Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία


 

Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών λέει ότι δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας «εξουδετερώθηκαν», προσθέτοντας: «Έχουμε τρεις μάρτυρες και 14 τραυματίες».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «έδειξε» το PKK ως δράστη της φονικής επίθεσης στην Άγκυρα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι τέσσερις.

Δεν είναι σαφές πόσοι ήταν οι δράστες.

Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία και εξέφρασε δια του Υπουργείου Εξωτερικών τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της επίθεσης.

Με ανάρτηση του στο "Χ" το ΥΠΕΞ σημείωσε πως «η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα, όπως κάθε τρομοκρατική επίθεση, πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα» και τόνισε ότι «η αδιάκριτη βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία».

Και κατέληξε: «Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης



Μητσοτάκης : Δεν αναγνωρίζω τον Παππά ως εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν χαριεντίζομαι μαζί του

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μασάει τα λόγια του και ήταν ξεκάθαρος στο ερώτημα «γιατί αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς».

Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Νίκο Παππά, καθώς είναι «ένας πολιτικός καταδικασμένος με 13-0», ενώ η αποστροφή του «δεν θα συνομιλήσω, δεν θα χαριεντιστώ με τον κ. Παππά», πήγε ξακάθαρα στα καραγκιοζιλίκια του Αντώνη Σαμαρά που χασκογέλαγε με τον Νίκο Παππά, αυτόν που έστηνε σκευωρία για να τον βάλει φυλακή.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη:



Ο Νίκος Παππάς, παίρνοντας τον λόγο μίλησε για θεσμικό ατόπημα του κ.Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί.

«Με τη σημερινή του στάση και με την απουσία του την ώρα που μιλάει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίοτευσης, αποδεικνύει ότι είναι ασεβής, δειλός δεν είναι στην αίθουσα της βουλής για να μας αντιμετωπίσει, ενώ εφαρμόζει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτόν που μας κατηγορεί», είπε ο κ.Παππάς και πρόσθεσε ότι δεν υποχρεούται να τον συμπαθεί, αλλά δεν είναι δική του δουλειά (του κ.Μητσοτάκη) το ποιος θα εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση». 

«Θα ξεκινήσω με μία πολιτική παρατήρηση», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του αρχηγού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής καθώς είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω αυτή την τοποθέτηση και θα την κάνω μία μόνο φορά».

Όπως είπε συγκεκριμένα, «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο.

Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Και αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης κοινοβουλευτικός σεβασμός. Αυτό επιβάλλει αυτή η φράση. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή μου τη στάση. Και βέβαια, οφείλω να επισημάνω και μία δεύτερη διάσταση.

Ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αρχηγό -εντός εισαγωγικών- αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι μεταβατικός. Κανείς δεν ξέρει εξ ονόματος ποίου ομιλεί, του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου, του κ. Φαραντούρη, του κ. Γκλέτσου».

Στη συνέχεια είπε, «όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει βηματισμό και αρχηγό, προφανώς θα είμαι πάλι εδώ για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή, κοινοβουλευτικά πολιτική αντιπαράθεση και μην απορήσετε, γιατί αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό, της ΚΟ και του κόμματος, με την προϋπόθεση ότι τα δύο πρόσωπα αυτά θα συμπίπτουν στην ιδιότητά τους».



Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου για τον Ανδρουλάκη αντιπολίτευση χωρίς ουσία και κατεστραμμένη χώρα

 



Ίδιος και απαράλλακτος ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να κάνει μη παραγωγική αντιπολίτευση, με οχι σε όλα, και μια Ελλάδα κατεστραμμένη.

Ο Ανδρουλάκης για ακόμα μία φορά, χωρίς να του έχει γίνει μάθημα τίποτα απολύτως, τα βρήκε όλα μαύρα κάνοντας επιθέσεις στην κυβέρνηση.

Ο Ανδρουλάκης μίλησε για τις διαρκείς κυβερνητικές αποτυχίες τα τελευταία 5,5 χρόνια, τονίζοντας ότι η μεσαία τάξη αισθάνεται απροστάτευτη. «Για το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εσείς. Οι συνεχιζόμενες αποτυχίες δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες. Νιώθουν ότι το κράτος δεν παίζει τον ρόλο του», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Κυβερνάτε σχεδόν έξι χρόνια, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία», συνέχισε για να είχαμε να λέγαμε.

Σε ό,τι αφορά στον παραγωγικό τομέα, είπε: «Στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλάξατε πέντε προέδρους σε πέντε χρόνια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε τον τελευταίο υπό την επιτροπεία της: τι είδε στη λειτουργία του Οργανισμού που δεν είδατε εσείς επί πέντε χρόνια; Κι όλα αυτά ενώ κυβερνάτε χωρίς μνημόνια και με την προίκα των δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Πότε θα γίνει πράξη το “Ποτέ Ξανά” όταν από πέρσι μέχρι σήμερα έχουμε μετρήσει 9 παρ’ ολίγον τραγωδίες;», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας για να προσθέσει «δεν είναι δυνατόν να κινείστε αναποτελεσματικά τα τελευταία 6 χρόνια, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα».

Στην αναφορά του για τις πυρκαγιές, είπε πως «μέσα σε 8 χρόνια έχει καεί συνολικά το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και κανείς δεν αντιλέγει. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει εθνική στρατηγική επεξεργασμένη και αποτελεσματική».



Η αποχώρηση Μητσοτάκη από την αίθουσα ήταν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα συνδιαλλαγεί με τον καταδικασμένο Ν. Παππά



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ολοκλήρωσε την πρωτολογία του στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για την αντιπυρική περίοδο, αποχώρησε και δεν παρέμεινε στην αίθουσα της Ολομέλειας για την ομιλία του καταδικασμένου Νίκου Παππά, αλλά αποχώρησε και επέστρεψε μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Χαρακτηριστικό είναι πως την ίδια τακτική με τον πρόεδρο της ΝΔ ακολούθησαν και σχεδόν οι μισοί βουλευτές του κόμματος με τα έδρανα της κυβερνητικής παράταξης να είναι σχεδόν άδεια την ώρα της ομιλίας του κ. Παππά.

Με αυτή την κίνησή του ο πρωθυπουργός έστειλε δύο ξεκάθαρα μηνύματα: Πρώτον ότι δεν θα συνδιαλλαγεί με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και, δεύτερον, ότι η βασική αντιπολιτευτική δύναμη που δείχνει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, με την κίνησή του να αποχωρήσει από την αίθουσα τη στιγμή που έπαιρνε τον λόγο ο Νίκος Παππάς, ξεκαθάρισε πως δεν θα συνδιαλλαγεί με τον καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση του περίφημου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, και γι' αυτό επέστρεψε στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν ανέβηκε στο βήμα ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.




Σε πλήρη εφαρμογή το νέο σχέδιο καταπολέμησης της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική

 


Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Το νέο σχέδιο, που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο του 2024, έχει επιφέρει απτά αποτελέσματα, σημειώνοντας σημαντική αύξηση στον αριθμό των προσαγωγών, συλλήψεων και τροχονομικών παραβάσεων που βεβαιώθηκαν, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Ειδικότερα, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, το πρώτο 9μηνο του 2024, πραγματοποιήθηκαν -6.469- δράσεις εξορμήσεων (αυξημένες κατά 73,3%), με τη συμμετοχή αυξημένου αριθμού αστυνομικών (κατά 70,1%) από υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, καθώς και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Αττικής.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, πραγματοποιήθηκαν:

  • -101.443- έλεγχοι οχημάτων (αύξηση κατά 70%),
  • -203.743- έλεγχοι ατόμων (αύξηση κατά 67,9%),
  • -19.100- προσαγωγές (αύξηση κατά 13,1%) και
  • -3.659- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα (αύξηση κατά 113,7%),

ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά -38.794- τροχονομικές παραβάσεις (αυξημένες κατά 74,6%).

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τις δράσεις της, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, σε ολόκληρη την επικράτεια.



Ανήλικοι στην Καλαμάτα χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του

 


Το περιστατικό που συνέβη στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα ξεπερνά κάθε όριο παραβατικότητας, καθώς ένα αγοράκι μόλις 11 χρόνων έπεσε θύμα ξυλοδαρμού απο ανήλικους κακοποιούς για να του πάρουν το… αναψυκτικό που κρατούσε!

Το παιδί ήταν μόνο στο Πάρκο το βράδυ της Δευτέρας, όταν το πλησίασαν τρεις μεγαλύτεροί του ανήλικοι κακοποιοί, οι οποίοι άρχισαν να το βρίζουν χωρίς λόγο, ενώ ο ένας το χτύπησε και άρπαξε από τα χέρια του το αναψυκτικό. Στη συνέχεια, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν.

Ο 11χρονος ενημέρωσε τους γονείς του που υπέβαλαν καταγγελία στην Ασφάλεια και, βάσει της περιγραφής που έδωσε, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έναν 16χρονο κακοποιό και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου αναγνωρίστηκε από το παιδί ως αυτός που το χτύπησε.

Ο 16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει τους δυο άγνωστους νεαρούς που ήταν μαζί του, αλλά και τους γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.



10 κακοποιοί επιτέθηκαν σε 21χρονο στην Γλυφάδα και τον τραυμάτισαν με κατσαβίδι



Επεισόδιο με 10 κακοποιούς να επιτίθενται σε έναν 21χρονο τραυματίζοντας τον με κατσαβίδι σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι 10 κακοποιοί που επέβαιναν σε τρία οχήματα έφτασαν στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και επιτέθηκαν στον 21χρονο για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 21χρονος τραυματίστηκε στην πλάτη και μεταφέρθηκε στο «Ασκληπιείο» Βούλας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο σημείο της επίθεσης εντοπίστηκαν δύο κατσαβίδια ενώ η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, με υλικό απο κάμερες για να πιστοποιηθούν οι κακοποιοί και τα αυτοκίνητα τους.



Εκατοντάδες λαθρομετανάστες στους δρόμους της Ρόδου κοιμούνται όπου βρούν

 


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Ρόδο η παρουσία εκατοντάδων λαθρομεταναστών στους δρόμους του νησιού οι οποίοι όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του rodiaki.gr έχουν ανοίξει σκηνές σε διάφορα σημεία της πόλης αναζητώντας πρόχειρα καταλύματα ακόμα και σε χαρτόκουτα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στη Ρόδο και παράνομα στην χώρα ξεπερνούν τους 700 με τις αρχές να ζητούν μαζικές μεταγωγές σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.





Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ζητά, για ακόμη μία φορά, να αποσυμφορηθούν οι δομές σε Λέρο και Κω μεταφέροντας στην ενδοχώρα τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εκεί, να δημιουργηθούν χωρητικότητες και να λειτουργήσουν με τη μορφή που έχουν.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως, όχι μόνο δεν γίνονται μεταφορές αλλοδαπών προς τη δομή της Κω όπου φιλοξενεί μόλις το 50% της δυναμικότητάς της, αλλά ματαιώνονται και αυτές που πρόκειται να γίνουν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για παράδειγμα, προχθές είχε κανονιστεί η μεταγωγή 120 αλλοδαπών από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στα Διαβατά, καθώς όμως δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς τους στον τελικό τους προορισμό (Διαβατά), η μεταγωγή ουδέποτε έγινε.



Όσον αφορά τον χώρο που δημιουργήθηκε πίσω από το λιμάνι της Ρόδου, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν επαρκεί, αφού η χωρητικότητά του είναι για 100 άτομα και στο κέντρο της πόλης βρίσκεται πολλαπλάσιος αριθμός: «Θα μπουν 100 μετανάστες και οι υπόλοιποι που θα πάνε; Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι»

Ειδικά, δε, για την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω (ΚΕΔ Κω) επέμεινε ότι είναι κατά 50% καλυμμένη, αφού η χωρητικότητά της είναι για 3.200 άτομα κι έχει μέσα 1.600 άτομα φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, με την αιτιολογία ότι πέρυσι πήραν φωτιά κάποιοι οικίσκοι και κάηκαν από την εξέγερση κάποιων μεταναστών και δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι σήμερα.



Κοροιδεύει τους αστυνομικούς η Αλβανίδα που είναι ύποπτη για την δολοφονία της 84χρονης

 


Κάνει την άρρωστη και δεν θυμάται που είναι τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας της 84χρονης που όπως λέει μπορεί και να τα έκλεψαν.

«Έχω προβλήματα υγείας, έχω πάθει εγκεφαλικό, αφήστε με», έτσι νομίζει ότι θα αποφύγει την αστυνομία η 50χρονη Αλβανίδα που συνελήφθη για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα.

«Μπήκα εκείνη την ημέρα στο σπίτι της αλλά δεν έκανα τίποτα. Έκατσα λίγο εκεί και έφυγα. Δεν έχω καμία σχέση. Έχω προβλήματα υγείας αφήστε με» υποστήριξε, ενώ στην ερώτηση των αστυνομικών πού βρίσκονται τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε εκείνη την ημέρα η γυναίκα φέρεται να απάντησε ότι «κάπου εδώ είναι. Δεν τα βρίσκω τώρα, ίσως μου τα έκλεψαν. Δεν είμαι καλά, αφήστε με. Δική σας δουλειά είναι να τα βρείτε».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εμφανίζονται πεπεισμένοι πως πίσω από τη δολοφονία κρύβεται η 50χρονη. Τα στοιχεία που διαθέτουν είναι πολλά και καταλυτικά. Μάλιστα έχουν εξασφαλίσει οπτικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται η 50χρονη να μπαίνει στο σπίτι της 84χρονης την ημέρα της δολοφονίας και να εξέρχεται από αυτό περίπου δύο ώρες αργότερα. Η ίδια, όταν ρωτήθηκε σχετικά, παραδέχθηκε ότι επισκέφθηκε το σπίτι δίνοντας όμως διαφορετικές ώρες από αυτές που αποτυπώνονται στο υλικό.

Ο άνδρας της Αλβανίδας, φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι μία ημέρα μετά τη δολοφονία η γυναίκα του έπαθε εγκεφαλικό. Κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να σκέφτονται ότι ίσως δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση από το έγκλημα.

Επιπλέον, ακόμη ένα στοιχείο που πρόκειται να ρίξει φως στην ταυτότητα του δράστη είναι τα παπούτσια που φορούσε εκείνη την ημέρα καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο ίχνη από πατημασιές με αίματα. Όταν όμως ζήτησαν από την Αλβανίδα να τους παραδώσει τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα που επισκέφθηκε την ηλικιωμένη, εκείνη, όπως προαναφέρθηκε, απάντησε δήθεν ότι δεν τα βρίσκει.




Αμαλιάδα: Και τέταρτο βρέφος νεκρό

 



Την ώρα που οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τρεις ύποπτους θανάτους βρεφών στην Αμαλιάδα, μία ακόμη μητέρα καταγγέλλει πως το 6 μόλις μηνών παιδί της πέθανε στα χέρια φίλη της, στην οποία το είχε αφήσει για να το προσέχει.

Τραγική σύμπτωση πως στα χέρια της ίδιας γυναίκας είχαν ξεψυχήσει και τα τρία άλλα βρέφη, δύο δικά της και ένα μιας άλλης μάνας και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι.

Η Κατερίνα, η μητέρα του 4ου βρέφους, μίλησε στο Mega και κατήγγειλε πως έχασε την έξι μηνών κόρη της στις 4 Φεβρουαρίου 2021. «Εγώ, σαν μάνα που έχασα το παιδί μου στα χέρια της Ειρήνης, θα το ψάξω», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, η νεαρή μέσα σε τρία χρόνια έχει γίνει αυτόπτης μάρτυρας σε τέσσερις θανάτους παιδιών. «Πώς γίνεται; Είναι και τα τέσσερα σύμπτωση; Εγώ σαν μάνα θα ρωτήσω το γιατί;», είπε.

Η γυναίκα περιέγραψε στην εκπομπή όλα όσα συνέβησαν την 4η Φεβρουαρίου 2021, όταν βγήκε μία βόλτα και άφησε το 6 μηνών κοριτσάκι στη νεαρή για να το προσέχει.

«Με την Ειρήνη είμαστε φίλες, κουμπάρες. Της είπα να κρατήσει την κόρη μου, γιατί είχα πάει μια βόλτα με τον σύντροφό μου», ανέφερε. Σύμφωνα με την ίδια, πριν βγει άλλαξε και τάισε το μωρό, ενώ του έδωσε και ένα φάρμακο για κάποιο πρόβλημα υγείας που είχε.

«Το παιδί ήταν πεθαμένο και εκείνη μας έλεγε ότι είναι μια χαρά»

«Το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο δεν θέλω να το αναφέρω, πήρε και με ενημέρωσε ότι το παιδί ''έφυγε'' και πως της το είπε η Ειρήνη. Πήρε κατευθείαν ο σύντροφός μου και είπε στην Ειρήνη ''πες μου τι έγινε με το παιδί'' και γυρίζει και λέει "τίποτα αντράκο μου, το παιδί είναι μια χαρά". Το παιδί ήταν πεθαμένο…», σύμφωνα με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με το Mega, οι γιατροί στο Καραμανδάνειο είπαν στη μητέρα ότι το μωρό έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο, γεγονός που έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτά που φέρεται να είπε η νεαρή.

«Είπε ότι έκανε κάποιον θόρυβο το παιδί και πως κατευθείαν κάλεσε ασθενοφόρο, ενώ το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Είπε ότι δεν μπορεί να ανασάνει το παιδί… Το ίδιο πράγμα με τα άλλα τρία που ''έφυγαν'', τα παιδάκια τα δικά της και αυτό στην Αμαλιάδα», αναφέρει η Κατερίνα.

«Βγήκε η πρώτη ιατροδικαστική που έλεγε απροσδιόριστη αιτία θανάτου. Στην πορεία έχασε τα άλλα δύο παιδιά η Ειρήνη», σύμφωνα με την καταγγέλλουσα.

Μετά τον θάνατο των δύο παιδιών, οι γυναίκες πενθούσαν μαζί, σύμφωνα με το Mega. Όμως της μπήκαν υποψίες όταν έμαθε για τον θάνατο του 15 μηνών μωρού στην Αμαλιάδα, στις 5 Αυγούστου 2024.

«Δεν πίστευα και δεν ήθελα να δεχτώ ότι το συγκεκριμένο άτομο θα μπορούσε να πειράξει το παιδί, γιατί έδειχνε ότι λατρεύει, πεθαίνει για τα παιδιά. Στην ουσία έγινε το αντίθετο: τέσσερα παιδιά πέθαναν στα χέρια της, με την ίδια αιτία θανάτου, ότι δεν μπορούν να ανασάνουν, όπως και η κόρη η δική μου», αναφέρει.



Γελοίος αστυνομικός ζήτησε από ΑΜΕΑ να αποδείξει πως έχει ακρωτηριαστεί στο χέρι

 



Ευτυχώς μέσα στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. τέτοιου είδους γελοίοι αστυνομικοί είναι μειοψηφία.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Αντωνίου που κλήθηκε να αποδείξει σε γελοίο αστυνομικό με επίσημο έγγραφο πως έχει ακρωτηριαστεί στο δεξί χέρι.

Ο Δημήτρης Αντωνίου σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολούθησε για να εκδώσει διαβατήριο από το αστυνομικό τμήμα (ΑΤ), σύμφωνα με το voria.gr. 

Αρχικά, ο Δημήτρης διαπίστωσε πως στο κοντινότερο από το σπίτι του ΑΤ, στην Καλαμαριά, δεν υπήρχε πρόσβαση για ΑμεΑ. Ως αποτέλεσμα, αναγκάστηκε να μεταβεί στο τμήμα Νέων Επιβατών.

«Ψυχραιμία Δημήτρη, λέω μέσα μου. Ευκαιρία για εκδρομούλα. Τρώμε κινησούλα και φτάνουμε με τη Βάσια σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Όλα καλά Μήτσο, λέω στον εαυτό μου. Η δουλειά σου να γίνει. Και πάω να μπω στο κτήριο. Η ράμπα που θα μου έδινε την πολυπόθητη πρόσβαση είναι μία στενή, απότομη και σκουριασμένη κατασκευή. Με μια περίεργη στροφή που μου έβγαζε το μισό αμαξίδιο στον αέρα. Ψυχραιμία Τζίμη, το έχεις», συνεχίζει.

Μόλις έφτασε στο γραφείο του «σοβαρού» αστυνομικού, που κοίταξε τα έγγραφα και «μετά κοιτάει εμένα. Μετά κοιτάει πάλι τα χαρτιά. Μετά πάλι εμένα. Και μετά μου κάτι τη μαγική ερώτηση: “Πού είναι το δεξί σου χέρι;”».

«Έχασα το χέρι μου πριν χρόνια σε ένα τροχαίο ατύχημα» απάντησε, όπως αναφέρει στην ανάρτηση και στη συνέχεια ο αστυνομικός ρώτησε: «στην ταυτότητα σου γιατί έχεις το δεξί σου χέρι;».

«Θέλω ένα χαρτί γιατρού που να λέει ότι δεν έχεις δεξί χέρι. Και να γράψει και γιατί δεν έχεις χέρι», είπε ο γελοίος και καραγκιόζης αστυνομικός στον ηθοποιό.

«Η ελληνική πραγματικότητα γεννάει την κωμωδία, όχι εγώ», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Αντωνίου:

«Με ρωτάνε συχνά πως μπορώ να διακωμωδώ καταστάσεις που θα έπρεπε να με εξοργίζουν. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα και να μου πείτε εσείς εάν και πως μπορώ…

Πριν λίγους μήνες χρειάστηκε να βγάλω διαβατήριο. Παίρνω τηλέφωνο το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα (Καλαμαριά) να ρωτήσω αν έχω πρόσβαση. Μου λένε όχι. Λέω κάποιο άλλο εδώ κοντά; Μου λένε όχι, κανένα. Και πως θα βγάλω διαβατήριο, ρωτάω. Θα πας στους Νέους Επιβάτες, μόνο εκεί μπορείς. Ψυχραιμία Δημήτρη, λέω μέσα μου. Ευκαιρία για εκδρομούλα.

Τρώμε κινησούλα και φτάνουμε με τη Βάσια σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Όλα καλά Μήτσο, λέω στον εαυτό μου. Η δουλειά σου να γίνει. Και πάω να μπω στο κτήριο. Η ράμπα που θα μου έδινε την πολυπόθητη πρόσβαση είναι μία στενή, απότομη και σκουριασμένη κατασκευή. Με μια περίεργη στροφή που μου έβγαζε το μισό αμαξίδιο στον αέρα. Ψυχραιμία Τζίμη, το χεις.

Κα πράγματι τα καταφέρνω. Επιτέλους ! Ξεκινάω να ψαχνω το αρμόδιο γραφείο. Το ασανσέρ είναι οκ. Πάμεεεεε μητσάρα, τσιρίζω χαρούμενος μέσα μου. Και φτάνω στο γραφείο. Τέλεια.

Ο αστυνόμος είναι σοβαρός και κοιτάει όλα τα έγγραφα που χρειάζονταν. Μετά κοιτάει εμένα. Μετά κοιτάει πάλι τα χαρτιά. Μετά πάλι εμένα. Και μετά μου κάτι τη μαγική ερώτηση

«Που είναι το δεξί σου χέρι;;»

Μου πέρασαν πολλές απαντήσεις από το νου. Προβάδισμα όμως είχε μία

«Το άφησα στο σπίτι, γιατί μου ζήτησε η μάνα μου ‘’να της δώσω ένα χεράκι’’ με τις δουλειές». Τελικά όμως δίστασα και είπα την αλήθεια.

«Έχασα το χέρι μου πριν χρόνια σε ένα τροχαίο ατύχημα» και με το που τελειώνω την πρόταση, αρχίζω και αγχώνομαι με τη χαζομάρα που είπα. Αν δεν καταλάβει τη μεταφορά και με βάλει πρώτα να κάνω δήλωση για απολεσθέντα;; Αλλά όχι, ευτυχώς το πιασε,

«Στην ταυτότητα σου γιατί έχεις το δεξί σου χέρι;;»

Πείτε την αλήθεια… δεν σας περνάνε και εσάς πολλές απαντήσεις από το μυαλό;;

Εγώ όμως είμαι καλό παιδί και’’ τον λυπήθηκα’’. Του απάντησα ψύχραιμα και ειλικρινά. Αυτός όμως δεν με λυπήθηκε. Έριξε τη βόμβα του

«Θέλω ένα χαρτί γιατρού που να λέει ότι δεν έχεις δεξί χέρι. Και να γράψει και γιατί δεν έχεις χέρι»

Την συνέχεια δεν σας τη λέω, γιατί μια μέρα μπορεί να τα βάλω σε καινούργια παράσταση. Βλέπετε όμως ότι δεν φταίω εγώ, έτσι;; Η ελληνική πραγματικότητα γεννάει την κωμωδία, όχι εγώ

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά στο θέατρο Σοφούλη

''Στα καλά του καθισμένου 2,5''




Ο προκλητικός Φειδίας Παναγιώτου οργάνωσε διαδήλωση μαθητών κατά της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία και... πήγε μόνος του

 



Ο προκλητικός Κύπριος Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου που έχει εξοργίσει Ελλάδα και Κύπρο με την ανευθυνότητα του, χθες επισκέφθηκε σχολεία στη Λευκωσία, καλώντας προκλητικά τους μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων να διαδηλώσουν εναντίον της απόφασης της Βουλής για απαγόρευση χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές και μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης.

Παρά το ότι τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια τελειώνουν στις 13:35 ο προκλητικός Φειδίας Παναγιώτου προέτρεψε τους μαθητές να φύγουν κατά την τελευταία ώρα του μαθήματος και να διαδηλώσουν στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας.

Το υπουργείο Παιδείας και πολύ σωστά προειδοποίησε μαθητές και γονείς ότι όσοι απουσιάσουν από τα μαθήματα θα πάρουν αδικαιολόγητες απουσίες. Επίσης η ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών) κάλεσε τους μαθητές να παραμείνουν στα σχολεία τους και να μην λάβουν μέρος στην διαδήλωση που οργάνωσε ο Ευρωβουλευτής.

Εν τέλει στην Πλατεία Ελευθερίας στις 13:00 ήταν μόνο ο Φειδίας Παναγιώτου με 4-5 φίλους του καθώς κανένας μαθητής δεν ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση του, και γελάει ο κόσμος μαζί του.



Ο προκλητικός Φειδίας Παναγιώτου επικρίθηκε από πολιτικά πρόσωπα για πρωτοβουλίες οι οποίες δημιουργούν την εντύπωση της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Όπως ανέφεραν τάσσεται κατά της απαγόρευσης χρήσης των κινητών τηλεφώνων, γιατί οι μαθητές είναι το κοινό που παρακολουθεί τα προκλητικά βίντεο που δημιουργεί και από τα οποία ο ίδιος έχει σημαντικά έσοδα.

Τονίστηκε ακόμα ότι αντί να βρίσκεται στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου όπως όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του, επέλεξε να παραμείνει στη Κύπρο και να απουσιάσει από σημαντικές ψηφοφορίες, προκειμένου να οργανώσει διαδήλωση μαθητών.


Πηγή



Βίντεο στη Γάζα δείχνει την φρίκη του πολέμου

 



Νεαρή δημοσιογράφος, 21 ετών, περιγράφει τα όσα εφιαλτικά διαδραματίζονται στον πόλεμο στην Γάζα.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο της δημοσιογράφου, το οποίο αναπαράγει η Washington Post, ακούγονται εκρήξεις.

Το σπίτι όπου διέμενε η δημοσιογράφος Wafaa Thaher έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και πλέον με την οικογένειά της έχει αναγκαστεί να μένει αλλού.

Η 21χρονη βιώνοντας το δράμα του πολέμου επιχειρεί να μεταδώσει στον κόσμο τον εφιάλτη που ζει, κάθε λεπτό που περνά, και την φρίκη του πολέμου που ξεκίνησε μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς 7 Οκτωβρίου 2023.

Λίγο προτού χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, στην περιοχή της κεντρικής Γάζας, κουνάει με αγωνία τα χέρια του και φωνάζει απεγνωσμένα για βοήθεια προτού καταρρεύσει και πέσει προς τα πίσω.

«Είναι ένα παιδί. Σε κομμάτια. Γιατί τον χτύπησαν;». αναρωτιέται η δημοσιογράφος.

Γύρω από τον τραυματισμένο συγκεντρώνονται δεκάδες άντρες. Βλέποντας τι έχει συμβεί στο σώμα του θύματος, πιάνουν το κεφάλι τους και σηκώνουν τα χέρια ψηλά για βοήθεια.

Ένας άνδρας σκύβει πάνω στο παιδί, κάνοντας χειρονομίες για βοήθεια, και στη συνέχεια γονατίζει δίπλα του μαζί με έναν άλλο άνδρα.

Έχουν περάσει 48 δευτερόλεπτα αφότου η Thaher έχει αρχίσει να τραβάει βίντεο κι ένας θόρυβος μαρτυρά την έναρξη δεύτερης αεροπορικής επιδρομής.

Τη στιγμή της έκρηξης, οι δύο άνδρες φαίνονται να προσπαθούν να σηκώσουν το σώμα του αγοριού, ενώ άλλοι αρχίζουν να τρέχουν μακριά. Η Thaher ουρλιάζει και φωνάζει στον πατέρα της να φύγει από το παράθυρο...




Ενημέρωση Γεραπετρίτη σε βουλευτές της Ν.Δ. : Μόνη διαφορά ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα αλλιώς ο ελληνοτουρκικός διάλογος τελειώνει

 


Τις «κόκκινες γραμμές» που οριοθετούν τον ελληνοτουρκικό διάλογο παρουσίασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε κλειστή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή

Ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών της Ν.Δ., φέρεται να ξεκαθάρισε πως «στο θέμα οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, δεν υπάρχει μέση οδός. Με τον Φινταν έχουμε να συμφωνήσουμε μόνο 2 θέματα. Ότι η μόνη διαφορά μας είναι η ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και τίποτε άλλο και ότι το πλαίσιο που μπορεί να λυθεί αυτή η διαφορά είναι του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου Θάλασσας».

«Εμείς έχουμε μια θέση Α και η Τουρκία έχει μια θέση - Α. Δεν υπάρχει μέση οδός. Θα πρέπει κάποιος να υποχωρήσει και να είστε σίγουροι ότι αυτός δεν θα είναι η Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση σταματάει ο διάλογος για αυτό το θέμα» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σημειώνεται ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου.

Πέραν αυτού ο Γεραπετρίτης απαντώντας σε ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη αναφέρθηκε με έντονο ύφος στο ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό ξεκαθαρίζοντας ότι το κείμενο των υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού όπως αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση το περασμένο καλοκαίρι θα επανεξεταστεί πλήρως.

Ο υπουργός εστίασε ειδικά στις διατάξεις που προβλέπουν ότι ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες δεν μπορούν να έχουν οικονομική - τουριστική δραστηριότητα. «Έχω σοβαρές αντιρρήσεις. Θα επανεξεταστούν. Δεν μπορούν να περάσουν έτσι» φέρεται να είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών δεν υπήρχε το Κυπριακό στην ατζέντα του ΟΗΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα 151 της Βουλής και στην συνεδρίαση εκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και την Ντόρα Μπακογιάννη συμμετείχαν 28 από τους 32 βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες μετείχαν οι: Χρήστος Δερμετζόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλάσης, Διαμαντής Γκολιδάκης, Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Καββαδάς, Δημήτρης Καιρίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Σταύρος Κελέτσης, Λευτέρης Κτιστάκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Θανάσης Λιούτας, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Παππάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άγγελος Συρίγος,, Βασίλης Υψηλάντης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Διονύσης Χατζηδάκης και Μίλτος Χρυσομάλλης.



Ομιλία Τσίπρα με περαστικούς απλά για να τους δουν και να φύγουν και απουσία του Παύλου Πολάκη

 




Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή αμπελοφιλοσοφίας, και αερολογίας το ανάγνωσμα, αμετανόητος ο ίδιος με μπόλικο ψέμα για να εξαπατήσει και πάλι όσους τον άκουγαν.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώπιον Ευρωβουλευτών, Βουλευτών, αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μίλησε κάνοντας τον έμπειρο ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και σε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, ο Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτικό υποκείμενο αλλαγής», αλλά και για την ανάγκη μιας «μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», η οποία θα υποστηρίξει τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τις μεγάλες ρήξεις». Με λίγα λόγια θεωρία χωρίς ουσία όπως πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια.

Το «παρών» στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας έδωσαν ο καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο σε 2 χρόνια φυλάκιση, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Φάμελλος, Φαραντούρης, Γκλέτσος, απουσία Παύλου Πολάκη. 

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο εξαφανισμένος μετά την τόση ξεφτίλα που έχει φάει τον τελευταίο χρόνο, στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος κανένας δεν κατάλαβε γιατί πήγε αφού αποχώρησε πριν από την ομιλία Τσίπρα.



Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα, Χασίμ Σαφιεντίν

 


Ο Σαφιεντίν γεννήθηκε στο χωριό Deir Qanoun En Nahr του νότιου Λιβάνου κοντά στην Τύρο το 1960 και μαζί με τον εξάδελφό του, Νασράλα, σπούδασε Θεολογία σε δύο σιιτικά ιδρύματα - το ένα στη Νατζάφ του Ιράκ και το άλλο στο Κομ του Ιράν.

Ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης, ο ρόλος του Σαφιεντίν ήταν να επιβλέπει μέχρι πρόσφατα τις πολιτικές υποθέσεις της Χεζμπολάχ, ενώ συμμετείχε και στο «Συμβούλιο Τζιχάντ», το οποίο διαχειρίζεται τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της οργάνωσης.

Ο αδελφός του, Αμπντουλάχ, εκπροσωπεί τη Χεζμπολάχ στο Ιράν και ο γιος του, Ρεντά, είναι παντρεμένος με την κόρη του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ το 2020 στη Βαγδάτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει «τρομοκράτη» τον Σαφιεντίν το 2017.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέτης της οργάνωσης, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Βηρυτό στις αρχές Οκτωβρίου.

Το προάστιο της Βηρυτού όπου σκοτώθηκε ο Σαφιεντίν υπέστη μια σειρά νέων αεροπορικών επιδρομών την Τρίτη. Ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε ένα κτίριο στο προάστιο Dahiyeh της Βηρυτού που, όπως είπε, στέγαζε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Κατά τον ισραηλινό βομβαρδισμό της 4ης Οκτωβρίου, ο Χασέμ Σαφιεντίν, επικεφαλής του 

Ο Σαφιεντίν, ένας ισχυρός κληρικός στις τάξεις της οργάνωσης, αναμενόταν να διαδεχθεί τον Χασάν Νασράλα, έναν από τους ιδρυτές της ομάδας, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον Σεπτέμβριο.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις αρχές Οκτωβρίου σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Περίπου 25 άλλα ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής.

Τους τελευταίους μήνες, τα ισραηλινά πλήγματα έχουν σκοτώσει μεγάλο μέρος της ανώτατης ηγεσίας της Χεζμπολάχ, αφήνοντας την ομάδα σε σύγχυση.