Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

«Κλείνει» η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, το 41,9% φοβάται μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Προβάδισμα στο φόβο ωστόσο φαίνεται να έχει ο Έλληνας πολίτης για την περίπτωση που κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας και η στρατηγική της ανατροπής που πρεσβεύει. Ειδικότερα, στην ερώτηση αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μεγαλύτερο φόβο για το μέλλον, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 41,9% και ακολουθεί η ΝΔ με 37,2.

Δύο ημέρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43,6% εκφράζει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα και αρνητική το 32,5, ενώ στην ερώτηση αν ήσασταν βουλευτής, θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το 46,4% απαντά υπέρ και το 45,1% κατά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ε.Τ» της Κυριακής, φέρνει τρίτο κόμμα το Ποτάμι(5,8%), τέταρτο το ΚΚΕ(5,3%), και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,6% και η Χρυσή Αυγή με 4,4%. Οριακά εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%. Οι αδιευκρίνιστες ψήφοι κυμαίνονται στο 16,2% ενώ άλλο κόμμα απαντά το 4,4%.

Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με το 77,3% του εκλογικού σώματος να εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν είχαμε άμεσα εκλογές, ωστόσο ο Αντώνης
Σαμαράς διατηρεί σταθερά την πρωτιά στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού με ποσοστό 46% έναντι 32,8% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.







Οικονόμου: Θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας μετά το διάγγελμα Σαμαρά


Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου δηλώνει ικανοποιημένος από το διάγγελμα Σαμαρά, προσθέτοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι βουλευτές θα ψηφίσουν πλέον για Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου αλλάζει στάση και δηλώνει πλέον ανοιχτά πως στη δεύτερη ψηφοφορία θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μάλιστα ο ίδιος τονίζει με έμφαση πως το διάγγελμα Σαμαρά ικανοποιεί όχι μόνο τον ίδιο αλλά και άλλους βουλευτές που πλέον θα ψηφίσουν την Τρίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Βασίλης Οικονόμου είχε βάλει την υπογραφή του στην ''πρόταση των 8 Βουλευτών'' για εκλογή Προέδρου από την τωρινή Βουλή με τον όρο της συμφωνίας ορισμού ημερομηνίας εκλογών.


Πηγή :  skai.gr


Καμμένος: Ο Αποστολόπουλος ήθελε να εκβιάσει τους ΑΝΕΛ – Χαϊκάλης: Ο Λαζόπουλος χειρίστηκε το οπτικοακουστικό υλικό


Στην αντεπίθεση πέρασαν ξανά Πάνος Καμμένος και Παύλος Χαϊκάλης, μετά τη χθεσινή κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα Εφετών, κατηγορώντας τον ότι κατέγραφε τις συναντήσεις με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, για να εκβιάσει το κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη σημερινή “περιπετειώδη” κατάθεσή του στον Π. Παναγιωτόπουλο, ισχυρίστηκε πως το πρόσωπο που καταγγέλλουν ως μεσάζοντα για την υπόθεση δωροδοκίας του Π. Χαϊκάλη είχε παγιδεύσει με κοριό τον χώρο, όπου θα συναντιόταν με τον βουλευτή προκειμένου να καταγράψει τη συνομιλία, ενώ παράλληλα συνεργάτες του παρακολουθούσαν όσα λέγονταν.

Όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα, γιατί ο άνθρωπος που καταγγέλλουν ότι προσπάθησε να τους δωροδοκήσει να ήθελε να καταγράψει τις συνομιλίες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε να εκβιάσει τους ΑΝΕΛ.

Την καταγραφή των συναντήσεών τους από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, επιβεβαίωσε στην σημερινή τρίτη κατάθεσή του στον εισαγγελέα και ο Παύλος Χαϊκάλης, ενώ ισχυρίστηκε ότι άνθρωποι του κ. Καμμένου, παρακολουθούσαν από κοντά τις συνομιλίες.

Μάλιστα, όταν εξήλθε από το γραφείο του εισαγγελέα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου, γιατί, σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, εκτιμά πως κάποιος τον προειδοποίησε να μην εμφανιστεί στο τελευταίο ραντεβού, στο οποίο επρόκειτο και να συλληφθεί.

Αναφορικά με το γιατί δεν ανέφερε το όνομα του κ. Αποστολόπουλου στην πρώτη, γραπτή, κατάθεσή του στην εισαγγελία, ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν το έκανε γιατί αυτό τον προέτρεψε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διαρροής.

Το όνομα του φερόμενου ως μεσάζοντα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επανέλαβε πως το αποκάλυψε στις 12 Δεκεμβρίου, στην Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τη Δευτέρα αναμένεται να προσέλθει για κατάθεσε στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, χειρίστηκε το οπτικοακουστικό υλικό.

Μαραθώνια η κατάθεση του Παύλου Χαϊκάλη 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, Π. Παναγιωτόπουλο,έπειται από σχεδόν τέσσερις ώρες.

Ο κ. Χαϊκάλης συνοδευόταν από τη δικηγόρο του και σύζυγο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ κ. Έλενα Τζούλη, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ο βουλευτής δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα, παράσταση πολιτικής αγωγής, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση, καθώς και ότι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον βουλευτή το επίμαχο διάστημα.

Η κ. Τζούλη και ο βουλευτής χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου προφάσεις εν αμαρτίαις.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο μήνυσης στον Πρωθυπουργό!

Σχετικά με το ζήτημα της μήνυσης που προτίθεται να καταθέσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη, εκφράστηκε η απορία τους, σχετικά με το γιατί η μήνυση θα κατατεθεί στον βουλευτή των ΑΝΕΛ και όχι στον Γ. Αποστολόπουλο, αφού εκείνος είναι αυτός που αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού στις συνομιλίες.

Ακόμη, τόνισαν πως θα εξετάσουν το περιεχόμενο της μήνυσης και αν κριθεί σκόπιμο θα κατατεθεί μήνυση και από την πλευρά Χαϊκάλη, εναντίον του Α. Σαμαρά, για ψευδή καταμήνυση.

Επιπλέον, από την πλευρά Χαϊκάλη τονίστηκε πως το υλικό που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές είναι νόμιμο.

Παρών ο Χαϊκάλης, απών ο Καμμένος και "χορός" δηλώσεων

Νωρίτερα, ένα γενικό... αλαλούμ επικράτησε σχετικά με τις καταθέσεις των κ.κ. Καμμένου και Χαϊκάλη στον εισαγγελέα, αφού ο βουλευτής των ΑΝΕΛ προσήλθε κανονικά λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος δεν προσήλθε, με τις εισαγγελικές αρχές να εκφράζουν την δυσφορία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικαλέστηκε στον Εισαγγελικό λειτουργό κώλυμα και ζήτησε αναβολή της κατάθεσης.

Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου στον κ. Καμμένο είχε ζητηθεί, μετά την χθεσινή κατάθεση του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου, να προσέλθει πρώτος σήμερα στον κ.Παναγιωτόπουλο προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του και να ακολουθήσει η συμπληρωματική κατάθεση του κ. Χαϊκάλη.

Οι δηλώσεις Καμμένου

Όταν προσήλθε ο Πάνος Καμμένος στην εισαγγελία, τόνισε πως "επικοινώνησε μαζί μου στις 8 η ώρα, ο Ταξίαρχος, κύριος Παναγιώτης Στάθης. Μου διαβίβασε την επιθυμία του ειαγγελέα να καταθέσω σήμερα. Του είπα ότι το πρωί σήμερα είναι αδύνατον διότι σε λίγη ώρα έρχεται ο γιος μου από την Αμερική και θα τον παραλάμβανα και τον παρακάλεσα να καταθέσω την Δευτέρα το πρωί, ότι ώρα θέλει".


Για να συνεχίσει λέγοντας: "Το δέχτηκε και με ευχαρίστησε. Σήμερα το πρωί, διέρρευσε στους δημοσιογράφους του δικαστικού η δυσαρέσκεια της εισαγγελίας. Επικοινώνησα με τον κύριο Παναγιωτόπουλο και μου είπε ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων".

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ακόμη πως η δικηγόρος του Παύλου Χαϊκάλη που τον συνόδευσε στην εισαγγελία (που είναι και σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ), τον ενημέρωσε πως ο κ. Ντογιάκος απείλησε πως αν ο Πάνος Καμμένος δεν εμφανιζόταν σήμερα, τότε θα "έκλεινε" την υπόθεση!


Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχαϊμπ - Μιχάλης Λαγάνης - Ηλίας Κούκος
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή : newsit.gr


Συλλήψεις πέντε παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων σε νοσοκομεία της Αθήνας



Πέντε αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες εντόπισαν και συνέλαβαν βραδινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή αστυνομικοί των Τμημάτων Αλλοδαπών Αθηνών.

Σε ελέγχους που διενήργησαν στα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «Ερυθρός Σταυρός», διαπιστώθηκε ότι τρεις γυναίκες από τη Γεωργία, μία από την Ουκρανία και μία από τη Βουλγαρία εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής και βιβλιάριο υγείας, ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου.

Η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή : tanea.gr


Σκάνδαλο Χαϊκάλη: Διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές ότι ζήτησαν να μην κατονομαστεί ο Αποστολόπουλος



Δεν είναι απαραίτητη η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του φερόμενου ως μεσάζοντα, λένε οι ίδιες πηγές

Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Έλενας Τζούλη, δικηγόρου του Παύλου Χαϊκάλη και συζύγου του Πάνου Καμμένου, ότι υπήρξε υπόδειξη στον βουλευτή των ΑΝΕΛ να μην κατονομάσει το «μεσάζοντα» Γιώργο Αποστολόπουλο από την πρώτη στιγμή που ο κ. Χαϊκάλης κατήγγειλε την απόπειρα εξαγοράς του.

Οι ίδιες πηγές από την εισαγγελία τονίζουν ότι ζήτησαν από τον κ. Χαϊκάλη το όνομα του ανθρώπου που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει γα να υπερψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας, όμως ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε ότι θα πει το όνομα όταν έρθει η ώρα.

Ούτε στην αστυνομία είπε το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου στην πρώτη του κατάθεση, λένε εισαγγελικές πηγές για τον κ. Χαϊκάλη.

Επισημαίνουν, οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, ότι υπήρξε συζήτηση για το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης αλλά ουδέποτε ειπώθηκε ότι το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό είναι νόμιμο.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των κυρίων Καμμένου, Χαϊκάλη και της δικηγόρου τους κυρίας Τζούλη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου, εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει. Οπως εξηγούν, το αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε δωροδοκία βουλευτή και όχι με ποιους μίλησε ο κ. Αποστολόπουλος και αν ειδοποιήθηκε από κάποιους πριν την τρίτη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Χαϊκάλη η οποία τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε.

Μετά το τέλος των συμπληρωματικών καταθέσεων των κυρίων Χαϊκάλη και Καμμένου, δικαστικές πηγές έλεγαν ότι ο εισαγγελέας Πάνος Παναγιωτόπουλος αναμένεται πολύ σύντομα να προχωρήσει στη σύνταξη πορισματικής αναφοράς επί των καταγγελομένων από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί της προσπάθειας εξαγοράς του.


Πηγή : protothema.gr


Ραγδαίες εξελίξεις μετά το διάγγελμα Σαμαρά: Εκλογή προέδρου και εκλογές εντός του 2015



ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά το έκτακτο διάγγελμα του Αντ. Σαμαρά και την συναινετική πρόταση που κατέθεσε για εκλογή Προέδρου άμεσα και εκλογές μέσα στο 2015. Η πρόταση αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να άρει το αδιέξοδο που είχε φανεί γύρω από τη διαδικασία εκλογής Προέδρου και να υπάρξει λύση στις 29 Δεκεμβρίου.

Εκτιμάται ότι αφήνει πολλά περιθώρια για να ψηφίσουν υπέρ του Στ. Δήμα τόσο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όσο και πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές καθώς από όλες τις πλευρές ήταν καθολικό το αίτημα να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές αλλά να προσδιοριστεί η εκλογική διαδικασία εντός του έτους. Μετά τις δηλώσεις Σαμαρά αφήνεται ανοικτό οι εκλογές να γίνουν μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μπορεί τον Ιούνιο αλλά μπορεί και προς το τέλος της χρονιάς ώστε να μην βρίσκεται η Ελλάδα σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο που θα διέλυε την οικονομία.
Παράλληλα θα μπορεί να προχωρήσει και η Συνταγματική Αναθεώρηση που ήταν κι αυτό ένα επιτακτικό αίτημα πολλών βουλευτών.

Το διάγγελμα πιθανότατα επισπεύστηκε μετά και τις εξελίξεις γύρω από τις καταγγελίες των ΑΝΕΛ για χρηματισμό βουλευτών που είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα σαπίλας και αποσάρθρωσης του πολιτικού συστήματος.

"Μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα (...) Πρώτα εκλογή προέδρου και συνταγματική αναθεώρηση (...) Μετά εθνικές εκλογές, ακόμη και στο τέλος του 2015", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο έκτακτο διάγγελμά του. Το διάγγελμα έγινε μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και θα κάνει επίσης δηλώσεις, στις 3 το μεσημέρι.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλλέξη Τσίπρα, δήλωσε: "Πρέπει να μην γίνουν εκλογές, να τελειώσει η περίοδος αβεβαιότητας (...) Δεν μπορεί να συνεχίζεται το όργιο αστήρικτων καταγγελιών για εξαγορά βουλευτών" και πρόσθεσε: "Καλώ όλους σε συναίνεση για εκλογή του Σταύρου Δήμα στην προεδρία". "Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαπραγματευτούμε την επόμενη μέρα μετά το τέλος του μνημονίου", πρόσθεσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την συναινετική πρόταση και ζήτησε πρόωρες εκλογές.
Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Ανέφερε στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός: «Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Και έχει δίκιο. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι επιβάλλει το Σύνταγμα και το συμφέρον της Χώρας, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Πρέπει να μη γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματισθεί η πολιτική αβεβαιότητα. Πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα.

Δεν μπορούμε να τελειώσουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε αμέσως σε μιαν άλλη. Τα προβλήματα της Χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο.
Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος.

Θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα!
Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης.
Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα!
Τους καλώ λοιπόν όλους, να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής. Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας.

Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια.
Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους.

Είναι λοιπόν Εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015.

Γιατί κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό Λαό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε, από την Καβάλα όπου βρίσκεται: «Σταθερή θέση μας είναι η ανάγκη να επικρατήσει εθνική σύνεση, αν δεν μπορεί να επικρατήσει η συναίνεση ώστε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να συγκροτήσουμε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα ανοίξει την συζήτηση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους». «Χαίρομαι λοιπόν γιατί η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού κινείται στο πλαίσιο αυτό», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, για να προσθέσει ότι «η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές όχι στο τέλος της τετραετίας αλλά νωρίτερα εφόσον διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο συμπεριλαμβανομένου και του νέου εκλογικού
συστήματος που πρέπει να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της νέας εποχής».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε επίσης τους «πολίτες να κάνουν την επιλογή τους με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο» καθώς, όπως είπε, οι Έλληνες «πρέπει να προσδοκούν το καλύτερο χωρίς να διακινδυνεύουν το χειρότερο». Τέλος, κάλεσε την «αντιπολίτευση να μην ασχολείται με τα μικρά και μίζερα αλλά με τα μεγάλα εθνικά προτάγματα».

Πηγή : imerisia.gr


Ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο!


Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για το που πάνε τα ελληνοτουρκικά. Η Άγκυρα το λέει δημόσια ότι είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης,των προκλήσεων ακόμη και της κρίσης. Ο Αρχηγός του ναυτικού της μας το διαμηνύει μέσω δηλώσεών του: “Αν επεκτείνεται τα χωρικά σας ύδατα στα 12 μίλια θα ΄χουμε πόλεμο”.

Ο τούρκος αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου θυμήθηκε το casus beli το οποίο έχει ψηφιστεί από την τουρκική βουλή το 1995. Την υπενθύμισή του την κάνει μέσω αλαζονικών δηλώσεων στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Ο Μποστάνογλου μετά από τις απειλές πολέμου υποστηρίζει ότι μέχρι το 2023 η χώρα του θα είναι παγκόσμια ναυτική δύναμη. Μεγαλεπήβολα σχέδια από κάποιον που θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά μετά από τόσα χρόνια καριέρας ότι δεν είναι αρκετά τα νέα πλοία και η τεχνολογία για να γίνεις ναυτική δύναμη. Βοηθούν πολύ αλλά δεν κάνουν τίποτα χωρίς την “ναυτοσύνη”, την οποία οι Τούρκοι όσες “βόλτες” κι αν κάνουν δεν την έχουν αποκτήσει.

Ο Μποστάνογλου επισημαίνει στις δηλώσεις του της τεράστια σημασία που δίνει η Άγκυρα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο,χαρακτηρίζοντας στρατηγικές περιοχές για την Τουρκία αυτές τις θάλασσες.

Ο τούρκος Αρχηγός ψεύδεται ασύστολα βέβαια όταν δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει αποκλείσει την χώρα του από την ελεύθερη ναυσιπλοία στο Αιγαίο!!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος απ΄ αυτό και είναι ντροπή για έναν ναύαρχο που σέβεται τα γαλόνια του να λέει τέτοιες ανοησίες. Τα τουρκικά πλοία εμπορικά και πολεμικά μπορούν να πλεύσουν ελεύθερα στο Αιγαίο αρκεί να τηρούν τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοίας. Η Τουρκία δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις με την νομιμότητα αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει να πορεύεται μ΄ αυτή την λογική. Το τουρικό …παραμυθάκι της έλλειψης “ζωτικού χώρου” της Τουρκίας είναι πολύ φθηνό για να το πουλάνε και οι ναύαρχοι.

Φυσικά δεν ξέχασε την υπόθεση της Κύπρου . Ο Μποστάνογλου είπε ότι η Κύπρος αγνοεί τους τουρκοκύπριους και θα “υποστεί κυρώσεις” αν συνεχίσει έτσι. Προφανώς ο ναύαρχος Μποστάνογλου έχει εικόνια από τους κυβερνήτες των φρεγατών που έχει στείλει στην κυπριακή ΑΟΖ και γνωρίζει καλά ότι δεν έχει και πολλά να κάνει εκεί. Στρέφεται πάντως ακόμη και κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου .

Όπως και να ΄χει οι δηλώσεις του Αρχηγού του τουρκικού ναυτικού λαμβάνονται σοβαρά υπ΄ όψιν από την ελληνική πλευρά παρά τις υπερβολές τους. Είναι σαφές μήνυμα για τις προθέσεις των Τούρκων και δικαιώνουν δυστυχως απόλυτα όσους στην Αθήνα ανησυχούν σφόδρα για το που πάνε τα ελληνοτουρκικά. Δυστυχώς ανάμεσα σ΄ αυτούς που ανησυχούν δεν περιλαμβάνονται και πολλοί από τους πρωταγωνιστές της κεντρικής μας πολιτικής σκηνής.




Πηγή : onalert.gr


Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Λαζόπουλος;



Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κακουργηματικής δίωξης γα την επεξεργασία παράνομου υλικού...

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη από τον Γιώργο Αποστολόπουλο αναδεικνύεται ο Λάκης Λαζόπουλος

Το γεγονός ότι σε δικό του στούντιο έγινε το μοντάζ του υλικού προκαλεί όπως είναι λογκό το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες,ίσως και μέσα στην ημέρα,είναι πολύ πιθανό να κληθεί να καταθέσει και ο γνωστός ηθοποιός

Μάλιστα θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ίσως και κακουργηματικής δίωξης γα την επεξεργασία παράνομου υλικού


Πηγή : gkourou.com


«Βόμβα» Καραγκούνη για Χαϊκάλη: παράνομες οι χρηματιστηριακές συναλλαγές του


Μία ακόμα «βόμβα» έσκασε εχθές με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνη να κατηγορεί ευθέως τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη ότι παρανόμησε, καθώς, όπως ανέφερε από το 2003 απαγορεύεται στους βουλευτές «να παίζουν» στο Χρηματιστήριο, όπως δήλωσε ο κ. Χαϊκάλης ότι έγινε για λογαριασμό του σε Χρηματιστήριο του εξωτερικού από τον κ. Αποστολόπουλο.  

«Ο Πάνος Χαϊκάλης, έχει ήδη διαπράξει δύο ποινικά αδικήματα: Το ένα είναι η χρησιμοποίηση προϊόντος υποκλοπής σε βαθμό κακουργήματος, και το άλλο η χρηματοδότηση του Γ. Αποστολόπουλου, προκειμένου να παίξει στο Χρηματιστήριο για λογαριασμό του» υποστήριξε ο κ. Καραγκούνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ διατύπωσε ερωτηματικά και για τα παραστατικά με τα οποία έγινε αυτή η διαδικασία και εάν «φαίνονται»  αυτά τα χρήματα   μέσω εμβάσματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι  στην αντίθετη περίπτωση πρέπει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη αν ήταν «μαύρα». Ερωτηματικά  διατύπωσε και για το είδος της επένδυσης που οδήγησε σε τόσο μεγάλη απόδοση με τόκο 10%, σύμφωνα με τον ισχυρισμό Χαϊκάλη.  


Πηγή : star.gr


ΕΚΤΑΚΤΟ : Αρνήθηκε να προσέλθει ο Καμμένος στην εισαγγελέα εκ νέου



Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος αρνήθηκε να καταθέσει εκ νέου στην εισαγγελία εφετών για το θέμα των υποκλοπών και του χρηματισμού του βουλευτή Χαικάλη με αποτέλεσμα να προκαλέσει αρνητικά σχόλια και δυσφορία στην εισαγγελία εφετών.

Στην διάρκεια της ημέρας θα μάθουμε τους λόγους που ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν προσήλθε και εάν θα προσέλθει τις επόμενες ημέρες για συμπληρωματική κατάθεση.


Έδρασαν βάσει σχεδίου, λένε οι ανεξάρτητοι για Παραστατίδη-Βουδούρη


Στόχος να δυναμιτίσουν την ενωτική πρωτοβουλία περίπου 20 ανεξάρτητων βουλευτών ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζουν όσοι βρέθηκαν στο «στόχαστρό» τους.
Για εσκεμμένη ενέργεια με ξεκάθαρο στόχο, το «σαμποτάζ» πρωτοβουλίας συναίνεσης περίπου 20 ανεξάρτητων βουλευτών ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «κατηγορούν» τους Θόδωρο Παραστατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη οι ανεξάρτητοι βουλευτές σε βάρος των οποίων οι δύο συνάδελφοι τους άφησαν υπόνοιες για χρηματισμό.

Όλα ξεκίνησαν από τους βαρείς υπαινιγμούς περί δωροδοκίας, που άφησαν το βράδυ της Παρασκευής, με κοινή δήλωση τους οι κ. Παραστατίδης και Βουδούρης, στοχοποιώντας τους τέσσερις ανεξάρτητους που, μαζί με την Κατερίνα Μάρκου, υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα καλώντας τους να μην μετέχουν στις άλλες δύο ψηφοφορίες.

Υπαινιγμοί-«φωτιά» για χρηματισμό βουλευτών

Στην δήλωση τους τόνισαν ότι «και μόνο η σοβαρή πιθανότητα της απόπειρας χρηματισμού ενός βουλευτή, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες».

Όσα ανέφεραν, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των εν λόγω βουλευτών: Γρηγόρη Ψαριανού, Γιώργου Νταβρή, Χρήστου Αηδόνη και Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος σε ιδιαίτερα οξύ ύφος δήλωσε ότι «είναι συκοφάντες και άθλια, πολιτικά σκουλήκια που εξέφρασαν υπαινιγμούς κατά της Δημοκρατίας. Πρόκειται για δήλωση που εκπέμπει αδικαιολόγητο βούρκο απέναντι σε βουλευτές που εξέφρασαν την άποψή τους με βάση την συνείδησή τους».

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, οι Θ. Παραστατίδης και Οδ. Βουδούρης εξέδωσαν νέα ανακοίνωση με την οποία δεν ανακάλεσαν, αλλά ανασκεύασαν εν μέρει όσα υποστήριζαν, οξύνοντας περισσότερο τα πνεύματα.

Το μεσημέρι, από το βήμα της Βουλής, ο Χρήστος Αηδόνης τόνισε ότι περίμενε από τους κ. Βουδούρη και Παραστατίδη να ανακαλέσουν κάτι που δεν έπραξαν, γι΄ αυτό, όπως είπε, «δεν είναι μόνο άθλιοι, αλλά είναι τυφλοπόντικες, αφού κρύβονται».

«Λειτούργησαν βάσει σχεδίου»

Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους βουλευτές, η παρέμβαση των Παραστατίδη-Βουδούρη ήταν προγραμματισμένη και είχε στόχο να ανακόψει την δυναμική μιας εν εξελίξει κοινής πρωτοβουλίας περίπου 20 ανεξάρτητων βουλευτών για την εύρεση συναινετικής διεξόδου σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις πολιτικές εξελίξεις.

Μάλιστα, οι τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην περιλάβει στα ψηφοδέλτια του τους Θόδωρο Παραστατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη. Στο αίτημα τους βρήκαν σύμμαχο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κι ευρωβουλευτή του κόμματος, Μανώλη Γλέζο και την κίνηση «Ενεργοί Πολίτες» της οποίας είναι επικεφαλής, σε ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται ότι «οι δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του αργά το μεσημέρι κράτησε αποστάσεις από τους δύο βουλευτές, τονίζοντας ότι «δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών».

Λίγη ώρα αργότερα, με νέα δήλωση τους, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ανακάλεσαν όλα όσα είχαν πει επισημαίνοντας ότι «δεν επιθυμούμε να τροφοδοτήσουμε οποιαδήποτε πολεμική προσωπικού χαρακτήρα, η οποία συμβάλει στο να θολώσει το πολιτικό διακύβευμα των ημερών».

Πρόταση για Κουβέλη στην τρίτη ψηφοφορία

Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά», οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης και Βασίλης Οικονομόμου και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης,  προτείνουν στο πλαίσιο συναινετικής διεξόδου, να προταθεί και να υπερψηφιστεί ως Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου ο Φώτης Κουβέλης, κάτι όμως που ο ίδιος απορρίπτει σύμφωνα με κύκλους της Δημοκρατικής Αριστεράς, που τόνιζαν ότι «ο Φώτης Κουβέλης θεωρεί αναγκαία την αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο διά των εκλογών».

Εν τω μεταξύ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς ανακοίνωσε μιλώντας στην Βουλή ότι θα επιμείνει στο «όχι» και στις τρεις ψηφοφορίες, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να δώσει το «φιλί της ζωής»  στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

Πηγή : antenna.gr


Που θα πάμε; Μποέμ και κόκκινα φανάρια


Η Αθήνα στην καλύτερη της «στιγμή», αυτή των εορταστικών ημερών,  παρά την πολιτική γκριζάδα, προσφέρει για όσους το αποφασίσουν ένα πλήθος καλών και ξεχωριστών εκδηλώσεων, όπου παραδοσιακά, το θέατρο και η Λυρική Σκηνή, διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία.


Έτσι, στο θέατρο Ολύμπια, συνεχίζονται οι παραστάσεις με την αγαπημένη στο κοινό όπερα «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι, στην σκηνοθεσία της Λίνας Βερτμύλλερ υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Στις 28, 30, 31/12.

Παράλληλα παρουσιάζεται το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία και φωτισμούς του Ρενάτο Τζανέλλα. Στις 20,21,23,24/12 και 3,4,9,11/1/2015.

Μια ιδιαίτερη παρουσία, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αυτή του νοτιοαφρικανού σκηνοθέτη και εικαστικού  Ουίλλιαμ Κεντριτζ, με το έργο του Ο Υμπύ και η Επιτροπή της Αλήθειας, μια νέα εκδοχή της ιστορικής παράστασης του 1997, ένα θέαμα απαράμιλλης αισθητικής και δεξιότητας, για τα εγκλήματα του απαρτχάιντ και του ρατσισμού. Έως τις 21/12.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και η μουσική βραδιά, την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στo gazARTE, με την υψίφωνο Βάσια Ζαχαροπούλου και τον τενόρο Χρήστο Κεχρή, στις διασημότερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα τραγούδια που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το σινεμά. Ερμηνευμένα από το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Ένωδον».



Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά μια παράσταση από το «παρελθόν» της πόλης. Η γνωστή ταινία «Τα κόκκινα φανάρια» ως παράσταση με τίτλο «Παράνομα φιλιά-Κόκκινα Φανάρια», σε διασκευή κειμένου, σκηνοθεσία, σκηνικά και μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη, προβάλει τον Πειραιά της δεκαετίας του 50. Και παρουσιάζεται ήδη με τους Διαμαντή Καραναστάση, Κώστα Κοράκη, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργο Παπανδρέου, Νίκη Σερεμέτη, Αιμιλιο Χειλάκη.

Αλλαγή ύφους και θεάματος, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, με τον υπέροχα μαγικό και ανατρεπτικά ρομαντικό κόσμο του Jiri Srnec, του εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και ιδρυτή του θιάσου BLACK THEATRE JIRI SRNEC. Η θεατρική παράσταση «Ανθολογία» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec.


Σκηνές από την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», το «Ιπτάμενο Ποδήλατο», τον  «Πήτερ Πάν» και άλλων διάσημων έργων του Jiri Srec όπως «Φωτογράφος», «Αποσκευές», «Φυλακισμένος», «Θαλασσινά» … θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, στις παραστάσεις που θα δοθούν έως τις 28/12.

Τέλος στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το The Christmas Factory, διαθέτει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παιδικές παραστάσεις, συναυλίες με γνωστά συγκροτήματα και τραγουδιστές, παραστάσεις καραγκιόζη, παιδικά παιχνίδια, ακροβατικά σόου, χορωδίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις στο πνεύμα των ημερών...


Πηγή:capital.gr


ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στο στόχαστρο οι πρόωρες συντάξεις


Καμπανάκι για τις πρόωρες συντάξεις χτυπά το υπουργείο Εργασίας, με τους «προβολείς» να πέφτουν στα λεγόμενα ειδικά ταμεία. Η «ατζέντα» των παρεμβάσεων περιλαμβάνει ακόμα ενοποιήσεις ταμείων μέσα στο 2015 και κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Με βάση το σύστημα «Ηλιος», το τελευταίο τετράμηνο το ποσοστό των νέων συνταξιούχων γήρατος κάτω των 62 ετών είναι 76,33% για το Δημόσιο και 64,34% για το ΙΚΑ. Ειδικά, για τα ευγενή ταμεία που έχουν συγχωνευθεί στο ΙΚΑ (υπάλληλοι τραπεζών, ΔΕΚΟ) το αντίστοιχο ποσοστό που βγαίνει στη σύνταξη κάτω από τα γενικά όρια ανέρχεται στο 91,96% του συνόλου.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε το στίγμα τονίζοντας πως «χρειάζεται δίκαιη αντιμετώπιση των προνομιακών αποκλίσεων από τα γενικά ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης» και έκανε λόγο για στοιχεία που «θέτουν επί τάπητος προκλήσεις σταδιακού εξορθολογισμού και ισορροπίας». Καταλήγοντας σημείωσε πως «σε ποια άλλη χώρα υπάρχει τέτοια ''πολυτέλεια'' ως προς τις προνομιακές αποκλίσεις από τα γενικά όρια συνταξιοδότησης;».
Ειδικοί στο ασφαλιστικό σύστημα εκτιμούν πως περίπου 150.000 άτομα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 και μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσουν. Οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ισχύουν για «παλαιούς» ασφαλισμένους, μητέρες ανηλίκων και εργαζόμενους σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Πάντως με βάση τη νομοθεσία όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 67 (ή μειωμένη στα 62, όπου προβλέπεται). Εναλλακτικά αποχωρούν με 40 έτη δουλειάς στα 62, ενώ δεν υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για άλλες κατηγορίες (μόνο στα βαρεά διατηρείται το ειδικό καθεστώς).
Στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι ακόμα:
- Η ολοκλήρωση των διοικητικών ενοποιήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Μεταξύ άλλων προβλέπεται Ενιαίο Κέντρο Απονομής Συντάξεων το 2015 για να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
- Η κωδικοποίηση και απλοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς υπάρχουν 8.000 νόμοι και κανονιστικές διατάξεις που εκτείνονται σε 38.500 σελίδες.
Με βάση το σύστημα «Ηλιος» του υπουργείου Εργασίας τον Δεκέμβριο παρατηρείται επίσπευση στην έκδοση νέων συντάξεων. Ειδικότερα βγήκαν 34.680 αποφάσεις από τις οποίες οι 23.958 αφορούν επικουρικά ταμεία (τον προηγούμενο μήνα δεν ξεπερνούσαν τις 5.260 οι αποφάσεις επικουρικής σύνταξης).
Παράλληλα υπήρξε αναστολή 9.494 συντάξεων σε περιπτώσεις ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει αλλά και σε περιστατικά που έγινε δεύτερος γάμος και επομένως έπρεπε να διακοπεί η σύνταξη χηρείας. Συνολικά μέσα σε ένα τετράμηνο έχουν ανασταλεί 33.921 συντάξεις λόγω ληξιαρχικών μεταβολών.
Από την επεξεργασία των στοιχείων του Δεκεμβρίου προέκυψε ακόμα ότι ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.654.913 και το μέσο εισόδημα σε συντάξεις γήρατος είναι 953,58 ευρώ (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης). Πάντως ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) παίρνουν κύρια σύνταξη κάτω από 1.000 ευρώ.
Οσον αφορά στα προνοιακά επιδόματα οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 168.538, με τη μηνιαία δαπάνη να ανέρχεται σε 56,7 εκατομμύρια.
Συνολικά η δαπάνη για το 2014 υπολογίζεται σε 662,9 εκατομμύρια.
Τέλος, από τα στοιχεία προκύπτει πως 1,2 εκατομμύρια άτομα παίρνουν μία σύνταξη από τα Ταμεία. Στον αντίποδα υπάρχουν σχεδόν 400 άτομα που έχουν καταφέρει να εισπράττουν πάνω από επτά συντάξεις (κύριες, επικουρικές).


Πηγή : ethnos.gr


Κληρώθηκαν από την Βουλή οι δικαστές που θα δικάσουν τον Παπακωνσταντίνου


Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κληρώθηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ειδικού δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC.

Ανάμεσα στους δικαστικούς λειτουργούς που κληρώθηκαν, είναι και ο κος Νικόλαος Πάσσος που επί σειρά ετών είχε υπηρετήσει στο πρωτοδικείο και το Εφετείο της Ρόδου καθώς επίσης και ο Δημήτριος Κράνης που παλαιότερα είχε διατελέσει πρόεδρος Πρωτοδικών Ρόδου.


Από την κλήρωση αναδείχθηκαν:

 Δικαστικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου:

1. Κωνσταντίνος Τσόλας

2. Μαρία Γαλάνη- Λεοναρδοπούλου

3. Αντώνιος Ζευγώλης

4. Δημήτριος Κόμης

5. Νικόλαος Πάσσος

6. Αργύριος Σταυράκης

7. Δημήτριος Κράνης

Αναπληρωματικά μέλη:

1. Ιωάννης Γιαννακόπουλος

2. Κωνσταντίνος Φράγκος

3. Ερωτόκριτος Καλούδης

Δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας:

1. Ταξιαρχία Κόμβου

2. Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος

3. Μαρίνα Παπαδοπούλου

4. Αγγελική Θεοφιλοπούλου

5. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

6. Δημοσθένης Πετρούλιας

Αναπληρωματικά μέλη:

1. Ηρακλής Τσακόπουλος

2. Εμμανουήλ Κουσιουρής

3. Αθανάσιος Ράντος

Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου: Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου

Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Γεώργιος Μπομπόλης

Ο Αρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας διαβίβασαν στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μειμαράκη, τα ονόματα των δικαστών μπήκαν στην κληρωτίδα για να κληρωθούν, προκειμένου να συμμετάσχουν ως μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα δικάσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με αμετάκλητο βούλευμά του παραπέμψε, σύμφωνα με νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 και το επίσης κακουργηματικού επιπέδου αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας.

Ο 'Αρειος Πάγος διαβίβασε στον πρόεδρο της Βουλής κατάλογο με τα ονόματα 35 δικαστών και 9 αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαβίβασε κατάλογο με τα ονόματα 57 δικαστών, εκ των οποίων, όμως, οι 8 έχουν κώλυμα, καθώς, μεταξύ των άλλων, έχουν μόνιμη απασχόληση σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή ήταν μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που χειρίστηκε έως τώρα την υπόθεση.




Οι ΗΠΑ εμμένουν πως η Πιονγκγιάνγκ είναι πίσω από την επίθεση στη Sony Pictures


Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν στην εκτίμηση ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από την μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της Sony Pictures, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την ανακοίνωση στην οποία η Πιονγκγιάνγκ αρνείται την εμπλοκή της στην επίθεση κατά της Sony Pictures, ο Μαρκ Στρο δήλωσε: "Οπως κατέστησε σαφές το FBI, πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είναι υπεύθυνη για αυτήν την καταστροφική επίθεση. Εμμένουμε στο συμπέρασμα αυτό".

"Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει μακρύ ιστορικό αποποίησης ευθύνης για καταστροφικές και προκλητικές ενέργειες", πρόσθεσε.

"Εάν η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας θέλει να βοηθήσει, μπορεί να παραδεχθεί την ενοχή της και να αποζημιώσει την Sony για τις συνέπειες αυτής της επίθεσης", κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Η Πιονγκγιάνγκ πρότεινε τη διεξαγωγή κοινής έρευνας ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας για το συμβάν.


Πηγή : Real.gr


Γαλλία: Νεκρός ύποπτος τζιχαντιστής μετά από επίθεση κατά αστυνομικών


Τρεις αστυνομικούς τραυμάτισε με μαχαίρι ένας 20χρονος νεαρός που εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα του Ζουέ λε Τουρ στην κεντρική Γαλλία, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Ο δράστης φώναζε «ο θεός είναι μεγάλος». Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η επίθεση παραπέμπει στο είδος της δράσης που το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει να υιοθετήσουν οι τζιχαντιστές που δεν μπορούν να φθάσουν στη «γη του ιερού πολέμου».
Ο νεαρός ήταν Γάλλος, καταγόμενος από το Μπουρούντι, γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα.
Ο αδελφός του είναι καταχωρημένος από τις γαλλικές υπηρεσίες ως πρόσωπο με ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, που επεδίωξε να πάει στη Συρία.
«Η έρευνα προσανατολίζεται προς μία επίθεση κατά των δυνάμεων της τάξης με κίνητρο τον ακραίο ισλαμισμό», ανέφεραν αστυνομικές πηγές.


Πηγή : naftemporiki.gr


Παράνομο… καζίνο εντόπισε στην Καλλιθέα η Οικονομική Αστυνομία


Παράνομο  καζίνο εντόπισε στην Καλλιθέα η Οικονομική Αστυνομία, μετά από επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο.

To κατάστημα όπου διεξάγονταν τα παράνομα τυχερά παίγνια και το «μίνι καζίνο» λειτουργούσαν σε χώρους του ιδίου κτιρίου (ισόγειο και πρώτο όροφο), ενώ για την κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων οι ιδιοκτήτες είχαν συστήσει δύο εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για παίκτες μπιρίμπας και τάβλι!

Η είσοδος στο ισόγειο πραγματοποιούνταν από δύο πόρτες με ενδιάμεσο θάλαμο, με σύστημα χρονοκαθυστέρησης και ενσωματωμένο μπουτόν, ενώ το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου παρακολουθούνταν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και μικροκάμερα, για την επιτήρηση των χώρων και την αποφυγή ελέγχων από τις διωκτικές αρχές

Στο πλαίσιο του ελέγχου, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 32 κεντρικές μονάδες Η/Υ, 2 μονάδες server , 8 τραπέζια για διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα, 4 τραπέζια με ισάριθμες ρουλέτες, 16 κάμερες ασφαλείας, χρηματοκιβώτιο, καταμετρητής χρημάτων, ηλεκτρονικοί καταγραφείς, χρηματικό ποσό κ.α.

Τα τέσσερα  άτομα που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία είναι  συγκεκριμένα ένας 37χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, μία 42χρονη αλλοδαπή εργαζόμενη σε αυτό, ένας 49χρονος ημεδαπός, ως άμεσος συνεργός στη διενέργεια των απαγορευμένων τυχερών παιγνίων, καθώς και ένας 45χρονος ημεδαπός, παίκτης.

Αναζητούνται για να συλληφθούν, ένας υπήκοος Αλβανίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και ένας υπήκοος Χιλής, επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


Επιπλέον, είχε τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία μία κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και άλλες τρεις μέσα σε αυτό, ενώ τα δεδομένα της καταγραφής αποθηκεύονταν σε ηλεκτρονικό καταγραφέα. Η καταγραφή και συλλογή των δεδομένων εικόνας σε αρχείο, γινόταν χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και χωρίς να έχει αναρτηθεί σχετική πινακίδα στο χώρο.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα – κατά περίπτωση – για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια και την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.


Πηγή : star.gr


Ενοπλος αναζητούσε εκδίκηση κατά της αστυνομίας και πυροβόλησε εν ψυχρώ 2 αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη



Ένας ένοπλος, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα έχθρας κατά της αστυνομίας, πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο δύο αστυνομικούς ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.



Οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ ενώ βρίσκονταν σε περιπολία στην περιοχή Μπέντφορντ-Στίβενσαν του Μπρούκλιν, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον δήμαρχο της πολιτείας, Μπιλ ντε Μπλάζιο, από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν τα θύματα της επίθεσης.

«Απλά δολοφονήθηκαν», δήλωσε ο Μπράτον.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο δράστης, ο 28χρονος Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, πλησίασε το περιπολικό από την πλευρά του συνοδηγού και άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με ένα ημιαυτόματο όπλο που είχε στην κατοχή του. Στη συνέχεια διέφυγε προς ένα κοντινό σταθμό του μετρό όπου έστρεψε το όπλο προς το κεφάλι του και αυτοκτόνησε, δήλωσε ο Μπράτον.



Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Μπρίσλεϊ είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την σύντροφό του στην πόλη Βαλτιμόρη της πολιτεία Μέριλαντ, προτού ταξιδέψει στο Μπρούκλιν όπου είχε διασυνδέσεις, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εμφανή ένδειξη ότι οι δολοφονίες των αστυνομικών συνδέονται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Επικαλούμενο αστυνομική πηγή, το δίκτυο NBC ανέφερε ότι ο δράστης πιθανόν αναζητούσε εκδίκηση κατά της αστυνομίας, αφού είχε αναρτήσει ένα απειλητικό μήνυμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως καταδικάζει άνευ όρων το θανάσιμο πυροβολισμό δύο αστυνομικών χθες, Σάββατο, στη Νέα Υόρκη, και πρόσθεσε στη δήλωσή του πως οι αστυνομικοί «αξίζουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας κάθε μέρα».





Νέα τροπή στην υπόθεση Στον εισαγγελέα σήμερα Καμμένος - Χαϊκάλης



Δίνουν συμπληρωματική κατάθεση, μετά την εκδοχή που παρουσίασε ο φερόμενος ως μεσάζων στο «Χαϊκάλης-γκέιτ», Γιώργος Αποστολόπουλος

Συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο δίνουν σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνος Καμμένος αλλά και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης.

Η κλήτευσή τους σε συμπληρωματική κατάθεση έγινε μετά την νέα τροπή που πήρε η υπόθεση με τους ισχυρισμούς που προέβαλε ενώπιον του εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις στον κ. Παναγιωτόπουλο με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή (κακούργημα).

Πρόκειται για το πρόσωπο που ο Παύλος Χαϊκάλης είχε καταγγείλει ότι τον προσέγγισε για να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει θετικά στην διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο βουλευτής έχει υποστηρίξει ότι ο Γ. Αποστολόπουλος - με τον οποίο μάλιστα διατηρούσε κοινωνικές σχέσεις - του πρότεινε να του καταβάλλει 700 χιλιάδες ευρώ μετρητά, να διευθετήσει στεγαστικό δάνειο που είχε λάβει αλλά και να του εξασφαλίσει επαγγελματικές συνεργασίες με υψηλές αποδοχές. Μάλιστα, ο κ. Χαϊκάλης είχε προσκομίσει στις εισαγγελικές αρχές και οπτικοακουστικό υλικό με τις συζητήσεις που είχε με τον Γ. Αποστολόπουλο, το οποίος όμως όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει υποστεί μοντάζ!

Αντίθετα, με τους ισχυρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ διαφορετική ήταν η εκδοχή που έδωσε στον εισαγγελέα χθες, Σάββατο, ο Γ. Αποστολόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι εκείνος είναι το θύμα της υπόθεσης και ότι ο Π. Χαϊκάλης ήταν εκείνος  που τον προσέγγισε λέγοντας του: «Αν λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Μάλιστα, ο Γ. Αποστολόπουλος φέρεται να κατέθεσε στον κ. Παναγιωτόπουλο πως διαθέτει και εκείνος οπτικοαστικό υλικό που αποδεικνύει όλα όσα ισχυρίζεται, καθώς κατέγραφε τον Π. Χαϊκάλη! Δηλαδή, σε αυτές τις συναντήσεις των δυο αντρών ο ένας κατέγραφε τον άλλον!
Στόχος της καταγραφής ήταν – όπως φέρεται να είπε ο Γ. Αποστολόπουλος – να αποδείξει την ηθική κατάπτωση του κόμματος των ΑΝΕΛ του οποίου υπήρξε και ο ίδιος στέλεχος.
Επιπλέον, φέρεται να κατάθεσε στον εισαγγελέα πως ήταν ένα βήμα πριν προσέλθει και εκείνος στο εισαγγελικό γραφείο και προχωρήσει στις καταγγελίες.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γ. Αποστολόπουλος δεν προσκόμισε χθες στον εισαγγελέα το δικό του υλικό, το οποίο επίσης αποτελεί προϊόν υποκλοπής όπως και αυτό του Π. Χαϊκάλη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως αποδεικτικό στοιχείο.

Αποχωρώντας από το Εφετείο χθες και από το γραφείο του εισαγγελέα, ο Γ. Αποστολόπουλος δεν έκανε δηλώσεις, μίλησε ωστόσο ο συνήγορος του Παύλος Σαράκης. «Ο κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε την αλήθεια χωρίς μοντάζ. Το πολιτικό και ποινικό θέμα το έχει ο κ. Χαϊκάλης. Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Οι διάλογοι έγιναν για να φανεί η ηθική υπόσταση του κ. Χαϊκάλη», είπε ο κ. Σαράκης.

Μετά την τροπή αυτή που πήρε η υπόθεση με τα όσα προέβαλλε ο Γ.Αποστολόπουλος ο  εισαγγελέας καλεί για συμπληρωματική κατάθεση τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ αλλά και τον κ. Χαϊκάλη. Ανοιχτό -αν και με λίγες πιθανότητες- παραμένει ακόμη και το ενδεχόμενο οι δυο πρωταγωνιστές της υπόθεσης - δηλαδή οι Π. Χαϊκάλης και Γ. Αποστολόπουλος να κληθούν σε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να το ζητήσει από τον εισαγγελέα η μία από τις δυο πλευρές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών είναι να «τρέξουν» την έρευνα ώστε να μην πλανώνται επί μακρόν σκιές στο πολιτικό σκηνικό εν όψει και των δυο ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χθες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κ. Ισίδωρος Ντογιάκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης τηρήθηκε «απόλυτη μυστικότητα» ενώ μεταξύ άλλων είχε δοθεί εντολή στις αστυνομικές αρχές «για την ανακάλυψη της ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας».


Πηγή : protothema.gr