Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ο συγκλονιστικός διάλογος του Σταύρου Θεοδωράκη με έναν Έλληνα που ζει στη Βενεζουέλα



Η ανάρτηση στο Facebook και η απάντηση του Έλληνα που ζει τον τρόμο στη χώρα του Μαδούρο - Πώς περιγράφει την καθημερινότητά του 

Έναν συγκλονιστικό διαδικτυακό διάλογο για την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα, μέσα από την αφήγηση ενός Έλληνα που ζει στην χώρα της Νοτίου Αμερικής, «φιλοξενεί» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αρχηγός του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταυρός Θεοδωράκης. 

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην εξιστόρηση της κατάστασης στην Βενεζουέλα από τον κ. Γιάννη Κουζηνό, κάτοικο της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι ελπίζει ο ίδιος και η οικογένειά του να καταφέρουν να φύγουν από την Βενεζουέλα. Λίγες ώρες μετά, δημοσίευσε την απάντηση του κ. Κουζηνού και την εφιαλτική κατάσταση στην χώρα του Μαδούρο. 



Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη και την απάντηση του κ. Κουζηνού 

«Από το πρωί μάχες σώμα με σώμα, εκατοντάδες δακρυγόνα και πολλές συλλήψεις διαδηλωτών έξω από το σπίτι μας. Κοντεύει 2 το μεσημέρι και η κατάσταση παραμένει τεταμένη». 

Διαβάζω τις αναρτήσεις του και κρατώ την αναπνοή μου. Ο Γιάννης βρίσκεται στο Καράκας και μεταδίδει απ’ το προφίλ του και απ’ το liberal.gr τα όσα γίνονται στη Βενεζουέλα. 

Πριν από λίγες μέρες έγραφε: «Στείλαμε τη μικρή στο σχολείο για δεύτερη φορά μετά τις διακοπές του Πάσχα. "Μετά φόβου". Το είχε ανάγκη όμως. Είναι κλεισμένη σε 4 τοίχους με μόνη διέξοδο το σχολείο και τον υπολογιστή της».

«Και γιατί δε φεύγουν;» θα ρωτήσει κάποιος. Το προσπαθούν εδώ και 6 μήνες, αλλά "γραφειοκρατικοί" λόγοι καθυστερούν διαρκώς την αναχώρηση προς Ισπανία. Όταν φύγουν έχουν ορκιστεί ότι θα πάρουν μαζί και τα σκυλιά τους και τα γατιά τους. Όλη την οικογένειά! «Η άλλη λύση είναι να ανοίξω την πόρτα και να τα πετάξω στο δρόμο. Αυτό ισοδυναμεί με ένα βασανιστικό, αργό θάνατο στους δρόμους του Καράκας. Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο στην οικογένειά μου», έγραψε ο Γιάννης.

Σκέφτομαι αν όλοι αυτοί που θεωρούν ήρωα τον Μαδούρο, διαβάζουν τις αναρτήσεις του Γιάννη... Αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Σε αυτή τη χώρα έχουμε υμνήσει πολλούς δικτάτορες. Δεξιούς και αριστερούς. Είναι το νήμα του λαϊκισμού που μας συνδέει…

Ελπίζω μόνο η οικογένεια του Γιάννη να καταφέρει να διαφύγει. Και η Βενεζουέλα να πάψει να μετρά αθώους νεκρούς.

Πριν λίγο βγήκε ένα βίντεο με 4 αστυνομικούς να χτυπούν με καπνογόνο ( ; ) και να σκοτώνουν έναν 27 χρονο διαδηλωτή. Αν έχετε αμφιβολίες για το καθεστώς Μαδούρο, δείτε το:



Η απάντηση 

Αγαπητέ Σταύρο Θεοδωράκη,κύριε Πρόεδρε,δύο γραμμές έστω,νιώθω ότι σας οφείλω σαν ελάχιστη ευχαριστία για το ανθρώπινο ενδιαφέρον σας και την κατανόηση της κατάστασης εδώ στην Βενεζουέλα όχι μόνο για μένα και την οικογένεια μου αλλά και για όλους τους Βενεζολάνους που βρίσκονται στους δρόμους,δίνοντας τον σκληρό και δίκαιο αγώνα για τα αυτονόητα.

Λόγια σαν και τα δικά σας μας κρατάνε όρθιους και ευτυχώς επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι,τους Έλληνες,δεν μας συνδέει ευτυχώς μόνο το νήμα του λαϊκισμού αλλά και η ανάγκη συστράτευσης μας με το δίκαιο και η αλληλεγγύη σε όποιον έχει την ανάγκη μας απανταχού.

Πάνω από 6 μήνες προσπαθούμε να φύγουμε από την Βενεζουέλα και "γραφειοκρατικοί" όπως πολύ ευγενικά τους ονομάσατε λόγοι,δεν μας επιτρέπουν το ταξίδι της επιστροφής.Όπως και χιλιάδες άλλους πολίτες αφού το επί 18 ολόκληρα χρόνια καθεστώς που κυβερνά την Βενεζουέλα είναι ανίκανο να προσφέρει στους πολίτες του τα αυτονόητα.Μια ανανέωση διαβατηρίου,πρόσβαση στο καθημερινό,ασφάλεια και πάνω απ όλα,Ελευθερία.

18 χρόνια Τσαβισμού και το σύστημα αυτό αποτελεί το παρελθόν αλλά και το παρόν της Βενεζουέλας.Οι χιλιάδες Βενεζολάνοι μάχονται και πεθαίνουν καθημερινά στους δρόμους όχι μόνο για να αλλάξουν το μέλλον τους αλλά επειδή γνωρίζουν πια ότι αν η πολιτική αλλαγή δεν έρθει γρήγορα η χώρα τους δεν θα έχει κανένα απολύτως μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Θα ήθελα επίσης να καταλάβει επιτέλους ο κάθε Έλληνας ότι την Βενεζουέλα δεν την έβαλαν στον πολιτικό χάρτη και την πολιτική ατζέντα εκείνοι που επικρίνουν το καθεστώς αλλά εκείνοι που το θαυμάζουν,παράλληλα με την συγκυρία της ανάδειξης τους στην εξουσία στην Ελλάδα.

Εγώ προσωπικά και η οικογένεια μου,βρεθήκαμε στην μέση,μέρος χωρίς να το θέλουμε της ιστορίας της Βενεζουέλας σε συνδυασμό με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Αγαπητέ Σταύρο Θεοδωράκη,κύριε Πρόεδρε,ειλικρινά το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαι πλέον εξαιρετικά κουρασμένος και το μόνο που ζήτω είναι να βρεθώ,εγώ και η οικογένεια μου, όσο γίνεται πιο σύντομα σε ήρεμο.ελεύθερο και ασφαλές περιβάλον.

Ελπίζουμε βαθιά μέσα μας ότι οι Έλληνες,εσείς προσωπικά,το Ποτάμι,δεν θα μας ξεχάσετε και πάνω από όλα δεν θα ξεχάσετε τον αγώνα που δίνουν οι Βενεζολάνοι 9.500 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα μας.

Σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά μέσα από την καρδιά μου αλλά θα μου επιτρέψετε,να κάνω κλείνοντας το ευχαριστώ μου πιο θερμό και ανθρώπινο όπως και τα λόγια σας...
Σταύρο,σε ευχαριστώ ...

Γιάννης Κουζηνός 
Βενεζουέλα-Καράκας 12/5/2017



Πηγή : protothema.gr


Κρατική παρέμβαση «σοβιετικού τύπου» καταγγέλλουν οι σχολάρχες



Κατακεραυνώνουν τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση - Τι απαντά το υπουργείο.

Μπορεί οι τόνοι να παρέμειναν χαμηλοί μετά τη συνάντηση του προεδρείου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, την Τετάρτη, ωστόσο ο Σύνδεσμος επανέρχεται με σκληρή γλώσσα για τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο τροποποιώντας τον νόμο Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο ΣΙΣ κάνει λόγο για «εξόφθαλμες περιπτώσεις σοβιετικού τύπου κρατικής παρέμβασης» κι επικρίνει τις κινήσεις του υπουργείου, θεωρώντας ότι «τροποποιούν επί τα χείρω τον καταστροφικό Ν. 4415/2016».

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι σχολάρχες αναφέρουν ότι με βάση τα όσα δρομολογούνται, αφαιρείται το διευθυντικό δικαίωμα της αξιολόγησης από το ιδιωτικό σχολείο και ανατίθεται σε μια επιτροπή, «η οποία θα χρησιμοποιείται ως «φύλλο συκής» για μια χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία «κρίσης» δύο χρόνων». Ο Σύνδεσμος επικρίνει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο εκπαιδευτικός συνεχίζει να υπηρετεί στο σχολείο, το οποίο τον κρίνει ανεπαρκή. «Με άλλα λόγια σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός κριθεί ανεπαρκής, αυτός δεν μπορεί ούτε να αξιολογηθεί ούτε να αντικατασταθεί», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά με το ωράριο, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων αναφέρει ότι σε περίπτωση που καταργούνται τμήματα ή μαθήματα, τα σχολεία οφείλουν, αντί να μειώνουν το ωράριο των εκπαιδευτικών, να τους δίνουν πλασματικές ώρες, οι οποίες δεν θα αντιστοιχούν σε πραγματικές ανάγκες της σχολικής μονάδας. «Δημιουργεί έτσι, το μοναδικό παράδοξο ένας οργανισμός που χάνει έστω και ένα μικρό κομμάτι του κύκλου εργασιών του για οποιονδήποτε λόγο και συρρικνώνεται να πρέπει να αμείβει ώρες αργομισθίας. Η διαδικασία αυτή θα ρίχνει σε μια καταδικαστική σπείρα θανάτου οποιοδήποτε σχολείο χάσει μαθητές έστω και συγκυριακά», επισημαίνει ο ΣΙΣ και καταλήγει: «Πραγματική αιτία του πανηγυρισμού, που είναι η μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε ημι-κρατικά μορφώματα, κάτι σαν προβληματικές ΔΕΚΟ, χωρίς καμία δυνατότητα αυτενέργειας, καμία ελευθερία επιλογής, καμία δυνατότητα εξέλιξης».

Από τη μεριά του, το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΙΣ, σημειώνει ότι αποκλειστική αποστολή του είναι «η διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών». «Φαίνεται πως για κάποιους αυτό είναι άκρως ενοχλητικό», σημειώνει στην απάντησή του το υπουργείο και προσθέτει: «Μας προκαλεί θλίψη η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων που θεωρεί ότι εκπροσωπεί εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τέτοιες ανακοινώσεις δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο».



Πηγή : newsbeast.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης : Αναγκαία η θέσπιση Υφυπουργού ψηφιακής ανάπτυξης



Την ανάγκη θέσπισης θέσης Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς και Εθνικού Συμβουλίου Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής στο Συνέδριο του Σ.Ε.Β. με θέμα: «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας – Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη». Ανέφερε συγκεκριμένα: «Είναι ξεκάθαρο ότι το προηγούμενο μοντέλο δεν δούλευε. Πιστεύω ότι και το σημερινό μοντέλο δεν δουλεύει. Υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση μεταξύ της Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, η οποία υπάγεται στον πρωθυπουργό, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο εξακολουθεί και κρατά ένα κομμάτι ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Το σύστημα αυτό δεν δουλεύει.

Η χώρα χρειάζεται έναν Chief Information Officer, ο οποίος στον δικό μας σχεδιασμό είναι Υφυπουργός, που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό και θα πάρει την ευθύνη για τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Το πρόσωπο αυτό δεν πρέπει να είναι - κατά την άποψη μου - πολιτικό πρόσωπο. Πρέπει να είναι εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο και πρέπει να έχει καλή αίσθηση της αγοράς και να μπορεί να προΐσταται ενός Εθνικού Συμβουλίου Ψηφιακής Πολιτικής».



Υπογράμμισε, σχετικά, ότι ένα ακομμάτιστο Εθνικό Συμβούλιο Ψηφιακής Πολιτικής δεν θα είχαμε λόγο να μην το υποστηρίξουμε, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν πιστεύει στον κοινό παρονομαστή στην πολιτική. «Δεν φαίνεται», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «να έχουμε πλήρη αίσθηση των πραγματικών ψηφιακών δυνατοτήτων μας και δεν αναφέρομαι μόνο στο ελληνικό Δημόσιο» και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συγκροτημένο σχέδιο, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας στην ψηφιακή πολιτική, καθώς ακόμα και σε σύγκριση με την Πορτογαλία, που είναι σε αντίστοιχη οικονομική κατάσταση, είναι σε δυσμενέστερη θέση, αφού βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το θέμα της ψηφιακής στρατηγικής της χώρας δεν μπορεί να είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά αντίθετα θα μπορούσε να είναι καλός μπούσουλας εθνικής στρατηγικής. «Δεν το έχουμε δει. Ούτε έχουμε δει διάθεση για ευρύτερο διάλογο», συνέχισε αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στις πρακτικές της Κυβέρνησης και τόνισε ότι θα πρέπει να απευθύνει κανείς ερώτημα στην Κυβέρνηση γιατί, για παράδειγμα, ήθελε 4 κανάλια στην τηλεόραση όταν η τεχνολογία επιτρέπει περισσότερα.

Σε άλλο σημείο των παρεμβάσεών του,  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η επόμενη ταυτότητα των πολιτών θα πρέπει να έχει ψηφιακά χαρακτηριστικά, με ψηφιακή υπογραφή. «Θα έπρεπε», σημείωσε, «να γίνει χθες. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει στον πολίτη ασφαλή ηλεκτρονική διασύνδεση με το Δημόσιο και ασφαλή ταυτοποίηση». 

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε, πως θεωρεί απαραίτητη τη διδασκαλία του προγραμματισμού στα σχολεία και πως επιμένει στη διά βίου μάθηση και στη διαρκή κατάρτιση, ενώ μίλησε και για την κινητικότητα που ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εισήγαγε στο Δημόσιο.



«Είναι απολύτως απαραίτητο», τόνισε, «να διδάσκουμε προγραμματισμό στα σχολεία. Ο προγραμματισμός είναι γλώσσα, ο ψηφιακός κόσμος θα είναι η πραγματικότητα των νέων παιδιών. Οι δεξιότητες αυτές θα είναι απαραίτητες σε έναν κόσμο που δεν φανταζόμαστε με τι ταχύτητα αλλάζει».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Ειδικά, για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, πρόσθεσε η Νέα Δημοκρατία έχει τεκμηριωμένο και συγκεκριμένο σχέδιο. Διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλά που θα λύσει η αγορά, αλλά και πολλά που μπορούμε να κάνουμε για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση επενδύσεων, κυρίως στους τομείς έρευνας και καινοτομίας.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εξαιρετική ομάδα στελεχών που ασχολείται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τόνισε ότι θα συνεχίσει το άνοιγμα σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί, μέχρι σήμερα, με τα κοινά, κάτι που ήδη συμβαίνει με το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών και θα συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα.


Ολο και λιγότερο πίνουν οι Ελληνες, λόγω κρίσης



Η εγχώρια παραγωγή αλκοολούχων μειώθηκε κατά 1,4% την περίοδο 2010-15, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από ούζο, μπράντι και τσίπουρο.

Μειώνεται η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, λόγω της υψηλής φορολόγησης των ποτών και της κρίσης που έχει μειώσει την καταναλωτική δύναμη των Ελλήνων. Πάντως, στην Ευρώπη τη μεγαλύτερη κατανάλωση ποτών κάνουν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου και οι Γάλλοι. Η συνολική εγχώρια παραγωγή αλκοολούχων ποτών μειώθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,4% την περίοδο 2010-15, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από το ούζο (58%), το μπράντι (30%), το τσίπουρο και άλλα αποστάγματα (7%), όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της ICAP.

Οι εισαγωγές αλκοολούχων ποτών παρουσιάζουν συνεχή μείωση την τελευταία εξαετία, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η υψηλή φορολόγηση. Ωστόσο το 2015 παρατηρήθηκε ανάκαμψη των εισαγωγών (κατά 20%) με κυριότερο εισαγόμενο προϊόν το ουίσκι (καλύπτει σχεδόν το 40% των συνολικών εισαγωγών). Ο όγκος των εξαγωγών αλκοολούχων ποτών εμφάνισε μείωση την τελευταία τριετία, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τη συνολική αξία των εξαγόμενων ποτών, που αυξήθηκε και ανήλθε σε 77,4 εκατ. ευρώ το 2015.

Σύμφωνα με στελέχη της  ICAP Group: «Η συνολική εγχώρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών παρουσιάζει συνεχή μείωση την τελευταία εξαετία, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η υψηλή φορολόγηση. Η κατανάλωση (σε ποσότητα) μειώθηκε κατά 4,5% το 2015 σε σχέση με το 2014. Στο σύνολο της αγοράς, το ουίσκι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος καταλαμβάνοντας ποσοστό περίπου 34% το 2015, ενώ ακολουθεί το ούζο με μερίδιο της τάξης του 20%. Στην τρίτη θέση με αρκετά μικρότερη ζήτηση  βρίσκεται η βότκα και ακολουθούν τα λικέρ και τα μπράντι».

Για τη σύνταξη του ομαδοποιημένου ισολογισμού χρησιμοποιήθηκαν από την ICAP τα δεδομένα οκτώ εισαγωγικών εταιρειών, με δημοσιευμένα στοιχεία της διετίας 2014-2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κλαδικής μελέτης, οι συνολικές πωλήσεις των εταιρειών αυτών αυξήθηκαν κατά 1,3% το 2014-2015, όμως ο περιορισμός των λειτουργικών εξόδων οδήγησε σε υπερ-διπλασιασμό των λειτουργικών κερδών και βελτίωση της κερδοφορίας. Τα κέρδη (προ φόρου) ανήλθαν σε 10,1 εκατ. ευρώ το 2015, αυξημένα κατά 163% σε σχέση με το  2014. Από τις εταιρείες του δείγματος, οι επτά ήταν κερδοφόρες το 2015.

Οσον αφορά την Ευρώπη, η  Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Αλκοολούχων Ποτών θεωρείται κορυφαία διεθνώς απασχολώντας πάνω από 70.000 άτομα. Η ΕΕ είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας αλκοολούχων ποτών διεθνώς. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 70% την τελευταία δεκαετία. Η αξία των εξαγωγών αλκοολούχων ποτών προς τρίτες χώρες υπερέβη τα 10 δισ. ευρώ το 2015. Ειδικότερα, το 47% της συνολικής αξίας κάλυψε το ουίσκι, το κορυφαίο εξαγώγιμο αλκοολούχο ποτό (σε όγκο και αξία), ενώ ακολουθεί το κονιάκ (28%).

Η συνολική παραγωγή υπερέβη τα 37,5 εκατ. εκατόλιτρα (HL) ποτών, συνολικής αξίας άνω των 23 δισ. ευρώ, τα τελευταία έτη. Σχετικά με τη διάθεση των ποτών στις ευρωπαϊκές αγορές, το 73% του συνολικού όγκου πωλείται μέσω σουπερμάρκετ και ειδικευμένων καταστημάτων τύπου «οff-trade». Το υπόλοιπο 27% διατίθεται στον τομέα της μαζικής εστίασης/ψυχαγωγίας (bars, pubs, εστιατόρια, ξενοδοχεία).

Οσον αφορά την κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ στις χώρες της Ευρώπης, οι χώρες με τον υψηλότερο δείκτη είναι το Λουξεμβούργο (15,3), η Γαλλία (12,6), και η Αυστρία (12,2), ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση.



Τσακίρη Τόνια
Πηγή : tovima.gr


Γελάει ο κόσμος με τις προφάσεις που βρίσκουν για να μπλοκάρουν την επένδυση στο Ελληνικό



Η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο και δεν είναι η μοναδική γκάφα και βλακεία αυτής της μοναδικής στα χρονικά ανίκανης κυβέρνησης που έχει περάσει από τον Ελλάδα.

Αφορμή για τον σχολιασμό είναι το ρεπορτάζ που διαβάσαμε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ :

Νέα τρικλοποδιά στην επένδυση του Ελληνικού από το Δασαρχείο Πειραιά που χαρακτηρίζει δασικά περίπου 15 στρέμματα στο παραλιακό μέτωπο.

Τρικλοποδιά στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης με ένα από τα προαπαιτούμενα βάζουν οι νεότερες εξελίξεις στο Ελληνικό. Την ώρα που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να κλείσει τα δασικά και αρχαιολογικά ζητήματα του πρώην αεροδρομίου, καθώς αποτελούν ένα από τα 140 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, μια απόφαση του δασάρχη Πειραιά τινάζει το χρονοδιάγραμμα στον αέρα. Χαρακτηρίζει δασική έκταση 37 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου, τα οποία περιλαμβάνουν και το παραλιακό σημείο χωροθέτησης του ξενοδοχείου - καζίνου προκαλώντας νέα εμπλοκή στο έργο. Δύναται όμως να δημιουργήσει ευρύτερο πρόβλημα για τη συμφωνία καθώς δημιουργεί ένα νέο μέτωπο.

Στην ουσία η νέα αυτή εξέλιξη προσγειώνει ξανά την κυβέρνηση στην ωμή πραγματικότητα που συνοψίζεται ως εξής: Και υπέρ και κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Και το ΤΑΙΠΕΔ να δρομολογεί καινούργιες αποκρατικοποιήσεις και κάποιοι υπουργοί όπως η Λυδία Κονιόρδου να δίνουν στα κλεφτά μια καραμέλα στο αριστερό ακροατήριο ή σε δημόσιες υπηρεσίες να μπλοκάρουν επενδύσεις. Και με τις δεσμεύσεις του 3ου Μνημονίου και λίγο με τον κρατισμό όταν διακυβεύονται ευαίσθητες ισορροπίες στη δεξαμενή ψήφων των ΔΕΚΟ.

Στην απόφαση που αποκαλύφθηκε χθες και υπογράφει ο δασάρχης Π. Σακκάς, χαρακτηρίζονται δασική έκταση 37 στρέμματα επί συνόλου 6.200 του πρώην αεροδρομίου, παρ' ότι πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατέληγε στο εντελώς αντίθετο συμπέρασμα.

ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. Στην πραγματικότητα το θέμα θα ήταν ήσσονος σημασίας αν τα περίπου 15 δασικά στρέμματα δεν βρίσκονταν στο σημείο του παραλιακού μετώπου όπου πρόκειται να ανεγερθεί το ξενοδοχείο - καζίνο, ένα από τα βασικά τοπόσημα του μάστερ πλαν του επενδυτή. Κοντά εκεί μάλιστα - διόλου τυχαία σύμφωνα με τις κακές γλώσσες - βρίσκεται και ένα από τα ακίνητα για τα οποία πίεζε η Επιτροπή Αγώνα κατά του Ελληνικού την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να χαρακτηρίσει ως διατηρητέα, το κτίριο του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Πιρς, προκαλώντας προ εβδομάδας την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού. 

Είναι βέβαιο, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι κατά της απόφασης του δασάρχη θα ακολουθήσουν προσφυγές, όχι όμως μόνο από εκείνους που θίγονται άμεσα από αυτήν. Εναντίον της απόφασης πιθανότατα να στραφεί και η ίδια η Επιτροπή Αγώνα που θα ήθελε η χαρακτηρισμένη δασική έκταση να είναι αρκετά μεγαλύτερη των 37 στρεμμάτων προκειμένου να μπλοκάρει εντελώς η επένδυση.

ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.  Το θέμα του πρώην αεροδρομίου είναι χαρακτηριστικό. Δείχνει ότι την ίδια ώρα που ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πανέτοιμος να ψηφίσει από την ερχόμενη εβδομάδα τις περικοπές των συντάξεων, το ψαλίδι στο αφορολόγητο και τις ιδιωτικοποιήσεις, σκιές του παλαιού του εαυτού συνεχίζουν να υπάρχουν. Από τη δημιουργία ενός νέου κρατικού φορέα στη θέση του ΟΑΣΘ που προωθεί ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, τα μπρος - πίσω της υπουργού Πολιτισμού στο Ελληνικό, και τις ενστάσεις πλειάδας υπουργών για τη μεταβίβαση της 3ης λίστας ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, μέχρι τη σιωπηλή αποδοχή της παραχώρησης των αεροδρομίων και του ΟΛΘ, την απόσταση καλύπτει η συνταγή του «λίγο απ' όλα».

Στην περίπτωση του ΟΑΣΘ, ενός οργανισμού που αναμφίβολα κουβαλά αμαρτίες του παρελθόντος, διαπλοκή με το πολιτικό σύστημα, υψηλούς μισθούς και σίγουρο μέρισμα για τους πολλούς αφανείς μετόχους του, ο Χρήστος Σπίρτζης είχε εναλλακτική, όπως λένε οι γνωρίζοντες, αντί να τον κλείσει και να δημιουργήσει στη θέση του ένα νέο κρατικό φορέα. Σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, είχε τη δυνατότητα να αναθέσει το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης είτε σε ιδιώτη επενδυτή είτε σε κοινοπραξία Δημοσίου και ιδιωτικού φορέα, κατά το παράδειγμα αντίστοιχων ευρωπαϊκών οργανισμών. 

Αντίθετα, προτίμησε τη δημιουργία ενός ακόμη κρατικού φορέα και τους σίγουρους διορισμούς, όπως θα περίμενε κανείς από έναν υπουργό που από την πρώτη στιγμή έχει αντισταθεί - όχι στα έργα, αλλά τουλάχιστον στα λόγια - σε κάθε ιδιωτικοποιήση εταιρείας του χαρτοφυλακίου του.

Στην περίπτωση της υπουργού Πολιτισμού, οι γκάφες τις τελευταίες εβδομάδες είναι συνεχείς. Μια με τα διατηρητέα του Ελληνικού, και μια με την αξίωση να αποδοθεί στο υπουργείο το κτίριο του Silo στον ΟΛΠ, που όμως ανήκει στην COSCO, και αυτό ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ετοίμαζε τις βαλίτσες του για το ταξίδι στο Πεκίνο.
Σαν η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να βρίσκεται σε βέρτιγκο - όπως λένε ακόμη και συνάδελφοί της - έρχεται με τις πράξεις της να προσγειώσει στην ωμή πραγματικότητα την κυβέρνηση, η οποία την ίδια στιγμή θριαμβολογεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πρόσκληση επενδύσεων και αφετηρία δυναμικής ανάπτυξης.  Στην πραγματικότητα όμως, όλες αυτές οι μικρές «πονηρές» τρικλοποδιές του υπουργείου Πολιτισμού δεν είναι και τόσο αθώες, αλλά δείχνουν ότι ένα πανίσχυρο ακόμη σύστημα έχει τη δύναμη να μπλοκάρει επενδύσεις, έχοντας προσβάσεις στις κάθε λογής επιτροπές αγώνα.




Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι δικαστές εάν περικοπούν και άλλο οι μισθοί τους




Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών προειδοποιεί την κυβέρνηση με ανακοίνωση της ότι «Σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών» θα αντιδράσει αναλόγως.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφέρει «για ακόμη μία φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα 4ο μνημόνιο, που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς, τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας».

Η κυβέρνηση αναφέρει η Ένωση «εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα 26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012».

Και ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της ότι «η Ένωση Διοικητικών Δικαστών δεν θα αποδεχθεί την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων» και «δηλώνει ότι θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.


Εξέταση από οφθαλμίατρο στον κατηγορούμενο για τον βιασμό φοιτήτριας

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Από οφθαλμίατρο, που έλαβε εισαγγελική εντολή να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εξετάστηκε ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος, προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση αρπαγής και βιασμού 20χρονης φοιτήτριας στο διαμέρισμα του στη Δάφνη.

Η εξέταση του 52χρονου έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία ως προς το θέμα της γνησιότητας πιστοποιητικών τυφλότητας που είχε αναρτήσει ο Κοντζιλέλος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και το πόρισμα από αυτήν θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, ο πατέρας του κατηγορούμενου προσκόμισε σήμερα, Παρασκευή, στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ιατρικά έγγραφα που, όπως ισχυρίστηκε, πιστοποιούν την τυφλότητα σε ποσοστό 95% του γιου του. 

Ο πατέρας του κατηγορούμενου έδωσε κατάθεση στη δικαστική λειτουργό, ενώ φέρεται να της παρέδωσε πιστοποιητικό του Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που εκδόθηκε το 2015, σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό τυφλότητας του κατηγορουμένου είναι 95%. 

Παράλληλα, παρέδωσε βεβαίωση της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης, η οποία, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του πατέρα, πιστοποιεί ότι το έγγραφο του ΚΕΠΑ είναι γνήσιο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 52χρονου κατηγορούμενου, τα στοιχεία που προσκόμισε στην ανάκριση ο πατέρας του, θα αποτελέσουν μία από τις προϋποθέσεις για να υποβάλει αργότερα ο εντολέας του αίτημα άρσης της προσωρινής του κράτησης, το οποίο θα κριθεί όχι μόνο με βάση το ποσοστό αναπηρίας του, αλλά σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του κατηγορούμενου ως προς το αν είναι ύποπτος φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η ανακρίτρια σε αυτήν τη φάση της έρευνας αναμένει την πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας στο βιντεοσκοπημένο υλικό που κατασχέθηκε από το σπίτι του 52χρονου, το οποίο επικαλείται και ο ίδιος προκειμένου να αποδείξει, όπως ισχυρίζεται, ότι για όσα συνέβησαν υπήρχε συναίνεση της 20χρονης.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πολύ πιο συχνή η υπέρταση σε παιδιά και εφήβους, αναφέρουν οι ειδικοί



Αν και είναι κοινή παραδοχή για τους περισσότερους ανθρώπους ότι η υπέρταση δεν είναι τόσο συχνή ή ίσως εμφανίζεται σπάνια στις μικρές ηλικίες.

Ωστόσο, την πάθηση εμφανίζει το 5% των εφήβων, ποσοστό το οποίο δεν θεωρείται καθόλου μικρό από τους ειδικούς, αλλά και πολλά παιδιά.

Ενώ η υπέρταση στους εφήβους είναι κυρίως ιδιοπαθής (δεν είναι γνωστή η αιτία), όταν εμφανίζεται στα παιδιά, αναζητούνται τα αίτια, καθώς συχνά οφείλεται σε κάποιο υποκείμενο νόσημα (δευτεροπαθής υπέρταση), με την πιθανότητα αυτή να αυξάνεται όσο μειώνεται η ηλικία του παιδιού.

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί σε συνέντευξη τύπου της Ελληνικής Εταιρίας Υπέρτασης, παρά το γεγονός ότι η υπέρταση εμφανίζεται συχνότερα σε παχύσαρκα άτομα, η παχυσαρκία από μόνη της δεν αποτελεί αιτία της πάθησης, μπορεί ωστόσο να επισπεύσει την εμφάνισή της σε περίπτωση που το άτομο έχει την προδιάθεση. Πάντως, παιδιά παχύσαρκα με υπερτασικούς γονείς είναι μία από τις ομάδες του πληθυσμού που πρέπει να ελέγχεται.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση, τα παιδιά αντιμετωπίζονται αρχικά με συντηρητική θεραπεία (απώλεια βάρους, άσκηση κ.λπ.), η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και έναν χρόνο. Εάν, όμως, η υψηλή πίεση παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να τους χορηγηθεί φαρμακευτική θεραπεία, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερτροφίας στην καρδιά.

Υπέρταση στους ενήλικες

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 2.000.000 Έλληνες είναι υπερτασικοί, ενώ πάνω από 800.000 είναι αδιάγνωστοι.  Από αυτούς που έχουν διαγνωστεί, περισσότεροι από 1.500.000 είναι αρρύθμιστοι.

Ειδικότερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής μελέτης ΕΜΕΝΟ (ενδιάμεση ανάλυση 4.000 ατόμων), πάνω από το 1/3 των ενηλίκων έχουν υπέρταση και πάνω από το 1/2 των ηλικιωμένων. Το 40% των υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι και μόνο 20% έχουν επιτύχει καλή ρύθμιση με φαρμακευτική θεραπεία, με τους άνδρες και τους νεότερους υπερτασικούς να έχουν μεγαλύτερα ποσοστά αρρύθμιστης υπέρτασης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της, Γ. Στεργίου, Καθηγητή Παθολογίας & Υπέρτασης, Κέντρο Υπέρτασης STRIDE-7, Γ’ Παθολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Αθηνών, «Σωτηρία», «Τα ευρήματα αυτά έχουν άμεσες επιπτώσεις στη συχνότητα των εμφραγμάτων της καρδιάς και των εγκεφαλικών επεισοδίων στη χώρα μας και υπάρχει επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης εθνικού προγράμματος διάγνωσης και ρύθμισης της υπέρτασης».

Η υπέρταση παραμένει κύριος αντιμετωπίσιμος παράγοντας κινδύνου για νόσο ή θάνατο διεθνώς. Είναι η πρώτη αιτία νόσου στις αναπτυγμένες χώρες, η πρώτη αιτία εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής ανεπάρκειας και η δεύτερη αιτία εμφράγματος της καρδιάς.

Είναι εύκολο να διαγνωστεί και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειωθεί χωρίς φάρμακα αλλά και καλά μελετημένα και δραστικά φάρμακα ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και να προληφθούν οι επιπλοκές της.

Δράσεις για  την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης (17 Μαΐου)

Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης και με μήνυμα «ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΑΣ», η ΕΕΥ θα πραγματοποιήσει Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Υπέρταση που θα λάβει χώρα ανήμερα την Τετάρτη 17 Μαΐου (Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης), στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.


Πηγή: mononews.gr


Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Παππάς Τσίπρα έχει, αλλά τσίπα δεν έχει




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μετά τις απειλές Ν. Παππά στο Ε.Σ.Ρ. :

«Ο κ. Παππάς με προσωπική του ανάρτηση υποστήριξε ότι "τα μέλη του Ε.Σ.Ρ. έχουν ποινικές ευθύνες αν δεν τηρούν το Σύνταγμα". 

Είναι ίσως η πρώτη φορά που συμφωνούμε με τον αποτυχημένο Υπουργό - καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης. 

Οφείλουμε, όμως, να τον ρωτήσουμε: 

Αν τα μέλη του Ε.Σ.Ρ. έχουν ποινικές ευθύνες αν δεν τηρούν το Σύνταγμα, τότε τι ευθύνες έχει ένας Υπουργός που επιχείρησε να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση με αντισυνταγματικό τρόπο; 

Προφανώς και δεν αναμένουμε απάντηση από τον κ. Παππά, γιατί είναι γνωστό ότι Τσίπρα μπορεί να έχει, αλλά τσίπα σίγουρα δεν έχει». 


Με κλεμμένο εργαλείο από την NSA έγινε η γιγάντια κυβερνοεπίθεση



Κενό ασφαλείας το οποίο ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, για την παγκόσμιας κλίμακας επίθεση που έπληξε την Παρασκευή υπολογιστικά συστήματα στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας (NHS).

Για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε κακόβουλο λογισμικό (ransomware), το οποίο κρυπτογραφεί τα δεδομένα των υπολογιστών, εμποδίζοντας την πρόσβαση έως ότου το θύμα πληρώσει «λύτρα» για να λάβει το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εργαλείο για το χακάρισμα των υπολογιστών διέρρευσε από ομάδα που αυτοαποκαλείται Shadow Brokers. Η ομάδα αυτή ανεβάζει από πέρυσι στο Διαδίκτυο παρόμοια εργαλεία τα οποία έχουν κλαπεί από την NSA.

Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει τον περασμένο Μάρτιο ενημέρωση για το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας, αλλά οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι «ευάλωτοι» στόχοι, όπως τα νοσοκομεία, δεν έχουν ακόμα ενημερώσει τα συστήματά τους. 

Το κακόβουλο λογισμικό διακινήθηκε με e-mail. Οι υπολογιστές-στόχοι έλαβαν συμπιεσμένο αρχείο, το οποίο όταν ανοιχτεί επιτρέπει στο ransomware να μπει στο σύστημα.

Κινδύνευσαν επείγοντα περιστατικά

Το Reuters μετέδωσε ότι υπάλληλοι του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας έλαβαν την Παρασκευή προειδοποίηση για το κακόβουλο λογισμικό. Ηταν όμως αργά.

Νοσοκομεία σε ολόκληρη την Αγγλία αναγκάστηκαν να παραπέμψουν σε άλλα νοσοκομεία επείγοντα περιστατικά, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν στη διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρα. Σύγχυση επικράτησε και στα ιατρικά γραφεία. 

Τo NHS έκανε λόγο για «μείζον γεγονός». Για την επίθεση ενημερώθηκαν ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, όπως επίσης και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Αν και η επίθεση στο NHS ήταν η πιο ηχηρή, δεδομένου ότι θα μπορούσε να έχει κυριολεκτικά θανατηφόρες επιπτώσεις, δεν ήταν η μόνη. 

«Δεν μπήκε στο στόχαστρο (συγκεκριμένα) το NHS, πρόκειται για επίθεση σε διεθνή κλίμακα και πολλές χώρες και οργανισμοί επηρεάστηκαν» δήλωσε βρετανίδα πρωθυπουργός.

Νοσοκομεία και τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί στην Ευρώπη, την Ασία και τη Ρωσία έγιναν επίσης στόχοι, σύμφωνα με την MalwareHunterTeam – εταιρεία που παρακολουθεί τις επιθέσεις με ransomware παγκοσμίως.

Ανησυχία στους ειδικούς 

Σύμφωνα με τους New York Times, επίθεση δέχτηκαν, μεταξύ άλλων, η ισπανική Telefonica και η ρωσική MegaFon.

Εκτός από τη Βρετανία, επιθέσεις αναφέρθηκαν σε δεκάδες άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Τουρκία, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία και η Ρωσία. 

Η ρωσική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab, ανάφερε ότι κατέγραψε 45.000 επιθέσεις σε 74 χώρες. Δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες.

Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αλλά γεγονός είναι ότι προκάλεσε ανησυχία στους ειδικούς της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και υπογράμμισε τις αδυναμίες που αντιμετωπίζουν τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.


Πηγή : tovima.gr


Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον εκφοβισμό των πολιτών με δήθεν απολύσεις στο δημόσιο που θα κάνει ο Μητσοτάκης



Η κυβέρνηση βλέποντας να καταρρέει και μετά τις επιτυχημένες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γειτονιές συνομιλώντας με τον λαό, επιστρατεύει τον αριστερό εκφοβισμό και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει πάνω στο πανικό της βλέποντας ότι τελειώνουν οι μέρες της.

Επιστρατεύοντας την γνωστή ομάδα που έχει εκθέσει πολλές φορές την κυβέρνηση και τον Τσίπρα το Μαξίμου έβγαλε μια ανακοίνωση άθλιου εκφοβισμού :

Κατά την δικιά τους αριστερή λογική και με το δικό τους μυαλό αντιλήφθηκαν όπως ήθελαν τις καθαρές αναφορές Μητσοτάκη για το  ότι συγκεκριμένες εργασίες που σήμερα εκτελούνται από χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους (μισθοδοσία, εισητήρια αρχαιολογικών χώρων, φύλαξη και καθαρισμός σχολείων) θα μπορούσαν να ανατεθούν στον ιδιωτικό τομέα ώστε να απελευθερωθούν πόροι αλλά και προσωπικό για την κάλυψη άλλων αναγκών. 

Είπε λοιπόν αυτό που το Μαξίμου πονηρά αντιλήφθηκε μπορεί να να μην το κατάλαβε και είναι το πιθανότερο :

«Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ίχνος ντροπής. Χαρακτήρισε «άχρηστους» τους εργαζόμενους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες!» 

Το Μαξίμου επιστράτευσε και πάλι όπως κάνει συχνά γιατί δεν έχει κάτι άλλο να πει το φόβο των απολύσεων προς τους υπαλλήλους του Δημοσίου, καταλογίζοντας στον Πρόεδρο της Ν.Δ. πρόθεση για απολύσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεσμεύθηκε για αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο προς όφελος των συμφερόντων που τόσα χρόνια λυμαίνονταν τα κρατικά ταμεία με τις αναθέσεις εργολαβιών σε ιδιώτες. Για την υλοποίηση δηλαδή του αρρωστημένου του ονείρου για πολιτική σοκ και δέους σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, δυστυχώς για τον ίδιο αλλά ευτυχώς για το λαό και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις αντικοινωνικές του πολιτικές».

Δηλαδή τώρα το Μαξίμου αναρωτιόμαστε στο NOW, με αυτή την ανακοίνωση νομίζει ότι κέρδισε και θα παραπλανήσει εκφοβίζοντας τους δημόσιους υπαλλήλους να μην ψηφίσουν τον κακό Μητσοτάκη αλλά να ανέχονται την ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εξαπατούν καθημερινά ασύστολα όλο τον Ελληνικό λαό;

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

«Τι μπορεί άραγε να πει ο κ. Τσίπρας στους δημοσίους υπαλλήλους σήμερα;

Ότι τους κόβει ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου;

Ότι κόβει από τους συνταξιούχους κατά μέσο όρο δυο συντάξεις;

Ότι παίζει με τη ζωή των συμβασιούχων που τους κορόιδευε ότι θα τους μονιμοποιήσει;

Ότι τους βλέπει όλους ως εκλογική πελατεία;

 Δύσκολο να καταφέρει να συνομιλήσει πια μαζί τους...».


Καταδίκες από την Ελληνική δικαιοσύνη σε δύο τζιχαντιστές του ISIS



Με ποινή κάθειρξης 15 ετών για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και διακεκριμένη κατοχή όπλων, με σκοπό τον ανεφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν την Παρασκευή, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, στην Κομοτηνή, ο 30χρονος υπήκοος Σουηδίας και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο άνδρες είχαν εντοπισθεί στο σταθμό των ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν όταν, έπειτα από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστά, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.





Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου πραγματοποίησαν στις αρχές της εβδομάδας οι εισαγγελείς διαφθοράς με εντολή της νέας προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η έφοδος των εισαγγελέων έγινε με άκρα μυστικότητα στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από την Δικαιοσύνη για υποθέσεις παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο της θητείας του κ. Παπαντωνίου στο υπουργείου Εθνικής Αμυνας, υπόθεση για την οποία πρόσφατα η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους και στο γραφείο του πρώην υπουργού προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία για την έρευνα των δικαστικών αρχών, καθώς πλην της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την περίοδο της υπουργίας του κ. Παπαντωνίου διενεργείται ήδη ποινική έρευνα από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα. 

Το κλιμάκιο των εισαγγελέων που έκαναν έφοδο στους χώρους του κ. Παπαντωνίου φέρονται να κατέσχεσαν έγγραφα καθώς και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία αξιολογούνται και αντιπαραβάλλονται με στοιχεία που ήδη κατέχει η Δικαιοσύνη, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί της συζύγου του, συμβάσεις εξοπλιστικών και άλλα που αφορούν τίτλους ιδιοκτησίας του ζευγαριού, ακίνητα που απέκτησαν μετά το 2000. 

Από την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών αναμένεται να κριθούν οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης.





Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