Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Πολιτική κυριαρχία για την κυβέρνηση - Τελειωμένος και απαξιωμένος ο Τσίπρας

 



Στο γκάλοπ της GPO για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» διατηρείται σταθερά το διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ (12,4%), ενώ σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και τα ποσοστά αποδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αντίθετα ο Τσίπρας μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επιβιώνει πολιτικά γιατί στους πολίτες είναι ένας τελειωμένος και απαξιωμένος πολιτικός.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται με όρους πολιτικής κυριαρχίας μετά απο δύο χρόνια διακυβέρνησης, διατηρώντας σταθερά ένα διψήφιο προβάδισμα (της τάξεως του 12,4%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», η κυβέρνηση Μητσοτάκη δουλεύει και παράγει έργο χωρίς την πίεση που δέχονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες με τη συμπλήρωση της δικής τους διετίας βρίσκονταν στην πραγματικότητα αντιμέτωπες με μια αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Η κυβέρνηση έχει μια επιτυχημένη άσκηση κυβερνητικής διαχείρισης, η οποία πιστώνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο κομματικά όσο και προσωπικά (μέσα από τα υψηλά ποσοστά θετικής αποδοχής και την υπέρ του μεγάλη «ψαλίδα» στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία).



Περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑββατοκύριακο



Κορονοϊος: Με ποιον τρόπο πλουτίζουν οι συνωμοσιολόγοι

 


Μόλις δώδεκα πρόσωπα σε όλο τον κόσμο διακινούν το 65% των fake news κατά των εμβολίων που φθάνουν και στη χώρα μας μέσω των social media.

Προσοχή! Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εμπεριέχει μικροτσίπ προκειμένου να παρακολουθεί αδιαλείπτως τη ζωή μας ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς με την παρέα του. Το στέλεχος της Covid-19 δημιουργήθηκε από φαρμακευτικές εταιρείες που αναζητούσαν εδώ και καιρό τρόπο προκειμένου να θησαυρίσουν και τελικά το πέτυχαν, ενώ ο ιός επί της ουσίας δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από την κοινή γρίπη. Κατ’ άλλους δε, απλώς… δεν υπάρχει.


Κορονοϊος: Πώς πλουτίζουν οι συνωμοσιολόγοι

Είναι προφανές πως η συνωμοσιολογία γνωρίζει πιένες. Εδώ και 18 μήνες που η πανδημία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, οι ψευδείς ειδήσεις (αγγλιστί fake news) έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα καθώς σε αυτό βοηθάει πολύ το Διαδίκτυο και κυρίως τα social media. Μια αβάσιμη κουταμάρα που μπορεί να σκεφτεί και να γράψει στο Twitter κάποιος π.χ. στην Ιταλία, μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχει φτάσει μεταφρασμένη στην γειτονική Ελλάδα ή στον μακρινό Καναδά προκαλώντας ανησυχία με αποτέλεσμα να ενισχύεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Με μια απλή περιήγηση στο Διαδίκτυο μπορεί να διαβάσει ο καθένας ό,τι μπορεί να φανταστεί για τους λόγους που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, για τον «εσκεμμένο» τρόπο με τον οποίο εξαπλώθηκε και κυρίως για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχουν όσοι εμβολιάζονται. Ποιοι είναι όμως αυτοί που διαδίδουν σωρηδόν όλες αυτές τις ψευδείς ειδήσεις; Από που ξεκινά η διασπορά των ψευδονέων στο Internet;




Μια ντουζίνα ανθρώπων διασπείρει τα fake news

Εάν πιστεύετε ότι πηγάζει από κάτι γραφικούς τύπους που έχουν μανία καταδίωξης, κάνετε λάθος. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο NPR των Ηνωμένων Πολιτειών, οι περισσότερες ψευδές ειδήσεις που διαδίδουν οι αντιεμβολιαστές προέρχονται από μόλις… 12 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ναι, μόνο τόσους! Αυτή η δωδεκάδα παράγει το 65% της προπαγάνδας κατά των εμβολίων για την Covid-19 που διακινείται σε Facebook, Instagram και Twitter.


Μάλιστα το Facebook φρόντισε τις προηγούμενες ημέρες να κλείσει τους περισσότερους από τους λογαριασμούς που διαχειρίζονται αυτά τα δώδεκα άτομα και να κατεβάσει πάνω από 16.000.000 αναρτήσεις, προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Γιατί άλλο πράγμα είναι να γράφεις πως ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στο φεγγάρι ή ότι η Γη είναι επίπεδη (κι όμως υπάρχει και σχετική σελίδα στο Facebook με χιλιάδες υποστηρικτές που το πιστεύουν), που στο κάτω – κάτω αυτό δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και άλλο να αναφέρεις ότι τα εμβόλια προκαλούν στείρωση, καρκινογένεση ή μυριάδες άλλες παθήσεις.


Θανατηφόρες συνέπειες

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα για παράδειγμα κατηγορούνται ευθέως για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να μην πετύχουν τη δημιουργία τείχους ανοσίας με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε χιλιάδες επιπλέον θύματα από τη νόσο.


«Ο εμβολιασμός των Αμερικανών είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή αυτής της πανδημίας. Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια που διαδίδεται μέσω του Διαδικτύου έχει θανατηφόρες συνέπειες. Γι’ αυτό ζήτησα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αναλάβουν δράση κλείνοντας αυτούς τους λογαριασμούς που μεταδίδουν ψέματα» τονίζει η γερουσιαστής της Μινεσότα και γερουσιαστής Amy Klobuchar.


Αναφερόμαστε σε αναρτήσεις που παραβιάζουν την πολιτική ορθότητας και έρχονται σε αντίθεση με τα πορίσματα του συνόλου της ιατρικής κοινότητας και όχι για κείμενα που αφορούν απλώς μια διάθεση αρνητικού έναντι των εμβολίων που άλλωστε αυτό είναι θέμα γνώμης και είναι θεμιτό, όπως απόλυτα φυσιολογική είναι και η καχυποψία αρκετού κόσμου έναντι ενός νέου εμβολίου. Οι υποστηρικτές κατά των εμβολίων πάντως κάνουν λόγο για εξόφθαλμη λογοκρισία.




Τι κερδίζουν τελικά οι συνωμοσιολόγοι

Τι έχουν να κερδίσουν εν τέλει όλοι αυτοί οι super spreaders (υπερμεταδότες) συνωμοσιολόγοι διασπείροντας τέτοιες ειδήσεις που επιχειρούν να καταρρίψουν με ψεύδη τα επιστημονικά δεδομένα και οι θέσεις τους φθάνουν εν ριπή οφθαλμού και στην Ελλάδα, συνήθως κακά μεταφρασμένες; Χρήματα, και μάλιστα πολλά! Πρόκειται για ακτιβιστές, εναλλακτικούς επιχειρηματίες υγείας και γιατρούς που συνήθως προωθούν τη «φυσική υγεία» και κερδίζουν είτε πουλώντας συμπληρώματα διατροφής και βιβλία ευεξίας, είτε μέσω διαφημίσεων στις ιστοσελίδες τους που τους αποφέρουν χιλιάδες ευρώ είτε χρηματικές χορηγίες από θαυμαστές τους ή όλα αυτά μαζί.


Ούτε παρανοϊκοί είναι, ούτε παραπλανημένοι ιδεολόγοι. Το κέρδος επιζητούν και για το λόγο αυτό παίρνουν ένα πραγματικό δεδομένο και το διαστρεβλώνουν εσκεμμένα, όπως π.χ. την είδηση για το θάνατο ενός προσώπου (αν είναι και διάσημο ακόμα καλύτερα) που το συνδέουν με το γεγονός ότι λίγες ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα, είχε κάνει το εμβόλιο.


Πού αποσκοπούσε ο πατέρας του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Πατέρας του σύγχρονου αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι ο 64χρονος σήμερα Andrew Wakefield. Βρετανός πρώην παθολόγος και ακαδημαϊκός που διαγράφηκε από τα ιατρικά μητρώα όταν παραποίησε τα επιστημονικά δεδομένα για να ισχυριστεί ότι ο εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει αυτισμό. Κατηγορήθηκε πως είχε στήσει μια απάτη που εάν πήγαινε καλά, θα του απέφερε έως και 43 εκατομμύρια δολάρια.


Όπως αποκάλυψε η επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal το 2011 ο πάλαι ποτέ χειρουργός είχε ιδρύσει δύο εταιρείες στο όνομα της συζύγου του (τις Immunospecifics Biotechnologies Ltd και Carmel Healthcare Ltd) οι οποίες θα εκμεταλλεύονταν τον πανικό που ο ίδιος είχε προκαλέσει, πουλώντας τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων αυτισμού. Η επιχείρησή του αποτέλεσε την αιτία για να επανεμφανιστούν στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες περιοχές του κόσμου ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί, καθώς κάποιοι τον πίστεψαν και δεν έκαναν στα παιδιά τους ή στους εαυτούς τους τα απαιτούμενα εμβόλια.


Πούλαγε… οδοντόκρεμες κατά του κορονοϊού

Από την πλευρά του ο Αμερικανός ακροδεξιός ραδιοφωνικός παραγωγός Alex Jones είχε φθάσει στο σημείο να συγκεντρώνει δύο εκατομμύρια ακροατές ανά εκπομπή και να έχει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα του, πείθοντας τους συμπατριώτες του ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μια απάτη των φιλελεύθερων ελίτ. Ακολούθως άρχισε να πουλά μια οδοντόκρεμα, την SuperSilver ,που όχι μόνο λευκαίνει τα δόντια, αλλά… ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, όπως υποστήριζε. Μάλιστα όπως ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κατόπιν έρευνας που έκανε, το 80% των κερδών της εταιρείας του Jones προέρχονταν από πωλήσεις προϊόντων που υπόσχονταν λύσεις σε φοβίες που ο ίδιος προωθούσε στους πολίτες. Μάλιστα τα κέρδη του φέρεται να έφθαναν έως και τα 10.000.000 δολάρια ετησίως!

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Alex Jones

Και ο ανιψιός του Τζον Κένεντι στους υπερμεταδότες fake news

Ανάμεσα στους δώδεκα νυν «super spreaders» συνωμοσιολόγους του κορονοϊού, συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων και ο Αμερικανός δικηγόρος περιβαλλοντικών υποθέσεων και δικηγόρος Robert F. Kennedy Jr. (ανιψιός του δολοφονημένου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι). Αρχικά διέδιδε και αυτός ότι τα εμβόλια συνδέονται με τον αυτισμό. Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχε μοιραστεί αβάσιμες θεωρίες που συνέδεαν τον κορονοϊό με τα κυψελοειδή δίκτυα 5G με τον κορονοϊό και δήλωνε, χωρίς αποδείξεις, ότι ο θάνατος του θρύλου του μπέιζμπολ Hank Aaron στις 22 Ιανουαρίου φέτος, αποτελούσε «μέρος ενός κύματος ύποπτων θανάτων» που συνδέεται με τα εμβόλια. Αποτέλεσμα ήταν πολλοί να τον πιστεύουν και να μην προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Νωρίτερα, οι ακόλουθοί του στον λογαριασμό που διατηρούσε στο Instagram είχαν αυξηθεί από 121.000 σε 454.000 μέχρι που τον έκλεισε το ίδιο το μέσο επειδή προωθούσε επανειλημμένα αντιεπιστημονικές θέσεις κατά των εμβολίων.


δικηγόρος Robert F. Kennedy Jr.


Πηγή : newsbeast.gr



Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου και του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Mathias Cormann

 


Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Mathias Cormann, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου




Κ. Μητσοτάκης: Κάθε συνάντηση με την ηγεσία παγκόσμιων Οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, είναι πάντα πολύτιμη. Όμως, η σημερινή με το νέο Γενικό Γραμματέα Mathias Cormann, πράγματι ξεχωρίζει. Όχι μόνο γιατί ο ίδιος προέρχεται από την Αυστραλία, χώρα όπου ακμάζει ο Ελληνισμός και η Αθήνα είναι μια απ’ τις πρώτες πρωτεύουσες τις οποίες επισκέπτεται. Αλλά, κυρίως, γιατί η ανάληψη των νέων του καθηκόντων συμπίπτει με τον κρίσιμο ρόλο που καλείται, τώρα, να διαδραματίσει ο ΟΟΣΑ μετά την επίθεση της πανδημίας.


Είναι αλήθεια ότι στα 60 χρόνια λειτουργίας της, η υπερεθνική αυτή οργάνωση έχει υπηρετήσει ό,τι δηλώνει και ο τίτλος της, δηλαδή την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη. Η αποστολή της, ωστόσο, γίνεται τώρα περισσότερο περίπλοκη, καθώς την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση διαδέχθηκε η υγειονομική περιπέτεια με τις πολυεπίπεδες συνέπειές της. Και καθώς η τελευταία δεν έχει ακόμα πλήρως αντιμετωπιστεί, ο πλανήτης αναζητά νέες λύσεις, που θα τον προσαρμόσουν στις νέες συνθήκες.


Ζητούμενο, όμως, όπως είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον αγαπητό Mathias, δεν μπορεί να είναι, απλά, η επιστροφή μας στην κατάσταση προ της επίθεσης του κορωνοϊού. Αλλά η αξιοποίηση αυτής της εμπειρίας στην επόμενη ημέρα του κόσμου.

Με άλλα λόγια, η παγκόσμια ανάκαμψη οφείλει να συνδυαστεί με τον περιορισμό της ανισότητας, αλλά και την αύξηση της διεθνούς αλληλεγγύης με πρώτο στόχο τον παγκόσμιο εμβολιασμό.


Και, βέβαια, με την τόνωση της εργασίας σε όλες τις χώρες. Όπως, φυσικά, και με την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής.


Τεράστιο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί, ασφαλώς, και η Συμφωνία για μία νέα αρχιτεκτονική στη διεθνή φορολόγηση, που επιτεύχθηκε μόλις χθες, με βάση τις εισηγήσεις του ΟΟΣΑ.


Η Ελλάδα τις υποστήριξε εξαρχής όχι μόνο ως ένα ζήτημα αρχής, αλλά και ως μια ανάγκη της συγκυρίας. Γιατί προϋπόθεση μιας βιώσιμης ανάπτυξης των χωρών είναι μέρος του πλούτου να παραμένει στις χώρες όπου αυτός παράγεται. Ώστε η πρόοδος να μην αφορά μόνο τους εταιρικούς κολοσσούς. Αλλά και όλους τους λαούς. Πράγματι, η Συμφωνία αυτή υπήρξε μία μεγάλη νίκη της οικονομικής διπλωματίας, ενέπνευσε περισσότερα από 130 κράτη. Αλλά υπήρξε και μια νίκη της αντίληψης για μια πιο ισόρροπη ανάπτυξη. Γιατί η μεν φορολόγηση των επιχειρήσεων στις περιοχές δράσης τους και όχι στις δηλωμένες έδρες θα αποφέρει ετησίως σχεδόν 100 δισ. ευρώ, ενώ ο φόρος 15% εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ακόμη 150 δισ. ετησίως σε πρόσθετα έσοδα για τις κυβερνήσεις.


Οι προκλήσεις, συνεπώς, για ένα θεσμό υπερεθνικής συνεργασίας, όπως ο ΟΟΣΑ, είναι τώρα μεγαλύτερες από ποτέ, κύριε Γενικέ. Και η Ελλάδα θα βρεθεί συμπαραστάτης σε αυτό το έργο σας. Άλλωστε, η εκτίμηση της χώρας μας προς τον Οργανισμό έχει ήδη φανεί. Τόσο με την επιτυχημένη υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για τη Γραμματεία του, όσο και με την παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στην προεδρία του νευραλγικού του οργάνου, του Global Strategy Group.


Στο επίπεδο των άμεσων κινήσεων, πρέπει να πω ότι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το νέο προσχέδιο του ΟΟΣΑ για την ασφαλή κινητικότητα μετά την πανδημία. Όπως και οι πρωτοβουλίες σας για το διεθνή συντονισμό, ώστε τα εμβόλια να φτάσουν σε χώρες που δεν έχουν οι ίδιες τις δυνατότητες να τα προμηθευτούν. Χθες, μάλιστα, ετέθη σε εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση το «Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19» για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ήταν μια ελληνική ιδέα η οποία έγινε πράξη μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και βέβαια η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που, ήδη, είχε σπεύσει να ενταχθεί σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα, το οποίο διασφαλίζει εντός της Ε.Ε. την ελεύθερη και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών μας. Ωστόσο, ο Οργανισμός που γεννήθηκε στα ερείπια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οφείλει να πρωταγωνιστήσει και στη νέα κοινωνική και οικονομική ανοικοδόμηση μετά την πανδημία.


Σε αυτές τις συνθήκες συνολικής ανασυγκρότησης γίνεται, νομίζω, και επίκαιρη η πρότασή μας, η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ίδρυση ενός Κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη, με αντικείμενο την αλληλεπίδραση των οικονομικών και των δημογραφικών εξελίξεων.


Στο μεταίχμιο 2 μεγάλων ηπείρων, της δημογραφικά πιεζόμενης Ευρώπης και της πληθυσμιακά ακμαίας Αφρικής, ένα τέτοιο Παρατηρητήριο θεωρώ ότι θα προσφέρει πολύτιμα δεδομένα για τους σχεδιασμούς του Οργανισμού σας και πιστεύω ότι είναι κάτι που αξίζει να μελετηθεί.


Κλείνω, αισιόδοξος για τη νέα σελίδα του ΟΟΣΑ που ανοίγει υπό την ηγεσία ενός αληθινού πολίτη του κόσμου. Που για όσους δεν τον γνωρίζουν, γεννήθηκε στο Βέλγιο, γερμανόφωνος, αλλά σπούδασε σε γαλλόφωνα και φλαμανδόφωνα πανεπιστήμια, για να ταξιδέψει, στα 19 του, στο Βερολίνο, προκειμένου να δει την πτώση του Τείχους. Και ύστερα στα 25 να βρεθεί στην Αυστραλία, υπηρετώντας από σπουδαίες θέσεις τη δεύτερη πατρίδα του. Για να επιστρέψει, τώρα, στην Ευρώπη, στην κορυφή ενός παγκόσμιου οργανισμού.


Αγαπητέ Mathias, οι πολλές γνώσεις και οι εμπειρίες σου, ο κοσμοπολιτισμός σου, αλλά και η τόσο ενδιαφέρουσα προσωπική σου διαδρομή είμαι βέβαιος ότι προδικάζουν την επιτυχία σου και εμείς θα σταθούμε πάντα στο πλευρό σου για να κάνουμε τον ΟΟΣΑ ακόμα πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων.


Καλωσήλθες, και πάλι, στην Αθήνα.


Mathias Cormann: Ευχαριστώ πολύ κ. Πρωθυπουργέ. Αποτελεί πραγματικό προνόμιο ότι μου δίνεται η ευκαιρία να συναντήσω τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, αλλά και την ομάδα των Υπουργών του και να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά για να συνδράμουμε στην υλοποίηση καλύτερων πολιτικών που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη ζωή.


Ο ΟΟΣΑ είναι ένας οργανισμός όπου συνυπάρχουν 38 δημοκρατίες από όλον τον κόσμο, οι οποίες βασίζονται στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς και μοιράζονται κοινές πεποιθήσεις. Και σε μία περίοδο που η διεθνής συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας και να βρούμε τον βέλτιστο δρόμο προς τα εμπρός, αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα διεθνούς συνεργασίας.


Ο ΟΟΣΑ έχει πολύ καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.


Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιούργησε η πανδημία -και η κρίση που προκάλεσε η πανδημία- προκειμένου να προωθήσει έναν βαθύ, θετικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, οικοδομώντας μία μοντέρνα, ψηφιακή, πράσινη οικονομία που δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες προόδου για τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα, τα χρόνια που έρχονται.


Επομένως, αγαπητέ Πρωθυπουργέ, πραγματικά εκτιμώ ιδιαίτερα τις επαφές που είχαμε σήμερα και τις συζητήσεις που είχαμε με τους υπουργούς σας. Ασφαλώς, αυτή τη στιγμή η μεγιστοποίηση και η δίκαιη κατανομή των οφελών της μετα-Covid ανάκαμψης είναι μία κεντρική προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν, να συμμετέχουν στη διαδικασία εμβολιασμού.


Κάνετε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το μέτωπο στην Ελλάδα. Καινοτόμο δουλειά. Θα είναι σημαντικό για οικονομίες, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου, να συνεισφέρουν στην επιστροφή της διεθνούς κινητικότητας με τρόπο που θα είναι ασφαλής έναντι του κορονοϊού. Και προσβλέπουμε στην συνεργασία μαζί σας και σε αυτό το ζήτημα.


Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την προώθηση της διεθνούς φορολογικής μεταρρύθμισης. Για να διασφαλίσουμε πως οι διεθνείς φορολογικές ρυθμίσεις είναι δίκαιες και ισότιμες και βοηθούν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να διασφαλίσουν ότι μπορούν να αντλήσουν τα απαραίτητα έσοδα για να χρηματοδοτήσουν τις αναγκαίες δημόσιες υπηρεσίες, με τρόπο δίκαιο αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικό και αποδοτικό.


Και ευχαριστώ την Ελλάδα για την ακλόνητη υποστήριξή της σε αυτή την προσπάθεια. Πλέον τη στηρίζουν 130 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες έχουν υπογράψει μια ιστορική συμφωνία η οποία καθιστά τις διεθνείς φορολογικές ρυθμίσεις καλύτερες και δικαιότερες.


Από την κλιματική αλλαγή και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, μέχρι το σημείο που θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε πώς το διεθνές πιστωτικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε κανόνες, θα λειτουργεί σωστά, υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία προσβλέπουμε να συνεργαστούμε μαζί σας.


Σας ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή και προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί σας τα επόμενα χρόνια, για να συμβάλουμε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Πρέσβης Γεώργιος Πρεβελάκης.



Μύκονος: Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού για παράνομους μετανάστες

 


Εντοπίστηκαν  και συνελήφθησαν 84 αλλοδαποί, οι οποίοι αποβάστηκαν στο νησί των ανέμων για να απασχοληθούν σε εστιατόρια και επιχειρήσεις 

Σαρωτική επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού στη Μύκονο για τον εντοπισμό παράνομων αλλοδαπών που έκαναν απόβαση στο νησί των ανέμων για να απασχοληθούν σε εστιατόρια και επιχειρήσεις και διέμεναν στοιβαγμένοι σε δωμάτια κάτω απο άθλιες συνθήκες.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου σε συνεργασία με κλιμάκια των έμπειρων ανδρών του Λιμεναρχείου Μυκόνου εντόπισαν και συνέλαβαν 84 αλλοδαπούς (Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, ακόμη και ανήλικοι) οι οποίοι έφθασαν στο κοσμοπολίτικο νησί για να δουλέψουν σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τουριστική σεζόν.

Η έφοδος των Αρχών έγινε την Παρασκευή σε διάφορα καταλύματα που όπως φαίνεται και απο τις φωτό του protothema.gr, οι αλλοδαποί ζούσαν κάτω απο τριτοκοσμικές συνθήκες και με μεταγωγικά λεωφορεία και συνοδεία αστυνομικών και λιμενικών μεταφέρθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου για κρατηση και παρεταίρω μεταχείριση τους.




Πηγή : protothema.gr




Τουρκία - Ελλάδα 63-81 και είμαστε πιο κοντά το Τόκιο


 

Η Ελλάδα νίκησε την Τουρκία με 63-81 και θα παλέψει με την Τσεχία (02:05 ξημέρωμα Δευτέρας) για το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε καλύτερη άμυνα κι ήταν ανώτερη σε δίποντα (41%-55%), τρίποντα 26%-32%), ριμπάουντ (35-45) και ασίστ (11-18).

Ο Καλάθης ολοκλήρωσε με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ. Ο Σλούκας είχε 15 πόντους και 9 ασίστ.

Τρομερός ο Παπαγιάννης με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ όπως και ο Μήτογλου (10π., 12ρ.).

Αν δεν ήταν ο Λαρεντζάκης η Ελλάδα δύσκολα θα κέρδισε. Ο Ελληνας γκαρντ κράτησε μόνος του την ομάδα στα δύσκολα με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-8, 34-27, 47-51, 63-81


ΤΟΥΡΚΙΑ (Ενέ): Οσμάν 4, Ιλιασόβα 6 (2), Κορκμάζ 20 (4), Μαχμούτογλου 7 (1), Οζντεμίρογλου 2, Σανλί 2, Σενγκούν 12, Τουντσέρ 8 (2), Γουρτσεβέν 2


ΕΛΛΑΔΑ (Πιτίνο): Αντετοκούνμπο 2, Καλάθης 18 (1τρ., 6 ρ., 6 ασ.), Χρυσικόπουλος, Γιαννόπουλος 4 (1), Κασελάκης 2, Κατσίβελης, Καββαδάς 2, Λαρεντζάκης 14 (2), Μήτογλου 10 (2τρ., 12ρ.), Παπαγιάννης 14 (13ρ.), Σλούκας 15 (2τρ., 9ασ.)



Νέο μήνυμα Μητσοτάκη : «Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι»

 


«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τονίζει σε συνέντευξη του στην «Κ» της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, στέλνοντας νέο μήνυμα προς τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εμβόλιο. 

Τα όποια περιοριστικά μέτρα, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, διαμηνύει, καθώς όπως λέει, «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη».

Στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός σημειώνει, ότι δεν μπορεί να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, αλλά όλοι αναλαμβάνουν πια τις ευθύνες τους. «Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τονίζει ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ένα νέο καθολικό lockdown.

Ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει την κριτική ότι επιχειρήθηκε η εξαγορά της νεολαίας με το δώρο των 150 ευρώ, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

Αναφορικά με τις σχέσεις με την Τουρκία ο πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθηση, ότι θα έχουμε ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι σε σχέση με αυτό του 2020, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λύσαμε τις διαφορές μας με την γείτονα.

Όπως υπογραμμίζει, αν η Τουρκία επιλέξει τον δρόμο της κλιμακούμενης έντασης, θα υπάρχουν τελικά επιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός άσκησε και αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Υπήρξε ένα ουσιαστικό σαμποτάζ. Υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους – το οποίο τελικά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας – από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα. Ασυγχώρητο» υπογραμμίζει.

«Η μεγάλη μου έννοια είναι η ανάπτυξη που θα έρθει να μη διευρύνει, αλλά να μικρύνει τις ανισότητες που υπάρχουν», τονίζει ο πρωθυπουργός, που στέκεται στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από την Παιδεία.

«Η εκπαίδευση παραμένει και θα παραμείνει, πιστεύω, ο μεγάλος ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας. Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση είναι αυτό που θα δώσει τη δυνατότητα σε ένα παιδί που προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια τελικά να ζήσει μία ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών του» σημειώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει την αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη.

«Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων», τονίζει ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να διατηρήσω και τα επόμενα δύο χρόνια αυτήν την αίσθηση του κατεπείγοντος, η οποία μας επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Οι προκλήσεις, από μία πλευρά, είναι πιο ενδιαφέρουσες. Έχουμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης να διαχειριστούμε. Έχουμε μία οικονομία που σαφέστατα ανακάμπτει. Έχουμε πολύ δημιουργικές πολιτικές, τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε προς όφελος των πολιτών. Έχουμε εξηγήσει με όλους τους τρόπους, επιστημονικούς και επικοινωνιακούς, την ανάγκη του εμβολιασμού», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.


Ακούστε όσα είπε ο Πρωθυπουργός ΕΔΩ



Η απάντηση της ΕΛΑΣ στα βρετανικά Μέσα για τις «παράνομες δραστηριότητες» του συζυγοκτόνου


 

Απαντήσεις στις φήμες που θέλουν τον δολοφόνο της Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, να έχει παράνομες δραστηριότητες, δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας.

Με αφορμή τα διάφορα βρετανικά δημοσιεύματα όπως της Mirror που ανέφεραν ότι η ελληνική αστυνομία υποψιάστηκε ότι ο Αναγνωστόπολους σκότωσε τη σύζυγό του αφού εκείνη ανακάλυψε ότι χρησιμοποιούσε το ελικόπτερο του για να μεταφέρει ναρκωτικά, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε.

«Οι μυθοπλασίες δεν αφορούν το κράτος» είπε στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου και συνέχισε: «Όταν υπάρχουν στοιχεία, αξιολογούνται από τις δικαστικές Αρχές που ξέρουν να κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους».

Συμπλήρωσε πως η αστυνομία είναι «εδώ και σε συνεργασία μαζί τους θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα».

Ερωτώμενος εάν διερευνάται αυτό το σενάριο, τόνισε πως «οι έρευνες δεν είναι αντικείμενο συζήτησης στον αέρα».





Καταγγελία ότι η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα



Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα αποκάλυψε πως η καταστροφική φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από έναν βοσκό, ο οποίος πήγε να κάψει χόρτα.

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε στον ΑΝΤ1 η Ρόδη Κράτσα, προσθέτοντας ότι «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ».

Αυτή την στιγμή επιχειρούν στην περιοχή επτά εναέρια μέσα και 38 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά, ενώ αναμένονται ακόμη πέντε.

Η κυρία Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε αρχικά με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

«Τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη, ωστόσο αποκαταστάθηκε. Ελπίζουμε έως το βράδυ να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να κάνουν αυτό που όλοι ελπίζουμε», κατέληξε.

Τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, που έχουν ήδη εκκενωθεί μετά από οργανωμένη επιχείρηση των αρχών, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, παρά τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς οι φλόγες έχουν σύμμαχό τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στο Καπανδρίτι η κατάσταση δείχνει σοβαρότερη, καθώς η φωτιά έφτασε μέχρι και τα πρώτα σπίτια του οικισμού.