Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Στα 5.636 ευρώ θα μειωθεί το αφορολόγητο



Στις 5.636 ευρώ φαίνεται να «κλειδώνει» το έμμεσο αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το 2020, ενδεχομένως και από το 2019 εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση φόρου θα διαμορφωθεί στα 1.240 ευρώ από 1.900 ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνοντας σημαντικά τις επιβαρύνσεις για τους φορολογουμένους που βρίσκονται στα χαμηλά εισοδήματα και συγκεκριμένα από 9.000 έως 13.000 ευρώ. Μάλιστα, για τους ανωτέρω φορολογουμένους ο φόρος σχεδόν διπλασιάζεται σε σχέση με τα ποσά που καταβάλλουν σήμερα στην εφορία. Αυτό που προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό είναι εάν το αφορολόγητο όριο των 5.636 ευρώ αφορά το σύνολο των φορολογουμένων. Σήμερα το αφορολόγητο των 8.636 ευρώ απολαμβάνουν οι άγαμοι και ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του υπόχρεου αυτό προσαυξάνεται και φθάνει τις 9.550 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά και άνω. Ωστόσο, στην περίπτωση που τα δημοσιονομικά μεγέθη επιτρέψουν την εφαρμογή αντιμέτρων, τότε οι επιβαρύνσεις περιορίζονται αλλά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Επί της ουσίας, ακόμα και με τα αντίμετρα οι φόροι θα είναι σημαντικά υψηλότεροι από ό,τι σήμερα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου, εφόσον ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα θα μειωθεί ο πρώτος φορολογικός συντελεστής από το 22% στο 20%, ενώ το πρώτο φορολογικό κλιμάκιο της εισφοράς αλληλεγγύης καταργείται. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν εισοδήματα έως 20.000 ευρώ δεν θα πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης. Σήμερα εξαιρούνται από την εισφορά όσοι έχουν εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

Με την εφαρμογή των μέτρων:

• Συνταξιούχος με εισόδημα 10.000 ευρώ πληρώνει στην εφορία το ποσό των 300 ευρώ. Με την εφαρμογή του μειωμένου αφορολογήτου ο φόρος αυξάνεται κατά 220% και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στα 960 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο εν λόγω φορολογούμενους θα χάσει τουλάχιστον ενάμιση μισθό το χρόνο.

• Μισθωτός με ετήσια εισοδήματα 15.000 ευρώ πληρώνει σήμερα στην εφορία το ποσό των 1.466 ευρώ (φόρος εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης). Με την εφαρμογή των μέτρων το 2020 ο φόρος θα εκτιναχθεί στις 2.126 ευρώ αυξημένος κατά 51,5%.

• Μισθωτός με ετήσια εισοδήματα 50.000 ευρώ πληρώνει σήμερα φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 15.976 ευρώ. Με τη μείωση του αφορολογήτου ο φόρος θα φθάσει στις 16.636 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί το 33% του εισοδήματος.

Με την ενεργοποίηση των μέτρων και των αντιμέτρων:

• Συνταξιούχος με εισόδημα 10.000 πληρώνει σήμερα στην εφορία 300 ευρώ. Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου αλλά και του πρώτου φορολογικού συντελεστή ο φόρος θα φθάσει τα 760 ευρώ.

• Μισθωτός με ετήσια εισοδήματα 15.000 ευρώ πληρώνει σήμερα στην εφορία το ποσό των 1.466 ευρώ (φόρος εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης). Με τη μείωση τόσο του πρώτου φορολογικού συντελεστή όσο και της εισφοράς αλληλεγγύης ο φόρος θα φθάσει τα 1.760 ευρώ.

• Μισθωτός με ετήσια εισοδήματα 20.000 ευρώ πληρώνει σήμερα φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 2.676 ευρώ. Εφόσον εφαρμοστούν και τα αντίμετρα, ο φόρος θα ανέλθει στις 2.760 ευρώ. Διαφορετικά, δηλαδή χωρίς τα αντίμετρα, ο φόρος εκτινάσσεται στις 3.336 ευρώ.

Στα αντίμετρα περιλαμβάνεται και η μείωση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από το 2020. Οπως προαναφέρθηκε, αυτό θα καταστεί εφικτό μόνο εάν το πρωτογενές πλεόνασμα υπερβεί το 3,5% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, η περικοπή στον ΕΝΦΙΑ θα είναι οριζόντια και είναι περίπου της τάξης του 5%. Σε αυτή την περίπτωση το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων θα δει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ πιθανόν από το 2020 να περιορίζονται ελαφρώς. Ειδικότερα:

• Σήμερα ιδιοκτήτης διαμερίσματος στο Κολωνάκι 51 τ.μ., δευτέρου ορόφου, πληρώνει για τον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ το ποσό των 148,2 ευρώ. Στην περίπτωση που μειωθεί κατά 5% ο φόρος, θα περιορισθεί στα 140,6 ευρώ.

• Ιδιοκτήτης διαμερίσματος 120 τ.μ., τρίτου ορόφου, στην Αγία Παρασκευή, πληρώνει για τον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ το ποσό των 710 ευρώ. Στην περίπτωση που μειωθεί κατά 5% ο φόρος, θα περιορισθεί στα 674,5 ευρώ.




ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Έντυπη Καθημερινή


Η ιδεοληψία είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη από την αδιαφορία



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, με σημερινή του συνέντευξη, εμφανίζεται προκλητικά αμετανόητος για το νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση και με τον οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι και  χιλιάδες επικίνδυνοι κακοποιοί.

Πρόσφατα, το σώμα των Ειδικών Φρουρών ζήτησε επίσημα την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου, σημειώνοντας πως είναι “αδιανόητο να συλλαμβάνουμε κακοποιούς και ο νόμος Παρασκευόπουλου να τους ελευθερώνει”.

Με περισσό θράσος, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίζεται, για μια ακόμη φορά, στην πράξη, μόνο τα δικαιώματα όσων έχουν αφαιρέσει ζωή και όχι την ασφάλεια των πολιτών. 

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με την πολιτική της στα ζητήματα τάξης και ασφάλειας, επιβεβαιώνει πως η ιδεοληψία είναι χειρότερη από την αδιαφορία.

Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας πως ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί».


Έλα κ. Μπάρκα που ήσουν; Του φταίει το "Άγιο Φώς" και το θεωρεί υπερβολικό




Αντί να ασχολούνται με την κατάντια της κυβέρνησης τους και του αρχηγού τους και με τα όσα έχουν κάνει στην χώρα και τους πολίτες της, τα έβαλαν με το "Άγιο Φώς" και τον τρόπο άφιξης του στην Ελλάδα.

Φυσικά και ο Σύριζα και μόνο αυτός έχει τεράστιο πρόβλημα με την θρησκεία και τη εκκλησία και με ότι έχει να κάνει με αυτή.

Τις αντιρρήσεις τους τις εκφράζουν ανοικτά τα στελέχη του Σύριζα σε ένα κράτος θρησκευόμενο και όχι ανεξίθρησκο όπως νομίζει με το φτωχό του ποιμενικό μυαλό ότι είναι ο Μάκης Μπαλαούρας. 

Μετά τις δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα, τον Χρήστο Καραγιαννίδη ήρθε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας να τα βάλει με το ¨Άγιο Φώς" ξεφτιλίζοντας τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα που προσκύναγε πριν από λίγες ημέρες στο τάφο του Ιησού από όπου και θα ανάψει σε λίγες ημέρες και οι Έλληνες που δεν αντέχουμε ακόμα να τους βλέπουμε και να τους ακούμε δυστυχώς.

Τον ενόχλησε και αυτόν η μεταφορά λέγοντας:  «το να μεταφέρεται με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φως είναι υπερβολικό».

Το μπέρδεψε και λίγο μετά ο κ. Μπάρκας χωρίς να καταλαβαίνουμε το σκεπτικό του λέγοντας : «Βεβαίως, όμως, θα πρέπει να έρχεται με τις ανάλογες τιμές. Δηλαδή οι Καθολικοί το μεταφέρουν με τιμές αρχηγού κράτους;», είπε ο κ. Μπάρκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μάλλον μόνο τον Τσίπρα θα πρέπει να μεταφέρουμε με έξοδα του Ελληνικού λαού σε Παρίσι, Βενεζουέλα και Κούβα με τιμές αρχηγού κράτους έτσι;;;

Πότε θα πέσει να σας κάψει δεν ξέρουμε αλλά το περιμένουμε το θαύμα!!!




ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια στους φόρους η Ελλάδα - Τριπλό «χτύπημα» στους μισθούς



Η αύξηση του φόρου εισοδήματος, η μείωση του αφορολόγητου (ενώ δρομολογείται και νέα) και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα-  Το 40,2% του συνολικού κόστους εργασίας είναι οι άμεσοι φόροι

Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις άμεσων φόρων αναδεικνύεται η Ελλάδα ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ, πράγμα που έχει ως συνέπεια τη μείωση των πραγματικών μισθών. Σ' αυτό συνετέλεσαν τρεις παράγοντες: Η αύξηση του φόρου εισοδήματος, η μείωση του αφορολόγητου (ενώ δρομολογείται και νέα) και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων.

Ειδικότερα, η συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα των άγαμων μισθωτών με μέσο εισόδημα - από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών - αυξήθηκε το 2016 σε σχέση με το 2015 κατά 1,06 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε στο 40,2% του συνολικού κόστους εργασίας του εργοδότη, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ (Taxing Wages 2015-16). Πρόκειται για την υψηλότερo ποσοστό ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση, σε επίπεδο μέσου όρου στις χώρες του ΟΟΣΑ, μειώθηκε κατά 0,07% στο 36%. 

Τους υψηλότερους συντελεστές συνολικής φορολογίας σε αυτή την κατηγορία είχαν πέρυσι το Βέλγιο (54%), η Γερμανία (49,4%), η Ουγγαρία (48,2%) και η Γαλλία (48,1%), ενώ τους χαμηλότερους είχαν η Χιλή (7%), η Νέα Ζηλανδία (17,9%) και το Μεξικό (20,1%).

Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στην Ελλάδα προέκυψε τόσο από την αύξηση του φόρου εισοδήματος (0,67 της ποσοστιαίας), λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού, όσο και από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων (0,20) και των εργοδοτών (0,19). Η επιβάρυνση, πάντως, προκύπτει κυρίως από τις εισφορές των εργοδοτών (19,9%) και των εργαζομένων (12,6%), ενώ ο φόρος εισοδήματος αντιστοιχεί στο 7,7%.

Για τις οικογένειες με δύο παιδιά, όπου ο ένας μόνο γονιός εργάζεται και έχει μέσο εισόδημα, η συνολική επιβάρυνση αυξήθηκε 0,73 της ποσοστιαίας μονάδας το 2016 και διαμορφώθηκε στο 38,3% του κόστους εργασίας για τον εργοδότη. 

Στον ΟΟΣΑ, η μέση επιβάρυνση των αντίστοιχων οικογενειών μειώθηκε οριακά (0,08 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 26,6%. Υψηλότερο φορολογικό συντελεστή από την Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία είχαν η Γαλλία (40%), η Φινλανδία (39,2%), η Ιταλία (38,6%) και το Βέλγιο (38,6%). Τους χαμηλότερους συντελεστές είχαν η Νέα Ζηλανδία (6,2%), η Χιλή (7%), η Ιρλανδία (8,3%) και η Ελβετία (9,1%).

Η επιβάρυνση στην Ελλάδα των άγαμων μισθωτών με μέσο εισόδημα από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές των ιδίων (σ.σ.: όχι και των εργοδοτών) διαμορφώθηκε πέρυσι στο 25,4% των ακαθάριστων μισθωτών αποδοχών τους και ήταν οριακά χαμηλότερη από τον μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ (25,5%).




Πηγή : protothema.gr


Τόλμησε ο Τσίπρας να ψέξει τους άλλους ότι δεν έχουν αυτοκριτική; Αυτός που δεν έχει ζητήσει ακόμα ένα συγνώμη!




Κώστας Βουκελάτος

Όλοι στην Ελλάδα πλην Συριζαίων γνωρίζει ότι τα επαναλαμβανόμενα εγκαίνια δρόμων γίνονται για να στηθεί η προπαγάνδα με ομιλητή τον λαοπλάνο Τσίπρα.

Αλλά να εγκαλείς κύριε Τσίπρα τους άλλους ότι δεν έχουν κάνει αυτοκριτική, εσύ που έχεις φέρει την απόλυτη καταστροφή στην Ελλάδα χωρίς να έχεις ζητήσει ένα συγνώμη από τον ελληνικό λαό, αυτό προκαλεί και εξοργίζει περισσότερο τους Έλληνες που δεν θέλουν να σε βλέπουν και να σε ακούνε το κυριότερο. 

Είπε λοιπόν ο μέγας λαοπλάνος προγανδιστής κύριος Τσίπρας : «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό» λες και ξεκίνησε από την κυβέρνηση του που δεν μπορεί να φυτέψει ούτε βασιλικό σε γλάστρα.

«Είναι μια μέρα που ολοκληρώνεται ένα έργο το οποίο πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπως το βλέπει ο ίδιος και η εικονική πραγματικότητα του γιατί για τον Τσίπρα που τα "έχει κάνει όλα τέλεια στην Ελλάδα" μόνο τα έργα των άλλων που καπηλεύεται σήμερα είναι έργα ολοκληρωμένα δικά του και αυτό γιατί απλά είναι ανίκανος να προσφέρει ακόμα και σε σχέδιο δικά του έργα.

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία»,  είπε ο κ. Τσίπρας αλλά δεν μας είπε με πια κυβέρνηση και πότε θα πάμε σε εκλογές γιατί με τον ίδιο και την κυβέρνηση του δεν υπάρχει καμία περίπτωση.

Είπε και άλλα πολλά που δεν έχουν νόημα δεν είναι άξια ούτε για σχολιασμό γιατί θα σας εκνευρίσω χειρότερα.


Ο Τσίπρας μόλις τελειώσουν τα εγκαίνια στις Εθνικές οδούς σκέφτεται να εγκαινιάζει και τους παράδρομους


Ξέρεις τι είναι οι δημοσκοπήσεις να βγάζουν ότι δεν σε θέλουν στην κυβέρνηση ούτε οι οπαδοί σου;

Δηλαδή έλεος τέτοια εγκαίνια πολιτικού που τα έχει χαμένα γιατί έχει χάσει εντελώς την λαϊκή εντολή δεν έχουν ξαναγίνει από το 1974 και μετά.

Μετά την φιέστα στα Τέμπη σήμερα έχουμε την τελετή εγκαινίων και παράδοσης σε κυκλοφορία του οδικού άξονα Κορίνθου - Πατρών που εγκαινιάστηκε απο ποιόν άλλο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έχουμε ενημερωθεί ότι έπεται συνέχεια και σε άλλους δρόμους. 

Η τελετή έγινε, στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα έργα δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ είναι των προηγούμενων κυβερνήσεων που προσπαθεί αν εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση Τσίπρα μήπως και κερδίσει κάτι στην απόλυτη κατάρρευση στην οποία έχει περιέλθει.


Συμμορία Ρομά στήνει ενέδρες σε οδηγούς στη Θήβα



Έχουν γίνει ο «εφιάλτης» των διερχόμενων οδηγών οι ρομά στο Πυρί της Θήβας, που στηνουν καρτερι στη γεφυρα και τους ληστευουν - Θύμα ληστειας έπεσε χθες το απόγευμα και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος.

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον ο καταυλισμός των ρομά στη Θήβα,με τους διερχόμενους οδηγούς να ζουν εφιαλτικές στιγμές και να την αποκαλούν «αερογέφυρα του τρόμου».

Θύματά τους, πλήθος κόσμου και ειδικά διερχόμενοι οδηγοί, πρόσφατα ακόμα και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του permisospress, ο βουλευτής επέστρεφε με το αυτοκίνητό του, το απόγευμα της Κυριακής από την Αθήνα.

Περνώντας από τη διαβόητη γέφυρα, πετάχτηκαν στην μέση του δρόμου νεαροί ρομά με ρόπαλα, τον σταμάτησαν αναγκαστικά και με απειλές τον λήστεψαν. Έντρομος ο κ. Θηβαίος ενημέρωσε την Αστυνομία.

Καθώς πολλοί οδηγοί περνώντας τη συγκεκριμένη γέφυρα, ανακόπτουν ταχύτητα λόγω και της στενότητας,σπείρες, με  διαφορετικές  συνθέσεις  και ρόλους ανά περίπτωση, πετώντας πέτρες ή άλλα αντικείμενα  και τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα της αερογέφυρας του Πυρίου, πετυχαίνουν την πρόσκαιρη ακινητοποίηση διερχόμενων αυτοκινήτων και ακολούθως αποσπούν αιφνιδιαστικά ή με τη χρήση βίας, χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα των οδηγών και συνεπιβατών των οχημάτων.

Είναι δύσκολο να συλληφθεί αθίγγανος. Ακόμα κι όταν πιάνονται επ' αυτοφώρω δεν έχουν επάνω τους ταυτότητες, δηλώνουν ένα όνομα και ως διεύθυνση κάποιον καταυλισμό. Συχνά, ύστερα από έλεγχο αποτυπωμάτων διαπιστώνεται ότι το ίδιο άτομο έχει εμπλακεί σε διάφορα αδικήματα και έχει δηλώσει κάθε φορά διαφορετικό όνομα.

Η μειωμένη αστυνομική δύναμη του Νομού Βοιωτίας αγωνίζεται ,πετυχαίνει αρκετά πράγματα αλλά και απογοητεύεται αφού βλέπει τους συλληφθέντες  στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από  λίγες ώρες να κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι.


Πηγή:lamiareport.gr


Θεοδωράκης: Το νέο παραμύθι με τα αντίμετρα δεν έχει καμία αξία




«Αν ψάχνουν δικαιολογίες μπορούν να πουν στους συνταξιούχους ότι τους κόβουν τις συντάξεις για να δοκιμάσουν την πίστη τους στην Αριστερά», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τη συμφωνία στη Μάλτα.

Παράλληλα, το Ποτάμι αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι η λίστα με τα ψέματα της κυβέρνησης μεγαλώνει, καθώς η διαβεβαίωση του κ. Τσίπρα πριν από λίγες μόνο εβδομάδες, «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», μπορεί να προστεθεί πλέον δίπλα σε εκείνες για το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την 13η σύνταξη.

Το ίδιο, υποστηρίζει το Ποτάμι, και οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί παραίτησής του αν το αφορολόγητο πέσει από τα 9.000 ευρώ.

«Το νέο παραμύθι είναι τα αντίμετρα που θα ισοσταθμίσουν τις απώλειες. Έχει ακριβώς την ίδια αξία με τα προηγούμενα. Μηδενική. Οι μόνοι που δεν πτοούνται είναι οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που όπως έσπευσε να προεξοφλήσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, “θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης”. Να το κάνουν, αλλά να εξηγήσουν και στην κοινωνία γιατί την βασανίζουν με τις παλινδρομήσεις τους εδώ και 4 μήνες στέλνοντας τον λογαριασμό στους πολίτες», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Real News 


Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση Στουρνάρα - Βαξεβάνη



Ελεύθερος ο Κώστας Βαξεβάνης - Τι αναφέρει στη μήνυσή της η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα - Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον εκδότη και καλεί την κυρία Νικολοπούλου να μην καταθέτει μηνύσεις αλλά να απαντά στα ερωτήματα

Ελεύθεροι αφέθηκαν με απόφαση του εισαγγελέα οι δημοσιογράφοι Κωστας Βαξεβάνης και Βασιλης Ανδριανόπουλος. Και οι δυο συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από μήνυση που είχε καταθέσει  σε βάρος τους η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, διατάχθηκε διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στη μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου.

Σε δηλώσεις του ο Κωστας Βαξεβάνης επέμεινε στη βασιμότητα των δημοσιευμάτων της εφημερίδας Documento.

Αφορμή για τη μήνυση της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη αποτέλεσε δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδει ο κ. Βαξεβάνης, με τίτλο: «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» και υπότιτλους: «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο αν και δεν είναι η ειδικότητα του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και: «ακόμη και 400.000 ευρώ διέθεσε το υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Η κυρία Νικολοπούλου ζητά την ποινική δίωξη των δημοσιογράφων, αναφέροντας πως όλα όσα παρατίθενται στο επίμαχο δημοσίευμα είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά, ενώ αποδίδει στον εκδότη και στους συντάκτες του επίμαχου κειμένου ότι «ενήργησαν με πρόθεση με κοινό δόλο και με αποκλειστικό σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς επίσης να με βλάψουν και να με καταστρέψουν οικονομικά».

ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Βαξεβάνη


«Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «Documento»: «Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

Τι αναφέρει στη μήνυσή της η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα


«Σήμερα την 9/4/2017 διαπίστωσα ότι στο σημερινό φύλλο της εν λόγω εφημερίδας έχει δημοσιευτεί άρθρο υπογεγραμμένο από τους ανωτέρω Α και Β το οποίο υποστηρίζει ψευδή πράγματα τα οποία βλάπτουν την τιμή και την υπόληψή μου» υποστηρίζει στη μηνυτήρια αναφορά της η κυρία Νικολοπούλου και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο της εν λόγω εφημερίδας έχει ως κεντρικό τίτλο: Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες και υπότιτλους «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο αν και δεν είναι η ειδικότητα του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και « ακόμη και 400.000€ διέθεσε το Υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό». 

Όλα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά, τόσο στην πρώτη σελίδα όσο και στα άρθρα που δημοσιεύονται στις σελίδες 10, 11 και 12 είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά οι δε μηνυόμενοι συντάκτες των δημοσιευμάτων αυτών ενήργησαν με πρόθεση με κοινό δόλο και με αποκλειστικό σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς επίσης να με βλάψουν και να με καταστρέψουν οικονομικά.  Ειδικότερα, αναφέρεται σε μένα και τον σύζυγό μου Στουρνάρα Ιωάννη του ΑθανασίουΔιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος υποτιμητικά και έχει φωτογραφίες μας σε προσωπικές στιγμές στο εξώφυλλο και στο εσωτερικό δισέλιδο της εφημερίδας. Με υποτιμά ως επαγγελματία και ισχυρίζεται ότι εγώ χρησιμοποιώ το κύρος του συζύγου μου για να αναλαμβάνω«δουλειές» ενώ είμαι επαγγελματίες του χώρου με καλό όνομα πάνω από τριάντα χρόνια. Λέει ότι δημιουργώ εκδηλώσεις «του αέρα» με χορηγίες τις οποίες λαμβάνω με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού.

Ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός μου δεν είναι σχετικός με τη φαρμακευτική αγορά και ότι εγώ τον χρησιμοποιώ στα συνέδρια μου για να παίρνω χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες, αποσιωπώντας ότι ήταν για χρόνια Επιστημονικός Διευθυντής στο ΙΟΒΕ και ήταν υπεύθυνος για τον φαρμακευτικό κλάδο και σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τον καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλο, Ομότιμο καθηγητή της Σχολής, είχαν εκπονήσει σχετικές μελέτες και εξ αυτού του λόγου προκύπτει και η συμμετοχή του σε συνέδρια υγείας τα οποία ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ και την εταιρεία μου. Ψεύδεται όταν λέει ότι όταν οργανώθηκε το συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τον Δεκέμβριο του 2011, όπου μίλησε ο σύζυγός μου ως Επιστημονικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, εργαζόμουν σε εταιρεία του υπόδικού Κυριάκου Γριβέα. Είχα τη δική μου εταιρεία από το 2008. Είναι ψεύτης και συκοφάντης.

