Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ν.Δ.: Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για το ΕΣΠΑ




«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Στην απορρόφηση του  ΕΣΠΑ όχι μόνο δεν είμαστε πρώτοι – όπως θα μπορούσαμε και θα έπρεπε - αλλά είμαστε πέμπτοι. Εάν μάλιστα αφαιρέσουμε από όλα τα κράτη μέλη τις προκαταβολές και δούμε κατά πόσο οι εθνικές Κυβερνήσεις ήταν αποτελεσματικές και απορρόφησαν κονδύλια, η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση. Ακόμα όμως και η 10η θέση οφείλεται στο γεγονός οτι το μεγαλύτερο ποσοστό της απορρόφησης προέρχεται από έτοιμα, ώριμα έργα τμηματοποιημένα (phasing) που σχεδίασε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ».

Ολόκληρη η δήλωση του αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Αναπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα και τα στοιχεια τα οποια επικαλείται: 

«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα ήθελε να πίστεψουμε την “αυταπάτη” πως “η Ελλάδα είναι πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ σε όλη την Ευρώπη”. Η πραγματικότητα όμως είναι αδιαμφισβήτητη και για να την κατανοήσει κάποιος, αρκεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα https://cohesiondata.ec.europa.eu/overview της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της αποτυχίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, αρκεί να αναλογιστεί πως η Ελλάδα ξεκίνησε με την μεγαλύτερη προκαταβολή από όλα τα κράτη μέλη με 8%, η Πορτογαλία,  Ρουμανία και Κύπρος με 4% και όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη με 3%.

 Παρά το γεγονός συνεπώς ότι ξεκινήσαμε από το 8%, όχι μόνο δεν είμαστε πρώτοι – όπως θα έπρεπε - αλλά είμαστε πέμπτοι. Εάν μάλιστα αφαιρέσουμε από όλα τα κράτη μέλη τις προκαταβολές και δούμε κατά πόσο οι εθνικές κυβερνήσεις ήταν πράγματι αποτελεσματικές και απορρόφησαν κονδύλια, η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση. Ακόμα όμως και η δέκατη θέση οφείλεται στο γεγονός οτι το μεγαλύτερο ποσοστό της απορρόφησης προέρχεται από έτοιμα, ώριμα έργα τμηματοποιημένα (phasing) που σχεδίασε η κυβέρνηση της ΝΔ από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

 Με λίγα λόγια είναι σαν να ξεκινήσαμε στον στίβο σε έναν αγώνα 100 μέτρων 4 και 5 βήματα πιο μπροστά από όλους τους άλλους, να ισχυριζόμαστε ότι κερδίσαμε την πρώτη θέση και στο τέλος να πανηγυρίζουμε για την πέμπτη θέση, ενώ αν οι συνθήκες ήταν ίσες θα είχαμε τερματίσει στην δέκατη θέση και αυτό θα το οφείλαμε στο γεγονός οτι στον δικό μας διάδρομο μόνο υπήρχε ούριος άνεμος. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να διαψεύσει τον επίσημο πίνακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και να μας ανακοινώσει ένα μεγάλο έργο που η ίδια σχεδίασε και ολοκλήρωσε με τα χρήματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020».




Στο γκέτο του Εξαρχιστάν κρύφτηκαν οι τρομοκράτες του Εφετείου



Τέσσερις τρομοκράτες έφτασαν με βανάκι στη Λουκάρεως, τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και εξαφανίστηκαν προς το άβατο των Εξαρχείων.

Το σκουρόχρωμο βαν που χρησιμοποιηθεί στο Εφετείο μοιάζει πολύ με εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί σε μια άλλη τρομοκρατική επίθεση, εκείνη με ρουκέτες πριν λίγα χρόνια στην ισραηλινή πρεσβεία.

Το βαν με το οποίο έφτασαν οι τρομοκράτες στο Εφετείο είχε κλαπεί τον Ιούλιο του 2015 και για δυο χρόνια, οι τρομοκράτες κατάφεραν να το κρατήσουν κρυμμένο, που σημαίνει ότι διαθέτουν έναν ασφαλή χώρο για να το κρύψουν, ίσως μέσα στο άβατο των Εξαρχείων

Οι έρευνες επικεντρώνονται και στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες από τη Λουκάρεως μέχρι τα Εξάρχεια, εκεί όπου έκαψαν το βαν που χρησιμοποίησαν για την επίθεση και μετά κρύφτηκαν στην περιοχή. 

Φαίνεται πως οι τρομοκράτες επέλεξαν να κινηθούν από τα στενά, μέσω του Γκύζη προς τα Εξάρχεια και να κρυφτούν εκεί διότι όπως ξέρουμε όλοι μας δεν υπάρχει δείγμα αστυνομικού στην περιοχή. 


Τη σκότωσε επειδή είχε σχέση - Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την δολοφονία 18χρονης απ' τον πατέρα της στην Ξάνθη


Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την νέα οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στη Σμίνθη Ξάνθης, όπου ένας 49χρονος πατέρας δολοφόνησε την 18χρονη κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.   

Σήμερα το πρωί ο ιατροδικαστής θα διενεργήσει νεκροψία νεκροτομή στις σορούς της άτυχης κοπέλας και του 49χρονου άντρα προκειμένου να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες τελέστηκε το άγριο έγκλημα και η αυτοκτονία.   

Ο Ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που εξέτασε τις δύο σορούς, σε δήλωσή του στο xanthi2.gr ανάφερε ότι διαπίστωσε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και την τραχηλική χώρα της κοπέλας που προκλήθηκαν πιθανότατα από μαχαίρι. Όπως σημείωσε ήταν ένας βίαιος θάνατος.   

Η 18χρονη βρέθηκε νεκρή τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά το θανάσιμο τραυματισμό που της επέφερε με μαχαίρι ο 49χρονος πατέρας της.

Η τραγωδία με τη νεαρή κοπέλα, που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Ξάνθη, έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής, όταν τη νεαρή βρήκε αιμόφυρτη μέσα στο σπίτι η θεία της.   

Ο 49χρονος μετά την αποτρόπαια πράξη του έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς βρέθηκε κρεμασμένος σε παρακείμενη δασική έκταση.   

Ο δράστης και αυτόχειρας, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, άφησε και ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο εξηγεί την πράξη του φέρνοντας ως δικαιολογία ότι δεν συμφωνούσε με τη σχέση που είχε συνάψει η κόρη του.   

Ο πατέρας της 18χρονης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να την είδε στη μοτοσικλέτα με κάποιον νεαρό. Ο δράστης και αυτόχειρας, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στο ιδιόχειρο σημείωμα αναφέρει ότι δεν συμφωνούσε με τη σχέση που είχε συνάψει η κόρη του. 

Σύμφωνα με τον ALPHA, όπως αναφέρεται στο σημείωμα ήθελε να την προστατεύσει από το δεσμό που είχε με έναν νεαρό με μοτοσυκλέτα.   Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, που είχε ψυχολογικά προβλήματα νοσηλευόταν στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Δράμας και φέρεται να είχε πάρει άδεια για τις γιορτές.   

Η 18χρονη ήταν η μικρότερη από τις πέντε αδελφές, ενώ η μητέρα των κοριτσιών είχε πεθάνει πριν από χρόνια.   


Πηγή: lifo.gr


Εισηγήσεις στον Τσίπρα για εκλογές μπροστά σε πλειστηριασμούς και αντιδράσεις



Με ανοικτά τα μέτωπα της Δικαιοσύνης, των τραπεζιτών και των ΜΜΕ επιθυμεί να πορευθεί το Μέγαρο Μαξίμου και τους πρώτους μήνες του 2018, προκειμένου να καρπωθεί πολιτικά οφέλη από αυτή τη σύγκρουση.

Στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναλύσει τα πολιτικά και οικονομικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει από μια σειρά ανοικτά ζητήματα και θα καταρτίσει το ημερολόγιο των εκλογών αλλά και ενός πιθανού ανασχηματισμού.

Η ημερομηνία των εκλογών θα εξαρτηθεί από:

Την έκβαση της τρίτης αξιολόγησης.
Τις αντιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο λόγω της διαφωνίας βουλευτών και στελεχών σε κεντρικές πολιτικές επιλογές.
Την εξέλιξη στο θέμα των πλειστηριασμών.
Το τηλεοπτικό τοπίο που θα έχει διαμορφωθεί μετά το διαγωνισμό για τις άδειες από το ΕΣΡ.
Και φυσικά, τις νέες δημοσκοπήσεις.

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές εντός του 2018, προκειμένου να διασωθεί με μικρές απώλειες, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει τη στήριξη μιας μεγάλης μερίδας των αναποφάσιστων, ενώ θετικό αντίκτυπο θα έχει η διανομή του κοινωνικού μερίσματος και άλλων παροχών στις φτωχότερες τάξεις, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στηρίζεται. Σε διαφορετική περίπτωση (σύμφωνα με αυτή την εκδοχή), αν ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθεί στις κάλπες το 2019, θα πάει λαβωμένος από τη λαϊκή οργή για τα νέα μέτρα λιτότητας αλλά και την εσωστρέφεια.

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν το βασικό «αγκάθι» για την κυβέρνηση αυτή την περίοδο, φοβούμενη ότι μπορεί η «ισπανοποίηση» του ζητήματος να κοστίσει ακριβά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτική είναι η στάση του κ. Τσίπρα, ο οποίος, την περασμένη εβδομάδα, δεν δίστασε να ζητήσει από τους εκπροσώπους των τραπεζών, με τους οποίους συναντήθηκε, να αντιμετωπίσουν εκείνοι τα «fake news», όπως φέρεται να είπε, των τηλεοπτικών σταθμών για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ζητώντας εμμέσως να σταματήσουν να δίνουν δάνεια στα κανάλια. Η τροπολογία που προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς προδίδει την αμηχανία αλλά και την απόγνωση της κυβέρνησης να διαχειριστεί επικοινωνιακά το ζήτημα, καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει προειδοποιήσει πως οι πλειστηριασμοί πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν καθώς συνδέονται άμεσα με την ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Σταύρος Κοντονής ανέλαβαν το δύσκολο έργο να πείσουν την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τη συγκεκριμένη τροπολογία, προκειμένου να μην απειληθεί η κυβερνητική σταθερότητα από την «έκρηξη» των πλειστηριασμών.

Σκληρή κριτική

Την ίδια στιγμή, η εσωκομματική αντιπολίτευση, κυρίως η ομάδα των «53+», στέλνει ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου τόσο για το θέμα των πλειστηριασμών όσο και για τα θέματα της οικονομίας, θεωρώντας ότι το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια, που ευαγγελίζεται διαρκώς η κυβέρνηση, είναι θολό και δεν απηχεί την πραγματικότητα. «Η πορεία προς την έξοδο από τα Μνημόνια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Οι συνεχείς αξιολογήσεις, οι πιέσεις που ασκούνται με προφανή σκοπό να εκθέσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς στα λαϊκά στρώματα είναι ακόμη μπροστά μας», υποστηρίζουν οι «53+», ενώ εκφράζουν τη δυσφορία τους και για άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως είναι το προσφυγικό και το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας. Στην ίδια γραμμή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος εξακολουθεί να διατυπώνει δημόσια τις ενστάσεις του για επιλογές της κυβέρνησης, όπως στο θέμα των πλειστηριασμών. Ο πρώην υπουργός Παιδείας μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την οριζόντια προστασία της λαϊκής κατοικίας, σε αντίθεση με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που διακηρύττουν πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση. Η θέση του κ. Φίλη εκφράζει πολλά ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ή εμείς ή αυτοί»

Βασικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το «ή εμείς ή αυτοί» της περιόδου του 2015, καθώς μέσω της πόλωσης και του κοινωνικού αυτοματισμού το Μαξίμου θεωρεί πως η κυβέρνηση μπορεί να βγει ωφελημένη. Στο σχέδιο αυτό εντάσσονται οι συνεχείς επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», αλλά και το ανοικτό μέτωπο με το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο η κυβέρνηση δεν δίστασε να χαρακτηρίσει (μέσω non paper) ως «αποτυχημένο υπουργό». Αφορμή στάθηκε η έκθεση της ΤτΕ για ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018, το οποίο η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διατηρεί ανοικτό και το μέτωπο με τα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτηρίζει στρατευμένα και σε κοινή γραμμή με τη Νέα Δημοκρατία, με στόχο μέσω της «αντικυβερνητικής προπαγάνδας» να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει λόγο στο σχεδιασμό του τηλεοπτικού τοπίου. Παράλληλα, βασικό στοιχείο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να είναι η στοχοποίηση κεντρικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με χτυπήματα κάτω από τη μέση, κυρίως μέσω δημοσιευμάτων φιλικών προς την κυβέρνηση εντύπων. Το Μαξίμου επιδιώκει επίσης να αναδείξει την «κρυφή ατζέντα» που υποτίθεται πως κρύβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περίπτωση που η Ν.Δ. κερδίσει την εξουσία. «Ποιες δαπάνες θα κόψετε για να μειώσετε τη φορολογία; Μήπως υπαινίσσεστε λοιπόν, και δεν το λέτε καθαρά, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων; Μήπως υπαινίσσεστε μείωση πόρων για την Υγεία και την Παιδεία;», δήλωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.

Φοβούνται «επιχείρηση Βενεζουέλα»

Στο Μαξίμου υπάρχει διάχυτος φόβος για μια «επιχείρηση Βενεζουέλα» εκ μέρους της αντιπολίτευσης, η οποία συνίσταται σε ένα κοινό μέτωπο των κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την πολιτική του απομόνωση. Στην περίπτωση της Βενεζουέλας, όλα τα κόμματα, από την Κεντροδεξιά μέχρι την Κεντροαριστερά, είχαν δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο με την ονομασία «Δημοκρατική Τράπεζα», με στόχο όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν τον Μαδούρο ως κοινό εχθρό, κάτι που φυσικά έφερε αποτέλεσμα, με την ήττα του Μαδούρο στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε πρόσφατα σε ένα «αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο», το οποίο, όπως είπε, δομείται πάνω «σε σαθρά υλικά, σε πολιτικές ιδιοτέλειες και σε  βαθιά συντηρητική πολιτική».

Η δημοσκοπική άνοδος του «Κινήματος Αλλαγής», υπό τη Φώφη Γεννηματά, που έχει κηρύξει ανένδοτο κατά της κυβέρνησης, αλλά και η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα και το ΚΚΕ, σε συνδυασμό με το άγριο σφυροκόπημα της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως με αφορμή την υπόθεση Καμμένου, δημιουργούν την εντύπωση ενός άτυπου πολιτικού μετώπου στη Βουλή με έναν κοινό στόχο, τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά τα κόμματα έρχεται να προστεθεί και η Ενωση Κεντρώων που έχει διαφοροποιήσει τη στάση της, κόβοντας κάθε γέφυρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως η προσέγγιση, πριν από ένα χρόνο για την απλή αναλογική, την έβλαψε πολιτικά. Ο κ. Βούτσης ερμήνευσε αυτή τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως ένα σχέδιο «για να φύγει τώρα η κυβέρνηση» και ήδη στο Μαξίμου καταρτίζονται σχέδια αντίδρασης.



ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΟΚ στον ΠΕΙΡΑΙΑ: Άστεγος με 2 κοριτσάκια 5 & 6 ετών και το σκυλάκι τους στο Λιμάνι



Άστεγος με 2 κοριτσάκια ηλικίας 5 και 6 ετών και το σκυλάκι τους βρίσκονται στην Πύλη Ε9 (δεξιά της πύλης) του Λιμανιού του Πειραιά.

Το Piraeuspress.gr δημοσιοποιεί το Θέμα προκειμένου να υπάρξει άμεση κινητοποίηση από τους αρμόδιους φορείς αλλά και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, τόσο για τον άστεγο άνδρα, μα κυρίως για τα ανήλικα κοριτσάκια.


Προέχει η άμεση μεταφορά των ανήλικων κοριτσιών σε ζεστό χώρο όχι μόνο λόγω Χριστουγέννων, καθώς κινδυνεύουν από το κρύο.

Παράλληλα, καλούμαστε όλοι μας και μέχρι να κινητοποιηθεί η κρατική μηχανή, να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας.


Αυτός είναι ο δράκος των Αμπελοκήπων που κατηγορείται για βιασμούς κατ΄εξακολούθηση



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:
τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 18-12-2017 στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, κατηγορούμενος για βιασμούς κατ' εξακολούθηση και απόπειρα βιασμού, βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο εμφαίνεται ο τρόπος της εγκληματικής του δράσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΣΤΑΜΟ Αναστάσιο-Θεοδόσιο του Ιωάννη και της Αικατερίνης, γεννηθέντα την 22-2-1992 στην Αθήνα.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του κατηγορούμενου και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-7473244 του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




«Χωρίζει» οικογένειες μεταναστών η κυβέρνηση Τραμπ



Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση οικογενειών και ασυνόδευτων παιδιών από την Κεντρική Αμερική που εισέρχονται στη χώρα από τα σύνορα με το Μεξικό. Στα μέτρα περιλαμβάνεται πρόταση σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους.

Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας (DHS) «εξέτασε αλλαγές στη διαδικασία, την πολιτική» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και «εγκρίθηκαν» ορισμένα μέτρα, ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Τάιλερ Χούλτον, η οποία όμως δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις. Τα εν λόγω μέτρα επιβεβαιώθηκαν από αξιωματούχους της κυβέρνησης  της υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) και του Λευκού Οίκου, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, καθώς τα μέτρα δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, ενώ έκαναν λόγο για μια πρόταση που θα «στοχεύει τις οικογένειες».

Αναλυτικότερα, η πρόταση που συζητείται είναι να χωρίζονται οι οικογένειες: οι γονείς να οδηγούνται σε κέντρα κράτησης και τα παιδιά να τα αναλαμβάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Μια άλλη πρόταση, η οποία περιγράφεται από τις αμερικανικές εφημερίδες New York Times και Washington Post, αφορά τους ανηλίκους που φτάνουν μόνοι στις ΗΠΑ και τους αναλαμβάνει κάποιος συγγενής του ο οποίος βρίσκεται ήδη στη χώρα. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται η ενίσχυση των ελέγχων για να διαπιστωθεί αν οι ενήλικες κηδεμόνες έχουν νόμιμη άδεια παραμονής.

Το υπουργείο Αμυνας είχε προωθήσει τον περασμένο Μάρτιο σχετικές προτάσεις από τον τότε υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι. Ωστόσο, προκάλεσαν κατακραυγή και μπήκαν στην άκρη, αφού φαινόταν ότι η νέα κυβέρνηση πετύχαινε ούτως ή άλλως τον στόχο της να μειώσει την είσοδο παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ. Μάλιστα, στις αρχές του 2017 καταγράφθηκε εντυπωσιακή μείωση στις νέες αφίξεις παράνομων μεταναστών.

Ωστόσο, τον Νοέμβριο οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις 7.018 οικογενειών στα σύνορα με το Μεξικό, αυξάνοντας το ποσοστό «παράνομων αφίξεων» κατά 45% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Ο αριθμός των «ασυνόδευτων ξένων παιδιών» αγγίζει το 26%, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείοπυ Αμυνας.

Συνολικά τον περασμένο μήνα, 39.006 μετανάστες συνελήφθησαν κατά μήκος των μεξικανικών συνόρων.



Πηγή: Washington Post
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



«Selfitis»: Ποια είναι αυτή η νέα ψυχολογική διαταραχή;




Η έλευση των νέων «έξυπνων» κινητών έφερε τα τελευταία χρόνια και τη μόδα των selfies.

Εσείς, όμως, τι αισθήματα νιώθετε όταν βγάζετε φωτογραφίες selfie; Μήπως σας δημιουργεί ικανοποίηση ή θεωρείτε ότι σας κάνει πιο δημοφιλείς στην παρέα σας;

Η συνεχής λήψη selfie φωτογραφιών δεν είναι ένα αθώο φαινόμενο, υποστηρίζουν ερευνητές, που χρησιμοποιούν τον όρο «Selfitis» για να περιγράψουν την ασθένεια. Οι πάσχοντες μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα που παρατηρούνται και σε άλλες εθιστικές δραστηριότητες.

Ο όρος «selfitis» που σημαίνει τη φανατική και επίμονη λήψη selfies, δείχνει να είναι μια διανοητική κατάσταση. Ο όρος είχε ειπωθεί για πρώτη φορά το 2014, ως μέρος μιας σειράς άρθρων της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχιάτρων, που προσδιόριζαν τη λέξη ως διανοητική διαταραχή.

Ερευνητές συνέδεσαν το φαινόμενο και με άλλες διαταραχές που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως η «nomophobia» ή τη φοβία του να μην έχει κάποιος το κινητό τηλέφωνο στο χέρι του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Nottingham Trent University, στο παρελθόν είχε αναπτυχθεί παραφιλολογία στο διαδίκτυο σχετικά με τον όρο «selfitis». Ωστόσο, το πρόβλημα υπάρχει.

Οι ερευνητές επέλεξαν 400 άτομα από την Ινδία, που είναι και η χώρα με τους περισσότερους χρήστες facebook και ανέπτυξαν «Κλίμακα Συμπεριφοράς», που προσδιορίζει πώς οι άνθρωποι επηρεάζονται από την κατάσταση.

Με βάση τα στοιχεία κατέληξαν ότι το φαινόμενο υπάρχει. Συνήθως, όσοι υποφέρουν από τη διαταραχή θεωρούν ότι οι selfies τούς δημιουργούν θετικά συναισθήματα, τους μειώνουν το στρες, νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφράζονται, να ενισχύουν το κοινωνικό τους στάτους αλλά και να νιώσουν πιο δημοφιλείς.




Πηγή: protothema.gr


Τουρκία: Τρομακτικές καταγγελίες από βουλευτή – «Ο Ερντογάν στέλνει να σκοτώσουν αντιπάλους του που είναι σε άλλες χώρες»



Έρευνα ξεκίνησαν οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας, μετά τις δηλώσεις ενός βουλευτή ο οποίος υποστήριξε ότι ανατέθηκε σε "δολοφόνους" να σκοτώσουν Τούρκους αντιφρονούντες που ζουν αυτοεξόριστοι στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, ο γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας έχει καλέσει ως μάρτυρα τον βουλευτή Γκάρο Παϊλάν του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ώστε να του παράσχει τις πληροφορίες που υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του σχετικά με τις πρακτικές του Ερντογάν

Την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Παϊλάν είπε ότι έχει λάβει «διασταυρωμένες πληροφορίες» που κάνουν λόγο για «σχέδιο δολοφονίας συμπατριωτών μας που ζουν στην Ευρώπη και ιδίως στη Γερμανία». «Ορισμένες δομές που εδρεύουν στην Τουρκία ανέθεσαν σε δολοφόνους να προχωρήσουν σε αυτούς τους φόνους», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε για τις πηγές του, ούτε για τις υποτιθέμενες εντολές που έχουν δοθεί.

Στον στόχο… οι πάντες

Ο Παϊλάν είπε ωστόσο ότι στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται «πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και καθοδηγητές της κοινής γνώμης» που ζουν αυτοεξόριστοι στην Ευρώπη και «έχουν υποδειχθεί ως προδότες από την τουρκική κυβέρνηση».

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε πρωτοφανείς εκκαθαρίσεις εναντίον των φερόμενων ως υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο τελευταίος διαψεύδει ότι ήταν ο εγκέφαλος του σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα. Στο πλαίσιο αυτών των εκκαθαρίσεων έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι.

Αρκετές χιλιάδες Τούρκοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί διανοούμενοι, εγκατέλειψαν την Τουρκία και εγκαταστάθηκαν σε χώρες της Δύσης.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί συχνά τη Γερμανία ότι παρέχει καταφύγιο στους «τρομοκράτες», αναφερόμενος είτε στους υποστηρικτές του Γκιουλέν, είτε στους υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).



Πηγή : newsit.gr


Συνεχίζονται οι απειλές, η κριτική και η επίθεση στην δικαιοσύνη από την κυβέρνηση με τον Τζανακόπουλο τώρα



Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κριτική των δικαστών στην κυβέρνηση για την επίθεση στο Εφετείο, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Νέα επίθεση κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τις ευθύνες που επέρριψαν στην κυβέρνηση για την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών.

«Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση από το πρώτο δευτερόλεπτο έχει καταδικάσει απερίφραστα αυτή την τρομοκρατική ενέργεια η οποία είναι ευθεία επίθεση στο κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Μέχρις εκεί όλα καλά. Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να εκτροχιάζονται είναι όταν δικαστικοί κύκλοι επιλέγουν να επιχειρήσουν να ταυτίσουν την τρομοκρατική αυτή ενέργεια με την κυβέρνηση ή αν όχι να ταυτίσουν, να θεωρήσουν ότι είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται για το γεγονός ότι κάποιοι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν σήμερα το πρωί το Εφετείο Αθηνών. Πρόκειται περί πραγματικά αποπροσανατολιστικής τοποθέτησης», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Βεβαίως η διάκριση των εξουσιών είναι μία από τις αρχές της δημοκρατίας. Μια άλλη αρχή είναι η αρχή της ελευθερίας να διατυπώνονται απόψεις. Οι δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται για να μπορούν να κρίνονται. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό κατ΄ αρχάς είναι οι δικαστικοί κύκλοι να προσπαθούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό είναι το πρώτο μη αποδεκτό. Το ότι από την κριτική περνάμε στην πέτρα και από την πέτρα περνάμε στην τρομοκρατία, αυτή είναι η επικίνδυνη αντίληψη. Το ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και αυτή η βίαιη ενέργεια να οδηγήσει στην τρομοκρατία».



Χωρίς κάμερες ασφαλείας το Εφετείο από το 2002!



Από το 2002 δεν ασχολήθηκε κανένας για τα μέτρα ασφάλειας του Εφετείου Αθηνών και το ερώτημα είναι για το ποιος είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας και αδιαφορούσε 15 χρόνια; Ο εκάστοτε Προϊστάμενος του Εφετείου; Η αστυνομία;

Αυτή την ανακάλυψη έκανε η αστυνομία που ερευνά την βόμβα που έσκασε, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια αναζήτησης από άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υλικού από το βίντεο ασφαλείας, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διαπιστώθηκε ότι οι κάμερες του Εφετείου έχουν να καταγράψουν από το 2002 και αυτό όπως φαίνεται το ήξεραν οι τρομοκράτες!

Είναι απίστευτο το ότι ποτέ δεν τοποθετήθηκαν κάμερες στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, που δέχεται καθημερινά χιλιάδες κόσμου, όταν κάμερες έχουν μέχρι και οι τουαλέτες στην Ομόνια.






Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Εφετείο Αθηνών



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, το Εφετείο Αθηνών, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση. Συνομιλώντας με τους ανώτατους δικαστικούς που βρίσκονταν στο Εφετείο, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο έργο της Δικαιοσύνης και την ελπίδα του η ελληνική αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν αυτή την επίθεση.


Αμέσως μετά ο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθα εδώ για να επαναλάβω το αυτονόητο. Κάθε επίθεση στη Δικαιοσύνη είναι επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία μας. 

Η Δικαιοσύνη όμως δεν επιτρέπεται να λειτουργεί σε συνθήκες φόβου, ούτε σε συνθήκες θεσμικής υποβάθμισης. 

Πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να μην περιοριστούμε μόνο στην αυτονόητη καταδίκη μιας τρομοκρατικής πράξης. 

Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι ώστε να θωρακίσουμε τους θεσμούς μας και να εξασφαλίσουμε ότι η Δημοκρατία μας θα λειτουργεί ομαλά προς όφελος όλων».