Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Έκτακτος έλεγχος στις Φυλακές Κορυδαλλού συνελήφθησαν κρατούμενοι

 


Εκτακτος έλεγχος σημειώθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού και ειδικότερα, στην Δ' πτέρυγα, το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης.

Ειδικότερα, από τον έλεγχο που σημειώθηκε στα κελιά των κρατουμένων και σε κοινόχρηστους χώρους της Δ' πτέρυγας, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, μαχαίρια, κοντάρια και σουβλιά, ενώ σημειώθηκαν και συλλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προ.Πο για τον έλεγχο στις Φυλακές Κορυδαλλού:

«Σε συνέχεια των συνεχών και συχνών, τακτικών και έκτακτων, ελέγχων που διεξάγονται στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, το Σάββατο 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στη Δ’ πτέρυγα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλός Ι.

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου ελέγχου ευρείας κλίμακας σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους της Δ’ πτέρυγας του Σωφρονιστικού Καταστήματος εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αριθμός ευρημάτων.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα, handsfree ακουστικά, 4 φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 1 χειριστήριο TV BOX, 1 θήκη κινητού τηλεφώνου, 8 αυτοσχέδια μαχαίρια, 2 μαχαίρια εμπορίου, 1 πλαστικό μαχαίρι εμπορίου, 3 αυτοσχέδια σουβλιά, 1 μεταλλικό σουβλί και 16 κοντάρια.

Οι κρατούμενοι, στα κελιά των οποίων εντοπίστηκαν τα ευρήματα, συνελήφθησαν και ακολουθείται η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική ασφάλειας

Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, είναι να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια κρατούμενων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η διενέργεια συχνών ελέγχων είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική ασφάλειας στα σωφρονιστικά καταστήματα».0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου