Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Νέα Δημοκρατία : Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ για τις δηλώσεις Καμμένου

«Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού.

Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας. 

Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό».


Συναγωνίζονται στην ξεφτίλα στον ΣΥΡΙΖΑ! Μάρδας: Δεν θα κοπούν οι συντάξεις, θα κοπεί... μέρος των συντάξεων!



Αμίμητη ξεφτίλα και τρελός συναγωνισμός από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ποιος θα ξεφτιλιστεί περισσότερο σε μία μέρα!!

Είναι τραγική η ξεφτίλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλα τα επίπεδα ακόμα και αυτό πρέπει να τελειώνει γιατί δεν τους αντέχει ο κόσμος.

Η είναι τρελός ο Δημήτρης Μάρδας, η δεν το νοιάζει να ξεφτιλιστεί και να εκτεθεί στους έλληνες πολίτες αφού μας τρέλανε σήμερα με την εμφάνιση του το πρωί στον ΑΝΤ1 που είπε: : «Δεν θα κοπούν οι συντάξεις... Θα κοπεί μέρος των συντάξεων!», αναφερόμενος στη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές για το μέτρο αυτό, που προβλέπεται να ισχύσει από την Πρωτοχρονιά του 2019.





Αμετανόητος αρνείται να παραδεχτεί το λάθος του και κατηγορεί άλλους γιατί του φεύγουν τα στελέχη του



Ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή αντί να παραδεχτεί το λάθος που συνήργησε με τον κόμμα του στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τραβάει το σκοινί και κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ.

Οι παραιτήσεις στο κόμμα των ΑΝΕΛ είναι εκατοντάδες από την ημέρα που συνέργησαν στην προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Καμμένος σε πανικό πετάει λάσπη αποφεύγοντας τις ευθύνες του, με αποτέλεσμα να μην πείθει ούτε τα κομματικά στελέχη ούτε την κοινωνία που αποδοκιμάζει τους βουλευτές του κ. Καμμένου.

Αμετανόητος πήγε ένα βήμα παραπάνω υποστήριζοντας σε συνέντευξη τύπου πως οι προπηλακισμοί εναντίον των στελεχών του υποκινούνται από την ΝΔ, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο εξαγοράς βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ. Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα. Παράλληλα, ανέφερε ότι αν και όταν έρθει η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή θα ζητήσει την κύρωσή της με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι δικοί του βουλευτές θα καταψηφίσουν.

Με λίγα λόγια ο Πάνος Καμμένος που είχε κάνει σημαία θα σκίσω τα μνημόνια και δεν πουλάω την Μακεδονία, καταπάτησε τα όσα πρέσβευε το κόμμα του και αντί να προβληματιστεί που προπηλακίζονται τα στελέχη του με δικιά του ευθύνη ρίχνει την αγανάκτηση των πολιτών σε μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Είπε μάλιστα ο Καμμένος ότι :  «δέχθηκα μια κόπια ενός λογαριασμού που δημοσίευσε όλα τα προσωπικά στοιχεία των βουλευτών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ εναντίον τους οργανωμένο από την ΝΔ. Υπήρξαν τηλεφωνικές απειλές ακόμα και από τα σταθερά τηλέφωνα στις οικείες τους προκειμένου να υποχωρήσουν ή να τους υποχρεώσουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Στόχος τους είναι ο εκφοβισμός και η δημιουργία κλίματος για να φυλλορροήσουν οι ΑΝΕΛ. Στα Χανιά στήθηκε ένα σόου με επικεφαλής πρώην κρατούμενο για ανθρωποκτονία» και πρόσθεσε «οι ΑΝΕΛ δεν φυλλοροούν. Τα ίδια έλεγαν και το 2012 και το 2015 και διαψεύστηκαν. Αυτού του είδους η προπαγάνδα δεν θα γίνει αποδεκτή. Ζητάμε την επέμβαση της Δικαιοσύνης και παραδίδουμε στον εισαγγελέα τα κινητά μας τηλέφωνα για να διαπιστωθεί το ποιος προσπαθεί να καταλύσει το πολίτευμα».

Μες τέτοιες συνεντεύξεις εξοργίζει περισσότερο την κοινωνία και του Μακεδόνες.




Το σχέδιο της μεταμνημονιακής εποπτείας - Η «Κ» αποκαλύπτει το κείμενο με τις δεσμεύσεις



Ενισχυμένη εποπτεία μετά τη λήξη του μνημονίου με πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις, χρονοδιαγράμματα, αλλά και με ποινές σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τηρήσει τα συμφωνημένα, προβλέπει το σχέδιο του κειμένου που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ». Στο κείμενο αυτό αναμένεται να συμφωνήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της Πέμπτης, δεσμεύοντας τη χώρα σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων μέχρι και το 2022.

Είναι το πλαίσιο της νέας σχέσης Ελλάδας - θεσμών, το οποίο απέχει πολύ από την καθαρή έξοδο που πέτυχαν οι υπόλοιπες μνημονιακές χώρες. Καθώς το έγγραφο είναι σχέδιο, αναμένονται λίγες, μικρές αλλαγές στο τελικό κείμενο της Πέμπτης.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι παρόλο που η Ελλάδα δεν καλείται να εφαρμόσει νέες μεταρρυθμίσεις πρέπει να τηρήσει τα ήδη συμφωνημένα, τα οποία όπως αποκαλύπτει το έγγραφο είναι πολλά και δύσκολα, ιδιαίτερα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

«Οι μεταρρυθμίσεις θα παρακολουθούνται σε τριμηνιαία βάση στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστεί με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον ΕΜΣ», αναφέρεται στο κείμενο. Η συχνότητα των επισκέψεων των θεσμών μετά τη λήξη του μνημονίου –με τη συμμετοχή ακόμη και του Ταμείου– παραμένει η ίδια όπως κατά τη διάρκεια των μνημονίων. Και μπορεί να μην επισκέπτονται τη χώρα οι εκπρόσωποι των θεσμών για να κρίνουν κατά πόσον η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνημένα ώστε να λάβει η χώρα την αντίστοιχη δόση, οι θεσμοί θα έρχονται για να συνεχίσουν να κρίνουν κατά πόσον η Ελλάδα τηρεί τους μεταμνημονιακούς όρους. Αντί για δόση θα συντάσσουν μια έκθεση, που θα παρακολουθείται σίγουρα πολύ προσεκτικά από τις αγορές και θα κρίνει το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Αν η έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας είναι αρνητική, οι αγορές αναμένεται να αντιδρούν δυσκολεύοντας την πρόσβαση της χώρας σε χρηματοδότηση. Αν η έκθεση είναι θετική, εκτός από την εμπιστοσύνη των αγορών η χώρα θα κερδίζει και περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. «Η θετική έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας θα αποτελεί τη βάση για το Eurogroup και το εκτελεστικό συμβούλιο του EFSF ώστε να προχωράει στην εφαρμογή των μέτρων για το χρέος που βασίζονται σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις», λέει ειδικότερα το κείμενο.

Αυτά τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, τα οποία θα συνδέονται με την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα, θα είναι μόνο η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών (SMP-ANFA) και η κατάργηση της προβλεπόμενης αύξησης επιτοκίου του δανείου του EFSF. Συγχρόνως «οι εκταμιεύσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με ισόποσες ετήσιες δόσεις (περίπου 1,2 δισ.) τον Ιούνιο κάθε έτους ή θα μπορούσαν να κατανεμηθούν σε δύο εξαμηνιαίες υποδόσεις, τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο», σύμφωνα με το έγγραφο.


Τα έξι βασικά σημεία στα οποία θα δεσμεύεται η χώρα μετά τις 21 Αυγούστου είναι τα παρακάτω:

1. Δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τη δέσμευσή της να εξασφαλίσει ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της θα επιτύχει μεσοπρόθεσμα ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ».

Φορολογική πολιτική: «Η Ελλάδα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις τιμές του φόρου ακίνητης περιουσίας για τον ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους πλήρως, σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς έως τα μέσα του 2020».

Φορολογική διοίκηση: «Η Ελλάδα θα φθάσει στις συμφωνηθείσες μόνιμες θέσεις στελέχωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων. 12.000 εργαζόμενοι έως τα τέλη του 2018 και 13.322 στα μέσα του 2021».

Δημόσια οικονομικά: «Η Ελλάδα θα αποφύγει τη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών και μέχρι τα μέσα του 2019 θα ολοκληρώσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προσδιορίστηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

2. Κοινωνική πρόνοια. 
Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, σε στενή συνεργασία με την τεχνική βοήθεια που παρέχεται μέσω του SRSS.

Η δημιουργία του ενιαίου ταμείου συντάξεων ΕΦΚΑ θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Υγεία: Ανοιγμα τουλάχιστον 120 κέντρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης μέχρι τα τέλη του 2018 και 240 μέχρι τα μέσα του 2020. Το κύριο όργανο που είναι υπεύθυνο για τις κεντρικές προμήθειες (ΕΚΑΠΥ) θα συσταθεί μέχρι το τέλος του 2018, με στόχο την επίτευξη μεριδίου κεντρικών προμηθειών στις συνολικές δαπάνες νοσοκομείων κατά 30% στα μέσα του 2020 και κατά 40% στα μέσα του 2022.

Δίχτυ κοινωνικής πρόνοιας: «Εφαρμογή σε όλα τα επιδόματα αναπηρίας η νέα προσέγγιση για τον προσδιορισμό της αναπηρίας με βάση τόσο την ιατρική όσο και τη λειτουργική αξιολόγηση έως τα μέσα του 2019», λέει το έγγραφο.

3. Χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Κόκκινα δάνεια: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις με στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η ηλεκτρονική κατάθεση νομικών έγγραφων θα εφαρμοστεί σε όλα τα δικαστήρια μέχρι τα τέλη του 2019.
Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Θα αναπτύξει μέχρι το τέλος του 2018 μια στρατηγική εξόδου για την πώληση των μεριδίων του στις συστημικές τράπεζες. «Η ανεξαρτησία του ΤΧΣ θα τηρηθεί πλήρως και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό εμπορικούς όρους και χωρίς καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση».

4. Αγορές εργασίας και προϊόντων.
Αγορά εργασίας: Η Ελλάδα θα διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα μέσω ετήσιας αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4172/2012, αρχής γενομένης από το 2019.

Κτηματολόγιο: Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το έργο του κτηματολογίου επικυρώνοντας το σύνολο των κτηματολογικών χαρτών και δασικών χαρτών μέχρι τα μέσα του 2021. Ως ενδιάμεσα βήματα θα ολοκληρώσει την κατάρτιση των υπόλοιπων δασικών χαρτών μέχρι τα μέσα του 2019 και θα δημιουργήσει πλήρως την κτηματολογική αρχή. Πρέπει να ολοκληρώσει το 45% έως τα μέσα του 2020.

Ενέργεια: Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, η συμφωνηθείσα εκποίηση της ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη της Δημόσιας Επιχείρησης θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2018.

5. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και περιουσίας (HCAP) και ιδιωτικοποιήσεις.
«Η Ελλάδα επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να ολοκληρώσει τις συναλλαγές για την παραχώρηση του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” και του ΔΕΣΦΑ (τέλος 2018), των ΕΛΠΕ (συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς υπολοίπων μετοχών στο HCAP) και της μαρίνας του Αλίμου (μέσα 2019), της Εγνατίας, των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και των περιφερειακών λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας (τέλος 2019)», αναφέρεται στο έγγραφο. Την πώληση των μετοχών της ΔΕΗ, του δικτύου ΔΕΠΑ, των περιφερειακών λιμένων Ηγουμενίτσας και Κερκύρας και της υπόγειας αποθήκευσης της Καβάλας (μέσα 2021) και άλλων περιφερειακών λιμένων βάσει των συστάσεων των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ.

6. Δημόσια διοίκηση. 
«Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης θα διατηρηθεί», αναφέρει το έγγραφο. Μέχρι το τέλος του 2018 η Ελλάδα «θα ολοκληρώσει τον διορισμό των γενικών γραμματέων και όλων των γενικών διευθυντών σύμφωνα με τον νόμο 4369/2016.

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει έως το τέλος του 2019 το σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (ψηφιακό οργανισμό για όλους τους δημόσιους φορείς και σύνδεση με την αρχή ενιαίας πληρωμής).


Ελένη Βαρβιτσιώτη
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


O Καναδάς νομιμοποιεί τη ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης και δίνει θάρρος σε Καρανίκα - ΣΥΡΙΖΑ



Δώσε θάρρος στον Καρανίκα και τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η τρίτη χώρα η Ελλάδα παγκοσμίως που θα  γεμίσει μπάφο την κοινωνία.

Διαβάσαμε στο skai.gr

Νόμιμα θα μπορούν από τον Σεπτέμβριο οι Καναδοί να αγοράζουν και να κάνουν χρήση κάνναβης καθώς το κοινοβούλιο του Καναδά ενέκρινε χθες τη ψυχαγωγική χρήση της σε εθνικό επίπεδο.

Ο νόμος για την κάνναβη πέρασε το τελικό εμπόδιο την Τρίτη στη Γερουσία με 52 έναντι 29 ψήφων.

Οι γερουσιαστές, βάσει του Συντάγματος δεν μπορούσαν να μην εγκρίνουν το νομοσχέδιο, αφού είχε ήδη περάσει από τους ομοσπονδιακούς βουλευτές. Ωστόσο μπορούσαν να προτείνουν νέες τροποποιήσεις.

Τώρα το νομοσχέδιο μένει να πάρει τη βασιλική έγκριση, κάτι που όμως θεωρείται τυπικό.

Ο Καναδάς έτσι, γίνεται η δεύτερη χώρα σε όλο τον κόσμο, μετά την Ουρουγουάη, που νομιμοποιεί την ψυχαγωγική χρήση της μαριχουάνας. 

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα προχωρήσει στη νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά.

Η Ουρουγουάη έγινε η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την πώληση κάνναβης για αναψυχή τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ πολλές πολιτείες των ΗΠΑ ψήφισαν επίσης για τη νομιμοποίησή της. 

Η κατοχή κάνναβης αποτελούσε εγκληματική πράξη στον Καναδά από το 1923, αλλά η ιατρική της χρήση είναι νόμιμη από το 2001.

