Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Μετά την συνάντηση Μητσοτάκη -Μπλίνκεν κλείδωσαν τα F35 στην Ελλάδα


 

Μετά το θερμό τετ α τετ που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Ακρωτήρι Χανίων, βγήκε η είδηση ότι κλείδωσαν τα F35. 

Ένα τετ-α-τετ που ξεκίνησε με εξαιρετικούς οιωνούς, ξενάγηση του κ. Μπλίνκεν στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη με φόντο τον κόλπο της Σούδας και κρητικό "κέρασμα" με καλτσούνι και ένα σφηνάκι ρακή για τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Η Ελλάδα, ως συνεπής και αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί», υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές ερωτώμενες για το θέμα των F-35. Στην συνάντηση συζητήθηκε όλη η αμυντική συνεργασία που περιλαμβάνει εκτός των μαχητικών αεροσκαφών, τα αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk, για τα οποία έφτασε προ ημερών από τις ΗΠΑ το Letter of Acceptance και πλέον η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει, αν επιθυμεί την αγορά τους κόστους περίπου 1,2 δισ.

Πηγές με γνώση της συζήτησης Μητσοτάκη-Μπλίνκεν υπογραμμίζουν την ικανοποίηση της Αθήνας, η οποία, ως σταθερός εταίρος της Αμερικής, φέρεται να παίρνει αυτά που ζητά. Προφανώς, απομένουν αρκετά ακόμα βήματα προς δρομολόγηση, το νερό όμως μοιάζει να μπαίνει στο...αυλάκι με τα F35 να έρχονται ακόμα πιο κοντά στην χώρα μας.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου