει αψιμαχίες και συναισθηματικό στρες. 

Πάντως, σε ότι αφορά τις πιθανότητες των γυναικών να εκδηλώσουν διαβήτη, ο κίνδυνος μειωνόταν όταν εκείνες ζούσαν σε έναν ευτυχισμένο γάμο. 



Μαίρη Μπιμπή
Πηγή : health.in.gr


Έρευνα: πόσο καλά ξέρουν οι Έλληνες την τεχνολογία;




Τεχνολογία που συναρπάζει, ορολογία που φοβίζει: νέα έρευνα δείχνει ότι ενώ ο ενθουσιασμός σχετικά με την τεχνολογία αυξάνεται, η βιομηχανία αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο κίνδυνο του να αφήσει πίσω τους καταναλωτές με μια συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία.

Πρόκειται για έρευνα η οποία διεξήχθη από τη Samsung Electronics Europe σε περισσότερους από 10.000 Ευρωπαίους σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, για να διερευνήσει πώς η σχέση μας με την τεχνολογία αλλάζει, καθώς αυτή εξελίσσεται. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τεχνολογία μπορεί να μας καταπλήξει με μοναδικές εμπειρίες: συσκευές εικονικής πραγματικότητας, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, έξυπνα ψυγεία. H νέα έρευνα αποκαλύπτει πως, παρόλο που ο ρυθμός της καινοτομίας επιταχύνει, οι Ευρωπαίοι δίνουν αγώνα για να συμβαδίσουν με τη γλώσσα της τεχνολογίας, που αλλάζει διαρκώς. 

Συγκεκριμένα, για την Ελλάδα, η έρευνα κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

  • το 55% εμφανίζεται ενθουσιασμένο με τις νέες τεχνολογίες (Ευρώπη: 55%)


  • το 58% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία πολύ περισσότερο σε σχέση με 2 χρόνια πριν (Ευρώπη: 52%)


  • το 17% ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς την τεχνολογία (Ευρώπη: 13%)


  • το 80% παραδέχτηκε ότι υποκρίνεται πως γνωρίζει τι σημαίνουν οι πιο πρόσφατοι τεχνολογικοί όροι (Ευρώπη: 72%)


  • το cloud (26%) και το Internet of Things (21%) είναι οι δύο πιο δυσνόητοι τεχνολογικοί όροι στην Ελλάδα (Ευρώπη: cloud και streaming)


  • το 18% προσποιήθηκε ότι γνωρίζει τι πραγματικά σημαίνουν τα emojis (Ευρώπη: 13%)


  • η συγκεχυμένη τεχνολογική ορολογία οδήγησε το 31% να μην χρησιμοποιήσει στην πλήρη δυναμική του ένα τεχνολογικό προϊόν (Ευρώπη: 23%)


  • το 39% είχε τουλάχιστον ένα τεχνολογικό προϊόν, πιο προηγμένο από ό,τι χρειάζονταν (Ευρώπη: 43%)


  • το 83% διαθέτει smartphone και το 53% διαθέτει tablet (Ευρώπη: 83% - 50%)


Ορισμένα από τα αποτελέσματα της Έρευνας της Samsung για την Ευρώπη


Επιπλέον ενδιαφέροντα πορίσματα

Οι δύο πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες προσποιούνται για τις γνώσεις τους στην τεχνολογία είναι για να μην φανούν ανόητοι ή αδαείς μπροστά στους συνάδελφούς τους (23%) ή στους φίλους τους και τον σύντροφό τους (21%). Η γνώμη του περίγυρου φαίνεται να απασχολεί λιγότερο τους Ευρωπαίους, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 18% και 14%. 

Τέλος, το 11% των Ευρωπαίων αισθάνεται ότι η τεχνολογία τους έχει αφήσει πίσω.

Οι πιο χρήσιμες εφαρμογές

Η έρευνα επίσης εξέτασε ποιες εφαρμογές βρίσκουν περισσότερο χρήσιμες οι Ευρωπαίοι. Αποκαλύφθηκε πως οι εφαρμογές με χάρτες έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο, με την έννοια ότι έκαναν τη ζωή τους ευκολότερη - πράγμα που ανέφερε το 66%. Ακολουθούν οι εφαρμογές για τον καιρό (56%) και οι εφαρμογές για την κάμερα του κινητού (51%). Αντίστοιχα, οι ίδιες εφαρμογές ενδιαφέρουν περισσότερο και τους Έλληνες.

Lowes: πιθανό εμπόδιο στην πρόοδο, αν δεν αντιμετωπιστεί

Ο David Lowes, CMO της Samsung Electronics Europe, δήλωσε ότι η εν λόγω έρευνα "δείχνει ότι η ορολογία που χρησιμοποιείται στη σημερινή τεχνολογία, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για ορισμένους καταναλωτές", προσθέτοντας ότι πρόκειται για "ένα ζήτημα που αφορά όλη τη βιομηχανία και θα σταθεί εμπόδιο στον δρόμο της τεχνολογικής προόδου, εάν δεν αντιμετωπιστεί". 

"Καθώς πιέζουμε τα όρια του mobile, της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνολογίας των τηλεοράσεων, η βιομηχανία μας θα πρέπει να ενδιαφέρεται για το πώς να κάνουμε τα οφέλη προσιτά σε όλους και να υποστηρίξουμε εκείνους, που δεν είναι ακόμα εξοικειωμένοι με τις πιο πρόσφατες έννοιες, όπως το Internet of Things", πρόσθεσε. 

"Η ορολογία στη σημερινή τεχνολογία, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για ορισμένους καταναλωτές"


Ο κ. Lowes αναφέρθηκε επίσης, στις ενέργειες τις Samsung προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως η απλοποίηση της γλώσσας που χρησιμοποιεί, η δημιουργία προϊόντων που είναι "πραγματικά έξυπνα" (απλά, φιλικά προς τον χρήστη, ασφαλή και εύκολο να γίνουν κατανοητά) και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung συνεργάζεται με σχολεία και πανεπιστήμια, προκειμένου να διευκολύνει την προηγμένη εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, θέτοντας στόχο να εκπαιδεύσει 400.000 νέους σε όλη την Ευρώπη έως το 2020, δεσμευόμενη ως μέρος του Grand Coalition for Digital Jobs της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει πάνω από 600 Ψηφιακές Τάξεις, 48 Ινστιτούτα Τεχνολογίας και έχει ωφελήσει περισσότερους από 100.000 νέους.



Πηγή : pathfinder.gr


Διαμαντίδης: "Απίστευτες στιγμές στον Παναθηναϊκό, ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι σταματάω"



Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης συγκίνησε. Δείτε σε VIDEO τα όσα είπε για τα χρόνια του στον Ηρακλή, τις επιτυχίες στον Παναθηναϊκό, την αγάπη του κόσμου, τη φιλοσοφία του, αλλά και τον κόσμο που ήταν πάντα στο πλευρό του

Αναλυτικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε:

"Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή η στιγμή είναι δύσκολη για την ομάδα και για εμένα. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Χάθηκε το παιχνίδι, στεναχωριόμαστε. Αλλά από την άλλη όταν κάθομαι και σκέφτομαι όλα αυτά τα χρόνια μου στο μπάσκετ, στην ομάδα, στον αθλητισμό δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω τέτοια πράγματα. Το έχω ξαναπεί, νιώθω ευλογημένος.

Ήταν απίστευτα όλα αυτά που έζησα τα χρόνια που έπαιξα στον Ηρακλή, γνώρισα ανθρώπους που σαφώς με έχουν βοηθήσει, δεν μπορώ όμως τώρα να ευχαριστήσω έναν έναν. Σίγουρα στον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια έζησα απίστευτες στιγμές που εύχομαι κάθε αθλητής να μπορέσει να ζήσει. Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη του. Τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας για την προσήλωσή του στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και συνεχίζει. Είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Έχει τα πάνω και τα κάτω, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ και εσάς που σας βλέπω για τελευταία φορά. Ξέρω δεν ήμουν ο καλύτερος συνομιλητής σας, αλλά είχα πάντα μια φιλοσοφία. Ευχαριστώ πολύ όλους. Να 'στε καλά. Μόνο υγεία".

Μετά το αρχικό σχόλιο του Δημήτρη Διαμαντίδη, όλοι οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, τον χειροκρότησαν. Ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις.

Για το γεγονός ότι σταματάει και τις πιο ευχάριστες στιγμές στην καριέρα του: "Θα καταλάβω τι συμβαίνει τον Αύγουστο, Σεπτέμβρη, όταν θα ξεκινάει η προετοιμασία και εγώ δεν θα είμαι εκεί. Τώρα δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι σταματάω. Όσον αφορά τις ωραίες στιγμές, όταν φοράς τη φανέλα της Εθνικής είναι ύψιστη τιμή. Η μεγαλύτερη στιγμή για έναν αθλητή. Οι διακρίσεις με την Εθνική ομάδα είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Μέσα από το μπάσκετ έκανα φιλίες, γνώρισα κόσμο που δεν θα γνώριζα ποτέ. Συναναστράφηκα με ανθρώπους παγκοσμίου φήμης, παίκτες, προπονητές. Δημιούργησα καλές φιλίες, όπως είπα πριν οι στιγμές που έχω ζήση με Εθνική και Παναθηναϊκό είναι μοναδικές".

Για το τι συμβουλή θα έδινε σε έναν αθλητή: "Δεν είμαι καλός στις συμβουλές, το έχω ξαναπεί. Το θέμα είναι να κάνεις προπόνηση και να σκέφτεσαι το μπάσκετ σου".

Για το τι σκέφτεται όταν ακούει τη λέξη Διαμαντίδης:"Δεν μπορώ να απαντήσω με μια λέξη. Αφοσιωμένος, ευλογημένος, τυχερός, χαρούμενος. Μπορώ να βρω τέσσερις - πέντε απαντήσεις, όχι μία. Εύχομαι σε όλους να έχουν υγεία και να καταλάβουν πώς είναι η ζωή. Χαρά, νίκη - ήττα, αλλά ο αγώνας είναι αλλού. 

Για το ότι μέλη του Παναθηναϊκού πήγαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και το αντίστροφο. Για την πολιτισμένη ατμόσφαιρα αυτών των τελικών: "Επειδή ξέρουμε πώς είναι τα πράγματα, είναι δύσκολα. Το φυσιολογικό θα ήταν να γίνει ό,τι έγινε αυτή τη φορά. Οι ομάδες στο γήπεδο θέλουν να κερδίσουν. Ο καθένας για την ομάδα του. Όταν τελειώνει το παιχνίδι κάποιος θα κερδίσει κάποιος θα χάσει, αυτό είναι το φυσιολογικό. Να τελειώσουμε, να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο και να κοιτάξουμε το επόμενο. Αυτό πρέπει να είναι". 

Για το... από εδώ και πέρα: "Μπάσκετ για χαβαλέ τώρα".

Σε εκείνο το σημείο ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε: "Θα έρχεται να κάνει προπόνηση. Μόνο προπόνηση, μόνο η παρουσία του".

Για το ότι όλοι τον παρακαλούσαν να μείνει και αν το σκέφτηκε δεύτερη φορά: "Για εμένα δεν ήταν δύσκολο. Έπαιζα. Δεν τελείωσε η καριέρα μου όταν ανακοίνωσα ότι θα αποχωρήσω. Σήμερα τελειώνει. Δεν είχα δεύτερες σκέψεις. Έκανα αυτό που έκανα όλα τα χρόνια. Δεν σκεφτόμουν κάτι άλλο. Έκανα τη ρουτίνα μου, αυτό που έκανα τόσα χρόνια. Ούτε τώρα έχω δεύτερες σκέψεις".

Για το αν έχει κάποιο "παράπονο": "Κανένα παράπονο. Είμαι γεμάτος. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα, έτσι έιναι η ζωή. Φεύγω γεμάτος, ευτυχισμένος, χαρούμενος, χαμογελαστός. Μια χαρά...".

Για το αν θα ήθελε να ξαναπαίξει ένα ματς: "Τον τελικό του 2006 στο Παγκόσμιο". 

Για το αν φανταζόταν τέτοιο φινάλε την καριέρα του:"Όχι, δεν το φανταζόμουν. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα. Είναι τιμή να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχω προσφέρει στο μπάσκετ. Έβαλα ληθαράκι στο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο θα συνεχιστεί".

Για το αν θα πάει στην Καστορία ή αν θα μείνει στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό: "Η Καστορία είναι η πόλη μου. Έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θα πηγαίνω πιο συχνά τώρα". 

Για τη συνέχεια: "Δεν έχω σκεφτεί κάτι. Αλλά, σίγουρα δεν θα γίνω προπονητής. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν έχω σκεφτεί κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω. Θέλω να ηρεμήσω και θα δούμε. Δεν θέλω να γίνω προπονητής, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από εκεί και πέρα, θα δούμε". 

Για το αν σταμάτησε νωρίς από την Εθνική: "Οι αποφάσεις μου μπορεί να φαίνονται κάπως σε κάποιους. Όταν εγώ όμως κάθομαι και σκέφτομαι και παίρνω μια απόφαση νομίζω πως ξέρω τι είναι καλύτερο για εμένα. Τα βάζω κάτω και τα ζυγίζω όλα".

Για το ποιο παιχνίδι του θα έβλεπε με τα παιδιά του: "Αν θέλουν να δουν τον μπαμπά τους θα τους βάλω να δουν τον μπαμπά τους. Θέλω να είναι καλά. Αν θέλουν να δουν παιχνίδι, ας δουν παιχνίδι. Αν θέλουν το Lion King που τους βάζω τώρα, αυτό θα κάνω. Δεν ξέρω ποιο παιχνίδι θα δείξω, δεν ξέρω".

Για το τρίποντο του Σπανούλη: "Σκέφτηκα "δεν το χάνεις ρε Βασιλάρα; Μας έχεις στείλει δυο - τρεις φορές". Αλλά το έβαλε. Δείχνει τι ποιότητα έχει και πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Όλος ο κόσμος το καταλαβαίνει, την ποιότητά του και την ικανότητά του".




Πηγή : contra.gr


Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό




«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό» δήλωσε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην επετειακή εκδήλωση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια της κεντροδεξιάς, συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής. Σαράντα χρόνια προσφοράς στην ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική αλληλεγγύη.

» Η Ευρώπη, σήμερα, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η άνοδος του ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος κινδυνεύει να υπονομεύσει τα θεμέλια των αξιών που κρατούν την Ευρώπη ενωμένη.

» Απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη.

» Η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο Κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Αταλάντευτη, θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων» δήλωσε.



Πηγή : tovima.gr


Ερντογάν: Η αντισύλληψη δεν είναι για τους μουσουλμάνους

Πηγή: (ΑΡ)

Καμία μουσουλμανική οικογένεια δεν πρέπει να εφαρμόζει μεθόδους αντισύλληψης, ούτε να προβαίνει σε οικογενειακό προγραμματισμό, διαμηνύει ο Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους μουσουλμάνους να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

«Θα πολλαπλασιάσουμε τους απογόνους μας. Μιλούν για πληθυσμιακό έλεγχο, για έλεγχο των γεννήσεων. Καμιά μουσουλμανική οικογένεια δεν μπορεί να έχει μια τέτοια προσέγγιση» δήλωσε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. 

«Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο του Θεού. Το πρώτο καθήκον, εδώ, το έχουν οι μητέρες» τόνισε ο Ερντογάν, ο οποίος στο παρελθόν έχει εξομοιώσει την αντισύλληψη με προδοσία.


Πηγή : tanea.gr


Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Οικονομική ανοησία η αύξηση του ΦΠΑ»



«Οικονομική ανοησία» χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την αύξηση του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, λόγω της υστέρησης εσόδων του ελληνικού κράτους».

«Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν, αλλά δεν καταβάλλονται», είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι, «όταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι 'οικονομική ανοησία'», αλλά διευκρίνισε, σε ομιλία του, ότι «όταν το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, δεν μένει παρά αυτό».

Για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα χρειάζεται μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι «η ύφεση στην Ελλάδα υποχωρεί, ενώ και η ανεργία πλησιάζει ένα σημείο καμπής».

Ακόμη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, δεν αποτελεί ξεπερασμένο μοντέλο».

«Δεν ισχύει καθόλου ότι δεν πρέπει να έχουμε ελπίδα» ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημείωσε ότι «ακόμη και αν μερικές φορές υπάρχουν οριακές αποφάσεις, π.χ. οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία και οι περιφερειακές εκλογές, δίνουν ελπίδα ότι οι εξελίξεις δεν προχωρούν γενικά εναντίον του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος».



Πηγή : emea.gr


Όπου πηγαίνουν τους κράζουν και τους κυνηγάνε!



Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον τα επεισόδια κατά των στελεχών της κυβέρνησης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ήρθαν στα χέρια Συριζαίοι οπαδοί Φίλη με Συριζαίους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης και για τις αποφάσεις της στον χώρο της Παιδείας.

Το κλίμα παρέμεινε τεταμένο για αρκετή ώρα, καθώς οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Τελικά η εκδήλωση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.




Εκταμίευση στο δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου των 7,5 δισ. εφόσον υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ


Για την εκταμίευση της δόσης θα χρειασθεί, επίσης, η έγκριση ορισμένων εθνικών κοινοβουλίων.

Σε μεγαλύτερη ανάλυση των αποφάσεων του Eurogroup της 25ης Μαΐου για το ελληνικό χρέος προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), με ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.

Αναφορικά με τη δόση των 10,3 δισ. ευρώ, ο ESM σημειώνει ότι η εκταμίευσή της θα γίνει σε αρκετές υποδόσεις, η πρώτη από τις οποίες, ύψους 7,5 δισ. ευρώ μπορεί να γίνει στο δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου, εφόσον η Ελλάδα ικανοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα. Για την εκταμίευση της δόσης θα χρειασθεί, επίσης, η έγκριση ορισμένων εθνικών κοινοβουλίων.

Αναφορικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο ESM σημειώνει ότι θα εφαρμοσθούν έως το τέλος του προγράμματος το 2018. Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών, η εξομάλυνση του προφίλ των δανείων που πήρε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οποίων ανέρχεται σε 130,9 δισ. ευρώ, μπορεί να γίνει με την επιμήκυνση συγκεκριμένων δόσεών τους εντός της προβλεπόμενης ανώτατης σταθμισμένης μέσης διάρκειας των 32,5 ετών. Παράλληλα, ο EFSF/ESM «εργάζεται με διάφορους τρόπους για να βελτιστοποιήσει τη διάρθρωση του ανεξόφλητου χρέους, σύμφωνα με τα διαφορετικά προφίλ των δανείων που έχουν πάρει οι χώρες (από τα δύο αυτά ταμεία)».

Με αυτούς τους τρόπους θα μπορέσει ο EFSF/ESM να μειώσει τον κίνδυνο του επιτοκίου για την Ελλάδα (σ.σ.: να κλειδώσει χαμηλά επιτόκια με πιο μακροπρόθεσμα δάνεια), χωρίς να αυξήσει το κόστος για άλλες χώρες - μέλη που πήραν δάνεια από το EFSF/ESM. Ταυτόχρονα, όμως, σημειώνεται, τα δύο ταμεία βοήθειας θα συνεχίσουν τη στρατηγική διαφοροποιημένης χρηματοδότησής τους με την έκδοση ομολόγων αναφοράς σε όλα τα τμήματα της καμπύλης τους (σ.σ.: αυτό σημαίνει ότι μαζί με την έκδοση περισσότερων ομολόγων με πολύ μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, θα συνεχισθεί και η έκδοση λιγότερο μακροχρόνιων ομολόγων).

Όσον αφορά στην κατάργηση του περιθωρίου, που επιβαρύνει τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από το EFSF το 2012 για την επαναγορά χρέους της, η διοίκηση του Ταμείου μπορεί να εγκρίνει την κατάργησή του για το 2017, ενώ η οριστική κατάργηση του περιθωρίου θα επέλθει με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στα μεσοπρόθεσμα μέτρα, που θα εφαρμοσθούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, σημειώνεται ότι ο ESM μπορεί να διαθέσει τα 19,4 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει από τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, για την πρόωρη αποπληρωμή επίσημων δανείων (δηλαδή διμερών δανείων από τις χώρες της Ευρωζώνης ή δανείων από το ΔΝΤ).

Όσον αφορά στην πληρωμή των κερδών της ΕΚΤ και εθνικών κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από την αγορά ελληνικών ομολόγων (τα λεγόμενα SMP και ANFA), ο ESM σημειώνει ότι διακρατά ακόμη ένα ποσό 1,8 δισ. ευρώ κερδών από SMP του 2014. «Αυτό το ποσό από το δημοσιονομικό έτος 2017 και μετά θα διακρατείται από τον ESM ως απόθεμα για τη μείωση των μελλοντικών ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας», σημειώνεται, ενώ προστίθεται ότι οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης (πλην της ΤτΕ) θα σωρεύσουν κέρδη περίπου 3,5 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα από το 2017 έως το 2026.

Εάν χρειασθεί, θα εξετασθούν περαιτέρω μέτρα ανασχεδιασμού του ελληνικού χρέους, μεταξύ των οποίων η επιμήκυνση του ισχύοντος σταθμικού μέσου όρου των δανείων (32,5 ετών), ο ανασχεδιασμός του σχεδίου αποπληρωμών του EFSF, η θέσπιση πλαφόν και η μετάθεση πληρωμής τόκων.

Μακροπρόθεσμα, θα υπάρχει ένας μηχανισμός λήψης μέτρων για το χρέος (σ.σ.: ο κόφτης, όπως τον αποκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος), ο οποίος θα ενεργοποιηθεί μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους. Ο μηχανισμός αυτός θα προβλέπει μέτρα, όπως περαιτέρω ανασχεδιασμό των δανείων του EFSF και πλαφόν καθώς και μετάθεση των πληρωμών τόκων.

Η βιωσιμότητα του χρέους θα στηρίζεται στο πλαφόν 15% του ελληνικού ΑΕΠ των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μεσοπρόθεσμα και 20% του ΑΕΠ στη συνέχεια. «Αυτό θα φέρει το χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ σε μία σταθερά πτωτική πορεία και θα διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», αναφέρει ο ESM.



Πηγή : tovima.gr


Στελεχάρες ΣΥΡΙΖΑ! Μετά τον Μάρδα και η Θελερίτη βλέπει επενδυτές τους πρόσφυγες



Γελάει ο κόσμος και ανησυχεί για τον μέλλον του κάθε μέρα και περισσότερο μετά τις αλλεπάλληλες και καθημερινές άστοχες και βλακώδης δηλώσεις των ασταμάτητων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε μέρα γράφουμε και κάτι, κάθε μέρα γελάμε και κλαίμε μαζί για τα μαργαριτάρια που πετάνε ασύστολα και χωρίς ντροπή τα στελέχη και οι βουλευτές της κυβέρνησης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα "Στούκας" της κυβέρνησης ήρθε να προστεθεί και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη

Ζηλεύοντας τους συναδέλφους της και τις δηλώσεις που έχουν ξεστομίσει αδιαφορώντας για τις συνέπειες η κα Θελερίτη μιλώντας για το προσφυγικό ασπάστηκε τις δηλώσεις του κ. Μάρδα, ο οποίος ακόμα ψάχνει για επενδυτές ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Είπε λοιπόν ότι  μαζί με τους πρόσφυγες έρχονται και χρήματα και δήλωσε πως είναι δίκαιο να μοιράζονται οι πρόσφυγες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να απολαμβάνουν οι πάντες τα οφέλη που φέρνουν.

Και το τερμάτισε το κοντέρ λέγοντας ότι όπου υπήρξαν πρόσφυγες, λύθηκαν πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Να μας αφήσουν οι στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ μια μέρα να ξεκουράσουμε τα σαγόνια μας και συνεχίζουν μετά!! ΕΛΕΟΣ

Δείτε το video από το ekorinthos.gr εδώ