Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Αισχροκέρδεια: Κατά 300% αυξήθηκε η τιμή των μασκών, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ



«Έλλειψη μασκών προφασίζονται οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια σε βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών, εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία για εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού και τη γρίπη που είναι σε έξαρση», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%», προσθέτει η Ομοσπονδία, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στα νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις. Όπως σημειώνει, «τα νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτόν τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στη “μαύρη αγορά”. Μάλιστα, όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «τις απλές χειρουργικές μάσκες αγόραζαν την κάθε μία προς 0,0116 λεπτά+ΦΠΑ. Τώρα θα αγοράζουν προς 0,032 λεπτά του ευρώ+ΦΠΑ. Τις μάσκες υψηλής προστασίας την κάθε μία αγόραζαν 0,64 λεπτά του ευρώ +ΦΠΑ και τώρα θα αγοράσουν προς 2ευρώ τη μία +ΦΠΑ».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, εκτιμώντας ότι «δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες», οι οποίες «είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κορωνοϊό, σίγουρα, όμως, και για την εποχική γρίπη».


Πηγή


Eξόρμηση της Τροχαίας Αττικής για παραβατικές αντικοινωνικές συμπεριφορές στάθμευσης σε ράμπες ΑΜΕΑ



Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση παραβατικών αντικοινωνικών συμπεριφορών στάθμευσης σε ράμπες ΑΜΕΑ, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, ειδική εξόρμηση μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της 5-2-2020.

Τα συνεργεία των αστυνομικών δραστηριοποιήθηκαν κατά μήκος οδικών αξόνων του Δήμου Αθηναίων και ενδεικτικά στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους, Σπύρου Μερκούρη, Εμπεδοκλέους, Ριζάρη, Υμηττού, Μομφεράτου, Δημητσάνης, Μάρνη, Αναπαύσεως κλπ.

Κατά την ανωτέρω εξόρμηση βεβαιώθηκαν -31- παραβάσεις σε ράμπες ΑΜΕΑ και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρο όχημα -2- οχήματα.

Αντίστοιχη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στην περιοχή του Δήμου Πειραιά κατά την οποία βεβαιώθηκαν -49- παραβάσεις σε ράμπες ΑΜΕΑ και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρο όχημα -21- οχήματα.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν και σε λοιπές περιοχές της Αττικής, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ανηλίκων που διέπρατταν ληστείες ιδιαίτερης σκληρότητας σε βάρος ανηλίκων στην Νέα Ιωνία



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες ιδιαίτερης σκληρότητας σε βάρος ανηλίκων.

Συνελήφθησαν με εντάλματα, πρωινές ώρες της 5-2-2020 στο Αιγάλεω και στη Νίκαια, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 17χρονος ως συνεργός τους, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας.

Κατά την προσφιλή τους τακτική, εντόπιζαν τα θύματά τους, ως επί το πλείστον ανήλικα αγόρια, κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, που επέστρεφαν στις οικίες τους από εξωσχολικές δραστηριότητες και είτε με την απειλή είτε με τη χρήση βίας τους ακινητοποιούσαν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες και ακολούθως τους λήστευαν.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που μεταχειρίζονταν αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο 14χρονο, με συνέπεια τη νοσηλεία του και την υποβολή σε χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες δεν περιορίζονταν στην αφαίρεση κινητών τηλέφωνων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών αλλά αφαιρούσαν και είδη ένδυσης των θυμάτων τους.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) περιπτώσεις ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγηθήκαν στον Ανακριτή Ανηλίκων.


Βρήκαν την γιάφκα του τρομοκράτη "Τοξοβόλου"


Σε συνέχεια προηγούμενων Aνακοινώσεων σχετικά με τη σύλληψη, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) των:

α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαραλάμπους και της Γεωργίας, γεν. 31-05-1988 στο Μαρούσι Αττικής,

β) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνας του Ανδρέα και της Μαρίας γεν. την 21-11-1992 στην Αθήνα Αττικής και

γ) ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρας - Ευδοξίας του Βασιλείου και της Χρυσούλας, γεν. 21-09-1994 στην Αλαχούα Φλώριδα Η.Π.Α.,

ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες χθες (06-02-2020) διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε διαμέρισμα στην Αθήνα, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ενοικίαζε η τρίτη συλληφθείσα, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της, από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2019, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί η ενοικίαση.

Το διαμέρισμα εντοπίσθηκε τη στιγμή που ιδιώτης - καθαριστής είχε εισέλθει σε αυτό για να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα και να καθαρίσει το χώρο, κατ’ εντολή αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, ο οποίος είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

(2) κάρτες μνήμης, με δύο (2) αντάπτορες,
κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM ,
πολυμηχάνημα – εκτυπωτής,
Tablet και (3) USB stick,
συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM ,
ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone ,
πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά,
φωτογραφίες ταυτότητας του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που κατείχε,
πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα.
















ΙΟΒΕ: Η ανάπτυξη θα φτάσει ως 2,5% το 2020 - Θα πέσει κι άλλο η ανεργία


Κλιμάκωση ανάπτυξης το 2020, σε 2,2-2,5%, από μεγαλύτερη επενδυτική δραστηριότητα, λόγω πιστωτικής επέκτασης, φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις, έργα σε αποκρατικοποιήσεις/παραχωρήσεις, νέα αύξηση εξαγωγών (+5,5-6%) και ανάκαμψη ιδιωτικής κατανάλωσης (+1,4%) προβλέπει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεση του για την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα το ΙΟΒΕ εκτιμά νέα υποχώρηση της ανεργία στο 15,5%. Oπως ανέφερε επίσης, κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Νίκος Βέττας, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε στάδιο επιταχυνόμενης πραγματικής μεγέθυνσης.

Ο ρυθμός της για το προηγούμενο έτος εκτιμάται οριακά άνω του 2% ενώ για το τρέχον αναμένεται σχετικά υψηλότερος, στην περιοχή του 2,2% με 2,5%. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη και το οικονομικό κλίμα ευρύτερα ενισχύονται σε υψηλά επίπεδα 20ετίας και 12ετίας, αντίστοιχα.

Το κόστος χρηματοδότησης αποκλιμακώνεται στο Δημόσιο και, σταδιακά, και στο ιδιωτικό επίπεδο. Σημαντικοί τομείς, όπως ο τουρισμός, συνεχίζουν να έχουν θετική συμβολή, ενώ άλλοι, όπως η οικοδομή, ανακάμπτουν από πολυετή λήθαργο, τόνισε ο Νίκος Βέττας.

Θετικά κινούνται οι εξαγωγές
Οι εξαγωγές εξακολουθούν να κινούνται θετικά. Η άρση της ακραίας αβεβαιότητας, που κυριάρχησε για μια σχεδόν δεκαετία, έχει από μόνη της ευεργετικά αποτελέσματα. Η επόμενη χρονιά θα είναι η πρώτη μετά από μια δεκαετία, όπου η ελληνική οικονομία θα μπορεί να είναι περισσότερο στραμμένη στις προκλήσεις του μέλλοντος παρά στα προβλήματα που κληρονομεί από το παρελθόν, ανέφερε ο κ. Βέττας.

Επισήμανε ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν θα είναι χωρίς εμπόδια και δυσκολίες. Υπάρχουν δομικές παθογένειες, ασθενής παραγωγική βάση και υψηλό εξωτερικό δημόσιο χρέος. Παρά την προσαρμογή, χαρακτηρίζεται ακόμη από χαμηλό βαθμό καινοτομίας, μικρή συμμετοχή της μεταποίησης στο ΑΕΠ και χαμηλή παραγωγικότητα. Το συνολικό επίπεδο επενδύσεων στη χώρα μας παραμένει καθηλωμένο περίπου στο μισό από αυτό που θα χρειαζόταν για τη σύγκλιση με τις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρωζώνης, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ, μετά τα επόμενα λίγα χρόνια, όπου αναμένεται βελτίωση, τα θεμελιώδη της οικονομίας δεν την τραβούν μεσοπρόθεσμα από το 2% προς το 3%, αλλά την υποβιβάζουν προς το 1% ετήσιας πραγματικής μεγέθυνσης. «Θα είναι λοιπόν ιδιαίτερα χρήσιμο να γίνει κατανοητό πως η πορεία ενδυνάμωσης της οικονομίας δεν έχει τελειώσει, ούτε θα είναι αυτόματη. Θα απαιτηθούν στοχευμένες πολιτικές, όσο και οριζόντιες, ειδικότερα στα συστήματα φορολογίας συντάξεων και εκπαίδευσης. Ο στόχος πρέπει να είναι να αυξηθεί συστηματικά η αμοιβή της εργασίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα» σημείωσε προσθέτοντας πως μόνο εάν αυτό συμβεί η μεγέθυνση της οικονομίας που καταγράφεται σήμερα θα οδηγήσει σε συνθήκες για ισχυρή ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.

Εκτίμησε επίσης ότι οι πρόσφατες παρεμβάσεις καθιστούν το σύστημα φορολογίας εισοδήματος ακόμη περισσότερο προοδευτικό και διατηρούν ακραία υψηλή επιβάρυνση για το σχετικά μικρό ποσοστό του πληθυσμού που πληρώνει φόρους.

Από κοινού με τις παρεμβάσεις που έχουν ανακοινωθεί στο ασφαλιστικό σύστημα, ευνοούν σχετικά περισσότερο την αυτοαπασχόληση και μικρή επιχειρηματικότητα σε σύγκριση με την μισθωτή απασχόληση, εξέλιξη που δεν συντείνει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και εξωστρέφειάς της οικονομίας, προσέθεσε και πρότεινε: Προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν ιδιαίτερα θετική η μείωση του επιπέδου των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία, του ιδιαίτερα υψηλού ορίου του ασφαλιστέου εισοδήματος, της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας και ευελιξίας των συντάξεων μέσω δεύτερου και τρίτου πυλώνα, και η άμβλυνση της ακραίας προοδευτικότητας του φορολογικού εισοδήματος.


Πηγή: iefimerida.gr



Ανεξέλεγκτη η δράση του Ρουβίκωνα έκανε επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε



Δεν διστάζουν πουθενά οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα που συνεχίζουν ανεξέλεγκτα την δράση τους σαν τρομοκρατική οργάνωση.

Επίθεση πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας στο σπίτι του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε την ώρα που έτρωγε με την οικογένεια του.

Φυσικά και αυτή τους η ενέργεια κινείται στα όρια της τρομοκρατίας και μόνο.

Ο  Πορτοσάλτε, στην ανάρτησή του, έγραψε: «Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο…»

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας: «Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας».




Στα 61 τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess



Στο κρουαζιερόπλοιο στο οποίο βρίσκονται περίπου 3.700 άνθρωποι, έχουν εξεταστεί 273 μέχρι στιγμής και από αυτούς οι 61 έχουν βρεθεί θετικοί! 

Μόνο χθες από τα αποτελέσματα βρέθηκαν άλλα 41 θετικά δείγματα στο πλοίο που παραμένει σε καραντίνα, ανοιχτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κατσουνόμπου Κάτο.

Το κρουαζιερόπλοιο να παραμένει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες συνολικά


ΝΔ για την κατάθεση Τσατάνη



Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η πρώτη που σε ανύποπτο χρόνο δημόσια (το 2016 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) μίλησε για τις μεθοδεύσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σήμερα φώτισε καταθέτοντας συγκλονιστικές λεπτομέρειες μια σκοτεινή υπόθεση.

Έριξε φως στο παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλου, αποτελώντας την τέταρτη υψηλόβαθμη εισαγγελική λειτουργό (μετά τους κ.κ εισαγγελείς Ράικου, Αγγελη, Αθανασίου) που περιγράφει μια διαρκώς επαναλαμβανόμενη εξωθεσμική διαδικασία:

Η μεθόδευση, όπως περιγράφηκε ήταν η εξής:

1. Πιέσεις Παπαγγελόπουλου προς δικαστικούς λειτουργούς για συγκεκριμένες υποθέσεις που τον ενδιαφέρουν.

2. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί που δεν ενδίδουν στις εξωθεσμικές πιέσεις,απειλούνται από τον τεως αναπληρωτή υπουργό.

3. Ακολουθεί στοχοποίηση, κυρίως από δημοσιεύματα του κ.Βαξεβάνη

4. Οι εισαγγελείς αρνούνται να υποκύψουν στα ΜΜΕ που τους χτυπούν.

5. Υστερα από όλα αυτά, ακολουθεί προσπάθεια πειθαρχικής εξόντωσης τους.

Τέσσερις λοιπόν εισαγγελείς καταγγέλουν τις ίδιες συμπεριφορές , τις ίδιες πιέσεις, στις ίδιες μεθοδεύσεις και τα ίδια πρόσωπα. Όσοι δικαστικοί λειτουργοί δεν "συμμορφώνονταν προς τας ...υποδείξεις" Παπαγγελόπουλου,έμπαιναν στο στόχαστρο του ίδιου κι ακολουθούσε ο κ.Βαξεβάνης κι άλλα φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ . Μετά και τη σημερινή κατάθεση κανένας δεν έχει αμφιβολία για το παρακράτος των Ρασπούτιν-ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων τους και τις σκοτεινές μεδοδεύσεις τους κατά των πολιτικών αντιπάλων.


Οι ισχυρότεροι στρατοί του κόσμου - Σε ποια θέση είναι Ελλάδα και Τουρκία



Όπως προκύπτει, η Αίγυπτος ανέβηκε στην 9η θέση από τη 12η που ήταν μέχρι σήμερα. Στις πρώτες οκτώ θέσεις βρίσκονται, πλέον, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, η Αίγυπτος ανέβηκε κατά τρεις θέσεις, ξεπερνώντας την Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ.


Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 33η θέση στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ, σύμφωνα με την εξειδικευμένη στρατιωτική ιστοσελίδα.   

Μετά την Αίγυπτο, ακολουθούν η Βραζιλία στη 10η θέση και η Tουρκία στην 11η, με την Ιταλία και τη Γερμανία να ακολουθούν. Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος η Αίγυπτος προχώρησε τρεις θέσεις στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ, ξεπερνώντας την Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ. Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου κατατάσσεται σε ισχύ 10η στον κόσμο, το Πολεμικό Ναυτικό της στην 7η θέση παγκοσμίως, ενώ στην 4η θέση κατατάσσεται η χώρα σχετικά με την ισχύ της στα τανκς.   

Αναφορικά με το στράτευμα, η Αίγυπτος, με τον πληθυσμό της να αγγίζει και επίσημα αυτές τις ημέρες τα 100 εκατομμύρια (εντός των συνόρων της, εκτός των 9 εκατομμυρίων που ζουν στο εξωτερικό), οι άνδρες της χώρας υπολογίζονται σε περίπου 43 εκατομμύρια, εκ των οποίων 920.000 αποτελούν το στρατιωτικό προσωπικό, ενώ 36 εκατομμύρια άντρες είναι «κατάλληλοι για υπηρεσία» σε περίπτωση στρατιωτικής ανάγκης.   


 ΑΠΕ-ΜΠΕ  


Καρέ καρέ η δολοφονία του 41χρονου στο φανοποιείο στην Πάτρα




Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ένας 41χρονος πήγε στο συνεργείο αυτοκινήτων 40χρονου γείτονα, με τον οποίον είχαν χρόνια διαφορές. Μετά από διαπληκτισμό των δύο ανδρών, ο πρώτος αποχώρησε αλλά επέστρεψε και ξεκίνησε πάλι ο τσακωμός. 

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου έτρεξε αμέσως στο κατάστημά του μόλις ήχησε ο συναγερμός, έχοντας μαζί του μια καραμπίνα. Όταν βρήκε το θύμα, που φαίνεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, άρχισαν να διαπληκτίζονται και να κυνηγιούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα του συνεργείου.

Τότε, ακούστηκε ένας νέος πυροβολισμός και ο 41χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος. Απομακρύνθηκε από το σημείο που δέχτηκε τα πυρά και τελικά ξεψύχησε λίγα μέτρα μακρύτερα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 40χρονου φανοποιού, Άγγελο Στεργιόπουλο, ο 41χρονος από το καλοκαίρι του 2019 είχε αναπτύξει μια εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πελάτη του και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε με απόφαση Εισαγγελέα και ανακριτή ο 40χρονος, ο οποίος κατηγορείται πως σκότωσε τον 41χρονο στο Σούλι. Στον συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η ανακρίτρια εκτίμησε πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, η εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκισή του και έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Μέχρι τότε όμως, ο κατηγορούμενος θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ του επεβλήθηκαν και άλλοι περιοριοριστικοί όροι. Μόλις βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο συγγενείς και φίλοι τον χειροκρότησαν.





Τραμπ: Ενισχυμένη η σχέση ασφαλείας ΗΠΑ και Ελλάδας – Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης




Στην εξαιρετική σχέση Ουάσιγκτον-Αθήνας αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων στον Λευκό Οίκο της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Τέλος, ο κ. Τραμπ εξήρε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