Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

To Υπ. Παιδείας ενάντια στα σουβλάκια της Τσικνοπέμπτης στα σχολεία της Μυτιλήνης



Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στη Λέσβο για το αν θα στηθούν, σήμερα Τσικνοπέμπτη, ψησταριές μέσα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων προκειμένου να τηρηθεί ένα νέο «έθιμο» -των τελευταίων τριών το πολύ τεσσάρων χρόνων- και να κεραστούν οι μαθητές.

Συγκεκριμένα έχει καθιερωθεί στα σχολεία της Λέσβου και μάλιστα όχι μόνο σε αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Τσικνοπέμπτη να «τσικνίζουν». Άλλα σχολεία προμηθεύονται έτοιμα ψητά κρέατα από ψητοπωλεία και τα προσφέρουν στους μαθητές και άλλα ψήνουν στις αυλές με πρωτοβουλία των γονέων την τελευταία ώρα (ή τις δύο τελευταίες ώρες του σχολικού ωραρίου.

Ένα email που έστειλε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Καπιωτά έβαλε «φωτιά», καθώς με την επιστολή του ζήτησε από τους συλλόγους διδασκόντων «να αποφύγουν ενέργειες και εκδηλώσεις που δεν συνάδουν με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Ακολούθησε ενημέρωση από διευθυντές σχολείων σε συλλόγους γονέων ότι δεν μπορούν να ψήσουν , με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Ειρήνη Λάσκαρη, επιχειρηματολογώντας υπέρ του «εθίμου» στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, υποστήριξε πως «κάποια παιδιά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τσικνίσουν όταν το μεσημέρι επιστρέψουν στο σπίτι τους λόγω της κρίσης και οι σύλλογοι γονέων όπως με ευπρέπεια έκαναν τόσα χρόνια, θα το κάνουν και αυτή την Τσικνοπέμπτη έχοντας ως πρώτο μέλημα τα παιδιά».

«Δεν προσβάλουμε με τον τρόπο αυτό το χώρο του σκολειού, αντίθετα την ημέρα αυτή το παιδί έχει τη δυνατότητα να έρθει κοντά στην παράδοση, σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Δεν κινδυνεύει ούτε η εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε η ευπρέπεια του σχολείου την Τσικνοπέμπτη. Στο σχολείο, μας ενημέρωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να ψήσουμε στην αυλή, ακόμα και έτσι θα ψήσουμε σε άλλο χώρο και θα τα προσφέρουμε για το καλό της ημέρας στα παιδιά μας στο σχολείο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Καπιωτάς, μιλώντας και αυτός στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, τόνισε ότι «δώσαμε οδηγίες στα σχολεία να μη γίνουν ενέργειες την ημέρα αυτή, που να διαταράσσουν την ευπρέπεια των σχολείων- είναι απόλυτα σαφές. Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης δεν χωρά μέσα στο σχολείο και την ευθύνη για την τήρηση των όσων προβλέπονται έχουν οι σύλλογοι διδασκόντων».

Από την άλλη όμως μεριά, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης, άναψε το «πράσινο φως» στο στήσιμο των ψησταριών σημειώνοντας ότι «δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα, το κάθε σχολείο θα κάνει ό,τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει και το εθιμικό δίκαιο».

Στο θέμα επανήλθε σήμερα ο κ. Καπιωτάς τονίζοντας ότι στην οδηγία που έστειλε στα σχολεία δεν είπε να μην τηρηθεί το έθιμο και να μην προσφερθεί ένα κέρασμα λόγω της ημέρας στους μαθητές. «Είπα να μην γίνουν ενέργειες που δεν ταιριάζουν με το χώρο του σχολείου. Για παράδειγμα δεν μπορεί να μεταφέρονται ψησταριές και να ψήνουν στο σχολείο πολύ περισσότερο στο ωράριο λειτουργίας. Τηρούσαμε το έθιμο προσφέροντας στους μαθητές ένα κέρασμα την τελευταία ώρα του ωραρίου ή λίγο μετά τη λήξη», είπε.


Πηγή: ΑΠΕ/ΕΡΤ

greekmoney.gr


«Παγωμένη» στο 1,67% η ανάπτυξη για το 2017


Η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, το 2017, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Κομισιόν, η οποία χθες αναθεώρησε τις προβλέψεις και για φέτος και του χρόνου.

Στην Ελλάδα το 2017 η ανάπτυξη ήταν μικρότερη από εκείνη της ευρωζώνης και αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Για φέτος και του χρόνου θα επιταχυνθεί, ωστόσο η Κομισιόν διατηρεί τις προβλέψεις του περασμένου Νοεμβρίου, δηλαδή δεν τις αναθεωρεί προς το καλύτερο.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις προκύπτουν από τις χειμερινές προβλέψεις που δημοσιοποίησε χθες η Επιτροπή και οι οποίες είναι ενδιάμεσες, δεδομένου ότι περιλαμβάνουν μόνο την εξέλιξη του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό.

Επόμενα βήματα

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα και εν όψει της σημερινής επίσκεψής του στην Αθήνα, ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η πρόοδος σε ό,τι αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος είναι πολύ σημαντική και εκεί θα επικεντρωθούν από εδώ και πέρα προσπάθειες.

Σχετικά με τις συζητήσεις που θα έχει με την κυβέρνηση στην Αθήνα, είπε ότι θα διερευνηθεί τι θα ακολουθήσει, δηλαδή ποια θα είναι η εποπτεία που θα έχει η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα. Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε την επιθυμία μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα να γίνει σταδιακά και πάλι μία «κανονική» χώρα στην ευρωζώνη με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Στο κεφάλαιο της έκθεσης που αναφέρεται στη χώρα μας με τίτλο «Ανάπτυξη ξανά», η Κομισιόν επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πάλι, με το πραγματικό ΑΕΠ να εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,6% το 2017, ενώ η ανάκαμψη αναμένεται να ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια, παρέχοντας περαιτέρω στήριξη στην αύξηση της απασχόλησης. Προειδοποιεί, όμως, ότι η σταθερή δέσμευση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παραμένει ουσιώδης για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Οπως επισημαίνεται, οι εξαγωγές ήταν ο βασικός μοχλός της ανάκαμψης, ενώ η Ελλάδα επωφελείται από την ευρύτερη ανάκαμψη στην Ευρώπη, αλλά και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η ισχυρή εξωτερική ζήτηση αναμένεται να δώσει ώθηση στις καθαρές εξαγωγές, οι οποίες προβλέπεται να αποτελέσουν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για το 2018, αναφέρει η έκθεση.

Για τις επενδύσεις το 2017 τονίζεται ότι η υποχώρηση τους σε σχέση με τις προβλέψεις συνδέεται με τις δυσμενείς επιπτώσεις που έφερε η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Η έκθεση επισημαίνει τη σταθερή βελτίωση της αγοράς εργασίας και του επιχειρηματικού κλίματος, τονίζοντας ότι αυτό αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Το 2018 το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα θα βελτιωθεί περαιτέρω οδηγώντας σε μια μέτρια ανάπτυξη των επενδύσεων, παρόλο που οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες αναμένεται να ομαλοποιηθούν σταδιακά. Το 2019 προβλέπεται πιο δυναμική αύξηση των επενδύσεων, που θα συμβάλουν θετικά στην ανάπτυξη.

Αναθεώρηση

Σχετικά με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Επιτροπή αναθεώρησε προς το καλύτερο τις εκτιμήσεις του περασμένου Νοεμβρίου για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας την περίοδο 2017-2019 τόσο στην ευρωζώνη όσο και στο σύνολο της Ε.Ε.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι το 2017 το ΑΕΠ αυξήθηκε στην ευρωζώνη 2,4% από 2,2% που ήταν η πρόβλεψη του Νοεμβρίου. Για την Ελλάδα η εκτίμηση είναι ότι αυξήθηκε 1,6%, δηλαδή η ίδια πρόβλεψη που είχε γίνει τον Νοέμβριο.

Για το 2018, το ΑΕΠ θα αυξηθεί 2,3% στην ευρωζώνη, ενώ το 2019 η αύξηση θα είναι της τάξης του 2,0%. Και στις δύο περιπτώσεις η Κομισιόν αναθεωρεί τις προβλέψεις του Νοεμβρίου προς τα πάνω. Στην Ελλάδα το ΑΕΠ θα αυξηθεί 2,5% τόσο φέτος όσο και το χρόνου, ενώ η πρόβλεψη είναι ίδια με εκείνη του Νοεμβρίου.
Αναφορικά με τον πληθωρισμό, η Κομισιόν εκτιμά ότι θα κυμανθεί φέτος και του χρόνου σαφώς κάτω από το ανώτατο αποδεκτό όριο του 2,0% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το 2018 θα κυμανθεί στην ευρωζώνη στο 1,5% και του χρόνου στο 1,6%.

Οι κίνδυνοι

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι κίνδυνοι που περιβάλλουν τις παραπάνω προβλέψεις ανάπτυξης παραμένουν σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι. Η οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να υπερβεί τις προσδοκίες βραχυπρόθεσμα, όπως καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στην οικονομία. Μεσοπρόθεσμα, οι υψηλές τιμές των περιουσιακών στοιχείων στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές ενδεχομένως να επηρεαστούν αρνητικά λόγω της επανεκτίμησης των κινδύνων και των θεμελιωδών μεγεθών.

Οι κίνδυνοι δυσμενέστερων εξελίξεων λόγω της αβέβαιης έκβασης των διαπραγματεύσεων για το Brexit εξακολουθούν να υφίστανται, όπως και εκείνοι που συνδέονται με γεωπολιτικές εντάσεις και τη στροφή προς πιο εσωστρεφείς και προστατευτικές πολιτικές.


Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, Νίκος Μπέλλος
Ελεύθερος Τύπος


Μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε η τροπολογία για τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» των αδέσποτων ζώων



Η οργή των φιλοζωικών οργανώσεων και της κοινωνίας σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, προκάλεσε την απόσυρση της τροπολογίας όπως  ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Την τροπολογία είχε κατάθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε άσχετο σχέδιο νόμου και αφορούσε στην μεταφορά κάθε είδους αδέσποτων ζώων σε ειδικές εγκαταστάσεις σε δασικές εκτάσεις.

Η ρύθμιση αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας και προσβάλλει βάναυσα τα αισθήματα φιλοζωίας και πολιτισμού κάθε σκεπτόμενου πολίτη.


Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την νέα άδεια του εκτελεστή τρομοκράτη της 17Ν Κουφοντίνα


Ο τρομοκράτης εκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας,  παίρνει αύριο την δεύτερη διήμερη άδειά του από τις φυλακές Κορυδαλλού μέσα σε διάστημα τριών μόλις μηνών.

Ολόκληρη η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Ο Δ. Κουφοντίνας για δεύτερη φορά βγαίνει αύριο από τη φυλακή.  Όσες φορές και αν βγει η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι». 




Έρωτας | Φως της Εμμανουέλας Αργυροπούλου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο PIRÉE



H Εμμανουέλα Αργυροπούλου παρουσιάζει την 5η ατομική της έκθεση, «Έρωτας/Φως», με φωτογραφικά έργα εμπνευσμένα από τους ερωτικούς στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 9 Φεβρουαρίου παρουσία του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Η έκθεση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

«Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος λευτέρωσε το συναίσθημα και την φαντασία μου και κάπως έτσι ο Έρωτας έγινε Φως», είπε η Εμμανουέλα Αργυροπούλου.

Για τη φωτογράφο, σχολίασε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος: «Η Εμμανουέλα Αργυροπούλου, στην αρχή με αιφνιδίασε. Κατόπιν με εξέπληξε. Και τελικά με γοήτευσε. Με αιφνιδίασε, γιατί στα καλά καθούμενα, με πληροφόρησε ότι στίχοι από τα τραγούδια μου την ενέπνευσαν για να βγάλει μερικές από τις ωραιότερες φωτογραφίες της. Η έκπληξη ήρθε, όταν μου έδειξε αυτές τις φωτογραφίες, σε συνδυασμό με τους στίχους μου. Ήταν υπέροχες!»


Ο Δημάρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, είπε για την έκθεση: «Θέλουμε ο Πειραιάς να συμμετέχει ποικιλοτρόπως στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας. Θα ήθελα να συγχαρώ τη φωτογράφο για την πρωτοτυπία του θέματος και την καλαισθησία των έργων της και εύχομαι κάθε επιτυχία για την έκθεση».

Ατομικές δουλειές της Εμμανουέλας Αργυροπούλου έχουν εκτεθεί σε Αθήνα, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές δουλειές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ολλανδία, Βέλγιο και Κωνσταντινούπολη.


Από τις 9 Φεβρουαρίου ως τις 4 Μαρτίου, στο PIRÉE, Κάστορος 78, Πειραιάς, +30 2104082700-02.


Πηγή : peiraiasnews.gr


Τρέχουν στο Μαξίμου να μαζέψουν τη Novartis - H λύση του άρθρου 155



Σκέψεις για άμεση αναπομπή του φακέλου της Novartis τη Δικαιοσύνη χωρίς σύσταση επιτροπής προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή κάνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη . Παρά το γεγονός ότι τα ίδια στελέχη υποστήριζαν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς δεν υπάρχει νομική φόρμουλα, η λύση ενδεχομένως να βρίσκεται στην παράγραφο 2 του Κανονισμού της Βουλής.

Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη, η οποία τροποποιήθηκε το 2011 η Βουλή έχει τη δυνατότητα μαζί με την κατάθεση πρότασης για επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και πριν καν από τη συζήτησή της να ζητήσει ανάθεση σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο του ελέγχου των στοιχείων της κατηγορίας και της αξιολόγησης της ουσιαστκής βασιμότητάς τους.

Παρά το γεγονός ότι η όποια άποψη του τριμελούς έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα , θεωρείται βέβαιο πως πιθανή γνωμοδότηση του συμβουλίου ότι και τα τρία αδικήματα τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία (δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροδοκία, απιστία σχετικά με την υπηρεσία) έχουν παραγραφεί θα μετρήσει καταλυτικά.

Σε μια τέτοια περίπτωση και με δεδομένο ότι η γνωμοδότηση θα έχει προηγηθεί της συζήτησης είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή και επικαλούμενη τη γνωμοδότηση των δικαστών να προτείνει την αναπομπή του φακέλου στη Δικαιοσύνη προκειμένου να συνεχιστεί εκεί η έρευνα για τυχόν αδικήματα τα οποία δεν εμπίπτουν στα καθήκοντα του Υπουργού,. με χαρακτηριστικότερο το ξέπλυμα. 





Πηγή: parapolitika.gr


Η βίλα στη Πελοπόννησο υποψήφια για την κορυφαία κατοικία του κόσμου



Μια βίλα, που οι λέξεις που θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν δεν είναι άλλες από το «διαστημική», «εξωπραγματική», διεκδικεί βραβείο σε διαγωνισμό αρχιτεκτονικής. Και μάλιστα με αξιώσεις. Ο λόγος για την κατοικία Villa Ypsilon στην Φοινικούντα της Πελοποννήσου, ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Το εν λόγω σπίτι, διεκδικεί ένα μεγάλο βραβείο καθώς είναι υποψήφια στο διαγωνισμό «Βuilding of the Year» του περιοδικού Archdaily.  Το πρότζεκτ διεκδικεί το βραβείο στην κατηγορία των κατοικιών. Να σημειωθεί ότι για να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα 5 υποψήφια κτίσματα, επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού, ανάμεσα σε 3.000 άλλες διεθνείς συμμετοχές.


Αλλωστε, εδώ και καιρό η βίλα Ypsilon έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, με τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής να κάνουν διθυραμβικά σχόλια για την κατασκευή της. Η βίλα Ypsilon είναι κτισμένη σε ένα απόμακρο σημείο στην Πελοπόννησο και οι ένοικοί της απολαμβάνουν το βουνό, αλλά και τη θέα της θάλασσας. Το 150 τετραγωνικών μέτρων οίκημα σχεδιάστηκε από την εταιρία LASSA με έδρα το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και υπεύθυνους αρχιτέκτονες τον Tεό Σαραντόγλου Λάλι και την Ντόρα Σβέιτζντ.


Με μία πρώτη ματιά, κάποιος καταλαβαίνει πως η βίλα είναι λες και έχει χτιστεί κάτω από την γη μιας και η οροφή της είναι ουσιαστικά συνέχεια του χωμάτινου δρόμου που την περικλείει, ξεγελώντας έτσι στο μάτι. «Ο άξονας των σκεπασμένων στεγών ευθυγραμμίζεται τέλεια με το νησί Σχίζα προς το νότο και ένα χωριό προς τα ανατολικά. Μια άλλη απαίτηση ήταν να σχεδιάσουμε τη διαρρύθμιση που να ενεργοποιεί όλη την περιφέρεια του κτιρίου, αντί να ευνοεί μόνο την πανοραμική θέα στη θάλασσα», δήλωσε ο Lalis στο Dezeen.


Σύμφωνα με Dezeen, οι προσόψεις της βίλας έχουν κλίση προς τα μέσα για να δώσουν στις τρεις αυλές το πλεονέκτημα της σκιάς. Η μια από αυτές έχει πισίνα σε σχήμα ματιού, η άλλη μπορεί να λειτουργήσει ως καθιστικό και η τρίτη έχει χαλίκι στο πάτωμα. Μάλιστα, καθεμία αυλή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει στον κάτοικο ξεκούραση και χαλάρωση σε διαφορετικές φάσεις της ημέρας.


Συγκεκριμένα, η δυτική αυλή με την πισίνα είναι σχεδιασμένη για το πρωί και μεσημέρι, η ανατολική είναι καλύτερη για να καθίσει κάποιος το μεσημέρι και η νότια με το χαλίκι για χρήση από αργά το απόγευμα και μετά. Η βίλα περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και μπάνια, τα οποία βρίσκονται στην ανατολική πλευρά, ενώ το μοναδικό design με τους λευκούς τοίχους με τις τρύπες, τα μίνιμαλ καθιστικά και την τζαμαρία σε ημικύκλιο σχήμα είναι μερικοί λόγοι που το κάνουν ακόμη πιο πολυτελές και ιδιαίτερο.


Οι αρχιτέκτονες μάλιστα ανέφεραν πως λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας της κατοικίας, χρειάστηκε να προκατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος της εξωτερικής κατασκευής. Αυτό βοήθησε και στη μείωση των εξόδων συναρμολόγησης και του χρόνου κατασκευής σε μόλις επτά μήνες.





Φωτογραφίες: NAARO/ Πηγή: dezeen.com, iefimerida.gr




Ανεξέλεγκτοι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και κρύφτηκαν στη Νομική



Οι αντιεξουσιαστές έχουν καθημερινή δράση στο έγκλημα αφού με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό και Νίκο Βούτση Πρόεδρο βουλής, δεν τους ακουμπάει κανένας και κάνουν ότι θέλουν.

Αυτή τη φορά θύμα τους η  Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας, οι αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα  πέταξαν “τρικάκια” και μετά για να αποφύγουν την αστυνομία κρύφτηκαν που αλλού στην Νομική.


Λάρισα: Στη φυλακή γιατρός για παιδική πορνογραφία



Με καταθέσεις από εξοργισμένους γονείς, μαρτυρίες αστυνομικών και οικογενειακού δράματος, ολοκληρώθηκε η δίκη ενός Λαρισαίου γιατρού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση με παιδική πορνογραφία.

Το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε τον συνταξιούχο οδοντίατρο σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και του επέβαλε χρηματική ποινή 15 χιλιάδων ευρώ, γιατί κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων παιδιών που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος ηλικίας.

Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο και έχει αποφυλακιστεί με όρους, αφού εξέτισε 19μηνη φυλάκιση. Η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα τα ΜΜΕ όλης της Ελλάδας, όπως αναφέρει τοπικό μέσο.

Ο ηλικιωμένος οδοντίατρος, τον Μάιο του 2014 βρέθηκε στις κερκίδες του κλειστού κολυμβητηρίου της Λάρισας. Την ημέρα εκείνη διεξάγονταν πανθεσσαλικοί κολυμβητικοί αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα ο χώρος των αποδυτηρίων να αποδεικνύεται πολύ μικρός για να καλύψει τις ανάγκες του αγώνα.

Επομένως, αρκετοί από τους γονείς επέλεξαν να αλλάξουν τα βρεγμένα μαγιό των παιδιών τους στις κερδίκες, για να αποφύγουν το συνωστισμό και τα προβλήματα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος εκεί βρήκε την ευκαιρία να τραβήξει φωτογραφίες των ανήλικων την ώρα που άλλαζαν.

Οι περισσότεροι γονείς ήταν εντελώς ανυποψίαστοι, μερικοί όμως αντιλήφθηκαν τις απαράδεκτες κινήσεις του. Ειδοποίησαν τις Αρχές και ο παιδόφιλος οδοντίατρος συνελήφθη.

Είχε προλάβει να τραβήξει παραπάνω από 200 φωτογραφίες παιδιών ηλικίας 8 έως 10 ετών, στις οποίες απεικονίζονταν τα σώματα των ανηλίκων εντελώς γυμνά ή ημίγυμνα.


Πηγή : Cnn.gr


Πρώτη προπόνηση των Ελλήνων αθλητών στην Πιονγκτσάνγκ



Σε ρυθμούς Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ζει η ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην παγωμένη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Η οκταμελής αποστολή έφθασε στον προορισμό της χωρίς προβλήματα, βρίσκοντας πραγματικά πολικές θερμοκρασίες, από -8 έως -15 στο Ολυμπιακό Χωριό και -10 έως -20 στις πίστες των Αγώνων.

Στο Ολυμπιακό Χωριό, οι ομάδες μένουν σε 8 μεγάλες πολυκατοικίες των 15 ορόφων, ενώ υπάρχουν πολλές συμπληρωματικές-υποστηρικτικές εγκαταστάσεις που παρέχουν παράλληλες υπηρεσίες, όπως γυμναστήρια, ψυχαγωγικά κέντρα, κουρεία, χώροι αποθεραπείας-αποκατάστασης, πολυκλινική, εμπορικά καταστήματα και άλλα.

Την ελληνική αποστολή επισκέφθηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, και ο γενικός γραμματέας, Μανώλης Κολυμπάδης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους αθλητές και τους προπονητές, ενώ επισκέφτηκαν και τους χώρους διαμονής της αποστολής και το αρχηγείο της ΕΟΕ.

Γενικά οι χώροι διαμονής είναι σε πολύ καλό επίπεδο και τα μέλη της ελληνικής αποστολής μοιράζονται δύο διαμερίσματα στον 15ο όροφο. Οι αγωνιστικοί στίβοι είναι άριστοι και πολύ ψηλού επιπέδου, όλοι σε κοντινές αποστάσεις, και γενικά οι Νότιοκορεάτες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, απ’ όσα έχουν προλάβει να δουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής. 

Όμως και οργανωτικά, αν και είναι το ξεκίνημα, όλα δείχνουν να δουλεύουν ρολόι, αφού και τα χρονοδιαγράμματα είναι ακριβή.

Οι 4 Έλληνες χιονοδρόμοι, Απόστολος Αγγέλης, Γιάννης Αντωνίου, Σοφία Ράλλη και Μαρία Ντάνου, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις πίστες για μια πρώτη προσαρμογή και προπόνηση. Φυσικά με πολύ κρύο, μιας και στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα η θερμοκρασία ήταν -12 στις πίστες αντοχής και -15 στις πίστες των αλπικών αγωνισμάτων.


Πηγή : in.gr


Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια, θα υπάρχει εποπτεία


«Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια»: την κατηγορηματική αυτή δήλωση κάνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα, ενώ υπογραμμίζει ότι η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους έχει ήδη ξεκινήσει.

Αναλυτικά, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ λέει για την ελληνική κρίση, «τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ», χαρακτηρίζοντας «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά», είναι η άποψή του.

Υπογραμμίζει δε, την επιθυμία του να γίνει η Ελλάδα, μετά το πρόγραμμα, «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» και στέλνει το προσωπικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό, μέσα από το ΑΠΕ/ΜΠΕ, «τώρα είναι η ώρα για μια τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον».

Μιλά επίσης, στο Πρακτορείο για την «πολύ καλή» συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, με τη χαρακτηριστική φράση, «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί».

Παραλλήλως, ο Επίτροπος Οικονομικών μιλά και για το «σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη, με την πρόσθετη επισήμανση ότι «πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά την κατεύθυνση» που αυτή θα πάρει. Και προτείνει τη λήψη «φιλόδοξων αποφάσεων» για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, αλλά και δικαιότερης ευρωζώνης. Σημειώνει πάντως, «η ανάπτυξη έχει επιστρέψει», ενώ δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητη η διαπίστωση του Επιτρόπου ότι, «τα λαϊκιστικά κόμματα ακμάζουν χάρη στην οικονομική ανασφάλεια»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Επιτρόπου για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, Πιερ Μοσκοβισί:

Ερ.: Ας ξεκινήσουμε από το κοινό μας «σπίτι», την Ευρώπη: δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, πολιτικά και οικονομικά. Η στρατηγική Τραμπ βλέπουμε πως βρίσκει μιμητές και στην ήπειρό μας. Την ίδια στιγμή, διατυπώνεται το αίτημα για μια νέα ισορροπία, μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης. Ποια η θέση σας;

Απ.: Η Ευρώπη βρίσκεται πράγματι σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει να επιλέξουμε πολύ προσεκτικά την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα.

Από οικονομική άποψη, μπορούμε επιτέλους να πούμε με βεβαιότητα: η ανάπτυξη έχει επιστρέψει! Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύσσεται με ρυθμό που έχουμε να δούμε από την περίοδο πριν την οικονομική κρίση. Η ανεργία και τα ελλείμματα συνεχίζουν να μειώνονται και οι επενδύσεις, επιτέλους, αυξάνονται με ουσιαστικό τρόπο.

Η οικονομική ανάπτυξη είναι επίσης πιο ισορροπημένη απ' ό,τι ήταν πριν από μία δεκαετία, και δεδομένου ότι θα επιδιώξουμε έξυπνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές, μπορεί να είναι επίσης και βιώσιμη.

Από πολιτική άποψη, οι λαϊκιστές έχασαν τη μεγαλύτερη μάχη του 2017: τις γαλλικές εκλογές, όπου η Μαρίν Λεπέν υπέστη ηχηρή ήττα. Ωστόσο στη Γερμανία, το AfD έγινε το πρώτο ακροδεξιό κόμμα που μπήκε στην Bundestag από τη δεκαετία του 1950 και στην Αυστρία, το Κόμμα των Ελευθέρων έχει σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση συνασπισμού. Ο ακροδεξιός λαϊκισμός ζει και βασιλεύει στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη. Και φυσικά, παρακολουθούμε όλοι στενά τις επικείμενες εκλογές στην Ιταλία. Τα λαϊκιστικά κόμματα ακμάζουν χάρη στην οικονομική ανασφάλεια που είναι η κληρονομιά της κρίσης, και χάρη στις αποκλίσεις που παραμένουν πολύ αισθητές στην ευρωζώνη. Γι' αυτό το λόγο, χρειάζεται να επικεντρώσουμε όλες τις προσπάθειές μας στο να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες, και να διασφαλίσουμε ότι η σημερινή ισχυρή οικονομική ανάπτυξη επίσης ωφελεί τις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Η ισχυρή οικονομία και το γεωπολιτικό σκηνικό -όπου το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ και οι ΗΠΑ γίνονται πιο εσωστρεφείς- έχουν από κοινού δημιουργήσει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Αυτό το παράθυρο δεν θα μείνει ανοικτό για πολύ. Χρειάζεται να λάβουμε φιλόδοξες αποφάσεις για να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, δικαιότερη ευρωζώνη - και χρειάζεται να τις λάβουμε τους επόμενους μήνες!

Ερ.: Ας πάμε και στα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Πώς θα περιγράφατε τη διαδρομή του επομένου και τελευταίου 6μήνου όσον αφορά την τήρηση του ελληνικού Μνημονίου;

Απ.: Το επόμενο εξάμηνο αποτελεί την τελική ευθεία της εποχής των μνημονίων, που ξεκίνησε πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια την άνοιξη του 2010. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα υπήρξαν αυτά τα χρόνια για τον ελληνικό λαό. Τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ. Η ταχεία, ομαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αποτελεί καλό οιωνό για τα επόμενα βήματα. Από δω και πέρα υπάρχει μόνο μία, τελική αξιολόγηση για να τελειώσει πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι. Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά, υπό τον όρο ότι θα διατηρηθεί από όλες τις πλευρές το εποικοδομητικό πνεύμα που έχει καθορίσει τη συνεργασία τους τελευταίους μήνες.

Ερ.: Είναι όμως και η εποχή να συζητηθεί το δυσθεώρητο ελληνικό χρέος, και με νέες ιδέες, όπως η γαλλική πρόταση. Ποια είναι η δική σας προσέγγιση;

Απ.: Το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος βρίσκεται σχεδόν στο 180% του ΑΕΠ παραμένει ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικό τρόπο. Η προσέγγισή μου, και η προσέγγιση της Κομισιόν, είναι να στηρίζουμε τις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη με έναν στόχο - να διευκολύνουμε μια συμφωνία για μια αξιόπιστη διαδικασία που θα διασφαλίσει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Έχει ήδη ξεκινήσει η τεχνική εργασία αναφορικά με έναν μηχανισμό για ελάφρυνση χρέους που συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη, μια ιδέα που προτάθηκε για πρώτη φορά πέρυσι και έτυχε στήριξης από την ανακοίνωση του Eurogroup τον Ιούνιο του 2017.

Ερ.: Κάνοντας τον απολογισμό των τελευταίων ετών, η συνεργασία σας με την παρούσα ελληνική κυβέρνηση ποια ήταν; 

Απ.: Έχω συνεργαστεί πολύ καλά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αυτά τα τελευταία χρόνια. Οι ανοικτές γραμμές επικοινωνίας που είχαμε υπήρξαν κρίσιμης σημασίας για να βοηθήσουν να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία όταν συναντούσαμε κάποιο από τα πολλά εμπόδια που ήταν διασκορπισμένα στη διαδρομή αυτή. Και πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί. Η εμπιστοσύνη είναι κρίσιμης σημασίας σε αυτές τις περιπτώσεις, και γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη σ' εμένα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα τους μιλήσουμε με ειλικρίνεια και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να στηριχθεί και πάλι στα δικά της πόδια.

Ερ.: Και μετά το Μνημόνιο τι; Ήδη, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος κάνουν λόγο για ένα ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής. Ποια προβλέπετε ότι θα είναι η κατάσταση, αλλά και οι προοπτικές για την Ελλάδα μετά τον Αύγουστο;

Απ.: Αυτό που επιθυμώ είναι μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα να γίνει και πάλι, σε οικονομικούς όρους, μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα. Οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω της διαδικασίας συντονισμού που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για μεγάλο διάστημα μετά τη λήξη του προγράμματος, χρειάζεται επίσης να υπάρξει μια κατάλληλη μορφή εποπτείας μετά το πρόγραμμα. Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν θα υπάρξουν άλλα 'μνημόνια' - και με την προϋπόθεση ότι στο μέλλον θα εφαρμοστούν υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανάγκη για λιτότητα.

Ερ.: Κλείνοντας, να σας ζητήσουμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στον ελληνικό λαό, μέσω του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.

Απ.: Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο από τις δραματικές ημέρες της άνοιξης του 2010 και μετά το ταραχώδες καλοκαίρι του 2015. Τώρα είναι η ώρα για μια τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον ως ένα σταθερά φυσιολογικό κράτος-μέλος της ευρωζώνης! Μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στη στήριξή μου.


TA NEA


Αβραμόπουλος για Novartis: Συκοφάντες και νοσηρά μυαλά μου έστησαν σκευωρία



«Αυτό που λέει, -ο μάρτυρας- όχι μόνο δεν στέκει, αλλά είναι συκοφαντία. Αυτό που δεν ξέρει αυτός ο αλητήριος είναι ότι δεν ήταν το υπουργείο, ήταν η Βουλή. Ας κατηγορήσει λοιπόν ευθέως τη Βουλή», τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης.

Για «σκευωρία», που του έστησαν «συκοφάντες» και «νοσηρά μυαλά» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και πρώην υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας την οργή του για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «σήμερα έλαβα γνώση της ατεκμηρίωτης και διάτρητης δικογραφίας. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο που σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα ευσταθούσε. Μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την εμπνευστούν».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αντέδρασε σε όσα υποστηρίζει ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες για μίζες που δόθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού που αφορούσε στον μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιο HIV.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μια εβδομάδα μετά, δύο συμπατριώτες μας πέθαναν από τον ιο HIV. Τότε ρώτησα τους συνεργάτες μου τι χρειάζεται και μου απάντησαν μοριακός έλεγχος. Να εγκαταστήσουμε, απάντησα. Μου είπαν ότι χρειάζεται διαγωνισμός και θα στοιχίσει πολλά. Και τότε τι έκανα; Αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας ή το υπουργείο Ανάπτυξης , κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, εισηγήθηκα και πέρασε νόμος με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της Βουλής, για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο και στο τέλος με βάση τις αποφάσεις αυτές προχωρήσεις».

«Αρα αυτό που λέει, όχι μόνο δεν στέκει, αλλά είναι συκοφαντία. Αυτό που δεν ξέρει αυτός ο αλητήριος είναι ότι δεν ήταν το υπουργείο, ήταν η Βουλή. Ας κατηγορήσει λοιπόν ευθέως τη Βουλή» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας:

«Θα περίμενα οι ανακριτές αυτά να τα ρωτούν και όχι να παίρνουν στα σίγουρα όσα τους λένε αυτοί οι περιέργοι τύποι που προσπαθούν να φυλάξουν τον πισινό τους από όσα τους περιμένουν για τις απατεωνιές που έκαναν στις εταιρείες τους».

Άδωνις: Ψεύτης και υποκριτής ο Τσίπρας, κατασκεύασε τις κατηγορίες

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίομ κατηγόρησε ότι εκείνος «κατασκεύασε τις κατηγορίες» εναντίον του και τον ενέπλεξε στην υπόθεση Novartis, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού «Ε», τόνισε ότι οι κατηγορίες θα αποδειχτούν ανυπόστατες και ότι οι μάρτυρες δεν καταθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία. 

«Έκανα τη δουλειά των τηλεπωλήσεων και των μαθημάτων των Αρχαίων Ελληνικών 15 χρόνια πριν. Κάνω αυτή τη δουλειά από το 1999. Είναι δυνατόν να κάνω αυτή τη δουλειά από το 1999 στη τηλεόραση και εκεί να ξεπλένω τα χρήματα της Novartis ή έκανα ξέπλυμα χρήματος από το 1999 μέχρι το 2013 που έγινα υπουργός, που τα περισσότερα χρόνια δεν ήμουν βουλευτής; Ο ισχυρισμός του πρώτου μάρτυρα είναι ότι πιθανολογεί πως παίρνω λεφτά και ότι τα ξεπλένω μέσα από τις τηλεπωλήσεις και τα μαθήματα αρχαίων ελληνικών. Οι τζίροι των εταιρειών μου είναι πολύ μειωμένοι από τότε που έγινα υπουργός σε σχέση με πριν. Όλα τα έχει οργανώσει προσωπικά ο Τσίπρας με όργανο τον Παπαγγελόπουλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποκαλώντας τον πρωθυπουργό «ψεύτη» και «υποκριτή». 

Τόνισε δε ότι «τον Φρουζή τον έχω δει πολλές φορές ως πρόεδρο του ΣΦΕΕ. Ποτέ δεν υπονόησε να μου δώσει λεφτά. Αν το είχε υπονοήσει, θα τον είχα πετάξει από το γραφείο μου με τις κλωτσιές». «Ντρέπομαι που ο πρωθυπουργός επέλεξε τον δρόμο της λάσπης», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε αναπάντητες ούτε τις προκλήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, λέγοντας πως «έκανε τους μάρτυρες να κελαηδήσουν» και πρόσθεσε ότι «στην ουσία ομολογεί την ανάμιξή του στην υπόθεση».


Πηγή : protothema.gr


Απίστευτα πράγματα! «Στρατόπεδα συγκέντρωσης» για αδέσποτα ζώα προωθεί η κυβέρνηση



Διαβάζουμε στο skai.gr

Στρατόπεδα συγκέντρωσης σε εκχερσωμένες εκτάσεις και σε απομακρυσμένες περιοχές, επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τα αδέσποτα ζώα καθώς με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή - και μάλιστα εκπρόθεσμη -για να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το πρωί προβλέπεται η ίδρυση αυτών των "νέου τύπου" εγκαταστάσεων.

Η ρύθμιση αυτή με την οποία επιχειρείται η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, σε λογικές εξόντωσής τους ,προκάλεσε ήδη την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας και προσβάλλει βάναυσα τα αισθήματα φιλοζωίας και πολιτισμού κάθε σκεπτόμενου πολίτη.

Για απαράδεκτη τροπολογία που σκοπό έχει τη δήθεν ''περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων'', κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και η Animal Action. 

Καταγγέλουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία εγκαταστάσεων "αρρύθμιστων από το Νόμο", την υποβάθμιση της δασικής προστασίας ενώ παράλληλα καλούν τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Τσιρώνη, να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε ''παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία''.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Animal Action για το θέμα:

«Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν ''περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων'', που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμη περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση.

Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν τέσσερις υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο σχέδιο νόμου (30 ώρες πριν τη συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα ''εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας''. Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ι. Τσιρώνη, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε ''παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία''.

Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι ''κέντρα περίθαλψης'' και ''κέντρα διαμονής'' αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο. Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του ''Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ). Ολα αυτά, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δασικής προστασίας».






Νέα διήμερη άδεια στον Κουφοντίνα



Έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από την άδεια Κουφοντίνα και προκλητικά το συμβούλιο των φυλακών έδωσε και νέα 48ωρη στον τρομοκράτη και πρώτο πιστόλι της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Θα περάσει την πύλη της φυλακής στις 9 το πρωί της Παρασκευής.

Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, των ΗΠΑ της Αγγλίας και της Τουρκίας η δικαιοσύνη και το συμβούλιο των φυλακών έδωσαν νέα 48ωρη άδεια στον τρομοκράτη, τρείς μόλις μήνες μετά την πρώτη.

Ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της οργάνωσης , και λαμβάνει άδεια κάθε τρείς μήνες από τις φυλακές, αυτά μόνο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και πρόεδρο της βουλής τον Νίκο Βούτση γίνονται.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε το δεύτερο αίτημά του στις 11 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση διμήνου από την πρώτη φορά που βρέθηκε εκτός φυλακών στις 9 Νοεμβρίου του 2017.




Υπόθεση Novartis: Πολλά ερωτήματα από τις καταθέσεις με... δόσεις



Σε δόσεις και με χρονική απόσταση, δέκα ή και είκοσι ημερών, οι προστατευόμενοι μάρτυρες, των οποίων οι καταθέσεις αποτελούν τον πυλώνα της δικογραφίας που έχει φθάσει στη Βουλή, εμφανίζονται να καταθέτουν στις εισαγγελικές αρχές, ενθυμούμενοι κάθε φορά και άλλο πολιτικό πρόσωπο ως αποδέκτη παράνομων πληρωμών από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, οι πρακτικές της οποίας διερευνώνται τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. «Η σαλαμοποίηση» των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων δημιουργεί ερωτήματα για τη μεθοδολογία της έρευνας, ενώ δικαστικές πηγές σημείωναν πως ενδεχομένως το γεγονός σηματοδοτεί και τον βαθμό αξιοπιστίας των εν λόγω μαρτύρων. Και ενώ για τους δέκα πολιτικούς, εκ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι προστατευόμενοι έχουν καταθέσει στοιχεία για δωροδοκία, είναι ενδιαφέρον το γεγονός, που επίσης προκύπτει από τη δικογραφία της Novartis, ότι οι λοιποί, συνολικά άλλοι 17 μάρτυρες, που έχουν καταθέσει με ονοματεπώνυμο, δεν αναφέρονται σε δωροδοκίες πολιτικών.

Ολες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων περιγράφουν «οχήματα» δωροδοκίας πολιτικών, βαλίτσες, χαρτοφύλακες και εταιρείες συμβούλων ή συνεργάτες, με γλαφυρό τρόπο, αλλά εμφανίζονται να μην έχουν άμεση και προσωπική γνώση των παράνομων αποστολών τις οποίες περιγράφουν, δίδουν στοιχεία και ονόματα που φαίνεται να γνωρίζουν από άλλους.

Ενδεικτικό για το πώς κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, είναι το παράδειγμα της μάρτυρος, με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Εμφανίζεται πρώτον στους εισαγγελείς Διαφθοράς στις 8 Νοεμβρίου και δίδει κατάθεση αποκαλύπτοντας δωροδοκία του πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, ότι πήρε 200.000 ευρώ και του Αδ. Γεωργιάδη ότι έφθασαν στο γραφείο του 2 εκατ. ευρώ. Μετά 22 ημέρες, την 1η Δεκεμβρίου εμφανίζεται εκ νέου και καταθέτει για τις συναντήσεις Κωνσταντίνου Φρουζή της Novartis με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την παράδοση μίζας μέσα στο Μαξίμου με τροχήλατη βαλίτσα. Στην τρίτη κατάθεση στις 29 Δεκεμβρίου, προσθέτει στοιχεία για δωροδοκία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, ότι πήρε 100.000 και στην τέταρτη δίνει λεπτομέρειες για συναντήσεις του Κων. Φρουζή με στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Κ. Φρουζής, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis, περιγράφεται από προστατευόμενους ως το κεντρικό πρόσωπο που «λαδώνει» επί χρόνια πολιτικούς στη χώρα μας για τα συμφέροντα της εταιρείας του, εντούτοις δεν έχει κληθεί σε κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας και ότι οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης», «Αικατερίνη Κελέση» και «Ιωάννης Αναστασίου», όταν αναφέρονται σε δωροδοκίες πολιτικών είναι εξαιρετικά αόριστοι και δεν προσκομίζουν πειστικά στοιχεία για να θεμελιώσουν τα όσα λένε.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπου ο προστατευόμενος μάρτυρας αναφερόμενος σε δωροδοκία τού πρώην υπουργού περιγράφει: «Σχετικά με τον Λιντζέρη ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Ευ. Βενιζέλος τον τοποθέτησε ως έμπιστό του στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ, διότι έχουν κοντινή σχέση και στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου σε θέματα Υγείας. Για όλες τις εξυπηρετήσεις που προσέφερε στη Novartis, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ο Λιντζέρης αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό κάτω από 200.000 ευρώ». Ανάλογης σχετικότητας και πειστικότητας είναι οι καταθέσεις του «Μάξιμου Σαράφη» π.χ. για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο: «Ακολούθησε η περίοδος του κ. Λυκουρέντζου ως υπουργού Υγείας από τον Ιούνιο του 2012 ώς τον Ιούνιο του 2013. Ο συγκεκριμένος ομοίως χρηματίστηκε κατ’ επανάληψη όπως έχω περιγράψει, και πιστεύω ότι στο σύνολό του είχε λάβει τουλάχιστον 200.000 ευρώ».

Πέραν των καταθέσεων αυτών στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία που έχουν αντληθεί από τις αμερικανικές αρχές, μεταξύ των οποίων και ειδική έκθεση για τη Novartis από το FBI. Στην έκθεση αυτή, όπου δεν υπάρχουν αναφορές για παράνομες πληρωμές πολιτικών, ξεκαθαρίζεται ότι τα στοιχεία των Αμερικανών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποινικές διαδικασίες, πλην ορισμένων που αναφέρονται ονομαστικά και για τα οποία τονίζεται ότι «μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή του νόμου και για αποδεικτικούς λόγους». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερο έγγραφο από τις ΗΠΑ με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου και στο οποίο γίνεται αναφορά περί «συλλογής πληροφοριών» για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνει η δικογραφία. Στη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο εγγράφων έχουν, όμως, μεσολαβήσει οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Πάντως, το πλήρες κείμενο των καταθέσεων, όπως έγινε γνωστό, είναι βέβαιον όπως εκτιμούν νομικές πηγές ότι δεν προσφέρεται ως έχει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν υπάρχουν στοιχεία από λογαριασμούς για διακίνηση πολιτικού χρήματος ή για ξέπλυμά του.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πολάκης; ¨Ξέρουμε τους μάρτυρες - Κοντονής : Μόνο η δικαιοσύνη του ξέρει! Εκτεθειμένη και πάλι η δικαιοσύνη!



Δηλώσεις στελεχών του Σύριζα δείχνουν την γελοιότητα αυτής της κυβέρνησης που τραβάει και την δικαιοσύνη στην ξεφτίλα μαζί της.

Πολάκης :«Στελέχη της εταιρείας είναι κύριε Παπαδάκη δεν το είδατε γραμμένο; Στελέχη της εταιρείας τα οποία τα μαγκώσανε επειδή είχανε κάνει αυτή την ιστορία και άρχισαν να κελαηδάνε και να δίνουνε. Δεν έχετε καταλάβει τι είναι; Τι είναι, πράκτορες που έχουν κατέβει από τον Άρη είναι;

Στελέχη της εταιρείας είναι τα οποία τα πιάσανε να έχουνε πολύ μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται, τους πίεσαν και κελάηδησαν. Οι Αμερικάνοι γιατί ενδιαφέρθηκαν; Ξεκίνησαν την ιστορία αυτή όχι γιατί είναι αγαθά παιδιά».

Κοντονής : "Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είναι εικασία για το ποιοι είναι οι μάρτυρες αυτοί"

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δημόσια παραδοχή του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη. Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι η Κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία.

Μετά τη δήλωση Πολάκη, η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες. Οι τελευταίοι οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή».


Ταϊβάν: Επτά νεκροί και 67 αγνοούμενοι από τον σεισμό



Μέλη των σωστικών συνεργείων ερευνούν τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν, σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο για τον εντοπισμό και τη διάσωση των 67 ανθρώπων που παραμένουν αγνοούμενοι μετά τον ισχυρό σεισμό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπων κοντά στη δημοφιλή τουριστική πόλη Χουάλιεν, στην Ταϊβάν. 

Την Τετάρτη, σημειώθηκε άλλος ένας σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 5,7 βαθμών, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση. 

Η σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν και σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες τοπική ώρα, προκάλεσε τον τραυματισμό 260 ανθρώπων και την κατάρρευση 4 κτιρίων, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους. 

Ο δήμαρχος της Χουάλιεν Φου Κουν-σι δήλωσε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων προσεγγίζει στην παρούσα φάση τους 60, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Αρχικά, υπήρχαν φόβοι ότι ο αριθμός των αγνοουμένων αγγίζει τους 150 ανθρώπους. 

Πολλοί από τους αγνοούμενους θεωρείτο ότι είχαν παγιδευτεί στο εσωτερικό κτιρίων, που είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση μετά τον σεισμό. 

Διασώστες έχουν περικυκλώσει ένα 12οροφο κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης σε εξέλιξη. Τα παράθυρα έχουν σπάσει και το κτίριο έχει πάρει κλίση σχεδόν 40 μοιρών. 

Τουλάχιστον 4 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα χαλάσματα και 52 ένοικοι του κτιρίου— 39 κάτοικοι και 12 πελάτες του ξενοδοχείου που βρίσκεται στους κάτω ορόφους— δεν έχουν προς το παρόν δώσει σημεία ζωής, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. 

Στο ξενοδοχείο Marshal οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό έναν Ταϊβανέζο, ενώ άλλος ένας εγκλωβισμένος δεν τα κατάφερε, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση. 
Κινέζοι, Τσέχοι, Γιαπωνέζοι, υπήκοοι Σιγκαπούρης και Νότιας Κορέας βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών. 

«Είναι ο χειρότερος σεισμός στην ιστορία της Χουάλιεν ή τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια που εγώ ζω» δήλωσε ένας εθελοντής, ο Γιανγκ Χσι Χουά. 

«Δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα παρόμοιο, ποτέ ξανά δεν είχε καταρρεύσει κάποιο κτίριο. Επιπλέον, το έδαφος σειόταν ασταμάτητα, όλοι φοβόντουσαν, τρέξαμε σε ανοικτούς χώρους για να σωθούμε». 

Μετασεισμοί μεγέθους τουλάχιστον 5 βαθμών αναμένεται να πλήξουν τη νήσο τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την κυβέρνηση. 

Στην πόλη Χουάλιεν διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση δρόμοι υπέστησαν καταστροφές, τουλάχιστον 40.000 σπίτια έμειναν χωρίς νερό και περίπου 1.900 χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.



TO BHMA


Ο Kοντονής «αδειάζει» τον Πολάκη για τους μάρτυρες της Novartis



«Η κυβέρνηση φυσικά και δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis» υποστήριξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, «αδειάζοντας» τον Παύλο Πολάκη που είχε νωρίτερα υποστηρίξει ότι έχει γνώση της επαγγελματικής ταυτότητάς τους.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Star  και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Πολάκη που υποστήριξε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis που «αποφάσισαν να μιλήσουν», ο κ. Κοντονής ανέφερε:

«Το καθεστώς των μαρτύρων το αποδίδει σε αυτούς μόνο η Δικαιοσύνη με συγκεκριμένες πράξεις. Επομένως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει. Κανένας. Εάν υπάρχουν εικασίες σας λέω ότι μόνο στο επίπεδο αυτό μπορεί να κάνει κάποιος μία τοποθέτηση. Αλλά και πάλι τέτοιες τοποθετήσεις δεν βοηθάνε. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Είναι αδύνατο».

Ερωτηθείς γιατί οι μάρτυρες έχουν τεθεί υπό προστασία, ο κ. Κοντονής απάντησε: «Είναι η νόμιμη διαδικασία, όπως τροποποιήθηκε το σχετικό άρθρο το 2014. Αυτοί που ρωτάνε είναι αυτοί που τροποποίησαν το σχετικό άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις, αλλά μπορεί να έχουμε ένα σοβαρό οικονομικό έγκλημα, όπου οι μάρτυρες θέλουν να μιλήσουν σε καθεστώς προστασίας.Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να μιλήσει κα να μη μιλάμε για στημένες υποθέσεις» ,κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΝΔ: Θεσμικά αδιανόητη η παραδοχή Πολάκη ότι γνωρίζει τους μάρτυρες για την Novartis.

Για αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας της κυβέρνησης με δομές της Δικαιοσύνης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, αναφερόμενη στη «δημόσια παραδοχή του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους» την οποία το κόμμα χαρακτηρίζει θεσμικά αδιανόητη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση η παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «επιβεβαιώνει πλήρως ότι η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία».

Σύμφωνα με την Πειραιώς, «μετά τη δήλωση Πολάκη, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες. Οι τελευταίοι οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδειξε πως γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες καθώς είπε ότι πρόκειται για στελέχη της εταιρείας που τους έπιασαν για παράνομο πλουτισμό και «κελάηδησαν».

Ο κ. Πολάκης, όταν ρωτήθηκε πως γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, είπε ότι είναι ενημερωμένος και προς επίρρωσιν των όσων είπε πρόσθεσε ότι είναι γιατρός.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, είναι γνωστό ότι και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου συγγενείς του, οι οποίοι κατηγορούνταν και οι ίδιοι για χρηματισμό, ήταν εκείνοι οι οποίοι κατέθεσαν εναντίον του και έδωσαν στοιχεία στις αρχές.

Στις δηλώσεις Πολάκη αντέδρασε άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης και μέσω Twitter ανέφερε πως δεν πρόκειται για ανώνυμους μάρτυρες αφού τους γνωρίζει η κυβέρνηση:

«Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση. Δεύτερον έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος».

«Πώς ξέρει ο Πολάκης ότι είναι υπάλληλοι;»

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, μίλησε για στημένες καταθέσεις και ανέφερε ότι στη δικογραφία υπάρχει αναφορά σε βάρος του από μάρτυρα ο οποίος αναφέρει ότι «ο κ. Φρουζής έλαβε το ποσό των 120.000 ευρώ και ισχυρίστηκε ότι θα τα έδινε στον Μάριο Σαλμά», ο μάρτυρας μάλιστα φέρεται να αναφέρει ότι η «Novartis δεν ήταν ικανοποιημένη από τις μετέπειτα ενέργειες» του τότε υπουργού.

Ο κ. Σαλμάς λέει μάλιστα ότι η πρόκειται για μια κατάθεση που ελήφθη μόλις την περασμένη Κυριακή από τον μάρτυρα με ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης».

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός της ΝΔ στη δικογραφία δεν αναφέρεται εάν πρόκειται για υπάλληλο της Novartis και αναρωτήθηκε πως γνωρίζει ο κ. Πολάκης ότι είναι. Αυτό, όπως είπε δείχνει ότι πρόκειται για μια στημένη υπόθεση.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Το Tesla του Έλον Μασκ βολτάρει στο διάστημα - εξωπραγματικές εικόνες



Εικόνες πέρα από κάθε λογική που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας: Η βόλτα του Tesla του Έλον Μασκ στο διάστημα! Δείτε φωτογραφίες live βίντεο.

Η αμερικανική ιδιωτική διαστημική εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ εκτόξευσε με επιτυχία το βράδυ της Τρίτης τον πύραυλο βαρέων βαρών Falcon Heavy. 

Η πρώτη πτήση του Falcon Heavy, του μεγαλύτερου και ισχυρότερου αυτή τη στιγμή πυραύλου στον κόσμο, έχει ως επιβάτη μια κούκλα με διαστημική στολή καθισμένη στη θέση του οδηγού ενός σπορ Tesla.


Οι εικόνες που δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες είναι πέρα από κάθε λογική και θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας. 






Δείτε στο παρακάτω βίντεο live το ταξίδι του Tesla στο διάστημα. 


Ο τολμηρός επιχειρηματίας αποκάλυψε μετά την εκτόξευση από το ιστορικό Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα ότι έτρεμε από το φόβο του για την έκβαση της εκτόξευσης και ότι έδινε πιθανότητες 50-50 κάτι να πάει στραβά σε αυτό το πρώτο τεστ.

«Ένιωσα μια μεγάλη ανακούφιση. Είχα στο μυαλό μου την εικόνα μιας γιγάντιας έκρηξης στην εξέδρα, μιας ρόδας να πέφτει από ψηλά και να κυλάει μόνη της στο δρόμο. Αλλά ευτυχώς τίποτε από αυτά δεν συνέβη», δήλωσε μετά την πετυχημένη εκτόξευση.

Ο πύραυλος Falcon Heavy (Βαρύ Γεράκι), που έχει ύψος 70 μέτρων και διαθέτει 27 μηχανές προώθησης, ουσιαστικά αποτελείται από τρεις μικρότερους συνενωμένους δίπλα-δίπλα πυραύλους Falcon 9 της SpaceX. Μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 64 τόνων σε χαμηλή τροχιά, δηλαδή όσο ζυγίζουν περίπου πέντε διώροφα λονδρέζικα λεωφορεία, με κόστος 90 εκατομμυρίων δολαρίων ανά εκτόξευση.





Πηγή : thetoc.gr


Μαχαιρώματα, άγριο ξύλο και απόπειρα απαγωγής στην Αλεξάνδρας



Σκηνές σκληρής βίας εκτυλίχθηκαν χθες τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας – Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρό, τον μαχαίρωσε και προσπάθησαν να αρπάξουν την κοπέλα του – Σεσημασμένος για ναρκωτικά και ληστείες ένας από τους δράστες.

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαιρώματα, άγριο ξύλο και απόπειρα απαγωγής μιας νεαρής γυναίκας με φόντο ξεκαθαρίσματα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών  σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. 


Μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη ΓΑΔΑ, ομάδα κουκουλοφόρων, επιτέθηκε σε νεαρό  που βρισκόταν με τη σύντροφο του και αφού τον έδειραν ανελέητα και τον μαχαίρωσαν, προσπάθησαν να αρπάξουν την κοπέλα. Όμως το θύμα τους κυνήγησε φώναξε βοήθεια και ομάδα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν στο σημείο καταδίωξε τους δράστες και κατάφερε να περάσει χειροπέδες σε έναν από αυτούς. 

Πώς έγινε το περιστατικό 

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 3 χθες τα ξημερώματα. Ο νεαρός αλβανικής καταγωγής  βρισκόταν με τη φίλη του στην οδό Αυτοκρατόρων Αγγέλων. Φθάνοντας στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας τρία άτομα που φορούσαν κουκούλες τον πλησίασαν και αφού άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, έβγαλαν μαχαίρια και τον κάρφωσαν αρκετές φορές στο σώμα. 

Το θύμα αιμόφυρτο σωριάζεται στην άσφαλτο και στη συνέχεια οι τρεις κουκουλοφόροι – είναι σύμφωνα με πληροφορίες Αλβανοί - ορμούν στη φίλη του και προσπαθούν με τη βία να τη σύρουν πιθανότατα σε όχημα που είχαν σταθμεύσει στο σημείο. Όμως δεν τα κατάφεραν. Το θύμα με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει αρχίζει να καλεί σε βοήθεια και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που έκαναν περιπολία στην περιοχή, αρχίζουν να τους καταδιώκουν. 

Λίγη ώρα αργότερα καταφέρνουν να εντοπίσουν τον έναν από τους τρεις δράστες και να του περάσουν χειροπέδες. 

Ο ληστής των Εξαρχείων 

Ο Αλβανός συλληφθείς οδηγήθηκε στο Α.Τ Εξαρχείων όπου εκεί οι έμπειροι αξιωματικοί έψαξαν σε βάθος την υπόθεση και κατάφεραν να βγάλουν «λαβράκι». Ο συγκεκριμένος όχι μόνο ήταν σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες αλλά κατά το παρελθόν ενώ είχε απελαθεί 4 φορές από τη χώρα πάντα έβρισκε τον τρόπο να έρχεται στην Ελλάδα και να ρίχνεται και πάλι στην παρανομία. 

Τελευταία  επίθεση  που πραγματοποίησε ήταν στις 28 Ιανουαρίου στη Σόλωνος όταν μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, έβγαλαν μαχαίρι σε έναν νεαρό φοιτητή για να τον ληστέψουν. Μάλιστα το θύμα τον αναγνώρισε ενώ τα αποτυπώματα του βρέθηκαν και σε οχήματα που είχαν διαρρηχθεί. 

Ο Αλβανός ληστής, οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν την εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά και ληστείες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. 


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr