Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μπάιντεν είδε Ζελένσκι στο Κίεβο - Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Μόσχα να μην κάνει κανένα λάθος

 


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ζητήσει από τον Τζο Μπάιντεν να επισκεφθεί εδώ και πολλούς μήνες το Κίεβο, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος πάτησε μόλις σήμερα το πόδι του στην ουκρανική πρωτεύουσα, υπό καθώς άκρας μυστικότητας. 

Η Ουάσινγκτον είχε ενημερώσει τη Μόσχα για την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press, ο Λευκός Οίκος είχε φροντίσει να επικοινωνήσει με το Κρεμλίνο ώστε να αποκλειστούν «πιθανοί λανθασμένοι υπολογισμοί» από την πλευρά της Μόσχας, οι οποίοι θα οδηγούσαν σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων.

Το Κίεβο έχει «αιχμαλωτίσει ένα μέρος της καρδιάς μου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στο Κίεβο σήμερα το πρωί (οκτώ τοπική ώρα) περιελάμβανε ωστόσο και μία μεγάλη προετοιμασία σε επίπεδο ασφάλειας.  Όπως αναφέρει το CNN, το προεδρικό αεροσκάφος «Air Force One» αναχώρησε από την αεροπορική βάση Άντριους με τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο αεροπλάνο να αφήνουν στην πατρίδα τις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Για λόγους ασφαλείας, ο Λευκός Οίκος είδε δώσει σαφείς οδηγίες σχετικά με το  τι μπορούσαν να μεταφέρουν στις αποσκευές τους. 

Το κοινοποιημένο δρομολόγιο του Αμερικανού προέδρου μπορεί να έδειχνε ότι θα επισκεπτόταν την Πολωνία, αλλά εκείνος (παρά τις αρχικές προτροπές να συναντηθεί με τον Ζελένσκι στην πόλη Λβιβ, κοντά στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα για λόγους ασφαλείας) κατευθύνθηκε τελικά - σύμφωνα με τους New York Times - στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας πραγματοποιώντας μια πολύωρη διαδρομή με τρένο από τα σύνορα με την Πολωνία.



Όταν έφτασε στο Κίεβο, περπάτησε στους δρόμους μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και  επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ, ενώ σε όλη την πόλη ακουγόταν προειδοποίηση για αεροπορική επιδρομή. Οι Times περιέγραψαν την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο ως «μια επίδειξη της αποφασιστικότητας της κυβέρνησής του απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας στη χώρα».

Ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν είχε επισκεφθεί την Ουκρανία έξι φορές. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, ούτε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς αλλά και ούτε ο τέως πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχαν επισκεφθεί ποτέ την Ουκρανία.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν στην Ουκρανία, η πρώτη του μετά την ρωσική εισβολή, δείχνει την διαρκή αμερικανική υποστήριξη στην πολύπαθη χώρα και τον λαό της, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, ήταν «πολύ καρποφόρες» κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο. Ο Ουκρανός ηγέτης χαρακτήρισε την επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκρανία ως «την πιο σημαντική επίσκεψη ολόκληρης της ιστορίας των σχέσεων ΗΠΑ-Ουκρανίας», η οποία υπογραμμίζει «τα αποτελέσματα που έχουμε ήδη επιτύχει» και «τα ιστορικά επιτεύγματα που μπορεί να κερδίσουμε μαζί με ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως ο πόλεμος έχει λάβει διαφορετική τροπή απ’ ότι στην αρχή, καθώς μετά από μεγάλες θυσίες των Ουκρανών, οι Ρώσοι χάνουν εδάφη που είχαν κατακτήσει, Ρώσοι στρατιώτες εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης ενώ η ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί.

Λίγο μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδος, τα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην ουκρανική πρωτεύουσα ολοκληρώθηκε. 






Opinion Poll: Στο 7,6% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

 


Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για το TheTOC η ΝΔ καταγράφει διαφορά 7,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

H δημοσκόπηση δείχνει επίσης πως δεν προκύπτει το σενάριο για «κυβέρνηση ηττημένων», από την απλή αναλογική, αφού ο συνασπισμός κομμάτων για συγκυβέρνηση πρέπει να συγκεντρώνει ποσοστό 45%-47%.

Στην πρόθεση ψήφου, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ πέφτει κάτω από το 10%. Με τη διαφορά υπέρ της ΝΔ να είναι στο 7,6% και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μένει εκτός Βουλής.



ΝΔ: 32,9% (32,6% τον Ιανουάριο)

ΣΥΡΙΖΑ: 25,3% (24,8%)

ΠΑΣΟΚ: 9,8% (10%)

Κ.Κ.Ε.: 4,4% (4,5%),

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,9% (4%)

ΜέΡΑ25 2,3%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 2,6% (2,3 %)

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,1% (1,1 %),

3,1% (2,5%) που αθροιστικά ψηφίζουν κάποιο άλλο κόμμα.

Επί των εγκύρων η διαφορά είναι στο 7,9% και τα ποσοστά των κομμάτων είναι:



Ν.Δ.: 34,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%

ΠΑΣΟΚ: 10,3%

ΚΚΕ: 4,6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,1%

ΜέΡΑ25: 2,4%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 2,7%,

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: 1,2%,

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 3,2%

Το σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων», δηλαδή κυβέρνηση από το δεύτερο και το τρίτο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) με τη στήριξη και ενός τρίτου μικρότερου κόμματος δεν βγαίνει, αφού τα ποσοστά των κομμάτων δεν επιτρέπουν να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 εδρών.

Στην περίπτωση που οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές, σύμφωνα με την Opinion Poll, η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, καθώς τα ποσοστά των κομμάτων είναι:



Ν.Δ.: 36,2% (+ 3,3%)

ΣΥΡΙΖΑ: 27,3% (+ 1,2%)

ΠΑΣΟΚ: 8,7% (- 1,1%)

Κ.Κ.Ε: 4% (-0,4%)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,2% (- 0,7%)

ΜέΡΑ25 1,9% (- 0,4%)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 2% (- 0,7%)

ΑΛΛ0 2,9% (- 0,2%).

Τα αποτελέσματα αυτά επί των εγκύρων είναι:



Ν.Δ.: 38% (εφικτή η αυτοδυναμία)

ΣΥΡΙΖΑ: 28,7%

ΠΑΣΟΚ: 9,1%

Κ.Κ.Ε.: 4,2%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,4%

ΜέΡΑ 25: 2%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 2,1%

ΑΛΛΟ 3%



Στο ερώτημα «αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας;» το 28,1% επιλέγει αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ και το 14,1% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την Ν.Δ , ενώ μόλις το 9% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και 16,1% κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Ποσοστό 20,8% επιλέγει οικουμενική και το 6,1% άλλη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 45,6% έναντι ενός 24,7% που επιλέγει τον Α. Τσίπρα και έρχεται τρίτος, αφού το 26,9% επιλέγει τον Κανένα.







Νέα σύλληψη Τράπερ για οπλοφορία και ναρκωτικά

 


Η ξεφτίλα των Τράπερ, όπλα, ναρκωτικά, τσαμπουκάδες, κακά πρότυπα για την κοινωνία μας και τα παιδιά μας.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας μεταφέρθηκε τα ξημερώματα άλλος ένας τράπερ, και έχει σιχαθεί κόσμος!!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 26χρονος Έλληνας τράπερ εντοπίστηκε στις 02:15 τα ξημερώματα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Γέφυρα Βρυούλων, στη Νέα Χαλκηδόνα να κουβαλά μαζί του ένα όπλο 22 χιλιοστών μαζί με πέντε σφαίρες, καθώς και μικροποσότητα χασίς.

Μαζί του, ένας 22χρονος Γεωργιανός που είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 20 εκατοστών, αλλά και ένας 24χρονος Αλβανός στον οποίο βρέθηκε μικροποσότητα χασίς, όλα μπουμπούκια και επικίνδυνοι για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών κατά περίπτωση.




Άγριο έγκλημα στη Μύκονο για τα μάτια μιας γυναίκας με θύμα ένα Αλβανό

 



Άγριο έγκλημα σημειώθηκε σήμερα στις 6 το πρωί στη Μύκονο, με θύμα έναν 34χρονο Αλβανό.

Το έγκλημα έγινε έξω από μπαρ στη Μύκονο, για τα μάτια μιας γυναίκας.

Δύο άνδρες, ένας 35χρονος Έλληνας δράστης και το θύμα ο 34χρονος Αλβανός,  διαπληκτίστηκαν για τα μάτια μιας γυναίκας σε μπαρ στην περιοχή Σκυλάμπελα της Μυκόνου. 

Ο δράστης αποχώρησε, πήγε στο σπίτι του, πήρε την καραμπίνα του και επέστρεψε στο μπαρ.

Ο 34χρονος βρισκόταν έξω από το μπαρ, ο δράστης τον πυροβόλησε με την καραμπίνα στο κεφάλι και τον σκότωσε. Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Ο δράστης εμφανίστηκε κάποιες ώρες αργότερα μόνος του στο ΑΤ Μυκόνου, εμφανώς μεθυσμένος, παραδεχόμενος το έγκλημα που διέπραξε.




Φλωρίδης για Ανδρουλάκη: Όχι κυβέρνηση Ηττημένων αλλά καθολικώς αποτυχημένων!

 


Και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα Τσίπρας - Ανδρουλάκης - Παπανδρέου - Βαρουφάκης, σε πιάνει μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της χώρας σου.

Στην Κυβέρνηση των “ηττημένων”  που τάχθηκε υπέρ ο ανεύθυνος και ακατάλληλος Ανδρουλάκης,  μιας κυβέρνησης συνεργασίας «που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τον ελληνικό λαό σε αυτήν την συγκυρία» όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και χωρίς ίχνος ευθύνης των όσο λέει, απαντά με ανάρτησή του ο Γιώργος Φλωρίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Φλωρίδης αναφέρει:

“Ωραία το διατυπώνει η Σοφία Γιαννακά στο iefimerida: «Δεν θα πρόκειται απλώς για κυβέρνηση των ηττημένων, αλλά για κυβέρνηση των ανικάνων». Και των καθολικώς αποτυχημένων, θα έλεγα.”

Giorgos Floridis
το Σάββατο

Ωραία το διατυπώνει η Σοφία Γιαννακά στο iefimerida: «Δεν θα πρόκειται απλώς για κυβέρνηση των ηττημένων, αλλά για κυβέρνηση των ανικάνων».

Και των καθολικώς αποτυχημένων, θα έλεγα.

719
21
33


Τζάμπα μάγκας ο ΚΟΤΟΠολάκης παραλίγο να τον τελειώσουν από τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ

 


Παραλίγο να τελειώσουν από βουλευτή στον ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη, και μόλις το κατάλαβε μαζεύτηκε και έκανε όπως κάνει κάθε φορά την κότα.

Ο φόβος του ακροαριστερού Παύλου Πολάκη είναι το να μην βγει βουλευτής, και να χάσει την ασυλία, γιατί εκεί θα τον ξεσκίσουν όσοι τον περιμένουν στην γωνία για όσα έχει πει και έχει κάνει.

Λίγα λεπτά μετά την γνωστοποίηση του 75% των κομματικών υποψηφιοτήτων, ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα την απόφασή του να «παγώσει» την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά μέχρις ότου διορθωθεί το «λάθος» και συμπεριληφθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο ο στενός του φίλος, Μιχάλης Χαιρετάκης.

Ο Πολάκης νόμιζε μέχρι εχθές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτόν και άφησε και αιχμές, ότι δηλαδή «κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου!»

Αναλυτικά, η αρχική ανάρτηση Πολάκη:

«Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανια. Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγω φίλους και συντρόφους δεν πουλάω ,επειδή καποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!».


Η Κουμουνδούρου του απάντησε καταλλήλως, «οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος». Όπως τόνισαν, «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», καταλήγοντας πως «όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Και εκεί που ο Πολάκης νόμιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτόν, είδε ότι αυτά τελείωσαν και μπορεί εύκολα να τελειώσει από βουλευτής και ο ίδιος με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί.

Η δεύτερη ανάρτηση Πολάκη:

«Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεια περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανια!! Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια. Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθουν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος. Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων ,γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!».