Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ούτε στο νύχι δεν είσαι Έλληνας Ράμα, Αλβανός είσαι να το ξέρεις



Σε μια παραληρηματική δήλωση προχώρησε ο Έντι Ράμα στην προσπάθεια του να ξεφύγει από την κρίση που περνά η χώρα του νομίζοντας ότι κάποιοι μπορεί να τον περάσουν σαν Έλληνα.

Κατά τη συνδιάσκεψη τύπου με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο Ράμα απάντησε σε εντελώς στημένη ερώτηση Αλβανού δημοσιογράφου για δήθεν δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, με καταγωγή από το ίδιο χωριό με το χωριό της μητέρας του, Ανίτα Κολέκα, από το Βούνο της περιοχής της Χιμάρας.

Το παραλήρημα του Ράμα δείχνει το πόσο Έλληνας δεν είναι και πόσο ακατάλληλος να μιλάει για τους Έλληνες:

«Δεν θα ήθελα να επιδοθώ σε πολεμικές. Τα κουτσομπολιά με το γείτονα είναι εύκολο πράγμα. Δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν θα είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο ελληνικό. Εγώ έχω στις φλέβες μία ανάμιξη αίματος. Και δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο, δεν έχω καμιά καταβολή. Ενώ έχω κάποιες άλλες καταβολές. Όπως έχω, λογουχάρη, καταβολές από τη Σκόδρα, τη Μιρντίτα, το Βεράτι, το Βούνο. Επίσης θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι για μένα οι αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι έλληνες ορθόδοξοι. Για να είμαστε ξεκάθαροι και γι αυτό.

Επειδή από θρησκευτική άποψη έχω και καθολική και ορθόδοξη καταβολή και, εξαιτίας της βούλησης της γιαγιάς μου, ο ίδιος είμαι καθολικός, θα ήθελα να υπογραμμίσω ξεκάθαρα: Εμείς αυτό το κομμάτι το έχομε ξεχωρίσει, εκείνοι το έχουν κοινό. Εν τω μεταξύ, τα αδέρφια μας της Μειονότητας είναι έλληνες κι ορθόδοξοι. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, οι επιθυμίες και οι στόχοι είναι οι καλύτεροι δυνατοί. Θέλουμε τη φιλία, την κατανόηση και το σεβασμό, διότι οι σχέσεις δεν εξαρτούνται από την καταγωγή οποιουδήποτε βρίσκεται στην εξουσία. Αυτό δεν έχει σημασία».


Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων, μίνι μάρκετ και περίπτερα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής



Συνελήφθη χθες 29-7-2019 στο Γέρακα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, 30χρονος αλλοδαπός για ληστείες κατά εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, ο δράστης, από 2μηνου και πλέον, προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη ληστειών σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων, μίνι μάρκετ και περίπτερα κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο κατηγορούμενος κατόπτευε τους "στόχους" του προφασιζόμενος τον πελάτη προκειμένου να εντοπίσει τυχόν μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός των καταστημάτων και ακολούθως, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με γυαλιά ηλίου, κουκούλες, μαντήλια καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ, εισέρχονταν σε αυτούς, ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού τους υπαλλήλους και αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο.

Στη συνέχεια διέφευγε, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο, ακολουθώντας προκαθορισμένες διαδρομές τις οποίες δεν κάλυπταν κάμερες ασφαλείας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -1- πιστόλι των 9 mm , -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και είδη ρουχισμού.

Μέχρις στιγμής εξιχνιάσθηκαν 6 περιπτώσεις ληστειών και 1 απόπειρα ληστείας σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Η διαρκής επιβράβευση κάνει κακό στα παιδιά



Ξέρουμε ότι η τιμωρία δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο για να κάνουμε τα παιδιά μας να μας ακούσουν ή να υιοθετήσουν μια καλή συνήθεια. Ωστόσο, φαίνεται πως ούτε η διαρκής επιβράβευση αποτελεί λύση. Ίσως το έχετε ήδη διαπιστώσει. Την πρώτη φορά το παιδί πείστηκε να φάει λίγο μπρόκολο με αντάλλαγμα ένα αυτοκόλλητο, πέντε μέρες αργότερα όμως αδιαφόρησε εντελώς. Πριν απελπιστείτε – και κυρίως πριν ανεβάσετε το «αντίτιμο» της καλής του συμπεριφοράς – δείτε τις πιθανές αιτίες για την αποτυχία της μεθόδου σας, αλλά και μια σειρά από εναλλακτικές επιλογές.

Λάθος κίνητρα

Όταν μαθαίνουμε στο παιδί πως η σωστή συμπεριφορά του αντιστοιχεί σε ένα σοκολατάκι, είναι απολύτως φυσιολογικό να γίνεται στόχος του η κατανάλωση του γλυκού. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, αν κάποια στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα ή δεν πρέπει να του το δώσουμε, εκείνο κατά πάσα πιθανότητα θα επαναστατήσει. Δεύτερον, το συνηθίζουμε στο να αντλεί ευχαρίστηση από το αντάλλαγμα και όχι από την ίδια την πράξη ή την επίδρασή της στους ανθρώπους γύρω του. Πολλά παιδιά αισθάνονται περήφανα όταν τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο ή καταφέρνουν να κάνουν το δωμάτιό τους να λάμψει. Επομένως, γιατί να τους δείχνουμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό;

Μικροί εγωιστές

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα με τα διαρκή συμβολικά δωράκια, είναι ότι δεν μπορούν να παραμείνουν συμβολικά σε ένα βάθος χρόνου. Στην αρχή είναι πιθανό η κόρη σας να είναι ευχαριστημένη με πέντε λεπτά παιχνιδιού με το κινητό κάθε φορά που μαζεύει το δωμάτιό της, όμως σταδιακά θα απαιτούνται όλο και περισσότερα πράγματα για να πειστεί ότι αξίζει τον κόπο. Παράλληλα, η ηθική πλευρά της συμμόρφωσής της στους κανόνες του σπιτιού θα υποχωρεί: Στόχος της θα είναι το εκάστοτε αντάλλαγμα και όχι η ικανοποίηση ότι έκανε το σωστό ή ότι ευχαρίστησε έναν άνθρωπο που αγαπάει.

Τι άλλο να κάνετε, λοιπόν;

Οι επιβραβεύσεις δεν είναι πάντα άτοπες ή βλαβερές. Επιλέγοντας προσεκτικά τις στιγμές που θα τις προσφέρετε αλλά και τις εναλλακτικές σας στρατηγικές, θα καταφέρετε να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματά τους.

Δώστε έμφαση στην ουσία
Αντί να υπόσχεστε δώρα που δεν σχετίζονται με αυτό που θέλετε να κάνει το παιδί σας, εξηγήστε του πώς η ίδια η πράξη θα του κάνει καλό. Για παράδειγμα, αν πλύνει τα δόντια του θα τα κρατήσει λευκά και δεν θα το πονάνε και αν μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιό του θα μπορέσει να πάει στον παιδικό σταθμό μαζί με το μεγάλο του αδελφάκι.

Πείτε «μπράβο» – αλλά με μέτρο

Η επιβράβευση δεν χρειάζεται να ταυτίζεται με υλικά αγαθά. Η περηφάνια ή η ευχαρίστησή σας πολλές φορές είναι μεγαλύτερα δώρα για το παιδί από ένα παιχνίδι ή ένα γλυκό. Ωστόσο, δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε τόσο συχνά που να χάνουν το νόημά τους. Ένα παιδί που ακούει διαρκώς «μπράβο» θα πάψει να το πιστεύει ή να ενδιαφέρεται για αυτό. Κρατήστε την λεκτική επιβράβευση για ξεχωριστές περιστάσεις και στο υπόλοιπο διάστημα φροντίστε να δείχνετε στο παιδί ότι εκτιμάτε αυτά που κάνει για εσάς λέγοντάς του «ευχαριστώ».

Αναρωτηθείτε για τα αίτια

Κάτι που μπορεί να σας φαίνεται απλό δεν αποκλείεται να πιέζει πολύ το παιδί σας. Για παράδειγμα, αν δεν θέλει να πηγαίνει στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό, ίσως κάτι που συμβαίνει εκεί του δημιουργεί άγχος. Λύνοντας το πρόβλημα ενδέχεται να έρθετε αντιμέτωποι με ένα απροσδόκητα συνεργάσιμο παιδί.

Είστε σίγουροι ότι μπορεί να το κάνει;

Οι κατάλληλες ηλικίες για κάθε δραστηριότητα δεν είναι παρά ένας μέσος όρος. Ακόμη, λοιπόν, και αν το συνομήλικο παιδί της καλύτερής σας φίλης έκοψε τελείως τις πάνες, ίσως ο γιος σας δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Βρείτε την κατάλληλη στιγμή

Φανταστείτε το εξής σενάριο: Έχετε μόλις κάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο και ετοιμάζεστε να ξαπλώσετε στα αφράτα σεντόνια σας, όταν κάποιος σας λέει ότι πρέπει να πλύνετε αμέσως τα πιάτα. Ακόμη και αν αυτός ο κάποιος έχει απόλυτο δίκιο, οι πιθανότητες να το κάνετε (και μάλιστα με προθυμία) είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Αντίστοιχα, προσπαθήστε να μην ζητάτε από το παιδί να μαζέψει το δωμάτιό του ενώ είναι ήδη κουρασμένο, θέλει να φάει ή διαβάζει με αγωνία τις τελευταίες σελίδες ενός βιβλίου.

Βάλτε ένα χεράκι

Ορισμένες φορές τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις αγγαρείες που πρέπει να κάνουν ως κάποιο είδος τιμωρίας – ή τουλάχιστον ως κάτι αρκετά βαρετό και κουραστικό ώστε να θέλουν να το αναβάλλουν για πάντα. Αν, όμως, του προτείνετε να βάλετε μαζί τα βιβλία του πίσω στα ράφια, όχι μόνο η όλη διαδικασία θα κρατήσει λιγότερη ώρα, αλλά θα είναι και πολύ πιο διασκεδαστική.

Αξιολογήστε τις απαιτήσεις σας

Υπάρχει περίπτωση το παιδί να διάβασε όσο περισσότερο μπορούσε και να μην κατάφερε να απαντήσει σωστά το τεστ των μαθηματικών. Αν το «άριστα» αντιμετωπίζεται με δώρα, ενώ το «Β’» γίνεται αντικείμενο κριτικής, είναι πιθανό όχι απλώς να μην αποκτά κίνητρο να προσπαθήσει περισσότερο, αλλά να αισθανθεί ανεπαρκές και να τα παρατήσει. Αντί για αυτό προσπαθήστε να τ0 βοηθήσετε να βελτιωθεί όπου χρειάζεται και δείξτε του ότι δεν εκτιμάτε μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και τις προσπάθειές του.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΑΣΣΑ
Πηγή : imommy.gr


Συνεχίζει να προκαλεί ο Πολάκης εμπλέκοντας τον νέο πρόεδρο της ΔΕΗ



Ο Παύλος Πολάκης κρυμμένος πίσω από την βουλευτική ασυλία όσο ακόμα την έχει με ανάρτησή του στο facebook άφηνε σαφή υπονοούμενα για εμπλοκή του νέου προέδρου της ΔΕΗ στο σκάνδαλο των Panama Papers.

Συγκεκριμένα γράφει: «ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Αυτός ο Γεώργιος Στασσης απόφοιτος του κολλεγίου και του Χαρβαρντ που δούλεψε και στη Ρουμανία και διοριστηκε πρόεδρος στη ΔΕΗ ,ειναι ο ίδιος με αυτόν που εχει offshore στα Panama papers ή πρόκειται για συνωνυμία;;;;;;
ΥΓ αναπαράγω απο Μιχαλη Παπαδοπουλο the Faq»

Παυλος Πολακης
18 ώρες πριν
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ :
Αυτός ο Γεώργιος Στασσης απόφοιτος του κολλεγίου και του Χαρβαρντ που δούλεψε και στη Ρουμανία και διοριςτηκε πρόεδρος στη ΔΕΗ ,ειναι ο ίδιος με αυτόν που εχει offshore στα Panama papers ή πρόκειται για συνωνυμία;;;;;;
ΥΓ αναπαράγω απο Μιχαλη Παπαδοπουλο the Faq


Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Μισισίπι



Συναγερμός σήμανε στην πόλη Σαουθάβεν του Μισισίπι, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως σημειώνει το Local 24 News ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων δέχθηκε τους πυροβολισμούς εντός του εμπορικού κέντρο και ο αστυνομικός σώθηκε επειδή η σφαίρα σταμάτησε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


«Πυρήνες της Φωτιάς» : Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ, οι διασυνδέσεις, το ταμείο και οι νέοι ρόλοι



Δεν έχουμε, προς το παρόν, ένδειξη για επάνοδο των αποφυλακισθέντων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στην ένοπλη δράση. Δεν φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια ή προεργασία, ενώ αρκετοί από αυτούς ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Επιπλέον, προ διετίας, είχαν μέσα από τις φυλακές αναφέρει – χωρίς έκδοση κειμένου – ότι η «Συνωμοσία» έκλεισε τον κύκλο της. Αποτρεπτικοί παράγοντες θεωρούμε ότι είναι οι όροι αποφυλάκισης καθώς για 7-8 χρόνια ισχύει η αναστολή και αν διαπράξουν νέο αδίκημα θα εκτίσουν πολυετείς καθείρξεις, αφού είχαν καταδίκες από 70 έως 73 χρόνια για προηγούμενα αδικήματα και είχε υπάρξει συγχώνευση ποινών. Ισως ορισμένοι διατηρήσουν έναν ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή του αναρχικού χώρου. Ωστόσο στις ομάδες των αντιεξουσιαστών υπάρχει μια στάση αναμονής λόγω της επιθετικής πολιτικής για τα Εξάρχεια αλλά και για την εντολή για να καταργηθεί το πολιτικό άσυλο. Δεν παύουμε, όμως, να προβληματιζόμαστε από τη δράση των «Πυρήνων» που είχαν προχωρήσει την περίοδο 2008-2016 σε περισσότερες από 160 επιθέσεις. Ακόμη συνεκτιμούμε δεκάδες κείμενα, τα όσα μνημονεύονταν στα σχέδια «Φοίνικας» και «Νέμεσις» για αναβίωση του αντάρτικου πόλης, αλλά και τις σχέσεις με ένοπλους αναρχικούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη ερευνούμε πληροφορίες ότι ορισμένοι κρατούμενοι αντιεξουσιαστές απέκτησαν χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από παρεμπόριο εντός των φυλακών, καθώς και ότι είχαν επαφές με έλληνες και αλλοδαπούς ποινικούς. Ομως όλα αυτά ίσως να μην έχουν οποιαδήποτε σημασία…».

15 «οπλοστάσια»

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη, ύστερα από τη σταδιακή αποφυλάκιση, η τελευταία προ τριών ημερών, σχεδόν όλων των μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που θεωρείται, μαζί με τον ΕΛΑ (έδρασε την περίοδο 1975-1995), η οργάνωση με τις περισσότερες ένοπλες αλλά και εμπρηστικές επιθέσεις.

Η οργάνωση αυτή, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αριθμούσε περισσότερα από 40-60 μέλη στην πλήρη ανάπτυξή της την περίοδο 2009-2010, έχουν εντοπιστεί περίπου 15 «οπλοστάσιά» της σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ είχε «βάσεις» και στη Θεσσαλονίκη. Είχε προχωρήσει σε ταυτόχρονες επιθέσεις, σε τοποθετήσεις βομβών ακόμη και στην πλατεία Συντάγματος, στη συγκέντρωση της ΝΔ στο πεδίον του Αρεως, σε δικαστήρια. Οπως και σε μπαράζ αποστολών παγιδευμένων δεμάτων στην Ελλάδα, σε διεθνείς οργανισμούς και σε ξένους ηγέτες κρατών.

Η τελευταία εμφάνισή της ήταν η έκρηξη βόμβας, τον Οκτώβριο του 2016, σε βάρος της δικαστικής λειτουργού Γεωργίας Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους. Στο τελευταίο κείμενο τα μέλη της οργάνωσης σημείωναν «μοιραζόμαστε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και δημιουργούμε ανοιχτούς τόπους συνάντησης με ανθρώπους που δεν χωράνε στον κόσμο της εξουσίας και παράλληλα να οργανώσουμε παράνομες ένοπλες υποδομές και πυρήνες άμεσης δράσης που θα πραγματοποιούν επιθέσεις». Ομως από τότε μέχρι σήμερα μέλη της οργάνωσης εκμυστηρεύονταν ότι «μόνος στόχος είναι η ελευθερία τους» και ότι «τα δέκα χρόνια φυλάκισης είναι πολλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει επιτήρηση ορισμένων υπόπτων από την ΕΛ.ΑΣ. και έχει ζητηθεί ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή απροόπτων. Ωστόσο στελέχη της Κατεχάκη επισήμαναν ότι κύριο μέλημα είναι η αποφυγή μιας νέας ένοπλης επίθεσης από τις ενεργές οργανώσεις «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και το μεικτό σχήμα αναρχικών και ποινικών. Με κύρια ένδειξη ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν στοχεύσει προ δεκαετίας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και σχετίζονταν με την αποστολή του φονικού δέματος-βόμβα που σκότωσε το καλοκαίρι του 2010 τον υπασπιστή του Γεώργιο Βασιλάκη.


Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΤΟ ΒΗΜΑ


ΔΣΑ: απαράδεκτο το νομοσχέδιο για επιτελικό κράτος



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) ζητάει την απόσυρση της διάταξης του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος που αφορά τους έμμισθους δικηγόρους (άρθρο 117 του νομοσχεδίου).

Αναλυτικά, ο ΔΣΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επίμαχη ρύθμιση του νομοσχεδίου που έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή και ζητεί την απόσυρσή της, γιατί:

1)Είναι απολύτως άνιση και άδικη η πρόβλεψη λύσης των συμβάσεων των εμμίσθων δικηγόρων που υπηρετούν στους καταργούμενους φορείς, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται και εντάσσονται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όταν για το λοιπό προσωπικό προβλέπεται η μεταφορά αυτού στην ιδρυόμενη αρχή.

2)Είναι αντίθετες στα άρθρα 42 επ. του Κώδικα Δικηγόρων οι προβλέψεις για λύση των συμβάσεων των εμμίσθων δικηγόρων χωρίς καταβολή της νομίμου αποζημιώσεως.

3)Είναι αντίθετες στις διατάξεις των άρθρων 139 επ. του Κώδικα Δικηγόρων οι προβλέψεις για παραπομπή των εμμίσθων δικηγόρων σε Πειθαρχικό Όργανο, έτερο του προβλεπομένου στον Κώδικα Δικηγόρων.

4)Είναι αντίθετη στον Κώδικα Δικηγόρων (ιδίως άρθρο 5 περ. γ' και ε') η προβλεπόμενη υποχρέωση των εμμίσθων δικηγόρων να συλλέγουν και να παραδίδουν στοιχεία από υποθέσεις που άλλοι συνάδελφοί τους έχουν χειριστεί.



Πηγή: skai.gr


Μητσοτάκης προς οφειλέτες: Τελευταία ρύθμιση για τις 120 δόσεις



Μήνυμα προς τους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους διότι η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν πρόκειται να αλλάξει, έστειλε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή, στη συζήτηση για το φορολογικό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως η δόση που πλέον θα ανέρχεται στα 20 από τα 30 ευρώ θα ανακουφίζει ακόμα περισσότερους οφειλέτες και κάλεσε όλους τους οφειλέτες να την εκμεταλλευτούν, μιας και όπως είπε είναι η τελευταία ρύθμιση και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη.

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όπως είπε έχει στόχο να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, και αυτό δημιουργεί «αμηχανία» στην αντιπολίτευση. Η χώρα κάνει τα πρώτα της βήματα για να αφήσει πίσω την κρίση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.


H πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστημιακό Άσυλο



Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί σήμερα, στο opengov.gr, και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή, η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για το ακαδημαϊκό άσυλο.

Με τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας τώρα, θα μπορεί η επέμβαση της αστυνομίας να γίνεται αυταπάγγελτα, όταν γίνονται έκτροπα, ενώ θα μπορεί να παρεμβαίνει και η πυροσβεστική, όταν κρίνεται απαραίτητο, σε περίπτωση φωτιάς κλπ.

«Ακαδημαϊκές ελευθερίες - Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το άρθρο θα έχει ως εξής: Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας.
Η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει.
Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι αρμόδιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».



Αυτοκτόνησε κρατούμενος στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Ελευσίνας



Σε αυτοκτονία παραπέμπουν τα πρώτα ευρήματα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος,αναφορικά με τον θάνατο 52χρονου αλλοδαπού, στον χώρο προσωρινής κράτησης του Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Ο 52χρονος άνδρας είχε συλληφθεί το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από την καταγγελία 41χρονης γυναίκας, σύμφωνα με την οποία προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος της, ενώ η ίδια καθόταν σε τοίχο στην οδό Κανελλοπούλου στην Ελευσίνα.

Ο φερόμενος ως δράστης, είχε αναγνωριστεί από την 41χρονη γυναίκα και πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος ζήτησαν μάλιστα από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών να εξετάσει τόσο την παθούσα όσο και τον κατηγορούμενο, από τον οποίο μάλιστα ελήφθη γενετικό υλικό.

Σήμερα το πρωί ωστόσο, όταν στελέχη του Λιμενικού πήγαν να παραλάβουν από τα κρατητήρια τον 52χρονο για να τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα, τον εντόπισαν στην τουαλέτα έχοντας αυτοσχέδιο βρόγχο από σεντόνι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του και δεμένο από επιτοίχιο σωλήνα.

Αν και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο άμεσα, σύμφωνα με το Λιμενικό, οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατο του.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας διενεργεί έρευνες για την υπόθεση θανάτου του 52χρονου, ενώ θα πραγματοποιηθεί νεκροτομή για να διασαφηνιστούν οι συνθήκες θανάτου του αλλοδαπού άνδρα.


Πηγή : newsbeast.gr


Συνελήφθη στη Βουλγαρία ο αδερφός του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή



Σε βάρος του αδερφού και συνεργού του δολοφόνου του Έλληνα επιχειρηματία είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης - Αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ελλάδα.

Στη σύλληψη του αδερφού και συνεργού του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή  φέρονται να προχώρησαν ειδικές δυνάμεις της βουλγαρικής αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες από τη γειτονική χώρα. 

Ο  άνθρωπος που είχε δολοφονήσει τον  Έλληνα επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας είχε συλληφθεί από τον Απρίλιο, ωστόσο αναζητείτο και ο 35χρονος αδερφός του, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή του στο έγκλημα, έπειτα από αίτημα των ελληνικών Αρχών. 

Εδώ και μερικές ημέρες, οι αρχές της Βουλγαρίας διέθεταν πληροφορίες πως ο αδερφός του εκτελεστή επρόκειτο να επιστρέψει στη χώρα από την οποία κατάγεται και είχαν τεθεί σε επιφυλακή. 



Πληροφορίες αναφέρουν πως ο καταζητούμενος είχε φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να βρει καταφύγιο σε  άλλη βαλκανική χώρα για να αποφύγει τη σύλληψη, ωστόσο τα ξημερώματα της Τρίτης επιχείρησε να περάσει τα βουλγαρικά σύνορα και κινητοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις της Βουλγαρίας, οι οποίες τον εντόπισαν στην πόλη Χάσκοβο και, τελικά, τον συνέλαβαν, ενημερώνοντας άμεσα και τις ελληνικές Αρχές. 

Πλέον, αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδιασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα.  

Σύμφωνα με την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει η ελληνική αστυνομία, ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν αυτός που οδηγούσε το όχημα με το οποίο διέφυγε ο αδερφός του αμέσως μετά τη δολοφονία του Μακρή.

Αναμένεται, πλέον, η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επιχείρησης.


Πηγή : protothema.gr


«Αλμα» για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο



Σημαντική βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα (economic sentiment indicator, ESI) τον Ιούλιο, ενώ υποχώρησε στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε., σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 105,3 μονάδες, από τις 101,0 τον Ιούνιο, ενώ στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 102,7 από 103,3 μονάδες και στην Ε.Ε. μειώθηκε στις 102,0 από τις 102,3 μονάδες.

Η διαμόρφωση του ESI στην Ελλάδα επηρεάσθηκε θετικά από την αύξηση της εμπιστοσύνης σε όλους τους επιμέρους τομείς, και συγκεκριμένα των υπηρεσιών (στις 22,1 από 7,9 μονάδες), των κατασκευών (στις -48,1 από -55,5 μονάδες), της βιομηχανίας (στις 1,7 από -0,6 μονάδες) και του λιανικού εμπορίου (στις 13,7 από 9,2 μονάδες) καθώς και από την αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (στις -20,2 από -27,8 μονάδες).

Η μείωση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από τη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στον τομέα της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών ενώ βελτιώθηκε οριακά η εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών.

Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε στην Ολλανδία (+1,7 μονάδες), την Ιταλία (+1,4 μονάδες) και την Ισπανία (+0,6 μονάδες) ενώ μειώθηκε σημαντικά στη Γερμανία (-2,4 μονάδες) και έμεινε αμετάβλητος στη Γαλλία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στην ΕΛΔΥΚ



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, βρέθηκε δίπλα στους αξιωματικούς και τους οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου διαπίστωσε το υψηλό φρόνημα και την άρτια οργάνωσή της, ενώ νωρίτερα τίμησε τους αγωνιστές της Κύπρου. «Φτάνοντας κανείς σε τούτο το στρατόπεδο, συνειδητοποιεί ότι η ιστορία που είναι γραμμένη στα βιβλία και αποτυπωμένη στις μνήμες εκείνων που την έζησαν, παραμένει τελικά ζωντανή» τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στα στελέχη της ΕΛΔΥΚ.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:  «Η παρουσία μου στην Κύπρο και εδώ στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, σηματοδοτεί τη σαφή στήριξη της Ελλάδας στο απόλυτο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται το σύνολο των φυσικών πόρων που βρίσκονται στην Αποκλειστική της Οικονομική  Ζώνη. Κάτι που άλλωστε απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο. Η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερά στο πλευρό της Λευκωσίας, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Για την επανένωση της νήσου στη βάση των Αποφάσεων του Ο.Η.Ε. Χωρίς τρίτους εγγυητές και χωρίς κατοχικά στρατεύματα στο έδαφος μιας κυρίαρχης, ανεξάρτητης, Ευρωπαϊκής χώρας. Για μία λύση η οποία θα φέρει ευημερία και οφέλη στο σύνολο του κυπριακού λαού-Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Είναι παρούσα και μας υπενθυμίζει το χρέος να τιμούμε τους ήρωες! Να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο! Και να μην εφησυχάζουμε!». 

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε σε κλίμα συγκίνησης επισκέψεις μνήμης και τιμής στους Έλληνες και Κύπριους αγωνιστές. Πρώτος σταθμός ήταν τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τον υποδέχθηκαν ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κ. Δήμος Βρυωνίδης και συγγενής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Εκεί ξεναγήθηκε στα κελιά των μελλοθανάτων αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στην αίθουσα απαγχονισμού και κατέθεσε στεφάνι στους τάφους αγωνιστών. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, επισκέφθηκε το μνημείο της  Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται τάφοι πεσόντων κατά την εισβολή του 1974 και αεροπλάνο «Νoratlas», όμοιο εκείνου που είχε καταρριφθεί στην περιοχή κατά την επιχείρηση «Νίκη». Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε επίσης στεφάνι και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον  Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β’. 

Ακολουθεί ο ολόκληρος ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στην ΕΛΔΥΚ

Κύριε αρχηγέ, κύριε Διοικητά, κυρίες και κύριοι,

Mε μεγάλη χαρά βρίσκομαι, σήμερα, ανάμεσά σας στο πρώτο μου ταξίδι ως Πρωθυπουργός. Φτάνοντας κανείς σε αυτό το στρατόπεδο, συνειδητοποιεί ότι η ιστορία που είναι γραμμένη στα βιβλία και αποτυπωμένη στις μνήμες εκείνων που την έζησαν, παραμένει τελικά ζωντανή. Είναι παρούσα και μας υπενθυμίζει το χρέος μας να τιμούμε τους ήρωες! Να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο! Και να μην εφησυχάζουμε!

Βλέπω τα πρόσωπά σας και νιώθω υπερηφάνεια για την Ελληνική Δύναμη Κύπρου. Και θέλω να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες όλων των Ελλήνων γιατί επιλέξατε να βρίσκεστε εδώ, να υπηρετείτε την πατρίδα αλλά και την αδελφή Κύπρο. Είστε η έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης των δύο χωρών, αλλά και της κοινής μας υποχρέωσης να μεριμνούμε διαρκώς για τη σταθερότητα στο νησί. Και είμαι σίγουρος, ότι υπηρετείτε καθημερινά το δύσκολο αλλά σπουδαίο έργο σας, με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης. Και σας βεβαιώνω ότι η χώρα σάς το αναγνωρίζει. Όπως, κ. Διοικητά, δεν ξεχνά και τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ. Τιμούμε τη μνήμη τους και εμπνεόμαστε απ’ τον ηρωισμό τους και την αυταπάρνησή τους.

Ζούμε σε μία ταραγμένη περίοδο, γεμάτη προκλήσεις ασφαλείας και αστάθειας για την ευρύτερη περιοχή. Το δικό μας μήνυμα είναι σταθερό, καθαρό και ειλικρινές  προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου: καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη. Επιδιώκουμε πάντοτε την ειρήνη και την συμφιλίωση. Προστατεύουμε, όμως και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Και -θα το τονίσω αυτό- δεν είμαστε μόνοι μας.

Έχουμε στο πλευρό μας όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία έχουν εκφράσει έμπρακτα την υποστήριξή τους. Απέστειλαν, ήδη, ένα πρώτο σαφές μήνυμα ότι η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και οι παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στην αιγιαλίτιδα ζώνη θα έχουν τίμημα. Και ότι θα επηρεάσουν αρνητικά τις ευρω-τουρκικές σχέσεις. Και δεν είναι μόνον η Ευρώπη. Οι δύο χώρες μας, Ελλάδα και Κύπρος, έχουν οικοδομήσει πολύ ισχυρές συμμαχίες σε όλη την γύρω περιοχή. Παρά λοιπόν, τις ρητορικές εξάρσεις και  τους παροξυσμούς  τους πρακτικούς, οι παράνομες ενέργειες τελικά απομονώνουν και αποδυναμώνουν την Τουρκία.

Αγαπητοί Αξιωματικοί και οπλίτες,

Η παρουσία μου στην Κύπρο και εδώ στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, σηματοδοτεί τη σαφή στήριξη της Ελλάδας στο απόλυτο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται το σύνολο των φυσικών πόρων που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της  Ζώνη. Κάτι που άλλωστε απορρέει από το ίδιο το Διεθνές Δίκαιο.

Η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερά στο πλευρό της Λευκωσίας και στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Για την επανένωση του νησιού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ. Χωρίς τρίτους εγγυητές, χωρίς κατοχικά στρατεύματα στο έδαφος μιας κυρίαρχης, ανεξάρτητης, Ευρωπαϊκής χώρας. Για μία λύση που θα φέρει ευημερία και οφέλη στο σύνολο του κυπριακού λαού-Ελληνοκύπριους και Τουρκοκυπρίους.

Θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμη μία φορά για το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείτε. Εσείς, οι αξιωματικοί, οι οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, τιμάτε το ρητό του Ηροδότου, το «όμαιμον τε και ομόγλωσσον και ομόθρησκον και ομότροπον». Και υπηρετείτε με ευθύνη το σύμβολό σας: το γαλανό του ουρανού, το μπλε της θάλασσας να πλαισιώνουν  Ελλάδα και Κύπρο, κάτω από το ίδιο δάφνινο στεφάνι. Όλοι αυτό σας το αναγνωρίζουν, σάς συγχαίρουμε από καρδιάς και προσωπικά ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την αποστολή την οποία επιτελείτε.

Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους.


Ο ανήθικος πλάτη στον ανήθικο! Τσίπρας καλύπτει πάλι Πολάκη


Ο ανήθικος Τσίπρας θα υπερασπιστεί τον ανήθικο Πολάκη γιατί απλά ταιριάζουν σε όλα και είναι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο.

Κατά πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διαδικασία στο Κοινοβούλιο θα υψώσει φωνή για να υπερασπιστεί τον Νεάντερταλ. Η αθλιότητα του Τσίπρα να καλύψει πλήρως «πολακισμό» που εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του και αυτό δείχνει την αλαζονεία, την αθλιότητα όλων μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας θα υπερασπιστεί έναν πολιτικό του χειρίστου είδους που ευτελίζει τον πολιτικό διάλογο, προβαίνει σε έκνομες πράξεις και συκοφαντεί χωρίς στοιχεία τους αντιπάλους του.

Και μην ξεχνάμε την αθλιότητα του ποινικού κώδικα που για να γλιτώσει από την δικαιοσύνη ο Πολάκης έκαναν το κακούργημα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας πλημμέλημα από 1 Ιουλίου 2019

Εφόσον η Ολομέλεια ψηφίσει άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, θα κληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη και θα καταστήσει κατηγορούμενο τον τέως υπουργό Υγείας ή αν θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο.




Ο ποινικός κώδικας ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Κορκονέα και με θράσος διαμαρτύρονται



Με περίσσιο θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για την αποφυλάκιση Κορκονέα, που ο νέος ποινικός κώδικας με υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, δώρο σε ποινικούς και τρομοκράτες τον απελευθέρωσε.

Μάλιστα είναι τέτοιο το θράσος τους που χρεώνει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τις εξελίξεις στην υπόθεση Φλώρου και Κορκονέα αντί να ζητάνε συγνώμη. 

«Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την άρση της ποινής των ισοβίων, που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, στον δολοφόνο του Αλ. Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα, και η μετατροπή της σε κάθειρξη 13 χρόνων δημιουργεί έντονα ερωτηματικά και προβληματισμό», τονίζει χωρίς ίχνος ντροπής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα το θράσος συνεχίζεται αναφέροντας «μέσα σε τρεις βδομάδες από την ανάληψη της διακυβέρνησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε την αποφυλάκιση Φλώρου και Κορκονέα» και σχολιάζει πως «είναι και αυτή μια επαναφορά σε μια κανονικότητα που προσβάλει το περί δικαίου αίσθημα και που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες θα ήθελαν να αποτελεί οριστικά παρελθόν».

Και η ανηθικότητα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται αναφέροντας πώς «η προσπάθεια να χρεωθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα η επιλογή του δικαστηρίου να αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον Κορκονέα αποτελεί μια ακόμη επικοινωνιακή αθλιότητα»

Και επειδή η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια συνεχίζουν  «Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Και ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου έξω και ο νέος ποινικός κώδικας που αποτελεί μέσο εξορθολογισμού της ποινικής διαδικασίας να ευθύνεται για όλα. Και το δόγμα "νόμος και τάξη" ακέραιο και ο ποινικός λαϊκισμός χορτάτος».

Και τελειώνουν την αθλιότητα τους λέγοντας «όσοι όμως επιχειρούν επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια, να γνωρίζουν ότι θα τα βρουν σύντομα μπροστά τους» και καταλήγει: «Η ειδεχθής δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου είναι το αποτέλεσμα και το σύμβολο ακριβώς αυτών των πρακτικών και αυτών των νοοτροπιών, που τάχα καταπολεμούν το έγκλημα, ενώ στην πράξη υποδαυλίζουν τη βία, την αστυνομική αυθαιρεσία και ατιμωρησία και τον κρατικό αυταρχισμό».