Χρησιμοποιεί ονόματα που είναι άσχετα με μένα όπως η φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS, για να δημιουργήσει εσφαλμένες κακές εντυπώσεις για εμένα, το σύζυγό μου και τη δραστηριότητά μου. Ψεύδεται όταν λέει ότι το Υπουργείο Υγείας, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ διέθεσε 400.000€. Η εταιρεία μου ποτέ δεν έλαβε αυτό το ποσό. Ανέλαβε τη διαχείριση του έργου και για τις υπηρεσίες της πληρώθηκε από τις χορηγίες που έφερε.

Τα χρήματα της Ε.Ε. στα οποία αναφέρεται χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν άλλοι προμηθευτές όπως ο συνεδριακός χώρος του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οπτικοακουστικά, οργάνωση της έκθεσης .κτ.λ.

Ψεύδεται όταν λέει ότι το Υπουργείο Υγείας παραχώρησε το σήμα eHealthForum σε μένα. Το σήμα μου ανήκει και είναι καταχωρημένο για όλη την Ευρώπη. Επειδή το Υπουργείο Υγείας τότε δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σήμα «eHealthWeek», το οποίο είναι κατοχυρωμένο σήμα της HIMSS, γιατί δεν είχε τους πόρους να προσλάβει την εταιρείαHIMSS,όπως έκαναν άλλα κράτη της Ε.Ε. στο παρελθόν αλλά και τώρα και να πληρώσει πολλά χρήματα, περίπου 500.000€, προσφέρθηκα να καλύψω το χρηματοδοτικό κενό που άφηνε η χρηματοδότηση της ΕΕ με πόρους που τελικά έφερα με χορηγίες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το Υπουργείο Υγείας, οργάνωσε τελικά ένα εξαιρετικό συνέδριο χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, συνέδριο εφάμιλλο και καλύτερο άλλων κρατών που πληρώνουν στη HIMSSεκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ψεύδεται όταν λέει, ότι η επιχείρησή μου είναι βιτρίνα του συζύγου μου για να βλάψει εμένα, το σύζυγό μου, την οικογένεια μου, την εταιρεία μου, τους εργαζόμενους της, τους συνεργάτες της και τους πελάτες της. Νόμιμες δραστηριότητες τις παρουσιάζει ως αήθεις και παράνομες οδηγώντας και χειραγωγώντας τους αναγνώστες του να πιστεύουν ότι είμαστε απατεώνες. Με ψεύδη ανακατεύει ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με μένα και την εταιρεία μου για να βλάψει εμένα, το σύζυγό μου, την οικογένειά μου. 

Παραποιεί λεγόμενα για να εξυπηρετήσει το στόχο του. Αναφέρει ότι ο σύζυγός μου είπε πράγματα τα οποία δεν είπε ποτέ… Κατηγορεί συλλήβδην όλη τη φαρμακευτική βιομηχανία και την ονομάζει «ύποπτη» για δραστηριότητα που είναι νόμιμη και επιβεβλημένη και ταυτόχρονα προσπαθεί να τους κάνει να μην υποστηρίξουν τις δραστηριότητες μας στο μέλλον, δείχνοντας με το δάχτυλο ωσάν να λέει… «…Θα πάθετε τα ίδια αν ξαναδώσετε λεφτά στη Στουρνάρα.» 

Μηνύω τους Α & Β, συντάκτες από κοινού του συκοφαντικού δημοσιεύματος και ζητώ την ποινική τους δίωξη και την σύλληψη τους μέσα στο πλαίσιο των ορίων του αυτοφώρου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου που τέλεσαν και οι δυο με κοινό δόλο και έπληξαν την τιμή και την υπόληψή μου. Επίσης δηλώνω ότι επιθυμώ να παραστώ και ως πολιτικώς ενάγουσα».


Βασιλική Κόκκαλη
Πηγή : protothema.gr



Φόβος και τρόμος η συμμορία των επωνύμων! Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα – Θύμα τους γνωστός εφοπλιστής



Η συμμορία των επωνύμων έκλεψε το αυτοκίνητο γνωστού εφοπλιστή έξω από το σπίτι του στην περιοχή του Ψυχικού. Οι κακοποιοί - συνελήφθησαν τελικά από την Αστυνομία - είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ιδιοκτητών πολυτελών αυτοκινήτων, καθώς είχαν καταφέρει να "σπάσουν" τις δικλείδες ασφαλείας σε συγκεκριμένης μάρκας πανάκριβα τζιπ τα οποία και "εξαφάνιζαν".

Από την Ασφάλεια Αττικής συνελήφθησαν δυο Έλληνες σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα, κι ένας Αλβανός συνεργός τους, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στην περιοχή των Σπάτων, όπου οι συλληφθέντες έκρυβαν τα πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στο γνωστό εφοπλιστή, με διεθνή επιχειρηματική αναγνώριση, του έκλεψαν πριν από περίπου ένα μήνα ένα πολυτελέστατο τζιπ το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του προσωρινά. Οι κακοποιοί με ειδικό μηχανισμό είχαν καταφέρει να απενεργοποιήσουν τα συστήματα ασφαλείας του πανάκριβου αυτοκινήτου και να φύγουν από το Ψυχικό, οδηγώντας το πανάκριβο όχημα.

Στην συνέχεια και λόγω της ύπαρξης συσκευής εντοπισμού, στάθμευσαν το τζιπ σε απόμερο σημείο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και το σκέπασαν με μια κουκούλα προκειμένου να μην φαίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας. Στην συνέχεια και έπειτα από τέσσερις ημέρες, αφού βεβαιώθηκαν πως το αυτοκίνητο δεν είχε εντοπιστεί από το GPS, το πήραν και το οδήγησαν μέχρι την αποθήκη που είχαν νοικιάσει στα Σπάτα, με σκοπό να του αλλάξουν χρώμα και αριθμούς κυκλοφορίας και στην συνέχεια να το μεταπωλήσουν σε ανυποψίαστους αγοραστές και μάλιστα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Ήδη οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν την συμμορία, έχουν διαπιστώσει την κλοπή 6 πολυτελών αυτοκινήτων τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα στην αποθήκη τις σπείρας στα Σπάτα.



Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Eκτός 150 «σκληροί» αλλοδαποί



Toν Μάιο του 2013 μια νεαρή φοιτήτρια από το Αγρίνιο, που έκανε διακοπές στην Κέρκυρα, είχε δεχθεί επίθεση από τον ανήλικο, τότε, Αφγανό Hussein K. Ενώ επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο, ο
17χρονος –τότε– Αφγανός την είχε ρίξει σε γκρεμό από ύψος δέκα μέτρων στην προσπάθειά του να τη ληστέψει. 

Η κοπέλα είχε μεταφερθεί τραυματισμένη στο νοσοκομείο, ενώ λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και συλλάβει τον δράστη. Τον Φεβρουάριο του 2014, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου. Παρέμεινε κρατούμενος μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2015 οπότε αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο να δίνει το «παρών» ανά δεκαπενθήμερο στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Δεν εμφανίστηκε ποτέ και ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2016, συνελήφθη για τον φόνο και τον βιασμό 19χρονης φοιτήτριας Ιατρικής στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Η υπόθεση προκάλεσε κύμα αυστηρών δημοσιευμάτων: στη Γερμανία για τη στάση της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό και στην Ελλάδα για την ισχύ του ν. 4322/2015, περισσότερο γνωστού ως νόμου Παρασκευόπουλου. Η συνήγορος του Αφγανού εξάλλου, Μαρία - Ελενα Νικολοπούλου είχε διευκρινίσει ότι ο νεαρός είχε αποφυλακιστεί χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του ισχύοντος νόμου. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε επικρίνει τους χειρισμούς της Ελλάδας στην υπόθεση, ενώ τα ελληνικά υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη είχαν εκδώσει κοινή ανακοίνωση επιχειρώντας να απαντήσουν στα πυρά των Γερμανών. Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε ανακοινώσει την απόφαση του κόμματός του να προχωρήσει σε τροποποίηση του ισχύοντος νόμου μόλις η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση. «Βιάστηκε και σκοτώθηκε μια νεαρή κοπέλα στη Γερμανία γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισαν να αδειάσουν τις φυλακές παρά την αντίθεση των δικαστικών αρχών» είχε δηλώσει.

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης για το ίδιο ακριβώς ζήτημα πυροδότησε η πρόσφατη απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου, με δράστες σεσημασμένους αλλοδαπούς που είχαν –και αυτοί– αποφυλακιστεί χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο 40χρονος Ρώσος ονόματι «Ιγκόρ», που συνελήφθη από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, είχε καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονίας και αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2015, μόλις τρεις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου. Ο 41χρονος Μολδαβός αντίστοιχα, που σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό στην προσπάθειά του να διαφύγει, είχε καταδικαστεί για διπλή ανθρωποκτονία στον Πειραιά και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, τον Αύγουστο του 2015.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν εκ νέου την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Με ερώτηση που κατέθεσαν την Τρίτη 32 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να μάθουν πόσοι αλλοδαποί αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ εξέφρασαν την απορία τους για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει η απέλαση όσων αποφυλακίστηκαν.

Τα στοιχεία

Επικαλούνται μάλιστα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, από τη δημοσίευση του νόμου μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακιστεί 150 «σκληροί» αλλοδαποί κακοποιοί, πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους. Στο θέμα παρενέβησαν και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών. Το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής κατέθεσε έγγραφη αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία επισημαίνεται ότι «ένας μεγάλος αριθμός κρατουμένων για σοβαρά αδικήματα έχει ευεργετηθεί από τις διατάξεις του νόμου, δίχως να έχει καταστεί σαφές εάν η έκτιση της ποινής τους συνετέλεσε στην πραγματική και ουσιώδη συμμόρφωσή τους».

Στην πολυσέλιδη αναφορά τους, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται λεπτομερώς σε τρεις ακόμα ενδεικτικές υποθέσεις «πρόωρων» αποφυλακίσεων, με πιο χαρακτηριστική αυτή του βασανισμού και δολοφονίας του 67χρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα, τον Αύγουστο του 2015. Ως δράστες της δολοφονίας που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη είχαν συλληφθεί εννέα Γεωργιανοί υπήκοοι. Οι πέντε από αυτούς (ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της σπείρας) είχαν δει την «έξοδο» των φυλακών μερικές εβδομάδες νωρίτερα, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Οι άλλες δύο υποθέσεις αφορούν: η πρώτη τον φόνο –τον Σεπτέμβριο του 2015– ενός 27χρονου κοσμηματοπώλη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης από Γεωργιανό που είχε ένα μήνα νωρίτερα αφεθεί ελεύθερος με τις διατάξεις του «επίμαχου» νόμου. Η δεύτερη περίπτωση αφορά την πρόσφατη σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών ενός σκληρού Αλβανού κακοποιού, που και αυτός είχε αποφυλακιστεί χάρη στις διατάξεις του νόμου 4322.

Στο θέμα, πάντως, παρενέβη στη διάρκεια της εβδομάδας ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προαναγγέλλοντας τροποποίηση του νόμου. Συνομιλητές, πάντως, του πρώην υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου διευκρινίζουν ότι η μόνη ουσιαστική διαφορά στον νόμο (σε σύγκριση με αυτόν του προκατόχου του Χαρ. Αθανασίου) είναι ότι επέτρεψε την αποφυλάκιση 600 περίπου αλλοδαπών, που ενώ είχαν εκτίσει την ποινή τους, παρέμεναν υπό κράτηση λόγω αδυναμίας απέλασής τους. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η εφαρμογή του νόμου ήταν επιτακτική λόγω του υπερπληθυσμού των φυλακών, καθώς και ότι από την ψήφισή του μέχρι σήμερα ο συνολικός πληθυσμός των φυλακών μειώθηκε κατά 2.000 άτομα.




ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΠΟΕΔΗΝ: Χάθηκε κι άλλη ζωή εξαιτίας της ανέπαρκειας του ΕΚΑΒ



Την Παρασκευή 7/4/2017 προς Σάββατο 8/4/2017 έφυγε ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Κασσανδρείας για να παραλάβει ασθενή στην Ουρανούπολη την άλλη άκρη της Χαλκιδικής σχεδόν δύο ώρες απόσταση. Ο ασθενής αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Γιατί όμως αναγκάστηκε να φύγει ασθενοφόρο από την άλλη άκρη της Χαλκιδικής (Κ.Υ. Κασσάνδρειας) για να παραλάβει τον ασθενή στην Ουρανούπολη; Ο ασθενής κατέληξε!

Διαβάστε την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:

Εγκλήματα της διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση του ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς συνεχίζουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές από την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ που ημέρα με την ημέρα μεγαλώνει.

Η ΠΟΕΔΗΝ 7/11/2016 κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά τις Διοίκησης του ΕΚΑΒ με συγκεκριμένα περιστατικά που κινδύνεψαν ή έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης Ασθενοφόρων και μεγάλων καθυστερήσεων κατά την διακομιδή τους.

Η Μηνυτήρια Αναφορά ανατέθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε Ανακριτή διατάσσοντας την έρευνα σοβαρών ποινικών αδικημάτων από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, όπως η έκθεση Ασθενών σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση και η παράβαση καθήκοντος.

Στη Χαλκιδική υπάρχουν 6 τομείς του ΕΚΑΒ που εδρεύουν στα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο. Ο κάθε τομέας για να μπορεί να θέτει στην κίνηση ένα Ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση χρειάζεται στην δύναμή του τουλάχιστον 11 Διασώστες. Λόγω των μεγάλων αποστάσεων από το Νοσοκομείο και του δύσβατου οδικού δικτύου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κάποιοι Τομείς χρειάζονται να έχουν δύο Ασθενοφόρο ανά βάρδια.

Κατάσταση σήμερα του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Νοσοκομείου Πολυγύρου: 4 Διασώστες. Καλύπτονται μόνο 10 ημέρες το μήνα.

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Κ.Υ. Ν.Μουδανιών: 12 Διασώστες. Η κάλυψη είναι επαρκής. Ένα Ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση.

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Κ.Υ. Κασσάνδρειας: 8 Διασώστες. Κάλυψη με Ασθενοφόρο 20 ημέρες το μήνα.

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Αγ.Νικολάου: 2 Διασώστες!!! Κάλυψη με Ασθενοφόρο 5 ημέρες το μήνα!!!

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Κ.Υ. Παλαιοχωρίου: 6 Διασώστες. Κάλυψη με Ασθενοφόρο 12 ημέρες το μήνα.

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Ν.Καλλικράτειας. Κανένας Διασώστης!!! Ο Σταθμός του ΕΚΑΒ υπάρχει μόνο στα χαρτιά!!!

Συνολικά οι Σταθμοί ΕΚΑΒ της Χαλκιδικής διαθέτουν 32 Διασώστες. Η δύναμη των Διασωστών που επιχειρούν είναι κάτω του ορίου Ασφαλείας. Απαιτείται η κάλυψη των Σταθμών τουλάχιστον με άλλους τόσους!!!

Δύο είναι τα Ασθενοφόρα που επιχειρούν την νύκτα σε όλη την Χαλκιδική. Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε διακομιδές. Κινδυνεύουν κατ’ εξακολούθηση σοβαρά έκτακτα περιστατικά. Οι διακομιδές γίνονται με ιδιωτικά μέσα.

Την Παρασκευή 7/4/2017 προς Σάββατο 8/4/2017 νύκτα έφυγε Ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Κασσανδρείας για να παραλάβει Ασθενή στην Ουρανούπολη την άλλη άκρη της Χαλκιδικής σχεδόν δύο ώρες απόσταση. Ο Ασθενής αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Γιατί όμως αναγκάστηκε να φύγει Ασθενοφόρο από την άλλη άκρη της Χαλκιδικής (Κ.Υ. Κασσάνδρειας) για να παραλάβει τον Ασθενή στην Ουρανούπολη;

Γιατί την συγκεκριμένη νύκτα οι τέσσερις ενδιάμεσοι Σταθμοί του ΕΚΑΒ δεν είχαν Ασθενοφόρο στην κίνηση:

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Κ.Υ. Παλαιοχωρίου. Χωρίς Ασθενοφόρο. 20 λεπτά από το περιστατικό.

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Κ.Υ. Αγ.Νικολάου. Χωρίς Ασθενοφόρο. 25 λεπτά από το περιστατικό.

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Νοσοκομείου Πολυγύρου. Χωρίς Ασθενοφόρο. 40 λεπτά από το περιστατικό.

·         Σταθμός ΕΚΑΒ Ν.Μουδανιά. Διέθετε Ασθενοφόρο αλλά ήταν απασχολημένο με άλλο σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό.

Τα σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά που αντιμετωπίζονται μετά από δύο ώρες ο κίνδυνος για τη ζωή τους είναι άμεσος. Εάν υπήρχε Ασθενοφόρο στους ενδιάμεσους Σταθμούς με εξειδικευμένους Διασώστες ο ασθενής θα είχε σωθεί.

Άλλο ένα έγκλημα από την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ. Ταυτόχρονα μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των εκτάκτων περιστατικών εκτός της διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ είναι η τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας εξαιτίας της έλλειψης Ιατρών, Νοσηλευτών, Εργαστηρίων και υλικών. Επίσης έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη την κατάρρευση των Περιφερειακών Δημόσιων Νοσοκομείων. Έκτακτα περιστατικά ταλαιπωρούνται σε τρία και τέσσερα Νοσοκομεία για να βρουν Ιατρό, Νοσηλευτικό Προσωπικό, Αξονικό Τομογράφο, εξειδικευμένο Εργαστήριο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υγείας τους.

Μόνο στα χαρτιά ο Σταθμός ΕΚΑΒ στον Τύρναβο
Άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της αντιμετώπισε μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αργυροπουλίου 4 Απριλίου 2017 το πρωί όταν ξαφνικά και για άγνωστους λόγους έχασε τις αισθήσεις της εμφανίζοντας συμπτώματα με σπασμούς αλλά και άπνοια.

Αμέσως κλήθηκε ο Σταθμός του ΕΚΑΒ Τυρνάβου το οποίος φιλοξενείται στον χώρο του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε προσωπικό να κινήσει το ένα από τα δύο ασθενοφόρα που σταθμεύουν εκεί!

Τα λεπτά περνούσαν η κατάσταση του κοριτσιού επιδεινωνόταν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Φράγκος ο οποίος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής – γυμναστής, με την εμπειρία του προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ταυτόχρονα, αφού ο Σταθμός του ΕΚΑΒ Τυρνάβου ουσιαστικά ήταν εκτός λειτουργίας κλήθηκε το ΕΚΑΒ Λάρισας, όπου το όχημα και το πλήρωμά του έφτασαν στο Αργυροπούλι πάρα πολύ γρήγορα, πήραν το παιδί από το σχολείο και το μετέφεραν ταχύτατα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο εφημέρευε 4/4/2017.

Μετά και το χθεσινό περιστατικό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ο Σταθμός ΕΚΑΒ Τυρνάβου υπολειτουργεί και δεν είναι σε θέση πρακτικά να διαθέτει προσωπικό όχι σε 24ωρη βάση όπως υπήρξε υπόσχεση στα εγκαίνια του Σταθμού αλλά ούτε καν σε καθημερινή πρωινή βάρδια, όπως 4/4/2017 το πρωί.

Ίδια κατάσταση του ΕΚΑΒ στα Νησιά, την Δυτική Ελλάδα… σε όλη την χώρα. Μπροστά μας είναι οι εορτές του Πάσχα, η επισκεψιμότητα στην περιφέρεια είναι μεγάλη και οι εκδρομείς είναι υγειονομικά ανοχύρωτοι.

Ποιος ευθύνεται για τα εγκλήματα της διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ; Ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ           ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Αυξάνονται οι αντιδράσεις για το "Άγιο φως" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ



Διαβάζουμε στο protothema.gr

«Έρχεται ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως. Αυτό δεν συμβαίνει σε ένα πολιτισμένο κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά της μεταφοράς του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους τάχθηκε και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες μετά τον Μάκη Μπαλαούρα που το χαρακτήρισε κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου.

«Δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του κράτους. Έρχεται ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως. Αυτό δεν συμβαίνει σε ένα πολιτισμένο κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Καραγιαννίδης.

«Βλέπετε το Βατικανό να κάνει το ίδιο; Βλέπετε στην Αγγλία, τη Γερμανία να το κάνουν;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να μεταφέρεται το άγιο φως όπως του αξίζει αλλά δεν είναι αρχηγός κράτους να στήνεται υπουργός και άγημα να το υποδεχθεί» συνέχισε την κριτική του.

«Εγώ δεν είπα ότι δεν είναι επίσημο αλλά η μεταφορά του με τιμές αρχηγού κράτους δεν ίσχυε στο παρελθόν, τα τελευταία χρόνια ισχύει» κατέληξε για το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.




Ούτε οι Συριζαίοι δεν θέλουν πλέον την κυβέρνηση! Προβάδισμα 17,5% της ΝΔ




Όταν οι ψηφοφόροι του Σύριζα τους έχουν πάρει χαμπάρι λέγοντας ότι ο Τσίπρας καθυστερεί για να μείνει στην εξουσία, δεν υπάρχεις λόγος να παραμείνεις στην κυβέρνηση γιατί σε πήραν χαμπάρι όλοι.

Προβάδισμα υπέρ της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 17,5%, καθώς συγκεντρώνει 33% έναντι 15,5% του κυβερνώντος κόμματος.

Πρόθεση ψήφου

ΣΥΡΙΖΑ 15,5%
ΝΔ: 33%
ΧΑ 7,5%
Δημοκρατική συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΚΙΔΗΣΟ) : 6,5%
ΚΚΕ 7%
Ποτάμι 2%
ΑΝΕΛ 2%
Ενωση Κεντρώων 2%



Ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί την διαπραγμάτευση για να παραμείνει στην εξουσία πιστεύει το 75,3% έναντι μόλις 18% που πιστεύει ότι το πράττει για το καλό της χώρας.

Αίσθηση προκαλεί ότι ακόμη και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός καθυστερεί λόγο πολιτικού κόστους έναντι μόλις 37% που εκτιμά το αντίθετο.


Στην ίδια λογική σχεδόν 6 στους 10 (59,5%) του συνόλου των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται κυρίως για την παραμονή της στην εξουσία

Μόλις το 3,% δηλώνει ευχαριστημένο, το 44% είναι δυσαρεστημένο αλλά δεν έχει εναλλακτικές ενώ το 51% που δηλώνει δυσαρεστημένο πιστεύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο ερώτημα απαντούν ευχαριστημένοι σε ποσοστό 8,5%, το 64,5 δηλώνει δυσαρεστημένο χωρίς να βλέπει εναλλακτικές επιλογές ενώ το 25% λέει ότι υπάρχουν εναλλακτικές. 

Το 38% θέλει οικουμενική από την παρούσα βουλή για να είναι πιο αισιόδοξοι.