Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 



Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 1-10-2020, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 27 και 36 ετών και μεσημβρινές ώρες της επομένης (2-10-2020) 73χρονος αλλοδαπός, μέλη της σπείρας. Συνελήφθησαν επίσης στο Αεροδρόμιο, δύο (2) αλλοδαποί (36χρονος άνδρας και 23χρονη γυναίκα) για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, τα δύο πρώτα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου με την 23χρονη και τον 36χρονο και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν μάλιστα από κοινού ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα που επακολούθησε, διαπιστώθηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα και έτερου 73χρονου αλλοδαπού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Αθήνα, βρέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-234- διαβατήρια διαφόρων χωρών

-150- ταυτότητες διαφόρων χωρών

-3- άδειες ικανότητας οδήγησης

-32- φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

-15- κινητά τηλέφωνα

-2- tablet

-2- φωτογραφικές μηχανές

-1- κάμερα

χρηματικό ποσό -6.200- ευρώ και -85- λιρών Τουρκίας

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος, ο 36χρονος και ο 73χρονος, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων Χωρών, προκειμένου αυτοί είτε να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα, είτε να παραμείνουν παράνομα στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση συνεχίζεται.




WSJ: Ο Τραμπ γνώριζε νωρίτερα ότι ήταν θετικός αλλά το απέκρυψε

 


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αποκάλυψε τα θετικά αποτελέσματα ενός τεστ για την COVID-19, στο οποίο υπεβλήθη την Πέμπτη, ενώ βρισκόταν σε αναμονή για τα ευρήματα μιας πιο διεξοδικής εξέτασης, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος, τις οποίες επικαλείται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Ο Τραμπ έλαβε τα αποτελέσματα από rapid test το απόγευμα της Πέμπτης προτού να δώσει συνέντευξη στο Fox News, όπου, ωστόσο, δεν αποκάλυψε ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19. Αντιθέτως, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι κορυφαία βοηθός του είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και αναφέρθηκε στο δεύτερο τεστ στο οποίο υπεβλήθη, λέγοντας ότι βρισκόταν σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

«Θα πάρω τα αποτελέσματα είτε απόψε είτε αύριο το πρωί», δήλωσε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Την Παρασκευή ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι είχε όντως βρεθεί θετικός.

Σύμφωνα με τη WSJ, καθώς ο ιός εξαπλωνόταν στους ανθρώπους που βρίσκονταν πιο κοντά του, ο κ. Τραμπ ζήτησε επίσης από τον σύμβουλό του να μην αποκαλύψει τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «Μην το πεις σε κανέναν», σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει για την εν λόγω συζήτηση.  


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Οι Τούρκοι ενεργοποίησαν τους S-400! Έβαλαν στο… στόχαστρο ελληνικά F-16

 


Συναγερμός σε Ελλάδα και ΗΠΑ – Γιατί η Άγκυρα χρησιμοποίησε το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα προκειμένου να εντοπίσει τα ελληνικά μαχητικά – Εκνευρισμός στην Ουάσινγκτον για τον Ερντογάν και άμεσες κινήσεις για ενίσχυση της Σούδας.

Ενδείξεις ότι η Τουρκία ενεργοποίησε τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 προκειμένου να εντοπίσει ελληνικά μαχητικά F-16, κατά την επιστροφή τους από την άσκηση «Ευνομία» στα ανοιχτά της Κύπρου στις 27 Αυγούστου 2020, φαίνεται ότι αποτέλεσαν τον κώδωνα κινδύνου που αφύπνισε την αμερικανική διπλωματία για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε πως από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου διεξήχθη στην Κύπρο η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Ευνομία», με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Το ελληνικό «Πεντάγωνο» είχε γνωστοποιήσει μέρες πριν ότι η Χώρα μας θα συμμετάσχει στην τετραμερή στέλνοντας στη Μεγαλόνησο την Φρεγάτα “ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ” τύπου “S” και το οργανικό της ελικόπτερο, καθώς και αριθμό μαχητικών αεροσκαφών τα οποία θα εκτελούσαν διάφορα επιχειρησιακά σενάρια στον ουρανό της μαρτυρικής Κύπρου.

Η στρατιωτική ηγεσία, υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Φλώρο διαμόρφωσε με μεγάλη προσοχή και μελετώντας κάθε λεπτομέρεια την αποστολή στην Κύπρο των δύο πρώτων F-16 Block 52+ Advanced. Για να φτάσουν τα ελληνικά μαχητικά στην Πάφο απαιτούνταν «χειρουργικοί» χειρισμοί, μιας και οι Τούρκοι ήταν βέβαιο πως θα τους... περίμεναν στον αέρα για να τους εμποδίσουν να φτάσουν.

Μάλιστα, είχαν απογειώσει από νωρίς το πρωί της Τρίτης (25/08) ιπτάμενο ραντάρ προκειμένου να εντοπίσει τα ελληνικά «φτερά», ενώ είχαν θέσει σε ετοιμότητα και τα μαχητικά τους αεροσκάφη, που θα απογειώνονταν υποτίθεται για να εμποδίσουν τα ελληνικά να φτάσουν στην Κύπρο.

Οι Έλληνες πιλότοι γνώριζαν τις προθέσεις των Τούρκων και ακολουθώντας το σχέδιο που είχε καταρτίσει ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος και Επιτελείς, κατάφεραν όχι απλά να τους ξεφύγουν, πιάνοντας στον ύπνο την τουρκική αεράμυνα, αλλά να γίνουν αντιληπτοί μόνο όταν τελικά είχαν προσγειωθεί στην Πάφο. Η τουρκική αεράμυνα είχε ήδη υποστεί το πρώτο... ρεζιλίκι προκαλώντας εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Η ενεργοποίηση των S-400

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Νέδο, η Τουρκία, στην προσπάθειά της να εντοπίσει τα ελληνικά μαχητικά ενεργοποίησε το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400. Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό στην Ουάσινγκτον, με την αμερικανική διπλωματία να ενεργοποιείται άμεσα και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο να ανακοινώνει ότι μεταβαίνει στην Κύπρο, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησε το ταξίδι του στην Ελλάδα, 27 – 29 Σεπτεμβρίου, με σταθμούς τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για περαιτέρω αξιοποίηση της Βάσης στη Σούδα.

Είναι απολύτως σαφές ότι το παιχνίδι της Άγκυρας με τους S-400 ενοχλεί την Ουάσιγκτον, η οποία και έχει απειλήσει με επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση ενεργοποίησης των ρωσικής κατασκευής πυραύλων. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες του αντιπολιτευόμενου τουρκικού Τύπου, από την Άγκυρα σχεδιάζεται γενική δοκιμή των συστημάτων S-400 στο πεδίο βολής της Σινώπη στη Μαύρη Θάλασσα.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις αποφάσεις που θα λάβει η Άγκυρα σχετικά με την αεράμυνα της, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν κομβική από πολλές απόψεις, με βασικό γεγονός την τριήμερη επίσκεψη του κ. Πομπέο στη Θεσσαλονίκη και τη Σούδα.

Όπως προκύπτει από το μόνιμο ελλιμενισμό της πλωτής πλατφόρμας υποστήριξης επιχειρήσεων USS Hershel «Woody» Williams στις εγκαταστάσεις της Σούδας, οι ΗΠΑ ενισχύουν ουσιαστικά την παρουσία τους στην Κρήτη, η οποία ουσιαστικά τείνει να μετατραπεί σε κόμβο συγκέντρωσης στρατιωτικής ισχύος, με υποδομές οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν όχι μόνο ελληνικές και αμερικανικές δυνάμεις, αλλά και δυνάμεις από αραβικές χώρες, όπως ακριβώς έγινε και τις προηγούμενες εβδομάδες με την παρουσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Σούδα, επί ένα μήνα.

Από την αμερικανική οπτική γωνία, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», η ενίσχυση της παρουσίας στη Σούδα αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή προκειμένου να παρακολουθείται στενότερα και η αυξανόμενη ρωσική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο.


Πηγή : newsbomb.gr



Επικεφαλής Αραβικού Συνδέσμου: Δεν θα τελειώσουν καλά Τουρκία και Ερντογάν

 


O Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, προειδοποίησε την Τουρκία για τον ρόλο της στην αύξηση της περιφερειακής έντασης στον Καύκασο και στις περιοχές της Μεσογείου, λέγοντας ότι αυτό «δεν θα τελειώσει καλά».

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια σειρά διαφορών με περιφερειακά κράτη και υπερδυνάμεις σε βαθμό που δεν θα τελειώσει καλά για αυτήν ή για την ηγεσία της. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνει στρατιωτικά στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Ο Ερντογάν παρενέβη επίσης στον Καύκασο μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, συγκρούστηκε με την Ελλάδα και την Κύπρο και επιτέθηκε στην ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές φυσικού αερίου, οι οποίες έκαναν μια μεγάλη χώρα με  επιρροή χώρα όπως η Γαλλία να στείλει μαχητικά και αεροπλανοφόρο στην Κύπρο. Όλοι λένε στον Ερντογάν τώρα ότι θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις ενέργειές του», δήλωσε ο Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ σε τηλεοπτική δήλωση που ανέφερε το Arab News.

«Με ενοχλεί που οι Σύριοι χρησιμοποιούν μισθοφόρους για να πολεμήσουν με το Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας ... Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι Σύριοι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν για θέματα που δεν σχετίζονται με την Τουρκία», πρόσθεσε ο Αμπούλ Γκέιτ.


Πηγή: sigmalive

skai.gr



Κάμερες θα τοποθετηθούν στις στολές των ΜΑΤ, στην ΔΙΑΣ και την Άμεση Δράση

 


Έφτασε η στιγμή να εκσυγχρονιστούν περισσότερο οι αστυνομικές δυνάμεις με κάμερες στις στολές τους, που θα καταγράφουν τους ίδιους κατά τις καθημερινές επιχειρήσεις τους. 

Η πρώτη υπηρεσία που θα βάλει κάμερες είναι τα ΜΑΤ,  και ως το τέλος του μήνα αναμένονται και οι μικρότερες κάμερες, που θα τοποθετηθούν στις στολές ΔΙΑΣ και ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.

Από την ημέρα που θα τοποθετηθούν οι κάμερες στις στολές κάθε αστυνομικού, κάθε video με όλα τα πλάνα θα είναι στη διάθεση του εισαγγελέα και της ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας. 

Οι κάμερες θα στέλνουν απευθείας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων με την δράση των αστυνομικών σε κάθε περιστατικό.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν εκτός των στολών και κάμερες σε οχήματα όπως οι μοτοσυκλέτες της Ομάδας Δίας και τα περιπολικά της Άμεσης δράσης.



Και νέα επένδυση 1 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από τη γαλλική Akuo

 


Ένα επενδυτικό πρόγραμμα που προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει όλη την γκάμα των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, από αιολικά και φωτοβολταϊκά για την ηπειρωτική χώρα, μέχρι την αποθήκευση και «επιπλέοντα» φωτοβολταϊκά για τα νησιά ακόμη και φωτοβολταϊκά «κεραμίδια» υψηλής αισθητικής στη διάθεση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και φωτοβολταϊκή τεχνολογία για τις αγροτικές καλλιέργειες, πρόκειται να υλοποιήσει στην Ελλάδα σε ορίζοντα πέντε ετών η γαλλική εταιρεία Akuo Energy Ιnternational.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στον κλάδο των ΑΠΕ, με δραστηριότητα σε 18 χώρες, που από το 2018 έχει εντάξει στη στρατηγική της και την Ελλάδα. Μέσω της θυγατρικής της Akuo Energy Greece έχει υποβάλει αιτήσεις για άδειες παραγωγής από ΑΠΕ  συνολικής ισχύος 1 GW (αιολικά και φωτοβολταϊκά), ενώ πρόσφατα εξαγόρασε τρία αιολικά πάρκα στην Πέλλα επενδύοντας 150 εκατ. ευρώ.

Στα πλάνα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 750 MW αυτόνομα αλλά και η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών 284 MW σε συνεργασία με την ιταλική Enel. H συμφωνία μεταξύ των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιρειών στον κλάδο των ΑΠΕ  για την ελληνική αγορά, αναμένεται να υπογραφεί μέσα στην εβδομάδα.

Για τα σχέδια της Akuo στην Ελλάδα και το ειδικό ενδιαφέρον της για τα ελληνικά νησιά μίλησε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος και ιδρυτής της γαλλικής εταιρείας Eric Scotto που βρέθηκε στην Αθήνα για το ενεργειακό συνέδριο του Hellenic Association for Energy Economics (HAEE).

"Η Ελλάδα είναι από τις πιο προικισμένες χώρες της Ευρώπης διαθέτει πολύ αέρα και πολύ ήλιο. Επιπλέον αυτού, ο λόγος που είμαστε εδώ είναι ότι έχουμε επιβεβαιώσει από την ελληνική κυβέρνηση και ακούσαμε από τον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να κλείσει όλα τα λιγνιτικά εργοστάσια μέχρι το 2023 και αυτό ανοίγει μια τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη ΑΠΕ", αναφέρει ο κ. Eric Scotto.

Η δυνατότητα που έχει η Ελλάδα για μεγάλη παραγωγή από ΑΠΕ ανοίγει και μια μεγάλη ευκαιρία για αποθήκευση, η οποία είναι ταυτόχρονα και προϋπόθεση για την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ, τονίζει ο ίδιος και αποκαλύπτει το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την ανάπτυξη υβριδικών έργων (φωτοβολταϊκά και αποθήκευση) στα ελληνικά μη διασυνδεδεμένα νησιά.

"Η Αkuo ιστορικά έχει ξεκινήσει να δουλεύει πολύ με νησιά και να δίνει λύσεις ηλεκτροδότησης με τεχνολογίες ΑΠΕ, οπότε ήταν οφθαλμοφανές ότι κάποια στιγμή θα φτάναμε και στην Ελλάδα που έχει πολλά νησιά για να προσφέρει την εμπειρία την οποία έχει αναπτύξει εδώ και 14 χρόνια", τονίζει ο κ. Scotto και συμπληρώνει:

"Είμαστε πρωτοπόροι και ανταγωνιστικοί στον τομέα.  Εχουμε εμπειρία από μεγάλα project, όπως στην Πορτογαλία όπου πέρυσι κερδίσαμε τον διαγωνισμό για φωτοβολταϊκό 450 MW,  όταν δώσαμε τιμή 14 ευρώ/MW σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλότερης τιμής. Τώρα χτίζουμε στις ΗΠΑ δύο μεγάλα αιολικά έργα, ένα  330 MW και ένα 90 MW για την παραγωγή του οποίου έχουμε υπογράψει διμερές συμβόλαιο με τη Morgan Stanley.

Η Akuo έχει μεγάλη εμπειρία από παλιά σε μεγάλα έργα αποθήκευσης και είμαστε στην ευχάριστη  θέση να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία μας με τον διαχειριστή του συστήματος και κυρίως στα νησιά. Τα πρώτα μας έργα αποθήκευσης πριν από 8 χρόνια ήταν σε νησιά, όπως η Κορσική, σε νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό και την Καραϊβική. Αρα, είναι η ώρα πλέον για τα νησιά της Ελλάδας", τονίζει ο ίδιος και αποκαλύπτει ότι η Akuo έχει επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη υβριδικών συστημάτων στα ελληνικά νησιά τα οποία συζητάει με τους διαχειριστές της αγοράς και τους αρμόδιους φορείς.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η πορεία τους θα εξαρτηθεί από το πότε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταρτίσει το θεσμικό πλαίσιο για τον μηχανισμό αποζημίωσης της ενέργειας που θα παράγεται από τα υβριδικά έργα. "Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και το ΚΑΠΕ. Μιλάμε με όλους τους εμπλεκομένους. Πρέπει όμως και το υπουργείο να βγάλει το θεσμικό πλαίσιο για την αποζημίωση των υβριδικών συστημάτων στα νησιά. Εμείς σαν εταιρεία αναμένουμε το θεσμικό πλαίσιο για να μπούμε στον χώρο αυτό που τον ξέρουμε καλά", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει  υβριδικές μονάδες ΑΠΕ  στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, δεδομένου ότι συμβάλλουν δραστικά στην επάρκεια και ασφάλεια του συστήματος και προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση έναντι των δαπανών  από τη λειτουργία των ρυπογόνων πετρελαϊκών σταθμών της ΔΕΗ. Για τον σκοπό αυτό έχει υποβάλει στην Κομισιόν προς έγκριση ένα μεταβατικό μηχανισμό στήριξης υβριδικών μονάδων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ανακοίνωσε προσφάτως στο συνέδριο του Economist η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο μηχανισμός αυτός έχει γίνει προσωρινά αποδεκτός από την DGcomp.

Η Αkuo έχει στη φαρέτρα της και προηγμένες φωτοβολταϊκές τεχνολογίες, όπως τα επιπλέοντα φωτοβολταϊκά, καθώς λειτουργεί το μεγαλύτερο της Ευρώπης, ισχύος 17 MW στη Ν. Γαλλία. Επιπλέον φέρνει στην Ελλάδα τεχνολογίες φωτοβολταϊκών για αυτοπαραγωγή ενέργειας που μπορούν να εγκατασταθούν στις σκεπές, κάτι σαν φωτοβολταϊκά… κεραμίδια.

Δεν πρόκειται για τα γνωστά φωτοβολταϊκά στέγης, όπου εγκαθίσταται πάνελ στις συμβατικές στέγες (ταράτσες κ.λπ.) αλλά η ίδια η στέγη του κτιρίου είναι μια κατασκευή από φωτοβολταϊκά πάνελ. "Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους Ελληνες αρχιτέκτονες και μιας αισθητικής παράλληλα με τη δυνατότητα της αυτοπαραγωγής που προσφέρουμε με τα φωτοβολταϊκά… κεραμίδια", αναφέρει ο κ. Scotto. Η Akuo είναι έτοιμη, όπως αποκαλύπτει να φέρει στην Ελλάδα και τεχνολογία που συνδυάζει την αγροτική παραγωγή με την παραγωγή από φωτοβολταϊκά.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την μεγάλη επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft

 


Στις 11:00 σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός απεύθυνε ομιλία σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τον Πρόεδρο της Microsoft Brad Smith, όπου θα παρουσιάστηκε μία νέα επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Η ισχυρή βούληση μιας χώρας να προοδεύσει και να αναπτυχθεί και η φιλοδοξία μιας τεχνολογικής υπερδύναμης να διευρύνει την εμβέλειά της αντλώντας δύναμη από το αξιακό δυναμικό αυτού του τόπου οδήγησαν στην ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα, ύψους ενός δισ. ευρώ, όπου δημιουργεί τεράστια κέντρα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (data centers). Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, μιλώντας στην παρουσίαση της νέας επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth, μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ (Brad Smith), στο μουσείο της Ακρόπολης.

«Η Ελλάδα έχει την ήλιο της, τώρα έχει και το cloud (σύννεφο)» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξήρε την σημασία της συγκεκριμένης επένδυσης στη χώρα μας και εστίασε στα οφέλη της. Τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της οικονομίας ως τον πιο κρίσιμο βραχίονα, προκειμένου η χώρα να κάνει άλμα στο μέλλον και να είναι όλοι οι Έλληνες με τους νικητές της 4ης βομηχανικής επανάστασης. Σε άλλες εποχές τρεις γιγαντιαίοι σταθμοί ψηφιακής αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων στην Ελλάδα θα έμοιαζε φανταστικό σενάριο, όμως έγινε πραγματικότητα».



Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου στο Νταβός, όταν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον πρόεδρο της Microsoft και να τον πείσει να επενδύσει περαιτέρω στη χώρα μας. Όπως εξήγησε η επένδυση αυτή έχει πολυεπίπεδη οικονομική σημασία, αλλά και μεγάλη κοινωνική ανταπόδοση, και καθιστά την Ελλάδα παγκόσμιο κόμβο του cloud, της κεντρικής ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων. 

Μάλιστα αναφέρθηκε στην υπάρχουσα επένδυση μέσω εφαρμογής στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου, από το 2021, -όπως είπε- «ο επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου θα βλέπει την τρισδιάστατη απεικόνιση των μνημείων και της ίδιας της ζωής της αρχαίας Ολυμπίας όπως ήταν πριν 2,5 χιλιετίες. Και κάθε κάτοικος της γης θα μπορεί να ζήσει εικονικά στην περιοχή, και να θαυμάσει τα αριστουργήματά της». Και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε τις ατελείωτες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία να γνωρίσουμε τον πολιτισμό μας από μια διαφορετική σκοπιά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «επαυξημένη πραγματικότητα» η οποία -όπως επισήμανε- θα αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποία αντιλαμβανόμαστε τα μνημεία μας. «Θα ξαναζωντανεύει το παρελθόν μπροστά στα μάτια μας. Κάθε Έλληνας και κάθε άνθρωπος σε όλο τον κόσμο που θα μοιράζεται αυτή την οικουμενική κληρονομιά των προγόνων μας είναι ευγνώμων γι' αυτήν την προσφορά. Επανατοποθετεί την τεχνολογία στην πραγματική της αποστολή να βρίσκεται στην υπηρεσία του ανθρώπου» υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε ότι η ίδρυση ενός υπερσύγχρονου data center αυτομάτως αναβαθμίζει τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό και για την Ελλάδα συνεπάγεται και μια ποιοτική προστιθέμενη αξία πέρα από τις θέσεις εργασίας, η οποία ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, με βάση εμπειρία άλλες χώρες.

«Εκτινάσσεται το όφελος αν αποτιμηθεί η ανταγωνιστικότητα και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων μικρών και μεσαίων που ανακαλύπτουν την προστιθέμενη αξία που οι ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν" εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση και τον οικονομικό του σύμβουλο Αλέξη Πατέλη που εργάστηκαν σκληρά για αυτή την επένδυση, όπως είπε, και τόνισε ότι δεδομένα από την ευρύτερη περιοχή θα αποθηκεύονται στην Ελλάδα με μικρότερο κόστος.

«Ως χρήστης των ψηφιακών μέσων και ως πολίτης περιμένω μεγαλύτερη ταχύτητα χαμηλότερο κόστος, και περισσότερη ασφάλεια στη διαχείριση των δεδομένων που παραμένουν στον τόπο μου. Πιο γρήγορη ανταπόκριση σε εφαρμογές που χρησιμοποιεί το δημόσιο, και πολλές δουλειές με όχημα το πρόγραμμα επιμόρφωσης της Microsoft για 100 χιλιάδες συμπολίτες μας που θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Ως πρωθυπουργός, όμως, οι φιλοδοξίες μου είναι περισσότερες και, καθώς η χώρα μας γίνεται από τις λίγες που φιλοξενούν τέτοια data centers, προχωρά σε μια τομή ολιστικού εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης είναι γνωστός ο ευεργετικός αντίκτυπος μιας τέτοιας επένδυσης σε εκατοντάδες επιχειρήσεις. Θα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ωφεληθούν περισσότερο, ενώ η επένδυση αυτή θα δώσει ώθηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις, θα βοηθήσει στην άνθηση της έρευνας και την ανακοπή και -γιατί όχι- την αντιστροφή του ρεύματος brain drain» τόνισε πρωθυπουργός, για να επαναλάβει ότι δεν έχουμε μόνο ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στην πατρίδα μας, αλλά και εκτός αυτής.

«Λένε πολλοί ότι στην εποχή μας η πληροφορία είναι εξουσία. Ίσως. Σε κάθε περίπτωση όμως η πληροφορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική πολιτική και κοινωνική ζωή. Γι' αυτό υποδέχομαι την επένδυση όχι μόνο ως τεχνολογικό άλμα, αλλά και ως βήμα εκδημοκρατισμού, μια κοινωνική τομή που αφορά το άτομο και το σύνολο. Στον καιρό fake news, η ασφαλής αποθήκευση δεδομένων επιτρέπει την πιο εύκολη επαλήθευσή τους, ενώ ένα διαφανές διαδίκτυο αποτελεί φόρουμ πολιτικής δραστηριοποίησης και πρέπει να είναι φόρουμ υγιούς ανταλλαγής ιδεών. Και παράλληλα, κάθε ασφαλής χρήση της πληροφορίας ενδυναμώνει και τη δημοκρατική νομιμότητα, προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα, και εγγυάται την ασφάλεια των συναλλαγών» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε, από την άλλη πλευρά, ότι η ταχύτητα στην επικοινωνία ανοίγει παράθυρο γνώσης για όλους. Μπορεί υπό προϋποθέσεις να καταργήσει διακρίσεις, περιθωριοποιώντας το περιθώριο και προβάλλοντας την εξωστρέφεια, αρκεί να έχουν όλοι πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες σε λογικό κόστος». Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου του ψηφιακού αναλφαβητισμού, τονίζοντας πως πρέπει να πολεμήσουμε αυτά τα φαινόμενα που μπορούν να δημιουργήσουν τα νέα ρήγματα του μέλλοντος, αν δεν αντιμετωπιστούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι «θα βοηθήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» και επεσήμανε πως «μέσα στα Data Centers 'τρέχει' η ψηφιακή οικονομία μιας περιοχής».

Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα στην Αττική, επιλογή της χώρας από την Microsoft για την εγκατάσταση των νέων της δραστηριοτήτων στην Ευρώπη έγινε βεβαίως με αυστηρά οικονομικά κριτήρια αλλά και πολύ δουλειά από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Χρειάστηκε δε η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή συγκεκριμένων νομοθετικών και ρυθμιστικών προβλέψεων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το σχετικό πλαίσιο, η υλοποίησή της εκτιμάται ότι θα βελτιώσει έτι περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων.







Επένδυση-μαμούθ ύψους 1 δισ. ευρώ από τη Microsoft στην Ελλάδα

 


Την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αττική επιλέγει η Microsoft για μια μεγάλη επένδυση. Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, σήμερα το πρωί στις 11.00, θα γίνει κοινή ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, η προστιθέμενη αξία του project αναμένεται να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ και αφορά την εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Η συζήτηση για το εγχείρημα ξεκίνησε, στο φετινό παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός και στην εκεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την όποια ο Brad Smith είχε σχολιάσει πως είναι μία από τις σημαντικότερες που πραγματοποίησε σ’ αυτό το forum.

Στην τελική απόφαση της Microsoft, επιλέγοντας την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, συνέβαλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Νεώτερα σήμερα!!



229 τα κρούσματα κορωνοϊού, τα 97 στην Αττική - 82 οι διασωληνωμένοι

 


Στα 229 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

97 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:

– 28 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

– 97 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Εύβοιας

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε.Κέας Κύθνου

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Πρέβεζας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

• 14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19.842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Τα 3.049 (15.4%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 82 φτάνουν οι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Καταγράφηκαν, ακόμη, τέσσερις νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό νεκρών να ανέρχεται στους 409. Από αυτούς οι 153 (37.4%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



Αντιδράσεις για τη «βόλτα» Τραμπ έξω από το νοσοκομείο

 


Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε για λίγη ώρα χθες Κυριακή από την πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ, όπου νοσηλεύεται από την Παρασκευή προκειμένου να κάνει μια μικρή βόλτα με SUV που κινείτο αργά και να χαιρετίσει πλήθος οπαδών του έξω από το νοσοκομείο, την παραμονή της ενδεχόμενης επιστροφής του στον Λευκό Οίκο.

Προς γενική έκπληξη, μια οχηματοπομπή αποτελούμενη από μαύρα SUV εμφανίστηκε μπροστά στις πύλες του νοσοκομείου νωρίς το βράδυ, κι ο Τραμπ, με μάσκα, χαιρέτισε μέσα από το κλειστό παράθυρο του αυτοκινήτου της προεδρίας πολυάριθμους υποστηρικτές του, που είχαν εγκατασταθεί στον χώρο έξω από το νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο.

Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις, από γιατρούς κι όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευσαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου στη βόλτα.

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες», τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια».

Ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας και πολιτικής της υγείας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, επισήμανε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι «το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει την COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Μετά τη βόλτα με το θωρακισμένο προεδρικό όχημα, που είναι εξάλλου ερμητικά σφραγισμένο για την αποτροπή του κινδύνου επίθεσης με χημικό ή βιολογικό όπλο, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε πως ο πρόεδρος επέστρεψε στην ειδική πτέρυγα του Ουόλτερ Ριντ όπου του προσφέρονται φροντίδες.

«Έμαθα πολλά για την COVID, έμαθα βιώνοντας την εμπειρία ο ίδιος, είναι σχολείο ζωής», ανέφερε νωρίτερα ο Τραμπ σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ευχαριστώντας τους γιατρούς αλλά και τους «μεγάλους πατριώτες», τους οπαδούς του μπροστά στο νοσοκομείο.

Έπειτα από δύο διανυκτερεύσεις στο Ουόλτερ Ριντ, χθες Κυριακή εκφραζόταν συγκρατημένη αισιοδοξία από το περιβάλλον του, αν και ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου εντέλει παραδέχθηκε πως αρχικά, η κατάσταση του ασθενούς του ήταν πολύ πιο σοβαρή απ’ ό,τι έλεγε.

Προχωρώντας σε μια θεαματική αναστροφή απ’ όσα δήλωσε το Σάββατο, ο Σον Κόνλεϊ επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ πράγματι χρειάστηκε οξυγόνο την Παρασκευή για μία ώρα στον Λευκό Οίκο, στοιχείο που θεωρήθηκε ιδιαίτερα ανησυχητικό και οδήγησε στη λήψη της απόφασης να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Δεν είχε αποκαλύψει το γεγονός αυτό, προτιμώντας να προβάλλει πιο «αισιόδοξη» εικόνα, παρότι ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Μαρκ Μέντοους είχε αποκαλύψει σε δημοσιογράφους πως η κατάσταση του Τραμπ το προηγούμενο 24ωρο ήταν εξαιρετικά ανησυχητική.

Ο Δρ. Κόνλεϊ ανακοίνωσε εξάλλου ότι το Σάββατο «το πρωί» υπήρξε άλλο ένα συμβάν, η πτώση του επιπέδου του οξυγόνου στον οργανισμό του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Επίσης το Σάββατο, οι γιατροί χορήγησαν στον Τραμπ ακόμα ένα φάρμακο — το τρίτο με βάση όσα είναι γνωστά —, δεξαμεθαζόνη, κορτικοειδές αποτελεσματικό σε βαριές περιπτώσεις της COVID-19, πέραν της ρεμδεσιβίρης και του πειραματικού κοκτέιλ της εταιρείας Regeneron που του χορηγούν από την Παρασκευή.

Μολαταύτα οι θεράποντες γιατροί του αμερικανού προέδρου διαβεβαίωσαν χθες Κυριακή ότι η βελτίωση είναι τέτοια που προετοιμάζονται πλέον για την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπου μπορεί να συνεχίσει τις ενέσεις ρεμδεσιβίρης, πιθανόν από σήμερα.



Ο Κόνλεϊ απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για την κατάσταση των πνευμόνων του Τραμπ.

Ο Τραμπ είναι ασφαλώς στο νοσοκομείο, αλλά δουλεύει, κρατάει «σφιχτά στα χέρια το πηδάλιο», όπως το έθεσε ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο CBS. Ξανάρχισε τις αναρτήσεις στη ροή του στο Twitter και τα τηλεφωνήματα, κατέθεσαν ο γιος του Έρικ, ο σύμβουλός του Τζέισον Μίλερ και η παρουσιάστρια του Fox News Τζανίν Πίρο.

Ο εβδομηντατετράχρονος πρόεδρος μεταφόρτωσε φωτογραφίες με τον ίδιο, «στη δουλειά», μέσα από το νοσοκομείο κι έχει γυρίσει δύο βίντεο στο Ουόλτερ Ριντ. Στο ένα, παραδέχθηκε πως «η αληθινή δοκιμασία» τον περιμένει τις επόμενες ημέρες: είναι γνωστό πως ασθενείς με την COVID-19 υφίστανται απότομη επιδείνωση έπειτα από την αρχική φάση ανεκτών συμπτωμάτων.

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική εκστρατεία, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των NBC/Wall Street Journal μετά το ντιμπέιτ του Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά προτού εισαχθεί στο νοσοκομείο, φέρει τη διαφορά να μεγεθύνεται: ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκεντρώνει το 53% των προθέσεων ψήφου, ο πρόεδρος το 39%.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η πολεμική για την έλλειψη προφύλαξης από τον Λευκό Οίκο και την οικογένεια Τραμπ, αλλά και την απόφαση της προεδρίας ο Μάικ Πενς να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία ενόψει της 3ης Νοεμβρίου. Ο Πενς θα αναλάβει την προεδρία εάν ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να την ασκήσει.


Πηγή: AFP, DPA, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Δολοφόνησαν με τρεις σφαίρες τον Ευάγγελο Πάλλη στην Καλλιθέα

 


Εκτέλεσαν στην Καλλιθέα τον «Απάτσι» γνωστό κακοποιό, που αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου και μπαινόβγαινε στις φυλακές.

Άγνωστοι λίγο μετά τις πέντε το πρωί εκτέλεσαν με πυροβόλο όπλο τον 60χρονο Ευαγγελο Πάλλη στην οδό Θησέως 46 στην Καλλιθέα ο οποίος είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί.

Τον «Απάτσι» βρήκαν πολίτες που ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον 60χρονο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο Πάλλης είχε δεχθεί τρεις σφαίρες και μετά από λίγο κατέληξε.

Ο Ευαγγελος Πάλλης «Απάτσι», είχε εκτίσει ποινή ισοβίων για δύο δολοφονίες, το 1995 και το 2002, ενός ιδιοκτήτη αλόγων και ενός επιχειρηματία αντίστοιχα, έπειτα από εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Η στάση του στις εξεγέρσεις στα Τρίκαλα και στο Μαλανδρίνο, για τις αλλεπάλληλες μεταγωγές του για πειθαρχικα παραπτώματα καθώς και για τη συμμετοχή του στην πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων τον Νοέμβριο του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής τους τον έφεραν κοντα στους αντιεξουσιαστες.

Η δίκη του στη Λάρισα για την ενεργό συμμετοχή του στην εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων το 2007 οδήγησε σε οδομαχίες αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας, μόλις μαθεύτηκε η νέα καταδίκη του, σε τρία χρόνια φυλάκισης.