Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Συντάξεις: Διαγράφονται οριστικά φόροι και πρόστιμα σε 70.000 συνταξιούχους

 


Συντάξεις: Την οριστική απαλλαγή από φόρους και πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε 70.000 συνταξιούχους το 2019 για εισοδήματα της τριετίας 2010-2012, τα οποία εισέπραξαν με καθυστέρηση το 2013 και δεν τα δήλωσαν το 2014, πιστοποιεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύτηκε χθες.

Σύμφωνα με την απόφαση, η παραγραφή φόρων και προστίμων έρχεται αν μέσα από την παρέλευση 5ετίας η φορολογική αρχή δεν έχει κοινοποιήσει στον υπόχρεο πράξη καταλογισμού φόρων και ενδεχόμενων προστίμων επί του φόρου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, με τρεις αποφάσεις της (υπ’ αριθμ. 616-618/2021) έκρινε ότι η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα δεν διακόπτεται πλέον με την έκδοση των σχετικών καταλογιστικών πράξεων, αλλά διακόπτεται από την κοινοποίηση της καταλογιστικής πράξης.

Συγκεκριμένα, ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας-ΚΦΔ (νόμοι 4174/2013 και 4254/2014) ορίζει ότι η προβλεπόμενη από ισχύουσες διατάξεις ουσιαστικού φορολογικού δικαίου, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΚΦΔ, προθεσμία (πέντε χρόνια από την εκκαθάριση του φόρου) παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα διακόπτεται με την έκδοση των οικείων σχετικών καταλογιστικών πράξεων (ακόμη και αν αυτές εκδοθούν μετά την πενταετία) είναι ανίσχυρη ως αντίθετη «στις αρχές της φανερής δράσης της διοίκησης και της ασφάλειας του δικαίου». Και κατά συνέπεια, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, η σχετική διάταξη είναι «μη εφαρμοστέα».

Αυτό έχει ως συνέπεια, υπογραμμίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ, να εφαρμόζονται οι προϊσχύουσες του άρθρου 36 του ΚΦΔ διατάξεις περί παραγραφής, οι οποίες παγίως προέβλεπαν «ως προϋπόθεση διακοπής της προθεσμίας παραγραφής της φορολογικής αξίωσης του Δημοσίου την εντός της οικείας προθεσμίας κοινοποίηση της καταλογιστικής πράξης».

Μετά από αυτή την απόφαση, η όλη διαδικασία που εφάρμοσε η φορολογική διοίκηση για να υποχρεώσει τους 70.000 συνταξιούχους σε πληρωμές φόρων και προστίμων για αδήλωτα αναδρομικά των ετών 2010-2012 εισπραχθέντα εντός του 2013 είναι άκυρη, τα καταλογισθέντα ποσά φόρων και προστίμων πρέπει να διαγραφούν και όσα ήδη εισπράχθηκαν από τις αρμόδιες ΔΥΟ θα πρέπει να επιστραφούν εντόκως στους συνταξιούχους που τα πλήρωσαν.

Υπενθυμίζεται ότι η φορολογική διοίκηση υποχρέωσε τις αρμόδιες ΔΟΥ να εκδώσουν άρον άρον στο τελευταίο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου του 2019 πράξεις προσδιορισμού φόρου και επιβολής προστίμων για όλες αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να αποφευχθεί η παραγραφή τους στις 31-12-2019.

Παραγραφή, η οποία θα επέρχετο λόγω παρόδου της πενταετούς προθεσμίας που είχε το Δημόσιο (από το τέλος του έτους 2014, στο οποίο έπρεπε να είχαν δηλωθεί και φορολογηθεί τα αναδρομικά, μέχρι το τέλος του 2019) προκειμένου να ελέγξει τις συγκεκριμένες υποθέσεις και να επιβάλει φόρους και πρόστιμα. Οι συνταξιούχοι των περιπτώσεων αυτών έλαβαν γνώση των ποσών των πρόσθετων φόρων και των προστίμων που τους καταλόγισαν άρον άρον οι αρμόδιες ΔΟΥ, μετά τη λήξη της προθεσμίας παραγραφής, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2020. Στην ουσία, δηλαδή, η κοινοποίηση των πράξεων έγινε μετά τις 31-12-2019 που έληξε η προθεσμία παραγραφής.

Οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις-βόμβα που άνοιξαν το δρόμο για να κριθούν άκυρες οι προσπάθειες τις ΑΑΔΕ να εισπράξει άρον άρον φόρους και πρόστιμα από τους 70.000 συνταξιούχους εκδόθηκαν από τα Διοικητικά Εφετεία Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Με τις αποφάσεις αυτές -δύο από το Δ.Ε. Θεσσαλονίκης (τις υπ’ αριθμόν 759/2019 και 716/2020) και μία από το Δ.Ε. Αθηνών (την υπ’ αριθμόν 734/2020)- κρίθηκε, συγκεκριμένα, αντισυνταγματική η διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 72 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013), η οποία προβλέπει ότι η παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για την επιβολή φόρου ή προστίμου διακόπτεται με την έκδοση των πράξεων προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμου, ακόμη κι αν οι πράξεις αυτές κοινοποιηθούν στο φορολογούμενο μετά τη λήξη της περιόδου παραγραφής. Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστηρίων, η διάταξη αυτή «οδηγεί σε επιμήκυνση της παραγραφής και αντίκειται στις εξειδικεύουσες την αρχή της ασφάλειας δικαίου διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 78 του Συντάγματος».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ως το τέλος της χρονιάς θα ανάψουν ξανά οι μηχανές της Pitsos μέσω της Pyramis


Αναζητείται χώρος σε Οινόφυτα ή Ασπρόπυργο για να στηθεί το εργοστάσιο που θα ανάψει πάλι τη «φλόγα» της ελληνικής παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών – Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις – Τι δηλώνουν στο protothema.gr οι κ.κ. Νίκος Μπακατσέλος και Αδωνις Γεωργιάδης

Λίγους μήνες μετά το «stop» των μηχανών της Pitsos στο εργοστάσιο του Ρέντη που έβαλε τέλος στο κεφάλαιο «ηλεκτρικές συσκευές made in Greece», ο Νίκος Μπακατσέλος της Pyramis είναι έτοιμος να ανοίξει μια νέα σελίδα.

Η συμφωνία που επήλθε με τους Γερμανούς της BSH για την εξαγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού της Pitsos που έμεινε στο ερειπωμένο εργοστάσιο του Ρέντη έχει ενεργοποιήσει ήδη, τη δεύτερη φάση οργάνωσης των υποδομών με στόχο, όπως λέει ο ίδιος, να είναι έτοιμο και λειτουργικό το νέο εργοστάσιο, το οποίο θα έχει δύο γραμμές παραγωγής, ως το τέλος της χρονιάς.

Ορόσημο

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος με την εξέλιξη. Αποτελεί ορόσημο τόσο στην πορεία της Pyramis όσο και στη βιομηχανική ιστορία της χώρας αφού θα ξανανάψει τη ‘φλόγα’ της εγχώριας παραγωγής», σημειώνει ο κ. Μπακατσέλος.

Την μεγάλη ικανοποίηση του εκφράζει για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βοήθησε καταλυτικά στις επαφές με τη γερμανική εταιρεία αλλά και τη γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει θετική κατάληξη. «Είμαι περήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!», σχολιάζει.


Ο ρόλος του υπουργείου Ανάπτυξης

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για να μην σβήσει η παραγωγή ελληνικών ηλεκτρικών συσκευών αλλά και να να διασωθούν θέσεις εργασίας σημαντική ήταν η αρωγή του υπ. Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος πριν την παύση των εργασιών στο εργοστάσιο της Pitsos στου Ρέντη είχε ξεκινήσει ήδη τις επαφές με την ελληνική θυγατρική έχοντας ενημερωθεί απ’ τον βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Γεωργιάδης είχε ακολούθως τουλάχιστον δύο τηλεδιασκέψεις με το ΔΣ της μητρικής BSH, θέτοντας παράλληλα και το ζήτημα στον Γερμανό ομόλογό του κ. Πέτερ Αλτμάγιερ. Κάτι που φαίνεται πως απέδωσε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρημάτων της Pyramis, η οποία πλέον θα κάνει το ιστορικό βήμα για την ίδια, επεκτεινόμενη

Η συμφωνία

Η συμφωνία αφορά μόνο την εξαγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού από την Pyramis, αφού η αρχική πρόταση για εκμίσθωση του εργοστασίου στο Ρέντη και παραγωγή «φασόν» για την ίδια τη BSH είχε απορριφθεί από τους Γερμανούς προ μηνός.

Ωστόσο, ο κ. Μπακατσέλος, όπως είχε δηλώσει και σε παλαιότερη συνέντευξη του στο business stories, είχε υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα του η Pyramis να εισέλθει στην παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών.

Οι πρώτες προσλήψεις στελεχών

Έτσι, αυτό το διάστημα ήδη, προχώρησε στις πρώτες προσλήψεις πρώην στελεχών της Pitsos προκειμένου να οργανώσουν τις υποδομές παραγωγής προσφέροντας την τεχνογνωσία τους. Πρόκειται για τρία επιτελικά στελέχη, τα οποία αναμένεται εντός ημερών να γίνουν δέκα καθώς, μετά τη συμφωνία με τους Γερμανούς, θα ενταθούν οι προσπάθειες στελέχωσης.

Ήδη όπως λέει ο κ. Μπακατσέλος στο newmoney.gr, έχουν εξεταστεί και συνεχίζουν εξετάζονται χώροι όπου θα στηθεί η μονάδα παραγωγής, στα Οινόφυτα ή τον Ασπρόπυργο. Παράλληλα, πέραν των μηχανημάτων της Pitsos, η Pyramis θα προμηθευτεί και νέο μηχανολογικό εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για το πλάνο ανάπτυξης που έχει καταρτίσει η εταιρεία.

Πριν ολοκληρωθεί η μονάδα παραγωγής θα έχει ξεκινήσει και ο πρώτος μεγάλος γύρος προσλήψεων εργατικού δυναμικού, πρώην εργαζομένων της Pitsos.

H Pyramis

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ της οικογένειας Μπακατσέλου είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται το υψηλού επιπέδου σε μηχανολογικό εξοπλισμό και αυτοματισμούς εργοστάσιο παραγωγής, οι αποθήκες και τα γραφεία Διοίκησης. Διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο εργοστάσιο στο Κιλκίς.

Η εταιρεία σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα άνω των 1,500,000 τεμαχίων ετησίως, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της. Διαθέτει επίσης και άλλα προϊόντα για την κουζίνα, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες όμως παράγονται σε συνεργαζόμενα εργοστάσια στο εξωτερικό.

Πηγή : protothema.gr


Το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι σε νέα ηχογραφημένα ντοκουμέντα!!

 


Στα νέα ηχογραφημένα ντοκουμέντα ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνώριζαν για τους νεκρούς και τους έκρυβαν για να μην φανεί η ανικανότητα τους. 

Το έγκλημα της ανίκανης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ηχογραφημένα ντοκουμέντα.

Ακούστε :

Ντοκουμέντο 1. 

Ντοκουμέντο 2.

Ντοκουμέντο 3.

Ντοκουμέντο 4.

Ντοκουμέντο 5.

Ντοκουμέντο 6.

Ντοκουμέντο 7.






Η Τζούλια Αλεξανδράτου για τον Μένιο Φουρθιώτη: Ή πεθαμένος ή στη φυλακή θα βρισκόταν

 


Για τον πρώην μάνατζέρ της Μένιο Φουρθιώτη και για τις εξελίξεις που έχουν προκύψει στην υπόθεση του, μίλησε για πρώτη φορά η Τζούλια Αλεξανδράτου.

«Δεν έχω καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο σε κανένα επίπεδο. Τον ξέρω καλύτερα από όλο τον κόσμο, εγώ τα γνώριζα και ήταν θέμα χρόνου να γίνουν όλα όσα συνέβησαν. Θα ασχοληθώ μαζί του μόνο νομικά, όχι τηλεοπτικά. Ή πεθαμένος, ή στη φυλακή θα βρισκόταν. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο» δηλώνει στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα On Time.

Ωστόσο ο δικηγόρος της Τζούλιας Αλεξανδράτου, Χρήστος Νικολακόπουλος, δηλώνει στην εφημερίδα ότι ο Μένιος Φουρθιώτης σκηνοθέτησε ληστεία εις βάρος της Τζούλιας Αλεξανδράτου (ενώ την κλοπή την είχε κάνει ο ίδιος), όπως σκηνοθέτησε τώρα τις επιθέσεις εις βάρος του.

Σε τι φάση βρίσκεται η δικαστική διαμάχη της Τζούλιας Αλεξανδράτου με τον Μένιο Φουρθιώτη;

Έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η υπόθεση αυτή έχει αναβληθεί περίπου 10 φορές και η τελευταία δικάσιμος, η οποία είχε οριστεί ήταν τον Νοέμβριο του 2020, όπου ζητήθηκε αναβολή από πλευράς της Τζούλιας γιατί είχε κάνει ένα τεστ covid και ανέμενε το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια είχε οριστεί τον Φεβρουάριο, πλην όμως αποσύρθηκε λόγω των μέτρων για την πανδημία, και δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Αυτές τις ημέρες θα το ψάξω στην Εισαγγελία να δω πότε έχει πάει και ενδεχομένως να ζητήσω και την επίσπευση ορισμού δικασίμου.

Βέβαια πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Πώς τα βλέπετε με τα νέα δεδομένα;

Τα δεδομένα ως προς τον κατηγορούμενο είναι ότι πλέον θα φανεί πως και για την υπόθεση αυτή, για την οποία προφυλακίστηκε, χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να πείσει για πράγματα τα οποία δεν ισχύουν, όπως επί παραδείγματι στην υπόθεση της Τζούλιας, επειδή εκείνη θεωρεί ότι αυτός της αφαίρεσε το χρηματοκιβώτιο, γιατί ήταν ο μόνος ο οποίος γνώριζε τη θέση του χρηματοκιβωτίου, το συνδυασμό του, ότι η Τζούλια έλειπε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αλβανία την εποχή εκείνη, διότι η κλοπή φαίνεται να έγινε μεταξύ 27ης και 30ης Αυγούστου 2010, κάπου εκεί μεσολαβούσε ένα Σαββατοκύριακο.

Το σπίτι ήταν απομονωμένο ψηλά στη Δροσιά και από τα στοιχεία που έχουμε βρει κατευθυνόμαστε ότι ήταν αυτός ο δράστης. Εκείνος ισχυρίζεται ότι η κλοπή θα μπορούσε να γίνει από τον οποιονδήποτε. Για να το κάνουν όμως άγνωστοι θα έπρεπε ο τοίχος από όπου ξηλώθηκε αυτό, να είχε φθορές, που τέτοιες φθορές δεν είχε. Εκείνος ήξερε τον συνδυασμό, είχε τη δυνατότητα πρόσβασης, γνώριζε ότι η Τζούλια λείπει και το αφαίρεσε με την ησυχία του. Δηλαδή με λίγα λόγια σκηνοθέτησε τη ληστεία, όπως τώρα σκηνοθέτησε τις επιθέσεις εις βάρος του. Προφανώς, έκανε και τότε αυτή τη σκηνοθεσία, γι’ αυτό πήρε και το καταγραφικό και σκηνοθέτησε ότι κάποιος άλλος ήταν.

Η Τζούλια έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, γιατί από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει, πιστεύει ότι θα δικαιωθεί. Εκείνος το αρνείται και μάλιστα αναφέρει ότι είχε κίνητρο και καλά η Τζούλια να τον εκδικηθεί, διότι και καλά διέκοψε μια σύμβαση συνεργασίας που είχαν μαζί.


Πηγή



Ευτυχώς γλιτώσαμε!! Εμβόλια από την Κούβα θα μας έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση Αρβανίτη

 


Ακούγοντας τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, ο Έλληνας πολίτης αναστενάζει από ανακούφιση που δεν έπεσε η πανδημία να την διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη στελεχάρα και νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την λύση του κατά τον ίδιο προβλήματος προμήθειας περισσοτέρων εμβολίων στην Ευρώπη, και το ανακοίνωσε νομίζοντας ότι είναι πολιτικός τριτοκοσμικής χώρας.

Το σενάριο έλεγε να εκφράσει την αγωνία του για την υγεία των συμπολιτών του και αυτών που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού, και  αφού ο Αρβανίτης κατηγόρησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παρεχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS TV την Ευρωπαίκή Ένωση για διπλωματία των εμβολίων και πως δεν στρέφεται σε άλλες χώρες για την προμήθειά τους, όπως στην Ρωσία και στην Κίνα, αμόλησε την ιδέα που μόνο ακροαριστερό καθεστώς θα σκεφτόταν για τους πολίτες του.

Αναρωτήθηκε γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προμηθεύεται τα πέντε εμβόλια κατά του κορονοϊού που παρασκευάζει η Κούβα, καλά διαβάζετε τα πέντε εμβόλια, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία!!! Τέτοιο μυαλό έχουν οι Συριζαίοι και ευτυχώς που γλιτώσαμε.

Τι είπε ακριβώς το νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ :«Στην Ευρώπη πεθαίνει κόσμος, στην Ελλάδα πάλι σήμερα 70 άνθρωποι, 65. Εδώ λοιπόν δε γίνεται να κάνεις διπλωματία των εμβολίων και παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει και με την Astra Zeneca, εγώ θα σας πω ότι συμβαίνει και με το ρώσικο και γιατί όχι και με το κινέζικο και γιατί όχι και με το κουβανέζικο. Γιατί και οι κουβανοί έχουν πέντε εμβόλια.»

Δείτε το νούμερο ΣΥΡΙΖΑ σε video:





Δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την άφιξή του για την έναρξη των εργασιών της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος για την έναρξη των εργασιών της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, στο Πόρτο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών.

Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.

Δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».





Μπήκαν τα πρώτα διακριτικά στις στολές αστυνομικών

 



Διακριτικά στις στολές τους τοποθετούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αστυνομικοί των ομάδων «Δράση» και ΟΠΚΕ. Η διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν το 50% όσων υπηρετούν στις δύο υπηρεσίες έχει ήδη προσθέσει τους ατομικούς αριθμούς στις στολές.

Στην περίπτωση των δικυκλιστών της ομάδας «Δράση», ο κωδικός κάθε αστυνομικού έχει πρώτα το γράμμα «Δ» και ακολουθεί ο αριθμός της ομάδας, για παράδειγμα, 26. Μεσολαβεί μία παύλα και έπεται ο αύξων αριθμός κάθε αστυνομικού στην ομάδα. Για παράδειγμα, ο πρώτος αστυνομικός της ομάδας «Δράση 26» έχει διακριτικό αριθμό Δ 26-1, ο δεύτερος Δ 26-2 κ.ο.κ. Σύμφωνα με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής στην οποία υπάγεται η «Δράση», οι αστυνομικοί από 14 ομάδες έχουν ήδη κάνει τη σχετική προσθήκη στις στολές τους. Πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο με βέλκρο, το οποίο οι αστυνομικοί έχουν προσαρμόσει στην πλάτη τους, στην εξωτερική επιφάνεια του αλεξίσφαιρου γιλέκου.

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν τα διακριτικά και στις στολές των ανδρών της ΟΠΚΕ. Το γράμμα που επελέγη να χρησιμοποιηθεί είναι το «Κ». Ακολουθούν ο κωδικός της ομάδας, π.χ. «ΟΠΚΕ 235» και ο αριθμός του αστυνομικού μέσα στην ομάδα. Για παράδειγμα, το αυτοκόλλητο που φέρει στη στολή του ο πρώτος αστυνομικός της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας με κωδικό 235 είναι Κ 235-1. Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισές ομάδες έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με τα διακριτικά να τοποθετούνται στο μπράτσο των αστυνομικών. 

Παρόμοια διαδικασία ακολουθούν και οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Υπολογίζεται ότι 500-600 αστυνομικοί έχουν ήδη παραλάβει και φορέσει τα διακριτικά στις στολές τους. Σε αντίθεση πάντως με ό,τι ισχύει στην περίπτωση των αστυνομικών των «Δράση» και ΟΠΚΕ, τα διακριτικά που φέρουν στις στολές τους τα στελέχη της ΔΙ.ΑΣ. δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό γράμμα αλλά 6 ψηφία. 

Η σχετική διαταγή, δυνάμει της οποίας «τρέχει» η διαδικασία, εκδόθηκε στις αρχές Απριλίου και ήρθε ως απάντηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες για αυξημένα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Στο σχετικό έγγραφο εξάλλου περιγραφόταν ότι ένας από τους λόγους της πρωτοβουλίας ήταν «η ενίσχυση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς τον κάθε αστυνομικό». Σημειώνεται ότι διακριτικά και μάλιστα στα κράνη τους αναμένεται να τοποθετήσουν και οι αστυνομικοί από τις διμοιρίες της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ) και της ΥΜΕΤ. Αντίθετα, οποιαδήποτε τοποθέτηση «μη προβλεπόμενων» εμβλημάτων στα κράνη και τις στολές, όπως σε αρκετές περιπτώσεις συνηθίζουν οι αστυνομικοί, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.


Γιάννης Σουλιώτης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ανοίγουν τα γυμναστήρια μόνο για εμβολιασμένους

 


Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν αρχικά μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χθες, η επιτροπή των ειδικών άναψε το «πράσινο φως» για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στα επόμενα βήματα χαλάρωσης του lockdown. Η εισήγησή τους- που μεταξύ άλλων αφορά και το άνοιγμα των κολυμβητηρίων για τους αθλούμενους πολίτες- ανέφερε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν πιλοτικά τα γυμναστήρια αρχικά μόνο για τους εμβολιασμένους.

«Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τα γυμναστήρια. Πρώτα οι κλειστοί χώροι θα ανοίξουν για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους πολίτες, έως τις αρχές Ιουνίου», δήλωσε στο Open σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν «περίπου στις 17 Μαΐου» και ότι το μοντέλο που αφορά μόνο τους εμβολιασμένους πολίτες θα εφαρμοστεί για σχεδόν δύο εβδομάδες. «Από αρχές Ιουνίου θα μπορούν να μπουν κανονικά όλοι, εμβολιασμένοι και μη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει το πιλοτικό άνοιγμα για τους εμβολιασμένους και για τα κέντρα ευεξίας και στούντιο τατουάζ. Διευκρίνισε ότι το μέτρο για τους εμβολιασμένους θα αφορά και εκείνους που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. «Μερικές ημέρες μετά την πρώτη δόση προσφέρει τεράστια ανοσία», επεσήμανε ο υπουργός.



Αθλιότητα Κόκκαλη ζημιά στον τουρισμό - Καλεί τους τουρίστες να μην έρθουν

 



Εάν δεν ταίριαζε στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γινόταν νούμερο.

Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν είναι και πολύ σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα με βάση την επιδημιολογική θέση της Ελλάδας» προκάλεσαν την δικαιολογημένη έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και την οργή των επαγγελματιών του τουρισμού στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η δήλωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Τη στιγμή που το άνοιγμα του τουρισμού βρίσκεται προ των πυλών και εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες κι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα ετοιμάζονται πυρετωδώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κόκκαλης δηλώνει το αδιανόητο:

"Δεν είναι και πολύ σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν στη χώρα τη στιγμή που είμαστε σε αυτή τη θέση όσον αφορά την πανδημία”. Βέβαια θα αποτελούσε έκπληξη αν η συγκεκριμένη δήλωση αποτελούσε εξαίρεση. Δυστυχώς εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντεί με κάθε ευκαιρία τη χώρα και να υπονομεύει με κάθε τρόπο την εθνική προσπάθεια να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία».







Στην Σαντορίνη η μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία

 



Την μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία στα χρονικά, άπλωσαν οι Σαντορινιοί, αποτίοντας με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής στους αγωνιστές του νησιού, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.



Πρόκειται για μία εντυπωσιακή σημαία 200 τ.μ., που ποντίστηκε στα παγωμένα νερά της Σαντορίνης, στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας. Στη συνέχεια, έγινε παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός από τρία καταδυτικά κέντρα.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά, αλλά και υποβρύχια πλάνα, που εξασφάλισε το Cyclades24.gr:






Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων

 


Μιλώντας ως εκπρόσωπος μιας χώρας που γνωρίζει το πρόβλημα της ανεργίας, έχω να κάνω τρεις σύντομες παρατηρήσεις: καταρχάς, το να δαπανάς χρήματα για την προστασία θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτελεί καλή επένδυση. Είναι η σωστή επιλογή, όσο κι αν σημαίνει μικρή αύξηση του χρέους και ότι θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια διαφορετική μακροοικονομική πολιτική. Αλλά η μετάβαση από την προστασία θέσεων εργασίας στην δημιουργία τους είναι μία διαφορετική άσκηση, η οποία είναι πολύ πολυπλοκότερη.

Στην Ελλάδα, έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την ανεργία στο επίπεδο όπου βρισκόταν προ πανδημίας, που θεωρώ ότι συνιστά επιτυχία δεδομένης της φύσης της ελληνικής αγοράς εργασίας. Αλλά καθώς προχωράμε προς την μεταπανδημική φάση γνωρίζουμε ότι η δημιουργία νέων θέσεων δεν θα έρθει μόνο μέσω της κατανάλωσης, αλλά πρέπει να έρθει μέσω επενδύσεων.

Για να καταστεί αυτό εφικτό, θα πρέπει να γίνουμε πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε τους σημαντικούς πόρους που είναι στη διάθεσή μας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 32 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκ των οποίων τα 19 δισεκ. θα προέλθουν από άμεσες επιχορηγήσεις. Πολλά από αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για επενδύσεις που κοιτάζουν το μέλλον, οι οποίες θα προάγουν την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Ένα σημαντικό κομμάτι των κεφαλαίων θα διοχετευθεί για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, την αναβάθμιση δεξιοτήτων και σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

Στην Ελλάδα σκοπεύουμε να δαπανήσουμε περισσότερα από 3 δισεκ. ευρώ σε αυτές τις πολιτικές, ένα πολύ σημαντικό ποσό δεδομένου του μεγέθους της χώρας. Κάποιες από αυτές τις πολιτικές είναι οριζόντιες, όπως η αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων, και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνεργασία με ηγέτες στην καινοτομία σε παγκόσμια κλίμακα και με τον ιδιωτικό τομέα για να υλοποιήσουμε τέτοιου είδους πολιτικές.

Άλλες πολιτικές, όπως έχει ήδη αναφερθεί, θα πρέπει να έχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, χθες βάλαμε τέλος στη λειτουργία μιας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας λιγνίτη, που λειτουργούσε στη Βόρεια Ελλάδα επί σχεδόν 50 χρόνια. Αν θέλουμε να απομακρυνθούμε από τον άνθρακα και να μεταβούμε σε ένα μέλλον με πιο καθαρές πηγές ενέργειας, θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα αυτές τις λιγνιτοπαραγωγές περιοχές.

Έχουμε ένα ειδικό σχέδιο μετάβασης για αυτή την περιοχή της Ελλάδας, τη Δυτική Μακεδονία, όπου σκοπεύουμε να επενδύσουμε σχεδόν 5 δισεκ. ευρώ, ώστε να κάνουμε τη μετάβαση ηπιότερη.

Μια τελευταία παρατήρηση: νέα εργασιακά δικαιώματα για την οικονομία περιστασιακής απασχόλησης (gig economy). Έγιναν κάποιες αναφορές σε αυτό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδίως για τους νέους που είναι ενεργοί σε αυτού του τύπου την οικονομία, να διασφαλίσουμε πως χαίρουν επαρκούς προστασίας.

Εφαρμόζουμε νέα εργασιακή νομοθεσία: για παράδειγμα το δικαίωμα της αποσύνδεσης, να μην είναι ο εργαζόμενος διαθέσιμος 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, για τον εργοδότη του. Το δικαίωμα σύστασης συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργαζόμενους σε πλατφόρμες, και να έχουν πρόσβαση σε βασικό εξοπλισμό για την υγεία και την ασφάλειά τους, ανεξάρτητα από τον τον τύπο της σύμβασής τους. Αυτές, πιστεύω, είναι σημαντικές πρόνοιες που ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα εφαρμοστούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σας ευχαριστώ πολύ.




Ορατοί στον ουρανό της Κοζάνης οι δορυφόροι του Έλον Μασκ με το γρήγορο Ίντερνετ


 

Την εμφάνισή τους στον ουρανό της Κοζάνης έκαναν οι δορυφόροι Starlink της εταιρίας Space-X. Η συστοιχία των δορυφόρων χαμηλής τροχιάς του προγράμματος SpaceX’s του Έλον Μάσκ πετά σε χαμηλό ύψος με στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου διεθνούς δορυφορικού δικτύου που θα παρέχει φθηνό και γρήγορο Ίντερνετ οπουδήποτε.





Ανοιξε η πλατφόρμα για Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

 


Άνοιξε η πλατφόρμα για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα για όποιον το επιθυμεί.

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε λειτουργία η πλατφόρμα myCAR για τις νέες αλλαγές που έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας. Μέσω της πλατφόρμας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που επιθυμούν να τα θέσουν σε κυκλοφορία. Η άρση της ακινησίας γίνεται μόνο με την ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος. Η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα και θα μπλοκάρει την άρση της ακινησίας.

Ειδικότερα για την ψηφιακή άρση ακινησίας, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, μπαίνουν με τους κωδικούς TAXISnet στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, επιλέγουν το όχημα που είναι σε ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν, χωρίς πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, για την άρση της ακινησίας απαιτείται:

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας, ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας .

Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Στη συνέχεια, ο κάτοχος του οχήματος επιλέγει αν θέλει να κσταβάλει ετήσια ή αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, οπότε για:

Ετήσια, δημιουργείται το σχετικό ειδοποιητήριο, με τον κωδικό πληρωμής

Αναλογικά, θα πρέπει να επιλεγεί το πλήθος των μηνών για τους οποίους ο κάτοχος του οχήματος επιθυμεί να καταβάλει τα τέλη. Ο έλεγχος ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, διενεργείται μέσω web service με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών.



Οι ΗΠΑ προωθούν νομοσχέδιο προστασία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο


 

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τη προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου απέναντι στις τουρκικές αυθαιρεσίες ανέλαβαν οι επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο (Hellenic Caucus). 

Πρόκειται για ένα διακομματικό νομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή της δημοκρατικής βουλευτή Κάρολιν Μαλόνεϊ και του ρεπουμπλικάνου βουλευτή Γκας Μπιλιράκη. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καταστήσει την Τουρκία υπόλογη για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ελλήνων Ορθόδοξων Χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο, η Κάρολιν Μαλόνεϊ σημείωσε ότι « "ο Νόμος του 2021 για τη Θρησκευτική Ελευθερία στην Τουρκία και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο" θα ασκήσει σημαντική πίεση στην Τουρκία για να σταματήσει να παραβιάζει τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Χωρίς απτές επιπτώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Ερντογάν θα συνεχίσει να λειτουργεί με ατιμωρησία και η Τουρκία θα διατηρήσει την εκστρατεία της για θρησκευτικές διακρίσεις εναντίον των Ελλήνων Ορθόδοξων Χριστιανών, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων. Ως συνιδρυτής και συμπρόεδρος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Hellenic Caucus) στο Κογκρέσο, έχω καλέσει την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να ανοίξει ξανά τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Αυτή η νομοθεσία είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε για να επιτευχθεί αυτός ο τελικός στόχος».

Από την πλευρά του, ο Γκας Μπιλιράκης τόνισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παραμείνουν συνεπείς στην επιβολή των κοινών δημοκρατικών αξιών, οι οποίες αναμένονται από τους λεγόμενους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης ενός συνεπούς σεβασμού στα θέματα των θρησκευτικών ελευθερίων».

Το διακομματικό νομοσχέδιο με τίτλο «Νόμος του 2021 για τη Θρησκευτική Ελευθερία στην Τουρκία και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο» θα καταστήσει την Τουρκία υπόλογη για τις θρησκευτικές διακρίσεις και θα εκφράσει τη δέσμευση των ΗΠΑ για την υπεράσπιση της διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας με τρεις τρόπους:

Εκφράζοντας την αίσθηση του Κογκρέσου ότι η τοποθέτηση της Τουρκίας στην Ειδική Λίστα Παρακολούθησης (του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) θα ήταν ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο για την επισήμανση των παραβιάσεων εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία και εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ζητώντας από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο στην περίπτωση που θα αποφασίσει να αγνοήσει τη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής (USCIRF) και να μην συμπεριλάβει την Τουρκία στην Ειδική Λίστα Παρακολούθησης. Η έκθεση θα πρέπει να περιέχει μια λεπτομερή αιτιολόγηση της απόφασης του.

Ζητώντας από τον υπουργό Εξωτερικών να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο σχετικά με την πολιτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προώθηση των θρησκευτικών ελευθερίων στην Τουρκία, Η έκθεση θα πρέπει να περιέχει μια περιγραφή των προγραμματισμένων προσπαθειών για την καταπολέμηση των επιδεινούμενων συνθηκών για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται η διπλωματία, τα προγράμματα εξωτερικής βοήθειας και άλλες σχετικές προσπάθειες.

Ικανοποίηση στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα

Ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), Νίκος Λαρυγγάκης, είπε ότι «ήταν τιμή για το AHI να συνεργαστεί με τη βουλευτή Μαλόνεϊ για να στηρίξει τη νομοθεσία σχετικά με τη συστηματική δίωξη της Τουρκίας εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συγχαίρουμε την βουλευτή Μαλόνεϊ για την μακροχρόνια δέσμευση της στην προστασία των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, είναι σωστό και απαραίτητο να έχουμε μια ισχυρή και διμερή αντίδραση από το Κογκρέσο. Αυτή η νομοθεσία ικανοποιεί αυτήν την ανάγκη».

Ο ύπατος πρόεδρος της οργάνωσης AHEPA, Τζορτζ Χωριάτης, επισήμανε ότι «η Τουρκία καταστέλλει διαρκώς τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτικών πληθυσμών της με ατιμωρησία. Ο Νόμος 2021 για τη Θρησκευτική Ελευθερία στην Τουρκία και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι μια σημαντική διακομματική νομοθεσία που θα καταστήσει την Τουρκία υπεύθυνη για την μισαλλοδοξία και το κακό ιστορικό της πάνω σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας».

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδης σημείωσε ότι «η βουλευτής Μαλόνεϊ έχει από καιρό αναγνωρίσει ότι η καταπίεση της Τουρκίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο απειλεί την ίδια την ύπαρξη του Χριστιανισμού τόσο στην Τουρκία όσο και στη Μέση Ανατολή. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να ακολουθήσει αυτή τη στάση αρχής της βουλευτή Μαλόνεϊ σε αυτό το ζήτημα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος έχει επίσης ισχυρό ιστορικό στα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πρέπει να στηριχτεί στο προηγούμενο που δημιούργησε η υπόθεση του πάστορα Μπράνσον και να καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τη συνεχιζόμενη καταπίεση των χριστιανικών μειονοτήτων».


Πηγή



Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

 


Σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο της Καλύμνου, τίθεται από το πρωί του Σαββάτου ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις νέες περιοχές που εντάσσονται σε «βαθύ κόκκινο». Πρόκειται για τον Δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς και τον Δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockdown, δεν θα ανοίξουν τα σχολεία.




Πέντε γυναίκες αναγνώρισαν τον 22χρονο σάτυρο


 

Στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο θα οδηγηθεί την Δευτέρα 10/5, ο νεαρός σάτυρος και μέχρι τότε θα κρατείτε.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή.

Πέντε θύματα σύμφωνα με πληροφορίες τον έχουν αναγνωρίσει και έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία η συμμέτοχη του σε τουλάχιστον τέσσερις ακόμα περιπτώσεις, στην Ακρόπολη, στη Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα.

Πρόκειται για σπουδαστή μηχανολόγων - μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας, ο οποίος έκανε το πρώτο ταυτοποιημένο χτύπημα στις 25 Μαρτίου το 2020, το δεύτερο στις 6 Αυγούστου στην Ακρόπολη, το τρίτο στις 13 Αυγούστου στο Παλαιό Φάληρο και το τέταρτο στις 18 Σεπτεμβρίου στη Νέα Σμύρνη.