Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ο Φίλης υπέρ του τρομοκράτη αντιεξουσιαστή Μιχαηλίδη και κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας


 

Αιχμές για την ομιλία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στη δεξίωση στο προεδρικό Μέγαρο, για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, άφησε ο Νίκος Φίλης, βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό γιατί τάσσεται υπέρ της αποφυλάκισης του τρομοκράτη αντιεξουσιαστή απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, του ονομαζόμενου «Τοξοβόλου του Συντάγματος».

Ποιος είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» Γιάννης Μιχαηλίδης είχε προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές όταν το περασμένο Ιούνιο απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας.

Στην Τίρυνθα ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος»

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος του Συντάγματος» συνοδεύει τον νεαρό Γιάννη Μιχαηλίδη από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Τότε, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σχετικά με το τόξο όταν ρωτήθηκε, εκείνος υποστήριξε πως ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Τόνισε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για συμβολικούς λόγους.

Η ανακοίνωση του Νίκου Φίλη

«Ανήμερα της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, χθες Κυριακή, απαγορεύτηκε συναυλία στα Προπύλαια για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ενώ προχθές στα Εξάρχεια απαγορεύτηκε και χτυπήθηκε από την αστυνομία πορεία κατά των βιασμών. Τελικά η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας… «εορτάστηκε» με (στιγμαία…) παλινδρόμηση στην αλήστου μνήμης διαταγή Ζαγοριανάκου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»! Το παραλήρημα Συρίγου για τον «μύθο του Πολυτεχνείου» δεν είναι εξαίρεση. Για την κυβέρνηση, είναι ο κανόνας για το πώς με βάναυσο τρόπο καταπατά δημοκρατικές αξίες και δικαιώματα, αφού πρώτα διαβάλλει τον αγώνα για τη Δημοκρατία ως «μύθο».

Αύριο το Συμβούλιο Εφετών στη Λαμία συζητεί την αίτηση αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή επτάμισι ετών και με βάση το νόμο δικαιούται την υφ' όρον απόλυση. Η δικαστική εύνοια για τον Κορκονέα και τον Λιγνάδη επιβεβαιώνει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι και τόσο τυφλή, αλλά μάλλον βλέπει καλά από το δεξιό της μάτι.

Εντύπωση προκάλεσε και η ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας χθες στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Δεν μίλησε ως ο θεσμός που επιχειρεί να ενοποιήσει και να εκπροσωπήσει το σύνολο του λαού, αλλά μάλλον ως η συνταξιούχος δικαστικός, που επέλεξε εμμέσως να ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης Λιγνάδη. Σχολιάζοντας κατ' ουσίαν τη λαϊκή κατακραυγή για πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, ανέφερε ότι «η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα […], οι δικαστές απολαμβάνουν τις εγγυήσεις του λειτουργήματός τους […] κρίνονται και δε στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσδίδει και πάλι στο ρόλο της ιδεολογική χροιά που διχάζει το λαό και δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία. Προφανώς αυτή η συμπεριφορά δεν καλύπτεται από το ανεύθυνον του Ανωτάτου Άρχοντος. Θα περιμέναμε από την Πρόεδρο και πρώην δικαστικό να αποφύγει το συστημικό διδακτισμό «περί λαϊκισμού» και να επιμείνει στη δημοκρατική αποστολή της δικαιοσύνης, η οποία αποφασίζει με βάση τους νόμους, τους δίκαιους νόμους, έχει συνταγματική αρμοδιότητα να κρίνει τη συνταγματικότητά τους και εκδίδει αποφάσεις πάντα στο όνομα του ελληνικού λαού. Μήπως είναι και αυτός λαϊκισμός;

Οι «ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι δικαστές» καλούνται τώρα να αποφασίσουν για το αίτημα του Μιχαηλίδη. Να εφαρμόσουν το νόμο, όχι με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτή η κριτική συνιστά λαϊκισμό; Οι δικαστές έχουν πάντοτε την ευχέρεια να επιβάλουν ποινές μέσα σε ένα εύρος που καθορίζει ο ποινικός νόμος. Η απόφασή τους κρίνεται όταν μάλιστα αφορά πολιτικό ζήτημα ή υπόθεση που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη. Το δικαστήριο δεν ταυτίζεται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και δεν είναι δυνατόν η απόφασή του να συγκρούεται με βασικές αξίες του Κράτος Δικαίου. Όχι vox populi, αλλά και όχι κράτος δικαστών. Ελπίζω να μην έχουμε τα μεθεόρτια της Αποκατάστασης με ένα τραγικό συμβάν, με το ενδεχόμενο να πεθάνει ο πρώτος απεργός πείνας μετά την Μεταπολίτευση στη χώρα μας.

Κατά τα άλλα, η χθεσινή δεξίωση στο Προεδρικό διατήρησε και επαύξησε την ιδιάζουσα κοσμικότητά της (αλήθεια δεν μάθαμε, πήγε και ο Συρίγος;). Φέτος επιχειρήθηκε να επικαιροποιηθεί ο εορτασμός με την πρόσκληση νεαρών αριστούχων μαθητών προσφύγων, την ώρα, ωστόσο, που συντελούνται εγκλήματα και εκτυλίσσονται δράματα με τις επαναπροωθήσεις στον Έβρο και το Αιγαίο και η χώρα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χωρίς, όμως, να μιλάει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν και συνταξιούχος δικαστικός. Και ακόμα το εορταστικό κλίμα στο Προεδρικό δεν επηρεάστηκε από τις φλόγες που έχουν ζώσει τη χώρα. Των οικείων ημών εμπιπραμένων, υμείς άδετε…»



Νεκρή στο σπίτι της η γνωστή επιχειρηματίας Μαρίτα Αγγελοπούλου


 


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Αιγίου από την είδηση του θανάτου της επιχειρηματία Μαρίτα Αγγελοπούλου, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, σήμερα το πρωί από πρόσωπα της οικογενείας της.

Τα αίτια του θανάτου της διερευνώνται, ενώ αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι της μόλις ειδοποιήθηκαν από το συγγενικό της περιβάλλον. 

Η ιατροδικαστική έρευνα θα δείξει τα αίτια του θανάτου της.



Η Μαρίτα Αγγελοπούλου, ήταν ενεργή ως επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης για πολλά χρόνια. Υπήρξε παρουσιάστρια, κριτής στα καλλιστεία με δική της διαδικτυακή εκπομπή, ενεργή στα social media και ιδιοκτήτρια του διάσημου παραλιακού καταστήματος Ανώνυμο στο Λόγγο.




Ο ψεύτης Τσίπρας προσπάθησε να εξαπατήσει για δήθεν 200 σπίτια καμένα στην Πεντέλη

 


Επαγγελματίας ψεύτης και αμετανόητος απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες μπροστά στην κάμερα, αναφερόμενος για δήθεν 200 σπίτια καμένα στην Πεντέλη για να πάρει την απάντηση, πώς όχι μόνο 3-4 σπίτια.

Ο πολιτικός απατεώνας, Αλέξης Τσίπρας, έκανε περιοδεία στο Ντράφι και την Παλλήνη, που βρέθηκαν στο μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς τις προηγούμενες ημέρες και είχε επαφές με ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Συνομιλώντας ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας με το δήμαρχο της Παλλήνης, αναφέρθηκε στον αριθμό των κατοικιών που αντιμετώπισαν προβλήματα, ρωτώντας αν είναι 200.

Η απάντηση, ωστόσο, του δημάρχου Θανάση Ζούτσου ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δήμαρχος της Παλλήνης απάντησε πως μόνο 3-4 σπίτια στην Πεντέλη, κι όχι 200, κι άλλα τόσα στο Ντράφι, ήταν αυτά που αντιμετώπισαν προβλήματα από την πυρκαγιά.

Ο διάλογος του επαγγελματία ψεύτη και απατεώνα Αλέξη Τσίπρα, με τον δήμαρχο Παλλήνης:

Α. Τσίπρας: Το σύνολο των σπιτιών που έχουν θέμα σε όλη την Πεντέλη πρέπει να είναι πάνω από 200;

Δήμαρχος: Όχι, η Πεντέλη κάηκε…

Α. Τσίπρας: Όχι, σε όλη, σε όλη τη φωτιά λέω...

Δήμαρχος: Ντράφι πρέπει να έχει 3-4 σπίτια και η Πεντέλη άλλα 3-4.

Δείτε το βίντεο με τον απατεώνα να θέλει να εξαπατήσει ότι κάηκαν 200 σπίτια.





Νέο βίντεο με εμπρηστή στον Ασπρόπυργο


 

Βίντεο ντοκουμέντο φέρνει το ΟΡΕΝ στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνεται η δράση εμπρηστή στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ένας  άνδρας, σταμάτησε σε χώρο με σπίτια και έβαλε φωτιά σε ακαθάριστο χώρο με χόρτα, στον οποίο υπήρχε και μεγάλο δέντρο.  Σπίτια και πολίτες κινδύνευσαν καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το όρος Αιγάλεω και δασική περιοχή.

Κάτοικοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με την πύρινη απειλή.





Πάλι ξεφτιλίστηκε ο Τσίπρας με τα Tsipronomics και γελάει ο κόσμος μαζί του

 



Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι γνωστό σε όλους, ότι εκτός από προκλητικός, ψεύτης,  μεγάλος πολιτικός απατεώνας, είναι και γελοίος.

Απάντηση στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα υπερκέρδη από τους λογαριασμούς του ρεύματος έδωσε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου:

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την απύθμενη αμάθειά του. Αντί για τα Tsipronomics ας μας απαντήσει ποια μεθοδολογία εφάρμοσε στον υπολογισμό των προς φορολόγηση υπερεσόδων των παρόχων ενέργειας, ώστε να καταλήξει σε αυτά τα ποσά.

Επίσης, αν μπορεί, ας μας πει ποια είναι, κατ' αυτόν, τα υπερέσοδα κάθε εταιρείας και ποιο φόρο ο ίδιος προτείνει και σε ποιες εταιρείες. Αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Τέλος, μήπως ζητά να φορολογηθούν και οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τη ΔΕΗ σε αγρότες, μικροεπιχειρηματίες και ευάλωτα στρώματα;

Η Κυβέρνηση φορολογεί τα πραγματικά υπερέσοδα, με συντελεστή 90%, και δίνει τα χρήματα αυτά για την ενίσχυση των καταναλωτών».



Κτήνος στην Σύρο δηλητηρίασε με φόλα σκυλάκι



Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης και δολοφονίας ζώου, από τα πολλά που έχουν καταγραφεί σημειώθηκε τα ξημερώματα Κυριακής στο νησί της Σύρου και αφορά στη  δηλητηρίαση από ένα κτήνος ενός σκύλου από φόλα  και τον παρ' ολίγον θάνατό του.

Το σκυλάκι που έπεσε στην «παγίδα» του κτήνους στάθηκε τυχερό καθώς οι κτηνίατροι του νησιού το έσωσαν τελευταία στιγμή, σύμφωνα πληροφορίες του cycladeslive.gr.

Το τοπικό μέσο  ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του άτυχου σκυλάκου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «τώρα όλα είναι καλά» και θέλησε να ευχαριστήσει την κτηνίατρο που βοήθησε τον μικρό τους φίλο να σωθεί από τη δηλητηρίαση.

Το κτήνος αναζητείται και αντιμετωπίζει, με τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000€




Σύντροφοι τρομοκράτες έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων

 



Τις τελευταίες ημέρες η δικαιοσύνη είναι στο στόχαστρο αριστερών και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ύστερα από τηλεφώνημα που αλλού στην Εφημερίδα των Συντακτών, για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο σύντροφος τρομοκράτης κάλεσε στις 23.35 το βράδυ της Κυριακής, δίνοντας χρονικό περιθώριο 25 λεπτών για την έκρηξη. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ένα όχημα της Πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρο.

Στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.), ενώ  η αστυνομία απέκλεισε την Ευελπίδων από τη Μουστοξύδη.

Μετά από σχεδόν 2 ώρες ερευνών  τα στελέχη του T.E.E.M. εντόπισαν  στο άλσος των δικαστηρίων, τέσσερα μέτρα από το εσωτερικό της περίφραξης, ένα σακίδιο στο οποίο βρισκόταν μέσα εκρηκτικός μηχανισμός. 

Ευτυχώς δεν προκλήθηκε έκρηξη.