Ο πρωθυπουργός Τζαστιν Τριντό έγραψε στο twitter ότι μέχρι τώρα «ήταν πολύ εύκολο για τα παιδιά μας να αγοράζουν μαριχουάνα και για τους εγκληματίες να θησαυρίζουν».

Ωστόσο, ορισμένες ομάδες αντιτάχθηκαν στο νέο νόμο, με την αντιπολίτευση και τις αυτόχθονες ομάδες να εκφράζουν ανησυχίες.

Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει στις επαρχίες και στις νομαρχίες, οκτώ έως 12 εβδομάδες για τη δημιουργία της νέας αγοράς μαριχουάνας. Αυτό το χρονοδιάγραμμα θα επιτρέψει επίσης στις βιομηχανίες και τις αστυνομικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για το νέο νομικό πλαίσιο.

Το 2015, οι Καναδοί εκτιμάται ότι δαπάνησαν περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά για την αγορά κάνναβης, σχεδόν όσα δίνουν και για το κρασί.

Οι ενήλικες στον Καναδά θα μπορούν να έχουν στην κατοχή τους δημοσίως έως και 30 γραμμάρια κάνναβης. Τα τρόφιμα που περιέχουν κάνναβη δεν θα είναι αμέσως διαθέσιμα προς πώληση, αλλά μέσα σε ένα χρόνο από την υιοθέτηση της νομοθεσίας. Αυτή η καθυστέρηση έχει στόχο να δώσει στην κυβέρνηση το απαραίτητο περιθώριο για να μπορέσει να ρυθμίσει την αγορά τους.

Η ελάχιστη νόμιμη ηλικία για να αγοράσει και να καταναλώσει κάποιος μαριχουάνα έχει οριστεί ομοσπονδιακά στα 18, αλλά ορισμένες επαρχίες έχουν επιλέξει να ορίσουν την ηλικία αυτή στα 19.


Ορίστε το ξεπούλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : Ζάεφ: Η Ελλάδα μας αναγνωρίζει – Έχουμε «μακεδονικό» έθνος και «μακεδονική» γλώσσα



Ικανοποιημένος με τη συμφωνία στην οποία πιστεύει πολύ γιατί του χάρισε τα πάντα ο Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Κανάλι 5.

Ο  Ζάεφ είπε πεντακάθαρα στη  συνέντευξη: «με τη συμφωνία έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένα αναγνωρισμένο “μακεδονικό” έθνος με μια αναγνωρισμένη “μακεδονική” γλώσσα».

Η απόδειξη του ξεπουλήματος των ΣΥΡΖΑΝΕΛ είναι αυτό που είπε γεμάτος χαρά ο Ζάεφ : Έχουμε «μακεδονικό» έθνος και «μακεδονική» γλώσσα

«Επιτέλους μπορούμε να βγούμε στην επιφάνεια και να είμαστε μια φυσιολογική χώρα, οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν για τις προοπτικές εδώ στη “Μακεδονία”, μπορούμε να παρέχουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας και στα παιδιά των μελλοντικών γενεών. Πιστεύω σ’ αυτή τη συμφωνία, γνωρίζω ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, πονά και αγγίζει την ψυχή γιατί θα έχουμε συνταγματική αλλαγή του ονόματος και μου είναι ξεκάθαρο αυτό, αλλά σε τελική ανάλυση είναι γεγονός ότι εμείς είμαστε το βόρειο τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας», είπε μέσα σε άλλα στην συνέντευξη του.


Μετανάστες κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να ασελγήσουν σε ανήλικους στην Χίο!




Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παιδιών, οι αλλοδαποί  τα προσέγγισαν σε υπαίθριο χώρο και πήγαν να τα χαϊδέψουν, αλλά εκείνα αντιστάθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργεί η Ασφάλεια στην Χίο, όπου ανακρίνονται πέντε μετανάστες τους οποίους κατήγγειλαν ανήλικα παιδιά ότι τα πλησίασαν στην περιοχή Χαλκειός και προσπάθησαν να τα αγγίξουν σε διάφορα σημεία του σώματος τους!

Τα έξι ανήλικα, που είναι μαθητές του Δημοτικού έπαιζαν το απόγευμα της Τρίτης σε έναν υπαίθριο χώρο στην είσοδο του χωριού, όταν ξαφνικά άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Σε όσους έτρεξαν να δουν τι συνέβαινε είπαν ότι οι αλλοδαποί προσπάθησαν να τα χαϊδέψουν, αλλά εκείνα αντιστάθηκαν και τράπηκαν σε φυγή μέσα από τα χωράφια που βρίσκονται κοντά στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. όπου διαμένουν.

Μετά από έρευνες, οι πέντε φερόμενοι ως δράστες εντοπίστηκαν ο ένας μετά τον άλλον και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου αναγνωρίστηκαν από τα παιδιά που πήγαν μαζί με τους γονείς τους για να δώσουν κατάθεση. 

Η υπόθεση διερευνάται με πολλή προσοχή και έχουν κληθεί να καταθέσουν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των ανήλικων μαθητών για βοήθεια.


Μάνος Τσαγκαράκης
Πηγή : protothema.gr


Στο κλαμπ των φτωχών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Ελλάδα




Στο 67% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανήλθε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2017, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat, υποχωρώντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2016.

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει, εξάλλου, και η πραγματική ιδιωτική κατανάλωση, καθώς το 2017 διατηρήθηκε σε επίπεδα κατά 23% χαμηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και κατά 27% από τον μέσον όρο της Ευρωζώνης.

Η Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό από τα παλαιά κράτη-μέλη της Ε.Ε. που βρίσκεται τόσο χαμηλά στην κατάταξη, μαζί με τις λεγόμενες πρώην ανατολικές χώρες.

Ειδικότερα, σε όρους πραγματικής ιδιωτικής κατανάλωσης τα ελληνικά νοικοκυριά κατατάσσονται στη 19η θέση, κάτω από χώρες όπως η Λιθουανία (στο 88% του μέσου ευρωπαϊκού όρου) και την Τσεχία (στο 80% του μέσου ευρωπαϊκού όρου).


Σε όρους ΑΕΠ πέφτει ακόμη χαμηλότερα, στην 24η θέση μεταξύ των «28» με τη Λετονία να βρίσκεται επίσης στο 67% του μέσου ευρωπαϊκού όρου και να ακολουθούν η Ρουμανία (στο 63% του μέσου ευρωπαϊκού όρου ή 63 μονάδες αγοραστικής δύναμης), η Κροατία (61 μονάδες) και τέλος η Βουλγαρία (46 μονάδες), που παραμένει η χώρα με τους φτωχότερους πολίτες.

Από την εξέταση, μάλιστα, των διαχρονικών στοιχείων προκύπτει ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα υποχώρησε σε διάστημα 10 ετών (2008-2017) κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το 2008 βρισκόταν στο 93% του μέσου κοινοτικού όρου.
Κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες έχει υποχωρήσει η πραγματική ιδιωτική κατανάλωση, καθώς το 2008 βρισκόταν 4% πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο (στις 104 μονάδες).

Για να αντιληφθεί κάποιος καλύτερα το παραπάνω, αρκεί να πούμε ότι οι ονομαστικές δαπάνες ανά κάτοικο στην Ελλάδα υποχώρησαν από 17.008 ευρώ το 2008 σε 12.929 ευρώ το 2017. Στους αριθμούς αυτούς αποτυπώνονται στην πραγματικότητα η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση και η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, ενώ γίνεται εύκολα αντιληπτό για ποιο λόγο έβαλαν «λουκέτο» εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, κυρίως εμπορικές.

Τα στοιχεία της Eurostat έρχονται επίσης για μία ακόμη φορά να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, με την κλασική διαχωριστική γραμμή «Βορράς - Νότος» να μην ισχύει πλέον κατά απόλυτο τρόπο. Κατά κεφαλήν πραγματική ιδιωτική κατανάλωση πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο καταγράφηκε το 2017 σε δέκα κράτη-μέλη. Πρόκειται για το Λουξεμβούργο (30% πάνω από τον μέσον όρο), τη Γερμανία (22% πάνω από τον μέσον όρο), την Αυστρία (18%), το Ηνωμένο Βασίλειο (14%), τη Φινλανδία (13%), το Βέλγιο και τη Δανία (12% πάνω από τον μέσον όρο), την Ολλανδία (10% πάνω από τον μέσο όρο), τη Γαλλία και Σουηδία (9% πάνω από τον μέσο όρο).

Στην Ιταλία, στην Ιρλανδία και στην Κύπρο η κατά κεφαλήν πραγματική κατανάλωση βρέθηκε σε επίπεδα έως 10% κάτω από τον μέσο κοινοτικό όρο, παρά το γεγονός ότι οι δύο από τις τρεις χώρες βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε καθεστώς μνημονίου, ενώ και στην Ιταλία εφαρμόστηκαν μέτρα λιτότητας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του Λουξεμβούργου. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ εμφανίζεται να βρίσκεται 153% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο, ενώ η πραγματική ιδιωτική κατανάλωση 30% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο. Σύμφωνα με τη Eurostat, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο Λουξεμβούργο εργάζονται, παράγουν πολλοί μη κάτοικοι της χώρας. Ετσι, αν και αυτοί συμβάλλουν στο ΑΕΠ, δεν συμπεριλαμβάνονται στον μόνιμο πληθυσμό με συνέπεια ο παρονομαστής να είναι μικρός.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Στη φυλακή ο 83χρονος δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος



Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από το Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου για βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

Ο πρώην εκδότης ήταν αναγκασμένος να δίνει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα για παλιά του υπόθεση και όταν πήγε να δώσει το παρόν συνελήφθη με ένταλμα για νέα απόφαση χρέους 150.000 ευρώ.

Στη συνέχεια ο 83χρονος δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του και οδηγήθηκε στις φυλακές της Κω.




Νέα ρύθμιση με κούρεμα για χρέη σε ταμεία και εφορία



«Κούρεμα» χρεών έως 50% από το αρχικό κεφάλαιο εφόσον η οφειλή ξεπερνά τις 125.000 ευρώ, αύξηση του ορίου ρύθμισης μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, από τις 50.000 στις 125.000 ευρώ και ένταξη σε καθεστώς διακανονισμού χρεών μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2017 προβλέπει η νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία επέρχονται ουσιαστικές αλλαγές στο φάσμα της διευθέτησης οφειλών προς τα Ταμεία. Ανάλογες διευκολύνσεις προβλέπει αντίστοιχη απόφαση για χρέη στην εφορία.

Οι δυο αποφάσεις υπογράφτηκαν χθες. Οσον αφορά τα χρέη προς τα Ταμεία, με την προηγούμενη απόφαση (που είχε υπογραφεί στο τέλος Δεκεμβρίου του 2017), ρυθμίζονταν οφειλές έως 50.000 ευρώ και είχαν μείνει απέξω τα χρέη του 2017. Σε αυτή την απόφαση παρέχονταν διευκολύνσεις αλλά δεν υπήρχε «κούρεμα» κεφαλαίου, παρά μόνον τόκων και προστίμων έως 85%.

Επιπρόσθετα δεν υπήρχε καμία δυνατότητα ρύθμισης μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού για όσους χρωστούσαν πάνω από 50.000 ευρώ. Και ακόμη, δεν προβλεπόταν διάταξη για «κούρεμα» από τη βασική οφειλή (κεφάλαιο).

Η νέα απόφαση διευρύνει τα όρια ρύθμισης χρεών στα Ταμεία από τις 50.000 ευρώ στις 125.000 ευρώ. Αναλόγως διευρύνονται και τα όρια ρυθμίσεων για χρέη στην εφορία.

Στην παράγραφο 4 της απόφασης που υπέγραψαν η υπουργός Ε. Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος, αναφέρεται ότι η φράση «έως 50.000 ευρώ» που υπήρχε στην παλιά απόφαση για τις ρυθμίσεις, αντικαθίσταται από τη φράση «έως 125.000 ευρώ».

Σε άλλο σημείο της απόφασης προβλέπεται η δυνατότητα του ΚΕΑΟ να προβαίνει αυτόνομα σε ρυθμίσεις για μεμονωμένες ή σωρευτικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 125.000 ευρώ, με βασική προϋπόθεση την τεκμηριωμένη από οικονομική μελέτη, βιωσιμότητα της επιχείρησης ή του επαγγελματία.

Σε αυτή την περίπτωση, το ΚΕΑΟ θα προχωρά στη διαγραφή του 85% των τόκων, προστίμων και προσαυξήσεων που βαρύνουν την οφειλή και η λύση ρύθμισης που θα προτείνεται θα έχει και «κούρεμα» από τη βασική οφειλή (κεφάλαιο) μέχρι το 50%! Το «κούρεμα» του χρέους θα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, όπως η βιωσιμότητα της επιχείρησης, τα εχέγγυα που διασφαλίζουν την οφειλή (ακίνητα, μετρητά, καταθέσεις), αλλά και η ικανότητα αποπληρωμής δόσεων και τρεχουσών εισφορών.

Οι ρυθμίσεις αυτές (για ποσά άνω των 125.000 ευρώ) θα είναι εξατομικευμένες και εκτός του εξωδικαστικού μηχανισμού. Οι δόσεις θα καθορίζονται όμως με βάση καθαρά οικονομικά στοιχεία και μπορεί να φτάνουν τις 120.

Κώστας Κατίκος
Ελεύθερος Τύπος


Ο Θεοδωράκης ετοιμάζεται να μπει στο παρακμιακό ακροαριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ



Η συμφωνία για το Σκοπιανό που υπογράφηκε στις Πρέσπες είναι μια καλή συμφωνία, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, χαμογελώντας προς την παρακμή που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως η συμφωνία υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που λέγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αγνοώντας ότι οι πολίτες έχουν πάρει στο κυνήγι τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για αυτή τους την θέση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη να κλείσουμε τα θέματά μας στον Βορρά με πάγια πατριωτική θέση και να απλώσουμε το χέρι στους βόρειους γείτονές μας. Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μάλλον όπως το βλέπουμε εμείς από το Ποτάμι μόνο ο Θεοδωράκης θα οδηγηθεί στην απόλυτη πολιτική παρακμή τους ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ.




Βίντεο: Νέα πρόκληση από τον Κώστα Σέλτσα του ΣΥΡΙΖΑ - Χορεύει τη «Μακεδονία του Αιγαίου»



Πρόκειται για τραγούδι που καλεί τους «Μακεδόνες» να μην ξεχνούν την «αλύτρωτη» «Αιγαιακή Μακεδονία», τη «γη των προγόνων τους».

Εντύπωση προκαλεί η επιλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Σέλτσα, να τραγουδήσει, να χορέψει και να διασκεδάσει με τον περίφημο «ύμνο» του αλυτρωτισμού των «Μακεδόνων του Αιγαίου». 

Πρόκειται για τραγούδι που, όπως αναφέρει το «ThePresident», καλεί τους «Μακεδόνες» να μην ξεχνούν την «αλύτρωτη» «Αιγαιακή Μακεδονία», τη «γη των προγόνων τους». Μιλά για τις μάνες και τους γονείς των «Μακεδόνων του Αιγαίου» και τη νοσταλγία τους για τα «δικά τους εδάφη»! 

«Μην ξεχνάτε Μακεδόνες, μην ξεχνάτε – είσαστε Μακεδόνες – μην ξεχνάτε την Αιγαιακή Μακεδονία» “Egejska Makedonija ne zaboravajte”.  

Το τραγούδι αυτό χορεύεται στα πανηγύρια των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων του Αιγαίου», γράφτηκε από «Μακεδόνες της Αυστραλίας» και ζητά την απόδοση της «πατρίδας τους», της «Μακεδονίας του Αιγαίου» (δηλαδή της Καστοριάς, της Φλώρινας, ακόμα και της Θεσσαλονίκης) πίσω σε αυτούς.  

Παρόλα αυτά ο βουλευτής, εμφανίζεται δημοσίως, όπως φαίνεται και στο βίντεο, να χορεύει στους ρυθμούς αυτού του προκλητικού τραγουδιού. 



Πηγή : protothema.gr


Ο Σγουρίδης επιβεβαίωσε όσα είπε ο Δ. Καμμένος: Ναι συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό!


Σε επιβεβαίωση των όσων είπε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος για το Σκοπιανό προχώρησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης!

Ο κ. Σγουρίδης εμφανιζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας πως έγιναν κάποιες συζητήσεις και εξετάστηκαν όλα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αυτή η δήλωση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε τον Δημήτρη Καμμένο και διέψευσε όσους από τους ΑΝΕΛ έβγαιναν όπως ο Κατσίκης και τον έλεγαν ψεύτη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Δημήτρης Καμμένος που είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης είπε πως στην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ειπώθηκε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα αποδεχθεί την συμφωνία θα έχει οικονομικά ανταλλάγματα, όπως για παράδειγμα, ελάφρυνση του χρέους.




Προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλο στην Λάρισσα! Το σκέφτονται να κυκλοφορήσουν




Μετά την Κουντουρά ΑΝΕΛ, την Τζάκρη ΣΥΡΙΖΑ, και τον Κοντονή ΣΥΡΙΖΑ, πήρε σειρά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος που αποδοκιμάστηκε έντονα  στη Λάρισα

Αποδοκιμασίες δέχτηκε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος.

Οι αποδοκιμασίες που ακούγονταν έντονα από το ακροατήριο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία, διέκοψαν τον γνωστό για την αγροτοσυνδικαλιστική του δράση Λαρισαίο, που αποχώρησε φανερά ενοχλημένος από το βήμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν από τον Νίκο Παπαδόπουλο να πάρει πίσω την υπογραφή του, εννοώντας την στήριξή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διαδικασία της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή.


Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια



Συνελήφθη στις 15-6-2018 στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 33χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με υπόθεση αποστολής ύποπτου δέματος από την Μοζαμβίκη με προορισμό την Αθήνα και αποδέκτη τον 33χρονο, εντοπίσθηκε το εν λόγω δέμα και προέκυψε ότι περιείχε ποσότητα ηρωίνης.

Ακολούθως και έπειτα από συντονισμένες δράσεις, συνελήφθη ο δράστης, αμέσως μετά την παραλαβή του ταχυδρομικού δέματος.

Στο εσωτερικό του δέματος, μεταξύ άλλων σχολικών ειδών, βρέθηκε ένα πλαστικό παιχνίδι, εντός του οποίου υπήρχε επιμελώς κρυμμένη νάιλον συσκευασία, περιέχουσα ποσότητα ηρωίνης βάρους -300- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.






Ντόρα : Κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων κατάρτισης – «Καμπάνα» της Κομισιόν



Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη και Εργασίας κα. Αχτσιόγλου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε έλεγχο στη Διαχειριστική Αρχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Σκοπός ήταν να εξακριβωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης των ελληνικών αρχών του ΕΣΠΑ και κυρίως της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΚΤ στους νέους Κανονισμούς. Τελικά, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε με ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με το έργο «Επιταγή εισόδου για νέους από 25-29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», προϋπολογισμού 108.000.000 €.

Στο πλαίσιο του έργου, το Υπουργείο Εργασίας εκδίδει πρόσκληση για να καταρτίσει πίνακα ωφελούμενων – ανέργων. Ο κάθε ωφελούμενος επιλέγει από σχετικό μητρώο του Υπουργείου το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης που θα παρακολουθήσει, και υπογράφει σύμβαση μαζί του. Η πρακτική άσκηση γίνεται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Το έργο άρχισε να υλοποιείται στα τέλη του 2015, υπό την ευθύνη της τότε νέας υπουργού Εργασίας κ. Ράνιας Αντωνοπούλου.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα του ελέγχου της Κομισιόν αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση υλοποίησε το ανωτέρω έργο, καθώς και την αξιοποίηση των δράσεων προς όφελος των κομματικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ:

Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι πραγματοποιήθηκε η πρακτική άσκηση των ωφελουμένων. Αντιθέτως, υπάρχουν ενδείξεις που δημιουργούν βάσιμες υποψίες παράτυπων και μη σύννομων πρακτικών.

Οι συνεντεύξεις συμβουλευτικής με τους ανέργους έχουν γίνει πλημμελώς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθόλου αποδεικτικά στοιχεία για το αν έχουν όντως πραγματοποιηθεί.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λειτούργησαν, κατ’ ελάχιστο, προβληματικά. Π.χ. από τα στοιχεία του συστήματος προκύπτει ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι μπαίνουν ταυτόχρονα στο σύστημα και αποχωρούν επίσης ταυτόχρονα (ακόμη και τις Κυριακές), πάροχοι κατάρτισης δεν ήταν σε θέση να δηλώσουν την προέλευση του υλικού κατάρτισης, δεν υπήρχαν συμπληρωμένα τεστ από τους καταρτιζόμενους κλπ.

Η Διαχειριστική Αρχή δεν έχει υιοθετήσει τεκμηριωμένη μεθοδολογία κοστολόγησης των υπηρεσιών κατάρτισης. Χαρακτηριστικά, το κόστος της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι ίδιο με εκείνο της κλασσικής, στην οποία υπάρχει κόστος για εκπαιδευτή, γραμματεία και αίθουσα.

Επομένως, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε το πρόγραμμα με το δέοντα τρόπο. Το Υπουργείο Εργασίας δεν έλεγξε τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης και η Διαχειριστική Αρχή δεν έλεγξε πλήρως τα προγράμματα, ούτε τεκμηρίωσε το κόστος. Για το λόγο αυτό, η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας από το Υπουργείο Εργασίας να προβεί σε ενδελεχείς ελέγχους και να κοστολογήσει τις δράσεις κατάρτισης.  Η εικόνα της Ελλάδας πλήττεται για έναν επιπλέον λόγο: η Κομισιόν επέβαλε διόρθωση στις δαπάνες του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι  το Δημόσιο δεν θα εισπράξει από την Ε.Ε. ποσό 7.000.000 ευρώ.

Δυστυχώς, αυτές οι κυρώσεις αποτελούν προϊόν της κακής διαχείρισης της κυβέρνησης στο ζήτημα των προγραμμάτων κατάρτισης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο νέας «καμπάνας» μείωσης της κοινοτικής συνδρομής κατά 25.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, είναι πιθανή η αναστολή πληρωμών στις δράσεις κατάρτισης. Δηλαδή, η χώρα δεν θα εισπράττει την κοινοτική χρηματοδότηση έως ότου η Επιτροπή πειστεί ότι έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Η αμέλεια και η αβελτηρία που επέδειξαν η Διαχειριστική Αρχή και το Υπουργείο Εργασίας στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι παροιμιώδεις. Η μη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων από την κυβέρνηση οδηγεί σε απώλεια χρημάτων και πλήττει τη διεθνή εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

Για ποιο λόγο έγινε πλημμελής έλεγχος στις δράσεις κατάρτισης που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης; Γιατί η κοστολόγηση των δράσεων είναι ελλιπής;

Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, για να συμμορφωθεί η χώρα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και να αποτραπεί η απώλεια περαιτέρω πόρων από τις δράσεις κατάρτισης;


Διαβεβαιώσεις για επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής από την Πέμπτη



Λόφοι από σκουπίδια έχουν σχηματιστεί σε πολλούς δήμους της Αττικής  καθώς ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός εξαιτίας ρήγματος που εμφανίστηκε στο κύτταρο εναπόθεσης απορριμμάτων. Ευθύνες στην περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, επιρρίπτουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ο τομεάρχης Υποδομών και Περιβαλλοντος της ΔΗ.ΣΥ Γ. Μανιάτης ενώ κοινοβουλευτική ερώτηση συνυπογράφουν 34 βουλευτές της ΝΔ. 

Πάντως πριν από λίγο με ανάρτησή της στα social media η Ρένα Δούρου αναφέρει ότι έως μεθαύριο Πέμπτη θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε χθες από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, με τα νερά να παρασύρουν τα σκουπίδια που βρίσκονταν εκτός των κάδων, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση στους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Την ίδια στιγμή, στον ΧΥΤΑ Φυλής συνεχίζεται η προσπάθεια σταθεροποίησης των πρανών κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Από χθες το απόγευμα, άρχισε η μεταφορά των απορριμμάτων σε δύο νέες εγκαταστάσεις, στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής, ενώ επιτρέπεται και η είσοδος των οχημάτων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ).

«Η εναπόθεση των απορριμμάτων στις νέες εγκαταστάσεις μέχρι στιγμής γίνεται κυρίως από οχήματα -πρέσες», επισημαίνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, Αφροδίτη Μπιζά, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της για την θετική εξέλιξη της κατάστασης. Συγκρατημένα αισιόδοξη, περιορίστηκε να πει ότι αργότερα θα υπάρξουν καλύτερα νέα, ενώ σταδιακά και προοδευτικά αποκαθίσταται η λειτουργία του Συνδέσμου με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και σταθεροποίησης των ρηγμάτων του εδάφους.

Κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, συνυπογράφουν 34 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κόμματος, Κώστας Σκρέκας δήλωσε:

«Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα οδηγούν σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα μετατρέποντας το Λεκανοπέδιο Αττικής σε απέραντο σκουπιδότοπο. Η ακύρωση του σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια εκατομμυρίων κατοίκων».

Σε αναφορά-καταγγελία ενώπιον κάθε Αρμόδιας Αρχής με την οποία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιστικού Συνδέσμου στον νομό Αττικής και Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να προβεί άμεσα σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Φυλής, προχώρησε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Στην αναφορά, ο κ. Πατούλης εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτηση του, όπως και όλων των πολιτών, για τη συνεχιζόμενη για δεύτερη εβδομάδα απαράδεκτη εικόνα του Λεκανοπεδίου εξαιτίας των τόνων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία «υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα».

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τόσο την κα Δούρου όσο και κάθε αρμόδιο να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

α) Γιατί δεν δόθηκε άλλο μέτωπο εργασίας για απόθεση των απορριμμάτων

β) Η Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ ως νόμιμος εκπρόσωπος αυτού γιατί δεν έχει προβεί στην σύνταξη και σχεδιασμό διαχείρισης για αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης όπως δηλώνεται ότι ήταν η επαπειλούμενη κατάρρευση ενός πρανούς του ΧΥΤΑ;

γ) Να ερευνηθεί αν, όπως φημολογείται, ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ έφτασε στα όρια του κορεσμού του και αν μπορεί ή όχι να υπάρξει άλλο εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης.

Επιπρόσθετα ζητά να ερευνηθούν επίσης πράξεις ή παραλείψεις που συνδέονται με:

α) την ύπαρξη ή μη Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ)

β) Αν έχουν προχωρήσει οι σχετικές χωροθετήσεις και αν όχι για ποιο λόγο;

γ) Αν έχει μελετηθεί κάποια υποδομή ώστε στην περίπτωση αδυναμίας του ΧΥΤΑ να δεχθεί απορρίμματα να υπάρξει άμεσα αποκλειστική λύση ώστε να μην μετατραπεί το Λεκανοπέδιο Αττικής σε σκουπιδότοπο.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει παράλληλα πως υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία των πολιτών των Δήμων της Αττικής αλλά και το περιβάλλον που υποβαθμίζεται ουσιαστικά και ζητά να ερευνηθούν άμεσα όλες οι διαστάσεις και οι αιτίες του προβλήματος, που έχει μετατρέψει την Αττική σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Φόβο για επικείμενο αδιέξοδο στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων εκφράζει με ανακοίνωσή του, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στην νυν περιφερειάρχη με αφορμή την συσσώρευση των απορριμμάτων στους δρόμους της Αττικής, «λόγω προβλημάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής».

Ο κ. Σγουρός τονίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής απέτυχε στη διαχείριση αυτής της «μίνι» κρίσης, που αποτελεί προάγγελο μεγαλύτερης, εάν δεν ληφθούν άμεσα ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα μέτρα για τη διαχείριση των αποβλήτων του λεκανοπεδίου.

Επίσης, χαρακτηρίζει «κοστοβόρο και ανεφάρμοστο» το σχεδιασμό που προώθησε η κ. Δούρου σε αντικατάσταση «των ώριμων σε βάθος 10ετίας σχεδιασμών» που είχε ο ίδιος δρομολογήσει με χρηματοδότηση των ΣΔΙΤ και διαπιστώνει ότι «εδώ και 4 χρόνια δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος…».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι: «Σε υγειονομική βόμβα εξελίσσεται η συσσώρευση πάνω από 20.000 τόνων απορριμμάτων στις γειτονιές της Αττικής, λόγω του πρόσφατου ρήγματος στον ΧΥΤΑ Φυλής»

«Οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής είναι τραγικές. Από το καλοκαίρι του 2014, σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, είχαμε ολοκληρώσει το σχεδιασμό για τις Μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων της Αττικής, με ευρωπαϊκά και ιδιωτικά κονδύλια ύψους 400 εκατ. € με αξιοποίηση ΣΔΙΤ. Την ίδια εποχή είχαμε προωθήσει κι εγκρίνει με την ίδια μεθοδολογία, αντίστοιχες πρωτοβουλίες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, κ.α. Κάποιες απ' αυτές τις Μονάδες, οι σημερινοί υπουργοί Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους Περιφερειάρχες, τις έχουν ήδη εγκαινιάσει προ μηνών και λειτουργούν άψογα έχοντας λύσει στις Περιφέρειές τους το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Δυστυχώς, η κα Δούρου επέλεξε να ανατρέψει όλο το σχεδιασμό Σγουρού, στη λογική του "αριστερού τρόπου συλλογής απορριμμάτων", με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν χαθεί τα κονδύλια, να μην έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στην πρόοδο του νέου σχεδιασμού και να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν πια να παίζουν με την υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου» πρόσθετει.

ΕΣΔΝΑ: Την Πέμπτη σε πλήρη λειτουργία

Την Πέμπτη θα λειτουργήσει με πλήρη κανονικότητα ο ΕΣΔΝΑ, επιτρέποντας την είσοδο όλων των οχημάτων στην ΟΕΔΑ της Φυλής. Έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι αντιστηρίξεις των νέων εγκαταστάσεων που διέθεσε για την αποφόρτιση των απορριμμάτων ο Σύνδεσμος. Παρά την εντατικοποίηση των εργασιών για την σταθεροποίηση της ρηγμάτωσης που σημειώθηκε προ 10ημέρου στα ταμπάνια (χώροι απόθεσης απορριμμάτων), η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών δεν επέτρεψε την ασφαλή αποκατάσταση τους. Οπότε και διατέθηκαν οι δύο νέοι χώροι που έχρηζαν αντιστήριξης. Η λειτουργία τους από χθες το απόγευμα όπως και αυτή του ΧΥΤΑ επέτρεψε την αποκομιδή ικανοποιητικής ποσότητας σκουπιδιών, η οποία συνεχίστηκε και σήμερα με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αφροδίτη Μπιζά σήμερα μεταφέρθηκαν στην ΟΕΔΑ πάνω από 2.500 τόνοι απορριμμάτων και από αύριο το μεσημέρι θα επιτραπεί πέραν των οχημάτων - πρέσες και η είσοδος μεγαλύτερων οχημάτων, οπότε θα ομαλοποιηθεί σύντομα και η εικόνα της πρωτεύουσας.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ποινικές διώξεις για έργα της ΕΥΑΘ κατά την περίοδο 2007-2010



Ζημιά ύψους 2,2 εκατ. ευρώ για έργα της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), την περίοδο 2007-2010, διαπίστωσαν επιθεωρητές, κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησαν και κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων, κατά παραγγελία του Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Το πόρισμα που συνέταξαν φέρεται να περιλαμβάνει σωρεία παρατυπιών και αυθαίρετων διαδικασιών σε έργα που αφορούσαν την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης τη συγκεκριμένη περίοδο. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων περιγράφονται απευθείας αναθέσεις έργων με κατατμήσεις (προκειμένου να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο), έργα που πληρώθηκαν εις διπλούν, όπως επίσης έργα - "φαντάσματα", τα οποία ουδέποτε εκτελέστηκαν.

Στο κάδρο της έρευνας, που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, βρέθηκαν συνολικά έξι πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία προϊστάμενοι διευθύνσεων της ΕΥΑΘ εκείνης της περιόδου και μηχανικοί.

Τα παραπάνω στοιχεία έφτασαν στο γραφείο του Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος, αφού τα μελέτησε, ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων. Όπως έγινε γνωστό, οι διώξεις συνδέονται με τις πράξεις της κακουργηματικής απιστίας και της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου τα κατηγορούμενα άτομα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 iefimerida.gr 


Τι είπαν οι Ελληνες στρατιωτικοί και γιατί ο Τούρκος δικαστής αρνήθηκε την απελευθέρωσή τους



Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται εδώ και 111 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης προσπάθησαν για ακόμα μια φορά μέσω των συνηγόρων τους να πετύχουν την αποφυλάκισή τους αλλά οι δικαστικές αρνήθηκαν.

Στην κατάθεσή τους επέμειναν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή. «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεσή μου. Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάποιο έγκλημα» ανέφερε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Αγγελος Μητρετώδης.

Ενώ ο Δημήτρης Κούκλατζης σημείωσε: «Καταθέτω τα ίδια όσα είχα πει την προηγούμενη φορά,. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν είχαμε δόλο».

Ωστόσο, ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες,  ο εισαγγελέας σημείωσε πως η είσοδός τους σε τουρκικό έδαφος είναι ύποπτη καθώς, ως επαγγελματίες στρατιωτικοί, θα έπρεπε να έχουν στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Αγκυρα και έτσι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

Ετσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα των τουρκικών αρχών οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης γιατί θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

Στο μεταξύ νέες φωτογραφίες και βίντεο από τους δύο Ελληνες δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα:






ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Προφυλακιστέοι οι 8 από τους 11 αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στα ΜΑΤ



Οι επτά από τους συλληφθέντες ήταν άγνωστοι στην Ασφάλεια. Ο 41χρονος υπάλληλος της Βουλής φέρεται στο παρελθόν να είχε αντιμετωπίσει ψυχιατρικά προβλήματα και να είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτικές κλινικές της Αττικής.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι οκτώ από τους έντεκα συλληφθέντες  για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών, τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Απολογήθηκαν την Δευτέρα, στον ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους. Χθες,  παρέμεναν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ, ωστόσο, επίκειται η παράδοσή τους στη διεύθυνση Μεταγωγών και η μεταφορά τους σε σωφρονιστικά καταστήματα της περιφέρειας, όχι στον Κορυδαλλό. 

Εις βάρος των έντεκα συλληφθέντων η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχημάτισε δικογραφία για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμό, έκρηξη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. 

Οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Αθήνας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι. 

Μεταξύ όσων κρίθηκαν προφυλακιστέοι είναι και ο 41χρονος υπάλληλος της Βουλής, που φέρεται να συμμετείχε στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών. 

Οι έντεκα «μπαχαλάκηδες» συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 20-25 κουκουλοφόρων, που λίγο μετά τις  5 το πρωί της περασμένης Παρασκευής επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στους άντρες των ΜΑΤ, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. 

Από τους έντεκα συλληφθέντες, οι επτά ήταν Έλληνες, και οι τέσσερις αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και μια νεαρή υπήκοος Ρουμανίας. Οι επτά από τους συλληφθέντες ήταν άγνωστοι στην Ασφάλεια. Ο 41χρονος υπάλληλος της Βουλής φέρεται στο παρελθόν να είχε αντιμετωπίσει ψυχιατρικά προβλήματα και να είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτικές κλινικές της Αττικής. 


Πηγή : protothema.gr


Το Μακεδονικό «βουλιάζει» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Ανησυχία για τα επεισόδια



Στο 5% πέφτουν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος σε τουλάχιστον τρεις νομούς της Βορείου Ελλάδος - Στο... μηδέν κινούνται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Η υπόθεση του Μακεδονικού και της φιέστας στις Πρέσπες έχει έντονο παρασκήνιο. Πίσω από τα φλας των φωτογράφων, τα χαμόγελα, τις γραβάτες και τις υποσχέσεις για μια νέα εποχή, υπάρχουν πολλά μυστικά και ψέματα που μπορούν να αποτελέσουν τον εμβρυουλκό σοβαρών πολιτικών εξελίξεων.

Ηδη, η εξαέρωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι το πρώτο μήνυμα της κοινωνίας προς τον Πάνο Καμμένο. Όπως και οι μυστικές έρευνες που έχει στα χέρια του και το Μέγαρο Μαξίμου και οι οποίες δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μονοψήφια ποσοστά στις περιοχές πάνω από τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τουλάχιστον τρεις νομούς της Βορείου Ελλάδας τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος κινούνται στα επίπεδα του 5% όταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγράψει εντυπωσιακά ποσοστά παίρνοντας «γαλάζια» κάστρα.

Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καθώς οι ψηφοφόροι της βορείου Ελλάδας αποδοκιμάζουν τις επιλογές του Πάνου Καμμένου και οι μετρήσεις δείχνουν ότι επί της ουσίας το κόμμα δεν υπάρχει στις συγκεκριμένες περιοχές.

Αλλωστε, πολλά σημαίνοντα στελέχη αποχώρησαν τις τελευταίες ημέρες από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, καταγγέλλοντας τη στήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση την ίδια στιγμή που η συμφωνία για το Μακεδονικό περνούσε χωρίς ουσιαστικά αντίδραση από τον κυβερνητικό εταίρο.

Κι άλλα στελέχη είναι εξοργισμένα με τον Πάνο Καμμένο αλλά τηρούν στάση αναμονής.

Αποδοκιμασίες

Και σα να μην έφτανε η πολιτική καθίζηση ήρθαν και οι αποδοκιμασίες κατά υπουργών και βουλευτών. Η εκδίκηση της… πλατείας τρομάζει την κυβέρνηση καθώς φοβούνται ότι ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα μπορέσουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να πάνε στις περιφέρειές τους.



Χθες η υπουργός Τουρισμού δέχθηκε βροχή αποδοκιμασιών στα Χανιά. Διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία στο Μέγαρο Πάνθεον και με συνθήματα, ύβρεις και απαξιωτικές εκφράσεις διαμαρτυρήθηκαν για την στάση του κόμματος στη συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ στο σημείο υπήρχαν από την αρχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30 με τις αστυνομικές δυνάμεις να φυγαδεύουν την υπουργό και ορισμένα στελέχη από πίσω πόρτα χωρίς να γίνεται αντιληπτή η έξοδός της από τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές κατάλαβαν τι είχε συμβεί όταν πλέον έφευγαν από την πίσω έξοδο και τα τελευταία στελέχη των ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να αρχίσουν να τρέχουν πίσω τους για αρκετή απόσταση στο κέντρο των Χανίων φωνάζοντάς τους

Η υπουργός σε δηλώσεις της εξαπέλυσε βολές στην αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αναφέροντας ότι ήταν μια «υποκριτική πράξη» που στόχο είχε να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση και να ρίξει την κυβέρνηση ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια που να έχει τεθεί σε ισχύ και σε περίπτωση που αυτή έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Αλιφιεράκης υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ στα Χανιά και αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος.



Σήμερα στα Γιαννιτσά βροχή αποδοκιμασιών δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία.
Την ώρα που ο κ. Κοντονής και η κ. Τζάκρη αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να τους αποδοκιμάζει και να τους αποκαλεί «προδότες».

Παραιτήσεις
Από τις παραιτήσεις των προηγούμενων δύο ημερών ξεχωρίζει αυτή που υπέβαλε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως δεν γίνεται οι ΑΝΕΛ να διαφωνούν με την πρόταση για τη «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Εκτός από την Καστοριά, απώλειες είχαν οι ΑΝΕΛ και στην Πιερία με τους Θεοχάρη Μπικηρόπουλο και ο Δημήτρη Ζησιμόπουλο να αποχωρούν από το κόμμα.

Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος ανέφερε σε δήλωση του: «ως Μακεδόνας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, και από μέλος των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει ότι προτιμούμε την ξύλινη πολιτική γλώσσα της αλήθειας που λέει τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη και όχι « λογοπαίγνια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού».

Ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ, πράττοντας το «πατριωτικό του καθήκον». Όπως αναφέρει στη δήλωση του «Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝΕΛ».

Στην Καβάλα, την παραίτησή του έκανε γνωστή ο Γιώργος Τσακίρης, υποψήφιος βουλευτής, μέλος Γραμματειών και Επιτροπών και του Εθνικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Γραμματέας Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο Γιώργος Τσακίρης γνωστοποίησε την παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ μέσα από το προφίλ του στο facebook, λαμβάνοντας άμεσα από τους χρήστες του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης πλήθος θετικών σχολίων και συγχαρητηρίων για την κίνησή του.

Νέα απώλεια για τους ΑΝΕΛ, αποχώρησε ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο κ. Αλιφιεράκης με επιστολή του ζητά από τον Πάνο Καμμένο να κάνει δεκτή την παραίτησή του τόσο από την θέση που του έχει ανατεθεί όσο και από την θέση του απλού μέλους του κόμματος.

Ο βουλευτής θέλει να διαχωρίσει την θέση του σχετικά με τους χειρισμούς των ΑΝΕΛ στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Επιστολή παραίτησης με αφορμή τη στάση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό, απέστειλαν στελέχη του Κινήματος από την περιοχή της Κοζάνης στον Πάνο Καμμένο. Πρόκειται για τους: Πλακεντά Παναγιώτη (μέλος Εθνικού Συμβουίου ΑΝΕΛ, Αντιεριφερειάρχη Κοζάνης) Βύρλιο Μάρκο (μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΑΝΕΛ) Γκουντιό Ιωάννη (Πολιτευτή) και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κοζάνης: Παύλο Τσότσο, Πέτρο Γώγο, Σπύρο Σπυρίδδη, Τσαμόγλου Φίλη, Καλαϊτζόπουλο Απόστολο, Χαρακίδα Βασίλη, Γκόλια Γιώργο, Πράπα Αναστασία. Η επιστολή γράφτηκε σε ήπιους τόνους, και απεστάλη περίπου στις 13.00. Αποτελεί έναν ακόμα από τους πολλούς πονοκεφάλους του Πάνου Καμμένου, καθώς σε πολλούς νομούς ανά την Ελλάδα υποβάλλονται αντίστοιχες παραιτήσεις, με το κόμμα να φαίνεται να οδεύει σε κάποιες περιπτώσεις σε διάλυση.


Πηγή : in.gr