Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

16χρονος κακοποιός μαχαίρωσε 42χρονο στην Καλαμάτα

 



Ξημερώματα Κυριακής, στην Καλαμάτα, ένας 16χρονος κακοποιός μαχαίρωσε μετά απο διαπληκτισμό ένα 42χρονο.

Λίγο μετά τις 4π.μ. το πρωί, ένας 16χρονος και ένας 42χρονος διαπληκτίστηκαν σε νυχτερινό κατάστημα διασκέδασης, στην οδό Υπαπαντής, στο κέντρο της Καλαμάτας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Λίγο αργότερα εξήλθαν από το κατάστημα και εκεί ο 16χρονος κακοποιός φέρεται να τραυμάτισε τον 42χρονο με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με μαχαίρι, στα πόδια.

Ο 42χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ την ίδια στιγμή η Αστυνομία αναζητά τον 16χρονο κακοποιό, που έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση, και διαφεύγει της σύλληψης.




Βαγγέλης Ζαμπούνης το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης

 


Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της νύχτας ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν», ο οποίος έπεσε νεκρός κατά την ενέδρα που του έστησαν έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στον Νέο Κόσμο.



Ο κακοποιός και θύμα είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών, αλλά και για συμβόλαια θανάτου, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία σε βάρος του, ενώ εναντίον του είχε γίνει ακόμη μία απόπειρα δολοφονίας το 2018 στον Πειραιά.

 



Κατάσχεση πάνω από 45 κιλών κοκαΐνης και αποτροπή διοχέτευσης-εμπορίας τους στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής


 

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επιχείρηση, απογευματινές ώρες χθες (11-1-2024) σε οικία στο Κορωπί, όπου μετά από συντονισμένη ενδελεχή έρευνα, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο λεβητοστάσιο και εντός αποθήκης της εν λόγω οικίας:




-45- κιλά και -167,3- γραμμάρια κοκαΐνη, μεταξύ των οποίων -36- τυποποιημένες συσκευασίες που έφεραν εξωτερικά και εσωτερικά διαφορετικό λογότυπο προκειμένου οι εν λόγω ποσότητες να είναι αναγνωρίσιμες,

πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV,

πιστόλι με -2- γεμιστήρες και

-149- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Προηγήθηκε η σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού μέλους του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κοκαΐνης στο λεκανοπέδιο Αττικής και κυρίως σε Δυτική Αττική και στα Βόρεια Προάστια, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας στην περιοχή της Κηφισιάς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε νάιλον συσκευασία περιέχουσα -17,5- γραμμάρια κοκαΐνης.

Η αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και ο τερματισμός της δράσης τους ήταν απόρροια συστηματικής διερεύνησης, ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριών, φυσικής επιτήρησης και εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων (profiling), στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.





Ο Λαφαζάνης καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή στο πλευρό του το ΚΚΕ

 


Το Τριμελές Πρωτοδικείο ανακοίνωσε  την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, την απόφαση σύμφωνα με την οποία  καταδικάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλο σε 18 μήνες φυλάκιση, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων για όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν άσκηση βίας κατά των ΜΑΤ, προκειμένου να παρεμποδίσουν πλειστηριασμούς, παρά ταύτα, αλλά η έδρα προχώρησε στην καταδίκη τους.

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που καταδικάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Μαυρομάτη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018, είναι «απαράδεκτη, επικίνδυνη και στόχο έχει τον εκφοβισμό σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις, η αντίσταση, η αλληλεγγύη», σημειώνει το ΚΚΕ.

Και συνεχίζει «η συνέχεια του κράτους», αφού η μια μετά την άλλη «οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, για να μπορούν τα ‘κοράκια’ ανενόχλητα να βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τα ‘κοράκια’ θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.



Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει σχεδόν 400.000$ αποζημίωση στους New York Times έπειτα από αγωγή που έχασε

 



Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και υπόδικος για άλλες ποινικές υποθέσεις κλήθηκε να καταβάλει στους New York Times σχεδόν 400.000 δολάρια για νομικά έξοδα έπειτα από αγωγή.

Με την αγωγή, ο Ντόναλντ Τραμπ διεκδικούσε 100 εκατ. δολάρια, κατηγορώντας την εφημερίδα και την ανιψιά του, Μαίρη Τραμπ, για «ύπουλη συνωμοσία» με σκοπό την απόκτηση των φορολογικών του στοιχείων, σύμφωνα με το BBC.

Δικαστής απέρριψε πέρυσι την αγωγή, ενώ τα άρθρα της εφημερίδας για οικονομικές υποθέσεις του πρώην προέδρου του Τραμπ κέρδισαν βραβείο Πούλιτζερ. Την Παρασκευή ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Ρόμπερτ Ριντ διέταξε τον Ντόναλντ Τραμπ να αποζημιώσει τους New York Times για τα έξοδα που προέκυψαν από την αποτυχημένη προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Ο δικαστής δήλωσε ότι κατέληξε στο ποσό των 392.638 δολαρίων, αφού εξέτασε διάφορα θέματα. Στην αγωγή, η οποία αφορούσε έρευνα του 2018 ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούσε τρεις δημοσιογράφους ότι συνεργάστηκαν με την ανιψιά του πρώην προέδρου στο πλαίσιο μιας «προσωπικής βεντέτας» εναντίον του. Ισχυρίστηκε ότι την καταδίωκαν αμείλικτα και την έπεισαν να παραδώσει έγγραφα.

Ο δικαστής Ριντ απέρριψε την υπόθεση τον Μάιο, λέγοντας ότι το νομικό σύστημα έχει «αναγνωρίσει εδώ και καιρό ότι οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε νόμιμες και συνήθεις δραστηριότητες συλλογής ειδήσεων».



Περηφάνεια Ελλάδα-Ιταλία 7-6: «Χάλκινη» η Εθνική πόλο γυναικών

 



Κυρ. Μητσοτάκης για την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας πόλο γυναικών: «Μας κάνατε όλους υπερήφανους».

Η εθνική πόλο γυναικών, νίκησε εχθές 7-6 την Ιταλία στον «μικρό» τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, και εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο (πρώτο στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά από τέσσερα ασημένια) έτσι εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παρίσι.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Νίνου (π.π.), 2-0 Μαργ. Πλευρίτου (φουνταριστός), 2-1 Πικότσι (π.π.), 3-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 4-1 Ξενάκη (π.π.), 4-2 Μπιανκόνι (π.π.), 5-2 Ασημάκη (φουνταριστός), 5-3 Γκαλάρντι (φουνταριστός), 5-4 Μπιανκόνι (περιφέρεια), 6-4 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 6-5 Βιακάβα (π.π.), 6-6 Αβένιο (πέναλτι), 7-6 Ελευθεριάδου (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 3/12 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού

Η Ιταλία είχε 3/11 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 1 γκολ την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Πάτρα (4΄54΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και η Μαργ. Πλευρίτου (51 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς).

Διαιτητές: Ντούτιλχ (Ολλανδία), Κολομίνας (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσέργκολ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν και πάλι η Σοφία Τορνάρου και η Στεφανία Σάντα.



Μαφιόζικη εκτέλεση - Σκότωσαν 44χρονο με δεκάδες σφαίρες έξω από βενζινάδικο

 



Η μαφία και άνθρωποι της νύχτας αλωνίζουν την χώρα, και κυρίως αλλοδαποί σκληροί κακοποιοί δεν διστάζουν να εκτελούν συμβόλαια θανάτου.

Νεκρός έπεσε περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής ένας 44χρονος έξω από βενζινάδικο στην οδό Ηλία Ηλιού και Φρατζή, στο Νέο Κόσμο, έπειτα από πυροβολισμούς που δέχτηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το θύμα ήταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων και βρισκόταν μέσα στο όχημά του, ενώ οι δράστες των πλησίασαν με αυτοκίνητο και τον πυροβόλησαν δεκάδες φορές με πιστόλι και καλάσνικοφ. 

81 σφαίρες έριξαν στον 44χρονο ιδιοκτήτη βενζινάδικου, και γνωστό όνομα της νύχτας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα ονόματι Β.Ζ. ήταν άνθρωπος της νύχτας ενώ στο παρελθόν είχε γίνει σε βάρος του απόπειρα δολοφονίας στην περιοχή του Πειραιά. 

Είναι χαρακτηριστικό πως οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλεξαν πάνω από 40 κάλυκες, ενώ οι έρευνες για τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω από το έγκλήμα αυτό συνεχίζονται.

Προανάκριση για το αιματηρό περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.