Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ουκρανία: H Τουρκία αγοράζει τα σιτηρά που κλέβει η Ρωσία από τη χώρα

 



Σε κανένα δεν κάνει εντύπωση, το ότι η Τουρκία αγοράζει τα κλεμμένα σιτηρά που κλέβει η Ρωσία από την Ουκρανία.

Αυτό που θα έκανε εντύπωση στην διεθνή κοινότητα, είναι η Τουρκία να μην αγόραζε τα κλεμμένα σιτηρά από το καθεστώς της Ρωσίας.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αγκυρα δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις χώρες που αγοράζουν σιτηρά που η Ρωσία έχει κλέψει από την Ουκρανία.

Ο πρεσβευτής Βασίλ Μπόντναρ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε την συνδρομή των τουρκικών αρχών και της Interpol στην έρευνα σχετικά με το ποιοι ενέχονται στην διέλευση των φορτίων σιτηρών από τα τουρκικά ύδατα.



Πρόστιμο 130.000 € για νοθευμένη βενζίνη μετά από έλεγχο σε πρατήριο στον Βόλο

 



Έγκλημα από εταιρεία πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων με έδρα την Αθήνα, καθώς σε πρατήριο υγρών καυσίμων της στον Βόλο.

Μετά από έλεγχο υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, βρέθηκε νοθευμένο δείγμα αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σε ποσοστό 20%. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανέρχεται σε 130.000 ευρώ.

Το παράδοξο και προκλητικό είναι ότι ο έλεγχος έγινε στο πρατήριο υγρών καυσίμων στις 28 Ιουνίου 2021, ενώ η πράξη επιβολής του διοικητικού προστίμου υπογράφηκε στις 31 Μαΐου 2022.

Όπως προαναφέρθηκε, το πρόστιμο επιβλήθηκε σε ανώνυμη εταιρεία πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων με έδρα το Μαρούσι Αττικής, για παράβαση της παραγράφου 5 του άρθρου 20 του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ Α΄ 173) «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει σήμερα, επειδή μετά από δειγματοληψία του προϊόντος «Βενζίνη αμόλυβδη 95 Fuelsave (BIO)», που διενεργήθηκε στις 28-6-2021 σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Βόλο, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δείγμα βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων μη κανονικό και νοθευμένο με ελαφρά έλαια ή/και διαλύτες σε ποσοστό 20%, σύμφωνα με την Έκθεση Εξέτασης Δείγματος και σε ποσοστό 23,7%, σύμφωνα με την Έκθεση κατ΄ Έφεση Εξέτασης Δείγματος της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γ.Χ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε.».

Επιπροσθέτως, μη κανονικά και νοθευμένα με ελαφρά έλαια ή/και διαλύτες σε ποσοστό 23,3% και 23,7% αντίστοιχα, βρέθηκαν και τα δύο δείγματα βυτιοφόρου αυτοκινήτου της ίδιας εταιρίας, σύμφωνα με την Έκθεση κατ΄ Έφεση Εξέτασης Δείγματος της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γ.Χ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε.».

Να αναφερθεί ότι η περίληψη της προαναφερόμενης διοικητικής πράξης επιβολής του προστίμου, έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.



Τουρκία: Γιατί ο Ερντογάν αλλάζει το όνομα της χώρας

 


Η Τουρκία θα είναι πλέον γνωστή ως Türkiye στον ΟΗΕ, αφού ο Οργανισμός ενέκρινε επίσημο αίτημα της Άγκυρας για αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Θα ζητηθεί μάλιστα από αρκετούς διεθνείς οργανισμούς να προβούν σε αυτή την αλλαγή, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας επαναπροσδιορισμού (rebranding) της Τουρκίας, την οποία ξεκίνησε πέρυσι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το [όνομα] Türkiye αντιπροσωπεύει και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις αξίες του τουρκικού λαού», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος τον Δεκέμβριο.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι έκανε την αλλαγή αμέσως μόλις έλαβε το σχετικό αίτημα αυτή την εβδομάδα.

Οι περισσότεροι Τούρκοι αναφέρονται ήδη στη χώρα τους ως Türkiye. Ωστόσο, η αγγλοποιημένη εκδοχή του ονόματος της χώρας (Turkey) χρησιμοποιείται ευρέως, ακόμα και εντός της χώρας.

Το κρατικό δίκτυο TRT προέβη στην εν λόγω αλλαγή με το που ανακοινώθηκε το 2021, εξηγώντας ότι ένας από τους λόγους για αυτό τον επαναπροσδιορισμό της εικόνας της χώρας, ήταν η σύνδεση του ονόματος με τη γαλοπούλα (η οποία στα αγγλικά είναι επίσης turkey).

«Αναποτελεσματικός αντιπερισπασμός»

Σημείωσε επίσης ότι σύμφωνα με το Αγγλικό Λεξικό του Κέμπριτζ, η λέξη μπορεί να αναφέρεται επίσης σε «κάτι που αποτυγχάνει παταγωδώς» ή σε ένα «χαζό ή ανόητο άτομο».

Στο πλαίσιο αυτού του επαναπροσδιορισμού, η φράση “Made in Türkiye” θα αναγράφεται σε όλα τα εξαγόμενα προϊόντα, ενώ τον Ιανουάριο ξεκίνησε μια τουριστική καμπάνια με τίτλο “Hello Türkiye”.

Οι αντιδράσεις στο Διαδίκτυο για τη συγκεκριμένη απόφαση, ήταν ανάμικτες. Ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι την υποστηρίζουν, κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένας αναποτελεσματικός αντιπερισπασμός, καθώς ο πρόεδρος ετοιμάζεται για τις εκλογές που θα γίνουν το 2023, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Η απόφαση χωρών να αλλάξουν το όνομά τους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Το 2020, οι Κάτω Χώρες κατήργησαν το όνομα Ολλανδία, σε μια κίνηση επαναπροσδιορισμού. Και πριν από αυτό, η ΠΓΔΜ άλλαξε το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία μετά από την πολιτική διαμάχη της με την Ελλάδα. Επιπλέον, η Σουαζιλάνδη άλλαξε το όνομά της σε Εσουατίνι το 2018.

Σημειώνεται, επίσης, ότι παλαιότερα, το Ιράν λεγόταν Περσία, η Ταϊλάνδη λεγόταν Σιάμ και η Ζιμπάμπουε, Ροδεσία.

Ίδιο όνομα με ένα πτηνό

Το Ü στο Türkiye μπορεί να δυσκολέψει μέρος της διεθνούς κοινότητας, που δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο γράμμα, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο με το γερμανικό Ü, και προφέρεται όπως το αγγλικό γράμμα U στις λέξεις pure ή cue (δηλ. «πι-ουρ» και «κι-ου»)

Γιατί ήταν όμως απαραίτητη αυτή η αλλαγή; Ο Ερντογάν επιθυμούσε να ληφθεί αυτή η απόφαση εδώ και χρόνια, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του αντιπροσωπεύεται καλύτερα από την τουρκική ονομασία της παρά από μια λέξη που μπορεί να σημαίνει και «γαλοπούλα».

Το πτηνό έχει διαφορετική ονομασία σε πολλές γλώσσες, όπως “peru” στα πορτογαλικά και “hindi” στα τουρκικά.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται στο γεγονός αυτό για να κατακρίνουν ως παράλογη την απόφαση της Τουρκίας, τη στιγμή που άλλοι συμφωνούν ότι η αλλαγή ήταν απαραίτητη.

Ο χρόνος θα δείξει εάν η διεθνής κοινότητα θα δεχθεί να χρησιμοποιεί το όνομα Türkiye αντί των: Turkey, Turquie or Twrci.


Πηγή: BBC

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Η Τουρκία βρήκε τον δάσκαλο της με τον Μητσοτάκη

 


Τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν το καραγκιοζιλίκι του σουλτάνου Ερντογάν - «Η Ψέριμος είναι τουρκική, όπως και τα Ίμια».

Η Τουρκία προσπαθεί να χωνέψει ότι η Ελλάδα έχει ένα σοβαρό πρωθυπουργό, που δεν είναι Αλέξης Τσίπρας, και κάνει την διαφορά αναδεικνύοντας τα καραγκιοζιλίκια των Τούρκων φέρνοντας τους σε δύσκολη θέση

Το ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια κυριαρχεί στον τουρκικό Τύπο και οι Τούρκοι φτάνουν στο σημείο να ενοχλούνται που ένας Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει σε Ελληνικά νησιά που είναι και σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης.

Η Τουρκία κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιδίδεται σε σόου, καθώς η στήριξη που λαμβάνει από Ευρώπη και ΗΠΑ τον ενθαρρύνει σε αυτήν την κατεύθυνση. Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, οι αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα έντονες για την ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Instagram από την Ψέριμο.

Το θράσος των Τούρκων φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσουν και την Ψέριμο λέγοντας«Η Ψέριμος είναι ανάμεσα στα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας», αναφέρει ο τουρκικός Τύπος και κάνει λόγο για «προβοκάτσια Μητσοτάκη». Μάλιστα παρουσιάστρια έφτασε στο σημείο να πει ότι «η Ψέριμος είναι τουρκική, όπως και τα Ίμια». Σε σχόλιό της η παρουσιάστρια του Ηaber Global, Σενέμ Τολουάι, ανέφερε: «Μόλις δημοσιεύτηκε αυτή η φωτογραφία, καθώς είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη του Μητσοτάκη σε Κω και Ψέριμο. Δημοσίευσε πριν από λίγο αυτήν την φωτογραφία. Έγραψε ο ίδιος 'εκεί που το γαλάζιο της θάλασσας συναντά το γαλάζιο της σημαίας'. Είναι η επίσκεψή του στα νησιά, σε απόσταση 8 μιλίων απο την Αλικαρνασσό. Η Ψέριμος, όπως και τα Ίμια σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης είναι υπό την τουρκική κυριαρχία, έτσι δεν είναι;».

Ο Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία Τζιχάτ Γιαϊτζί, απαντά: «Είναι ένα από τα 152 νησιά, όπως και τις νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα μέσω των συνθηκών. Aυτό το νησιά είναι στο καθεστώς 'Egeaydak' (νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας του Αιγαίου). Υπάρχουν άλλα 152 τέτοια νησιά σε αυτό το καθεστώς».



Αναλαμβάνουν καθήκοντα στα πανεπιστήμια οι πρώτοι 360 ένστολοι

 


Τα πρώτα τους καθήκοντα ανέλαβαν από εχθές οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Πρόκειται για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που πήραν το «πράσινο φως» από το ΣτΕ ώστε να λειτουργήσουν, με το σκεπτικό ότι δεν παραβιάζονται οι αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ.

Η εκπαίδευση των αστυνομικών ολοκληρώθηκε και  ήρθε η ώρα να αναλάβουν καθήκοντα. 

260 αστυνομικοί θα λάβουν φύλλα πορείας ώστε να παρουσιαστούν σε τοπικά τμήματα της Αθήνας, περιμετρικά της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης, όπου και θα τοποθετηθούν σταδιακά. 

Άλλοι 100 αστυνομικοί θα διαμοιραστούν σε αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, ώστε να πιάσουν «δουλειά» στο ΑΠΘ.

Οι αστυνομικοί των ΟΠΠΙ αρχικά θα συνοδεύονται από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ θα αναπτυχθούν πλήρως μόνο όταν τοποθετηθούν τα τουρνικέ στις εισόδους.

Ο βασικός ρόλος των ΟΠΠΙ θα είναι οι περιπολίες για την αποτροπή παραβατικών πράξεων στα πανεπιστήμια και η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις εγκλημάτων όπως κλοπές, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών.



Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές ακροαριστερών έξω από το ΑΠΘ

 


Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές που έκανε η αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν εχθές Πέμπτη στο ΑΠΘ έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και την Πολυτεχνική Σχολή.

Τα επεισόδια στο ΑΠΘ ξέσπασαν με υπαιτιότητα των ακροαριστερών που προκαλούσαν για να ξεκινήσουν. 



Τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά την πορεία, όταν ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα οι ακροαριστεροί φοιτητές και οι αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην πορεία και να πετούν πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη δακρυγόνων.

Οι ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές και φοιτητές, έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων εντός του campus, κάτω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ενώ αργότερα η ένταση μετατέθηκε στην Πολυτεχνική Σχολή με πέτρες και ρίψη χημικών, όπου έσπασε και ένα τζάμι αυτοκινήτου.




Τα ΒΜΡ-1 που ανταλλάζουμε με Γερμανικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα χάριζε στην Αίγυπτο το 2018

 


Απίστευτοι ψεύτες και υποκριτές στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ίχνος ηθικής και σοβαρότητας.

Το 2018 οι Συριζαίοι με πρώτο τον Τσίπρα που δήθεν έχει χάσει τον ύπνο του, παραχωρούσαν στην Αίγυπτο 92 BMP-1, ΧΩΡΙΣ αντικατάσταση τους.

Τώρα που η Ελλάδα δεν θα μείνει χωρίς τεθωρακισμένα γιατί θα έχει νεότερης γενιάς και Γερμανικής τεχνολογίας, ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει ότι τα νησιά θα μείνουν απροστάτευτα!!!

Όπως ανέφερε το 2018, ρεπορτάζ του ιστότοπου του Μ. Ιγνατίου Hellas Journal, μέσα από τις συνεκπαιδεύσεις των δυο χωρών και τη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας, η Ελλάδα προχώρησε σε δωρεά 92 παλαιών Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ).

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έγινε γνωστή μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων. Στελέχη της τελευταίας τονίζουν ότι τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης ΒΜΡ-1 είναι σε μακρά ακινησία και έχουν αποσυρθεί εδώ και καιρό από τον Ελληνικό Στρατό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα 92 τεθωρακισμένα θα επλεγούν από στελέχη του αιγυπτιακού στρατού, αλλά θα παραμείνουν στην Ελλάδα για να γίνει ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος και συντήρηση από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΛΒΟ και άλλες εταιρίες) ώστε να επανέλθουν σε πλήρως λειτουργική κατάσταση.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα καταβάλει το κόστος συντήρησης και επισκευής στους λογαριασμούς του υπουργείου Άμυνας ως ανάθεση υποκατασκευαστικού έργου στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο τα δυο τελευταία χρόνια γίνονται όλο και καλύτερες, με τις δύο χώρες να τονίζουν ότι στόχος της συνεργασίας είναι η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου καθώς και ο ενεργειακός τομέας.

Σημειώνεται ακόμη πως η μόνη χώρα που αντίτίθεται στη στενή συνεργασία που έχει επέλθει διμερώς, είναι η Τουρκία.

Όσον αφορά στα ΒΜΡ-1, αυτά είχαν αποκτηθεί από την Ελλάδα από τα αποθέματα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και άλλες χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, μετά τη διάλυσή τους και κάλυπταν την ανάγκη για τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Τα πρώτα ΤΟΜΑ είχαν φτάσει στη χώρα μας το 1993 και ήταν 500 άρματα, ενώ αναμεσά τους ήταν και ΜΒΡ-1, που είχαν ξεκινήσει να παράγονται από το 1966 έως το 1976 καθώς και τεθωρακισμένα ΜΒΡ-1Ρ παραγωγής 1979 έως 1983.

Πριν την παράδοσή τους στις τάξεις του ελληνικού στρατού είχαν αναβαθμιστεί, με σχεδιασμό από τον γερμανικό στρατό σε ΜΒΡ-1 Α1 OST.

Σημειώνεται ότι, πριν τη δωρεά στην Αίγυπτο, η Ελλάδα είχε κάνει ακόμη μια παραχώρηση 250 τεθωρακισμένων του ιδίου τύπου στο Ιράκ.

Με πληροφορίες από hellasjournal.com



Ο Μητσοτάκης στην Ψέριμο και την Αστυπάλαια

 


Οι κάτοικοι της ακριτικής Ψερίμου υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί τους νωρίτερα το μεσημέρι.

Κατά την άφιξή του τον Πρωθυπουργό καλωσόρισαν, επίσης, ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο έπαρχος της Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής ενώ κοντά τους βρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, Κρις Αλαχούζος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κάλυμνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο νησί και είχε την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς γνώριμους και να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν. «Eπιτελείτε ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα αλλά και ένα εθνικό έργο», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με τους ψαράδες του νησιού.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Παναγιά της Ψερίμου και ακολούθως στο Αστυνομικό τμήμα, το Λιμεναρχείο και το Πολυδύναμο Ιατρείο όπου συνομίλησε με τον στρατιωτικό γιατρό που προσφέρει τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του στους κατοίκους του νησιού από τον Ιανουάριο όταν και εγκαταστάθηκε στην Ψέριμο.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός, Μενέλαος Σαμαράς, είχε λάβει τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και σήμερα τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν από κοντά.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύστημα της τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται στο νησί: «Θέλω να τονίσω ότι η τηλεϊατρική ανοίγει ένα νέο παράθυρο παροχής ποιοτικής Πρωτοβάθμιας υγείας για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των πιο μικρών ακριτικών νησιών. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο επεκτείνεται πια σε ολόκληρη την επικράτεια και θα καλύπτει όλα τα μικρά μας νησιά. Δίνει τη δυνατότητα σ’ έναν νέο γιατρό να έχει πρόσβαση πια στους πιο έμπειρους γιατρούς μας οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο, στην Αθήνα ώστε κάθε περιστατικό να αντιμετωπίζεται με την εξειδίκευση που απαιτείται. Άρα, δεν είναι μόνο η τοποθέτηση του γιατρού που έχει ξεχωριστή σημασία, είναι και το γεγονός ότι η τεχνολογία πια μας επιτρέπει να μένουμε και να επισκεπτόμαστε τα μικρά ακριτικά νησιά με άλλη ασφάλεια. Γνωρίζοντας ότι είμαστε ως προς την υγεία μας, σε καλά χέρια».



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια.

«Αυτό το οποίο γίνεται εδώ, σε αυτό το όμορφο νησί του Αιγαίου, στην «πεταλούδα» του Αιγαίου, είναι πραγματικά μια επανάσταση. Και είναι μια επανάσταση η οποία έχει πολύ μεγάλη σημασία για το νησί», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την πορεία υλοποίησης του έργου «Astypalea: smart & sustainable island».


«Αυτά τα οποία γίνονται εδώ στην Αστυπάλαια δεν γίνονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Είμαστε στην πρωτοπορία σήμερα της καινοτομίας και της τεχνολογίας: για το πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε έξυπνα συστήματα μετακινήσεων, για το πώς μπορούμε και πρέπει να προσαρμόσουμε το κανονιστικό μας πλαίσιο και πώς τελικά αυτή η καινοτόμος τεχνολογία η οποία ξεκινάει αλλά δεν τελειώνει με την ηλεκτροκίνηση θα μπορέσει να γίνει ένας μοχλός για μία καλύτερη καθημερινότητα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που αποτελούν κεντρικό πυλώνα για τον πράσινο μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας και άλλων ελληνικών νησιών, αποτελούν στρατηγικό πλεονέκτημα με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα και το περιβάλλον. «Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι η πιο φτηνή μορφή ενέργειας την οποία μπορούμε να παράγουμε σήμερα. Και σε μια εποχή που όλοι είμαστε θύματα ενός πολέμου, μιας εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος, η οποία οδήγησε σε μια εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου, αντιλαμβανόμαστε ότι η πράσινη μετάβαση δεν γίνεται μόνο για να μειώσουμε τις εκπομπές μας και να αποτρέψουμε το καταστροφικό φαινόμενο του θερμοκηπίου. Γίνεται και για λόγους ενεργειακής ασφάλειας», είπε ο Πρωθυπουργός.


«Ο αέρας που φυσάει σήμερα, ο ήλιος που έχουμε είναι δικός μας. Κανείς δεν μπορεί να μας τον πάρει. Και όσο η τεχνολογία προχωράει τόσο η ενέργεια που θα παράγεται από τον ήλιο και από τον άνεμο θα γίνεται ολοένα και φθηνότερη. Θα είναι ήλιος ή άνεμος, θα είναι και τα δύο», προσέθεσε.


Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι η στροφή στην κυκλική οικονομία και την πράσινη κινητικότητα θα προσδώσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στα ελληνικά νησιά στο πεδίο του τουρισμού.


«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες θα επιλέγουν τους προορισμούς τους με βάση την βιωσιμότητα και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι τοπικές κοινωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος, για την πράσινη ανάπτυξη, για την κυκλική οικονομία συνολικά. Είναι κατά κανόνα επισκέπτες οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν και περισσότερο για τις διακοπές τους, πιο ευαισθητοποιημένοι και πιστεύω ότι ήδη από φέτος με τη δημοσιότητα την οποία έχει πάρει το νησί θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα ως προς το τουριστικό προϊόν. Και βέβαια αυτή η προσπάθεια θα συμπαρασύρει, τελικά, όλη την τοπική κοινωνία και όλη την τοπική οικονομία, θα αναβαθμιστεί το προϊόν», ανέφερε.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το ευρύτερο έργο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση για τον πράσινο μετασχηματισμό των νησιών δεν περιορίζεται στην Αστυπάλαια. «Πιστεύω στο project της Αστυπάλαιας ως έναν φωτοδότη», είπε χαρακτηριστικά. «Μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά στα νησιά μας», συνέχισε, για να συμπληρώσει πως το μέγεθος των νησιών επιτρέπει την πιο εύκολη υλοποίηση τέτοιων παρεμβάσεων. «Η κλίμακα είναι πιο μικρή και οι πόροι τους οποίους θα χρειαστεί να κινητοποιήσουμε υπάρχουν σήμερα διαθέσιμοι» είπε.


Ένα πολυδιάστατο έργο που προχωρά


Το έργο «Astypalea: smart & sustainable island», που βρίσκεται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας, τόσο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις όσο και στο σκέλος της παραγωγής ενέργειας, δίνοντας παράλληλα νέα ταυτότητα στον τουρισμό του νησιού.


Το έργο εδράζεται σε τέσσερις πυλώνες, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, ενώ ο τέταρτος αφορά μελλοντικές δοκιμές μετά την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας.


Κάλυψη του 80% των αναγκών του νησιού από ΑΠΕ


Στον πυλώνα της παραγωγής ενέργειας έχει ήδη δημιουργηθεί και εγκαινιάστηκε σήμερα ένας μικρός φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 20 KW, ο οποίος θα καλύπτει τις αρχικές ανάγκες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο νησί, ενώ το δημόσιο δίκτυο φόρτισης έχει επεκταθεί και αποτελείται πλέον από διψήφιο αριθμό φορτιστών


Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας για την αντικατάσταση των γεννητριών ντίζελ που εξυπηρετούν σήμερα το νησί. Σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά ισχύος τουλάχιστον 3 MW και υποδομή αποθήκευσης χωρητικότητας 7,2 MWh. Στη συνέχεια η υβριδική μονάδα θα επεκταθεί με τη σχεδιαζόμενη προσθήκη ανεμογεννήτριας. Εν τέλει θα καλύπτεται μέσω Ανανεώσιμων Πηγών τουλάχιστον το 80% των αναγκών της Αστυπάλαιας. Για την ανάδειξη παραγωγού έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός.


Η διείσδυση των ΑΠΕ θα μειώσει το κόστος ενέργειας για την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα θα περιορίσει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα.


Ευέλικτη, πράσινη μετακίνηση με ένα κλικ


Στον πυλώνα της έξυπνης κινητικότητας, ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική λειτουργία των δύο κεντρικών υπηρεσιών που αποβλέπουν στην καθιέρωση των εύκολων, ευέλικτων και πράσινων μετακινήσεων για κατοίκους και επισκέπτες, ανάλογα με τις ανάγκες τους.


Το πρόγραμμα AstyBus είναι μία νέα υπηρεσία συγκοινωνίας, κατά παραγγελία, που θα λειτουργεί στόλο ηλεκτρικών μίνι-βαν, με την υποστήριξη της Alpha Bank και της Sky Express. Το όχημα που θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό μίνι-βαν της VW, το ID.Buzz, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, είναι εμπνευσμένο από ένα από τα πλέον γνωστά βαν της δεκαετίας του 1980 και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά την Αστυπάλαια.


Μέσω του δεύτερου προγράμματος, του AstyGo, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενοικιάσουν 18 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε διάφορους σταθμούς, διάσπαρτους ανά το νησί.


Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα μπορούν να κάνουν εύκολα κρατήσεις για εξυπηρέτηση από το AstyBus και το AstyGo μέσω κοινής εφαρμογής (app), της AstyMove. Οι δύο υπηρεσίες προγραμματίζεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τον Οκτώβριο.


Στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων εγκαινιάστηκε και το προσωρινό κέντρο ελέγχου και στάθμευσης οχημάτων, το οποίο μελλοντικά θα μεταφερθεί σε μόνιμες εγκαταστάσεις.


E-astypalea – Ένα ασθενοφόρο εντάσσεται στον e-στόλο


Η εισαγωγή του ηλεκτρικού στόλου για τις συγκοινωνίες και την ενοικίαση μέσων μετακίνησης συνοδεύεται από τον ξεχωριστό πυλώνα της σταδιακής αντικατάστασης των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκίνητα οχήματα.


Στο πλαίσιο αυτό, είναι σταθερά ενεργά το πρόγραμμα E-astypalea, το οποίο αφορά την παροχή επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, την απόσυρση παλαιών ΙΧ και την απόκτηση ιδιωτικών φορτιστών. Η στροφή προς την e-κίνηση δεν αφορά μόνο ιδιώτες αλλά καλύπτει επίσης δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες. Με χορηγία της VW έχουν ήδη παραδοθεί συνολικά επτά οχήματα στον Δήμο, στην Αστυνομία, στο Λιμενικό και στην Πολιτική Αεροπορία, ενώ ανήμερα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο νησί παραδόθηκε από τη γερμανική εταιρεία κι ένα ηλεκτρικό ασθενοφόρο στο τοπικό Κέντρο Υγείας.


Ο τέταρτος πυλώνας του project αναμένεται να ενεργοποιηθεί το 2025 και αφορά την ανάπτυξη συστημάτων αυτόματης οδήγησης.


Πρόσθετες πράσινες και εκπαιδευτικές δράσεις


Το «Astypalea: smart & sustainable island» περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες δράσεις, για την ανακύκλωση και την καλλιέργεια του πνεύματος της κυκλικής οικονομίας στα παιδιά.


Χάρη σε συνεργασία του Δήμου με την Kosmocar και τη Volkswagen, περισσότερα από 20 οχήματα που είχαν εγκαταλειφθεί έχουν μεταφερθεί σε ειδική μονάδα ανακύκλωσης στην Αττική. Μέσω των εσόδων από αυτή τη δράση ο Δήμος θα προμηθευτεί μία πρέσα συμπίεσης ανακυκλώσιμων υλικών.


Παράλληλα, με χορηγία της Alpha Bank και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας συμμετέχουν σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας οκτώ εβδομάδων ώστε να γνωρίζουν τα βασικά βασικά μοντέλα της κυκλικής οικονομίας. Τα παιδιά έχουν δημιουργήσει το δικό τους «Έξυπνο και Βιώσιμο Θερμοκήπιο» στην αυλή του σχολείου τους.


Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σχολείο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το «Έξυπνο και Βιώσιμο Θερμοκήπιο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους μαθητές και τους συνεχάρη για την προσπάθειά τους. «Αποδείξατε τι μπορούμε να κάνουμε, σε αυτό το καταπληκτικό θερμοκήπιο το οποίο φτιάξατε. Νομίζω ότι θα την κρατήσετε αυτήν την εμπειρία και καθώς μεγαλώνετε θα βρίσκετε και άλλους τρόπους να συμμετέχετε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, διότι αν θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη χρειαζόμαστε όλοι να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι. Με μικρές κινήσεις μερικές φορές μπορούμε να κάνουμε μεγάλη διαφορά», είπε ο Πρωθυπουργός τους μικρούς μαθητές.


«Να σας δώσω ένα παράδειγμα τώρα το καλοκαίρι, εάν βάλετε το κλιματιστικό αντί για τους 22 στους 25 ή στους 26 βαθμούς θα στερηθείτε λίγη δροσιά αλλά θα μειώσετε την κατανάλωση κατά 15 με 20%», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Άρα με τις μικρές συνήθειες του καθενός, τελικά, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά. Και πάλι συγχαρητήρια παιδιά, και εις ανώτερα».


«Ως η μόνη Τράπεζα στο νησί της Αστυπάλαιας, η Alpha Bank υποστηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία Astybus για ένα λειτουργικό και περιβαλλοντικά φιλικό δίκτυο συγκοινωνίας και, κυρίως, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση για θέματα του περιβάλλοντος, βάζοντας την κυκλική οικονομία στην καθημερινότητα των παιδιών, των αυριανών πολιτών της χώρας μας. Η ενεργή συμμετοχή και το χαμόγελο των μαθητών και δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας με κάνουν αισιόδοξο για την επιτυχία του εγχειρήματος», δήλωσε ο Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank.


Στην εκδήλωση μίλησαν ο CEO του Volkswagen Group δρ. Herbert Diess, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων Αλεξάνδρα Σδούκου Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας. Παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα δρ. Ernest Reichel, ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, ο Πρόεδρος της Sky Express Γιάννης Γρύλλος, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη και οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς.


Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού


Αγαπητέ Δήμαρχε, κύριε Περιφερειάρχα, αγαπητέ Herbert, Κύριε Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, αγαπητή Αλεξάνδρα, κυρίες και κύριοι, με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση τολμώ να πω, επιστρέφω για δεύτερη φορά -μετά από ένα χρόνο- στο όμορφο νησί της Αστυπάλαιας.


Ο Dr. Diess θυμήθηκε μια συνάντηση την οποία είχαμε πριν από δύο χρόνια όταν ξεκίνησε αυτή η εξαιρετικά τολμηρή, θα μπορούσε κανείς να πει και λίγο τρελή ιδέα, η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργαστεί με την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και να επιλέξουμε ένα ελληνικό νησί ώστε να μπορέσουμε να κινηθούμε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι θα μπορούσαμε να το κάνουμε σε μια μεγάλη πόλη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Να δοκιμάσουμε καινούργιες ιδέες και να αποδείξουμε τελικά, αγαπητέ μου Δήμαρχε, ότι η τεχνολογία έχει χρησιμότητα μόνο αν, τελικά, υπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες. Και αν μπορεί να συνδυαστεί με την αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα την οποία έχουμε όλοι μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερα προστατευμένο πλανήτη από τη μεγάλη απειλή της κλιματικής αλλαγής.


Και ξεκίνησε όντως αυτό το σχέδιο, θυμάμαι, με τον Υπουργό τον Κώστα Φραγκογιάννη, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά διότι αποτέλεσε τον συντονιστή και τη «μηχανή» που ξεπερνούσε συνέχεια όλα τα εμπόδια τα οποία προέκυπταν. Κοιτάξαμε τον χάρτη και είπαμε «τώρα πού θα πάμε»; Ποιό είναι το νησί το οποίο πρέπει να διαλέξουμε; Υπήρχαν διάφορες επιλογές. Καταλήξαμε, όμως, στην Αστυπάλαια γιατί είχε το σωστό μέγεθος -ούτε πολύ μεγάλη, ούτε πολύ μικρή- κάλυπτε τις ανάγκες της Volkswagen, αλλά και για ένα λόγο ακόμα:


Διότι διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μια Δημοτική Αρχή η οποία ήθελε να συνεργαστεί μαζί μας. Πίστεψε το project αυτό από την πρώτη στιγμή και ανέλαβε το δύσκολο έργο και να μας βοηθήσει στη δημιουργία όλων των σχετικών υποδομών αλλά, κυρίως, να εκπαιδεύσει και την τοπική κοινωνία για τα οφέλη αυτής της πολύ σημαντικής καινοτομίας την οποία παρουσιάσαμε για πρώτη φορά πέρυσι και σήμερα ερχόμαστε να επικαιροποιήσουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο.


Και, θυμάμαι, όταν ήρθαμε πέρυσι στην Αστυπάλαια για πρώτη φορά και με πολύ μεγάλη φιλοδοξία και ενθουσιασμό παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για την έξυπνη και βιώσιμη Αστυπάλαια, ότι έβλεπα στα μάτια πολλών που είχαν έρθει κάποια αρκετή επιφύλαξη. Και το βρίσκω απολύτως λογικό και αναμενόμενο, κάθε αλλαγή προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.


Σήμερα όμως, ένα χρόνο μετά, πιστεύω ότι ολοένα και περισσότεροι από εσάς, και απευθύνομαι στους πολίτες, στους δημότες της Αστυπάλαιας, έχετε πειστεί πραγματικά ότι αυτό το οποίο γίνεται εδώ σε αυτό το όμορφο νησί του Αιγαίου, στην «πεταλούδα» του Αιγαίου, είναι πραγματικά μια επανάσταση. Και είναι μια επανάσταση η οποία έχει πολύ μεγάλη σημασία για το νησί.


Αλλά αυτά τα οποία γίνονται εδώ στην Αστυπάλαια δεν γίνονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Είμαστε στην πρωτοπορία σήμερα της καινοτομίας και της τεχνολογίας: για το πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε έξυπνα συστήματα μετακινήσεων, για το πώς μπορούμε και πρέπει να προσαρμόσουμε το κανονιστικό μας πλαίσιο -συγχαρητήρια στον Υφυπουργό.


Δεν είναι εύκολη και απλή υπόθεση να μπορούμε να νομοθετούμε για να μπορούμε να προβλέπουμε ότι όλα αυτά θα λειτουργούν με σωστό τρόπο και κυρίως με ασφάλεια για όλους τους χρήστες- και πώς τελικά αυτή η καινοτόμος τεχνολογία η οποία ξεκινάει αλλά δεν τελειώνει με την ηλεκτροκίνηση θα μπορέσει να γίνει ένας μοχλός για μία καλύτερη καθημερινότητα.


Μία καθημερινότητα με λιγότερο θόρυβο, καθόλου θόρυβο. Μία καθημερινότητα χωρίς καυσαέρια και μία καθημερινότητα βέβαια η οποία τελικά θα έχει οικονομικό όφελος για τους πολίτες και για τους χρήστες αυτών των υπηρεσιών.


Σήμερα, λοιπόν, ένα χρόνο μετά, παρουσιάζουμε αυτήν την εξαιρετικά καινοτόμο και ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα έξυπνης μετακίνησης, το AstyMove, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες να επιλέξουν μεταξύ μίας υπηρεσίας έξυπνων μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων.


Ανοίγω μία παρένθεση: Νομίζω ότι όλοι όσοι αγαπάμε τα αυτοκίνητα -εντάσσω και τον εαυτό μου σε αυτή την κατηγορία- χαρήκαμε και συγκινηθήκαμε όταν η Volkswagen αποφάσισε να καταλήξει να βγάλει την ηλεκτρική εκδοχή ενός αυτοκινήτου το οποίο αποτελούσε σύμβολο, τουλάχιστον, ενός αυτοκινήτου – θρύλου, μίας ολόκληρης γενιάς.


Μπορεί να διαλέξει, λοιπόν, κάποιος να μετακινηθεί με ασφάλεια με έναν οδηγό ή μπορεί να διαλέξει να έρθει στο νησί και να νοικιάσει, ουσιαστικά ανάλογα με τις ανάγκες του, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή ένα ηλεκτρικό μηχανάκι, ένα σκούτερ ή ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του. Με αποτέλεσμα να έρχονται λιγότερα αυτοκίνητα στο νησί και βέβαια να βελτιώνεται ουσιαστικά η ποιότητα ζωής.


Και όλα αυτά βέβαια, όπως είπε η Αλεξάνδρα, δεν θα είχαν νόημα εάν η ενέργεια, η ηλεκτρική ενέργεια την οποία χρησιμοποιούσαμε εξακολουθεί να παράγεται μέσα από τα παλιά εργοστάσια τα οποία καταναλώνουν την πιο ρυπογόνα μορφή καυσίμου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια που δεν είναι άλλο από το diesel.


Ερχόμαστε, λοιπόν, και δρομολογούμε -σήμερα μάλιστα βγήκε στον αέρα ο δημόσιος διαγωνισμός- ένα νέο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε πρώτη φάση από φωτοβολταϊκά πάνελ. Ένα σύστημα το οποίο συνδυάζει την παραγωγική ηλεκτρικής ενέργειας με αποθήκευση και το οποίο έρχεται βέβαια και «κουμπώνει» στην αναβάθμιση του ίδιου του δικτύου του νησιού μέσα από την τοποθέτηση 2.000 «έξυπνων» μετρητών, έτσι ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ενέργειά μας και κάποια στιγμή να μην είμαστε μόνο καταναλωτές αλλά και παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, που θα πουλάμε και θα αγοράζουμε ενέργεια από το σύστημα με ένα τρόπο πολύ πιο έξυπνο και πολύ πιο οικονομικό από ό,τι το κάνουμε σήμερα.


Και έχεις δίκιο, Δήμαρχε, παρακολουθούμε και εμείς με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την συζήτηση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, από πού θα παραχθεί αυτή η πολύ μεγάλη ενέργεια την οποία χρειαζόμαστε. Όσο περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούμε τόσο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια θα χρειαζόμαστε. Και η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας θα απογειωθεί παγκόσμια και στην χώρα μας τις επόμενες δεκαετίες.


Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα το ξαναπώ, είναι η πιο φτηνή μορφή ενέργειας την οποία μπορούμε να παράγουμε σήμερα. Και σε μια εποχή που όλοι είμαστε θύματα ενός πολέμου, μιας εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος, η οποία οδήγησε σε μια εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου, αντιλαμβανόμαστε ότι η πράσινη μετάβαση δεν γίνεται μόνο για να μειώσουμε τις εκπομπές μας και να αποτρέψουμε το καταστροφικό φαινόμενο του θερμοκηπίου. Γίνεται και για λόγους ενεργειακής ασφάλειας. Ο αέρας που φυσάει σήμερα, ο ήλιος που έχουμε είναι δικός μας. Κανείς δεν μπορεί να μας τον πάρει. Και όσο η τεχνολογία προχωράει τόσο η ενέργεια που θα παράγεται από τον ήλιο και από τον άνεμο θα γίνεται ολοένα και φθηνότερη.


Θα είναι ήλιος ή άνεμος, θα είναι και τα δύο. Μάλλον περισσότερη ενέργεια θα παράγεται, ειδικά στα νησιά μας, από τον ήλιο και λιγότερη από τον άνεμο, διότι υπάρχει όντως ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και εμείς το ακούμε με πολύ μεγάλη προσοχή. Ότι δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε ανεμογεννήτριες, μεγάλες ανεμογεννήτριες, ειδικά σε μικρά νησιά και να διαταράξουμε με αυτό τον τρόπο την ισορροπία του τοπίου των ελληνικών νησιών.


Άρα και οι ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν εκεί όπου οι τοπικές κοινωνίες τις θέλουν και μπορούν να τις υποστηρίξουν. Κατά πάσα πιθανότητα στην Αστυπάλαια, όπως είπες Δήμαρχέ μου, μία ανεμογεννήτρια αρκεί για να κάνει την δουλειά. Αλλά και αυτή θα μπει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε με την τοπική κοινωνία ότι είναι απαραίτητη.


Αλλά ο ήλιος έχει τους περιορισμούς του. Το βράδυ δεν τον έχουμε, άρα πρέπει να αποθηκεύσουμε ενέργεια. Αέρα, καλή ώρα, όπως σήμερα, μπορεί να φυσάει, το ξέρετε καλά εδώ πέρα, ολόκληρα 24ωρα. Για αυτό και ο συνδυασμός των δύο μορφών, τελικά, είναι ο καλύτερος και θα είναι τελικά ο πιο ενδεδειγμένος. Οπότε είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που αυτό το οποίο κάνουμε σήμερα, μην έχετε καμία αμφιβολία, θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο.


Και φυσικά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία εμπλέκεται σε αυτό το έργο είναι στην ουσία, για να το πω πολύ απλά, Δήμαρχε μου, μια δωρεάν διαφήμιση για το νησί. Πιστεύω ότι αν βάζαμε όλο το μπάτζετ του ΕΟΤ για να διαφημίσουμε την Αστυπάλαια, δεν νομίζω ότι θα είχαμε τα αποτελέσματα που θα έχουμε ως αποτέλεσμα αυτού του project για την προβολή του νησιού και μόνο.


Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες θα επιλέγουν τους προορισμούς τους με βάση την βιωσιμότητα και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι τοπικές κοινωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος, για την πράσινη ανάπτυξη, για την κυκλική οικονομία συνολικά.


Είναι κατά κανόνα επισκέπτες οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν και περισσότερο για τις διακοπές τους, πιο ευαισθητοποιημένοι και πιστεύω ότι ήδη από φέτος με τη δημοσιότητα την οποία έχει πάρει το νησί θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα ως προς το τουριστικό προϊόν.


Και βέβαια αυτή η προσπάθεια θα συμπαρασύρει, τελικά, όλη την τοπική κοινωνία και όλη την τοπική οικονομία, θα αναβαθμιστεί το προϊόν. Είδα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι αναλάβατε μια πρωτοβουλία να μαζέψετε τα παλιά εγκαταλελειμμένα οχήματα.


Η παραγωγή, αυτό το οποίο μπορεί να παράγει το νησί, η τοπική παραγωγή, η δυνατότητα να συνδέσουμε το τουριστικό μας προϊόν με τον πρωτογενή τομέα, με τη θάλασσά μας, με τη βιώσιμη αλιεία, ταυτόχρονα με την προστασία του πολιτισμού, συνθέτουν για τα ελληνικά νησιά μια μοναδική ευκαιρία.


Και βέβαια αυτό το οποίο κάνουμε εδώ στην Αστυπάλαια δε θα περιοριστεί μόνο στην Αστυπάλαια. Αναφέρθηκε ο κ. Περιφερειάρχης σε δύο ακόμα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα οποία κάνουν άλματα στον τομέα της πράσινης μετάβασης και της βιώσιμης ανάπτυξης: στην Τήλο, όπου δυστυχώς δεν μπόρεσα τελικά να βρεθώ, η οποία καινοτομεί στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στη Χάλκη, η οποία κι αυτή έχει κι ένα συνολικό πρόγραμμα το οποίο αφορά την κυκλική οικονομία εν τω συνόλω και κάνει κι αυτή τα δικά της άλματα σε αυτόν τον πολύ συναρπαστικό δρόμο της πράσινης μετάβασης.


Είναι εύκολο να το κάνουμε στα νησιά μας, η κλίμακα είναι πιο μικρή και οι πόροι τους οποίους θα χρειαστεί να κινητοποιήσουμε υπάρχουν σήμερα διαθέσιμοι. Και μαζί με τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα -για να ευχαριστήσω κι εγώ εδώ πάλι και τους χορηγούς οι οποίοι υποστήριξαν το πρόγραμμα αυτό, ειδικά την Alpha και τη Sky Express- μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά στα νησιά μας.


Και πιστεύω πάρα πολύ σε αυτό το project στην Αστυπάλαια αλλά πιστεύω και στο project της Αστυπάλαιας ως έναν φωτοδότη που θα ευαισθητοποιήσει τελικά και άλλες τοπικές κοινωνίες, αγαπητέ μου Περιφερειάρχη. Το λέω, διότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει εάν δεν έχουμε τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, εάν δεν έχουμε Δημοτικές Αρχές, Περιφερειακές Αρχές, αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι θα αγκαλιάσουν αυτή τη μετάβαση και θα αντιληφθούν τελικά το όφελος το οποίο έχει πρώτα και πάνω απ΄ όλα για τη δικιά σας την καθημερινότητα, αλλά και για τους δικούς σας οικονομικούς προϋπολογισμούς.


Η ενέργεια η οποία θα παράγεται -όπως είπε η Αλεξάνδρα- από το φωτοβολταϊκό, θα οδηγήσει τελικά σε χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος για όλους σας, όπως ήδη ας πούμε γίνεται από τώρα στη Χάλκη, θα γίνει κι αυτό στην Αστυπάλαια, πολύ σύντομα.


Κατά συνέπεια θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω, να ευχαριστήσω ιδίως την τοπική κοινωνία, τη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι στηρίξατε και στηρίζετε αυτό το οποίο γίνεται εδώ στο νησί. Όπως είπε και ο Dr Diess θα υπάρχουν δυσκολίες, θα μάθουμε από τα λάθη μας, θα προχωρήσουμε παραπέρα. Έτσι προχωράει όμως η ζωή, αυτή είναι η φυσική πορεία των πραγμάτων. Ένα ξέρουμε, ότι στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι. Πρέπει να τολμήσουμε και πρέπει να είμαστε ως χώρα πρωταγωνιστές και όχι ουραγοί.


Και να κλείσω με ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα το οποίο αποκόμισα από την επίσκεψη την οποία έκανα πριν έρθω να βρεθώ μαζί σας και να σας μιλήσω, στο Δημοτικό σχολείο της Αστυπάλαιας, που με την ευγενική χορηγία της Alpha τα παιδιά της πέμπτης και έκτης Δημοτικού ολοκλήρωσαν ένα πάρα πολύ ωραίο και πολύ εντυπωσιακό project όπου χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για να φτιάξουν ένα έξυπνο θερμοκήπιο αποδεικνύοντας με βιωματικό τρόπο πως πραγματικά η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε τη ζωή μας και πως ο καθένας και η καθεμία από εμάς έχει ρόλο, τελικά, να παίξει σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια την οποία πρέπει να κάνουμε, να κάνουμε την πράσινη μετάβαση πραγματικότητα.


Αυτή η νέα γενιά, αυτά τα 11χρονα και 12χρονα παιδιά θα είναι σύντομα οι πολίτες του αύριο, αυτοί θα πάρουν τη σκυτάλη από εμάς. Αυτοί θα καινοτομήσουν, ελπίζω, με τον ίδιο ενθουσιασμό και σε αυτούς, σε αυτούς πρέπει να εμφυσήσουμε αυτές ακριβώς τις ιδέες, να τους εκπαιδεύσουμε να δουν τη γνώση ως μια δημιουργική διαδικασία, να αντιληφθούν τη σημασία αυτών των βιωματικών παρεμβάσεων και φυσικά να αντιληφθούν ότι η αλλαγή ξεκινάει από τον καθένα και από την καθεμία από εμάς.


Με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, αν όλοι μαζί τα κάνουμε αυτά μπορούμε τελικά να κάνουμε μια πολύ μεγάλη επανάσταση. Και πάλι συγχαρητήρια. Δεσμεύομαι ότι θα έρχομαι τακτικά στο νησί για να μπορώ να επιτηρώ την πρόοδο του project.


Εις το επανιδείν λοιπόν και εύχομαι να έχετε μια καλή τουριστική περίοδο. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.



«3η e-λικία»: Πιλοτική δράση για άτομα άνω των 65 ετών σε Καβάλα-Φλώρινα

 



Την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος «3η e-λικία» ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για δράση ψηφιακής ενδυνάμωσης ατόμων άνω των 65 ετών, που ξεκινά στους δήμους Καβάλας και Φλώρινας την 1η Ιουνίου 2022. Το πρόγραμμα υλοποιεί το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. - GRNET), φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, σε δημότες των δήμων Καβάλας και Φλώρινας άνω των 65 ετών θα παρέχεται καθοδήγηση με σκοπό την εξατομικευμένη υποστήριξη στη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται από το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το πρόγραμμα έχει υποστηρικτικό ρόλο και κατ’ επέκταση εκπαιδευτικό, καθώς, μέσω της καθοδήγησης που θα λάβουν οι δημότες, θα αποκτήσουν σταδιακά τις απαιτούμενες δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά από το Δημόσιο.

Ενδεικτικά, αναφέρεται υποστήριξη για ενέργειες όπως: διενέργεια ηλεκτρονικών πληρωμών, δυνατότητα πλοήγησης και εξυπηρέτησης μέσω του gov.gr, έκδοση εξουσιοδότησης και υπεύθυνης δήλωσης, χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών.

Η πιλοτική λειτουργία του προγράμματος στους δήμους Καβάλας και Φλώρινας θα διαρκέσει έξι μήνες.

Η πιλοτική δράση του προγράμματος «3η e-λικία» αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο την ψηφιακή ενδυνάμωση των πολιτών, και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.


 



6+1 δράσεις για υγεία-ασφάλεια στην εργασία

 


Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο επαγγελματικών ατυχημάτων ή ασθενειών του παρελθόντος. Ωστόσο το πρόβλημα -όπως κατέδειξαν και τα δυστυχήματα που συνέβησαν πρόσφατα- παραμένει, ενώ νέοι κίνδυνοι αναδύονται. Η κυβέρνηση για τη βελτίωση στην πράξη των συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες. Ειδικότερα στις δράσεις που υλοποιήθηκαν το τελευταίο 12μηνο περιλαμβάνονται:

Η κύρωση των Συμβάσεων 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία και 190 για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας

Η σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας ως ανεξάρτητης διοικητικής αρχής

Η έναρξη εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, από 1η Ιουλίου στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, η οποία εκτός από την τήρηση του ωραρίου εργασίας, συμβάλλει στην καταπολέμηση της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας, δηλαδή συνθηκών που υποβαθμίζουν το πλαίσιο ασφάλειας για τους εργαζόμενους

Η θέσπιση ίδιων υποχρεώσεων για πρόνοια, υγιεινή και ασφάλεια από τις ψηφιακές πλατφόρμες έναντι των αυτοαπασχολούμενων, με εκείνες που ισχύουν για τις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας

Η χορήγηση του διαλείμματος μετά από 4 ώρες εργασίας, αντί για 6

Η κατοχύρωση του δικαιώματος αποσύνδεσης στην τηλεργασία

Η νέα Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία που τέθηκε σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.



Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί οι τουρκικοί λεονταρισμοί

 



Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες:


Το σημαντικό αποτέλεσμα των κυρώσεων που θα επιβληθούν θα έχει να κάνει με το γεγονός ότι περίπου, το 90% του ρωσικού πετρελαίου το οποίο κατευθυνόταν προς την Ευρώπη ουσιαστικά θα σταματήσει να τροφοδοτείται από τη Ρωσία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μία αναλυτική συζήτηση για ζητήματα τα οποία αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου μας. Εκεί, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω -ακόμα μία φορά- τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τη διαφοροποίηση των πηγών και των οδών της ενεργειακής τροφοδοσίας.

Συζητήσαμε επίσης την πολύ σημαντική νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ακούει στο όνομα «REPowerEU», δηλαδή ουσιαστικά τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αδιάθετους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα την ενεργειακή μετάβαση. Η Ελλάδα προφανώς και θα διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί από αυτούς τους πόρους όταν οριστικοποιηθεί η διαδικασία κατανομής τους, αλλά έχουμε πολλά έργα τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από αυτό το εργαλείο.

Για ακόμα μια φορά συζητήσαμε το μεγάλο πρόβλημα των υψηλών τιμών φυσικού αερίου και τη διασύνδεσή τους με τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρώπη.

Δόθηκε η σαφής εντολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει προτάσεις αποσύνδεσης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος από τις τιμές του φυσικού αερίου.

Μέσα σε αυτές τις προτάσεις θα μπορεί να είναι, υπάρχει και μια ρητή αναφορά σε αυτό στα συμπεράσματα, και ένα πλαφόν στην χονδρική τιμή φυσικού αερίου, κάτι το οποίο και η Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες εισηγούνται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση όμως θέλω να τονίσω ότι αυτή είναι μια συζήτηση -το έχω πει και σε προηγούμενη ευκαιρία- εξαιρετικά σύνθετη. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και η Ελλάδα δεν πρόκειται να περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να παράσχει στήριξη στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τίθεται σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα.

Ανοίγει τις επόμενες εβδομάδες η σχετική πλατφόρμα προκειμένου τα νοικοκυριά να μπορέσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έτσι ώστε να τους επιστραφεί το 60% της υπερβάλλουσας χρέωσης από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο. Θα είναι μια σημαντική ανακούφιση και μια αναγνώριση της ελληνικής κυβέρνησης ότι πράγματι υπήρξαν υπερβολικά υψηλές χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, τις οποίες ερχόμαστε εκ των υστέρων και διορθώνουμε.

Και βέβαια από τον Ιούλιο -όπως έχουμε πει- θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας, για το οποίο ήδη έχουμε πάρει τις σχετικές ευρωπαϊκές εγκρίσεις, με το οποίο θα μπορέσουμε πρακτικά να εξουδετερώσουμε τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής και να κρατήσουμε τις αυξήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας σε λογικά επίπεδα.

Θα ξαναπώ ακόμη μια φορά ότι η χρηματοδότηση αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας γίνεται από εθνικούς πόρους, αλλά γίνεται και, όπως είχαμε δεσμευτεί, και από την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων χονδρικής στην ηλεκτρική ενέργεια.


Συζητήσαμε και ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την επισιτιστική ασφάλεια. Και εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου έχουμε μία πολύ έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι σήμερα στην Ουκρανία είναι εγκλωβισμένοι παραπάνω από 20 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, οι οποίοι δεν μπορούν να διακινηθούν διότι η από θαλάσσης διέξοδος μέσω της Μαύρης Θάλασσας είναι πρακτικά αποκλεισμένη και οι δυνατότητες να μεταφερθούν αυτά τα σιτηρά μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένες.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου και για την πρόσφατη έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας όπως αυτή εκδηλώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Είπα για ακόμα μία φορά ότι τέτοιες προκλήσεις, τέτοιοι λεονταρισμοί δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί, ούτε από την Ελλάδα αλλά ούτε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ζήτησα το ζήτημα αυτό, εφόσον η Τουρκία επιμείνει σε αυτή την παράλογη και αδιέξοδη στρατηγική, να συζητηθεί ξανά στο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου. Και εκεί πια να υπάρχει και σαφής αναφορά στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με μία ρητή και ξεκάθαρη καταδίκη αυτής της νέας, παντελώς περιττής και αχρείαστης, τουρκικής προκλητικότητας.



Εμβόλια Covid: Μεταφορά της παραλαβής των εμβολίων από Σεπτέμβριο και μετά

 



Η προμήθεια όλων των εμβολίων κατά της COVID-19 έγινε με βάση κεντρικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εταιρείες.

Τον Μαΐο του 2021, η Ε.Ε. υπέγραψε τρίτη σύμβαση με τις φαρμακευτικές εταιρίες BioNTech και Pfizer για την προμήθεια όλων των Κρατών Μελών της ΕΕ από τα τέλη του 2021 έως το 2023. Η συμφωνία αυτή προβλέπει το σύνολο των ποσοτήτων εμβολίων που θα πάρει κάθε χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Έκτοτε η σύμβαση αυτή τροποποιείται ως προς το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των ήδη συμφωνημένων ποσοτήτων εμβολίων.

Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και τις επικρατέστερες μεταλλάξεις τροποποιήθηκε η σύμβαση μεταξύ ΕΕ και της εταιρίας Pfizer για το σύνολο των κρατών για να δοθεί η δυνατότητα στα Κράτη Μέλη να επαναπρογραμματίσουν τις επικείμενες παραδόσεις των εμβολίων από Σεπτέμβριο και μετά και όχι εντός του καλοκαιριού, ώστε όλα τα Κράτη Μέλη και η Ελλάδα να παραλάβουν το τελευταίας γενιάς εμβόλιο που καλύπτει πληρέστερα το σύνολο των μεταλλάξεων συμπεριλαμβανομένων των μεταλλάξεων της Όμικρον.

Δεν συνιστά λοιπόν νέα προμήθεια αλλά μεταφορά της παραλαβής των εμβολίων από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο και τελικά από το Σεπτέμβριο και μετά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ψευδείς αναφορές για μια ακόμη φορά συντηρεί τον αντιεμβολιασμό και παίρνει θέση ενάντια στην κοινή συμφωνία της ΕΕ με τις εταιρείες. Ας αποφασίσει τελικώς:

Ορθώς συμμετείχαμε στην ευρωπαϊκή συμφωνία για την προμήθεια εμβολίων ή όχι;

Ορθώς διασφαλίζουμε επάρκεια εμβολίων και για το 2022 όπως όλες οι χώρες της ΕΕ ή όχι;

Ορθώς μεταφέρουμε την παραλαβή από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο όπως όλες οι χώρες της ΕΕ ή έπρεπε να προβούμε τώρα στην παραλαβή;

Αναμένουμε από τον τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί με σαφήνεια και να σταματήσει να υποστηρίζει θεωρίες αντιεμβολιαστικής συνομωσιολογίας.




ΕΕ: Έγκριση ελληνικού προγράμματος ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα

 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρίσης για τις κρατικές ενισχύσεις, το οποίο ενέκρινε η Επιτροπή στις 23 Μαρτίου 2022, βάσει του άρθρου 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), αναγνωρίζοντας ότι η οικονομία της ΕΕ αντιμετωπίζει σοβαρή διαταραχή.

Στο πλαίσιο του μέτρου αυτού, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

Το μέτρο θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κτηνοτροφικό τομέα και πλήττονται από την αύξηση του κόστους των εισροών λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κρίσης.

Οι επιλέξιμοι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ποσό ενίσχυσης ίσο με i) το 2% του κύκλου εργασιών για σκοπούς ΦΠΑ το 2021, ή ii) το 2% των ακαθάριστων εσόδων τους το 2020, ανάλογα με το αν υπόκειντο ή όχι σε ΦΠΑ το 2021.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς συνάδει με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο κρίσης. Ειδικότερα, η ενίσχυση i) δεν θα υπερβαίνει τις 35 000 ευρώ ανά δικαιούχο και ii) θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.




Διαθέσιμη σε κινητό και τάμπλετ η εφαρμογή myErgani


 

Διαθέσιμη πλέον σε κινητό και τάμπλετ είναι η εφαρμογή myErgani, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την άμεση πρόσβαση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στο εργασιακό ιστορικό τους. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη για android και iOS συσκευές.

Μέσω αυτής ο κάθε εργαζόμενος έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις εργασιακές σχέσεις με τους εργοδότες όπου έχει απασχοληθεί, καθώς και στα πιο πρόσφατα καταγεγραμμένα στοιχεία της κάθε σχέσης, όπως έχουν καταγραφεί στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ από τις δηλώσεις των υπόχρεων εργοδοτών. Παράλληλα, μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και τον αφορούν, μέσω προωθητικών ειδοποιήσεων (push notifications). Η είσοδος στην υπηρεσία προϋποθέτει αυθεντικοποίηση με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης TaxisNet.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2021 είχε τεθεί σε λειτουργία η web εφαρμογή myergani.gov.gr, που αποτέλεσε τον πρόδρομο του myErgani mobile app. Με τη σειρά της η εφαρμογή αποτελεί τη βάση μέσω της οποίας θα είναι διαθέσιμη η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, μέσω σχετικής αναβάθμισης (update) της εφαρμογής.

Από 1η Ιουλίου 2022, κάθε εργαζόμενος σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ (με περισσότερους από 250 εργαζόμενους) θα έχει πρόσβαση στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας του (σε μορφή QR Code). Έτσι, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να βλέπουν το Ημερολόγιο Πραγματικής Απασχόλησης, το οποίο συγκεντρώνει το προγραμματισμένο ωράριο, καθώς και όλα τα δεδομένα της ατομικής τους Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με ένα κλικ από το κινητό τους.

MyErgani και Ψηφιακή Κάρτα αποτελούν στην πράξη εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου, αλλά και των υπερωριών των εργαζομένων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.



Μείωση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης από 6,5% σε 6%

 



Από την 1η  Ιουνίου 2022, μειώνεται το ύψος των εισφορών επικουρικής ασφάλισης από 6,5% σε 6%, ισόποσα για εργοδότες και μισθωτούς. Η μείωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της μείωσης κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, που ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται τα δύο προηγούμενα χρόνια (2020-2021).

Σαν αποτέλεσμα αυτών των μειώσεων, της λεγόμενης "φορολογικής σφήνας" (tax wedge):

Αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, επέρχεται ελάφρυνση στο μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.

Αυτά, με τη σειρά τους, οδηγούν σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και ενίσχυση της απασχόλησης.

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με άλλες πολιτικές της κυβέρνησης (φορολογικές, ρυθμιστικές, αδειοδοτικές, κ.λπ.) οδηγεί σε ταχεία αποκλιμάκωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ειδικά για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, ενώ, το 2019, με βάση το μέγεθος της «φορολογικής σφήνας», η Ελλάδα βρισκόταν στη 14η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, το 2021, ανέβηκε στην 5η καλύτερη θέση και με τη σημερινή μείωση αναμένεται περαιτέρω βελτίωση της κατάταξής της.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα, από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και παρά τις κρίσεις της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία:

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Η απασχόληση αυξήθηκε σχεδόν κατά 350 χιλιάδες άτομα.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, που οδηγεί σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αύξηση της απασχόλησης, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων και, τελικά, σε βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.




Μείωση των φόρων στα καύσιμα θα δημιουργούσε τρύπα 3,4 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό

 


Η τιμή της βενζίνης  στην αντλία έχει αυξηθεί κατά 50 λεπτά μεσοσταθμικά. Αν επρόκειτο να καλυφθεί πλήρως από το Κράτος η αύξηση αυτή και οι τιμές να επανέλθουν εκεί που ήταν πριν την ενεργειακή κρίση  θα χρειαζόταν μείωση του Φ.Π.Α. και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων με κόστος περίπου 3,7 δισ. ευρώ. Αυτοί που προτείνουν μείωση των δύο παραπάνω φόρων λοιπόν πρέπει να απαντήσουν από που θα καλυφθεί το κενό.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αν δίνονταν αυτά τα χρήματα το Κράτος θα τα έπαιρνε πίσω από τα αυξημένα έσοδα που θα προέκυπταν από την αύξηση της κατανάλωσης. Με βάση τα ιστορικά στοιχεία όμως η κατανάλωση καυσίμων είναι σχεδόν πλήρως ανελαστική ανεξαρτήτως τιμών. Συγκεκριμένα η κατανάλωση στην αμόλυβδη έχει μειωθεί μόλις κατά 8% (ενώ η τιμή έχει αυξηθεί κατά 26%) και στο ντίζελ δεν έχει μειωθεί καθόλου. Άρα από τα 3,7 δισ. ευρώ το Κράτος θα ανακτούσε στην καλύτερη περίπτωση ένα 8%, μόλις 300 εκατ. ευρώ, και θα έμενε μια τρύπα 3,4 δισ. στο έλλειμμα και το χρέος.

Σήμερα δεν υπάρχουν πλεονάζοντα δημόσια έσοδα από Φ.Π.Α. και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων όπως θεωρούν κάποιοι. Ο λόγος είναι ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης υπολογίζεται επί των ποσοτήτων και όχι επί των τιμών. Άρα, το δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης μειώθηκαν κατά 48 εκατ. ευρώ λόγω της ελαφρά μειωμένης κατανάλωσης και τα έσοδα από Φ.Π.Α. αυξήθηκαν κατά 67 εκατ. ευρώ. Συνεπώς τα αυξημένα έσοδα είναι μόλις 19 εκατ. ευρώ. Το κρατικό ταμείο όμως παραμένει ελλειμματικό διότι ταυτόχρονα δόθηκε επιδότηση 100 εκατ. ευρώ με το fuel pass στο 85% των φορολογουμένων με εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.

Συμπέρασμα: Μια κάλυψη των αυξήσεων στις τιμές καυσίμων θα δημιουργούσε τρύπα 3,4 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό που θα έπρεπε να καλυφθεί με νέους φόρους. Επιπλέον θα ήταν άδικο κοινωνικά διότι θα επιδοτούνταν  πολύ περισσότερο οι πλουσιότεροι, αλλά και οι τουρίστες.



Παράλληλα με την παραλαβή των ανώτερων γερμανικών Marder η αποστολή των ΒΜΡ-1 στην Ουκρανία

 



Η παροχή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, ύστερα από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο Ζελένσκι.

Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με την υπόλοιπη βοήθεια που στάλθηκε, ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την παραχώρηση στην Ουκρανία τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης ανατολικογερμανικής προέλευσης τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), τη χρήση των οποίων γνωρίζουν οι Ουκρανοί, με ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από ίσο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder, που είναι πολύ ανώτερα σε σχέση με το ΒΜΡ-1 και μηχανολογικά έχουν πολλές ομοιότητες με τα Leopard 1 που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.

Η τελική συμφωνία, μετά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Καγκελάριο της Γερμανίας και ανακοινώθηκε τόσο από τον Καγκελάριο, όσο και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας μας. Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι τα ΒΜΡ-1 που παραχωρούνται από τη χώρα μας είναι πολύ παλιά κι έχουν πολύ μικρή χρησιμότητα για τον Ελληνικό Στρατό, ενώ έχουν αξία για τους Ουκρανούς, καθώς έχουν εκπαιδευμένα πληρώματα σε αυτά τα ανατολικογερμανικά οχήματα, αλλά και δυνατότητες συντήρησης (σε αντίθεση με άλλα, άγνωστα σε αυτούς δυτικής κατασκευής οχήματα). Να σημειωθεί επίσης ότι δεν δημιουργείται απολύτως κανένα κενό στην άμυνα της χώρας, αφού η αποστολή των οχημάτων θα γίνεται παράλληλα με την παραλαβή των γερμανικών. Το παράδοξο δε είναι ότι εκφράζουν έντονη ανησυχία μήπως υπάρξουν κενά στην άμυνα της χώρας, εκείνοι που δεν ψήφισαν την αγορά των Rafale, που ενισχύουν πολύ σημαντικά την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας.