Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Εσένα περιμέναμε να μας το πείς Λεβέντη: Ο Τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές μετά τη ΔΕΘ




Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτός νομίζει ότι δίνει είδηση τώρα!!

Εκλογές μετά από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης βλέπει και ο Βασίλης Λεβέντης όχι γιατί είναι διορατικός απλά βλέπει και αυτός ότι βλέπει όλη η Ελλάδα, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την χώρα και την κατάντια της.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετεκλογικά, αλλά υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν μας είπε εάν τον θέλει ο Κυριάκος.

«Ο κ. Τσίπρας γκρεμίζεται δημοσκοπικά και μπορεί να βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης», είπε ακόμη ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα έδωσε και συμβουλές στον Τσίπρα γιατί απο ότι φαίνεται το τραπέζι δεν του το έχει κάνει ακόμα λέγοντας «να μην κάνει το λάθος να κάνει αναθεωρητική την επόμενη Βουλή, προκειμένου να μην μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περάσει την ενισχυμένη στο Σύνταγμα και να πάει το μπόνους από τις 50 στις 80 έδρες».

Ακόμη, πρότεινε να μην ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, αλλά να συσταθεί το ΕΣΡ με πρόσωπα κοινής αποδοχής και να κάνει το Συμβούλιο τη διαδικασία της αδειοδότησης.



H ελληνική κρίση θα «φουντώσει» ξανά γράφει η εφημερίδα Guardian: Τα προβλήματα…




Μετά την εφημερίδα Financial Times που …”είδε” ανάπτυξη, η εφημερίδα Guardian δημοσιεύει ανάλυση αρθρογράφου της, ο οποίος αναφέρεται στη δυσοίωνη εκτίμηση ότι η ελληνική κρίση θα «φουντώσει» ξανά. 

Ο οικονομικός συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας, Λάρι Ελιοτ, κάνει λόγο για τρία προβλήματα της συμφωνίας που επετεύχθη το περασμένο καλοκαίρι, τονίζοντας ότι τα δύο έχουν ήδη επαληθευτεί. Και εκτιμά ότι το θέμα δεν είναι αν η ελληνική κρίση θα φουντώσει ξανά, αλλά το πότε θα γίνει αυτό, θεωρώντας ότι αυτό θα συμβεί πριν από τις γερμανικές εκλογές. 

Κάνοντας αναφορά στο περασμένο καλοκαίρι, όταν υπήρχαν φόβοι κατακερματισμού της ευρωζώνης, ο Ελιοτ προσθέτει ότι αυτή η απειλή απομακρύνθηκε με μία συμφωνία που περιελάμβανε μία «εξευτελιστική υποχώρηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», με την Ελλάδα να παίρνει χρήματα, αλλά με σκληρούς όρους. 

Η συμφωνία αυτή για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα είχε τρία προφανή προβλήματα, γράφει ο Ελιοτ. Πρώτον η νέα δόση λιτότητας που θα έκανε πιο δύσκολη την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την ύφεση, δεύτερον οι μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις των δανειστών για την ανάπτυξη και τη μείωση του ελλείμματος και τον τρίτο ότι αργά ή γρήγορα η ελληνική κρίση θα φουντώσει και πάλι. «Το θέμα ήταν το πότε και όχι το αν θα γίνει αυτό», προσθέτει. 

Ο Βρετανός αρθρογράφος σημειώνει ότι δεν υπήρχαν μόνο άσχημα νέα τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς δεν επαληθεύτηκαν οι φόβοι ότι τα ελληνικά ομόλογα θα «πετούσαν» στα ύψη μετά από την απόφαση υπέρ του Brexit, τα capital controls χαλάρωσαν και ξεκίνησε συζήτηση ότι το επόμενο καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι πιθανό για την ελληνική κυβέρνηση να αντλήσει χρήματα από τις αγορές πουλώντας κρατικά ομόλογα, εξηγεί. Ομως, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι δύο πρώτες προβλέψεις επαληθεύτηκαν. Παρά την πενταετή ύφεση, οι δανειστές θεώρησαν ότι θα ήταν καλή ιδέα οι περαιτέρω περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων. «Το αποτέλεσμα ήταν θλιβερά προβλέψιμο. Η οικονομία συνέχισε να συρρικνώνεται. Η ελληνική παραγωγή ήταν 1,4% χαμηλότερη τους τρεις πρώτους μήνες του 2016 σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Η καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 1,3%. 

Ούτε υπάρχει προοπτική για καλύτερες ημέρες, με την εμπιστοσύνη στο έσχατο σημείο. Η Ελλάδα παραμένει σε βαθιά ύφεση», γράφει ο Ελιοτ. Η αέναα αδύναμη ανάπτυξη επιδεινώθηκε από τις προσπάθειες αντιμετώπισης του χρόνιου προβλήματος χρέους. Τον Μάιο του 2010 όταν η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ σχεδίασαν το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα, θεώρησαν ότι μία γρήγορη ανάκαμψη και αυστηρότεροι έλεγχοι του προϋπολογισμού θα είχαν ως αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση του ποσοστού του χρέους επί του ΑΕΠ. Αυτές οι εκτιμήσεις αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξες. Και καθώς η Ελλάδα βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο στην ύφεση, το ποσοστό του χρέους συνέχισε να αυξάνεται και αυτή τη στιγμή είναι στο 180% του ΑΕΠ, αναφέρει το δημοσίευμα. «Δυστυχώς, δεν πήραν το μάθημά τους. 

Το πρόγραμμα του 2015 προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο. Το ΔΝΤ, που έχει τώρα μία πιο ρεαλιστική εκτίμηση για την Ελλάδα σε σύγκριση με την Κομισιόν ή την ΕΚΤ, λέει ότι λίγες χώρες έχουν καταφέρει να πετύχουν τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα και ότι η Ελλάδα θα το καταφέρει μόνο με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. 

Επίσης, το ΔΝΤ πιστεύει ότι δεν είναι πλέον υποστηρίξιμο να φαντάζεται ότι η Ελλάδα μπορεί από μία χώρα με τους πιο αδύναμους ρυθμούς αύξησης της παραγωγικότητας της ευρωζώνης να γίνει σε μία με τους υψηλότερους», τονίζει ο Ελιοτ. Το ΔΝΤ τονίζει ότι χωρίς ελάφρυνση, το χρέος θα φτάσει στο 250% του ΑΕΠ μέχρι το 2050. Η Γερμανία θα προτιμούσε να καθυστερήσουν αυτές οι συζητήσεις μέχρι τις εκλογές της, το επόμενο φθινόπωρο. Ομως, η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στα πρωτοσέλιδα πριν από αυτές, καταλήγει το άρθρο.



Πηγή: mignatiou.com


Η Αμυγδαλέζα που κατέκρινε ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά ανοίγει για κέντρο κράτησης


Γιάννης Αθανασίου

Πόσα δεν άκουσε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χριστοδουλοπούλου η γνωστή του ανοίξαμε και σας περιμένουμε, για το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Μέχρι Γκούλαγκ το είχαν πει και ότι άλλο Συριζαίικιο τραγικό μπορούσες να ακούσεις από τους δήθεν προοδευτικούς που τα έχουν κάνει και στο μεταναστευτικό όπως τα έχουν κάνει και στην ελληνική οικονομία σαν τα χάλια των ίδιων.

Τώρα βρήκαν όπως νόμιζαν το κόλπο για να αποφύγουν το κράξιμο, όχι πως τους πειράζει τους αναίσθητους είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον, βρήκαν να πουν ότι θα ανοίξουν την Αμυγδαλέζα ως χώρος μόνο «οικειοθελούς κράτησης» λίγων ημερών για όσους από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Είσαστε γελοίοι το λιγότερο που κράξει ο κόσμος απο τότε που το άκουσε!!!!

Την είδηση μετάδωσε ο Σκάι λέγοντας ότι πρόθεση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να δημιουργηθεί, στους χώρους της Αμυγδαλέζας, χώρος «οικειοθελούς κράτησης» λίγων ημερών για όσους από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Η Αμυγδαλέζα ανοίγει!! 
Η Αμυγδαλέζα!! 
Ποιά η Αμυγδαλέζα!!

Είναι η τραγικότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την χώρα! Όσοι έχετε ακόμα την αντοχή μπορείτε να γελάσετε πριν εξοργιστείτε περισσότερο που κατάφεραν και σας έπεισαν με τα τραγικά που λέγανε για να αρέσουν και για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με αυτά που έχουν κάνει!


Ο δήμαρχος Ρόδου έδωσε συγχαρητήρια στον Φελπς διότι «έσπασε» το ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου




Ο Φώτης Χατζηδιάκος απηύθυνε πρόσκληση στον Αμερικανό σούπερ σταρ να επισκεφθεί το νησί του Αιγαίου - Πρόσκληση και στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

Συγχαρητήρια επιστολή και πρόσκληση να επισκεφτεί τη Ρόδο, την πατρίδα του Λεωνίδα του Ρόδιου, απέστειλε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, στον Αμερικανό ολυμπιονίκη Μάικλ Φελπς που κατέρριψε το ρεκόρ που διατηρούσε για 2000 χρόνια, από το 2ο αιώνα π.Χ, του αρχαίου ολυμπιονίκη Λεωνίδα του Ρόδιου, ο οποίος είχε κατακτήσει δώδεκα μετάλλια σε τέσσερις συνεχόμενες Ολυμπιάδες.

Πρόσκληση επίσης απηύθυνε ο δήμαρχος Ρόδου και στην Ελληνίδα ολυμπιονίκη 'Αννα Κορακάκη με σκοπό να τιμηθεί στο νησί στο πλαίσιο αγώνων των σκοπευτικών ομάδων των υπαλλήλων των ευρωπαϊκών Τραπεζών που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο.

Ποιος είναι ο Λεωνίδας ο Ρόδιος

Ο Λεωνίδας έζησε κατά το 2ο π.Χ. αιώνα και η καταγωγή του ήταν από το νησί της Ρόδου. Αγωνίστηκε σε τρία αθλήματα δρόμου, το στάδιο, το δίαυλο και τον οπλίτη δρόμο. Κατάφερε να κερδίσει και τα τρία, την ίδια ημέρα, λαμβάνοντας την τιμή του τριάστη. 

Στις αρχαίες ελληνικές επιγραφές αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος δρομέας της αρχαιότητας, καθώς κέρδισε τον κλάδο ελιάς και στα τρία αυτά αθλήματα σε τέσσερις συνεχόμενες Ολυμπιάδες και πιο συγκεκριμένα στην 154η, την 155η, την 156η και την 157η Ολυμπιάδα.

Τα δώδεκα «μετάλλια» που κέρδισε σε τέσσερις Αγώνες, τον κατέστησαν τον πλέον πολυνίκη αθλητή των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα διαφορετικά σωματικά προσόντα που απαιτούσε το κάθε ένα από αυτά τα αθλήματα, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στον άθλο του.



Πηγή : protothema.gr


Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Μολότοφ ζημιές και καμία σύλληψη εχθές το βράδυ!



Άλλη μια νύχτα έντασης με μολότοφ και καταστροφή περιουσιών ιδιωτών με την αστυνομία απλά να παρατηρεί από μακριά.

Στην οδό Πατησίων, ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Πολυτεχνείο.

Οι αντιεξουσιαστές δεν πήγαν διακοπές η μόλις είχαν γυρίσει και είπαν βαριόμαστε δεν καίμε; Δεν σπάμε; Έτσι και αλλιώς θα μας παρατηρούν μόνο ποιος να μας πλησιάσει;

Γύρω στις 23:20 χτες, πέταξαν περισσότερες από 25 μολότοφ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων και έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων για περίπου τρεις ώρες και μέχρι να τελειώσει το πάρτι γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα.

02:50 ξαναβγήκαν γιατί δεν είχαν κάνει ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες και έτσι  έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Ερεσσού στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές ένα ΙΧ αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στο σημείο. Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική.

Συλλήψεις; Τι είναι αυτό μην ψάχνεται γιατί δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.




Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «παρανοϊκός»




Χαρακτήρισε αδιανόητο ότι είναι υποψήφιος και ότι τώρα το συνειδητοποιεί και ο αμερικανικός λαός.

Ξεκάθαρη θέση κατά της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ, πήρε ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο διάσημος ηθοποιός χαρακτήρισε τον Αμερικανό επιχειρηματία «παρανοϊκό» και την υποψηφιότητά του «αδιανόητη». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τόσο ο αμερικανικός λαός όσο και τα μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η προοπτική να βρεθεί ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα ήταν «μια τρέλα».


Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής για την επιθετική ρητορική που ακολουθεί στην προεκλογική εκστρατεία του, αλλά και τις προσωπικές επιθέσεις κατά της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Ο Ντε Νίρο έκανε τη δήλωσή του, στο Σαράγεβο, στη διάρκεια της παρουσίασης της ψηφιακής έκδοσης της ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, «Ο Ταξιτζής», για τον εορτασμό των 40 χρόνων, από την προβολή της. Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός τιμήθηκε από το Φεστιβάλ του Σεράγεβου για τη συνολική του προσφορά στην εξέλιξη του κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε χθες Παρασκευή και στη διάρκειά του θα παρουσιαστούν 222 ταινίες από 61 χώρες.



Πηγή : athensvoice.gr


Ο Τσιπρας μας θέλει όλους στο Σύνταγμα να κλαίμε σπαρακτικά από χαρά για τον ανίκανο ηγέτη



Κώστας Βουκελάτος

Η προπαγάνδα λατινικού τύπου της κυβέρνησης έχει φτάσει στα όρια τους Έλληνες που ζουν την απόλυτη καταστροφή της οικονομίας την οποία παρουσιάζουν και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ο πρωθυπουργός σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν χαράς πανηγυρίζει για ένα δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας στην προσπάθεια του να θάψει την πραγματικότητα.

Όλοι μας ξέρουμε ότι τα δημοσιεύματα ξένων οικονομικών εφημερίδων όπως των FT έχουν άλλους σκοπούς και σχέδια.

Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ύφεση στην ελληνική οικονομία και την επόμενη ημέρα βγαίνουν οι FT με διθυραμβικό δημοσίευμα δήθεν ανάπτυξης, από το οποίο πιάστηκε  ο πρωθυπουργός αγνοώντας επιδεικτικά την πραγματικότητα και άρχισε να προπαγανδίζει και να μας λέει «καταστροφολόγους» πανηγυρίζοντας για τις "επιτυχίες" της καταστροφικής και ανίκανης κυβέρνησης του.

Τώρα σοβαρά τα έχετε χάσει εντελώς εκεί στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Η τα λατινικού τύπου προπαγανδιστικά κόλπα νομίζεται ότι πιάνουν στους Έλληνες και στην Ελλάδα;

Λαμβάνει κανένας σας στα σοβαρά  τα στατιστικά στοιχεία που εκδίδει μια επίσημη Αρχή, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας γιατί μιλάμε για την  Ελληνική Στατιστική Αρχή, τα στοιχεία της οποίας μιλούν για ύφεση της ελληνικής οικονομία για ολόκληρο το 2016. 

Αντί λοιπόν ο πρωθυπουργός της χώρας έστω και τώρα στα τελευταία της κυβέρνησης του να επιδεικνύει σοβαρότητα και ο ίδιος και να το απαιτεί και από τους συνεργάτες του, αγνοεί  πρώτος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δίνοντας την εικόνα για ακόμα μία φόρα ότι αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πιαστεί από ένα κείμενο δημοσιογραφικό μιας βρετανικής οικονομικής εφημερίδας των Financial Times αγνοώντας όμως αυτό που γράφει μέσα στο άρθρο η οικονομική εφημερίδα που λέει η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση!
Αυτό λέγεται ύφεση κύριε Τσίπρα εάν ξέρετε να διαβάζεται τα οικονομικά στοιχεία αλλά εσείς απλά κρατήσατε τα στοιχεία αυτά που θέλατε και τα οποία δεν φαίνονται σε κανένα  Έλληνα και αγνοήσατε τα στοιχεία  αυτά που φαίνονται και βιώνει ο καθένας μας στην χώρα από την ανικανότητα σας να κυβερνήσετε .

Ζούμε σε καθεστώς υπερφορολόγησης, μείωσης μισθών, συντάξεων , ΕΝΦΙΑ με καπέλο και κατά τον Τσίπρα είμαστε καταστροφολόγοι και δεν ζούμε σε υφεσιακό καθεστώς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας δίνει απλόχερα μια καλή ζωή  και ο Τσίπρας θέλει να μαζευόμαστε στο Σύνταγμα να βλέπουμε τον ηγέτη του και να κλαίμε σπαρακτικά από αγάπη όπως γίνεται στην Βόρεια Κορέα αγνοώντας την πραγματικότητα.

Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι βουλιάζουμε δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, αντίθετα  η ύφεση βαθαίνει και η χώρα παρακμάζει με μια κυβέρνηση η οποία ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν εικονικής ανάπτυξης.






Ψάχνουν για τζιχαντιστές στα κέντρα φιλοξενίας της Ελλάδας



«Χτενίζουν» τα κέντρα φιλοξενίας Europol και ΕΛ.ΑΣ για τζιχαντιστές – Τι φοβούνται οι αξιωματικοί

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής στις 20 του Αυγούστου θα φτάσουν στη χώρα μας πολυάριθμη ομάδα της Europol από εξειδικευμένους στην ισλαμική τρομοκρατία αξιωματικούς ώστε να ερευνήσουν από κοινού με την ΕΛ. ΑΣ το ενδεχόμενο στα κέντρα φιλοξενίας να έχουν μπει και άτομα ύποπτα για εμπλοκή με τον ISIS.

Η δραστηριοποίηση της ομάδας δεν θα γίνει στα hotspots στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά στην ηπειρωτική χώρα στα κέντρα φιλοξενίας με δευτερογενείς ελέγχους.

Από ελληνικής πλευράς στην ομάδα αυτή θα μετάσχουν άνδρες από την αντιτρομοκρατική αλλά και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.


Πηγή : newsbomb.gr


Αυτά έκαναν το Σάββατο οι Έλληνες στο Ρίο



Η πρόκριση της Βούλας Παπαχρήστου στον τελικό του άλματος τριπλούν ξεχώρισε στο σημερινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο. 

Με χαρακτηριστική άνεση πήρε την πρόκρισή της για τον τελικό η Βούλα Παπαχρήστου και ήταν αυτή που ξεχώρισε στην όγδοη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ 

Ο Ευθύμης Μίτας έμεινε στην 13η θέση των προκριματικών του σκιτ και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Ρίο. 

ΣΤΙΒΟΣ 

Η Βούλα Παπαχρήστου, με χαρακτηριστική άνεση, πήρε την πρόκρισή της στον τελικό του τριπλούν. 

Η Ειρήνη Βασιλείου δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό της κούρσας των 400μ. 

Η Σοφία Υφαντίδου δεν τα πήγε καλά στο άλμα εις μήκος και θέλει το… come back στο ακόντιο που θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Κυριακής (02.00) και στα 400μ. που θα γίνει τρεις περίπου ώρες αργότερα (4.50). 

Τα ξημερώματα (2.20) θα ξεκινήσει και η προσπάθεια του Κώστα Φιλιππίδη στα προκριματικά του επί κοντώ. 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 

Στην 16η θέση της γενικής κατάταξης υποχώρησε το δίδυμο Μπεκατώρου-Πατενιώτη, μετά την ένατη ιστιοδρομία στα Nacra 17, ενώ ο Γιάννης Μιτάκης βρίσκεται στην ένατη θέση στα Finn.



Πηγή : sport-fm.gr



Ανδρας έβαλε φωτιά και επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτες τρένου στην Ελβετία

(Φωτογραφία:  Reuters )



Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έβαλε φωτιά και επιτέθηκε στους επιβάτες ενός τρένου στην ανατολική Ελβετία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ζανκτ Γκάλεν, τα θύματα φέρουν τραύματα από μαχαίρι και εγκαύματα, ενώ τραυματίας είναι και ο δράστης.

Εκτός από το παιδί, δύο άνδρες, ηλικίας 17 και 50 ετών, και τρεις γυναίκες, 17, 34 και 43 ετών τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία που διευκρινίζει πως δεκάδες επιβάτες βρίσκονταν μέσα στο τρένο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση.

Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 27χρονος Ελβετός. Και αυτός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στο Σάλεζ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ένας 27χρονος Ελβετός έριξε ένα εύφλεκτο υγρό. Ήταν οπλισμένος επίσης με τουλάχιστον ένα μαχαίρι. Το υγρό προκάλεσε φωτιά» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Ζανκτ Γκάλεν.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 14:20 μ.μ. τοπική ώρα (15:20 ώρα Ελλάδας) σε τρένο το οποίο ταξίδευε από το Μπουχ στο Ζένβαλντ στο καντόνι Ζανκτ Γκάλεν, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό το κίνητρο της επίθεσης σε τρένο και ότι δεν αποκλείει να ήταν ένα έγκλημα πάθους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε επίσης πως η πιθανότητα να ήταν τρομοκρατική ενέργεια είναι «πολύ, πολύ παρατραβηγμένη».


Newsroom ΔΟΛ


3.000 πρόσφυγες κρίθηκαν υπεράριθμη στην Γερμανία και τους "παρκάρουν" στην Κρήτη




Κρίθηκαν ως υπεράριθμοι από το Βερολίνο σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο protothema.gr και βρήκαν να τους αμολήσουν στην Κρήτη όπου και θα αρχίσουν να φτάνουν αεροπορικώς, αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά, τον προσεχή Δεκέμβριο

Στην Κρήτη αναμένεται να μεταφερθούν το επόμενο διάστημα περισσότεροι από 3.000 μετανάστες. Στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο 3, κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.

Η Γερμανία, κάνοντας χρήση του κανονισμού αυτού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «www.ekriti.gr», αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάνω από 3.000 πρόσφυγες (σε πρώτη φάση), που κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός της.

Την απόφαση αυτή της Γερμανίας υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου με επικεφαλής τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος προήδρευσε της περιβόητης σύσκεψης στο Ηράκλειο και προανήγγειλε τη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων στην Κρήτη.

Οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να φτάνουν αεροπορικώς στην Κρήτη, αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του του στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πραγματικό κόστος που έχει επιβαρυνθεί η χώρα μας από την έναρξη της εισροής προσφύγων, ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, διέθεσε μέχρι τώρα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα 330 εκατομμύρια ευρώ, όχι όμως στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά σε Μ.Κ.Ο., εκ των οποίων τα περισσότερα σε Μ.Κ.Ο. του εξωτερικού.