Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Με ποινικό μητρώο σκληρού κακοποιού ο αλλοδαπός μοναχός που έβρισε τον Γαβαλά



Ο Λάκης Γαβαλάς που ήταν θύμα του περιστατικού ισχυρίστηκε ότι οι μοναχοί που τον προσέβαλαν δεν ανήκουν στην πραγματικότητα στους ιερατικούς κύκλους, αλλά είναι «απατεώνες».

Έπειτα από την προβολή των δηλώσεών του Λάκη Γαβαλά και του θέματος με τους προκλητικούς μοναχούς που ήταν και σε vip σαλόνι, ο Ανδρέας Καραγιάννης από το εκκλησία online, δήλωσε ότι ο εν λόγω μοναχός που έβρισε τον Λάκη Γαβαλά έχει ποινικό μητρώο και είναι κακοποιός, καθώς στο παρελθόν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Είναι απαράδεκτα πράγματα, δεν τηρούν τον μοναχισμό, δεν έχουν καμία σχέση με το ορθόδοξο φρόνημα και το ορθόδοξο πνεύμα. Στο Άγιο Όρος εγκαταβιούν και πολλοί καλεσμένοι ως επισκέπτες μοναχοί, δηλαδή προσκαλούνται από τη Ρουμανία, από σλάβικες χώρες, από Ρωσία».

Ο Ανδρέας Καραγιάννης συμπλήρωσε: «Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι στη συντροφιά του γέροντα Αθανάσιου, έχει και ποινικό μητρώο. Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Δεν προχώρησε η υπόθεση αυτή δικαστικά. Είναι ένα πρόσωπο που είναι γνωστό στην Πατριαρχία των Βαλκανίων, δεν θα πω συγκεκριμένα σε ποια για να μην φωτογραφίσω. Πάντως δεν έχει καμία σχέση με το Άγιο Όρος, δεν εκπροσωπεί το Άγιο Όρος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βγει και η ιερά κοινότητα με ανακοίνωσή της να καταδικάσει το γεγονός αυτό».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου