Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Σκάνδαλο στην Ισπανία με τους Podemos -Tους χρηματοδοτούσε ο Τσάβες, έγγραφα «φωτιά»



Παράνομη χρηματοδότηση πάνω από 7 εκατ. ευρώ από τον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες με στόχο την εξαγωγή της Μπολιβαριανής Επανάστασης στην Ισπανία, φέρονται να έλαβαν οι Podemos σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Την αποκάλυψη έκανε η ισπανική εφημερίδα ABC δημοσιεύοντας έγγραφα που χρονολογούνται από το 2008, φέρουν την υπογραφή του Τσάβες και αφορούν σε «δωρεές» προς το thinktank "Κέντρο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών" (CEPS) στο οποίο ανήκαν τόσο ο Πάμπλο Ιγκλέσιας όσο και άλλα κορυφαία στελέχη των Podemos.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες τα στοιχεία ήρθαν στην κατοχή των ισπανικών Αρχών μέσω των αμερικανικών, οι οποίες, με τη σειρά τους, τα έλαβαν από τον Ραφαέλ Ισά, πρώην υπουργό Οικονομικών της Βενεζουέλας που πλέον ζει στις ΗΠΑ.

Σε ένα από αυτά πάντως που παρουσιάζει η ισπανική εφημερίδα ABC, περιγράφεται σε μια παράγραφο ότι σκοπός της χρηματοδότησης είναι να επηρεάσει αριστερούς διανοητές και πολιτικά κόμματα στην Ισπανία.

Τα εν λόγω στοιχεία είναι ήδη στα χέρια της αστυνομίας η οποία διενεργεί έρευνα. Ωστόσο από την πλευρά τους οι Podemos αρνούνται τη χρηματοδότηση με τον Ιγκλέσιας να τα χαρακτηρίζει «ψευδή». «Αυτά τα στοιχεία έχουν βγει 3 φορές στη δημοσιότητα και κάθε φορά που διενεργείται έρευνα αποδεικνύονται εσφαλμένα. Κάποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους σοσιαλιστές και η Ισπανία αποκτήσει μια προοδευτική συμμαχία», είπε μιλώντας στη Βουλή ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι στο παρελθόν οι Podemos κατηγορήθηκαν ότι φέρονται να χρηματοδοτούνται από το Ιράν και την βασκική τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΑ.



Πηγή:  iefimerida.gr 


«Θύελλα» για τη διαγραφή δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ



Κυριάκος: Κινδυνεύει η Δημοκρατία - Γεννηματά: Η ελευθερία του λόγου πάει περίπατο - Χαμός στο Twitter: ΕΣΗΕΑ όπως Ερντογάν στα ελληνικά;

Ευρύτερες διαστάσεις αποκτά η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε προσωρινές διαγραφές δημοσιογράφων λόγω της στάσης που τήρησαν πριν από το δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία και επιβάλει ποινή διαγραφής 18 μηνών στον διευθυντή ειδήσεων του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη, 12 μηνών στον γενικό διευθυντή του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε και έξι μηνών στον Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Αθώοι κρίθηκαν οι Γιάννης Πρετεντέρης (MEGA) για τους διαξιφισμούς του το βράδυ των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος με τον Παναγιώτη Κουρουπλή και Δημήτρης Οικονόμου (Σκάι) για τα σχόλιά του σε βάρος του Πάνου Καμμένου την ημέρα της ψηφοφορίας, εξαιτίας και της μεταγενέστερης έκφρασης «συγγνώμης». Επίπληξη επιβλήθηκε και στους Όλγα Τρέμη, Μαρία Σαράφογλου, Μαρία Χούκλη και Μανώλη Καψή. 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Πειθαρχικό της Ένωσης προχωρά σε μία απόφαση με την οποία κρίνει την στάση των δημοσιογράφων για την στάση τους σε ένα μείζον πολιτικό θέμα. Το ερώτημα είναι ποιος είναι αρμόδιος να θέσει στους δημοσιογράφους το όριο της κριτικής τους για ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι μία σύσταση για αυτολογοκρισία. 

Η απόφαση εκτός από προβληματισμό στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε tweet ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Απαράδεκτη η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Όταν οι δημοσιογράφοι φιμώνονται τότε κινδυνεύει η Δημοκρατία». Ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε πιο πέρα και μίλησε για υπόδειξη από τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Τη διαγραφή των δημοσιογράφων σχολίασε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, γράφοντας στο Facebook ότι «η ελευθερία του λόγου πάει περίπατο».


Στο θέμα τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας:  «Η απόφαση είναι πρωτοφανής. Μια δημοσιογραφική ένωση, αντί να προασπίσει και να ενθαρρύνει την ελεύθερη διατύπωση γνώμης, επιχειρεί να χειραγωγήσει μέλη της και ασκεί πειθαρχικές διώξεις, επειδή εξέφρασαν απόψεις αντίθετες με αυτές της σημερινής πλειοψηφίας της. Η γνώμη είναι απολύτως ελεύθερη. Κι αυτό ισχύει για όλους και όχι μόνο για όσους συμφωνούν μαζί μας. Όλοι κι όλα κρίνονται από τους πολίτες. Αυτό που περιμένει η κοινωνία από τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι η προάσπιση της ελευθερίας του λόγου και η αυστηρή τήρηση της δεοντολογίας (σε κάθε μορφή της). Όχι λογοκρισία και πειθαρχικές διώξεις 'αντιφρονούντων».

Στο θέμα παρενέβη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύουν την ελευθερία του λόγου, της πολιτικής έκφρασης και του Τύπου δεν την παραβιάζουν μόνο κυβερνήσεις και κοινοβούλια αλλά και η ίδια η δικαστική εξουσία και οικονομικά συμφέροντα και επαγγελματικές οργανώσεις.  Η ΕΣΗΕΑ αν ήθελε να προστατεύσει τη δεοντολογία και την ισηγορία και να επιβάλλει το διαχωρισμό είδησης και σχολίου έπρεπε να το κάνει εδώ και χρόνια απαντώντας στην διάχυτη απειλή του μονοφωνικού λαϊκισμού, της συνομωσιολογίας, της δημαγωγίας και της ανευθυνότητας. Το ζήτημα ελπίζω να φτάσει αμέσως ενώπιον των δικαστηρίων και αν χρειαστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».


«ΕΣΗΕΑ είναι το Ερντογάν στα Ελληνικά;»


Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Ένωσης Συντακτών προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στα social media με τους πολίτες να την καυτηριάζουν, να την σατιρίζουν αλλά και να παρατηρούν ότι δεν έγινε τίποτα για όλους όσοι μιλούσαν υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. «ΕΣΗΕΑ είναι το Ερντογάν στα Ελληνικά;» αναρωτιέται ένας, με άλλους να γράφουν δηκτικά «Απρίλιος, καιρός για χούντα».




Σφοδρή, μέσω Facebook, ήταν και η αντίδραση του Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος, ως συνήθως, δεν... μάσησε τα λόγια του, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΣΗΕΑ.









Πηγή : protothema.gr


Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργαζόταν ο Λαχράουι που αιματοκύλισε τις Βρυξέλλες




Ως καθαριστής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εργαστεί ο Ναζίμ Λαχράουι που αιματοκύλισε τις Βρυξέλλες. Ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στην “καρδιά” της Ευρώπης.

Ο 25χρονος Ναζίμ Λαχράουι ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Το διπλό χτύπημα στο αεροδρόμιο και το μετρό στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους και τραυμάτισε 270, με την ευθύνη για το αιματοκύλισμα να αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος.

Η αποκάλυψη για τον Ναζίμ Λαχράουι έρχεται μια εβδομάδα μετά την εκτίμηση των αρχών πως τουλάχιστον 50 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους εργάζονταν στο αεροδρόμιο στο τμήμα αποσκευών, στον τομέα καθαριότητας και στην εστίαση.

Υπάλληλος του θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε πως ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας εργάστηκε ως καθαριστής στο κοινοβούλιο για έναν μήνα το 2009 και έναν μήνα το 2010. Είχε προσληφθεί από εταιρεία καθαρισμού που είχε συμβόλαιο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είχε όμως, όπως υποστήριξε, καθαρό ποινικό μητρώο, με την εταιρεία να καταθέτει τα αποδεικτικά όπως απαιτείται σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.



Πηγή : newsit.gr


Αγώνας δρόμου μεταξύ ενός Boeing 737 και ενός ηλεκτροκίνητου Tesla




Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από οτιδήποτε άλλο έχετε δει.

Ένα αυτοκίνητο εναντίον όχι ενός άλλου αυτοκινήτου, αλλά ενός αεροπλάνου.

Η Qantas και η Tesla οργάνωσαν το event για να γιορτάσουν την προσήλωση τους στην καινοτομία.






Πηγή : e-radio.gr


Στις 11 – 13 Απριλίου η πρόληψη γίνεται …Στάση Ζωής! Δωρεάν Εξέταση και Ενημέρωση




Με ένα «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» στο Σταθμό Μετρό Συντάγματος η εταιρία Genesis Pharma «χορηγεί» την ζωή μέσω της πρόληψης του καρκίνου του μαστού!

Έρευνες μας δείχνουν πως στις χώρες που πλήττονται από οικονομική κρίση μειώνεται ο αριθμός των ατόμων που προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Για το λόγο αυτό η εκστρατεία «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους» οργανώνει 3ήμερη ενέργεια δωρεάν κλινικού ελέγχου μαστού. Η δράση ονομάζεται «Πρόληψη Στάση Ζωής» και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του σταθμού του μετρό Συντάγματος  στις 11, 12 και 13 Απριλίου από τις 8:00 το πρωί έως 8:00 το βράδυ.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, 27 ιατροί χειρούργοι θα εξετάσουν αφιλοκερδώς όλες τις γυναίκες που θα επισκεφθούν το Περίπτερο Ψηλάφησης, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και θα ενημερώσουν σχετικά με τρόπους πρόληψης του καρκίνου του στήθους.

Την τριήμερη δράση υποστηρίζει αποκλειστικά η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma.

Όπως αναφέρουν, "καλούμε όλες τις γυναίκες να διαθέσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να επισκεφθούν το Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης που οργανώνει ο "Στόχος-Πρόληψη" στο Μετρό Συντάγματος. Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Η Πρόληψη είναι Στάση Ζωής, μην ξεχνάτε ότι 9 στους 10 όγκους δεν είναι κακοήθεις!".


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Εθνική σύνταξη για 20 χρόνια στα 384 ευρώ



Εθνική σύνταξη ύψους 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης αποδέχονται οι δανειστές,σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega,εισάγεται εθνική σύνταξη 345 ευρώ για 15 χρόνια εισφορών, με το ποσό να αυξάνεται στα 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης, ώστε να αντικατασταθεί η κατώτατη σύνταξη που θα καταργηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εθνική σύνταξη, η οποία θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος θα δοθεί έως το 2017 και στους ασφαλισμένους οι οποίοι είχαν βγει στη σύνταξη πριν την δημοσίευση του επικείμενου νέου ασφαλιστικού νόμου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί έως τις 23 Απριλίου. Το υπόλοιπο κομμάτι της σύνταξης κάθε ασφαλισμένου (δηλαδή η διαφορά μεταξύ της Εθνικής Σύνταξης και του " κατωφλιού" κάθε σύνταξης) θα καλύπτεται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ταυτόχρονα,υιοθετείται μία προοδευτική κλίμακα ποσοστών προσαύξησης, από 0,77% έως 2%, που θα βοηθήσει να ενισχυθούν τα κίνητρα για εργασία και εισφορές. Ωστόσο διαρροές του Υπουργείου Εργασίας αναφέρουν πως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα γίνει με την «διαφορά» που θα προκύψει μεταξύ του επιπέδου των κύριων συντάξεων και του επιπέδου που θα προκύψει μετά τον επαναϋπολογισμό τους.

Όσον αφορά στους νέους συνταξιούχους, οι νέοι ενιαίοι κανόνες θα εφαρμόζονται άμεσα. Το θέμα των εισφορών ωστόσο παραμένει ανοιχτό, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαφωνεί με την προοπτική αύξησής τους. 

Με βάση την πρόταση για τις συντάξεις:

- ένας ασφαλισμένος με συντάξιμο μισθό 600 ευρώ και 15 χρόνια εργασίας θα πάρει 407 ευρώ σύνταξη, αντί για 495 ευρώ.

-Με τον ίδιο συντάξιμο μισθό αλλά με 35 χρόνια ασφάλισης η σύνταξη θα ανέλθει στα 560 ευρώ, δηλαδή 75 ευρώ λιγότερα.

-Ασφαλισμένος με συντάξιμο μισθό 800 ευρώ και 20 χρόνια εργασίας, με τον νέο νόμο θα πάρει σύνταξη 492 ευρώ -από 507- ενώ με 40 χρόνια θα λάβει 186 ευρώ λιγότερα.

-Με συντάξιμο μισθό 1.000 ευρώ και 25 χρόνια εργασίας, ο ασφαλισμένος θα πάρει 564 ευρώ, αντί για 625 ευρώ, ενώ με συντάξιμο μισθό τα 1.500 ευρώ και 40 χρόνια ασφάλισης θα χάσει 296 ευρώ.



Πηγή : zougla.gr



Απάτη ολκής σε αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων



Η Ελλάδα έχει γίνει  ήδη το… γηροκομείο αυτοκινήτων της Ευρώπης. Το φαινόμενο έχει ξεφύγει ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, με τους όποιος ελέγχους να γίνονται από το Κράτος, εφόσον υπάρξουν καταγγελίες, όπως έγινε πρόσφατα…… σε μη εξουσιοδοτημένο έμπορο στα Βόρεια προάστια της Αττικής, ο οποίος πλέον είναι αντιμέτωπος και με ανάκληση της αδείας του.

Ο συγκεκριμένος «κύριος» εισήγαγε μεταχειρισμένα diesel αυτοκίνητα και αφού έκοβε χιλιόμετρα από το κοντέρ και τα… καλογυάλιζε, τα πωλούσε σχεδόν ως… στρωμένα καινούργια.

Η οικονομική κρίση και οι φορομπηχτικές πολιτικές των τελευταίων Κυβερνήσεων στο αυτοκίνητο, έριξαν τον κύκλο εργασιών στη αγορά αυτοκινήτου σε ποσοστό σχεδόν 80%, με συνέπεια χιλιάδες επιχειρήσεις να έχουν κλείσει, να οδηγηθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην ανεργία, ενώ έχει φουντώσει και η παραβατικότητα στον κλάδο, ως λύση επιβίωσης από κάποιους επιχειρηματίες.

Το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο στο «ελεύθερο» κομμάτι του κλάδου, δηλαδή σε εμπόρους και συνεργεία μη εξουσιοδοτημένα, αφού οι συγκεκριμένοι δεν υποχρεούνται σε κανέναν έλεγχο ποιότητας και λειτουργίας από τις εισαγωγικές-πολυεθνικές εταιρείες, ενώ το κράτος είναι ανύπαρκτο για να τους ελέγξει ακόμα και φορολογικά.

Έτσι, η… δίψα των Ελλήνων για ένα οικονομικό μικρό diesel αυτοκίνητο και η… λειψυδρία τέτοιων εγχώριων μεταχειρισμένων, έχει οδηγήσει τους υποψήφιους πελάτες στις… βρώμικες πηγές των εισαγόμενων μεταχειρισμένων, τα οποία κυρίως είναι από εταιρείες leasing του εξωτερικού. Κατά συνέπεια έχουν πάνω τους εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, όταν εισάγονται στην Ελλάδα. Όμως κάποιοι –όχι όλοι- δεν τα στήνουν έτσι στις μάντρες, αλλά με λίγες δεκάδες χιλιόμετρα, για να πιάσουν την επιθυμητή -για την τσέπη τους- τιμή.

Με αυτό τον τρόπο και ο αγοραστής πέφτει θύμα απάτης και αγοράζει ένα ταλαιπωρημένο και μη ασφαλές αυτοκίνητο, αλλά και το κράτος χάνει πολλά δημοσιονομικά έσοδα, αφού το αυτοκίνητο αυτό εισήχθη με τα πολλά χιλιόμετρα, δηλαδή με μειωμένους δασμούς, άσχετα αν πουλήθηκε με πολύ λιγότερα στο κοντέρ.

Όμως, εμείς οι καταναλωτές, πως μπορούμε αυτή τη στιγμή να προστατευτούμε από τους αετονύχηδες, οι οποίοι δρουν στην Ελληνική αγορά ανενόχλητοι από το Κράτος; Απλά ζητώντας από τον έμπορο το έγγραφο εκτελωνισμού του αυτοκινήτου, το οποίο -εφόσον και αυτό δεν έχει παραποιηθεί- αναγράφει τα χιλιόμετρα που εισήχθη το αυτοκίνητο στην Ελλάδα.

Σημειώστε βέβαια πως η αυξημένη ζήτηση για οικονομικό μικρό diesel αυτοκίνητο και κυρίως η ανυπαρξία ελέγχου από το Κράτος, έχει μαγνητίσει στη χώρα μας τα παλιά αυτοκίνητα της Ευρώπης, όπως συνέβαινε κάποτε με την Αφρική. Τώρα έχουν την Ελλάδα, που ήδη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο γηροκομείο αυτοκινήτων, γλιτώνοντας έτσι και κόστος από τα μεταφορικά, σε σχέση με την μακρινή Αφρική.


ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
Πηγή : newsauto.gr


Βόμβα στην αγορά! Λουκέτο βάζει η Ηλεκτρονική μετά από 66 χρόνια - Στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι



Τέλος εποχής για την Ηλεκτρονική, καθώς η ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών δεν κατάφερε τελικά να αντισταθεί στην κρίση και το σκληρό ανταγωνισμό και σε λίγες ημέρες κατεβάζει τα ρολά.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν 50 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι.

Ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια προσπάθησε με αναδιαρθρώσεις και προωθητικές κινήσεις να σώσει την αλυσίδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και οι φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς αυτή τη φορά θα αποδειχτούν αληθινές.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ιωάννης Στρούτσης τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη να κρατήσει την επιχείρηση στα πόδια της, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τα προηγούμενα χρόνια έγιναν περικοπές μισθών, απολύσεις εργαζομένων, ενώ έκλεισαν και πολλάκαταστήματα της εταιρείας σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο.

Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Το αφεντικό της Ηλεκτρονικής, Ιωάννης Στρούτσης απέκτησε την εταιρεία το 1989 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας έχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6 % στην Κύπρο.



Θανάσης Λυρτσογιάννης
Πηγή : newsit.gr


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση πρόσφυγες αποπειράθηκαν να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα



Παρακινούμενοι από τα γνωστά κέντρα εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων που λέγονται αλληλέγγυοι και χωρίς κανένα έλεγχο απο την κυβέρνηση εχθές το βράδυ ορισμένοι μπήκαν στο μετρό με τις σκηνές τους και πήγαν να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα.

Με τη συνοδεία ανδρών των ΜΑΤ και χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο οι περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα, μπήκαν στο μετρό και επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να κατασκηνώσουν στην πλατεία.

Η αστυνομία τους απέτρεψε απο το να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα και στη συνέχεια άνδρες των ΜΑΤ τους οδήγησαν στο σταθμό του μετρό.

Η χθεσινή κίνηση μαζί με τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στον Πειραιά μας δείχνουν ότι θα δούμε και χειρότερα γιατί έχει χαθεί και αυτός ο έλεγχος.