Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Στίγκας : Πήγαιναν Δομοκό για οδηγίες από τον Κασιδιάρη

 



Νέες καταγγελίες κατά των βουλευτών του διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας που χθες παραδέχθηκε ότι παρουσίασε πρωτοφανή εικόνα στη Βουλή, αφού ως αρχηγός κόμματος καθόταν ολομόναχος στα έδρανα.

Μετά τις βαριές καταγγελίες που έκανε από από το βήμα της Βουλής, ο Βασίλης Στίγκας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, το πήγε ένα βήμα παρακάτω σήμερα λέγοντας πως βουλευτές και άνθρωποι που εργάζονται για τους βουλευτές, επισκέπτονται τον καταδικασμένο Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού.

«Βουλευτές μας πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες από τον Κασιδιάρη», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Action24. «Δεν ξέρω αν έπαιρναν γραμμή, δεν θέλω να μιλήσω είπα, ο νοών νοείτω», ανέφερε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» προανήγγειλε και νέες διαγραφές από το κόμμα, λέγοντας ότι «όσοι ξεπεράσουν τα εσκαμμένα και δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του κόμματος, βεβαίως θα διαγράψω και άλλους. Το πανηγύρι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει».

Στο αν ο ίδιος έχει επικοινωνία με τον Ηλία Κασιδιάρη είπε: «Όχι δεν έχω μιλήσει με τον Κασιδιάρη. Μια φορά μετά τις εκλογές που μου ευχήθηκε και αυτό ήταν όλο, σε τηλέφωνο τρίτου».




Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε:




Καλή σας μέρα και πάλι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Η μηνιαία μας συνεδρίαση διεξάγεται, δυστυχώς, στη σκιά της μεγάλης δοκιμασίας των πυρκαγιών.

Στη Βουλή, χθές, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά για τις αντίξοες συνθήκες που κληθήκαμε να διαχειριστούμε φέτος το καλοκαίρι, χωρίς να κρύψω τις αδυναμίες οι οποίες έχουν διαπιστωθεί, ιδίως στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού των φωτιών, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Αλλά και χωρίς να μηδενίσω τις τεράστιες προσπάθειες οι οποίες έγιναν και γίνονται ακόμα σε μια άνιση μάχη, προσπάθειες που έσωσαν και ζωές και περιουσίες.

Πιστεύω, ότι δώσαμε απαντήσεις σε άδικες κατηγορίες και σε εύκολους μύθους που καλλιεργούν εσκεμμένα συχνά μια σύγχυση γύρω από την Κλιματική κρίση. Είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε και μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου η αρνητική συγκυρία του σήμερα να μετατραπεί σε μια καλύτερη άμυνα για το αύριο. Από την άμεση προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού στα πλαίσια της γρήγορης υλοποίησης του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», νέες διαδικασίες πρόληψης και φυσικά πρόσθετες προσλήψεις 1.200 νέων πυροσβεστών και δασικών.

Ενημερώσαμε, επίσης, για τη διαδικασία των αποζημιώσεων οι οποίες επιταχύνονται. Για την επόμενη μέρα των τόπων που χτυπήθηκαν, ειδικά του Έβρου, στα πρότυπα της παρέμβασης που κάναμε, πιστεύω με αρκετή επιτυχία στην Εύβοια.


Δυστυχώς, πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση, κάποια ουσιαστική και ρεαλιστική εισήγηση. Είναι σαφές, συνεπώς, νομίζω, ότι φαίνεται ολοένα και περισσότερο στη νέα Βουλή, ότι θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης. Την αναλαμβάνουμε και θα την υπηρετήσουμε όλοι μαζί.

Επιχειρώντας, σήμερα, να απαντήσουμε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πρώτη συνεδρίαση μετά το καλοκαίρι, έχουμε μια εξαιρετικά πλούσια και γεμάτη ατζέντα, η οποία επιταχύνει τα βήματά μας προς τα εμπρός σε μια σειρά από τομείς της πολιτικής στην υγεία, στην εργασία, στην καθημερινότητα του πολίτη, στην ασφάλεια, στη Δικαιοσύνη.

Σε λίγο ο αρμόδιος Υπουργός θα μας παρουσιάσει τα πρώτα μέτρα τα οποία έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο για τη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΚΑΒ.


Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εργασίας θα αναλύσει τις πολύ σημαντικές θετικές αλλαγές οι οποίες επέρχονται στην απασχόληση, στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Στο εξής, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αυξάνουν το εισόδημά τους και με μία δεύτερη δουλειά. Αυτή, όμως, θα είναι πια νόμιμη και ασφαλισμένη, χωρίς να υπονομεύεται το οκτάωρο, ούτε όμως και η υποχρέωση της ενδεκάωρης ανάπαυσης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα μας δώσει το σαφές χρονοδιάγραμμα για την ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη. Από τις αρχές του 2024 θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία από μία συνολική νέα παραγγελία στην οποία θα προστεθούν ακόμα 1.050 ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου. Μία πολύ σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών στις δύο μητροπόλεις μας.

Η Υπουργός Εσωτερικών θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με τον Αναπληρωτή, τον εξορθολογισμό στη λειτουργία άνω των 1.000 νομικών προσώπων, των Σχολικών Επιτροπών. Θα ήθελα να ξεχωρίσω ειδικά αυτή τη νέα έννοια της καθιέρωσης δημοσίων δεικτών ποιότητας έργου σε Δήμους και σε Περιφέρειες, ώστε να απεικονίζονται δημόσια πλέον οι επιδόσεις των τοπικών αρχόντων σε τομείς που έχουν αρμοδιότητα.

Να γνωρίζουμε κι εμείς αλλά και οι πολίτες τις ενέργειες που γίνονται στους καθαρισμούς των οικοπέδων πριν από κάθε αντιπυρική περίοδο. Τί κάνουμε με τα ρέματα, ποιος τα καθαρίζει, κεντρικά ποιος λογοδοτεί εάν ένα ρέμα δεν έχει καθαριστεί. Και, βέβαια, με αυτόν τον τρόπο και η κεντρική διοίκηση να μπορεί να χρησιμοποιεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να ενθαρρύνει αλλα και να αποθαρρύνει συγκεκριμένες συμπεριφορές.


Σημαντικές πρώτες τομές, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες, έρχονται και στον τομέα της Δικαιοσύνης, με το νομοσχέδιο το οποίο θα μας παρουσιάσει ο αρμόδιος Υπουργός. Δεν θα μπω τώρα σε λεπτομέρεια, αλλά είναι ένα πρώτο πλαίσιο σημαντικών παρεμβάσεων. Θα ακολουθήσουν και άλλες, καθώς όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης αποτελεί ακρογωνιαία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης.

Θα μας μιλήσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη λίγο πιο αναλυτικά, για ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει αρκετά την επικαιρότητα, όχι πάντα για καλό. Αναφέρομαι στις νέες ταυτότητες και στις νέες δυνατότητες που δημιουργούν, με συναλλαγές οι οποίες θα είναι πιο ασφαλείς, με έγγραφα τα οποία δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν. Και φυσικά οι νέες ταυτότητες που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις, καθώς αποτελούν μέρος ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος ταυτοποίησης το οποίο θα γίνει υποχρεωτικό.

Δεν θα μιλήσω εδώ αναλυτικά για τα fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού και κυρίως ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια. Άρα «τσάμπα» μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, είναι σύνθετη. Πιστεύω, ότι η πλούσια ατζέντα που έχουμε σήμερα σημαίνει ότι δουλέψαμε καλά μέσα στο καλοκαίρι για να προετοιμάσουμε τα σχετικά νομοθετήματα. Αυτή είναι η μεγάλη μας πρόκληση.

Να θυμίσω ότι έχουμε ήδη υλοποιήσει σημαντικές κεντρικές μας δεσμεύσεις, το 50% ουσιαστικά του οικονομικού μας προγράμματος έχει ήδη νομοθετηθεί με το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Θα ήθελα, παρά τη δυσκολία και την όποια δυσθυμία μπορεί να υπάρχει λόγω του πραγματικά μεγάλου προβλήματος των πυρκαγιών, να μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα για την οποία θα μιλήσουμε προφανώς και πολύ πιο αναλυτικά το επόμενο σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρωταγωνίστρια στο δρόμο της ανάπτυξης. Παρά τον επίμονο πληθωρισμό στα τρόφιμα, έχουμε τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Έχουμε τη μικρότερη ανεργία εδώ και πολλά χρόνια.


Νομίζω ότι αυτά και πολλά άλλα απαντούν σε όσους αμφισβητούν τη δράση μας στην αρχή της νέας θητείας, δηλώνοντας ταυτόχρονα την επιμονή μας σε μεγάλες αλλαγές.

Ξέρουμε ότι δεν θα λείψουν τα εμπόδια στο δρόμο μας, αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, συνεπείς στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Γι’ αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Και φυσικά για όλα αυτά, όπως είπα, θα μιλήσουμε πολύ πιο αναλυτικά το επόμενο σαββατοκύριακο.

Και πάλι, καλό φθινόπωρο να πούμε, είναι και πρώτη του μήνα και χρόνια πολλά στους δύο εορτάζοντες συναδέλφους.



Τασούλας σε φαιδρό Βελόπουλο: «Έχετε εξευτελιστική συμπεριφορά για πολιτικό αρχηγό – Μην πάτε να γλιτώσετε με εξυπνάδες»



Οι χαρακτηρισμοί του φαιδρού προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ο πρωθυπουργός φανερά εκνευρισμένος με τα fake news και τις απατεωνιές Βελόπουλου τον ξεφτίλισε στην βουλή.

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο Κυριάκος Βελόπουλος προσπάθησε να αντεπιτεθεί αλλά ξεφτιλίστηκε περισσότεερο «Ο ψεκασμένος πρωθυπουργός της χώρας. Λουσμένος από πάνω μέχρι κάτω με ψέματα. Λέει ψέματα. Θα απαντάμε με τον ίδιο τρόπο όταν μας προσβάλλουν, θα προσβάλλουμε και εμείς. Τέρμα η πλάκα με την Ελληνική Λύση. Κάνω ό,τι θέλω».

Σε εκείνο το σημείο, ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον διέκοψε και ανέφερε «μόλις είπατε ότι προσβάλλετε. Ο πρωθυπουργός δεν σας προσέβαλε. Έκανε σοβαρή κριτική. Εσείς μόνος σας είπατε τώρα κάτι εξευτελιστικό για εσάς. Προσβάλλετε τον πρωθυπουργό εν γνώση σας. Αυτό είναι παράπτωμα».

«Άσε με να αυτομαστιγώνομαι. Μην με διακόπτεις. Δεν πειράζει. Είμαι σαν τους Ιρακινούς και Πακιστανούς που αυτομαστιγώνονται» απάντησε ο κ. Βελόπουλος, μιλώντας με αμορφωσιά και αγένεια στον πρόεδρο της βουλής.

Η ένταση ανέβηκε με τον πρόεδρο της Βουλής να λέει: «Πρέπει να καταλάβετε εσείς που παριστάνετε τον γνώστη της γλώσσας και της ιστορίας, ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σας, εξευτελιστική για πολιτικό αρχηγό και μην πάτε τώρα να γλιτώσετε με εξυπνάδες. Μόλις παραδεχτήκατε ότι παραβιάσατε τον κανονισμό, προσβάλλοντας τον πρωθυπουργό, που απαγορεύεται από τον κανονισμό της Βουλής. Σας ανακαλώ στην τάξη. Επειδή παριστάνετε και τον γνώστη της ιστορίας, πορφυρογέννητος είναι αυτός που γεννήθηκε στην πορφύρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 επί δικτατορίας στο Παρίσι, δεν υπήρχε πορφύρα λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρκετά κ. Βελόπουλε με το χαμηλότατο επίπεδό σας που μόνος σας το παραδεχτήκατε»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε λέγοντας: «Όταν μιλάς αφ’ υψηλού αυτά λες. Κι εγώ στο Παρίσι μεγάλωσα, μην κοιτάτε που ο πατέρας μου ήταν ανθρακωρύχος». «Πάμε στην ουσία. Ο πρωθυπουργός ήρθε εδώ, παραβίασε τον κανονισμό, παραβίασε την λειτουργεία της Βουλής και ήρθε τώρα να μας πει εμάς ο κ. πρόεδρος της Βουλής που ανέχτηκε την παραβίαση του πρωθυπουργού. Παραβιάζετε συνεχώς τον κανονισμό. Δικαίωμά μου είναι να λέω ότι θέλω. Κύριε Τασούλα γιατί εκνευρίζεστε;» συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Αφήστε τα αυτά τώρα. Δεν εκνευρίζομαι. Προσπαθώ να σας προφυλάξω και συνεχίζετε» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να λέει «δεν θέλω νταβατζήδες. Με προστατεύει η Παναγία, ο Χριστός και ο ελληνικός λαός, εσάς δεν σας θέλω».

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι πλέον μεγαλώνουν οι ευθύνες του καθώς το κόμμα του είναι πέμπτο σε δύναμη στη Βουλή, μετά τις εξελίξεις στους «Σπαρτιάτες».

«Σήμερα μας απογοητεύσατε σφόδρα. Μιλάτε για το σύστημα συνεχώς. Για να σας μιλήσω απλά… Άνθρωπέ μου, πού το είδατε το σύστημα; Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα σε αυτή τη χώρα, για να βελτιωθεί. Όλοι τα βάζετε με ένα σύστημα. Που το είδατε το σύστημα; Προσπαθούμε να κάνουμε τη χώρα ευρωπαϊκή και μιλάτε όλοι για το σύστημα», ανέφερε ο κ. Τασούλας.






Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη κατά ακροαριστερών κακοποιών - 26 προσαγωγές


 

Σε 26 προσαγωγές προχώρησαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Από τη ρίψη αντικειμένων από ακροαριστερούς κακοποιούς κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, υπήρξε πληροφορία στην Αστυνομία για ομάδα ακροαριστερών κακοποιών που προκαλεί φθορές στην Πολυτεχνειούπολη.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν προς το σημείο, γύρω στις 15.00, και έχουν προχωρήσει σε 26 προσαγωγές.



Νέες απειλές από τον εφοπλιστή Καραγιώργη για την επίθεση στον Παπαχρήστο


 

Την πρώτη του τοποθέτηση αναφορικά με την επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, έκανε μέσω ανακοίνωσης ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης.

Στο τέλος της ανακοίνωσής του, προειδοποιεί με απειλητικό ύφος ότι θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του ενώπιων των ελληνικών και των αλλοδαπών αρμοδίων δικαστηρίων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση


"Είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τοποθετηθώ για το συμβάν, που έλαβε χώρα μεταξύ εμού και του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, δημοσιογράφου γνωστού Ομίλου Μ.Μ.Ε., αφού πρωτίστως απολογηθώ για το «μήνυμα», που στιγμιαία έστω εκπέμπεται, από τέτοιου είδους ενστικτώδεις αντιδράσεις, στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στο προσωπικό των εταιρειών μου, καθώς και σε όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν τόσα χρόνια, οι οποίοι γνωρίζουν ότι το εν λόγω συμβάν επ’ ουδενί δεν με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να απολογηθώ και στην οικογένεια του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, για ό, τι συνέβη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να τονίσω, ότι η απεύθυνσή μου, προς τον θιγέντα, και μόνον προς αυτόν, έγινε αποκλειστικά από εμένα, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή οιουδήποτε, χωρίς την ύπαρξη σωματοφυλάκων, που δήθεν οπλοφορούσαν, και φυσικά χωρίς την διατύπωση απειλών και τάχα οδηγιών σε τρίτους περί δήθεν δολοφονίας του.

Η εκ μέρους μου απώλεια της ψυχραιμίας μου, οφείλεται στην συνεχιζόμενη σε βάρος μου επίθεση, με συκοφαντικά στοιχεία, και στη διαρκή προσβολή της προσωπικότητάς μου, μέσω δημοσιευμάτων, που επιχειρούν να με εξοντώσουν, και να μου προκαλέσουν, όχι μόνον μία, «όλως ελαφρά, σωματική βλάβη», αλλά την ίδια την «δολοφονία της προσωπικότητάς μου». Όσα προπετώς και ψευδώς έχουν διαδοθεί, εναντίον μου από τον κ. Γεώργιο Παπαχρήστου, στα οποία προστέθηκε και η χθεσινή αναφορά του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ότι δηλαδή δήθεν εκκρεμούσε αίτημα δικαστικής συνδρομής των Η.Π.Α., εναντίον μου, το οποίο, μάλιστα, όπως υπονοείται, μέσω παραδικαστικής δράσης δήθεν «ενταφιάστηκε» από την Κυβέρνηση, το έτος 2022, δεν προσβάλλουν μόνον εμένα, αλλά και το ίδιο το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Αγνοώ τους πραγματικούς λόγους που υποκρύπτονται πίσω από την διαρκή στοχοποίησή μου, από συγκεκριμένα κέντρα, πλέον όμως είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου, ενώπιον των αρμόδιων ελληνικών και αλλοδαπών Δικαστηρίων, για την ζημία που έχουμε υποστεί εγώ και οι επιχειρήσεις μου από τις εν λόγω παράνομες ενέργειες.

Θα ήθελα να τονίσω, ότι σέβομαι απόλυτα το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, όπως τουλάχιστον εγώ το αντιμετωπίζω ως λειτούργημα κατά την δραστηριοποίησή μου, ως ιδιοκτήτης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία χρηματοδοτώ, και πάντως όχι εγώ με αδιευκρίνιστα ή αδικαιολόγητα χρήματα, από παράνομες δραστηριότητες (όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος, κ. Γεώργιος Παπαχρήστου), με σκοπό την ακώλυτη άσκηση έγκυρης και έντιμης δημοσιογραφίας, η οποία δεν εμφορείται από τα ιδεώδη των δημοσιογραφικών «πιστολιών».

Τέλος, δεν θεωρώ ότι η Δημοκρατία και ο Τύπος, που έχουν επιζήσει μετά από πραγματικά δύσκολες συνθήκες στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύουν από έναν διαπληκτισμό μεταξύ δύο και μόνο ιδιωτών. Ίσως κινδυνεύει περισσότερο από την στοχευμένη διασπορά συκοφαντικών ειδήσεων κατά ιδιωτών, επιχειρηματιών, πολιτικών και κυβερνήσεων".



O Κασιδιάρης παίρνει όλη την Κοινοβουλευτική Oμάδα από τον Στίγκα! Ακόμα να επέμβει εισαγγελέας

 



Υποτίθεται ότι πριν τις εκλογές έγιναν ενέργειες για να μην ηγηθεί κόμματος ο Κασιδιάρης!

Υποτίθεται ότι απαγορεύθηκε να ηγηθεί κόμματος ο Κασιδιάρης, και τώρα βλέπουμε τα απίστευτα να κλέβει στην κυριολεξία βουλευτές ο Κασιδιάρης και να είναι έτοιμος να ηγηθεί κόμματος.

Η διαγραφή τριών βουλευτών των Σπαρτιατών οι οποίοι σύμφωνα με τον Βασίλη Στίγκα λειτουργούσαν υποκινούμενοι από «ξένα κέντρα»  που παραπέμπουν σε «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», είναι μόνο η αρχή. 

Πριν από περίπου έναν μήνα άρχισε η μάχη για το ποιος ασκεί πραγματική εξουσία στο κόμμα: ο πρόεδρός του ή ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης που του έχει απαγορευθεί. 

Πλέον, η αντιπαράθεση δεν είναι πολιτική, αλλά οικονομική, με αντικείμενο την κρατική επιχορήγηση, και επειδή είναι πολλά τα λεφτά η πρώτη κίνηση είναι να κοπεί σε αυτό το νέο πολιτικό έκτρωμα η επιχορήγηση που πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Ο Βασίλης Στίγκας σε δήλωση του στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα μείνει μόνος του, χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις κατά των βουλευτών, φτάνοντας σε σημείο να λέει πως αν αποκαλύψει όλα όσα του έλεγαν πίσω από τις κλειστές πόρτες τότε «ίσως χρειαστεί ακόμα και η επέμβαση εισαγγελέα» και επειδή το είπε θα έπρεπε από εχθές το βράδυ να έχει παρέμβει ο Άρειςο Πάγος για να διερευνηθούν αυτές οι καταγγελίες. 

Παράλληλα, δηλώνει αποφασισμένος να μιλήσει ανοιχτά για όσα συνέβησαν στο εσωτερικό.

Ο Στίγκας άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου με αποκαλύψεις για τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ των βουλευτών του κόμματος και του Κασιδιάρη, ο οποίος κινεί τα νήματα ακόμα και μέσα από τις φυλακές του Δομοκού. Στόχος τους είναι, σύμφωνα με τον Στίγκα, «να βάλουν “χέρι”» στην κρατική επιχορήγηση που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ το έτος. Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» φαίνεται πως αντιλαμβάνεται τώρα τις επιπτώσεις της δήλωσης του περί «καυσίμου» αναφερόμενος στην βοήθεια που είχε από την στήριξη του Κασιδιάρη. «Καμία φορά η κηροζίνη είναι εύφλεκτη, μπορεί να σε κάψει» ανέφερε, αναγνωρίζοντας ενδεχομένως ότι τα όσα είπε τον Ιούνιο πλέον τα πληρώνει ακριβά, κινδυνεύοντας να χάσει το κόμμα στο οποίο φαινομενικά ηγείται μέσα από τα χέρια του.

Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές αντέδρασαν έντονα στα όσα ειπώθηκαν εις βάρος τους. Οι τρεις διαγραφέντες άφησαν να εννοηθεί ότι μετά τις βαριές εκφράσεις εναντίον τους είναι πιθανόν να κινηθούν νομικά. Αποκάλεσαν δικτακτορίσκο και «Εφιάλτη» τον μέχρι πρότινος πρόεδρό τους και έκαναν λόγο για πρωτοφανή θεσμική βία και για πραξικόπημα εις βάρος τους. Όπως δηλώνουν, ωστόσο, δεν έχουν σκοπό να φύγουν από το κόμμα, καθώς δεν ανήκει «σε κανέναν Στίγκα ούτε σε κανέναν βουλευτή αλλά στους 250 χιλιάδες ψηφοφόρους» και θα οργώσουν ως «Σπαρτιάτες» την Ελλάδα. Επί της ουσίας, σηκώνουν το γάντι, περιγράφοντας την διεξαγωγή του συνεδρίου ως βασική προτεραιότητα. Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να στήσουν τα όργανα, να ενσωματώσουν νέα μέλη και έτσι να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Την ίδια ώρα, αρνούνται ότι στόχος τους ήταν η μεθοδευμένη καρατόμηση του Στίγκα.

Οι αιχμές Στίγκα ότι οι βουλευτές «δίνουν κάθε μήνα χρήματα που πηγαίνουν σε ένα ταμείο, ποσά που φτάνουν έως και τις 3.000 ευρώ το μήνα», γεννά υποψίες για ενδεχόμενη οικονομική συνδιαλλαγή με αποδέκτη στον Δομοκό. Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές ισχυρίζονται ότι ρωτούσαν επίμονα τον πρόεδρο των Σπαρτιατών αν έχουν λάβει χρήματα και εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στις 17 Ιουλίου το κόμμα των «Σπαρτιατών» έλαβε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση, κάτι όμως που, όπως λένε, τους απέκρυψε ο Στίγκας. Για την ώρα πάντως, μόνο εκείνος έχει την «σφραγίδα» του κόμματος και άρα θα συνεχίσει να λαμβάνει την κρατική επιχορήγηση κανονικά ακόμα και αν μείνει μόνος του στην κοινοβουλευτική ομάδα. 




Δείπνο εργασίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε δείπνο εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου στην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Giorgia Meloni συζήτησαν για την εμβάθυνση και διεύρυνση των ήδη ισχυρών διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στην οικονομία. Έμφαση δόθηκε στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν ακόμη κοινές πρωτοβουλίες τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και κοινές προκλήσεις.

Στο Μεταναστευτικό ζήτημα, επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη ότι μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική απαιτεί την φύλαξη των συνόρων, καθώς και την ανάγκη να παταχθούν τα δίκτυα των λαθροδιακινητών και να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις από τις τρίτες χώρες.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ατζέντα και τη συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή πρέπει να αφορά κατ’ ελάχιστον την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τον υπολογισμό των ελλειμμάτων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός και η Ιταλίδα ομόλογός του συμφώνησαν στη σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην Ιταλία.



Μητσοτάκης κάνει ξεφτίλα ψεκασμένο Βελόπουλο : Ειστε διακινητές των πιο θλιβερών fake news

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για λογαριασμό του Ελληνικού λαού που δεν ανέχεται πλέον τύπους σαν τον Βελόπουλο, να τον εξαπατούν, και να ακούνε καθημερινά fake news και άλλες απατεωνιές.

"Ειστε διακινητές των πιο θλιβερών fake news και θεωριών συνωμοσίας. Λέτε ό,τι σαχλαμάρα μπορεί να φανταστεί κανείς και όταν σας απαντάμε εκνευρίζεστε κιόλας", είπε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη φωτιά στον Έβρο, που μαίνεται για 13η ημέρα. «Ο Έβρος καίγεται 13 ημέρες και υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες για να σβήσει αυτή η φωτιά. Γιατί δεν σβήνει η φωτιά; Πιστεύετε ότι γίνονται λάθη; Να βγείτε να το πείτε. Δεν μπορείτε να χειροκροτείτε τους πυροσβέστες και την ίδια ώρα να τους κατηγορείτε ότι δεν σβήνει η φωτιά», είπε με νόημα.

Ειδική αναφορά έκανε και στους μετανάστες που βρέθηκαν στη Δαδιά. «Όσοι βρέθηκαν στην Δαδιά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Το 112 έστειλε μηνύματα σε 2 γλώσσες. Να αναρωτηθείτε ποιοι τους πήγαν εκεί. Ποιες είναι αυτές οι ΜΚΟ που έχουν εικόνα και τους οδηγούν σε καταστάσεις εγκλωβισμού. Είναι τραγικό αυτό που έγινε αλλά δεν θα προσλάβουμε μόνο δασοφύλακες αλλά και συνοριοφύλακες».

«Να προσέχετε το λεξιλόγιό σας. Είστε διακινητές των πιο θλιβερών fake news και θεωριών συνωμοσίας. Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει με το αζημίωτο και όταν σας απαντάμε βγάζετε και γλώσσα. Νισάφι πια. Δεν θα είστε στο απυρόβλητο. Μας είπατε το εξής αμίμητο: Έσβησαν οι φωτιές στην Πάρνηθα όταν ρίξαμε επιβραδυντικό. Ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες; Ποια αεροπλάνα ρίχνουν επιβραδυντικό; Να σας το εξηγήσω για να αντιληφθείτε τι μέγεθος της σαχλαμάρας. Επιβραδυντικό χρησιμοποιούν μόνο τα Πετζεντελ και το χρησιμοποιούμε ελάχιστα και έχει ελάχιστη συνεισφορά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο με εμφανή ένταση..