Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι δικαστές εάν περικοπούν και άλλο οι μισθοί τους




Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών προειδοποιεί την κυβέρνηση με ανακοίνωση της ότι «Σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών» θα αντιδράσει αναλόγως.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφέρει «για ακόμη μία φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα 4ο μνημόνιο, που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς, τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας».

Η κυβέρνηση αναφέρει η Ένωση «εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα 26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012».

Και ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της ότι «η Ένωση Διοικητικών Δικαστών δεν θα αποδεχθεί την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων» και «δηλώνει ότι θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου