Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΩΧ!! Το Τζέισον Αντιγόνη έγινε τώρα Ιάσων Δούσης καθηγητής και διδάσκει παιδιά

 


Το Τζέισον Αντιγόνη είναι το πρώτο άτομο στην Ελλάδα που έγινε γνωστό ως άφυλο, χρησιμοποίησε την αντωνυμία Το και βγήκε μπροστά διεκδικώντας τα σχετικά δικαιώματα, κάνοντας προκλητικές εμφανίσεις.



Το Τζέισον πλέον χρησιμοποιεί την αρσενική αντωνυμία για να αυτοπροσδιοριστεί, ονομάζεται Ιάσων Δούσης, και δυστυχώς για τα παιδιά μας είναι καθηγητής, φροντιστηριούχος και εκδότης.

Το πρώην Τζέισον και νυν Ιάσων καθηγητής μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Κώστα Τσουρού στο Mega, για τον ακτιβισμό, αλλά και την εποχή που απασχόλησε τα media ως Τζέισον Αντιγόνη.



«Χρησιμοποιώ την αρσενική αντωνυμία τώρα»

«Χρησιμοποιώ την αρσενική αντωνυμία τώρα. Δεν σημαίνει ότι βλέπω τον άνδρα με στερεότυπα, ούτε τη γυναίκα με στερεότυπα», ανέφερε ο τώρα Ιάσων Δούσης απαντώντας στην ερώτηση για το πώς προσδιορίζεται σήμερα.

Στην ερώτηση αν συνεχίζει τον αγώνα του για να αφαιρεθεί το φύλο από την αστυνομική ταυτότητα, απάντησε: «Εγώ το σταμάτησα... Ήθελα λίγο τον χρόνο μου, ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω».

Στην ερώτηση αν έχει καταλήξει κάπου αλλού σημείωσε: «Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό ως προς το φύλο και τη σεξουαλικότητα είναι αέναο, δηλαδή μπορούμε όσες φορές θέλουμε να ξανασκεφθούμε για τον εαυτό μας. Βιολογικά είμαστε μια ξεχωριστή περίπτωση ο καθένας. Οπότε η διάκριση αυτή στα δύο φύλα δεν υφίσταται ακόμη και βιολογικά. Ως προς την ταυτότητα φύλου είναι ένα βίωμα. Δεν σχετίζεται η έκφραση φύλλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Σε ότι αφορά στη δικαστική μάχη που είχε δώσει για την κατάργηση του φύλου στην ταυτότητα ανέφερε ότι «Είχε μπει τότε το όνομα Αντιγόνη (σσ στην ταυτότητα), μού είχαν επιτρέψει αυτό, δεν το δέχθηκα, γιατί ο στόχος τότε ήταν η κατάργηση του φύλου».

Σχετικά με το Nemo και τη νίκη στη Eurovision 2024, ο Ιάσων Δούσης αισθάνεται ότι πάνε τα πράγματα μπροστά για τα non-binary άτομα.

Θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλα άτομα; ρωτήθηκε με τον Ιάσωνα Δούση να απαντά: «Εχει ήδη ανοίξει. Και στο εξωτερικό είναι γνωστό χρόνια και στην Ελλάδα».

Αναφέρθηκε και στο bullying που βίωσε ως παιδί λέγοντας ότι «φοβόμουν να πάω σχολείο. Δεν το είχα πει στους γονείς μου, το αντιμετώπιζα με γενναιότητα. Αλλά ένα παιδί δεν πρέπει να είναι γενναίο, δεν οφείλει να είναι γενναίο, οφείλει να προστατεύεται».

Μιλώντας για το ν/σ την ισότητα στο γάμο που ψηφίστηκε, ανέφερε ότι «το 2020 είχα στείλει γράμμα στον πρωθυπουργό και είχα ξυρίσει το κεφάλι μου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και σε 1,5 ώρα με είχαν πάρει από το γραφείο του για να μου πουν ότι υπάρχει αυτή η πρόθεση να γίνει» και πρόσθεσε: «Ολα έρχονται αργά, είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, γιατί όταν έχεις παλέψει πολύ για κάτι και το περιμένεις χρόνια, χαίρεσαι αλλά θυμάσαι πόσα χρόνια έχεις χάσεις και πόσο κουράστηκες για να γίνει αυτό. Πάντα σκέφτομαι το γάμο και έλεγα ότι δεν θέλω να γίνω 40 χρονών για να έχω το δικαίωμα στο γάμο, που θα έπρεπε να είχα από τα 18 μου».

«Πιστεύω ότι κάθε άτομο πρέπει να αναλογιστεί ότι έχει χρέος να σέβεται τα υπόλοιπα άτομα», είπε κλείνοντας ο Ιάσων Δούσης θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς όλους.

Και κατέληξε με ένα μήνυμα που θα ήθελε να στείλει σε ένα παιδί: «Να μην χάσει το κουράγιο του για το ότι θα μπορέσει και θα βρει τον τρόπο να ζήσει τη ζωή που θέλει αργά ή γρήγορα».



Με ποινικό μητρώο σκληρού κακοποιού ο αλλοδαπός μοναχός που έβρισε τον Γαβαλά



Ο Λάκης Γαβαλάς που ήταν θύμα του περιστατικού ισχυρίστηκε ότι οι μοναχοί που τον προσέβαλαν δεν ανήκουν στην πραγματικότητα στους ιερατικούς κύκλους, αλλά είναι «απατεώνες».

Έπειτα από την προβολή των δηλώσεών του Λάκη Γαβαλά και του θέματος με τους προκλητικούς μοναχούς που ήταν και σε vip σαλόνι, ο Ανδρέας Καραγιάννης από το εκκλησία online, δήλωσε ότι ο εν λόγω μοναχός που έβρισε τον Λάκη Γαβαλά έχει ποινικό μητρώο και είναι κακοποιός, καθώς στο παρελθόν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Είναι απαράδεκτα πράγματα, δεν τηρούν τον μοναχισμό, δεν έχουν καμία σχέση με το ορθόδοξο φρόνημα και το ορθόδοξο πνεύμα. Στο Άγιο Όρος εγκαταβιούν και πολλοί καλεσμένοι ως επισκέπτες μοναχοί, δηλαδή προσκαλούνται από τη Ρουμανία, από σλάβικες χώρες, από Ρωσία».

Ο Ανδρέας Καραγιάννης συμπλήρωσε: «Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι στη συντροφιά του γέροντα Αθανάσιου, έχει και ποινικό μητρώο. Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Δεν προχώρησε η υπόθεση αυτή δικαστικά. Είναι ένα πρόσωπο που είναι γνωστό στην Πατριαρχία των Βαλκανίων, δεν θα πω συγκεκριμένα σε ποια για να μην φωτογραφίσω. Πάντως δεν έχει καμία σχέση με το Άγιο Όρος, δεν εκπροσωπεί το Άγιο Όρος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βγει και η ιερά κοινότητα με ανακοίνωσή της να καταδικάσει το γεγονός αυτό».



Κτήνος στην Ρόδο κακοποίησε γαιδουράκι με φίμωτρο και δεμένο σφιχτά για να μην κουνιέται

 



Μία πολύ σοβαρή καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης ενός γαϊδουριού στη Ρόδο έφερε στη δημοσιότητα η φιλοζωική οργάνωση «Γαϊδουράκια – Άλογα, στοπ στην εκμετάλλευση κακοποίηση».

Στη σχετική ανάρτηση στα social media, η οργάνωση σημειώνει πως το συμβάν έχει συμβεί στη Ρόδο, και φαίνεται ένα γαϊδουράκι να είναι με φίμωτρο και δεμένο στο κάγκελο από το ΚΤΗΝΟΣ ιδιοκτήτη του, σφιχτά για να μην κουνιέται.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανάρτηση για το ζώο στη Ρόδο, στην περιοχή της Λίνδου πιο συγκεκριμένα, το ΚΤΗΝΟΣ ιδιοκτήτης του έβαλε «φίμωτρο και το έδεσε στο κάγκελο, περιμένοντας τους τουρίστες».

Αυτή η συμπεριφορά απο τέτοια ΚΤΗΝΗ πρέπει να καταγγέλεται άμεσα και να τους αφαιρείται με συνοπτικές διαδικασίες το ζωντανό που υποφέρει στα χέρια τους.

Γαϊδούρακια/Άλογα - Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση
21 ώρες πριν

Ρόδος Λίνδος
Φίμωσαν γαϊδουράκι και το έχουν δεμένο στο κάγκελο περιμένοντας τους τουρίστες

Μπορεί να είναι εικόνα ζώο
-0:03
HD


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι την Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, που ανακαινίστηκε πρόσφατα, και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, στο οποίο οι εργασίες ανακαίνισης είναι σε εξέλιξη.



Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Παπαθανάση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, ξεναγήθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Ηλιόπουλο και τον Διευθυντή της κλινικής, Μάνο Φανδρίδη, στις πλήρως αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της κλινικής, που αποτελεί τη μοναδική οργανωμένη στο ΕΣΥ για το χέρι, το άνω άκρο και τη μικροχειρουργική και ενημερώθηκε για το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Η κλινική εφημερεύει 365 μέρες τον χρόνο για επείγοντα περιστατικά, υποστηρίζοντας και άλλα νοσοκομεία, ενώ από τους εξειδικευμένους γιατρούς της διενεργούνται σε ετήσια βάση 3.500 χειρουργεία, δηλαδή πάνω από το 22% των 15.000 χειρουργείων που διενεργούνται συνολικά στο νοσοκομείο.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ μιλάμε για μία κορυφαία, θα έλεγα, υποδομή ως προς τα χειρουργεία του χεριού. Νομίζω θα τη ζήλευε πολύ και ο ιδιωτικός τομέας και είναι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνολική βελτίωση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας: «Εδώ βλέπουμε την πλήρη ανακαίνιση της κλινικής μικροχειρουργικής. Πριν από λίγο είδαμε την πλήρη ανακαίνιση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών. Είναι κάτι το οποίο δεν θα το δουν οι ασθενείς από τη μία στιγμή στην άλλη, όμως βήμα-βήμα οι υποδομές πια του Εθνικού Συστήματος Υγείας βελτιώνονται».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε, παράλληλα, τον ρόλο της κλινικής στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών καθώς και την εκπαίδευση των νέων ιατρών. «Χαιρόμαστε πολύ ειδικά όταν υποστηρίζουμε και την καινοτομία και την εκπαίδευση, βέβαια, και των νέων γιατρών μας. Γιατί και αυτό έχει μια μεγάλη σημασία, το πώς το ΕΣΥ θα είναι ελκυστικό και για νέους γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να μάθουν δίπλα στους παλαιότερους και εμπειρότερους».

«Ενσωματώνουμε αυτή τη στιγμή όλες τις εξελίξεις της μικροχειρουργικής. Το ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ αυτό έχει την υποχρέωση να κάνει: να ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις στην επιστήμη, γιατί αυτό έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Διευθυντής της κλινικής, Μάνος Φανδρίδης. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε έναν χώρο ο οποίος αναβαθμίζεται σημαντικά και για εμάς τους εργαζόμενους, το νοσηλευτικό προσωπικό, το ιατρικό, αλλά κυρίως για τον ασθενή. Άρα, ευχαριστούμε όλοι εμείς την πολιτεία. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά για τη στήριξη στο έργο -γιατί το έργο έχει σημασία- και τη στήριξη στους ασθενείς και στην κοινωνία», προσέθεσε.

Κατά την επίσκεψή του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Διοικητή Γιάννη Ηλιόπουλο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη για τις εργασίες ανακαίνισης, προϋπολογισμού 6,1 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι σε εξέλιξη στο νοσοκομείο, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο της ευρείας παρέμβασης για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0».



Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με εξαγορά βουλευτών και εντολή Τράμπ

 


Σοκαριστικές αποκαλύψεις και πάλι από την Ζωή Κωνσταντοπούλου που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Όπως έκανε με τις αποκαλύψεις για τον Αλέξη Τσίπρα και τις υποκλοπές που την καλούσε στο Μαξίμου για να ακούει όσα είχε καταγράψει απο τους υπουργούς τους και τα στελέχη του, τώρα αποκαλύπτει την προδοσία της Ελλάδας από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε και χρηματικές απολαβές για κάποιους.

Την απόλυτη εναντίωση της στη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. 

Η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας, επιτέθηκε ανοιχτά στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι υποστηρίζει μια ξεκάθαρα παράνομη συμφωνία, η οποία προήλθε έπειτα από εξαγορά βουλευτών!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τάχθηκε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι την επέβαλε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να ικανοποιηθούν γεωπολιτικά συμφέροντα άσχετα με την χώρα μας. 

Τόνισε επίσης ότι η συμφωνία είναι παράνομη καθώς ψηφίστηκε με εξαγορά βουλευτών και από τα δύο κράτη, κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο την ψήφισε αλλά την στηρίζει με νύχια και με δόντια μέχρι και σήμερα: «Είμαστε απολύτως εναντίον αυτής της Συμφωνίας που την υπαγόρευσε ο Τραμπ, που πέρασε χωρίς δημοκρατική εντολή ούτε στην Ελλάδα ούτε στη γειτονική χώρα, που πέρασε με εξαγορά βουλευτών και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για καταγγελίες χρηματισμού βουλευτών και στις δύο χώρες, οι οποίες δεν έχουν διερευνηθεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα ισχυρίστηκε ανοιχτά ότι η αγαπημένη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί τους όρους των διεθνών συμφωνιών και πρέπει να καταργηθεί: «Εννοώ ότι αλλάξανε την ψήφο και τη θέση τους βουλευτές και υπάρχουν καταγγελίες αδιερεύνητες οι οποίες δεν μπορεί να μένουν έτσι και να τις βάζουμε κάτω από το χαλί. Αυτή η συμφωνία δεν πληροί τους όρους των διεθνών συμφωνιών».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάκη για το ζήτημα του χρηματισμού βουλευτών, η Κωνσταντοπούλου επέμενε στον χρηματισμό και εξέφρασε τη βεβαιότητα της για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν βουλευτές που άλλαξαν γνώμη για την συμφωνία μέσα σε μια νύχτα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα εξαγοράς βουλευτών και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα με δεδομένο ότι υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι τα γύρισαν εν μια νυκτί, διατύπωσαν εντελώς διαφορετική γνώμη και θέση χωρίς καμία αιτιολόγηση και βεβαίως κάποιοι από αυτούς εντοπίστηκαν να προάγονται πολιτικά και να παίρνουν άλλου είδους ωφέλειες».

Η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της κατάργησης της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ ανέφερε ότι η παραβίαση της από τους γείτονες ήταν κάτι που είχε προβλέψει και η ίδια. Μάλιστα ζήτησε δημοψήφισμα προκειμένου να ακυρωθεί: «Αυτή η Συμφωνία βεβαίως και πρέπει να ακυρωθεί και το πρώτο βήμα για την ακύρωσή της είναι να γίνει δημοψήφισμα. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη γείτονα, η αμφισβήτηση και παραβίαση της Συμφωνίας, ήταν απολύτως προβλέψιμο και εμείς το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι αστείο κάποιοι να κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα». 





Δυσαρέσκεια στη Δύση για την πρόσκληση του Μακρόν στη Ρωσία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

 


Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προσκαλέσει εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης στον εορτασμό για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, τον προσεχή Ιούνιο.

«Ακολουθούμε σε αυτό την κυβέρνηση της Γαλλίας. Ίσως αυτό [ενν. η πρόσκληση] να υπενθυμίσει στους Ρώσους ότι κάποτε πολέμησαν πραγματικά πραγματικούς Ναζί, όχι φανταστικούς στην Ουκρανία» είπε ένας από τους δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Politico.

Η Γαλλία πράγματι προσκάλεσε εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να παραστεί στις εκδηλώσεις, δημιουργώντας την πιθανότητα ένας Ρώσος αξιωματούχος να διασταυρωθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα είναι επίσης θα είναι παρών στην εκδήλωση. Για την ώρα, δεν είναι σαφές ποιος Ρώσος αξιωματούχος θα πάει (σίγουρα όχι ο πρόεδρος Πούτιν), αλλά ούτε και αν αποδέχτηκε η Μόσχα την πρόσκληση.

Πάντως, η απόφαση προκάλεσε την οργή ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι υπενθύμιζαν ότι η Ρωσία έχει εισβάλει στην Ουκρανία. Εξέφρασαν δε την ανησυχία τους ότι η πρόσκληση προς το Κρεμλίνο θα υπονομεύσει τον συμβολικό χαρακτήρα μιας εκδήλωσης που επικεντρώνεται στη δημοκρατία, καθώς και ότι θα δημιουργήσει διπλωματικές επιπλοκές.

Βρετανός αξιωματούχος χαρακτήρισε την πρόσκληση στη Ρωσία (αλλά και αυτή στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ που επισκέφτηκε τη Γαλλία) «γεγονός που προκαλεί αναστάτωση». Διπλωμάτης ευρωπαϊκής χώρας είπε στο Politico ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες εξεπλάγησαν από την πρωτοβουλία της Γαλλίας, η οποία δεν ενημέρωσε τους συμμάχους της.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μπάιντεν, μέλη της ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος, έβλεπαν εδώ και καιρό τον Μακρόν ως πρόσωπο που πιστεύει ότι έχει επιρροή στον Πούτιν. Ο Λευκός Οίκος είχε μάλιστα αποδεχθεί σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειές του να διατηρήσει διπλωματική σχέση με τη Μόσχα. Η απόφαση του Μακρόν να προσκαλέσει Ρώσο αντιπρόσωπο στη Νορμανδία αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό μέσα από αυτό το πρίσμα, δήλωσε ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης στο Politico.


Πηγή



Συνελήφθη επικίνδυνο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για απειλές μέσω Διαδικτύου.

 



Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για απειλές μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, όποιος με οποιονδήποτε τρόπον ή μέσω του διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξή της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση.

Ο αντιεξουσιαστής είχε παρουσιάσει τα ξημερώματα του Σαββάτου (18/5) στο προφίλ του στα social το σχέδιο- όπως το χαρακτήρισε- «πόλεμος για ένα άχυρο» καλώντας με θράσος σε άγριες συμπλοκές. 

«Άγριες συμπλοκές έξω από το βοξ με μας και τα ΜΑΤ. Ξεχάστε την εικόνα που τα ΜΑΤ ρίχνουν κρότου λάμψης και ο κόσμος τρέχει. Θα κάτσουμε ακίνητοι να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΞΩ» έγραφε επίσης, προσθέτοντας πως «όλες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης. Όλες οι τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης. Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού» έγραψε δείχνοντας το πόσο επικίνδυνος είναι για να κυκλοφορεί ελεύθερος.




Η ανάρτηση στα social:


Η ηγεσία του υπουργείου προπο έχει 2 επιλογές.

Η μία είναι να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να κρατάνε απόσταση από το ΒΟΞ.

Η άλλη είναι να αφήνει να έρχονται τα ΜΑΤ δίπλα στο ΒΟΞ και να προκαλούν.

Στην δεύτερη περίπτωση σας το υπογράφω εγώ θα γίνουν τα εξής.

1ον Άγριες συμπλοκές έξω από το βοξ με μας και τα ΜΑΤ. Ξεχάστε την εικόνα που τα ΜΑΤ ρίχνουν κρότου λάμψης και ο κόσμος τρέχει. Θα κάτσουμε ακίνητοι να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΞΩ.

2ον.Θα Γ....Ν ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4

3ον.Ολες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

4ον. Όλες οι τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

5ον. Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού.

Η θα μπουκάρουμε σε όλα μέσα και θα εκτεθεί η κυβέρνηση διεθνώς, ή θα πυροβολήσουν μέλη του Ρουβίκωνα για να μην μπουν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά που γράφω τώρα είναι το σχέδιο "πόλεμος για ένα άχυρο" το έχουμε συζητήσει έχει οργανωθεί και έχει εγκριθεί σε ολομέλεια τον Απρίλιο του 2024.




Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων

 



Το σχέδιο νόμου για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου αποσκοπούν στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων, που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή/ και ευρωπαϊκούς πόρους και κατ’ επέκταση στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κονδυλίων, στον καλύτερο προγραμματισμό των έργων, στην έγκαιρη διασφάλιση της χρηματοδότησής τους και την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας. Σημειώνεται επίσης ότι για πρώτη φορά, συστήνεται μηχανισμός για τη διασφάλιση της απαιτούμενης συντήρησης των έργων, όπως επίσης και ξεχωριστός λογαριασμός χρηματοδότησης έργων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ειδικότερα, οι κυριότερες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Το ΠΔΕ μετασχηματίζεται σε ΑΠΔΕ (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και διαχωρίζεται:
    • Στο Συγχρηματοδοτούμενο Σκέλος, που περιλαμβάνει έργα χρηματοδοτούμενα από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Χρηματοδοτικών Οργανισμών (όπως ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου-ΕΟΧ κ.λπ.) και από εθνικούς πόρους, κ.ά.
    • Στο Εθνικό Σκέλος, που περιλαμβάνει έργα που χρηματοδοτούνται αμιγώς από εθνικούς πόρους, όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
  • Θεσπίζεται Άξονας Μακροχρόνιων Δεσμεύσεων σε ορίζοντα 20ετίας για τα έργα των οποίων το κόστος ολοκλήρωσης εκτείνεται σε χρόνο πέραν της εκάστοτε προγραμματικής περιόδου, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματικά η παρακολούθηση των έργων.
  • Συστήνεται Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης και Λειτουργίας Έργων ΠΔΕ με ορίζοντα 10ετίας, προκειμένου να παρακολουθείται και να διασφαλίζεται η ομαλή χρηματοδότηση για το χρονικό διάστημα πέραν της ολοκλήρωσής τους. Συγκεκριμένα γίνεται υποχρεωτική η υποβολή στοιχείων ως προς το εκτιμώμενο κόστος συντήρησης (συνολικό και ετήσιο), τον αρμόδιο φορέα συντήρησης και την πηγή χρηματοδότησης.
  • Δημιουργείται διακριτός λογαριασμός για τη χρηματοδότηση έργων πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, την εκτέλεση και την παρακολούθηση των σχετικών πληρωμών. Στόχος είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση και παρακολούθηση των έργων αυτών.
  • Τα μεμονωμένα έργα εντάσσονται σε ομάδες και κατηγορίες σε συνδυασμό με τους στρατηγικούς στόχους και τους Άξονες των Προγραμμάτων.
  • Δημιουργείται νέος μηχανισμός παρακολούθησης και διαχείρισης των έργων, που δεν περιλαμβάνονται σε Προγράμματα (Λοιπά Έργα), απλουστεύοντας τη διαδικασία ένταξης των έργων αυτών στο ΠΔΕ.
  • Εισάγεται η υποχρέωση των φορέων χρηματοδότησης να εκτιμήσουν τις δαπάνες τους και να ενημερώσουν σχετικά ως προς το ΠΔΕ μία φορά ετησίως (Σεπτέμβριος) κατά το στάδιο προετοιμασίας κατάρτισης του Κρατικού Προϋπολογισμού του επόμενου έτους συνδυαστικά με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
  • Προβλέπεται ρύθμιση περί αυτόματης επανεγγραφής των ήδη ενταγμένων έργων στο ΠΔΕ του επόμενου έτους χωρίς προηγούμενη πρόσθετη διαδικασία.
  • Ενοποιούνται δύο διαδικαστικά βήματα, αυτά της χρηματοδότησης και της κατανομής για την ταχύτερη υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
  • Βελτιώνονται οι όροι ένταξης των «έργων προς ωρίμανση» στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) προκειμένου να μεταφερθούν μελλοντικά στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΠΔΕ θέτοντας ως επιπλέον κριτήριο πέραν της συνάφειας του έργου και αυτό της διαθεσιμότητας των πόρων.
  • Εξορθολογίζεται η διαδικασία της υπερδέσμευσης των πιστώσεων καθώς προβλέπεται μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των ετήσιων πιστώσεων από τους φορείς χρηματοδότησης, από 60% σε 70%, και την «επιβράβευση» των φορέων χρηματοδότησης εφόσον παρουσιάσουν ικανοποιητική απορρόφηση ποσοστού 70%.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης παρουσιάστηκαν στοιχεία αναφορικά με τις επιδόσεις της χώρας στον τομέα των επενδύσεων και στην απορρόφηση των ενωσιακών κονδυλίων. Συγκεκριμένα:

  • Μεταξύ 2019 και 2023 η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των επενδύσεων στην ΕΕ, με ποσοστό 41,3% έναντι 1% που ήταν ο μέσος όρος της ευρωζώνης.
  • Το ΕΣΠΑ 2014-2020 παρουσιάζει αυτή τη στιγμή ποσοστό απορρόφησης 97% και απομένει η δήλωση δαπανών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, προκειμένου να πετύχουμε την πλήρη, 100%, απορρόφηση των πόρων.
  • Συνδυαστικά, από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα εξασφάλισε τους περισσότερους πόρους μεταξύ των «27» σε σχέση με τον πληθυσμό. Αντίστοιχα οι διαθέσιμοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης (δάνεια και επιδοτήσεις) για τη χώρα μας διαμορφώνονται στο 19,66% του ΑΕΠ, ποσοστό που είναι το υψηλότερο μεταξύ των «27».
  • Οι πόροι που εξασφάλισε η Ελλάδα από το ΕΣΠΑ 2021-2027 φθάνουν στα 26,2 δισ. ευρώ (20,9 δισ. η ενωσιακή συμμετοχή και 5,3 δισ. η εθνική συνεισφορά), ενώ το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το πρώτο μεταξύ των «27» που εγκρίθηκε από την ΕΕ. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα (8 Μαΐου) στοιχεία της ΕΕ το ποσοστό απορρόφησης κονδυλίων της χώρας μας από το πρόγραμμα είναι το τρίτο υψηλότερο στην ΕΕ, με μεγάλη διαφορά από το μέσο όρο των «27».
  • Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, η Ελλάδα είναι έκτη μεταξύ των «27» ως προς το ποσοστό απορρόφησης των πόρων του Ταμείου, έχοντας απορροφήσει το 41,4% των κονδυλίων, έναντι 29,4% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. Επιπλέον η χώρα μας έχει εκπληρώσει το 23% των οροσήμων που συνδέονται με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο έναντι 17% που είναι ο μέσος όρος των «27».


Βόρεια Μακεδονία: Η Ελλάδα απαιτεί την τήρηση των συμφωνημένων

 



Από τη συνέντευξη Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου:

  • Η ελληνική πλευρά απαιτεί την τήρηση των συμφωνημένων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από τη στιγμή που μια διεθνής Συνθήκη κυρώνεται στα Κοινοβούλια αποκτά ισχύ ανώτερη και των νόμων. Δεν μπορεί κανένα από τα δύο κράτη μονομερώς να αναθεωρήσει τη Συμφωνία αυτή. Άρα, ακόμη και όταν διαφωνεί με όσα περιλαμβάνονται στη Συνθήκη, οφείλει να τα εφαρμόσει.
  • Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα, ως αντιπολίτευση κατά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε διατυπώσει πολύ συγκεκριμένα και με σαφήνεια τη διαφωνία της σε επιμέρους κεφάλαια που είχαν να κάνουν με “γκρίζα” θέματα, τα οποία εν δυνάμει θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις και φαίνεται ότι πράγματι προκαλούν εντάσεις. Παρά ταύτα, όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση και στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους, αλλά και της συνταγματικής επιταγής ότι δεν μπορεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση να αναθεωρεί μονομερώς Συνθήκες, εμείς την εφαρμόσαμε και απαιτήσαμε τη συμμόρφωσή της και από την άλλη πλευρά.
  • Η ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”εμφανίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και σύμφωνα με την ίδια Συμφωνία, με το άρθρο 20, με το ακροτελεύτιο άρθρο, δεν μπορεί υπό οποιαδήποτε συνθήκη να τροποποιηθεί. Το ζήτημα της ονομασίας, λοιπόν, δεν είναι από εκείνα τα ζητήματα που είναι δυνατόν να τροποποιηθούν, ούτε καν με αμοιβαία συμφωνία. Άρα δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα τροποποίησης, έτσι όπως συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές και κυρώθηκε και δεσμεύει και τη σημερινή ελληνική πολιτική τάξη και την πολιτική τάξη της Βόρειας Μακεδονίας.
  • Και ακούω πραγματικά με περιέργεια το επιχείρημα, το οποίο τίθεται γιατί δεν ήρθαν προς κύρωση τα μνημόνια επέκεινα της Συμφωνίας των Πρεσπών. … Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη δικαίωση της πολιτικής αυτής, δηλαδή του να εξαρτούμε την κύρωση των μνημονίων από την πλήρη συμμόρφωση, από το ό,τι συνέβη. Διότι το κρίσιμο είναι ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει μία διάσταση στην πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας. Εμείς θα φέρουμε στη Βουλή, το έχω πει επανειλημμένως, όταν υπάρχει ο κρίσιμος πολιτικός χρόνος, όταν δηλαδή πειστεί η ελληνική πλευρά ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση. Διότι γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν και σημεία στα οποία η γειτονική χώρα δεν έχει συμμορφωθεί. Και δεν αναφέρομαι βεβαίως στο όνομα, αλλά σε άλλα ζητήματα.
  • Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνον η πίεση, την οποία ασκεί η Ελλάδα. Είναι η πίεση, η οποία ασκείται εντός της Βόρειας Μακεδονίας. Στην ανακοίνωση που υπήρξε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας που απαίτησε από την Πρόεδρο την πλήρη συμμόρφωση, την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που χαρακτηρίζει ανυπόστατη την ορκωμοσία και βεβαίως, θα ήθελα να επισημάνω ότι η πολιτική, την οποία φαίνεται να υιοθετεί η νέα Πρόεδρος, είναι αντίθετη και προς την κοινή γνώμη της Βόρειας Μακεδονίας.
  • Η ελληνική πλευρά αντέδρασε με ετοιμότητα και με εξαιρετικά γρήγορα ανακλαστικά. Με πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών ενημερώθηκαν άμεσα οι Κοινοτικές Αρχές, υπήρξε ανακοίνωση που δεν είθισται, να έχουμε τόσο άμεση αντίδραση εκ μέρους της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα να υπάρχει και μία διεθνής θέση, δηλαδή πολλές χώρες εξέδωσαν ανακοίνωση προς την κατεύθυνση αυτή. Άρα, υπάρχει μία συντονισμένη αντίδραση προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης.


Αν κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στην κάλπη

 



Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κατοίκους της Μάκρης, έξω από την Αλεξανδρούπολη:

  • Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα δεν είναι αντικείμενο προεκλογικής συζήτησης. Γιατί; Γιατί πολύ απλά καταφέραμε και ελέγξαμε το πρόβλημα. Φυλάξαμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας, κάναμε τη δουλειά μας και τιμήσαμε την υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες και ειδικά απέναντι στους ακρίτες. Και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζουμε πια προβλήματα αντίστοιχα με αυτά τα οποία κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Από τώρα μέχρι τις ευρωεκλογές, να μιλήσουμε για δύο ζητήματα:
    • Το πρώτο είναι η σημασία των ευρωεκλογών και πόσο σημαντικό είναι η Νέα Δημοκρατία να παραμείνει το μεγαλύτερο, το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη. Γιατί αύριο τίποτα στην Ευρώπη δεν πρέπει να γίνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
    • Και βέβαια, θα μιλήσουμε και για τα εσωτερικά πολιτικά ζητούμενα αυτών των εκλογών. Αν κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν αυτές τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα παρουν την απάντησή που τους αξίζει στην κάλπη. Διότι οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν με ένα πολύ υψηλό ποσοστό πριν από έναν χρόνο. Μας έδωσαν μια εντολή τετραετίας να αλλάξουμε τη χώρα, να τη φέρουμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Και αυτή την εντολή σας διαβεβαιώνω ότι την υπηρετούμε. Και θα είναι μια ευκαιρία αυτές οι ευρωεκλογές να κάνουμε και μια σύντομη αποτίμηση του τι πετύχαμε αυτούς τους 10 μήνες, τι θέλουμε να πετύχουμε τα επόμενα τρία χρόνια, πώς η οικονομία μας εξακολουθεί και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.


Σκληρός ποινικός ο Σκοπιανός που λήστεψε και ξυλοκόπησε ηλικιωμένους στην Αρκαδία και κυκλοφορούσε ελεύθερος

 


Ο 34χρονος σκληρός κακοποιός, ήταν αδειούχος των φυλακών Χανίων που του δόθηκε άδεια αν και ήξεραν όλι την επικινδυνότητα του, και δεν επέστρεψε στη φυλακή, μαζί με τον Αλβανό συνεργό του του νοίκιασαν αμάξι από την Αθήνα και αφού του «φόρεσαν» κλεμμένες πινακίδες, πήγαν στο χωριό Δόριζα Αρκαδίας.

Στην ομάδα γνωστού βαρυποινίτη ανήκει ο 34χρονος Σκοπιανός ληστής που κακοποίησε τους ηλικιωμενους στην Αρκαδία. O Ristevski Boban θεωρείται «βαρύ» όνομα του υποκόσμου, καθώς έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στη μεγάλη δικογραφία εις βάρος των 217 «μπράβων» της Αθήνας.

Την ώρα της ληστείας, στο σπίτι βρίσκονταν οι τρεις αδερφές ηλικίας 68, 74 και 87 ετών, οι δράστες της έδεσαν και της ξυλοκόπησαν. Στη συνέχεια αφαίρεσαν 19.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα.



Οι επικίνδυνοι αλλοδαποί ληστές, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι κακοποιοί με «πλούσιο» ποινικό παρελθόν σε ληστείες από το 2013 μέχρι σήμερα, συνελήφθησαν στο δάσος, όπου είχαν διαφύγει, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης του ΤΑ Τρίπολης με συνδρομή υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας. Πάνω τους βρέθηκαν τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Οι τρεις ηλικιωμένοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.