Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Στην Ομόνοια συνελήφθη ο Αλβανός που απέδρασε από τις φυλακές Αυλώνα! Διαφεύγει ο Σύριος



Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο Αλβανός κακοποιός που απέδρασε το βράδυ της Δευτέρας από τις φυλακές Αυλώνα, μαζί με ένα Σύριο πηδώντας τη μάντρα περίφραξης.

Ο Αλβανός κατάδικος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην οδό Μενάνδρου, κοντά στη πλατεία της Ομόνοιας, ο δεύτερος, με καταγωγή τη Συρία, εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται.




Ο προκλητικός Βίτσας χαρακτήρισε μη κανονικούς ανθρώπους όσους δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ



Σε μια απίστευτη προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», χαρακτηρίζοντας ως μη κανονικούς ανθρώπους όσους δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι εθνικές εκλογές θα είναι μια μάχη δύο κόσμων, της ελίτ κατά της πλειοψηφίας του 99% που είναι οι κανονικοί άνθρωποι. 

Αμετανόητοι δεν έχουν καταλάβει και δεν έχουν πάρει το μήνυμα των εκλογών και συνεχίζουν να κάνουν προκλητικές δηλώσεις.

Ο Βίτσας είπε πως οι εκλογές θα είναι μία μάχη δύο κόσμων, που δεν σταματάει, μεταξύ των λίγων, της ελίτ, με την συντριπτική πλειοψηφία του 99%, τους κανονικούς ανθρώπους.

«Πρέπει να κερδίσουμε όσους δεν ψήφισαν ή ακολούθησαν λογική χαλαρής ψήφου, να καταδείξουμε την απειλή των νεοφιλελεύθερων εμμονών Μητσοτάκη και ΝΔ στα εργασιακά, αλλά και για την Δημοκρατία με την κατάργηση της απλής αναλογικής», ανέφερε για να ολοκληρώσει τα ότι να΄ναι που είπε απλά για να πει. 


Αντιδράσεις για την πρόκληση να παρουσιαστεί ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού στην ομιλία Τσίπρα


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ η αποκάλυψη της παρουσίας του αρχηγού της ΕΛΑΣ στην προεκλογική συγκέντρωση Τσίπρα στο Σύνταγμα. 

Ως μη όφειλαν ο Αριστείδης Ανδρικόπουλου αλλά και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Χρήστος Δραγατάκης πήγαν στην συγκέντρωση και είχαν θερμούς εναγκαλισμούς με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αξιωματικοί αυτοί μετά την προκλητική τους ενέργεια κινδυνεύουν με ποινή προσωρινής απόλυσης από την ΕΛΑΣ. 

Όπως λέει το ρεπορτάζ από τον in.gr και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο : Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αστυνομίας που ένας αρχηγός της δίνει το παρών σε κομματική συγκέντρωση. Πρόκειται για κάτι που απαγορεύεται για όλους τους ενστόλους και τώρα υπήρξε αυτή η παράβαση-πρόκληση από τον ίδιο το αρχηγό του Σώματος. Ακόμη η παρουσία των κ. Ανδρικόπουλου και Δραγατάκη στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό επιχείρημα πολλών αξιωματικών της ΕΛΑΣ που αποπέμφθηκαν στις πρόσφατες κρίσεις, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν νομικά ότι υπήρχε δόλος και κομματικά κριτήρια στην απόφαση της ηγεσίας να τους εκδιώξει από την ΕΛΑΣ».

Στην ομιλία Τσίπρα παρουσιάστηκε προκλητικά και ο αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Ράπτης.

O αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε καμιά δουλειά να βρίσκεται στην καρδιά της συγκέντρωσης και να έχει θερμούς εναγκαλισμούς με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Π. Σκουρλέτης.

Η ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την προηγούμενη Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Η παρουσία του κ. Αρχηγού και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος στην παραπάνω συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης,
την ίδια ημέρα, ανάλογη παρουσία της Ηγεσίας υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου τα μέτρα επόπτευσε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Γενικότερα, το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να υπάρχει προσωπική αντίληψη και εποπτεία των μέτρων καθώς και εντολές και οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε και επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των μέτρων τάξης και ασφάλειας σε προεκλογικά κέντρα και χώρους πολιτικών εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μία από τις επισκέψεις αυτές, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Α’ Βοηθό Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των αστυνομικών μέτρων σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων στο κέντρο της Αθήνας, όπου μάλιστα συνάντησε και συνομίλησε με υποψηφίους, όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Επισημαίνεται ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας δεν αφορά μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς ο κ. Αρχηγός εποπτεύει προσωπικά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αστυνομικών μέτρων σε διάφορες περιπτώσεις, όπως στο λόφο Φιλοπάππου και στο Πεδίον του Άρεως, ενώ έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες στους Γενικούς Επιθεωρητές Αστυνομίας και στους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές να παρευρίσκονται προσωπικά σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις και συμβάντα μείζονος σημασίας.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί, αποκλειστικά και μόνο, στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, όπως προσδιορίζονται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και οποιεσδήποτε διαφορετικές ερμηνείες ή προσεγγίσεις εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».




Άρχισε η άθλια τρομοκρατία από το Μαξίμου: Μητσοτάκης και Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα



Δεν θα έχουν τέλος οι αθλιότητες που θα ακούσουμε μέχρι να τελειώνουμε από την κυβέρνηση Τσίπρα, και επειδή δεν τους έγινε μάθημα το τελευταίο αποτέλεσμα των εκλογών συνεχίζουν να τρομοκρατούν τον κόσμο μήπως και μειωθεί η διαφορά με την Νέα Δημοκρατία.

Βρήκε ευκαιρία το Μαξίμου να επιτεθεί στον Μητσοτάκηγ και να τρομοκρατήσει τον κόσμο μετά την τοποθέτηση που έκανε νωρίτερα ο διοικητής της ΤτΕ, κρούωντας «καμπανάκι» για τις συντάξεις, τασσόμενος υπέρ της της συμβολής του ιδιωτικού τομέα και τονίζοντας ότι τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων μόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά.

Η τρομοκρατική ανακοίνωση του Μέγαρου Μαξίμου:

Οι σημερινές δηλώσεις του κου Στουρνάρα που απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κου Μητσοτάκη είναι σαφέστατες:

«Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα».

Πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Την ίδια στιγμή ο κος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. 


Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος.

Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του.


Με εντολή Μητσοτάκη εκτός ΝΔ ο Κώστας Στεφανίδης για αισχρό post κατά της Κούνεβα


Με ανάρτησή του στο twitter, ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την διαγραφή : «Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας».

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας.


Ο Κώστας Στεφανίδης είχε κάνει ένα αισχρό post στο facebook για την Κωνσταντίνα Κούνεβα το οποίο αργότερα κατέβασε αλλά είχε κάνει ήδη τον γύρο προκαλώντας δικαιολογημένα αγανάκτηση




Μένει εκτός το ΜέΡΑ 25 του Βαρουφάκη κερδίζει έδρα η Νέα Δημοκρατία



Στο 93,76% της ενσωμάτωσης, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη εμφανίζεται στο 2,99%  λίγο κάτω από το όριο του 3%, γεγονός που του στερεί την είσοδο στην ευρωβουλή.

Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως θα εκλέξει έναν ακόμη ευρωβουλευτή, ανεβάζοντας τον αριθμό στους οκτώ και είναι ο Γιώργος Αμυράς αυτός που θα καταλάβει την θέση.




Αρχίζουν και πηδάνε από το καράβι σαν τα ποντίκια! Παραιτήθηκε η Μεγαλοοικονόμου



Την παραίτησή της υπέβαλλε πριν από λίγο στον Πρόεδρο της Βουλής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Η Μεγαλοοικονόμου έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου εξηγεί ακριβώς τους λόγους παραίτησής της.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είναι βουλευτής Β’ Πειραιώς η οποία είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνοντας και τραγούδι για τον Τσίπρα.




N. Κοτζιάς: Δεν μπορεί να χάνεις με 9,5% και να λες ότι δεν συμβαίνει τίποτα



Σκληρή κριτική άσκησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, πως «ένα κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά».

«Δεν μπορεί να χάνεις με 9,5% και να λες ότι δεν συμβαίνει τίποτα» σημείωσε.

«Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι, που είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό. Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» ανέφερε.

«Κάποιοι υπουργοί, όπως αυτοί που επεσήμαναν στον Αλέξη Τσίπρα ότι είμαστε κοντά, στο αποτέλεσμα της Κυριακής, έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από μόνοι τους» τόνισε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εγκλωβίστηκε το Μαξίμου σε μία περίεργη σχέση με τον κ. Καμμένο που ο εχθρός ημουν εγώ».

Παράλληλα εκτίμησε πως το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά έπρεπε να γίνει «συντεταγμένα και πιο νωρίς».

«Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό», είπε.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα για τα επόμενα χρόνια




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος μιας συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα».

Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε και την εύλογη αντίδραση της όταν άκουσε τις πληροφορίες περί επικείμενων αλλαγών στις ανώτατες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας από την κυβέρνηση, με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζουν ότι από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εθνικές εκλογές δεν νοείται να λαμβάνει δεσμευτικές για τη χώρα αποφάσεις. Υπογραμμίζουν δε στην Πειραιώς πως είναι επομένως αυτονόητο ότι για λόγους στοιχειώδους πολιτικής ηθικής δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα για τα επόμενα χρόνια.


Δεν βάζουν μυαλό! Παππάς: Φταίει η αποχή για την ήττα



Είναι απίστευτα άμυαλοι και είναι σοβαρός λόγος να τελειώνει η χώρα μαζί τους γιατί είναι επικίνδυνοι.

Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να ζητήσουν συγνώμη για το κακό που έχουν κάνει στην χώρα αμόλησαν τον Νίκο Παππά να λέει βλακείες που ούτε ο ίδιος πιστεύει.

Οι δημοσκοπικές εταιρείες, είπε Παππά, «δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν το ποσοστό της αποχής» και «το γεγονός ότι είχαμε 7,8 μονάδες χαμηλότερη συμμετοχή από ότι στις εκλογές του Γενάρη του ΄15, επηρέασε κατά συντριπτικό τρόπο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την επίδοση του δικού μας ψηφοδελτίου. Αυτό είναι που δεν ανιχνεύθηκε» είπε ο ανιχνευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν παρέλειψε να αρχίσει και τις απειλές στον κόσμο που δείχνει ότι κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών :«Ο κόσμος να προσέλθει στις κάλπες για να προστατεύσει τη σύνταξή του, το 8ωρό του, το 5νθήμερο εργασίας…»

«Είναι μοιραίο να γίνει προγραμματική αντιπαράθεση, την οποία πασχίσαμε εμείς να φέρουμε στην επιφάνεια» είπε ο υπουργός προσθέτοντας: «Φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να πειστεί ο κόσμος που απείχε, ότι είναι σημαντικό να προσέλθει στην κάλπη και να προστατεύσει τη σύνταξή του, το 8ωρό του, το 5νθήμερο εργασίας…» είπε ο αμετανόητος και ανεκδιήγητος συνεργάτης του Τσίπρα.




Δημόσιοι υπάλληλοι, γυναίκες και νέοι επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία




Η Νέα Δημοκρατία, κέρδισε με 8,4% στις γυναίκες αλλά και με 4,8% στους δημόσιους υπάλληλους. Η ΝΔ, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, κέρδισε την εμπιστοσύνη, όχι μόνον των νεότερων ηλικιών, αλλά ακόμη και όσων ψήφισαν για πρώτη φορά. Στην ηλικιακή ομάδα 17-24, η ΝΔ έλαβε 27,2%, έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 42,9% και η ΝΔ μόλις 16,5%.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η διαφορά στην ομάδα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας (25-34) στην οποία η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με 5,6% (από 13,8% που είχε χάσει το 2015). Είναι δε εντυπωσιακό, ότι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε τη χειρότερη επίδοσή του σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες (έλαβε μόλις 20,9%). Στοιχείο που αποδεικνύει ότι οι πολίτες που κατεξοχήν απέρριψαν τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι νέοι ηλικίας 25-34, στους οποίους προ τετραετίας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, υποσχόμενος να σκίσει τα μνημόνια. 

Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε με 9.9 μονάδες στην ηλικιακή ομάδα 35-44, με 9.2 μονάδες στην ομάδα 45-54, με 6,8 μονάδες στην ομάδα 55-64 και με 17.2 μονάδες στην ομάδα 65+.


Απέδρασαν δύο επικίνδυνοι κακοποιοί από τις φυλακές Αυλώνα



Απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Δύο επικίνδυνοι κακοποιοί, ένας Αλβανός και ένας Σύριος απέδρασαν εχθές το βράδυ. 

Ένας αστυνομικός της εξωτερικής φρουράς αντελήφθη το περιστατικό και πυροβόλησε, ωστόσο οι δραπέτες κατάφεραν να ξεφύγουν, τραυματίζοντάς τον μάλιστα στο πρόσωπο. 

Ο Αλβανός κακοποιός, φέρεται να εμπλέκεται σε πρόσφατη δολοφονία κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών. Πρόκειται για άτομο με ενεργή συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού», στην οποία, βάσει των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, ηγετικό ρόλο είχε ο βαρυποινίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι.