Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Επίθεση αναρχικών κατά διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ.. ένας αστυνομικός τραυματίας



Επίθεση με πέτρες  και καδρόνια δέχτηκε πριν από λίγα λεπτά μια διμοιρία ΜΑΤ  από ομάδα αντιεξουσιαστών κακοποιών, οι οποίοι με ορμητήριο το προστατευόμενο από άσυλο κτήριο της ΑΣΟΕΕ, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς. 

Από την επίθεση υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας ο οποίος είναι ο οδηγός της κλούβας


Ο ΟΠΕΚΑ κρέμασε τα ΑΜΕΑ καθυστερώντας την πληρωμή των επιδομάτων τους



Κανένα δεν ενδιαφέρει η ανάγκη των ΑΜΕΑ και το κατά πόσο χρειάζονται το προνοιακό τους επίδομα.

Για μία ακόμα φορά το κράτος δείχνει το πόσο ανάλγητο είναι στα άτομα με ειδικές ανάγκες και καθυστερεί την πληρωμή των απαραίτητων για την διαβίωση τους προνοιακών επιδομάτων.

Και ενώ γνώριζαν ότι η υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ θα ενεργοποιούνταν από τον Ιανουάριο, οπότε οποιαδήποτε ενέργεια θα έπρεπε να γίνει τον Δεκέμβριο για να πληρωθούν στην ώρα τους οι δικαιούχοι των ΑΜΕΑ, ζήτησαν με το πάσο τους τις καταστάσεις από τους δήμους έως 15 Ιανουαρίου 2019, ενώ οι δικαιούχοι κανονικά θα άρχιζαν να πληρώνονται από τους δήμους από 8 Ιανουαρίου. 

Με την έναρξη του 2019, στον ΟΠΕΚΑ περνούν οι πληρωμές όλων των προνοιακών αναπηρικών και διατροφικών επιδομάτων που μέχρι και το 2018 χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτή η καθυστέρηση σημαίνει ότι μεταξύ 18 και 25 Ιανουαρίου, θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ όλοι οι δικαιούχοι διατροφικών επιδομάτων, με καθυστέρηση 10 και 15 ημερών. 

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η πρώτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ που αφορά τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 (για τους δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων αφορά στον Δεκέμβριο 2018) θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και εντός του διαστήματος από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019 το αργότερο γιατί απλά η καταληκτική ημερομηνία που δόθηκε ώστε να προσκομιστούν οι καταστάσεις των δικαιούχων ήταν έως 15 Ιανουαρίου 2019.


Ανοίγει ο δρόμος για τα μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ-Ποιοι τα δικαιούνται



Για δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 23/01 δόθηκε το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για τη χορήγηση μικροχρηματοδοτήσεων σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες. Το ύψος των μικροδανείων, μπορεί να φτάνει τα 25.000 ευρώ ενώ η διάρκεια αποπληρωμής τους δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 χρόνια.

Τα μικροδάνεια, κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες: τα επιχειρηματικά και τα προσωπικά. Δυνατότητα εκταμίευσης των επιχειρηματικών μικροδανείων τα οποία θα χορηγούνται μόνο από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις –και οι οποίες θα τελούν υπό την εποπτεία της ΤτΕ- έχουν :

α) πολύ μικρές οντότητες,
β) φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών οντοτήτων,
γ) ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι
δ) Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας 


Από την άλλη, υπάρχουν και οι δικαιούχοι των προσωπικών μικροχρηματοδοτήσεων οι οποίοι είναι οι εξής:

α) φυσικά πρόσωπα για την κάλυψη δαπανών σχετιζόμενων άμεσα ή έμμεσα με την εκπαίδευση ή μετεκπαίδευσή τους ή σχέση μαθητείας, 
β) δικαιούχοι προγραμμάτων εφαρμογής δημόσιας πολιτικής, 
γ) ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Ο ίδιος δικαιούχος μπορεί να λαμβάνει από ένα ή περισσότερα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων νέα μικροχρηματοδότηση σε ποσό που προστίθεται στο υπόλοιπο υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της αρχικής και της νέας μικροχρηματοδότησης, ανεξαρτήτως του ιδρύματος χορήγησης, δεν υπερβαίνει το όριο των 25.000 ευρώ.

Κάθε ίδρυμα μικροχρηματοδοτήσεων διαφημίζει τις χορηγούμενες μικροχρηματοδοτήσεις που διαθέτει, παρέχοντας τις ακόλουθες τυποποιημένες πληροφορίες κατά τρόπο σαφή, συνοπτικό και ευδιάκριτο:

α) το επιτόκιο της μικροχρηματοδότησης, επισημαίνοντας αν πρόκειται για σταθερό ή κυμαινόμενο ή συνδυασμό και των δύο, καθώς και πληροφορίες για τυχόν επιβαρύνσεις που περιλαμβάνονται στο συνολικό κόστος της πίστωσης για τον καταναλωτή, 
β) το συνολικό κόστος της μικροχρηματοδότησης, 
γ) τη διάρκεια αποπληρωμής της μικροχρηματοδότησης, 
δ) τον αριθμό και το ποσό των δόσεων,
ε) το περιεχόμενο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και το κόστος τους ως ποσοστό επί του συνολικού ύψους της χρηματοδότησης.

Το ίδρυμα μικροχρηματοδοτήσεων μπορεί να απαιτεί την ύπαρξη τριτεγγυητή πριν τη χορήγηση επιχειρηματικής μικροχρηματοδότησης.

Η ελάχιστη διάρκεια αποπληρωμής της χορηγηθείσας μικροχρηματοδότησης είναι δώδεκα (12) μήνες ενώ η μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής των προϊόντων μικροχρηματοδοτήσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει, τα δέκα (10) έτη.

Τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων απαγορεύεται να ασκούν τις ακόλουθες δραστηριότητες: 
α) να προσελκύουν από το κοινό καταθέσεις,
β) να εκδίδουν ομόλογα, εκτός από τα ομόλογα που εκδίδονται σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ανωνύμων εταιριών,
γ) να λειτουργούν με ενσώματα και άυλα περιουσιακά στοιχεία, εκτός από εκείνα που σχετίζονται με την πιστωτική δραστηριότητα ή εκείνα που είναι απαραίτητα για την επαρκή λειτουργία της οντότητας,
δ) να χορηγούν πιστώσεις, οι οποίες εξαρτώνται από την πώληση ή την αγορά των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων του ιδρύματος μικροχρηματοδοτήσεων,
ε) να χορηγούν πιστώσεις, με αντάλλαγμα από τον δικαιούχο την αγορά ή/και αποδοχή υπηρεσιών που δεν σχετίζονται με τη μικροχρηματοδότηση και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, στ) να παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων


του Άρη Παπαθανασίου
Πηγή : thetoc.gr


Η Κύπρος προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη για γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης



Είναι η πρώτη φορά που διαφορετική χώρα προτείνει υποψήφιο γενικό γραμματέα από άλλη χώρα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που προσωπικότητα από την Ελλάδα θα διεκδικήσει τη θέση του γ.γ. ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, το δεύτερο σε δύναμη και απήχηση μετά τον ΟΗΕ.

Η πρόταση αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί μια αναγνώριση της διαδρομής της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία θα έχει απέναντί της τέσσερις ακόμα υποψηφίους.

Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης θα γίνει την άνοιξη. Η εκλογή θα γίνει από 750 εκλέκτορες-βουλευτές, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 47 κυβερνήσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί νέα γενική γραμματέας του οργανισμού.



Πηγή: iefimerida.gr 


Πήγαν ΣΥΡΙΖΑίους στη Σαμοθράκη με πλοίο του Λιμενικού για να χειροκροτήσουν τον Τσίπρα




Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πραγματικότητα! Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ, να δείξει ότι έχει ακόμα στο πλάι του τον κόσμο είναι μεγάλη και αποδεικνύεται σε κάθε δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα και στις κακοστημένες φιέστες με επιστράτευση χειροκροτητών. 

Την περασμένη Κυριακή, ωστόσο όπως φαίνεται τα κομματικά στελέχη που οργανώνουν τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού, ξεπέρασαν κάθε όριο, στέλνοντας ΣΥΡΙΖΑίους στη Σαμοθράκη, όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα Θεοφάνεια με πλοίο του Λιμενικού και προφανώς με έξοδα του ελληνικού δημοσίου για να τον χειροκροτήσουν! 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «evros-news» ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Μενέλαος Μαλτέζος, ενημέρωσε τα μέλη του κόμματος στο νομό, πως έχει δρομολογηθεί το «Γαύδος» για την μεταφορά το πρωί της Κυριακής και επιστροφή στη συνέχεια, όσων επιθυμούν να βρεθούν στο νησί για να χειροκροτήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 


O Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Σαμοθράκη για τον εορτασμό των Θεοφανείων με ελικόπτερο Chinook της Αεροπορίας Στρατού συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό και τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.


Πηγή : protothema.gr



Μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα! Καμμένος: Αναβάλλουμε τη συνάντησή μας με Τσίπρα λόγω της εμπλοκής στα Σκόπια




Τέτοια ξεφτίλα δεν έχει ξαναγίνει, ο Καμμένος έχει ξεπεράσει την Κομανέτσι σε κωλοτούμπες!!

Την αναβολή της συνάντησης του με τον Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε λίγο πριν τις 13:30 ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν πότε θα γίνει το ραντεβού με τον πρωθυπουργό και αυτό με αφορμή την εμπλοκή στα Σκόπια. 

«Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή στα Σκόπια είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντησή μας» είπε ο Κομανέτσι Πάνος Καμμένος και πλέον δεν μπορεί κανένας να τον πιστέψει σε ότι λέει και ότι κάνει γιατί απλά κοροϊδεύει και εκβιάζει.

«Ούτε έχω υποβάλλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια, ούτε έχω δηλώσει εγώ πουθενά επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση» δήλωσε επισήμως ο κ. Καμμένος στη Βουλή ενώπιον βουλευτών και της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. 




Ήρθε να στηρίξει τον τελειωμένο η Μέρκελ




Με στόχο να βοηθήσει τον Τσίπρα στο ξεπούλημα της Μακεδονίας 17.20 το απόγευμα εχθές Πέμπτη, 10.01.2019, έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος η γερμανίδα καγκελάριος. Η Άνγκελα Μέρκελ βγήκε από το αεροσκάφος φορώντας ένα πράσινο σακάκι.

18.10 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχτηκε ο τελειωμένος πολτικά, Αλέξης Τσίπρας. 

Πριν τις δηλώσεις, λοιπόν, τα φλας των φωτογράφων παίρνουν… φωτιά και μία από τις φωτογραφίες κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Μία φωτογραφία που απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα να φτιάχνει το σακάκι του απέναντι στην καγκελάριο, με την γνωστή ξεφτίλα στάση του σώματος του, έριξε και πάλι το internet και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Εδώ ο Τσίπρας τσελιγκαετός :


Ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς φιλότιμο αμέσως μετά την συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι η Καγκελάριος έρχεται στην Ελλάδα πέντε χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη και βρίσκει “μια διαφορετική Ελλάδα”. Και έχει δίκιο ο Τσίπρας μια διαφορετική Ελλάδα κατεστραμμένη οικονομικά, χωρίς ίχνος ανάπτυξης, με ξεπούλημα της Μακεδονίας, με αναβίωση της τρομοκρατίας, της εγκληματικότητας κτλπ.

Η Άνγκελα Μέρκελ και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την φιλοξενία, τονίζοντας πως οι Έλληνες πέρασαν δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της κρίσης. “Ήρθα ευχαρίστως εδώ για να συζητήσω διάφορα θέματα μαζί σας. Να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτά που κατάφερε η Ελλάδα”.


Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας έχει βρει τους 151 για τις Πρέσπες και έχει φέρει σε απόγνωση τον Καμμένο



Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την πλειοψηφία- χάρη και στο Ποτάμι- για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι ο Πάνος Καμένος είχε διαφωνήσει με το θέμα των Σκοπιών και το 2007, όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή, άλλα είτε δεν θυμάται, είτε είπε ψέματα, γιατί ο κ. Καμμένος δεν είχε εκφράσει τότε καμία διαφωνία» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τη διαμάχη μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των βουλευτών για τη συμφωνία των Πρεσπών και έχει φέρει τον κ. Καμμένο σε απόγνωση». Το ερώτημα, πρόσθεσε, είναι κατά πόσο θα σηκώσει τη φωνή του ο υπουργός Άμυνας για τα μάτια του κόσμου.

«Θα ακούσουμε σύντομα μία δακρύβρεχτη δήλωση του υπουργού Άμυνας, αφού δεν έχει και άλλες επιλογές, δεν έχει κόμμα ούτε τίποτα, βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας και θα αλλάξει γνώμη» εκτίμησε η βουλευτής της Ν.Δ.«Στο μεσοδιάστημα αυτό όμως που προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να δει αν έχει κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο, η οικονομία μας πάει από το κακό στο χειρότερο» 

Δεν υπάρχει ελπίδα να υπάρξει ανάπτυξη με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.


Απέδρασαν έξι κρατούμενοι από τη Διεύθυνση Μεταγωγών



Έξι αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν σήμερα τα ξημερώματα από τη διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Δύο Αλγερινοί, τρεις Μαροκινοί και ένας Σύριος είναι οι δραπέτες, εκ των οποίων ο ένας Μαροκινός έχει ήδη συλληφθεί. 

Η απόδραση έγινε στις 4:50 τα ξημερώματα με τους έξι αλλοδαπούς να φεύγουν από παράθυρο στο δεύτερο όροφο του κτηρίου πηδώντας την μάντρα του κτιρίου που δεν φυλάσσεται και πέρασαν στον χώρο των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό μισή ώρα μετά στις 5:20.