Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Με αστυνομική στολή ξανά η φρουρά της Βουλής



Την αστυνομική στολή ξαναφόρεσε σήμερα η φρουρά της Βουλής που επιτηρεί τον εξωτερικό χώρο του κοινοβουλίου μετά από σχετική εντολή του νέου φρουράρχου. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της τέως προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου το προσωπικό της φρουράς είχε αντικαταστήσει την στολή με πολιτική ενδυμασίας ως μέτρο προστασίας των αστυνομικών έπειτα από διαρροή δήλωσης του  Νίκου Μαζιώτη για χτύπημα σε δημόσιο κτίριο.

Η απόφαση για αστυνομική περιβολή από σήμερα αφορά μόνο στην εξωτερική φρουρά ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα θα ισχύσει και για τους φρουρούς της κεντρικής εισόδου της Ολομέλειας.




Πηγή : bloko.gr


Βρέθηκε δολοφονημένος άντρας στην Βαρυμποπη



Δολοφονημένος βρεθηκε στην Βαρυμπόπη ένας νεαρής ηλικίας αλλα αγνώστων λοιπών στοιχείων άντρας. Το θύμα ανακάλυψε λίγα μέτρα απο το σπίτι του ο Πρόεδρος της ΔΗΦΑ Γιώργος Δασκαλάκης. 

Μάλιστα ο κ Δασκαλάκης δήλωσε πως χτες το βράδυ άκουσε πυροβολισμούς και ειδοποίησε την αστυνομία χωρις αποτελεσμα. Σήμερα λίγο μετα τις 14:00 ο Πρόεδρος έπεσε κυριολεκτικά στο μακάβριο εύρημα. Ο δολοφονημένος άντρας φαινόταν πως ειχε συρθεί αρκετά μέτρα απο το σημείο που χτυπήθηκε καθώς εχει αφήσει ίχνη αίματος. Η αστυνομία εχει μεταβεί στο σημείο και διενεργεί έρευνα.


Πηγή : acharnorama.gr


Παρέμβαση Μητσοτάκη για την αναστολή εργασιών στις Σκουριές


Θα συναντηθεί απόψε με τον CEO της εταιρείας και εξαπολύει σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα στις 18:00, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) της Eldorado Gold, κ. Paul Wright, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.   

Η ανακοίνωση επιτίθεται στην κυβέρνηση για την αναστολή του μεγαλύτερου μέρους των επενδυτικών πλάνων της Εldorado:

 «Η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές έγινε αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι το πάγωμα της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η ζημιά στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία είναι μεγάλη. Η ζημιά στην Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς στέλνει το λάθος μήνυμα στις διεθνείς και την εγχώρια αγορά».   «Εκτιμούμε ότι μόνο αν προσελκύσουμε επενδύσεις ύψους 100 δις μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία, θα μειωθεί η ανεργία, θα εγγυηθούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Οι επενδύσεις είναι το καύσιμο ανάπτυξης», τονίζει η ανακοίνωση της ΝΔ.   «Η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σήμερα το λάθος μήνυμα. Και αυτό προκαλεί αμέσως αποεπενδύσεις. Γι' αυτό χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική η χώρα. Αυτή που η Νέα Δημοκρατία υπεύθυνα προτείνει», συμπληρώνει η ηγετική ομάδα στη Συγγρού, καταλήγοντας ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα». 



Πηγή: lifo.gr


Στο αυτόφωρο οι γονείς που εκθέτουν πάνω σε δίκυκλο και χωρίς κράνος τα παιδιά τους!



Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται οι γονείς που μεταφέρουν ανηλίκους πάνω σε δίκυκλο χωρίς κράνος και χωρίς τις προφυλάξεις που προβλέπει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. 

Οι γονείς θα παραπέμπονται κατόπιν εντολής του κ. εισαγγελέα «με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο».

Οι γονείς που ελλείψει άλλου μέσου μεταφέρουν τα παιδιά τους με δίκυκλο, θα πρέπει να τηρούν τα όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ανηλίκων,  εκτός από την επιβολή προστίμου, οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Άραγε πόσοι το γνωρίζουν αυτό ;

Και πόσοι τροχονόμοι στον δρόμο τηρούν τον νόμο;

Όχι άλλα ατυχήματα με παιδιά στην άσφαλτο…αυτά δεν γνωρίζουν!…

Εσείς όμως ξέρετε, μην αμελείτε να φοράτε το κράνος στα παιδιά σας, όχι άλλα νεογέννητα πάνω σε μηχανάκια!

Μην το κάνετε για τον νόμο…κάντε το για τα παιδιά σας!





Πηγή : babyradio.gr


Δυσλεξία: Προσοχή στα συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού



Τα σημάδια της δυσλεξίας διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία. Εάν το παιδί σας έχει ένα ή δύο από τα παρακάτω συμπτώματα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει δυσλεξία.

Αλλά εάν έχει πολλά από τα παρακάτω συμπτώματα ανά ηλικία, τότε το παιδί σας να πρέπει να δει έναν ειδικό γιατρό για πιθανή δυσλεξία.

Δυσλεξία: Συμπτώματα στην προσχολική ηλικία

Μιλάει αργότερα από ό,τι τα περισσότερα παιδιά.

Έχει μεγαλύτερη δυσκολία από ό,τι τα άλλα παιδιά να προφέρει λέξεις. Για παράδειγμα, το παιδί μπορεί να διαβάσει αλλάζει το πρώτο γράμμα από κάποιες λέξεις, καθώς τις προφέρει δυνατά.

Καθυστερεί να εμπλουτίσει με νέες λέξεις το λεξιλόγιό του και δυσκολεύεται να θυμηθεί τη σωστή λέξη.

Έχει πρόβλημα στην εκμάθηση της αλφαβήτου, των αριθμών, των ημερών της εβδομάδας, των χρωμάτων, των σχημάτων, στο πώς να συλλαβίσει και στο πώς να γράψει το όνομά του.

Έχει δυσκολία να απαγγέλλει απλά ποιηματάκια ή λέξεις με ομοιοκαταληξία.

Καθυστερεί να αναπτύξει επιδέξιες κινητικές ικανότητες. Για παράδειγμα, το παιδί σας μπορεί να καθυστερήσει να μάθει το πώς να κρατήσει ένα μολύβι σε θέση γραφής, το πώς να χρησιμοποιήσει τα κουμπιά και το φερμουάρ, ή το πώς να βουρτσίσει τα δόντια του.

Δυσλεξία: Συμπτώματα από το νηπιαγωγείο μέχρι τα 9-10 χρόνια

Έχει δυσκολία στην ανάγνωση μεμονωμένων λέξεων που δεν περιβάλλονται από άλλες λέξεις.

Δυσκολεύεται να μάθει τη σχέση μεταξύ γραμμάτων και ήχων.

Συγχέει μικρές λέξεις όπως “σε” και “με”.

Κάνει συχνά συγκεκριμένα λάθη στην ανάγνωση και αντίστοιχα ορθογραφικά λάθη, όπου συνήθως αλλάζει τη θέση γραμμάτων σε μια λέξη, ή εναλλάσσει το πρώτο με το τελευταίο γράμμα σε μικρέ λέξεις.

Δυσλεξία: Συμπτώματα από την ηλικία των 10 έως την ηλικία των 14 ετών

Κάνει ανάγνωση σε πιο αργό ρυθμό από ό,τι αναμενόταν.

Αλλάζει τη σειρά των γραμμάτων σε κάποιες λέξεις.

Καθυστερεί να αναγνωρίσει και να μάθει προθέματα, επιθήματα, λέξεις ρίζες και άλλες παραμέτρους ανάγνωσης και ορθογραφίας.

Έχει δυσκολία στην ορθογραφία και μπορεί να γράψει την ίδια λέξη με διαφορετικούς τρόπους στην ίδια σελίδα.

Αποφεύγει την ανάγνωση φωναχτά.

Έχει δυσκολία με ασκήσεις/προβλήματα λέξεων στα μαθηματικά.

Γράφει με δυσκολία ή έχει δυσανάγνωστη γραφή. Ή ο τρόπος που πιάνει το μολύβι/στυλό είναι περίεργος (με ολόκληρη την παλάμη) ή πολύ σφιχτός.

Αποφεύγει να γράφει γενικώς.

Δυσλεξία: Συμπτώματα από το γυμνάσιο και μετά

Πολύ αργή ανάγνωση με πολλές ανακρίβειες.

Εξακολουθεί να συλλαβίζει λανθασμένα, ή να γράφει την ίδια λέξη με διαφορετικούς τρόπους σε ένα ενιαίο κομμάτι κειμένου.

Αποφεύγει τα τεστ που απαιτούν ανάγνωση και γραφή και χρονοτριβεί σε τέτοιου είδους σχολικά προβλήματα/ασκήσεις.

Έχετε πρόβλημα να κάνει περιλήψεις ενός κειμένου.

Έχει μειωμένη ικανότητα μνήμης και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει μια εργασία για το μάθημα από ό,τι αναμενόταν.

Έχει φτωχό λεξιλόγιο και δεν μπορεί να αποθηκεύσει πολλές πληροφορίες από την ανάγνωση ενός κειμένου.


Πηγή : webmd.com, iatropedia


Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία της ΔΕΗ



Επίθεση με βόμβες μολότοφ έγινε πριν από λίγο στα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη.

Ομάδα κουκουλοφόρων έριξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία της ΔΕΗ, προκαλώντας υλικές ζημιές σε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα και την είσοδο των γραφείων.


Συνταρακτικές αποκαλύψεις: Το πτώμα βρισκόταν για ένα χρόνο στην κατάψυξη



Πρόκειται για έναν 65χρονο Έλληνα που βρισκόταν δεμένος σε εμβρυακή στάση μέσα σε ψυγειοκαταψύκτη - Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του εδώ και ένα χρόνο - Τον βρήκε δικαστικός επιμελητής που πήγε στο διαμέρισμα για να παραδώσει ένταλμα έξωσης στη Βουλγάρα σύζυγό του - Ερωτηματικά για την εξαφάνισή της 

Σε 65χρονο Έλληνα που αγνοούνταν για ένα χρόνο, ανήκει το πτώμα που βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην οδό Ευαγγελιστρίας 37, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιατροδικαστή κυρία Σουλτάνα Μαδιανού, το θύμα βρισκόταν δεμένο για πάνω από ένα χρόνο μέσα στον καταψύκτη και σε εμβρυακή στάση, ενώ για να είναι δυνατή η εξέτασή του και να ερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του θα πρέπει πρώτα να ξεπαγώσει.

Μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ένας δικαστικός επιμελητής όταν μετέβη στο διαμέρισμα της περιοχής προκειμένου να παραδώσει ένταλμα έξωσης στην εν διαστάσει σύζυγό του, υπήκοο Βουλγαρίας, που διέμενε στον χώρο με τον 12χρονο γιο τους και η οποία δεν είχε καταβάλλει τα οφειλόμενα ενοίκια για έξι μήνες. Ωστόσο και τα ίχνη της ίδιας είχαν χαθεί εδώ και μήνες, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για τον ρόλο που εκείνη έχει παίξει στην τραγική κατάληξη του συζύγου της. 

Η εξαφάνιση του 65χρονου πάντως είχε δηλωθεί από τους φίλους του από πέρυσι τον Ιανουάριο, αναφέροντας ως αιτία της εξαφάνισης, τους καβγάδες που σημειώνονταν καθημερινά ανάμεσα στο ζευγάρι. 



Στο πλαίσιο λοιπόν της διαδικασίας της έξωσης ο δικαστικός κλητήρας πήγε στην Καλλιθέα, βρήκε την πόρτα του  διαμερίσματος ανοικτή και ξεκίνησε την έρευνα. Η έντονη δυσοσμία που ήταν διάχυτη στον χώρο τον οδήγησε μακάβριο εύρημα. 

Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και έσπευσε στην περιοχή και ξεκίνησε την διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται όλες οι λίστες με τους αγνοούμενους καθώς και τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα. 



Πηγή : protothema.gr



Ακήρυχτος "πόλεμος" μεταξύ ΜΚΟ - κατοίκων στη Λέσβο

Ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ ΜΚΟ και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα διαχείρισης προβλημάτων προσφύγων και μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μόλυβο. Πόλεμος με κύρια αιτία τη διαχείριση τεράστιων οικονομικών προσφορών που χορηγούνται από ιδιώτες και εταιρείες της Ευρώπης και της Αμερικής και οι οποίες κινητοποιούνται από το δράμα τόσων ανθρώπων που συρρέουν στη Λέσβο.

Αφορμή της εκδήλωσής του αποτέλεσε η λειτουργία του μεγάλου σύγχρονου κέντρου πρώτης στάσης μεταναστών και προσφύγων στη θέση Μεγάλα Θέρμα της Εφταλούς από τη γνωστή μεγάλη οργάνωση IRC (International Rescue Committee). 

Μια υποδομή η οποία μπορεί να διαχειρισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσφυγικές ροές στη βόρεια Λέσβο συνολικού κόστους δημιουργίας περί τα ένα εκατομμύριο ευρώ που καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από πόρους της οργάνωσης.

Η δημιουργία και πριν λίγες μέρες η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής δίνει λύση σε πολλά προβλήματα τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στη διαχείριση των προσφύγων. Πλην όμως δημιουργεί και πρόβλημα ύπαρξης σε μια σειρά άλλες ΜΚΟ και ανεξάρτητους «επαγγελματίες – εθελοντές». 

Χαρακτηριστικότερη όλων η περίπτωση κάποιων Άγγλων μονίμων κατοίκων του Μολύβου οι οποίοι έσπευσαν να νοικιάσουν ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στην περιοχή Τσιπούρι του Μολύβου ανάμεσα σε άλλα εν λειτουργία ξενοδοχεία προκειμένου να λειτουργήσουν ένα δικό τους κέντρο υποδοχής και περίθαλψης  προσφύγων. 

Ήδη σε αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα συγκεντρώνουν χορηγίες μέσω 6ου οργανισμού χορηγιών my donate (η ηλεκτρονική διεύθυνση συγκέντρωσης των χορηγιών η https://mydonate.bt.com/events/corefunding/275290. Σε αυτήν μάλιστα ισχυρίζονται ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργήσουν σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Αντιδράσεις

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις πολιτών της Μήθυμνας που ας σημειωθεί ότι εκτός από πρωτεύουσα των προσφυγικών ροών ήταν και παραμένει και τουριστική πρωτεύουσα της Λέσβου.

Μέσω της «Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Eπαγγελματιών, και Δημοτών Μήθυμνας (Μολύβου) και Πέτρας για την εξεύρεση λύσεων ως προς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα» απευθύνονται στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου. Την επιστολή τους μάλιστα κοινοποιούν στην Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και σε οικονομικούς και επιστημονικούς φορείς του τόπου.

Με αυτήν ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου τη λήψη απόφασης με την οποία θα απαγορεύεται η δημιουργία εγκαταστάσεων και δομών περίθαλψης και υποδοχής προσφύγων – μεταναστών εντός των οικιστικών ιστών του νησιού αλλά και κοντά σε επιχειρήσεις παντός τύπου του νησιού προπάντων των τουριστικών ζωνών της Λέσβου.

Στην επιστολή αφού γίνεται αναφορά στη μεγάλη ζημιά το 2015 στο τουριστικό προϊόν της Λέσβου σημειώνεται ότι «αυτή την στιγμή οι προβλέψεις και οι επισημάνσεις έχουν γίνει διαπιστώσεις με τις, σωρηδόν, ακυρώσεις πτήσεων τσάρτερ που οδηγούν σε μια τουριστική καθίζηση της τάξης του 60 με 70%. 

Οι επιπτώσεις για την οικονομία την τοπική, δηλαδή όλου του νησιού, διαγράφονται τραγικές και θα τις βρούμε μπροστά μας όχι μόνο φέτος αλλά για τα επόμενα χρόνια. Το τι σημαίνει αυτό για όλο το φάσμα της τοπικής μας οικονομίας -παραγωγή και διάθεση προϊόντων, εμπόριο, απασχόληση, υπηρεσίες, μεταφορές, ασφαλιστικές εισφορές, φόρους, δημοτικά τέλη κλ.π.- μπορεί κανείς να το φανταστεί».

Σημειώνονται επίσης στην επιστολή τα παρακάτω χαρακτηριστικά σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί:

«Σ’ αυτή την τεράστια κρίση που χτύπησε την πόρτα μας, έχει γίνει πλέον σαφές ποιοι νοιάζονται πραγματικά για το σύνολο του τόπου και ποιοι βρήκαν την ευκαιρία για τις "αρπαχτές" της ζωής τους, υπό την λεοντή του ανθρωπισμού. Στην περιοχή του βόρειου τμήματος του νησιού το ζούμε και το πληρώνουμε στο πετσί μας. Και θα το πληρώσουν και οι επόμενες γενιές του τόπου μας.

Τα προβλήματα των αλιέων του νησιού από την ρύπανση των βυθών και την καταστροφή των εργαλείων τους, αφού ο βυθός έχει γίνει το νεκροταφείο των σαπιοκάραβων και των μηχανών χτυπούν άλλον ένα κλάδο του νησιού που ούτως ή άλλως συνδέεται και αυτός με την τουριστική οικονομία.

Η καταιγιστική ρύπανση του περιβάλλοντος από τα κατάλοιπα των εισερχομένων μεταναστών και προσφύγων αλλά και την εγκατάλειψη των πλοιαρίων των διακινητών στις παραλίες και τις ακτές μας δημιουργεί εκρηκτικά περιβαλλοντικά προβλήματα στο άμεσο και απώτερο μέλλον. Θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή κολύμβηση στη θάλασσα και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εξεύρεση απομακρυσμένου σημείου που θα αποτελέσει ένα νεκροταφείο σκαφών μέχρι την ασφαλή διάλυσή τους.

Καμιά διασημότητα των "καλών προθέσεων" και καμιά φωτογράφισή τους στα διεθνή έντυπα και μέσα ΔΕΝ θα νοιαστεί για τον οικονομικό δικό μας θάνατο και το μαράζωμα του νησιού μας, όταν θα σβήσουν τα φώτα του επιδεικτικού ανθρωπισμού και τα φώτα των διεθνών ΜΜΕ».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη λειτουργία των ΜΚΟ. 

Όπως σημειώνεται, «πολλά έχουν γραφτεί και έχουν καταγγελθεί, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, για την ανεξέλεγκτη και καταστροφική δράση ποικίλων ΜΚΟ, Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών κ.ο.κ. που συγκροτήθηκαν ευκαιριακά και, προκλητικά, κερδοσκοπικά αλλά και ομάδων δήθεν φιλάνθρωπων, εθελοντικών ομάδων και διάφορων συλλογικοτήτων που με αφορμή την κρίση έσκασαν μύτη και λυμαίνονται τον τόπο εκτός μετρημένων εξαιρέσεων».

Αναφερόμενη στο κέντρο πρώτης στάσης που ήδη λειτουργεί στα «Μεγάλα Θέρμα» η επιστολή αναφέρει πως αυτό «δείχνει τον ορθολογικό τρόπο για την περίθαλψη του πρόσφυγα και μετανάστη που δεν οδηγεί κατ΄ ανάγκη στην απόλυτη καταστροφή των τόπων μας και των ντόπιων κατοίκων. 

Δείχνει επίσης το δρόμο και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνεργάζονται πολλές οργανώσεις μαζί (γιατρών, ερυθρού σταυρού, ναυαγοσωστών, ύπατης αρμοστείας κλ.π.) προς όφελος όλων. Ήμασταν από τους πρώτους που συνέδραμαν με όλες τους τις δυνάμεις και αγωνίστηκαν γι αυτή την ορθολογική λύση.

Με αυτό το παράδειγμα αλληλοσεβασμού ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες και όσους, με ειλικρίνεια και σεβασμό στην νομιμότητα, έχουν έρθει να συνδράμουν στην μεταναστευτική κρίση, μπορούν να λειτουργήσουν τα πράγματα ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις στο νησί».

Και η επιστολή καταλήγει:

«Τώρα που βάσει του αποτελέσματος στα «Μεγάλα Θέρμα» και των κέντρων Μόριας και Καρά Τεπέ έχει δημιουργηθεί ένα λειτουργικό πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος

Ζητούμε τη λήψη απόφασης, από το Δημοτικό Συμβούλιο,

- με την οποία θα απαγορεύεται η καθοιονδήποτε τρόπο εγκατάσταση, οποιασδήποτε δομής, περίθαλψης και υποδοχής προσφύγων – μεταναστών από οποιασδήποτε νομικής μορφής – ΜΚΟ, ΑΜΚΕ, ομάδων ανεξάρτητων εθελοντών κ.ο.κ. και με οποιαδήποτε δικαιολογία εντός των οικιστικών ιστών των πόλεων και χωριών του νησιού προπάντων των τουριστικών περιοχών. Την απαγόρευση επίσης των εγκαταστάσεων αυτών είτε σε αυθαίρετα παραπήγματά είτε σε ενοικιασμένα ιδιωτικά οικήματα πλησίστια σε τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, πανσιόν ενοικιαζόμενα, εστιατόρια, παραλίες κολύμβησης, λιμάνια κ.λ.π.

- Την απαγόρευση στις αυθαίρετες καταλήψεις ακτών, παραλιών και άλλων δημόσιων χώρων από διαφόρους επιχειρηματίες και εκμεταλλευτές του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος που κερδοσκοπούν ασύστολα όλο τον τελευταίο καιρό εις βάρος όλων και με απόλυτη περιφρόνηση στον τόπο και τους κατοίκους του και την άμεση διαδικασία διοικητικής αποβολής σε όσους αυτή την στιγμή παραμένουν σε αυτούς τους χώρους.

- Την άμεση παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς (λιμεναρχείο κλπ) και την λήψη απόφασης για άμεσες ενέργειες και την απαγόρευση εγκατάλειψης των διαφόρων πλοιαρίων, βαρκών, κλ.π. που ρυμουλκούνται και εγκαταλείπονται στις παραλίες και στις ακτές του νησιού ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα ασφαλούς κολύμβησης».


Πηγή : Nooz.gr


Focus: Ο Τσίπρας διορίζει στο Δημόσιο συγγενείς και φίλους




Υπό τον τίτλο «Για φίλους και συγγενείς» το περιοδικό Focus αναφέρεται στο διορισμό συγγενών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας είχε υποσχεθεί το τέλος του παλαιού νεποτισμού. Εντούτοις αυτός εξακολουθεί να ανθίζει».

Tο άρθρο αναφέρεται με λεπτομέρειες στους διορισμούς συγγενών πολιτικών προσώπων στους οποίους έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, αν και ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί το τέλος του νεποτισμού και της διαφθοράς κάνοντας λόγο για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ένα χρόνο μετά στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.

Το περιοδικό σημειώνει ότι έναν χρόνο μετά την πρώτη εκλογή του και ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί το τέλος του νεποτισμού και της διαφθοράς των τελευταίων δεκαετιών κάνοντας λόγο για «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει γίνει πιο δίκαιη. .

Το Focus αναφέρεται ονομαστικά σε μια σειρά συγγενών πολιτικών προσώπων που διορίστηκαν τον τελευταίο χρόνο, μεταξύ άλλων στον ξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα που διορίστηκε γγ. στο υπ. Εξωτερικών, αλλά και στα δύο ανίψια της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, την Ελισάβετ Σίσκου, η οποία πλέον «συμβουλεύει τον υπουργό Δικαιοσύνης ενώ προηγουμένως εργαζόταν σε καφέ» αλλά και στον αδελφό της Στέφανο ο οποίος έχει «θέση διοικητικού υπαλλήλου στο υπουργείο της θείας». Το Focus αναφέρεται επίσης στους διορισμούς των Γιάννη Μπενίση και Παναγιώτη Δούρου, της Ιφιγένειας Καμτσίδου αλλά και αρκετών άλλων συγγενών πολιτικών προσώπων.

Το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει με την λίστα των διορισμών συγγενών από την ελληνική κυβέρνηση και αναφέρεται στους διορισμούς των Γιάννη Μπενίση, του Παναγιώτη Δούρου, της Ιφιγένειας Καμτσίδου και αρκετών άλλων συγγενών πολιτικών προσώπων.

Επιπλέον, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα πρόσωπα του Γιώργου Σταθάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη τονίζοντας ότι «πλεονεκτήματα απολαμβάνουν οι ηθικά τόσο άμεμπτοι σύντροφοι και στο προβλεπόμενο πόθεν έσχες των εισοδημάτων τους».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ξέχασε και τους αρωγούς της στον προεκλογικό αγώνα: οι απολυμένες από τους προκατόχους της καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών παρουσιάζονταν μέσα από τις καθημερινές διαδηλώσεις τους ως θύματα μια απάνθρωπης πολιτικής περικοπών. Μετά τις εκλογές επαναπροσλήφθηκαν άμεσα. Πολλές από αυτές έχουν πάρει στο μεταξύ προαγωγή και έχουν γίνει διοικητικοί υπάλληλοι σε δικαστικές υπηρεσίες», γράφει το Focus.



Πηγή : koolnews.gr


Γεώργιος Βουκελάτος : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγύηση για να μια νέα μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη

Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μειμαράκη για τον τίμιο αγώνα του στην εκλογική διαδικασία.

Η μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στις αρχές και τις αξίες του σύγχρονου φιλελευθερισμού που αποτέλεσαν το κυρίαρχο στοιχείο της ιδρυτικής διακήρυξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κατέστησαν αυτό το κόμμα κραταιό παράγοντα στα πολιτικά δρώμενα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεπής, εκφραστής αυτών των αρχών και αξιών θα αποτελέσει εγγύηση για την αναγκαία ανασυγκρότητση και διερεύνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να καταστεί και πάλι Κεντροδεξιά Παράταξη, που θα εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στην λαϊκή πλειοψηφία.


Γεώργιος Βουκελάτος
Πρώην Γενικός Διευθυντής Νέας Δημοκρατίας
Ιδρυτικό μέλος Νέας Δημοκρατίας
Πρώην Διευθυντής πολιτικού γραφείου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη


1.100 θέσεις εργασίας χάνονται στη Χαλκιδική με την αναστολή εργασιών στις Σκουριές


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold δήλωσε ότι οι άδειες που χρειάζεται η ελληνική θυγατρική Ελληνικός Χρυσός είναι όμηροι σε πολιτικές αποφάσεις. Τόνισε ότι η εταιρεία δεν έλαβε υπόψη της το πολιτικό κόστος της επένδυσης.

Περίπου 1.100 άμεσες θέσεις εργασίας χάνονται ή πρόκειται να χαθούν στη Χαλκιδική μετά την αναστολή των επενδύσεων και των εργασιών που ανακοίνωσε η καναδική πολυεθνική Eldorado Gold, καταγγέλλοντας την «ανοιχτά συγκρουσιακή» συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Ράιτ δήλωσε ότι οι άδειες που χρειάζεται η ελληνική θυγατρική Ελληνικός Χρυσός είναι όμηροι σε πολιτικές αποφάσεις. Προσέθεσε ότι δεν υπάρχει ειλικρίνεια από την πλευρά της κυβέρνησης.


Ο κ. Ράιτ ανέφερε ότι ενώ έλληνες υπουργοί έρχονται στην Βοστόνη και την Νέα Υόρκη και παρακαλούν για επενδύσεις , το μόνο παράδειγμα επενδύσεων είναι η Eldorado Gold. «Πείτε μου εμείς μπορούμε να γίνουμε το παράδειγμα για την Ελλάδα διερωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και συμπλήρωσε ότι το πολιτικό παιχνίδι για την επένδυση δεν το είχαν υπολογίσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από αντιπολίτευση στήριζε την μη εκτέλεση της επένδυσης. Τώρα που έγινε κυβέρνηση, έχει υποσχεθεί σε μια μειοψηφία και στους τοπικούς βουλευτές να μην συνεχίσει», είπε.

Ο κ. Ράιτ τόνισε ότι ο καναδικός όμιλος έχει σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και έχει τηρήσει όλα τα περιβαλλοντικά στάνταρτ. «Θα έχουμε συναντήσεις και ενημέρωση με διεθνείς αναλυτές όταν ανοίξουν οι αγορές στην Νέα Υόρκη για το μέλλον της επένδυσης. Το είχαμε πει εδώ και καιρό ότι αν δεν υπάρχει περιβάλλον σωστό τότε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της Eldorado Gold διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας να φύγει από την Ελλάδα, αλλά δίνει πλέον τον λόγο σε παγκόσμιους επενδυτές. «Αν φύγουμε, να βγει και να μας το ζητήσει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Στις 16:30 ο κ. Ράιτ θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του ΣΕΒ, ενώ στις 18:00 θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.




Πηγή: skai.gr




Μεϊμαράκης: Μην μπερδεύεστε, άλλο ο καραμανλισμός, άλλο ο Καραμανλής, ο καραμανλισμός σε επίπεδο αρχών και αξιών δεν μπορεί να




Κώστας Βουκελάτος

Από την χθεσινή συνέντευξη του Βαγγέλη Μειμαράκη ξεχώρισα τα παρακάτω τα οποία δείχνουν ότι η πορεία της Νέας Δημοκρατίας έχει θεμέλια και βάσεις για να κάνει την χώρα μας και πάλι υπολογίσιμη, σοβαρή και δυνατή διεθνώς αφήνοντας πίσω την απόλυτη παρακμή στην οποία έχει περιέλθει :

Σχετικά με το τέλος του Καραμανλισμού και με τα όσα ακούγονται ότι μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη τελείωσε ο καραμανλισμός και ο Κώστας Καραμανλής στη ΝΔ ο Μειμαράκης απάντησε: 

«Άλλο ο καραμανλισμός, άλλο ο Καραμανλής. Ο καραμανλισμός σε επίπεδο αρχών και αξιών δεν μπορεί να πει κανείς ότι τελείωσε. Ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσωπο είναι αρχές και αξίες που δεν μπορεί να πει κανείς ότι τελείωσαν. Όταν έχασε ο Κωστής Στεφανόπουλος από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είπαμε ότι τελείωσε ο καραμανλισμός; Όσοι λένε κάτι τέτοια είναι ανιστόρητοι και άσχετοι με την προσέγγιση των εσωτερικών ζητημάτων μας». 

Για τον νέο Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μειμαράκης απάντησε:

«Του εύχομαι να πάει καλά. Του λέω ότι είμαι παρών. Θα είμαι δίπλα του. Θα κάνω αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή, να βοηθάω τον εκλεγμένο αρχηγό του κόμματος. Εγώ ουδέποτε έφυγα από το κόμμα και ούτε σκοπεύω», σημείωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ. 

«Από εδώ και πέρα θα παίξω τον ρόλο του βουλευτή. Εγώ πιστεύω ότι εφόσον θα λειτουργήσουμε δημοκρατικά -γιατί έτσι λειτουργήσαμε τους μήνες που εγώ ήμουν πρόεδρος-, εάν έχουμε άλλες απόψεις για τα σοβαρά ζητήματα θα πάμε στα όργανα, στην κοινοβουλευτική ομάδα. Θα πούμε τις απόψεις μας και θα στοιχηθούμε στην πλειοψηφία»

Και τέλος μου άρεσε η επίθεση στον Τσίπρα : «Ο Τσίπρας θέλει να είναι κομματάρχης» : 

«Είπα εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, για να πάμε μαζί στους δανειστές. Μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας πήγε μόνος του στους δανειστές. Προεκλογικά είπε ότι δεν θα φέρει μέτρα και ότι αν φέρει, δεν θα πλήξουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα έχουν θετικό κοινωνικό πρόσημο. Του δώσαμε 251 ψήφους, που κανείς δεν έχει πάρει, και τον πήγαμε σε επίπεδο εθνικού ηγέτη. Και ο άνθρωπος δεν το έχει. Θέλει να είναι κομματάρχης. Πήγε τον τόπο σε εκλογική περιπέτεια, μόνο και μόνο για να ξεκαθαρίσει τα εσωτερικά του κόμματός του. Εμείς μέτρα δεν ψηφίσαμε. Τα μέτρα τώρα έρχονται και έχουν απόλυτη σφραγίδα Τσίπρα».


Αυτό δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της προχωράνε μαζί μπετό και έχουν πλέον το βλέμμα τους στην χώρα και το μέλλον της.


Απορρίπτουν οι επιστημονικοί φορείς το ασφαλιστικό



Ομόφωνα «με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο» απορρίπτουν το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς της χώρας.

Ομόφωνα «με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο» απορρίπτουν το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους ύστερα από συνάντηση των εκπροσώπων τους στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 Όπως αναφέρουν, η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.).

Σημειώνουν ότι η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών - επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

 «Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι επιστημονικοί φορείς ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση. Επιπλέον, καλούν όλους τους επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14/1/2016 και ώρα 12:00, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Την Παρασκευή σε νέα συνάντησή τους οι φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

 Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Στασινός, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος και το μέλος του Δ.Σ Σεραφείμ Ζήκας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθαν. Κατσίκης, ο πρόεδρος της Σ.Ε των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γεωρ. Ρούσκας και ο ταμίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ευθ. Πρεκετές, ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας Νικ. Αντωνίου και το μέλος της Ομοσπονδίας Γ. Χαλκιαδάκης, η πρόεδρος του πανελλήνιου κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ι. Μαρμαράς.



Πηγή : thetoc.gr


Ο Πολάκης «αθωώνει» ως... ξάδελφος την αναισθησιολόγο της 4χρονης Μελίνας



Aπαντά με ύβρεις στις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος - Προφανής ο κίνδυνος νέας συγκάλυψης όπως έκαναν και με την εξάρτηση της αναισθησιολόγου - Ο Πολάκης μας λέει την ιστορία της ζωής του... - Ανάγκη να παρέμβει εισαγγελέας ή το Μαξίμου για να μάθουμε κάποια στιγμή γιατί χάθηκε το κοριτσάκι!

Με μία προκλητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook επέλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης να πάρει θέση  – αλλά όχι να απαντήσει επί της ουσίας για τις πράξεις και τις παραλείψεις του υπουργείου Υγείας-  στα επίσημα έγγραφα που αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, από τα οποία προκύπτει ότι η αναισθησιολόγος, και εξαδέλφη του Νεκταρία Πολάκη, που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, είναι εξαρτημένη χρήστης οπιούχων σκευασμάτων.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την βαρύτατη καταγγελία της κλοπής ναρκωτικών ουσιών με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η εξαδέλφη του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «απεκδύεται» τον θεσμικό του ρόλο για να παίξει εκείνον του συγγενή, και μάλιστα του «τίμιου, αγνού, αγωνιστή, μορφωμένου και εργατικού» όπως προσδιορίζεται μέσα από τους χαρακτηρισμούς που επιφυλλάσσει για την ευρύτερη οικογένειά του, του ιδίου συμπεριλαμβανομένου.

Και με αυτήν την ιδιότητα αποδύεται σε ένα μεροληπτικό παραλήρημα για την συγγενή του, «διενεργώντας» με συνοπτικές διαδικασίες ΕΔΕ για την πράξη της  - και μάλιστα απαλλακτική- , όχι όμως ως υπουργός αλλά ως εξάδελφος!

Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για το πρόβλημα εξάρτησης της Νεκταρίας Πολάκη αναφέροντας ότι πρόκειται για «σποραδική χρήση οπιοειδούς αναλγητικού από έναν άνθρωπο που έχει δύο σοβαρότατες νοσηλείες στη ζωή του, με πολυήμερη παραμονή σε ΜΕΘ και πάσχει από χρόνιο πόνο, λόγω των κακώσεων», επιμένοντας ωστόσο ότι «ούτε αυτόν θα βγάλετε ναρκομανή, ούτε εμένα νονό που συγκαλύπτει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κι επίσης γιατρός εντατικολόγος, «αγνοεί» τον  πολυσέλιδο πειθαρχικό φάκελο της εξαδέλφης του που άνοιξε στις 24 Μαϊου 2015 με την αναφορά του συμβάντος της κλοπής ναρκωτικών ουσιών από την κυρία Νεκταρία Πολάκη  στο Αναισθησιολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), την ομολογία της ιδίας στις 3 Αυγούστου 2015 ότι «υπεξαίρεσα 14 αμπούλες πεθιδίνης» αλλά και τον προβληματισμό της «μήπως είχα αναπτύξει ψυχολογική εξάρτηση από τη χρήση οπιοειδών» και το πόρισμα της ΕΔΕ τον ίδιο μήνα με τη σοβαρή διαπίστωση ότι για την κυρία Νεκταρία Πολάκη «συνιστάται η λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων».

«Αγνοεί» ακόμη ότι παρά τη βαρύτατη πειθαρχική δίωξη για την κλοπή των φαρμάκων η αναισθησιολόγος εξαδέλφη του όχι μόνο δεν παύτηκε προσωρινά από τα καθήκοντά της, αλλά συνέχισε να ασκεί κανονικά το λειτούργημά της ως ιατρού αναισθησιολόγου - μια ειδικότητα κρίσιμης σημασίας κατά την περίθαλψη και τη νοσηλεία ασθενών. Και κυρίως «αγνοεί» πως ο φάκελος της υπόθεσης παρέμεινε καταχωνιασμένος στα συρτάρια του νοσοκομείου και της 7ης Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης – στα οποία ο κ. Πολάκης με τον επίσης Κρητικό γιατρό και υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό προΐστανται- μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Και ότι εστάλη αρμοδίως στα πειθαρχικά όργανα δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη!

Η υπεράσπιση της εξαδέλφης του και πειθαρχικά διωκώμενης αναισθησιολόγου συνεχίζεται με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επικαλείται ένα καινοφανή – και προφανώς παντελώς άσχετο με τη μείζονα αποκάλυψη για την κυρία Νεκταρία Πολάκη-  ισχυρισμό: ότι στην οικογένεια του την ευρύτερη δεν υπάρχουν ούτε λαμόγια, ούτε ληστές, ούτε δολοφόνοι,  ούτε δοσίλογοι,  ούτε ναρκομανείς!

«ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ τίμιοι, αγνοί, αγωνιστές, μορφωμένοι και εργατικοί. Η αδερφοσύνη του πατέρα μου είχε πέντε στους εφτά με πτυχίο ΑΕΙ (τέσσερις δασκάλους και έναν καθηγητή), ξεκινώντας από μία φτωχή αγροτική οικογένεια των Σφακίων στα χρόνια της κατοχής. Οι άλλοι δύο ήταν ο πατέρας μου και ο πατέρας της αναισθησιολόγου Βαγγελιώ Νεκταρίας Πολάκη και οι δύο αγρότες - κτηνοτρόφοι. Τα 11 πρώτα ξαδέρφια που είμαστε η επόμενη γενιά είμαστε δύο γιατροί (εγώ και η Νεκταρία – Βαγγελιώ), δύο δάσκαλοι, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός, ένας καθηγητής, ένας Α μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, μία νοσηλεύτρια ΤΕΙ προϊσταμένη σε ΜΕΘ, ένας ψυκτικός από τεχνική σχολή, ένα στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων» ολοκληρώνεται το…βιογραφικό των εξαδέλφων του κ. Παύλου Πολάκη, προς επίρρωση του ισχυρισμού του ότι πρόκειται περί πτυχιούχων και συνεπώς, κατά τη δική του λογική, περί εντίμων και γενικώς προσώπων που στέκονται πέρα και πάνω από κάθε αμφιβολία ακόμη και για όσα ομολογούν οι ίδιοι (βλέπε Νεκταρία Πολάκη).

Η προκλητική αποστροφή του βλέμματος του κ. Πολάκη από την ουσία της θλιβερής αυτής υπόθεσης, που αφορά μια γιατρό του Βενιζέλειου νοσοκομείου με πρόβλημα εξάρτησης από οπιοειδείς ουσίες, συνεχίζεται με μεγαλύτερη υποκρισία όταν σπεύδει να κατηγορήσει τον τύπο με αφορμή τις δραματικές αποκαλύψεις για «ανθρωποφαγία σε τραγικά περιστατικά, προσπαθώντας να χτυπήσουν εμένα μπας και διασωθούν οι χρηματοδότες τους από αυτά που έρχονται μέσα από τις αλλαγές στην Υγεία».


Πηγή : protothema.gr


Γρηγοράκος: Δεν αποκλείω βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πορευθούν με Μητσοτάκη



Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και εν ενέργεια βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πορευτούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος. Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι αδιάφορη, δήλωσε στον σταθμό μας ο Σπύρος Λυκούδης από Το Ποτάμι.

Ζυμώσεις στο πολιτικό σκηνικό και στις δυνάμεις τις αντιπολίτευσης προκαλεί η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη ή ακόμα και εν ενέργεια βουλευτές της Δημοκρατικς Συμπαράταξης να πορευτούν με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη άφησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Μιλώντας στον απόηχο της δήλωσης της Φώφης Γεννηματά ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γρηγοράκος Χαρακτήρισε τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πολύ καλό πολιτικό, ενώ εκτίμησε ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα δημοσκοπικά.

Για τον εαυτό του, είπε ότι αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Είναι ελπιδοφόρα αλλαγή η εκλογή του Κυριακού Μητσοτάκη είπε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης. Πρέπει τόνισε όλα τα κόμματα του κεντρώου χώρου να επαναπροσδιορίσουν την κατάσταση και να κάνουν τις ανάλογες κινήσεις. 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να λειτουργήσει και εικονοκλαστικά ακόμα και στη δική του παράταξη πρόσθεσε ο κ Θεοχάρης.

Είπε ακόμη ότι η εκλογή Μητσοτάκη βάζει τέρμα στα κόλπα Παυλόπουλου - Καραμανλή αλλά και στο σενάριο Οικουμενικής που προωθεί ο Βασίλης Λεβέντης. 

Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι αδιάφορη, έχει πολιτικό ενδιαφέρον, τόνισε επίσης στο σταθμό μας ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

Δήλωσε ότι Το Ποτάμι είναι υποχρεωμένο πλέον να προσδιορίσει με ακρίβεια το δικό του πολιτικό στίγμα για να δει πως θα αντιμετωπίσει τις αναδιατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. 

Σημείωσε ότι αν η παράταξη αποσαφηνίσει τα πολιτικά της χαρακτηριστικά, ο κόσμος δεν θα επηρεαστεί από την εκλογή του κ. Μητσοτάκη.




Πηγή: skai.gr


Μεγάλο πλήγμα για την ελληνική οικονομία αναστέλλεται το έργο στις Σκουριές




Την αναστολή των εργασιών ανάπτυξης στις Σκουριές ανακοίνωσε απόψε ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, ενώ προαναγγέλλει τη διακοπή των εργασιών στις υπόλοιπες περιοχές δραστηριοποίησής του, εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες.

Στις Σκουριές η πολυεθνική, μέσω της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός, σχεδιάζει την ανάπτυξη του υπόγειου μεταλλείου, του εργοστασίου για την κατεργασία του μεταλλεύματος (που αποτελείται από χαλκό και χρυσό) καθώς και όλων των βοηθητικών επιφανειακών εγκαταστάσεων για τις οποίες απαιτείται σειρά αδειοδοτήσεων.

Όπως σημειώνεται σχετικά, η Ελληνικός Χρυσός έλαβε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων το 2011, όμως από το 2012 το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και άλλες υπηρεσίες δεν έχουν εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις τους για την έκδοση των απαραίτητων αδειών, κυρίως ως αποτέλεσμα του επηρεασμού τους από ομάδες αντιτιθέμενες σε επενδύσεις.
Το 2015 μάλιστα, το Υπουργείο ανακάλεσε ή ανέστειλε ορισμένες άδειες της Ελληνικός Χρυσός, κάτι που είχε αρνητική επίπτωση στο χρονοδιάγραμμα και στον προϋπολογισμό της εταιρείας για την υλοποίηση της επένδυσης.

Η Ελληνικός Χρυσός αναγκάστηκε να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να διευθετηθούν αυτές οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών, με αποτέλεσμα να έχουν εκδοθεί αποφάσεις που δικαίωσαν την εταιρεία ενώ άλλες εκκρεμούν. Ενδεικτικά, η έκδοση της άδειας δόμησης που θα επέτρεπε στην Ελληνικός Χρυσός να ολοκληρώσει την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, έχει καθυστερήσει πάνω από τρία χρόνια.  

Η Ελληνικός Χρυσός αδυνατεί στην παρούσα φάση να ολοκληρώσει τα επενδυτικά της σχέδια στη Χαλκιδική λόγω των πράξεων και των παραλείψεων του Υπουργείου και άλλων δημόσιων υπηρεσιών αναφορικά με την έγκαιρη έκδοση αδειών και εγκρίσεων "ρουτίνας" που δεν είναι μόνο νόμιμη αλλά και συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου.

Paul Wright: "Η στάση του υπουργείου είναι συγκρουσιακή"

Για ανοιχτά συγκρουσιακή στάση, που έχει υιοθετήσει από τις αρχές του 2015 το υπουργείο Περιβάλλοντος απέναντι στην Eldorado Gold και στις επενδύσεις της, κάνει λόγο, σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Paul Wright. Η εχθρική αυτή στάση (σ.σ.: ανάκληση τεχνικών μελετών με απόφαση Πάνου Σκουρλέτη και "τρικλοποδιες" από τον ίδιο και τον προκάτοχό του Π.Λαφαζάνη) είχε αρνητική επίπτωση στο χρονοδιάγραμμα και στον προϋπολογισμό του έργου, σύμφωνα τον Wright.

Αυτό όταν "από το 2012, δημιουργήσαμε σχεδόν 2.000 άμεσες θέσεις εργασίας στη χώρα και επενδύσαμε πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη των έργων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα – συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής φόρων άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο. Στη Χαλκιδική, έχουμε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κοινωνικών εταίρων της περιοχής. Επιπλέον, έχουμε μία σειρά δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επικυρώνουν την ακεραιότητα των αδειών μας” όπως αναφέρει ο ίδιος. 
Και προσθέτει ότι λόγω των δυσμενών συνθηκών που σχετίζονται με την εχθρική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης και τα γραφειοκρατικά προσκόμματα, "είναι συνετό να μειώσουμε την επένδυση κεφαλαίων στην Ελλάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ελπίζουμε να επαναρχίσουμε τις ανασταλείσες δραστηριότητες και τα επενδυτικά σχέδιά μας στην Ελλάδα μόλις έγκαιρα χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες και υπάρξει μία πραγματική σχέση συνεργασίας στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και του Ελληνικού Δημοσίου".

Η διοίκηση του καναδικού ομίλου αναμένεται να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες κατά την προγραμματισμένη για αύριο συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ανά έργο

Ειδικότερα, ο καναδικός όμιλος σημειώνει ανά έργο τα εξής.

Σκουριές

Η κατασκευή και οι εργασίες ανάπτυξης στο έργο των Σκουριών (όπου έχουν επενδυθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια), θα ανασταλούν. Ωστόσο, εργασίες προστασίας του περιβάλλοντος και συντήρησης θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται με σκοπό τη διασφάλιση του περιβάλλοντος και των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στο εργοτάξιο με κόστος 1 εκατομμύριο δολαρίων τον μήνα. 

Ολυμπιάδα

Τα σχέδια ανακατασκευής του υπόγειου μεταλλείου εξαρτώνται από τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας εγκατάστασης από το υπουργείο. Το Δεκέμβριο 2015, η Ελληνικός Χρυσός υπέβαλε στο Υπουργείο όλα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για να λάβει την άδεια, η οποία πρέπει να εκδοθεί εντός 60 ημερών από την ημέρα υποβολής των εγγράφων, σύμφωνα με την Ελληνική μεταλλευτική νομοθεσία.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν εκδώσει την άδεια εγκατάστασης μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016, η Ελληνικός Χρυσός θα αναγκαστεί να αναστείλει όλες τις εργασίες κατασκευής και ανάπτυξης και στο έργο της Ολυμπιάδας, όπου σήμερα απασχολούνται 500 εργαζόμενοι.

Στρατώνι

To μεταλλείο Στρατωνίου, επί του παρόντος έχει ζωή τριών ετών, βάσει των βέβαιων γεωλογικά αποθεμάτων. Υπάρχουν γεωλογικές δυνατότητες επέκτασης των αποθεμάτων και παράτασης της ζωής του μεταλλείου, όμως η διαπίστωση των πρόσθετων αποθεμάτων απαιτεί ανάπτυξη και εκτέλεση προγράμματος γεωτρήσεων με εκτιμώμενο κόστος 25 εκατομμύρια δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια, με την προϋπόθεση ότι θα εκδοθούν έγκαιρα οι απαιτούμενες άδειες. 

Πέραμα και Σάπες 

Η έγκριση από το Υπουργείο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου του Περάματος και μίας άδειας γεωτρήσεων που απαιτείται για το έργο των Σαπών στη Θράκη, είναι σε εκκρεμότητα για πάνω από δύο έτη. Η εταιρεία αποφάσισε να θέσει και τα δύο έργα σε συντήρηση κρατώντας τις δαπάνες στο ελάχιστο επίπεδο που απαιτείται για τη διαφύλαξη των τίτλων και δικαιωμάτων της στα δύο έργα.

Διώχνουν την μεγαλύτερη ξένη επένδυση

Οι λανθασμένοι / εχθρικοί, χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, η προϋπάρχουσα κωλυσιεργία των κρατικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της τιμής του χρυσού κατέστησαν υποχρεωτική τη σημερινή απόφαση για μερική αναστολή των εργασιών, σε πρώτη φάση στις Σκουριές.

Την ίδια στιγμή, η σημερινή εξέλιξη εκπέμπει ηχηρό αντιεπενδυτικό μήνυμα, σε μία συγκυρία που η προσέλκυση και η υλοποίηση μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη.  Αυτό όταν μέσα Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει ότι απαιτούνται επενδύσεις ύψους 70 δισ. ευρώ προκειμένου η οικονομία να επιστρέψει στα επίπεδα του 2010. 

Η εταιρεία τον Ιούνιο, προτού ο Π.Σκουρλέτης ανακοινώσει on camera την ανάκληση των τεχνικών μελετών, είχε ανακοινώσει ότι προγραμματίζει για το διάστημα 2015-2016 επενδύσεις ύψους 83 εκατ. δολ. στην Ολυμπιάδα. Σχεδίαζε ακόμη την πρόσληψη 600 ακόμη ατόμων, όταν λάβει την οικοδομική άδεια του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. 

Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες

Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την μεγαλύτερη επένδυση στον εγχώριο ορυκτό πλούτο, καθώς την Τετάρτη, άνευ απροόπτου, ο Paul Wright αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη.

Καθοριστικό ακόμη ρόλο θα διαδραματίσει η αναμενόμενη, μέσα στο προσεχές διάστημα, η καθαρογραφή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής, σωματείων εργαζομένων και της Ελληνικός Χρυσός κατά της απόφασης Σκουρλέτη για την ανάκληση της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Capital.gr το Νοέμβριο, το Ανώτατο δικαστήριο έχει ακυρώσει  κατά πλειοψηφία την απόφαση Σκουρλέτη, κάνοντας δεκτές τις παραπάνω προσφυγές.
Η ανακοίνωση της Eldorado Gold

"Η Εταιρεία Eldorado Gold Ανακοινώνει Αλλαγές στα Επενδυτικά της Σχέδια στην Ελλάδα.  H εταιρεία Eldorado Gold Corporation επιβεβαιώνει ότι θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές εφεξής στα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα.

Για να ολοκληρώσει την κατασκευή και ανάπτυξη των μεταλλευτικών της έργων στη Χαλκιδική, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado στην Ελλάδα, χρειάζεται τη χορήγηση μίας σειράς αδειών και εγκρίσεων "ρουτίνας” από διάφορες Δημόσιες υπηρεσίες, κυρίως υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. 

H Ελληνικός Χρυσός έλαβε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων το 2011, όμως από το 2012 το Υπουργείο και άλλες υπηρεσίες δεν έχουν εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις τους για την έκδοση των απαραίτητων αδειών, κυρίως ως αποτέλεσμα του επηρεασμού τους από ομάδες αντιτιθέμενες σε επενδύσεις. Το 2015 μάλιστα, το Υπουργείο ανακάλεσε ή ανέστειλε ορισμένες άδειες της Ελληνικός Χρυσός (δελτία τύπου της 2 Μαρτίου 2015 και της 19 Αυγούστου 2015), κάτι που είχε αρνητική επίπτωση στο χρονοδιάγραμμα και στον προϋπολογισμό της Εταιρείας για την υλοποίηση της επένδυσης.

Η Ελληνικός Χρυσός αναγκάστηκε να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να διευθετηθούν αυτές οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών, με αποτέλεσμα να έχουν εκδοθεί αποφάσεις που δικαίωσαν την εταιρεία ενώ άλλες εκκρεμούν. Ενδεικτικά, η έκδοση της άδειας δόμησης που θα επέτρεπε στην Ελληνικός Χρυσός να ολοκληρώσει την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, έχει καθυστερήσει πάνω από τρία χρόνια.  

Η Ελληνικός Χρυσός αδυνατεί στην παρούσα φάση να ολοκληρώσει τα επενδυτικά της σχέδια στη Χαλκιδική λόγω των πράξεων και των παραλείψεων του Υπουργείου και άλλων Δημόσιων υπηρεσιών αναφορικά με την έγκαιρη έκδοση αδειών και εγκρίσεων "ρουτίνας" που δεν είναι μόνο νόμιμη αλλά και συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου.

Έργο Σκουριών (Χαλκιδική)  

 Η κατασκευή και οι εργασίες ανάπτυξης στο έργο των Σκουριών (όπου έχουν επενδυθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια), θα ανασταλούν. Εργασίες προστασίας του περιβάλλοντος και συντήρησης θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται με σκοπό τη διασφάλιση του περιβάλλοντος και των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας στο εργοτάξιο με κόστος 1 εκατομμύριο δολαρίων τον μήνα.

Έργο Ολυμπιάδας (Χαλκιδική)

Ως μέρος της Φάσης 2 του Έργου της Ολυμπιάδας, το υπόγειο μεταλλείο είναι έτοιμο για την παραγωγή μεταλλεύματος ποσότητας 385.000 τόνων περίπου ετησίως. Από το πρώτο τρίμηνο του 2017, το μετάλλευμα από το μεταλλείο θα κατεργάζεται στο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας, του οποίου η ανακατασκευή κόστους 55 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Όμως, τα σχέδια ανακατασκευής εξαρτώνται από τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας εγκατάστασης από το Υπουργείο. Το Δεκέμβριο 2015, η Ελληνικός Χρυσός υπέβαλε στο Υπουργείο όλα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για να λάβει την άδεια, η οποία πρέπει να εκδοθεί εντός 60 ημερών από την ημέρα υποβολής των εγγράφων, σύμφωνα με την Ελληνική μεταλλευτική νομοθεσία. Σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν εκδώσει την άδεια εγκατάστασης μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016, η Ελληνικός Χρυσός θα αναγκαστεί να αναστείλει όλες τις εργασίες κατασκευής και ανάπτυξης και στο Έργο της Ολυμπιάδας, όπου σήμερα απασχολούνται 500 εργαζόμενοι.

Μεταλλείο Στρατωνίου (Χαλκιδική)

To μεταλλείο Στρατωνίου, επί του παρόντος έχει ζωή τριών ετών, βάσει των βέβαιων γεωλογικά αποθεμάτων. Υπάρχουν γεωλογικές δυνατότητες επέκτασης των αποθεμάτων και παράτασης της ζωής του μεταλλείου, όμως η διαπίστωση των πρόσθετων αποθεμάτων απαιτεί ανάπτυξη και εκτέλεση προγράμματος γεωτρήσεων με εκτιμώμενο κόστος 25 εκατομμύρια δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια, με την προϋπόθεση ότι θα εκδοθούν έγκαιρα οι απαιτούμενες άδειες.
Η Eldorado βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης της υλοποίησης του προγράμματος αυτού υπό το πρίσμα του γενικότερου επενδυτικού κλίματος που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα. 

Έργα Περάματος και Σαπών (Θράκη)

Η έγκριση από το Υπουργείο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου του Περάματος και μίας άδειας γεωτρήσεων που απαιτείται για το έργο των Σαπών στη Θράκη, είναι σε εκκρεμότητα για πάνω από δύο έτη. Η Εταιρεία αποφάσισε να θέσει και τα δύο έργα σε συντήρηση κρατώντας τις δαπάνες στο ελάχιστο επίπεδο που απαιτείται για τη διαφύλαξη των τίτλων και δικαιωμάτων της στα δύο έργα.

Ο Paul N. Wright, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado, σχολίασε:

"Η Eldorado υπήρξε και παραμένει ένας αφοσιωμένος, υπεύθυνος και υπομονετικός εταίρος προς την Ελληνική κυβέρνηση και προς τους ανθρώπους των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε. Τα έργα έχουν αξιόλογη προοπτική με αποδεδειγμένα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Σε αυτήν τη φάση, θα προτιμούσαμε να δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να προωθούμε την κατασκευή και ανάπτυξη των έργων μας στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, στη Χαλκιδική καθώς και των μεταλλείων μας στη Θράκη. Έχουμε, όμως ταυτόχρονα, καθήκον απέναντι σε όλους τους μετόχους και κοινωνικούς εταίρους μας και οι σημαντικοί κίνδυνοι στο χρονοδιάγραμμα και στη διαδικασία που δημιουργήθηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να μειώσουμε τις δραστηριότητές μας και το προσωπικό.

Από το 2012, δημιουργήσαμε σχεδόν 2.000 άμεσες θέσεις εργασίας στη χώρα και επενδύσαμε πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη των έργων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα – συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής φόρων άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο. Στη Χαλκιδική, έχουμε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κοινωνικών εταίρων της περιοχής. Επιπλέον, έχουμε μία σειρά δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επικυρώνουν την ακεραιότητα των αδειών μας. Εντούτοις, από τις αρχές του 2015, το Υπουργείο έχει υιοθετήσει μία ανοιχτά συγκρουσιακή στάση απέναντι στην επιχείρησή μας και στις επενδύσεις μας, η οποία είχε αρνητική επίπτωση στο χρονοδιάγραμμα και στον προϋπολογισμό μας για την ανάπτυξη των μεταλλευτικών μας έργων στη Χαλκιδική.  

Έχουμε λειτουργήσει με καλή πίστη και η Ελληνικός Χρυσός έχει συμμορφωθεί με όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της, όμως, λόγω των δυσμενών συνθηκών που αναφέρθηκαν ανωτέρω, είναι συνετό να μειώσουμε την επένδυση κεφαλαίων στην Ελλάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ελπίζουμε να επαναρχίσουμε τις ανασταλείσες δραστηριότητες και τα επενδυτικά σχέδιά μας στην Ελλάδα μόλις έγκαιρα χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες και υπάρξει μία πραγματική σχέση συνεργασίας στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και του Ελληνικού Δημοσίου".


Του Δημήτρη Δελεβέγκου
capital.gr



Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη κοντά στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη



Για πέντε ή δέκα νεκρούς, κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου βρίσκονταν τουρίστες - Πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας - Αυτόπτη μάρτυρα που είδε τον καμικάζι με τα εκρηκτικά, επικαλείται η Χουριέτ

Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στο κέντρο της πιο τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγιά Σοφιά, στην πλατεία Σουλταναχμέτ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες και για το λόγο αυτό υπάρχουν ήδη πολλοί τραυματίες, ενώ πληροφορίες του πρακτορείου Dogan αναφέρουν πως ήδη υπάρχουν «αρκετοί νεκροί». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε ή δέκα ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας, που είχε στόχο ένα γκρουπ τουριστών. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία. Άλλες μαρτυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναφέρουν πως είδαν ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης.





Πηγή


Αστέρια της τηλεόρασης στη λίστα με τα εκατομμύρια της UBS – Οι δυο ηθοποιοί με τα 3.000.000 ευρώ και άλλοι 48 πάνε στον εισαγγελέα



- 50 άτομα καλεί ο εισαγγελέας για τη λίστα της Βεστφαλίας – Ρηνανίας 
- Ανάμεσά τους οι δυο γυναίκες ηθοποιοί, πασίγνωστες από την τηλεόραση
- Πασίγνωστοι επιχειρηματίες, δικηγόροι και πρόσωπα της κοσμικής Αθήνας
- Άμεση κλήση σε άλλα 50 άτομα μέσα στο επόμενο διάστημα
- Απίστευτος χορός εκατομμυρίων ευρώ που κάποιοι προσπάθησαν να “εξαφανίσουν” εν μέσω κρίσης

Η λίστα με τους 10.588 κωδικούς Ελλήνων καταθετών που έκανε “δώρο” το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας στην Ελλάδα προκαλεί ... ίλιγγο. Οι έξι έφοδοι των οικονομικών εισαγγελέων και των ανδρών της Ασφάλειας σε πέντε σπίτια υπαλλήλων της τράπεζας UBS αλλά και στα γραφεία της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι τα οποία έμοιαζαν κλειστά, αλλά δεν ήταν αποκάλυψαν ένα πλήθος στοιχείων. Φάκελοι, τετράδια, βιβλία με στοιχεία... χιλιάδες έγγραφα οδήγησαν στην ταυτοποίηση των κωδικών με λογαριασμούς και τους λογαριασμούς με πρόσωπα στη χώρα μας.

Δεν είναι μονάχα οι δυο γνωστές ηθοποιοί με τις καταθέσεις ύψους 1,5 εκατομμυρίου έκαστη. Οι δυο γυναίκες είναι τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει στην ίδια λίστα και τρίτος γνωστός καλλιτέχνης της έβδομης τέχνης, ενώ υπάρχουν και ονόματα όπως αυτό γνωστού επιχειρηματία, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ο μέσος όρος των καταθέσεων είναι κοντά στα 4 με 6 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα πρόσωπα σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Πρόκειται όμως στις περισσότερες περιπτώσεις για επιχειρηματίες, γιατρούς και δικηγόρους με επιτυχημένη καριέρα, οι οποίοι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν όπως φαίνεται πολύ πλούτο.

Τώρα και καθώς υπάρχουν υποψίες τα χρήματα που εντοπίστηκαν να μην έχουν φορολογηθεί, όλοι οι παραπάνω θα λάβουν το σχετικό ραβασάκι από τους οικονομικούς εισαγγελείς να τους επισκεφθούν με όλα τα στοιχεία που διαθέτουν για να δικαιολογήσουν όλα αυτά τα χρήματα.
Από τα στοιχεία που βρήκαν οι εισαγγελείς κατά την έφοδο στα γραφεία της UBS τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 250 άτομα. Μεταξύ αυτών, εκτός από τις δυο ηθοποιούς περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αλλά και τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Η υπόθεση της UBS σε συνδυασμό με τα στοιχεία για την φυγάδευση στο εξωτερικό χρημάτων από τραπεζικά στελέχη και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών στοιχειοθετεί για πρώτη φορά αδίκημα και για τις τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως το ελληνικό δημόσιο θα μπορέσει να προσφύγει εναντίον των ξένων, αλλά και ελληνικών τραπεζών και να ζητήσει αποζημιώσεις από τη στιγμή που συνέβαλαν, βοήθησαν ή διευκόλυναν τη μεταφορά "μαύρου" χρήματος στο εξωτερικό.



Πηγή : newsit.gr



Ένας ενωτικός Μειμαράκης στον Χατζηνικολάου



Καλεσμένος εχθές το βράδυ  στο Star και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι ήταν «ψυχολογικά προετοιμασμένος» για την ήττα καθώς και πως περίμενε να χάσει με μεγαλύτερη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Μου συνέβη ένα θλιβερό γεγονός με επηρέασε ψυχολογικά και με έριξε. Ο θάνατος της αδελφής μου. Με βρήκε χωρίς πολλά ψυχολογικά αποθέματα ο β' γύρος, δεν κινήθηκα όσο θα έπρεπε» παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Εγώ περίμενα ότι θα έχανα πολύ περισσότερο».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο ίδιος σκέφτηκε να αποχωρήσει από την κούρσα, στο β' γύρο, όμως η αδελφή του, πριν πεθάνει του είχε ζητήσει να μην αποσυρθεί.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο δεσμευόμενος ότι είναι παρών και θα τον στηρίξει.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι στεναχωρήθηκε από την συμπεριφορά συνυποψηφίων του όλο αυτό το διάστημα. Οπως είπε «ήμουν προβληματισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχω» ωστόσο εξήγησε: «Δεν ήθελα να πάω για πρόεδρος μου προέκυψε. Αρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, εγώ έπρεπε να είμαι υποψήφιος - είτε εκλεγόμουν είτε όχι».

Είπε επίσης πως τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν οι εκλογές του β' γύρου διεξάγονταν αμέσως μετά τον α' γύρο στις 22 Νοεμβρίου και όχι στις 10 Ιανουαρίου, όπως έγινε τελικά.

Δεν είχα συμβούλους επικοινωνίας ούτε χρήματα

Οπως είπε «δεν θεωρούσα ότι είναι φοβερό και τρομερό να γίνω πρόεδρος της ΝΔ, ούτε είχα επικοινωνιακούς συμβούλους, ούτε τα χρήματα» για να προσθέσει: «Αυτός είμαι».

Υποστήριξε ότι δεν πήρε κανέναν για να τον στηρίξει, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο Αδωνις Γεωργιάδης, «Δεν πήρα ούτε για χρόνια πολλά τον Τζιτζικώστα, αφενός για να μην παρεξηγηθώ, αφετέρου γιατί αν μπεις σε μια τέτοια διαδικασία η άλλη πλευρά αποκτά δικαιώματα» είπε. Αφησε αιχμές για την σύμπραξη συνυποψηφίων υπέρ Μητσοτάκη λέγοντας «δεν πιστεύω ότι τυχαία βρέθηκαν όλοι μαζί στα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον υποστήριζε, απάντησε: «Δεν κατάλαβαν ότι με προβοκάριζε; Τότε αυτή η διαδικασία εκλογής δεν ήταν πολιτική». 


Για τον Καραμανλή

Ερωτηθείς αν η στήριξη Καραμανλή στην υποψηφιότητά του, τον έβλαψε απέφυγε να απαντήσει. Οταν του έγινε η παρατήρηση μήπως ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο και εξ αυτού υποστήριξε τον Ευ. Μεϊμαράκη, ώστε αν επιθυμήσει να επιστρέψει στην ΝΔ, απάντησε: «Αν ο Καραμανλής θέλει να επιστρέψει, γυρίζει όποτε θέλει, δεν χρειάζεται να μου πει τίποτα». Οταν δέχθηκε αλεπάλληλες ερωτήσεις, είπε πως η στήριξη Καραμανλή τον βοήθησε και πως ήταν τιμή του να τον στηρίξει ένας πρώην πρωθυπουργός. Σε αντίστιξη είπε πως στεναχωρήθηκε που δεν τον στήριξε ο Αντώνης Σαμαράς. Ενώ αποκάλεσε αντιστόρητους όσους υποστηρίζουν ότι «τελειώσε ο καραμανλισμός».

Σιγά μωρέ όλοι... γαλλικά μιλάνε

Για τον περίφημο διάλογο με τα... γαλλικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Σιγά μωρέ, όλοι γαλλικά μιλάνε». Τόνισε δε πως ήταν άκομψη η διοχέτευση του εν λόγω διαλόγου σημειώνοντας: «Εγώ πήγα αφελής στην διαδικασία διαδοχής».

Για Σαμαρά: Στήριξε τους πάντες εκτός από μένα

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, είπε πως στον β' γύρο στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικαλούμενος μάλιστα τα ποσοστά που έλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Μεσσηνία. Είπε μάλιστα πως «στον α' γύρο ο Σαμαράς στήριξε τους πάντες, εκτός από μένα».



Πηγή : iefimerida.gr


Μεξικό: Οι αρχές παρακολουθούσαν τον Σον Πεν



O Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν και η Μεξικανή συνάδελφός του Κέιτ ντελ Καστίγιο βρίσκονταν στο στόχαστρο των μεξικανικών αρχών που τους παρακολουθούσαν πριν από τη συνάντησή τους με τον βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, σύμφωνα με την μεξικανική εφημερίδα El Universal.

Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονταν σε μια έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών του Μεξικού, η οποία περιήλθε στην κατοχή της.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται ένας άνδρας που φοράει καπέλο και μαύρα γυαλιά, ο οποίος μοιάζει να είναι ο Σον Πεν, αλλά και μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίζεται ως η Κέιτ ντελ Καστίγιο, ενώ φθάνουν στο αεροδρόμιο της Γκουανταλαχάρα (κεντροανατολικά), στις 2 Οκτωβρίου.

Σε ένα άλλο φωτογραφικό στιγμιότυπο, που μπορεί κανείς να δει στον ιστότοπο της εφημερίδας www.eluniversal.com.mx, διακρίνονται οι δύο ηθοποιοί να χαιρετούν έναν άνδρα προτού επιβιβαστούν σε ένα αυτοκίνητο που επρόκειτο να τους μεταφέρει σε ένα διάδρομο προσγείωσης στην πολιτεία Ναγιαρίτ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το ένα από τα δύο αεροσκάφη, με τα οποία κατόπιν μετέβησαν στο κρησφύγετο του Ελ Τσάπο, επίσης έχουν απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό.

Προς το παρόν το γραφείο του εισαγγελέα δεν έχει σχολιάσει αυτές τις φωτογραφίες.

Οι μεξικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τον Σον Πεν και την Κέιτ ντελ Καστίγιο να καταθέσουν σχετικά με τη μυστική τους συνάντηση τον Οκτώβριο με τον φυγόδικο και τη συνέντευξη που τους παραχώρησε και δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο περιοδικό Rolling Stone.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr