Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Απείλησαν και πάλι τον 14χρονο στην Αγία Παρασκεή - Ούτε μία σύλληψη γονέα η ανήλικου κακοποιού και πήραν αέρα

 


Είναι πρόκληση κατά της κοινωνίας, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας των πολιτών το ότι δεν έχει γίνει ούτε μία σύλληψη ανήλικου κακοποιού, η των γονιών τους, και έτσι οι δράστες αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους συνεχίζουν να απειλούν.

Στην αποκάλυψη ότι ο 14χρονος που δέχθηκε άγρια επίθεση από τρία άτομα στην Αγία Παρασκευή στις 2 Ιανουαρίου δέχθηκε εκ νέου απειλές το βράδυ του Σαββάτου προχώρησε ο πατέρας του, και το θράσος των ανήλικων κακοποιών δείχνουν πόσο επικίνδυνοι είναι οι ίδιοι και πόσο εγκληματικά αδιάφοροι είναι και οι γονείς τους.

Όπως είπε στο OPEN ήταν 20:40 το βράδυ του Σαββάτου όταν το παιδί δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από απόκρυψη. Σύμφωνα με τον πατέρα του 14χρονου, το αγόρι δεν αναγνώρισε τη φωνή του ατόμου που τον κάλεσε, ενώ η κλήση διήρκεσε 47 δευτερόλεπτα, μέχρι που ο νεαρός έκλεισε το τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχαν εμφανιστεί ούτε τα τρία άτομα που έκαναν την επίθεση, ούτε και οι γονείς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι ανήλικοι κακοποιοί να παραμένουν ελεύθεροι καθώς και οι γονείς τους.

«Δεν έχω οργή για αυτά τα παιδιά αλλά μια απέραντη λύπη γι αυτό που συνέβη στο δικό μου παιδί και του άλλαξε τη ζωή. Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην κοινωνία μας μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε ποιο είναι εκείνο το πράγμα που πρέπει να κάνουμε ως γονείς. Εδώ δεν μιλάμε για bullying αλλά για σχεδιασμένες εγκληματικές πράξεις» είπε ο πατέρας του 14χρονου.

«Το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει ταραχθεί. Δεν πιστεύω ότι αυτοί είναι μία συμμορία των τριών ατόμων. Με απείλησαν ότι θα έρθουν 50 άτομα και θα μου βάλουν στο κεφάλι μία μπερέτα. Δεν πιστεύω ότι το έλεγαν από τη φαντασία τους. Αυτό που θα πρέπει να δει η Αστυνομία είναι το πόσα άτομα μπορεί να εμπλέκονται σε αυτή τη συμμορία. Πιθανολογώ ότι είναι περισσότερα άτομα» υποστήριξε ο πατέρας του ανήλικου.

«Πρώτα η οικογένεια πρέπει να δίνει την πρέπουσα σημασία στα παιδιά που μεγαλώνουν και να τους δίνει τα όρια για να γίνουν σωστά μέλη της κοινωνίας. Όταν μια οικογένεια δεν είναι σε θέση να παρέχει αυτές τις κατευθύνσεις στα παιδιά τότε είναι χρέος της κοινωνίας και όλων μας να συνεισφέρουμε όλοι ώστε τα παιδιά αυτά να μην καταλήγουν να κάνουν τέτοια πράγματα όπως στο δικό μου παιδί» κατέληξε ο πατέρας του παιδιού που δέχθηκε την επίθεση στην Αγία Παρασκευή.




Οι ΗΠΑ καθηλώνουν 171 αεροσκάφη Boeing μετά το περιστατικό σε πτήση της Alaska Airlines

 



Η ρυθμιστική αρχή των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ διέταξε την προσωρινή καθήλωση στο έδαφος ορισμένων αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 μετά την αποκόλληση ενός εξωτερικού τμήματος του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Alaska Airlines.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δήλωσε ότι οι έλεγχοι θα επηρεάσουν 171 αεροπλάνα.

Την Παρασκευή η πτήση της Alaska Airlines αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην αμερικανική πολιτεία Όρεγκον.

Το αεροπλάνο, που μετέφερε 177 επιβάτες και πλήρωμα, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Πόρτλαντ.

Η εν λόγω πτήση της Alaska Airlines από το Πόρτλαντ του Όρεγκον με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια, προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένα τμήμα του αεροσκάφους αποκολλήθηκε ενώ ήταν στον αέρα.

Σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι ένα από τα πάνελ των παραθύρων έχει αποκολληθεί. Πάντως, δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο περιστατικό.







Ουκρανία: Η παράδοση στο Κίεβο μαχητικών F-16 από τη Δανία θα γίνει το 2ο τρίμηνο του 2024

 



Η δωρεά αμερικανικής κατασκευής μαχητικών F-16 από τη Δανία στην Ουκρανία, αναμένεται να γίνει το δεύτερο τρίμηνο του 2024, αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών τους, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η Κοπεγχάγη.

«Με βάση το τρέχον χρονοδιάγραμμα, η δωρεά αναμένεται να λάβει χώρα το δεύτερο τρίμηνο του 2024», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο το υπουργείο Άμυνας της Δανίας, καθώς Oυκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται στο έδαφος της σκανδιναβικής χώρας.

Ζητούμενο είναι να «ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του ουκρανικού προσωπικού που θα χρησιμοποιεί το αεροσκάφος μετά τη δωρεά», διευκρίνισε.

Η Δανία, που αντικαθιστά τα F-16 με πιο σύγχρονα F-35, έχει υποσχεθεί στην Ουκρανία 19 τέτοια μαχητικά πολλαπλών ρόλων. Η Ολλανδία, η οποία συμμετέχει στην εκπαίδευση ουκρανών χειριστών και συντηρητών, αναμένεται να δωρίσει στην Ουκρανία άλλα 42.

Στις ευχές του για το νέο έτος ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως οι πιλότοι της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας είναι πλέον εξοικειωμένοι με αυτά τα αεροσκάφη, που αναμένει να επιχειρήσουν στους αιθέρες της χώρας του μέσα στη χρονιά.

«Το χρονοδιάγραμμα της εκπαίδευσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι υλικές και μετεωρολογικές συνθήκες», επισήμανε ωστόσο το υπουργείο Άμυνας της Δανίας.




Ισραήλ: Οι IDF ανακοίνωσαν ότι «εξάρθρωσαν» τη στρατιωτική δομή της Χαμάς στη βόρεια Γάζα

 


Οι ισραηλινές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την εξάρθρωση της "στρατιωτικής δομής" του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη βόρεια Γάζα και σκότωσαν σχεδόν 8.000 μαχητές στην περιοχή αυτή, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Ο στρατός κατέσχεσε επίσης δεκάδες χιλιάδες όπλα σε αυτήν την περιοχή και εκατομμύρια έγγραφα, δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων: «Εστιάζουμε τώρα στην εξάρθρωση της Χαμάς στο κέντρο και στον νότο της Λωρίδας της Γάζας».

"Θα το κάνουμε αυτό διαφορετικά ... χρειάζεται χρόνος, δεν υπάρχει σύντομος δρόμος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται αύριο, Κυριακή, στον τέταρτο μήνα του.

Σειρήνες ήχησαν σε δεκάδες κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ, έπειτα από μπαράζ ρουκετών, που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο. Με 60 πυραύλους η Χεζμπολάχ προχώρησε στα πρώτα αντίποινα κατά του Ισραήλ για την πρόσφατη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς στο έδαφος του Λιβάνου και ο ισραηλινός στρατός απάντησε βομβαρδίζοντας θέσεις της σιιτικής οργάνωσης.



Νέα Υόρκη: Δύο τραυματίες αστυνομικοί σε συμπλοκή μεταναστών

 


Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δύο μετανάστες συνελήφθησαν σε καυγά που ξέσπασε όταν ένας μετανάστης επιχείρησε να κλέψει τη σειρά άλλου σε μια ουρά 400 αιτούντων άσυλο έξω από ένα κέντρο μεταναστών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η συμπλοκή ξεκίνησε χθες το πρωί στο κέντρο της East 7th Street κοντά στο Tompkins Square Park, όταν ένας άνδρας προσπάθησε να μπει κρυφά στη γραμμή αναμονής, προφανώς «κλέβοντας» τη σειρά άλλων που περίμεναν για ώρες, σύμφωνα με σε αυτόπτες μάρτυρες.

Ο καυγάς των δύο αντρών μετατράπηκε σε σύρραξη με την αστυνομία να επεμβαίνει για να αποκαταστήσει την τάξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να χωρίσουν τους μετανάστες που είχαν τσακωνόντουσαν.

Διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μετανάστη.

Οι μετανάστες που ήρθαν στα χέρια ήταν μεταξύ των εκατοντάδων που πλημμύρισαν το κέντρο ασύλου το πρωί του Σαββάτου προσπαθώντας απεγνωσμένα να υποβάλουν ξανά αίτηση για προσωρινή στέγαση.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι οι μετανάστες που συμμετείχαν στη συμπλοκή ήταν υπό κράτηση, αλλά δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες για εγκλήματα.



Μετά την συνάντηση Μητσοτάκη -Μπλίνκεν κλείδωσαν τα F35 στην Ελλάδα


 

Μετά το θερμό τετ α τετ που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Ακρωτήρι Χανίων, βγήκε η είδηση ότι κλείδωσαν τα F35. 

Ένα τετ-α-τετ που ξεκίνησε με εξαιρετικούς οιωνούς, ξενάγηση του κ. Μπλίνκεν στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη με φόντο τον κόλπο της Σούδας και κρητικό "κέρασμα" με καλτσούνι και ένα σφηνάκι ρακή για τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Η Ελλάδα, ως συνεπής και αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί», υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές ερωτώμενες για το θέμα των F-35. Στην συνάντηση συζητήθηκε όλη η αμυντική συνεργασία που περιλαμβάνει εκτός των μαχητικών αεροσκαφών, τα αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk, για τα οποία έφτασε προ ημερών από τις ΗΠΑ το Letter of Acceptance και πλέον η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει, αν επιθυμεί την αγορά τους κόστους περίπου 1,2 δισ.

Πηγές με γνώση της συζήτησης Μητσοτάκη-Μπλίνκεν υπογραμμίζουν την ικανοποίηση της Αθήνας, η οποία, ως σταθερός εταίρος της Αμερικής, φέρεται να παίρνει αυτά που ζητά. Προφανώς, απομένουν αρκετά ακόμα βήματα προς δρομολόγηση, το νερό όμως μοιάζει να μπαίνει στο...αυλάκι με τα F35 να έρχονται ακόμα πιο κοντά στην χώρα μας.