Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Που θα πάμε; Μποέμ και κόκκινα φανάρια


Η Αθήνα στην καλύτερη της «στιγμή», αυτή των εορταστικών ημερών,  παρά την πολιτική γκριζάδα, προσφέρει για όσους το αποφασίσουν ένα πλήθος καλών και ξεχωριστών εκδηλώσεων, όπου παραδοσιακά, το θέατρο και η Λυρική Σκηνή, διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία.


Έτσι, στο θέατρο Ολύμπια, συνεχίζονται οι παραστάσεις με την αγαπημένη στο κοινό όπερα «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι, στην σκηνοθεσία της Λίνας Βερτμύλλερ υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Στις 28, 30, 31/12.

Παράλληλα παρουσιάζεται το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία και φωτισμούς του Ρενάτο Τζανέλλα. Στις 20,21,23,24/12 και 3,4,9,11/1/2015.

Μια ιδιαίτερη παρουσία, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αυτή του νοτιοαφρικανού σκηνοθέτη και εικαστικού  Ουίλλιαμ Κεντριτζ, με το έργο του Ο Υμπύ και η Επιτροπή της Αλήθειας, μια νέα εκδοχή της ιστορικής παράστασης του 1997, ένα θέαμα απαράμιλλης αισθητικής και δεξιότητας, για τα εγκλήματα του απαρτχάιντ και του ρατσισμού. Έως τις 21/12.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και η μουσική βραδιά, την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στo gazARTE, με την υψίφωνο Βάσια Ζαχαροπούλου και τον τενόρο Χρήστο Κεχρή, στις διασημότερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα τραγούδια που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το σινεμά. Ερμηνευμένα από το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Ένωδον».



Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά μια παράσταση από το «παρελθόν» της πόλης. Η γνωστή ταινία «Τα κόκκινα φανάρια» ως παράσταση με τίτλο «Παράνομα φιλιά-Κόκκινα Φανάρια», σε διασκευή κειμένου, σκηνοθεσία, σκηνικά και μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη, προβάλει τον Πειραιά της δεκαετίας του 50. Και παρουσιάζεται ήδη με τους Διαμαντή Καραναστάση, Κώστα Κοράκη, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργο Παπανδρέου, Νίκη Σερεμέτη, Αιμιλιο Χειλάκη.

Αλλαγή ύφους και θεάματος, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, με τον υπέροχα μαγικό και ανατρεπτικά ρομαντικό κόσμο του Jiri Srnec, του εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και ιδρυτή του θιάσου BLACK THEATRE JIRI SRNEC. Η θεατρική παράσταση «Ανθολογία» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec.


Σκηνές από την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», το «Ιπτάμενο Ποδήλατο», τον  «Πήτερ Πάν» και άλλων διάσημων έργων του Jiri Srec όπως «Φωτογράφος», «Αποσκευές», «Φυλακισμένος», «Θαλασσινά» … θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, στις παραστάσεις που θα δοθούν έως τις 28/12.

Τέλος στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το The Christmas Factory, διαθέτει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παιδικές παραστάσεις, συναυλίες με γνωστά συγκροτήματα και τραγουδιστές, παραστάσεις καραγκιόζη, παιδικά παιχνίδια, ακροβατικά σόου, χορωδίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις στο πνεύμα των ημερών...


Πηγή:capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου