Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Έκτακτος έλεγχος στις Φυλακές Κορυδαλλού συνελήφθησαν κρατούμενοι

 


Εκτακτος έλεγχος σημειώθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού και ειδικότερα, στην Δ' πτέρυγα, το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης.

Ειδικότερα, από τον έλεγχο που σημειώθηκε στα κελιά των κρατουμένων και σε κοινόχρηστους χώρους της Δ' πτέρυγας, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, μαχαίρια, κοντάρια και σουβλιά, ενώ σημειώθηκαν και συλλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προ.Πο για τον έλεγχο στις Φυλακές Κορυδαλλού:

«Σε συνέχεια των συνεχών και συχνών, τακτικών και έκτακτων, ελέγχων που διεξάγονται στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, το Σάββατο 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στη Δ’ πτέρυγα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλός Ι.

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου ελέγχου ευρείας κλίμακας σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους της Δ’ πτέρυγας του Σωφρονιστικού Καταστήματος εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αριθμός ευρημάτων.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα, handsfree ακουστικά, 4 φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 1 χειριστήριο TV BOX, 1 θήκη κινητού τηλεφώνου, 8 αυτοσχέδια μαχαίρια, 2 μαχαίρια εμπορίου, 1 πλαστικό μαχαίρι εμπορίου, 3 αυτοσχέδια σουβλιά, 1 μεταλλικό σουβλί και 16 κοντάρια.

Οι κρατούμενοι, στα κελιά των οποίων εντοπίστηκαν τα ευρήματα, συνελήφθησαν και ακολουθείται η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική ασφάλειας

Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, είναι να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια κρατούμενων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η διενέργεια συχνών ελέγχων είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική ασφάλειας στα σωφρονιστικά καταστήματα».



Ανεξέλεγκτοι Ρομά κακοποιοί στην Ξάνθη θέλουν να κάψουν ζωντανό γνωστό ηθοποιό


 

Απειλές από ομάδα Ρομά κακοποιών που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη φέρεται να δέχεται ο ηθοποιός Γιώργος Σταυρόπουλος, κάνοντας λόγο ακόμη και για επιθέσεις εις βάρος του με σκοπό να τον σκοτώσουν για να του κλέψουν την περιουσία.

«Με θέλουν νεκρό. Μου έκαψαν το σπίτι στην Ξάνθη, με σκοπό να μου το καταπατήσουν και όλο το κτήμα των 10 στρεμμάτων. Έριξαν μολότοφ στη σκεπή και μέσα σε λίγα λεπτά, το μοναδικό ακίνητο που είχα, κάηκε», είπε αρχικά ο ηθοποιός στην εφημερίδα Espresso και συνέχισε:

«Έχω κάνει μηνύσεις σε συγκεκριμένους Ρομά και εδώ και δύο χρόνια, ζω έναν εφιάλτη με απειλές και ξυλοδαρμούς. Είμαι άστεγος και περιμένω πότε θα με αποτελειώσουν».

Ο 80χρονος ηθοποιός αποφάσισε πριν τρία χρόνια να πουλήσει το κτήμα του στην Ξάνθη και να έρθει στην Αθήνα. Η εν λόγω έκταση θεωρείται «φιλέτο» για την περιοχή, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χωριά.

Εκείνος που ενδιαφέρθηκε να το αγοράσει είναι Ρομά. Όπως λέει ο ηθοποιός, αν και του έδωσε την προκαταβολή, δεν εξόφλησε ολόκληρο το ποσό και στη συνέχεια, χωρίς την άδειά του, ξεκίνησε να πουλάει εκτάσεις παράνομα σε άλλους Ρομά.

«Το 2021 βρέθηκε ένας αγοραστής για το κτήμα, εξάλλου ήθελα και εγώ να έχω λίγα χρήματα. Η τιμή που το έβαλα ήταν 300.000 ευρώ. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος οικοπεδοφάγος Ρομά, ο οποίος ενδιαφέρθηκε. Μου έδωσε αρχικά 40.000 ευρώ ως προκαταβολή, ωστόσο είχε άλλα σχέδια. Άρχισε να πουλάει το κτήμα μου σε άλλους Ρομά, χωρίς να το γνωρίζω εγώ. Από κάθε στρέμμα έβγαζε 5 οικόπεδα. Πήγαιναν να χτίσουν και φυσικά δεν μπορούσαν, δεν υπήρχαν χαρτιά και τους έλεγε "υπομονή θα πεθάνει ο γέρος"», αναφέρει.

Κλείνοντας, ο ηθοποιός είπε: «Όταν την περασμένη Τρίτη, μου έριξαν μολότοφ πάνω στη στέγη του σπιτιού μου, πίστεψα ότι έφτασε το τέλος μου. Βγήκα την τελευταία στιγμή από το σπίτι. Ήρθε η πυροσβεστική και βρήκε 3 μολότοφ, έκανα μήνυση και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη. Η αστυνομία φοβάται και η ίδια τους Ρομά. Κάθε φορά που γίνεται μια επιχείρηση πηγαίνουν έξω από τα δικαστήρια και κάνουν συγκέντρωση. Είμαι πλέον άστεγος, φοβάμαι να βγω έξω τα βράδια».



Στη φυλακή ο 24χρονος Ρομά που παρέσυρε με ΙΧ υπάλληλο βενζινάδικου

 


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 24χρονος Ρομά που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον υπάλληλο του πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όταν αποφάσισε να φύγει χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα αξίας 25 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος που διώκεται για το κακούργημα της ληστρικής κλοπή, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του ανακριτή και μετά από τις εξηγήσεις που έδωσε πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Ο Ρομά υποστήριξε ότι πάτησε γκάζι με σκοπό να φύγει καθώς είδε ότι δεν είχε αρκετά χρήματα μαζί του για να πληρώσει τη βενζίνη που έβαλε, ενώ αντιλήφθηκε ότι ο υπάλληλος «γραπώθηκε» από το αυτοκίνητο όταν βγήκε ήδη στο δρόμο και πανικοβλήθηκε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το όχημα για να βοηθήσει τον εργαζόμενο, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.



Σημειώνεται ότι ο 24χρονος, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού, δεν διαθέτει και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με τις κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου υγρών καυσίμων να καταγράφουν καρέ καρέ τις κινήσεις του νεαρού και τον τραυματισμό του 56χρονου εργαζομένου, όταν κυριολεκτικά γραπώθηκε από το όχημα στην προσπάθειά του να σταματήσει τον δράστη. Στο βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που ο υπάλληλος του πρατηρίου βάζει 25 ευρώ βενζίνη στο όχημα και όταν αφήνει την μάνικα για να κλείσει την τάπα του ρεζερβουάρ ο νεαρός πατάει γκάζι για να φύγει χωρίς να πληρώσει. Τότε, ο 56χρονος πιάνεται από το παράθυρο του οχήματος και ο νεαρός τον σέρνει για αρκετά μέτρα μέχρι τελικά να καταλήξει στο έδαφος.

Από το περιαστικό ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στο κεφάλι και τα χέρια ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου για τις πρώτες βοήθειες.

Ο 24χρονος Ρομά συνελήφθη μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.



Νέα ξεφτίλα ανάρτηση Κασσελάκη διαστρεβλώνοντας την αλήθεια



Το να διαστρεβλώνει την αλήθεια, να λέει ψέματα, να στηρίζεται σε fake news και να ξεφτιλίζεται είναι σύνηθες για τον Στέφανος Κασσελάκη, που εξελίσεται στην πιο ξεφτιλισμένη μορφή πολιτικού στην Ελλάδα.

Για «διαστρέβλωση της αλήθειας και μαύρη προπαγάνδα» κατηγορεί δικαίως τον πρόεδρο του Συριζα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή ανάρτηση του κ.Κασσελάκη για την τιμή του καφέ.

«Δεν μας εκπλήσσει πια η εμμονή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την διαστρέβλωση της αλήθειας και τη μαύρη προπαγάνδα. Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων. Τελευταίο παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ. Θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας» ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο οποίος προσέθεσε ότι ο κ.Κασσελάκης «έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία».

«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε, επίσης, τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ.Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι «επειδή λοιπόν ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια, τον ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέβασε στα ύψη όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε βάρος των πολιτών» και κατέληξε:

Αντιθέτως, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, διορθώνοντας αδικίες και ελαφρύνοντας τους φορολογουμένους από τα χαράτσια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας».

Είχε προηγηθεί η ξεφτίλα Κασσελάκη :



Δύο κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη σπείρα που εκβίαζε μαγαζάτορες


 

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ μόλις έγινε γνωστό πως δύο μέλη του κόμματος εμπλέκονται στη σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες ανέστειλε την κομματική τους ιδιότητα.

Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».

Σε αναστολή υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού

Νωρίτερα το υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε ότι έθεσε σε αναστολή καθηκόντων υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα απεστάλη έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του υπουργείου.



Με τις κάμερες δεν θα υπάρχει τέλειο έγκλημα - Δυστυχώς αργεί η κυβέρνηση την τοποθέτηση τους

 



Οι κάμερες συμβάλουν στην προστασία των πολιτών.

Η σύλληψη του υπεύθυνου για την άγρια δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό έγινε με υλικό από τις κάμερες.

Το νομικό καθεστώς για την τοποθέτηση καμερών είναι περίεργο και είναι επιτακτική ανάγκη να τελειώσει η κυβέρνηση με αυτό, αρχίζοντας την τοποθέτηση καμερών.

Η τοποθέτηση καμερών, σε διάφορες περιοχές των δήμων, θα συμβάλλουν στην μεγαλύτερη ασφάλεια και αστυνόμευση, κάτι που ζητάνε οι πολίτες για να μειωθεί το έγκλημα, και θα αποτρέψουν κακοποιούς που θα ξέρουν ότι τους παρακολουθούν από το σπίτι τους μέχρι την διάπραξη του εγκλήματος.

Η τοποθέτηση καμερών σε δημόσιους χώρους, δεν επιτρέπεται. Έτσι, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που έχει εκδώσει τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση για την τοποθέτηση καμερών, από το 2011. Η μόνη άδεια που έχει δοθεί για δημόσιο χώρο, είναι για τις κάμερες της τροχαίας, για λόγους που έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία των οχημάτων. Αυτές οι κάμερες, μπορούν να «δουν», μόνο τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Η γενική αρχή, είναι ότι δεν επιτρέπονται οι κάμερες στο δημόσιο χώρο. Στην πράξη όμως, όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό, μία δολοφονία, εγκληματική ενέργεια, σπεύδει η αστυνομία να δει αν υπάρχουν κάμερες, από καταστήματα, ιδιωτικούς χώρους για να πάρει στοιχεία και ενδεχόμενα να πιστοποιήσει τον δράστη. Παντού δηλαδή υπάρχουν κάμερες, αλλά η τοποθέτησή τους δεν ανταποκρίνεται σε όσα ορίζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και αυτή η γελοιότητα πρέπει να σταματήσει γιατί προέχει η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών. Όσοι δεν εγκληματούν δεν έχουν λόγο να φοβούνται τις κάμερες, αντίθετα θα αισθάνονται ασφάλεια.

Για να μπουν κάμερες στο κέντρο της πόλης ή και αλλού, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να γίνει αναθεώρηση της γνωμοδότησης του 2011, και αναρωτιόμαστε γιατί καθυστερούν αυτές οι ενέργειες;

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας, ούτε να βάζει εμπόδια.

Η Αρχή, δίνει την άδεια η κάμερα να βλέπει το δημόσιο χώρο, για λόγους ασφαλείας. Αλλά σε άλλους χώρους, μπορεί να μην υπάρχει κίνδυνος. Όποιος βάζει κάμερες πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας. Στην πράξη βέβαια έχουμε καταλήξει σε μία, υποκρισία, γιατί όλοι έχουν κάμερες. Και η ίδια η αστυνομία, όταν συμβεί ένα σοβαρό έγκλημα, ζητά το υλικό από τις κάμερες, οπότε τι να μας πεί η Αρχή;

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είναι επίσης αρνητική και σε κινούμενες κάμερες, σε όσες μπορούν να κάνουν ζουμ και σε όσες έχουν και μικρόφωνο και ήχο, και θα πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες που θέλουν ασφάλεια στην χώρα.

Το ότι δυσκολεύεται η πολιτεία να πείσει την Αρχή, ότι είναι αναγκαίο να τοποθετηθούν κάμερες, δείχνει ότι στην Αρχή υπάρχουν ακατάλληλοι να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης. 

Εντωμεταξύ ακόμα περιμένουμε την τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών, και όλα μοιάζουν δυστυχώς κολλημένα.

Το παράδειγμα με την δολοφονία του τοπογράφου δείχνει ότι είναι απαραίτητες οι κάμερες.

Συγκεκριμένα από τις κάμερες, διαπιστώθηκε στις 6.50 της 1ης Ιουλίου να εισέρχεται στον χώρο στάθμευσης ένα ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο. Στις 7.04 το σκούτερ εντοπίζεται πρώτη φορά να εξέρχεται από τον χώρο στάθμευσης. Στις 8.50 το σκούτερ καταγράφεται να στρίβει από την Αποστόλου Παύλου στην Ηπείρου. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στις 9.03 εξέρχεται από τον χώρο στάθμευσης μία μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού BMW.

Την ημέρα της δολοφονίας, 2 Ιουλίου, και συγκεκριμένα στις 7.02, εντοπίζεται να εισέρχεται στον χώρο στάθμευσης η μαύρη BMW. Μετά από 12 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα στις 7.14 καταγράφεται το σκούτερ να εξέρχεται από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Μετά την δολοφονία το σκούτερ επιστρέφει στο πάρκινγκ στις 8.32 και στις 9.05 εξέρχεται από αυτό η μαύρη BMW.

Τέλος πρώτες πρωινές ώρες της 3 Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 00.34 καταγράφεται να μεταβαίνει και να εισέρχεται στο υπόγειο πάρκινγκ το ίδιο ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε και την 1η Ιουλίου. Το αυτοκίνητο αυτό αποχωρεί μαζί με το σκούτερ στις 00.37.

Μετά από έρευνα και συλλογή οπτικού υλικού προέκυψε ότι η μηχανή αυτή ανήκει στον άνδρα που συνελήφθη για τη δολοφονία. Μάλιστα και η σύντροφος του ανέφερε στις Αρχές ότι τόσο την 1η όσο και την 2η Ιουλίου ο άνδρας έφυγε από το σπίτι τους νωρίς το πρωί.

Επίσης, όπως προέκυψε από την προανάκριση, σε ένα από τα διαμερίσματα του συγκροτήματος που βρίσκεται το πάρκινγκ όπου εντοπίστηκε το σκούτερ διαμένει η αδερφή του κατηγορούμενου, η οποία επιβεβαίωσε στις Αρχές ότι του είχε παραχωρήσει κλειδί για μια αποθήκη και τηλεχειριστήριο για μία θέση στάθμευσης.


Κώστας Βουκελάτος



Ψηφιακό εισιτήριο και ταυτοποίηση εισόδου και στα γήπεδα μπάσκετ -Μέσω Gov.gr, από 16 Σεπτεμβρίου

 



Την KYA για τo ψηφιακό εισιτήριο και στα γήπεδα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ (Basket League) παρέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον Ευθύμη Ρεντζιά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από τις 16 Σεπτεμβρίου, οι αγώνες μπάσκετ της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες αγωνίζεται ΚΑΕ ως γηπεδούχος, θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών, όπως θα συμβαίνει από τις 17 Αυγούστου και στο ποδόσφαιρο, όπου αγωνίζονται ΠΑΕ της SuperLeague.

Με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικού περιόδου όλοι οι φίλαθλοι θα ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και θα εισέρχονται ψηφιακά στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων.

«Η συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζει πλήρως το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα και προβλέφθηκε στον ν.5085/2024, μαζί με την υπόλοιπη δέσμη μέτρων για την πάταξη της παραβατικότητας» αναφέρει το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ταυτοποιήσουν ψηφιακά το εισιτήριό τους απαιτείται να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.grκαι να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το Αpp Store.

H διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του Gov.gr Wallet γίνεται με απλό και φιλικό τρόπο, ο οποίος περιγράφεται αναλυτικά στο tickets.gov.gr




Ο Τράμπ παρακαλάει να μείνει ο Μπάιντεν υποψήφιος μέχρι τις εκλογές

 



Ο Τράμπ είναι μια γελοία και επικίνδυνη φυσιογνωμία, αυτό το γνωρίζουν όλοι εντός και εκτός Αμερικής, οπότε ένας άλλος υποψήφιος και όχι ο Μπάιντεν, ένας νεότερος σοβαρός και έξυπνος θα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος.

Δεν κρύβει την ανησυχία του ο Τράμπ μήπως και οι Δημοκρατικοί αντικαταστήσουν τον Μπάιντεν. Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε χθες Δευτέρα ότι ο Τζο Μπάιντεν θα παραμείνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από μερίδα της παράταξής του να αποσυρθεί, εξαιτίας αμφιβολιών για την κατάσταση της υγείας του.

«Μου φαίνεται πως κάλλιστα μπορεί να παραμείνει» στην κούρσα, «έχει εγωισμό, δεν θέλει να εγκαταλείψει, δεν θέλει να το κάνει αυτό», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, την πρώτη μετά το debate των δυο αντιπάλων στα τέλη Ιουνίου.






Γελοιοποιήθηκε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ανίκανος να διαβάσει ένα νόμο που ισχύει εδώ και 22 χρόνια

 



Άμεση ήταν η απάντηση από το υπουργείο δικαιοσύνης στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «μαύρο» στην μετάδοση σημαντικών δικών, τονίζοντας πως «καταντά γελοίο να μην μπορούν να διαβάσουν το νόμο που ισχύει εδώ και 22 χρόνια».

Και είναι πράγματι γελοίο, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την ανικανότητα των στελεχών τους, να μην μπορούν να διαβάσουν και να καταλάβουν ένα νόμο που ισχύει χρόνια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, τονίζεται πως «το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα είναι γνωστό. Το να μην μπορούν, όμως, να διαβάσουν τις απλές διατυπώσεις μια ισχύουσας από το 2002 ρύθμισης (άρθρο 8 του νόμου 3090/2002), καταντά γελοίο».

«Επειδή λοιπόν αναφέρονται σε ”μαύρο” που ρίχνει η κυβέρνηση στη δημοσιογραφική ενημέρωση για σοβαρές δίκες, παραπέμπουμε στη διάταξη του παραπάνω άρθρου που ισχύει εδώ και 22 χρόνια και η οποία απαγορεύει την ”ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και την κινηματογράφηση και μαγνητοσκόπηση της δίκης ενώπιον ποινικού, πολιτικού ή διοικητικού δικαστηρίου, εκτός αν το ίδιο το δικαστήριο παράσχει τη σχετική άδεια”. Στους παραπάνω τρόπους μετάδοσης με την πρόσφατη ρύθμιση, προστέθηκε και η μετάδοση μέσω Ίντερνετ» καταλήγει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιήθηκε για ακόμα μία φορά, και σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για «μαύρο», που «ρίχνει η κυβέρνηση» στην μετάδοση σημαντικών δικών.

«Την περασμένη Παρασκευή 5/7 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η τροποποίηση του νόμου 3090/2002 περί της τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής μετάδοσης της δίκης που ”ρίχνει μαύρο” στη μετάδοση μέσω διαδικτύου σε σχεδόν πραγματικό χρόνο των διαλόγων κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σημαντικών δικών.

Η τροποποίηση, που μεταξύ άλλων απαγορεύει «και την κινηματογράφηση, μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση και αποτύπωση της δίκης μέσω ειδικού λογισμικού που μετατρέπει τον προφορικό λόγο σε γραπτό», είναι ένα κατασταλτικό μέτρο που αν δεν ανατραπεί θα «φιμώσει» και τα ”παρατηρητήρια” δικών εύλογου δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής ή εκείνη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δη του ανεκδιήγητου υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη να απαγορεύσουν στην ουσία την ακριβή πληροφόρηση για τέτοιες δίκες αποτελεί πλήγμα στη θεμελιώδη αρχή της δημοσιότητας της δίκης, «φιμώνει» τους δημοσιογράφους, «μαυρίζει» κι άλλο το τοπίο της ενημέρωσης στην Ελλάδα της θέσης 107 στην ελευθερία του Τύπου.

Καλούμε τους δικηγορικούς συλλόγους και τις δημοσιογραφικές ενώσεις να αντιδράσουν στην αυταρχική νομοθετική ρύθμιση, την οποία πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να αποσύρει. Ας μη μαυρίσει κι άλλο η δημοκρατία».




Παραμένουν απλήρωτοι παρά τη δέσμευση Κασσελάκη οι εργαζόμενοι την Αυγής

 



Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της «Αυγής», δηλώνοντας ανικανοποίητοι από τη στάση του ισχυρού μετόχου.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της «Αυγής»

Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Ιουλίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κουμουνδούρου

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 8.7.2024 αποφάσισε τα εξής:

Να προχωρήσουμε σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Ιουλίου τη μέρα που συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μοναδικό θέμα το ζήτημα των μέσων του κόμματος, δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή μας για επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις

Παρά τη φιλοτεχνημένη εικόνα εργασιακής ειρήνης που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, δηλώνουμε ότι παραμένουνε ανικανοποίητοι από τη στάση του ισχυρού μετόχου, καθώς μέχρι σήμερα παραμένει αδιάλλακτος στο αίτημα για ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ. Την ίδια στιγμή, δεν μας έχει καταβάλει ακόμη τον μισθό του Ιουνίου, ενώ στον αέρα παραμένει και η ομαλή μισθολογική ροή του επόμενου διαστήματος, δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στους εργαζόμενους. Παράλληλα, αρνείται να μας παράσχει διασφάλιση για την καταβολή των δεδουλευμένων και των παλαιότερων οφειλών, οι οποίες φθάνουν τους 10 μισθούς ανά εργαζόμενο, ενώ η δηλωμένη πρόθεση και από τον πρόεδρο Στ. Κασσελάκη να μην γίνουν απολύσεις παραμένει διάτρητη όσο δεν παρουσιάζεται με συγκεκριμένο σχέδιο διασφάλισης των θέσεων εργασίας, τη στιγμή που και κανένα σχέδιο βιωσιμότητας και δημοσιογραφικής λειτουργίας δεν μας έχει κατατεθεί ακόμη.

Για τον λόγο αυτό, την Πέμπτη 11/07 καλούμε ακόμη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κουμουνδούρου, ζητώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: να επαναλειτουργήσει η καθημερινή έκδοση της ΑΥΓΗΣ, να καταβληθούν τα τρέχοντα δεδουλευμένα Ιουνίου και να παρασχεθούν εγγυήσεις για καταβολή του μισθού Ιουλίου κι επιδόματος αδείας, όπως προβλέπεται μέχρι τις 31/07, να διασφαλιστεί η καταβολή των παλαιότερων οφειλών, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στην πράξη και να μην υπάρξει καμία απόλυση, να μην γίνει καμία περικοπή στους μισθούς μας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ζητάμε από την Πολιτική Γραμματεία να μας επιτραπεί να παρέμβουμε στη συνεδρίαση πριν ξεκινήσει η συζήτηση μεταξύ των μελών του οργάνου, προκειμένου να παρουσιάσουμε τη γραπτή δέσμη προτάσεων των εργαζομένων για την ενίσχυση της εφημερίδας.

Μπροστά στο τείχος αδιαλλαξίας από την πλευρά του ισχυρού μετόχου να ξανανοίξει το ιστορικό έντυπο, στις προτάσεις μας περιλαμβάνεται και εναλλακτική επαναλειτουργία της καθημερινής έκδοσης σε ψηφιακή μορφή με μηδενικό κόστος κι ως μέσο οργανικής και δομικής διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, καταγγέλλουμε το γεγονός ότι παρά τη δέσμευση και εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζομένους της εφημερίδας την περασμένη Παρασκευή να δώσει η Διοίκηση στους εκπροσώπους των εργαζομένων όλα τα οικονομικά και λογιστικά στοιχεία της εφημερίδας, αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί. Στην ίδια συνάντηση, εξάλλου, κατατέθηκαν ως ιδέες σχέδια για πώληση της εφημερίδας σε ιδιώτη, για ενδεχόμενο συνδιαχείρισης μαζί με το κόμμα ή αυτοδιαχείρισης από τους εργαζόμενους, αφού τακτοποιηθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες, με την επισήμανση ότι δεν έχουν επιλεγεί τα ακραία σενάρια, όπως η πτώχευση.

Από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε ότι ως εργαζόμενοι που ζούμε από τον μισθό μας δεν μπαίνουμε σε αυτή τη συζήτηση και επιπλέον θεωρούμε ότι υπό αυτό το αφήγημα γίνεται απόπειρα να μετακυλιστεί η ευθύνη της κακοδιαχείρισης των διοικήσεων και του ισχυρού μετόχου στους εργαζόμενους.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε επίσης, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, ότι η απόφασή μας προκειμένου να κυκλοφορήσει λειψό, 48 σελίδων, και όχι πλήρες 64 σελίδων, το Κυριακάτικο Φύλλο 07.07 ελήφθη πολύ πριν τις συναντήσεις με την ηγεσία και τον πρόεδρο του κόμματος. Η ενέργειά μας θεμελιώθηκε ως ένα βήμα καλής θέλησης προκειμένου να προσέλθει στον διάλογο με ανοιχτό το καθημερινό φύλλο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δυστυχώς δεν επαληθεύτηκε.

Θλίψη μας προκάλεσε ακόμη το γεγονός ότι διαβάζοντας την ύλη του παραπάνω φύλλου, οι αναγνώστες θα είχαν σχεδόν άγνοια ότι συνετελέσθη ένα εξαιρετικά σημαντικό ιστορικό, πολιτικό και κοινωνικό γεγονός, το κλείσιμο της πρωινής εφημερίδας της Αριστεράς μετά από 72 χρόνια λειτουργίας. Μάλιστα, στο φύλλο που κυκλοφόρησε “κόπηκαν” οι προτάσεις των συντακτών για θέματα σε σχέση με την ιστορικότητα της εφημερίδας και τη βιωματική διασύνδεση μέσα από ζωντανές μαρτυρίες ανθρώπων με αυτή.

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 08.07.2024



Πυροβολισμοί με έναν 22χρονο τραυματία στο Περιστέρι

 



Περιστατικό με πυροβολισμούς μεταξύ κακοποιών, από τους οποίους τραυματίστηκε ένα άτομο σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Περιστέρι, και όπως συμβαίνει στο 90% τέτοιων περιστατικών είχαν εμπλοκή και Αλβανοί.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό σημειώθηκε στις 2:20 τα ξημερώματα στην οδό Δωδεκανήσων.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν από τους επιβαίνοντες κακοποιούς σε αυτοκίνητο μάρκας Audi και στόχο είχαν τους επιβάτες άλλου οχήματος μάρκας Smart.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό ένας 22χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν συνοδηγός του Smart, και μόλις είχε αποφυλακιστεί.

Ο κακοποιός οδηγός του Smart εγκατάλειψε αιμόφυρτο τον 22χρονο και εξαφανίστηκε. ο Νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δύο αυτοκινήτων και των επιβάτων τους καθώς φέρεται να έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τα δύο οχήματα και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη των κακοποιών.



Επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε αγοραπωλησίες ακίνητων στην Μύκονο ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.


 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κλειδώσει ένα βασικό ύποπτο, και σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι 11 καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ως πιθανό ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη.

Όπως προκύπτει ο 54χρονος τοπογράφος είχε τσακωθεί έντονα με επιχειρηματία που ασχολείται με αγοραπωλησίες ακινήτων στο νησί της Μυκόνου, τον οποίο ο τοπογράφος τον θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση που είχε δεχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι. Εξαιτίας αυτής της επίθεσης ο Παναγιώτης Στάθης είχε μετακομίσει τους τελευταίους μήνες μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά σε άλλη κατοικία στο Π. Ψυχικό. 

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ο 44χρονος «Γιώργος» είχε συναντηθεί δύο φορές με τον ύποπτο για ηθική αυτουργία.